#سوال
سلام وقت بخیر .امیدوارم روز خوبی داشته باشید .پسر سه ساله من خیلی دوست داره تو کوچه بازی کنه وبدون اجازه من در باز می کنه میره.اصلا حرف گوش نمیده به حرفام .تا عصبانی میشم ازش میاد منو میزنه بهم میگه بی تربیت ،دوست دارم برم بیرون خاک بازی کنم چیکار کنم به حرف من وباباش گوش بده البته ناگفته نماند که ما حیاط نداره خونمون وخیلی هم کوچیکه شاید به خاطر همین زیاد دوست داره بره بیرون همه چیز با گریه می خواد خودشو میزنه اگه به هدفش نرسه با مشت میزنه به در و دیوار .ما جلوش همچین کاری نکردیم چرا پرخاشگر وعصبی هست
🟡 تکنیک های درمان ناخن جویدن در کودکان🟡
🌼 به کودک مهارت مدیریت استرس را بیاموزید
🍃قبل از شروع هر کاری برای ترک عادت کودک باید بدانید ریشه بسیاری از این عادتها داشتن استرس و #اضطراب است . بهعنوان اولین قدم کمک کنید فرزندتان استرسش را مدیریت کند و آن را پایین بیاورد .
🍃تنفس عمیق کمک زیادی به آرام شدن کودکان میکند . طریقه صحیح آن را یاد بگیرید و با فرزندتان تمرین کنید . از او بخواهید در موقعیتهای استرسزا تنفس عمیق را انجام دهد تا آرام شود .
🌼آرام باشید :
بچهها خصوصاً در سن پایین ممکن است احساس بدی نسبت به #ناخن_جویدن خود نداشته باشند و راضی کردن آنها برای ترک این عادت سخت باشد . سعی کنید در این مواقع آرام باشید و با برخورد شدید به کودک فشار وارد نکنید . هر نوع واکنش شدید شما و فشار بیشتر بر کودک نتیجه برعکس دارد و علاوه بر زیادشدن ناخن جویدن کودک ،اعتماد به نفس او نیز کم میشود و ممکن است برای جلب توجه شما اینکار را تکرار کند .
🌼اضطراب کودک را پایین بیاورید :
بچهها معمولاً انعطافپذیری بالایی دارند اما موقعیتهای اضطراب زایی در زندگی وجود دارند که کنار آمدن و سازگاری با آنها نیاز بهوقت و انرژی بیشتری دارد (مثل تغییر مکان زندگی، فوت عزیزان و…)
🍃موقعیتهای خاص ممکن است ممکن است شروعکننده نشانههایی مثل ناخن جویدن باشد . اگر از این قبیل اتفاقات پر تنش در زندگی کودک اتفاق افتاده است بهتر است در این مورد با او صحبت کنید . اجازه دهید فرزندتان در مورد احساسات ناخوشایندی که تجربه میکند با شما گفتگو کند و تخلیه احساسات صورت گیرد.
🌼 در زمان ناخن جویدن او را از این کار دور کنید :
خیلی وقتها بچهها مشغول ناخن جویدن هستند بدون اینکه خود متوجه باشند . و این کار کاملاً ناخودآگاه و از روی عادت انجام میشود . یک نشانه یا علامت بین خود و کودک تعیین کنید تا حتی وقتی در جمع هستید بتوانید او را متوجه ناخن جویدنش بکنید بدون اینکه دیگران متوجه شوند و او خجالت بکشد.
@farzandparvarimosbat
🌻🌻🌻
🍃
✅ کنار آمدن با کودک لجباز
🌼 #لجبازی در کودکان معمولاً از سنین اولیه کودکی آغاز میشود و میتواند با رفتارهای نادرست اطرافیان در کودک نهادینه شود.
🍃اما چرا بچهها لجبازی میکنند؟
چون میخواهند نظر خودشان را ابراز کرده، جایگاه خود را به بزرگترها نشان دهند و در یک کلام خودشان را نشان دهند. این وضعیت شاید برای بچههای یکی دو ساله معنا نداشته باشد اما برای کودکان بزرگتر، صدق میکند.
🌼کودکان لجبازی میکنند، چون میخواهند دیده شوند.
وقتی آنها را نمیبینید، #زورگویی میکنید، به #پرخاشگری متوسل میشوید یا بدون پرسیدن نظر آنها، کار خودتان را میکنید، در واقع دارید فرزندتان را به سمت لجبازی بیشتر سوق میدهید. کودک نیازمند استقلال داشتن است و گاه برای به دست آوردن این #استقلال ، لجبازی میکند. از سوی دیگر، کودکان گاهی به دلیل خشمهای ابراز نشده، با نافرمانی یا پافشاری روی یک رفتار، سعی در عصبانی کردن شما دارند. این رفتار هم برچسب لجبازی میخورد اما عاملی متفاوت باعث شکلگیری آن شده است.
🍃برای آنکه احتمال بروز رفتار پرخاشگرانه در کودکتان کاهش یابد:
🔸 سرخود عمل نکنید؛ نظر کودک را بپرسید و به او استقلال عمل بدهید.
🔸 از سیستم تشویق استفاده کنید. در ازای رفتار مناسب، به او پاداش دهید و در ازای رفتار اشتباه، پاداش را حذف کنید.
🔸اگر کودک برای رسیدن به مطلوب خود چه درست و چه نادرست شروع به گریه یا داد کشیدن کند به او بیتوجه باشید تا یاد بگیرد روش رسیدن به خواستههایش لجبازی و داد و قال نیست.
🔸کودک را وادار به عجله و شتاب زدگی نکنید.
وقتی به فرزندتان فشار بیاورید، او نمیتواند شرایط را تحمل کند و در نهایت با یکدندگی سعی میکند با شما به مقابله برخیزد.
🍃 حواس کودک را پرت کنید.
وقتی کودک لجبازی میکند، با تغییر دادن مسیر توجه او، جلوی ادامه وضعیت ناخوشایند را بگیرید.
🍃 خودتان الگوی خوبی باشید.
لجبازی نکنید تا فرزندتان لجبازی کردن را نیاموزد. در زندگی همیشه منطقی و با تدبیر عمل کنید؛ به این ترتیب فرزندتان یاد میگیرد که در مواجهه با خشم یا شرایط غیردلخواهش چطور باید رفتار کند.
@farzandparvarimosbat
🔺 بچههاتون رو با بقیه کودکان #مقایسه نکنید، چون:
🔹 باعث اختلال در عملکرد و سلامت کودک میشه.
🔹 مقایسه فرزندان با دیگران اثر منفی طولانی مدت میذاره.
🔹 باعث کاهش اعتماد به نفس و #عزت_نفس کودک میشه.
🔹 باعث فعال شدن احساس خشم و حسادت در کودک میشه.
🔹مقایسه فرزندان با دیگران اونا رو #دروغگو میکنه.
🔹مقایسه فرزندان با دیگران اونا رو منزوی میکنه.
🔹 فرزندانی خودخواه خواهید داشت.
🔹با مقایسه بچههاتون با دیگران اونا رو برای شکست آماده میکنید.
🔸پس صبور باشید و یادتون باشه که با مقایسه کردن نمیتونید بچهتون رو تغییر بدید.
@farzandparvarimosbat
🌼 چطور با فرزند نوجوانم وقت بیشتری رو بگذرونم؟
1️⃣ با فرزند #نوجوان تون گفتوگو کنید و سر گفتوگو رو موقع رفتوآمد به مدرسه و سرکار تو اتوبوس، مترو یا ماشین باز کنید.
2️⃣ به دنیای نوجوانها وارد بشید، مثلا فعالیتهای مورد علاقهاش رو شناسایی کنید. فرقی نمیکنه که به ساخت پازل علاقه داره یا بازی در ورزش گروهی؛ راهی برای همراهی باهاش پیدا کنید.
3️⃣اگر نوجوانتان از فضای مجازی استفاده میکند، شما هم در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی حضور داشته باشید و با تبادل پیام با نوجوانتون، بهش نشون بدید که بهروز هستید و حضورش در این فضا رو پیگیری میکنید.
4️⃣ دوستان فرزندتون رو بشناسید و فضا برای گفت و گو درباره فعالیت های نوجوانتان با دوستانش را فراهم کنید و در صورت امکان راه رو برای ورود اونا به خونه باز بذارید و یا در بعضی فعالیت ها خودتان همراه آنها باشید.
@farzandparvarimosbat