💠خودسازی مقدمه تحول
🔹آن فریادی که در دلها اثر میکند، جوامع را عوض میکند؛ دشمن را حقیقتاً میترساند و راه را واقعاً روشن میکند، فریادی است که از روی ایمان و از دلِ با تقوا و از انسان عاملِ صالح ناشی شده باشد؛ همانطور که در انقلاب اسلامی ایران مشاهده شد. پس، خودسازی، مقدّمه و شرط اساسی برای دیگرسازی و جهانسازی و ایجاد تحوّل و پیمودن راههای دشوار است.
هدایت شده از دانشکده علوم قرآنی زابل
📣📣📣اطلاعیه اطلاعیه
به مناسبت هفته پژوهش معاونت پژوهشی دانشکده با همکاری انجمن های علمی دانشکده برگزار می کند
کارگاه آموزشی آشنایی با نرم افزار کاربردی کتابخانه اهلبیت علیهم السلام
با حضور جناب اقای دکتر مهدی فرامرزی
مدرس دانشگاه گنبد کاووس
بخش اول: یکشنبه ۲۳ آذرماه ۱۳۹۹
ساعت۱۴ الی ۱۶
بخش دوم: سه شنبه ۲۵ آذرماه ۱۳۹۹ ساعت ۱۰ الی ۱۲
لینک ورود به سایت
htt://82.99.217.99/zabol/
لازم به ذکر هست به شرکت کنندگان در کارگاه از طرف پژوهش دانشکده گواهی حضور صادر خواهد شد.
# پژوهش_ دانشکده
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
حضرت آیت الله جوادی آملی:
🔹وضوی علوی
🔸چينش و تنظيم نظام هستي، اعمّ از واجب و ممكن، با قانون علّت و معلول، صورت گرفته است و اين نظام، در اصل وجود، و كمال آن هيچگاه از اين قانون تخطي نميكند. در جاي خود روشن شده كه آنچه در مرتبهاي پايين قرار دارد، درچيزي كه در مرتبهٴ بالاست اثر نميگذارد، چنان كه ظاهر نميتواند علّت باطن باشد؛ گرچه ممكن است نشانه يا علّت اعدادي باشد. بلكه تنها مؤثر در عالي مرتبه بالاتر از آن است، و نيز علّت براي باطن، چيزي است كه از آن باطنتر است و بر آن برتري دارد.
🔸خداي سبحان با وضوي كسي كه بخواهد نماز بگزارد، فرشتگان فراواني ميآفريند كه او را تقديس، تسبيح و تكبير ميگويند. اين در صورتي است كه وضو مانند وضوي علي بن ابيطالب (عليهالسلام) و دعا در حال وضو چونان دعاي او باشد؛ يعني دعاها همان دعاهايي باشد كه علي (عليهالسلام) با حال و حضور ميخواند، نه هر وضويي و نه هر گفته و دعايي، بلكه هرگاه فعل و قول همان كردار و گفتار علوي باشد، موجب ميشود خداوند سبحان آن اثر مهم را بر آن مترتب نمايد، و يا آن فعل و اين قول بنابر تمثل اعمال به صورت فرشته تمثل يابد.
🔸بنابراين، مجرّد شستن صورت و دو دست، و صِرف كشيدن مسح سر و پاها به روش اهل بيت (عليهمالسلام) و تنها تكلّم به كلماتي كه از آنان وارد شده در لحظهٴ شستن و مسح كشيدن، سبب نميشود خداوند در برابر هر قطرهٴ آب، فرشتهاي تقديس و تسبيح و تكبيرگو بيافريند.
🔸و اين نيست جز براي اين كه وضو از آن جهت كه سبب طهارت است نهاني عيني و دروني خارجي دارد، و هركس كه در عمل، با اخلاص به جانب خداوند رو كند، بدان دست مييازد، و آن كس كه دل خويش را تسليم خدا كند، به او ميرسد به گونهاي كه از هرآلودگي و پليدي پاك ميگردد و گوهر طهارت او تقديس و تسبيح و تكبير ميشود، از اينجاست كه شايسته است خداوند از قطرهٴ آب وضويش فرشتهاي بيافريند كه داراي آن آثار ملكوتي باشد، و يا كردار او را به مثال فرشتگان تسبيحگو تمثيل بخشد.
🔹راز نماز، (صفحه 30 و 33)
هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی آمل
به مناسبت هفته #پژوهش و روز #وحدت #حوزه و #دانشگاه انجمن علمی دانشجویی دانشکده علوم قرآنی آمل
با همکاری امور پژوهش برگزار می کند:
نشست نقد علمی با موضوع:
📣"نقد نگاه مفسران در تفسیر آیه لا اکراه فی الدّین"
ارائه دهنده: دکتر حبیب الله حلیمی
مدیر جلسه: دکتر سیدقاسم حسینی
ناقد: حجت الاسلام و المسلمین احمد غلامیان
یکشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۹
ساعت۲۰_۲۱:۳۰
پخش زنده به آدرس
http://82.99.217.99/amol
در سامانه الکترونیکی دانشگاه
(ادوب کانکت)
#همراه_با_اهدا_گواهی_معتبر
#توجه #توجه #توجه👇
متقاضیان محترم، پس از کلیک کردن بر روی آدرس لطفا در قسمت guest، نام خود و دانشگاه یا دانشکده را به صورت #کامل وارد نمایید؛ به عنوان مثال:
Mahdi,Mahdavi,Amol
#انجمن_علمی_دانشجویی
#علوم_قرآنی_آمل
#هفته_پژوهش
#وحدت_حوزه_و_دانشگاه
@quran_amol
⚫️ آن قبر که در مدینه گم شد/ پیدا شده در مدینه قم
⬛️ سوگواره ملی حریم فاطمی ( ویژه دانشگاهیان)
📝بخش پژوهشی: مقاله
📜بخش ادبی: داستان کوتاه و شعر
🖼بخش هنری: نقاشی و خوشنویسی
📸بخش رسانه دیجیتال: پادکست و عکاسی
⏳مهلت ارسال آثار: از ۶ آذر لغایت ۸ دی
🎁به سه اثر برتر هر قسمت جوایز نقدی اهداء می گردد.
📌علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر و همچنین مطالعه شیوه نامه شرکت در سوگواره به آدرس: www.qut.ac.ir مراجعه نمایند.
همچنین می توان در پیامرسان های بله٬ واتساپ و تلگرام با شماره ۰۹۳۷۳۴۲۶۰۵۱ در ارتباط بود.
📬آدرس دانشگاه جهت ارسال آثار بخش هنری: قم کیلومتر ۵ بلوار شهید خداکرم( جاده قدیم قم- تهران)٬ دانشگاه صنعتی قم.
....
✅ معاونت دانشجویی و فرهنگی
📰 اخبار فرهنگی را از طریق آدرس زیر دنبال کنید:
https://www.qut.ac.ir/fa/news/cultural_news/mode-pub
امروز دوشنبه
24 آذر ۱۳۹۹
28 ربیع الثانی ۱۴۴۲
14 دسامبر 2020
🔸#قرآن سوره آل عمران آیه 159:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ ۖ وَلَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ ۖ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِي الْأَمْرِ ۖ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِينَ
به مرحمت خدا بود که با خلق مهربان گشتی و اگر تندخو و سختدل بودی مردم از گِرد تو متفرق میشدند، پس از (بدیِ) آنان درگذر و برای آنها طلب آمرزش کن و (برای دلجویی آنها) در کارِ (جنگ) با آنها مشورت نما، لیکن آنچه تصمیم گرفتی با توکل به خدا انجام ده، که خدا آنان را که بر او اعتماد کنند دوست دارد.
💠 حدیث روز 💠
💎مهمترین دشمن انسانها کدام است؟
🔻امام صادق علیه السلام:
اِحذَروا أهواءکُم کما تَحذَرونَ أعداءکُم ، فلَیسَ شَیءٌ أعدی لِلرِّجالِ مِن اتِّباعِ أهوائهِم و حَصائدِ ألسِنَتِهِم.
🌸همان گونه که از دشمنان خود حذر می کنید، از هوس هایتان حذر کنید؛ زیرا برای مردان دشمنی بدتر از پیروی از هوس ها و محصولات زبان هایشان (سخنان بیهوده و یاوه) نیست.
📚 کافی، ج ۲، ص ۳۳۵
💠 به اسفل میروی یا اعلا؟!
🔹«صراط» انسان از «اسفل سافلین» شروع، و به «اعلا علّیّین» ختم شود؛ و این صراط آنهایی است که حق تعالی به آنها انعام فرموده به نعمت مطلقه، که آن نعمت کمال جمع اسمایی است که بالاترین نعمتهای الهیّه است؛ و صراطهای دیگر، چه صراط سعدا و «منعم علیهم» باشد و چه صراطهای اشقیا باشد، به قدر نقصان از فیض نعمت مطلق، داخل در یکی از دو طرف افراط و تفریط خواهد بود.
📚تفسیر سوره حمد،۷۷
💠عدالت و مبارزه با فساد
عدالت و مبارزه با فساد، لازم و ملزوم یکدیگرند.
دستگاهی کارآمد با نگاهی تیزبین و رفتاری قاطع در قوای سهگانه، حضور دائم داشته باشد و به معنای واقعی با فساد مبارزه کند.
نسبت فساد در میان کارگزاران جمهوری اسلامی در مقایسه با بسیاری از حکومتها بسی کمتر است ولی حتّی آنچه هست غیرقابل قبول است.
آنچه تاکنون شده با آنچه باید میشده و بشود دارای فاصله ژرف است.
دلهای مسئولان به طور دائم باید برای رفع محرومیّتها بتپد.
کسب ثروت مورد تشویق است، امّا تبعیض در توزیع منابع عمومی و ویژهخواری و مدارا با فریبگران اقتصادی به شدّت ممنوع است.
غفلت از قشرهای نیازمندِ حمایت، مورد قبول نیست.
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
سلام بر ابراهیم. فصل 49
50.pdf
78.9K
سلام بر ابراهیم. فصل ۵۰
نشست علمی روش نوین مطالعه به مناسبت روز پژوهش به صورت آنلاین با حضور دکتر جهانگیری عضو هیات علمی دانشکده علوم قرآنی بندرعباس.
فرهنگی و دانشجویی دانشکده علوم قرآنی بندرعباس
هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی آمل
هدایت شده از انجمن علمی دانشکده علوم قرآنی آمل
به مناسب #هفته_پژوهش و روز #وحدت_حوزه و #دانشگاه نشست نقد علمی با موضوع "نقد نگاه مفسران در تفسیر آیه لا اکراه فی الدّین" از سوی انجمن علمی دانشجویی دانشکده علوم قرآنی #آمل و با همکاری امور پژوهش، با ارائه دکتر حبیب الله حلیمی،مدیر دکتر سیدقاسم حسینی و با ناقدی حجت الاسلام غلامیان بصورت زنده و به مدت ۸۰ دقیقه در سامانه ادوب کانکت با حضور دانشجویان محترم قرآنی برگزار گردید.
مختصر مطالبی از نشست نقد علمی:
✅سخن ارائه دهنده:
جناب آقای دکتر حلیمی ابتداً معنایی از اکراه گفتند و دیدگاه بسیاری از مفسرین به ویژه علامه طباطبایی رحمة الله علیه که فرمودند پذیرش دین اجباری نیست و اینطور معنا کردند که دین یک معارفی است که خلاصه آن ها اعتقادات است و در اعتقادات اجبار راه ندارد و دیگران هم همین معنا را مثل شیخ طوسی گرفته تا آیت الله مکارم شیرازی هم این معنا را میپذیرند که مهمترین ویژگی دین همان معارف اعتقادی و عقلی است و دین اساساً اجبار بردار نیست آقای دکتر حلیمی گفتند آنچه که به نظر ایشان میرسد این است که مبنای فطری را آیه قرآن می خواهد بیان کند که اساساً دین چون مطابق با فطرت است اجبار بردار نیست؛ و در اینجا نمیخواهد سخن عدم اجبار یا اجباری بودن را بیان کند و ایشان به آیات دیگری استدلال کردند که در آنجا خداوند سبحان بحث اختیار و عدم اختیار،اجبار و عدم اجبار را مطرح کرده است مثل آیه اِنّا هَدَیناهُ السَّبیل اِمّا شاکِراً وَ اِمّا کفورا و همینطور در پایان بحث به کلمه "فی" و "عَلی" اشاره کردند که برخلاف اکثر مفسرین که معتقدند در اینجا "فی" به معنای "عَلی" است ایشان گفتند که نباید به این معنا باشد و خداوند اگر می خواست "فی" به معنای "عَلی" باشد؛ "عَلی" را به جای "فی" قرار می دادند و اشاره کردند که تعدادی از مفسرین هم اعتقاد ایشان را دارند که "فی" به معنای خودش آمده و ایشان تشبیه کردند به آیه "ما جعلکم فی الدین من حرج" دین یعنی متن دین احکام دین و این امور و آنچه که در دین است اجبار و حرج نیست یا اکراه وجود ندارد.
پس آیه لا اکراه فی الدین در مقام این نیست که بفرماید: "دین اجباری نیست" بلکه در مقام این است که بفرماید: "آنچه در دین از امور اعتقادی، عبادی و اخلاقی وجود دارد ملائم و موافق فطرت انسان است؛ یعنی آنچه در دین آمده برای فطرت بشر حالت زورکی و تحمیلی ندارد.
✅سخن ناقد:
یک نکته مهم و کلیدی در مباحث قرآنی و تفسیری آن است که هرچند امکان دارد از یک آیه قرآن، برداشت های متفاوتی صورت گیرد، اما اگر قرار است یک معنایی به صاحب قرآن و نازل کننده آن نسبت داده شود، باید با مستندات قابل قبول و ادله و براهین انجام گیرد.
وی گفت: "دین" در آیه فوق به معنای خطوط کلی و اصول است نه منهاج الشریعت و فروع. در فروع دین، پس از قبول اصل آن اکراه و اجبار وجود دارد که بخشی از آن در پوشش امر به معروف و نهی از منکر، حدود و تعزیرات نمود پیدا می کند تا موجب دفع گناه در جامعه شود اما در اصول دین، اکراه و اجبار وجود ندارد و واژه "دین" در این آیه، به معنای اصول اعتقادی است.
حجت الاسلام غلامیان افزود: اگر "لا إکراهَ فِی الدّین" به معنای آزادی باشد، باید حدود آن مشخص گردد. این عبارت، به معنای جواز نیست که هرکس، هر عملی دلش خواست انجام دهد چرا که نظم اجتماعی از بین رفته و بنیان های نظام اسلامی آسیب خواهد دید. اگر آیه مذکور به معنای اجبار نباشد، پس دلیلی هم وجود ندارد تا افرادی که اصول دین و دستورات الهی را زیرپا می گذارند، مجازات گردند مانند روزه خوردن در ملاء عام یا زنا که باید با این گونه موارد برخورد شده و حد اجرا شود.
وی در ادامه تأکید کرد: وقتی شخصی دین را پذیرفت، دستورات دینی به عنوان تعبدیات محسوب شده که کسی حق دخالت و عمل دلخواه را ندارد و باید بر همان اصول و دستورات پایبند بوده و به آن عمل نماید.
✅جمع بندی کلی و پایانی از ۸۰ دقیقه نقد و نظر:
دکتر سیدقاسم حسینی گفتند:
آیه لا اکراه فی الدّین و دلایلی که آقایان ذکر کردند ظاهرا معنایش همین است که اجباری در دین نیست و همین ظاهر هم مراد است اما دیدگاه آقای غلامیان این است که در کلیات اصول و فرعیات اجباری نیست و آقای حلیمی گفتند که تمام آن مسائلی که در دین مطابق با فطرت باشد اجباری در آن نیست.
✅پیشنهاد می گردد فیلم کامل این نشست را در #آپارات به آدرس👇👇👇
https://www.aparat.com/v/mzsJL
مشاهده بفرمایید🌺
#انجمن_علمی_دانشجویی
#علوم_قرآنی_آمل
@quran_amol
امروز سه شنبه
25 آذر ۱۳۹۹
29 ربیع الثانی ۱۴۴۲
15 دسامبر 2020
🔸#قرآن سوره آل عمران آیه 160:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم 🌺
إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ ۖ وَإِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ ۗ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ
اگر خدا شما را یاری کند محال است کسی بر شما غالب آید، و اگر به خواری واگذارد آن کیست که بتواند بعد از آن شما را یاری کند؟ و اهل ایمان تنها به خدا باید اعتماد کنند.
💠 حدیث روز 💠
💎ظرفیت پذیرش دانش در انسان
🔻امام علی علیه السلام:
کُلُّ وِعاءٍ یَضیقُ بِما جُعِلَ فیهِ إلاّ وِعاءَ العِلمِ فَإنَّهُ یَتَّسِعُ.
🌸گنجایش هر ظرفی با آنچه در آن قرار دهند، تنگ می شود؛ جز ظرف دانش که [هر چه در آن نهند] گسترش می یابد.
📚 نهج البلاغه، حکمت ۲۰۵