🌹به صحبت کردن خود با کودکان دقت کنیم؛
❌ هیچگاه فرزندتان را به خاطر اشتباهش #طرد نکنید؛
گاهی پدر و مادرها در مقابل خطای فرزندشان از این عبارتها استفاده می کنند:
دیگر دوستت ندارم. من از تو متنفرم و از چشم من افتادی…
به هیچ عنوان نباید این موضوع اتفاق بیفتد. خداوند متعال هم این طور عمل نمی کند؛ بنده اگر گناه کند و سپس استغفار کند و برگردد، نه تنها او را قبول می کند بلکه بدی هایش را هم تبدیل به خوبی می کند و این بسیار عجیب است.
فرزند پاره تن انسان است. طبیعی است که خطا می کند نباید او را طرد کنیم.
🌹بچه ها فکر میکنند بزرگترها همه چیز را میدانند.
بنابراین وقتی به او میگوییم:
"دست و پا چلفتی! عرضه یه کار کوچیک هم نداری!" او اعتماد به نفس خود را از دست میدهد.
و یا وقتی میگوییم:
«دیگه دوست ندارم از چشمم افتادی ، من بچه بی ادب مثل تو نمیخوام و…»، او عزت نفس خود را از دست میدهد و باور میکند ناکافی است و ارزشمند نیست.
🌹ممکن است در ظاهر با #پرخاشگری مخالفت خود را نشان دهد؛ اما ته دل، با ناراحتی این موضوع را میپذیرد، چون شما بزرگتر او هستید و در نظر کودکان زیر ۶ سال همیشه حق با پدر و مادر است ؛ پس بیایید بیشتر در صحبت کردن خود دقت کنیم.
#صحبتباکودک
@farzandparvarimosbat
🌸بهترین #سبکفرزندپروری، سبک #مقتدرانه است که در آن تعامل عاطفی والدین با فرزندان و همچنین رشد و پرورش کودک به بهترین شکل صورت میگیرد.
🌸لحن قاطع و مقتدرانه در برخورد با خطای کودک یعنی؛
🌷زمانی که فرزند شما مرتکب خطایی شد ، به سمت او بروید و نه این که از همان جایی که ایستاده اید فریاد نزنید....
🌷خم شوید تا هم قد او شوید. مستقیم در چشمهاش نگاه کنید.(برقراری ارتباط چشمی)...
🌷اگر کودک خواست رویش را از شما برگرداند و برود، به آرامی دست هایش را بگیرید، تا مستقیم به شما نگاه کند و به او بکوبید: "لطفا به من نگاه کن"
🌷نباید در لحن شما نشانی از خشونت یا تهدید باشد؛
لحن آرام و قاطع شما ، فرزندان را وادار به احترام می کند.
🌷روشن و واضح ، بدون دعوا و کنایه به او بگویید که چه خطایی کرده
مثلا "اجازه نداری کسی رو بزنی و ازت می خوام که دیگه این کار را تکرار نکنی "
🌷تکرار این روش باعث تشکیل عادت به «خویشتن داری» در فرزندتان خواهد شد.
@farzandparvarimosbat
🌹کودک حرف شنو
#حرفشنوی
🔹وقتی بچهها قوانین را به چالش میکشند، گزینههای محدودی به آنها بدهید.
هنگامی که بچهها میخواهند قوانین ما را مورد آزمایش قرار بدهند یا به چالش بکشند، «گزینههای محدود» روشی بسیار مؤثر برای کمک به بچههاست تا از انتخابهای خود و مسؤولیت آن انتخابها آگاه شوند.
در اینجا برخی مثالها و گزینههای محدود را مطرح وبررسی میکنیم که میتوانید از آنها استفاده کنید.
🔹دختر پنج ساله، سر سفره غذا سر و صدا میکند تا برادرانش را سرگرم کند. مادر از او میخواهد سروصدا نکند. او مدتی ساکت میشود اما دوباره شروع میکند. مادرش گزینههای محدودی در اختیار او قرار میدهد.
✅مادر میگوید: «یا از سروصدا کردن سر میز شام دست بردار یا پنج دقیقه در اتاقت باش تا خودت رو برای همکاری آماده کنی. خب دوست داری چیکار کنی؟» دختر تصمیم به همکاری میگیرد.
🔹پسر هشت ساله، در بازی تقلب میکند. وقتی خواهرانش از او میخواهند بدون تقلب بازی کند، او حرف آنها را نشنیده میگیرد. آنها شکایت میکنند.
✅پدر مداخله میکند و میگوید: «پسرم! یا طبق قانون بازی کن یا اینکه باید کار دیگهای عیر از این بازی بکنی. دوست داری چیکار کنی؟»
کودک قبول میکند اما پنج دقیقه بعد دوباره تقلب میکند. خواهرانش شکایت میکنند و پدر اینگونه از گفتههای خود پشتیبانی میکند: «برو خودت تنهایی یه بازی دیگه بکن. امروز دیگه نمیتونی این بازی رو بکنی.»
🔹در این روش تعداد گزینهها باید محدود باشد. گزینهها مرزهای شما هستند پس باید آنها را جدی بیان کنید و جایی برای فرار باقی نگذارید.
🔹کودک را مسؤول تصمیم گیری کنید و به انتخابش احترام بگذارید. با گفتن «دوست داری چیکار کنی؟» بار مسؤولیت را بر دوش او بگذارید. وقتی کودک پذیرفت همکاری کند اما نکرد، پیامدی را که بیان شده و بر سر آن توافق کردهاید، اجرا کنید.
@farzandparvarimosbat