دوستان عزیز سلام وقت شما بخیر . از همراهانی که پیام های محبت آمیز میفرستند سپاسگزاریم . از صمیم قلب خوشحالیم که از مطالب و فعالیت کانال رضایت دارید . یکی از همراهان عزیز کانال ، جناب آقای نیاکان روانشناس و مشاور خانواده هستند و مطلبی با عنوان : " ارتباط آزارهای دوران کودکی(کودک آزاری) در ابتلا به اختلال افسردگی اساسی در بزرگسالی " برای ما ارسال کردند که این مطلب برای #اولین بار هست که در فضای مجازی منتشر میشود و تا الان روی خروجی هیچ سایت و کانالی نبوده است .
ضمن تشکر از جناب آقای نیاکان عزیز از شما دعوت میکنم امروز همراه ما باشید و این مقاله را مطالعه کنید ( تا ساعاتی دیگر مقاله ارسال خواهد شد )
@farzandam
از جمله پیامدهای دراز مدت و تاثیر گذار بر کل دوران رشد و مراحل مختلف زندگی انسانها وقایع و اتفاقات دوران کودکی است که بسته به نوع و چگونگی برخورد محرکهای محیطی با کودک می تواند در شکل گیری شخصیت کودک موثر باشد.
چگونگی تعامل اطرافیان و محیط که تاثیرات به سزائی در شکل گیری شناخت" و دیدگاه" فرد نسبت به جهان و مردم پیرامون خود دارد،در دوران کودکی بسیار تاثیرات عمقی بر شخصیت اصلی فرد در آینده دارد.
@farzandam
از آنجا که شخصیت فرد همچنین ریشه و اساس اکثر بیماری ها و اختلالات روانی نیز در کودکی ریخته و پایه گذاری می شود،لذا هرنوع واقعه ای که باعث صدمه یا جراحت روحی،روانی و آسیب به فردیت فرد،باور و نوع نگاه وی به خود و دنیای پیرامونش باشد تا سالهای سال (گاه تا پایان عمر فرد) تمامی اعمال،انگیزه ها و رفتار فرد را تحت تاثیر خود قرار داده و بر تمامی جوانب زندگی وی اعم از تحصیل،ازدواج،اشتغال،روابط در اجتماع و..تاثیرات پایداری بجا خواهد گذاشت.
بر همین اساس ضرورت حفظ امنیت کودک در تمام ابعاد؛ روانی،جسمی،جنسی،محیطی همواره احساس می شود چرا که به فرض هرنوع آسیب به کودک این آسیب می تواند کل سختار شخصیت فرد را تحت تاثیر خود قرار دهد،هرچند که از نظر والدین یا بزرگسالان کم اهمیت و ناچیز" بنظر آید.
@farzandam
انواع این آسیب ها: اعم از آزار جسمی و جنسی،روانی، بی توجهی به کودک و آزار عاطفی کودک آزاری محسوب می شود(مدنی۱۳۸۳)
که دامنه و طیف بسیار گسترده ای را از درگیر نمودن کودک در فعالیت های جنسی (سو استفاده جنسی)،عدم برآوردن احتیاجات و نیازهای کودک تا هرگونه رفتار نامناسب" که بر عملکردهای رفتاری،شناختی،عاطفی و جـسمی کودک را که تاثیر منفی داشته باشد، شامل می شود.
از جمله شدید ترین این آسیب ها که همواره در پژوهش های مختلف رابطه معناداری با "اختلال افسردگی" اساسی ( ماژور ) در بزرگسالی داشته است،کودک آزاری جنسی (child sexual abuse ) است.
@farzandam
شدت و عمق از هم پاشیدگی و آشفتگی شخصیت کودک قربانی سواستفاده جنسی، که عموما توام با تجربه احساسات ناخوشایند و دردناکی همچون؛ احساس عمیق شکست، تخریب و تحقیر ، خجالت، خود مقصر بینی و سرزنش خود، مورد بهره کشی و سواستفاده قرار گرفتن، تخریب خودپنداره" فرد و..آنچنان زیاد است که قادر به از پا در آوردن هرانسانی است.
علاوه بر این آسیب ها استفاده ناخودآگاه گون کودک از مکانیزم های دفاعی انـکـار" یا دلایل غیر واقعی" (مثلا کودک بدلیل شدت صدمه روانی،آزار جنسی اتفاق افتاده را انکار می کند یا دلایل و توجیهات غیرواقعی و فانتزی برای عمل انجام شده می آورد) باعث ماندگاری" بیشتر آسیب وارد شده و ته نشین شدن آن در روان یا ناخودگاه فرد می شود که همین امر صدمه اصلی را وارد کرده و باعث بروز اختلال افسردگی اساسی" (مرگ نامحسوس) در فرد می شود که گاه تا پایان عمر فرد باقی مانده و لزوم مداخله حرفه ای را ضروری و لازم می کند.
@farzandam
اختلال افسردگی اساسی یا بیماری افسردگی نوعی ناخوشی یا مرگ روحی است که رابطه احساسی فرد با محیط پیرامون خود را به پائین ترین سطح ممکن رسانده و نوعی تخدیر احساسات و قطع ارتباط فرد با خود واقعی است که دارای علائمی همچون:
غم و اندوه بسیار
خودپنداره منفی
عزت نفس پائین
کمبود اعتماد به نفس
افکار مدام خودکشی
احساس بی ارزشی و پوچی
احساس بی کفایتی و بی فایدگی شدید شخصی
عدم لذت بردن از زندگی
انزواطلبی و جمع گریزی
و..است
@farzandam
شاخص های داشتن اختلال افسردگی اساسی
1- حداقل یکی از نشانه ها: الف) خلق افسرده ب) فقدان علاقه یا لذت نشان دهنده افسردگی اساسی است.
2- خلق افسرده در بخش عمده روز تقریبا هر روز الف)توسط گزارش ذهنی احساس غمگینی،پوچی ناامیدی
ب) مشاهده دیگران (بیمناک به نظر میرسد) و در کودکان و نوجوانان بصورت خلق تحریک پذیر دیده می شود.
3 - کاهش علاقه یا لذت در فعالیتها در بخش عمده روز وتقریبا هر روز
4 - کاهش یا افزایش وزن (بیش از ۵۵%وزن) یا کاهش یا افزایش اشتهاتقریبا هر روز (ناتوانی در کسب وزن مورد انتظار)
5 - بی خوابی یا پر خوابی هر روز
6 -سراسیمگی یا کندی روانی حرکتی هر روز قابل مشاهده نه صرفا ذهنی
7 - خستگی یا فقدان انرژی هر روز
8 - احساس بی ارزشی یا احساس گناه
9 -کاهش توانایی فکر یا تمرکز کردن یا دو دلی تقریبا هر روز (مشکل فکر کردن،تمرکز کردن،تصمیم گرفتن)
10 - افکار مکرر مرگ (نه فقط ترس از مردن) اندیشه پردازی خود کشی بدون برنامه ریزی یا اقدام به خود کشی یا برنامه خاص برای دست زدن به خود کشی(خلاصه روانپزشکی کاپلان،سادوک)
@farzandam
این نوع اختلال که توام با افکار گاه و بی گاه خودکشی است بر تمام جوانب زندگی مادی و مالی شخص نیز تاثیر بسزائی دارد.
تمامی علائم و نشانگان گفته شده باعث کاهش یا افت عملکرد" فرد نیز می شود،فرد افسرده میل یا اشتیاقی به انجام تکالیف معمولی یک فرد عادی نداشته و ممکن است در مراحل مختلف زندگی؛ مثلا در تحصیل با افت و شکست مواجه شود یا در کار و اشتغال نیز موفق نباشد،در ارتباطات بدلیل انزواطلبی و گوشه گیری نیز موفقیت هایی اغلب کسب نمی کنند و ارتباط آنها محدود به اطر افیان و وابستگان درجه یک خود بشود.
فرد افسرده در ناملایمات زندگی اغلب راه حل فرار" و کناره گیری(اجتناب) را امتخاب می کند چرا که بدلیل احساس بی کفایتی و شکست،اغلب خودرا نالایق و بی کفایت جهت رسیدن به پیروزی و غلبه بر مشکلات زندگی می دانند.
@farzandam
فردیکه در کودکی براثر آزار خصوصا آزار جنسی شخصیت او شکسته شده است نیازمند حمایت و امداد رسانی شناختی" و باوری لازم جهت بازیابی" شخصیتی و تمامیت معنوی خود است.
بنابراین بوضوح مشخص است کوچکترین آزار یا اتفاقات دوران کودکی چه تاثیرات پابرجا و مدامی در تمام مراحل زندگی کودک و سالم زیستن وی دارد.
بزرگترین داشته" و دارائی زندگی هر فرد؛ روح و روان سالم وی جهت زیستن و تلاش در زندگی است،چرا که هر فرد برای سالم و انساگونه زیستن؛ علاوه تامین نیازهای زیستی'' باید نیازهای روحی'' و روانی'' اش تامین باشد و بعبارت ساده تر بهداشت روانی و روان سالمی داشته باشد،لذا لازم و ضروری است که والدین و بزرگسالان علاوه بر تامین امنیت نیازهای اولیه کودک،امنیت جسمی و جنسی وی را نیز تامین کرده تا در آینده با روان سالم تری بتواند به موفقیت، کامیابی و اهداف زندگی خود دست یابد.
ادامه دارد..
@farzandam
دوستان عزیز بزودی ادامه مبحث افسردگی بزرگسالی بعلت آزار جنسی در دوران کودکی در کانال ارسال خواهد شد . از همراهی شما متشکریم . از جناب آقای نیاکان روانشناس و مشاور خانواده که از اعضای محترم کانال هستند نیز تشکر و قدردانی میشود . هفته آینده هم از طرف یکی از روانشناس های با سابقه حوزه کودک و نوجوان یک مطلب اختصاصی درباره پیشگیری از آزار جنسی کودکان خواهیم داشت .نظرات پیشنهادات و همچنین انتقادات خودتان را با ما در میان بگذاید و در صورتی که در اطراف خود کسانی دارید که به این مطالب نیاز دارند کانال را به آنها معرفی کنید . ارتباط با ادمین کانال : @farzandadmin
البته همه هفته قرمه سبزی درست نکنید چون خانوم های ایرانی دستشون به کم نمیره و یک هفته طول میکشه خورشت تموم بشه 😭😭😭
یکی از غذاهای خوب عدس پلو با کشمشه
خواص بی نظیرعدس پلو باکشمش تقویت هوش کودکان وجلوگیری از اختلالات عصبی در آنها جلوگیری از اختلالات هورمونی میباشد .
حتما تو برنامه هفتگی داشته باشید 😘
@farzandam
کودکان در سن رشد دوست دارند بستنی بخورند والدین عزیز توجه کنند که انها باید از بستنی های کم چرب استفاده کنند.
سالمترین بستی بستنی سنتی است که با شیر و گلاب و زعفران و ثعلب درست میشه و چقدر خوبه مامان های عزیز بستنی خونگی درست کنند که هم سالمتره هم ارزانتر ( باباهای عزیز هم براشون مهمه😊 ) 👌👌
@farzandam
معمولا پسرا با پدرشون راحت ترند و بهتر مشکلات را با او درمیان میگذارند .
پس به عنوان یک پدر مسئول، روزی قسمتی از وقتتان را به پسرتان اختصاص دهید و او را در راه حل مشکلاتش یاری کنید .
حفظ رابطه صمیمی پدر و پسر از تمایل به دوستی با افراد شرور می کاهد و از بسیاری انحرافات دوره نوجوانی و جوانی جلوگیری میکند .
@farzandam