هدایت شده از تفسیر المیزان
🌺تفسیر آیه8⃣5⃣ سوره #الواقعه از تفسير شریف المیزان
🔰افرايتم ما تمنون8⃣5⃣
🔸كـلمـه #تـمـنـون مضارع جمع حاضر از مصدر #امناء است، و امناء به معناى ريختن نـطـفـه است، كه منظور از آن در اينجا ريختن در رحم زنان است، و معناى آيه اين است كه: به من خبر دهيد در خلقت انسان ها شما پدران و مادران غير از ريختن نطفه چه نقشى داريد؟
_________________________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/3198156911C12d6d8964a
هدایت شده از تفسیر المیزان
🌺تفسیر آیه 9⃣5⃣سوره #الواقعه از تفسير شریف المیزان
🔰ءانتم تخلقونه ام نحن الخالقون9⃣5⃣
🔸آيا شما آن نطفه را به صورت انسانى مثل خـود در مـى آوريـد، يا خالق آن ماييم و تبديلش به صورت بشر به دست ما صورت مى گيرد؟
مرگ تقدير شده است و ناشى از غلبه اسـبـاب زوال بر قدرت و اراده خداوند نيست
_________________________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/3198156911C12d6d8964a
هدایت شده از تفسیر المیزان
🌺تفسیر آیه0⃣6⃣ سوره #الواقعه از تفسير شریف المیزان
🔰نحن قدرنا بينكم الموت و ما نحن بمسبوقين0⃣6⃣
🔸آرى تدبير امور خلق به جميع شؤ ون و خصوصياتش از لوازم خلقت و افاضه وجود است، وقـتـى خـداى تـعـالى بـه انـسان هستى مى دهد، هستى محدود مى دهد، از همان اولين لحظه تـكـويـنـش تـا آخـريـن لحـظـه زنـدگـى دنـيـائيـش، و تـمـامـى خـصـوصـيـاتـى كـه در طول اين مدت به خود مى گيرد و رها مى كند، همه از لوازم آن محدوديت است، و جز و آن حد اسـت و بـه تـقـديـر و انـدازه گـيـرى و تـحـديـد خـالق عـزوجـلش اسـت، كـه يـكـى از آن خصوصيات هم مرگ او است، پس مرگ انسان مانند حياتش به تقديرى از خدا است، نه كه خدا نتوانسته انسان را براى هميشه آفريده باشد، و چون او از چنين خلقتى عاجز بوده، و قـدرتـش هـمـيـن قـدر بـوده آفـريده اش مثلا هفتاد سال دوام داشته باشد، قهرا بعد از هفتاد سال دستخوش مرگ شود (العياذ باللّه).
و نـه ايـن كـه خـدا او را بـراى هـمـيـشـه زنـده مـانـدن خـلق كـرده بـاشـد، و ليكن اسباب و عـوامـل مـخـرب و ويـرانگر بر اراده خداى عزوجل غلبه كرده، و مخلوق او را بميراند، چون لازمـه ايـن دو فـرض ايـن اسـت كـه: قدرت خداى تعالى محدود و ناقص باشد، در فرض اول نـتـوانـسـتـه بـاشـد دوام بيشترى به مخلوق زنده اش بدهد، و در فرض دوم نتوانسته بـاشـد از هـجـوم عـوامـل ويـرانـگـر جـلوگـيـرى كـنـد، و ايـن در مـورد خـداى تـعـالى محال است، براى اين كه قدرت او مطلق و اراده اش شكست ناپذير است.
از اين بيان روشن شد كه منظور از جمله (نحن قدرنا بينكم الموت) است كه بفهماند اولا مـرگ حـق اسـت، و در ثانى مقدر از ناحيه او است، نه اين كه مقتضاى نحوه وجود يك موجود زنـده باشد، بلكه خداى تعالى آن را براى اين موجود مقدر كرده، يعنى او را آفريده تا فلان مدت زنده بماند، و در راس آن مدت بميرد.
و نـيـز روشن گرديد كه مراد از جمله (و ما نحن بمسبوقين ) - با در نظر گرفتن اين كه كلمه سبق به معناى غلبه و مسبوق به معناى مغلوب است - اين است كه : ما در عروض مرگ بر يك مخلوق زنده از عوامل ويرانگر شكست نمى خوريم،
و چـنـان نـيـسـت كه حياتى دائمى به شما افاضه كنيم، ولى آن اسباب بر اراده ما غلبه كـنـنـد، و حـيـاتـى را كـه مـا خـواسـتـه ايـم هـمـيـشـه بـاشـد، باطل سازند
_________________________
🌷شادی روح علامه طباطبایی ره صلوات👇
https://eitaa.com/joinchat/3198156911C12d6d8964a
هدایت شده از خبرهای فوری / مهم🔖
ابوترابیفرد، امام جمعه موقت تهران: تصمیم درستی که شهید رئیسی در حذف ارز ترجیحی اتخاذ کرد پرهزینه اما بسیار سازنده بود
🔹این تصمیمات نیاز امروز و فرداست
🔹بودجه کشور ناتراز است
🔹دولت و مجلس بدانند با رشد غیر معقول هزینهها، نمیتوان ناترازی را اصلاح کرد
🔹حجت الاسلام سید محمدحسن ابوترابیفرد در خطبه های نماز جمعه این هفته تهران در توصیه ای به دولتمردان، گفت:
🔹اولین مسأله ارتقای بهره وری است. از همه ظرفیت مدیریتی خود استفاده کنید و در پایان سال ۱۴۰۴ گزارشی ارائه و اعلام کنید، در حوزه مدیریتی شما چه مقدار بهرهوری افزایش یافت. امروز در اقتصاد میکوشند با هزینه کمتر کیفیت کالا را ارتقا دهند، اما در ساختار اداری ما هزینه بیشتر و کارآیی کمتر است. به مردم مراجعه کنید و ببینید سطح رضایتمندی آنها چه مقدار ارتقا یافته است./ ایرنا
✅ @Khabar_Fouri
دعاوی مربوط به شرکت های تجاری با دعاوی تجاری تفاوتی دارد؟
پردازش زبان طبیعی چیست؟
پردازش زبان طبیعی (Natural Language Processing/NLP) رشتهای از علوم کامپیوتر، زبانشناسی و هوش مصنوعی است که به تعامل بین زبان انسان و رایانه میپردازد و توانایی درک متن و کلمات گفتاری را به همان شیوهای که مغز انسان میتواند، به رایانه میدهد. ان ال پی به ماشینها کمک میکند تا بتوانند حجم زیادی از دادههای مرتبط با زبانهای طبیعی را تحلیل و پردازش کنند.
هدایت شده از استاد محمد شجاعی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔖 شیعهی خوب کسی است که امام زمانش را حس کند!
#کلیپ
#استاد_شجاعی | #استاد_محمودی
منبع : جلسه ۱۸ از مبحث شرح زیارت ال یاسین
@ostad_shojae | montazer.ir
هدایت شده از نهج البلاغه 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نهج_البلاغه
▫️احْذَرُوا الذُّنُوبَ الْمُوَرِّطَةَ، وَالْعُيُوبَ الْمُسْخِطَةَ
🟠بترسيد از گناهانى که انسان را به هلاکت مى افکند و از عيوبى که موجب خشم پروردگار است
📘#خطبه_83
@nahjol_balagheh
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:
راهحل مسائل جامعه داشتن تفکر علمی و مرجعیت علم در کشور است
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اگر می خواهیم مسائل کشور حل شود باید مرجعیت علم را قبول داشته باشیم و از تفکر غیر علمی و شبه علم فاصله بگیریم.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم ، حسین سیمایی روز پنج شنبه - ۸ شهریورماه- در آئین معارفه خود به عنوان وزیر جدید علوم، تحقیقات و فناوری که با حضور دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری برگزار شد، اظهار داشت: شخص رئیس جمهور فارغ از دو قطبیهای مرسوم هستند و در سه ساحت باور، گفتار و رفتار نشان دادند که این قالب های تصنعی را شکسته اند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: عیب و اشکال دو قطبیسازی این است که این نکته را القا میکنند که راه دیگری وجود ندارد یعنی یا اصلاح طلب یا اصولگرا، یا دین دار یا دین ستیز، درحالی که دکتر پزشکیان راه سومی را گشودند.
نزاع مانع پیشرفت کشور است
سیمایی ادامه داد: البته نه به این معنا که ما وفاق را مساوی با عدم اختلاف نظر می دانیم، زیرا به طور طبیعی اختلاف نظر امری عادی است.
وی با تاکید بر اینکه، آنچه که مانع پیشرفت کشور است، نزاع است افزود: در قرآن کریم نیامده است که اختلاف نداشته باشید بلکه فرموده نزاع نداشته باشید، و گرنه اختلاف نظر حتما وجود دارد و انسانها در یک قالب نمی گنجنند.
وزیر علوم در ادامه با بیان اینکه، اختلاف نظر مقدمه گفتوگو، رشد و کمال است، افزود: بر همین اساس نیز دکتر پزشکیان نیز اعلام کرده اند که دولت چهاردهم، دولت نزاع و دعوا نیست.
وی همچنین گفت: اینکه رهبر معظم انقلاب نیز همواره بر پاگرفتن کرسیهای آزاداندیشی تاکید میکنند که متاسفانه تاکنون این مهم اتفاق نیفتاده، به نظرم ایشان به دنبال آموزههای دینی و علمی هستند.
سیمایی با بیان اینکه، هم اکنون نوبت ماست که وفاق ملی را در دانشگاه دنبال و محقق کنیم، از همه اهالی علم و دانش خواست که به شعار دولت اعتماد کنند زیرا این نه شعار بلکه اعتقاد رئیس جمهور است.
باید به راهکارهای علمی اتکا کنیم
وزیر علوم اظهار داشت: مشکلات و چالش های کشور مشخص است و ما در حوزه شناخت چالش اختلاف نداریم بلکه در بحث راه حل در جامعه توافق نیست؛ به این معنی که هنوز عده ای به روش علمی اعتقاد ندارند و از راه شبه علم یا خارج از تفکر علمی به دنبال حل مشکلات هستند.
دانشگاه باید مسالهمحور و نیازمحور باشد
سیمایی با اشاره به اینکه، هم اکنون توسط رئیس جمهور به همه اعضای دولت این ماموریت داده شده که بهدنبال اجرایی کردن وفاق باشند، افزود:ما متعهد می شویم که ان شا الله با کمک استادان، دانشجویان و همه اهالی علم و دانش شعار وفاق ملی را در حوزه کاری خودمان دنبال کنیم.
وی در توضیح بیشتری افزود: اکنون نوبت دانشگاه است که ارتقاء پیدا کند و علاوه بر آموزش و پژوهش و فناوری، مسئولیت اجتماعی خود را بشناسد و نسبت به مسائل جامعه بی تفاوت نباشد و مسئله محور و نیاز محور باشد.
کرامت استاد و دانشجو باید رسمیت شناخته شود
وزیر علوم گفت: برای تحقق آرزوها و اهداف علاوه بر تجهیز دانشگاه و آزمایشگاه و کتابخانه و کارگاه، در وهله نخست باید کرامت انسان ها از جمله استاد و دانشجو به رسمیت شناخته شود.
وی افزود: اگر این کرامت را بپذیریم با وجود همه کمبودها و حتی شرایط سخت موجود، نشاط، شور و انسجام بازخواهد گشت و پیوند جامعه، دانشگاه و نظام به فضل خداوند متعال وثیق تر خواهد شد.
عضو هیئت دولت چهاردهم گفت: یکی از مسائل اساسی که در جلسات دولت مطرح شده، موضوع معیشت همه شهروندان بهویژه اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاهی است
سیمایی تاکید کرد: توجه به معیشت اساتید و کارکنان برای ادامه پرشتاب سرعت جریان علمی یک ضرورت است و وزارت علوم در این راستا فعالیت خواهد کرد.
وزیر علوم از وزرای ادوار گذشته، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اساتید، دانشجویان و کارکنان که همگی در راه توسعه علم و فناوری تلاش می کنند قدردانی کرد .
وزیر سابق علوم: ۷۵ اقدام تحولی در سطح ستاد وزارت علوم انجام شد
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت در سیزدهم گفت: در طول سه سال گذشته ۷۵ اقدام تحولی در سطح ستاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام شده است.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، محمدعلی زلفی گل در آیین تکریم خود و معارفه حسین سیمایی وزیر علوم با ارائه گزارشی از عملکرد سه سال گذشته خود در این وزارتخانه اظهار داشت:با توجه به اهداف فرادستی نظام اعم از قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم و همچنین سند چشم انداز ۲۰ ساله، نقشه جامع علمی کشور، سند دانشگاه اسلامی و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی پنج اولویت را برای دوره مدیریتی خویش تعیین کردم.
مرجعیت و دیپلماسی علمی، فناوری و نوآوری، آموزش، پژوهش و برونداد هدفمند، نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری، شاگرد، فناور و نوآورپرور و همچنین تولید خدمت، ثروت و سرمایه از دانش پنج اولویت اعلام شده توسط وزیر علوم دولت سیزدهم بود.
وی با تاکید براینکه، تمام کوشش و تلاش خود را بکار گرفتیم تا بسترهای سخت افزاری، نرم افزاری و هوشمند لازم را برای تحقق اولویت های اعلام شده مهیا کنیم تصریح کرد: در طول سه سال گذشته ۷۵ اقدام تحولی در سطح ستاد وزارت علوم انجام شد.
زلفی گل اظهار داشت: از جمله اقدامات مهم این دوره میتوان به طراحی و ایجاد نظامهای سنجش و انگیزش جدید و مؤثر برای ارکان مختلف آموزش عالی، تأسیس سامانههای هوشمند نوین مانند "نظام ایدهها و نیازها (نان) " و "جریان اقتصادی نوین (جان) "، فراهمسازی مقدمات تأمین مسکن دانشگاهیان و خوابگاههای مجردی و متأهلی، و تلاش در جهت بهبود معیشت دانشگاهیان اشاره کرد.
وی افزود: تصویب قانون جهش علمی بر مبنای عملکرد در مجلس شورای اسلامی و کسب موافقت سازمان برنامه و بودجه برای اعمال فوقالعاده ویژه یا همسانسازی حقوق کارکنان وزارت علوم با کارکنان وزارت بهداشت از دستاوردهای ارزشمند این دوره است.
زلفی گل با اشاره به اینکه کارکنان وزارت علوم و دانشگاهها تنها دستگاهی هستند که فوقالعاده ویژه حقوق در خصوص آنها اعمال نشده است؛ اظهار داشت: در این زمینه، لازم میدانم از همکاری بینظیر جناب آقای دکتر منادی تقدیر ویژهای داشته باشم. با توجه به تشکیل مجلس جدید و عدم معرفی دو نماینده از مجلس در شورای حقوق و دستمزد، امیدوارم با پیگیریهای جناب آقای دکتر سیمایی، این مطالبه بهحق بهزودی به تصویب و اجرا درآید.
وی در پایان گفت: این اقدامات به تفصیل در فصل نخست کتاب راه نشان حاوی آئین نامهها، دستورالعملها و شیوه نامه های مصوب مرکز هیات های امنا و هیات ممیزه مرکزی ارائه شده و فایل مربوطه در اختیار عموم مردم قرار گرفته است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری: ظرفیت علمی کشور باعث افتخار است
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیز در این مراسم گفت: پیشرفتهایی که ما در صنایع مختلف دفاعی، علوم هستهای و پزشکی داریم محصول فعالیت دانشمندان محققان و پژوهشگران ما در دانشگاهها است.
وی افزود مقام معظم رهبری سه ماموریت اساسی برای دانشگاه قائل هستند که تربیت نسل جدید و نیروی انسانی متخصص برای حل نیازهای کشور، حرکت در مرزهای دانش ( مرجعیت علمی) و همچنین حل مسائل کشور را شامل می شود .
منادی سفیدان: مجلس شورای اسلامی ۱۴ قانون در حوزه علم و فناوری تصویب کرد
علیرضا منادی سفیدان نماینده تبریز و رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: مجلس شورای اسلامی در سالهای اخیر توجه زیادی به حوزه علم و فناوری داشته است و ۱۴ قانون در این حوزه تصویب کرده است که از جمله این قوانین میتوان به قانون جهش تولید دانش بنیان، بحث رتبهبندی معلمان و همسان سازی اعضای هیئت علمی وزارت علوم با اعضای هیئت علمی وزارت بهداشت اشاره کرد .
وی تاکید کرد: قانون جهش تولید دانش بنیان تمامی موانع بورسی، مالیات و گمرکی را از پیش پای شرکتهای دانش بنیان برمیدارد و زمینه توسعه این شرکتها را فراهم میکند.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: در قانون برنامه هفتم توسعه که یکی از مهمترین برنامههای مورد تاکید رئیس جمهور و دولت چهاردهم است توانستیم کمک بزرگی به آموزش عالی و دانشگاهها بکنیم که بر اساس این قانون، سازمان برنامه و بودجه مکلف شد هر سال معادل ۱۵ درصد بودجه دانشگاهها بودجه اضافی برای حوزه پژوهش و ۵ درصد نیز بودجه برای فعالیت فرهنگی در نظر بگیرد و در قوانین بودجه سالانه به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد دهد.
وزیر علوم:
اولویت من بازگشت نشاط، امید، احترام و کرامت انسان است
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اولویت من این است که نشاط، امید، احترام و کرامت انسان را برگردانم و این از خلال گفت و گو و درک متقابل صورت میگیرد
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، حسین سیمایی اظهار داشت: به لحاظ عملی کارهای خوبی صورت گرفته است و کارهای خوبی هم با همین مضیقههایی که ما از لحاظ اقتصادی داریم صورت خواهد گرفت.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به مهمترین اولویت برای این وزارتخانه آموزش عالی، گفت: کارهای خیلی مهم و خوبی انجام شده است، چالشهای آموزش عالی را دوستان خوب شناسایی کرده اند، مجلس و مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز در این راه موفق بوده است، برای رفع این چالشها اقدامات خوبی هم صورت گرفته است.
وی ادامه داد: اما همچنان دانشگاهیان تصوری که از وضع نظام آموزش عالی دارند، خیلی تصور نامناسبی است، یعنی ادراک وضع بد بیشتر از وضع بد است، واقعاً این مقدار، وضع وخیم نیست.
وزیر علوم افزود: شاید دلیلش این باشد که پیوند عاطفی ما با جامعه، مخاطبانمان، دانشگاهیان، پژوهشگران اعم از استاد، دانشجو، کارمند قطع شده یا نه، کم شده، بنابراین سو تفاهم ایجاد شده است.
سیمایی تاکید کرد: من فکر میکنم اگر بتوانیم دراین دوره به این تفاهم برسیم و به این نتیجه برسند که ما آنها را درک میکنیم، احترام و تکریم میکنیم این سو تفاهم کم میشود.
وی یادآور شد: پیشرفت کشور در گروی پیشرفت علم است، چون تا عالمان در صدر ننشینند و احترام نشوند، آن پیشرفت صورت نمیگیرد.
وی تاکید کرد: اولویت من این است که نشاط، امید، احترام و کرامت انسان را برگردانم و این از خلال گفت و گو و درک متقابل صورت میگیرد و گرنه به لحاظ عملی کارهای خوبی صورت گرفته است و کارهای خوبی هم با همین مضیقههایی که ما از لحاظ اقتصادی داریم صورت خواهد گرفت.
سیمایی ادامه داد: ولی متأسفانه این کارهای خوب، شنیده نمیشود، چون احساس خوبی از ما ندارند، برداشت خوبی از ما ندارند من امیدوارم این سو تفام را کم کنیم، تا به طور طبیعی، انسجام ایجاد شود همه با هم دست به دست هم میدهیم تا کشور خود را آباد تر و پیشرفتهتر کنیم.