▪️ #یادداشت | ده ونک؛ آوردگاه عدالتخواهی فانتزی!
چند روز پیش از معاون حقوقی دانشگاه الزهرا سوال کردم ماجرا به کجا رسید؟ گفت هیچ. معطلیم!
این ماجرا مهم نیست؛ ولی در تاریخ جمهوری اسلامی ثبت خواهد شد که یک روز عده ای به اسم عدالتخواهی و با اسم انقلابی گری مانع اجرای قانون شدند. این چند روز با خودم کلانجار رفتم بنویسم یا رد شوم؛ ظلم به جمهوری اسلامی نبود عبور می کردم. یک جمله نخواهند توانست دفاع کنند که با کدام منطق چند ماهست جلوی قانون ایستادند و می گویند اجازه نمی دهیم قانون اجرا شود.
عدالتخواهی فانتزی یعنی اینکه به اسم عدالتخواهی، مقابل عدالت بزرگ تر می ایستند و به اسم دفاع از عدالت، عدالت شکنی می کنند. مدعیان این سبک عدالت فانتزی، حتی حاضر نیستند دفاع طرف دیگر دعوا را بشنوند. یک سویه قضاوت می کنند و حکم می دهند و اقدام می کنند.
فرض کنید این سبک عدالتخواهی تکثیر شود؛ پای عواقبش می ایستیم؟ هرکس، هرجا و هرفهمی از عدالت داشت، دست به کار شود؟
8 سال است دادگاه خانه های مسکونی دانشگاه الزهرا در جریان است. وکلای طرفین از دعاوی شان دفاع کردند. نتیجه دادگاه در دو مرحله به یک حکم منتهی شده است. با این توصیف چه حقی وجود دارد که مقابل قانون بایستیم و بگوئیم اجازه نمی دهیم؟
می گویند حرف ما این است که صبر کنید تا رئیس عدلیه ورود کند و نظر دهد. سوال این است که چرا صبر الزامی؟ با کدام معیار قانونی؟ این حق را از کجا آوردید؟ این چه سبک عدالتخواهی است و مبنایش کجاست؟
حق اعتراض وجود دارد؛ به حکم دادگاه نیز نقد کنیم؛ اما به روشش. به تبیین و مطالبه و روشنگری. نه اقدام عملی و ایستادن مقابل قانون. فرق این انقلابی و آن عدالتخواه و موسوی و کروبی چیست؟ مگر غیر این است که گفتند ما قانون و مجری و ناظر و قاضی شما را قبول نداریم و مقابل قانون و مردم ایستادند؟
این روش عدالتخواهی دو اثر بسیار جدی دارد؛ اول اینکه هیجان قضاوت های یک طرفه و محکوم کردن های سلیقه ای را گسترش می دهد و دوم هم کار را بدانجا می رساند که دیگر امیدی به اصلاح درونی نیست و باید خودمان دست به کار شویم. جمهوری اسلامی را حکومت جور و ظلم نشان دهیم عدالتخواهی است؟
ده ونک باید نماد شود. نمادی در آوردگاه عدالتخواهی فانتزی. نمادی که نشان می دهد سرنوشت عدالتخواهی غیر عقلانی، ایستادن مقابل عدالت است!
📝 محسن مهدیان
@mahdian_mohsen
@Fars_plus
7.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴🎥 راه پیروزی ایران مقابل چین! 😉
⚽️ کلیپ باحال و دیدنی #بازی_هشتاد_میلیونی!
@Fars_plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 هدیه جالب جناب خان به قهرمان دونده آسیا😂
@Fars_plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 انیمیشن طنز #دیرین_دیرین
🔻این قسمت: #صعبالملاج
🔸به گمانم دوباره عصا لازم گشتید!
@Fars_plus
فارس پلاس
👇
▪️ #ما_آدمیم | حرفهای شنیدنی زوج خبرساز این روزهای فضای مجازی!
«کوثر کریمی» و «حسین جمشیدی»، دختر و پسر جوانی که پشت به پردهای مشکی روبه روی دوربین ایستادهاند، با لبخند به هم نگاه میکنند و خدا را به خاطر اینکه آنها را در ۱۴ سالگی و ۱۶ سالگی باهم آشنا کرده و ازدواج کرده اند، شکر میکنند!
🔸کوثر: من کارهای فرهنگی را خیلی دوست داشتم، از ۱۴-۱۳ سالگی در پایگاههای بسیج بودم و در جنبشهای مختلف هم فعال بودم و کار میکردم. مادرم هم در همین فعالیتها بود و ایشان را بهعنوان مشاور بچههایی که فعالیت فرهنگی میکنند هم میشناسند. همسرم از طریق صفحات من در فضای مجازی، کارهایم را دیده بودند اما نسبت من و مادرم را نمیدانستند. به ایشان از قصدشان برای ازدواج میگویند. بعد هم آدرس یکی از صفحات مجازی من را برای مادرم میفرستند. مادرم چیزی به همسرم نمیگوید اما نصیحت میکند که در این سن و سال بهتر است دنبال درس باشد و بعد هم شغل، تا برای ازدواج آماده بشود.
همسرم تا یک سال هر کاری که به ذهنتان برسد انجام داد. درسش تمام شد و کارهای مختلف زیادی هم امتحان کرد. بالاخره یک سال آنقدر اصرار کردند تا خانوادهام اجازه دادند به خواستگاری بیایند و بعد هم ازدواج کنیم.
🔹حسین: متأسفانه اینطور جاافتاده که هرکس زیر هجده سال دارد و میخواهد ازدواج کند، موضوع او را به مسائل جنسی ربط میدهند. اطرافیان من اکثراً با یک نفر از جنس مخالف دوست هستند. پس یعنی این نیاز جنسی نیست بلکه بیشتر یک نیاز عاطفی است. هرکس در این سن و سال نیاز روحی دارد که با یک نفر رابطه عاطفی و محبتآمیز داشته باشد. من هم این نیاز را در خودم حس میکردم اما گفتم چرا بروم سراغ نوع گناه دارش! دین که ازدواج را تأیید میکند، روانشناسها هم که میگویند ازدواج هزاران مزایا دارد، یک نفر دیگر میگوید ما با هیچی ازدواج کردیم اما همهچیز را دوتایی ساختیم. گفتم خب چرا من ازدواج نکنم؟
🔸کوثر: ما درباره لایحهای که سن ازدواج را محدود میکرد شنیده بودیم و میخواستیم درباره این موضوع کاری انجام بدهیم. تصمیم گرفتیم از پتانسیل صفحه اینستاگرام من استفاده کنیم و بقیه هم تجربیاتشان را بگویند. من از طریق صفحهام میدانستم که خیلیها زیر بیست سال ازدواجکردهاند و خوشبخت هستند. خب صدای ما و اینها هم باید شنیده میشد و ما باید میگفتیم که کودک نیستیم. دغدغهمان این بود که خیلیهای دیگر مثل ما هستند که دوست دارند ازدواج کنند اما عرف و خانوادهها مانع آنها میشوند.
📰 گفتگوی کامل با این زوج را بخوانید: 👇
🔗 fna.ir/brbuz9
@Fars_plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪ وضعیت چند میلیون چینی وقتی خبر باخت چین رو می بینن! 😂
💬 Mr Strategist
@Fars_plus