قرآن ترجمه المیزان
سوره 17
سوره مبارکه الاسراء
صفحه 291
إِلَّا رَحْمَةً مِنْ رَبِّكَ ۚ إِنَّ فَضْلَهُ كَانَ عَلَيْكَ كَبِيرًا (87)
ليکن رحمتى است از پروردگار تو [که قرآن را نزد تو محفوظ مى دارد] بى شک فضل او بر تو، همواره بزرگ است. (87)
قُلْ لَئِنِ اجْتَمَعَتِ الْإِنْسُ وَالْجِنُّ عَلَىٰ أَنْ يَأْتُوا بِمِثْلِ هَٰذَا الْقُرْآنِ لَا يَأْتُونَ بِمِثْلِهِ وَلَوْ كَانَ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ ظَهِيرًا (88)
بگو: به يقين اگر جن و انس گرد آيند براى اين که مانند اين قرآن را بياورند، نمى توانند مانند آن را بياورند، اگر چه بعضى از آنان پشتيبان بعضى ديگر باشند. (88)
وَلَقَدْ صَرَّفْنَا لِلنَّاسِ فِي هَٰذَا الْقُرْآنِ مِنْ كُلِّ مَثَلٍ فَأَبَىٰ أَكْثَرُ النَّاسِ إِلَّا كُفُورًا (89)
و همانا در اين قرآن از هر مَثَلى به شيوه هاى گوناگون آورديم; ولى بيشتر مردم [در برخورد با قرآن] جز انکار[کارى] نکردند. (89)
وَقَالُوا لَنْ نُؤْمِنَ لَكَ حَتَّىٰ تَفْجُرَ لَنَا مِنَ الْأَرْضِ يَنْبُوعًا (90)
و گفتند: هرگز [سخن] تو را باور نمى کنيم مگر اين که از اين سرزمين (مکّه) براى ما چشمه اى روان سازى، (90)
أَوْ تَكُونَ لَكَ جَنَّةٌ مِنْ نَخِيلٍ وَعِنَبٍ فَتُفَجِّرَ الْأَنْهَارَ خِلَالَهَا تَفْجِيرًا (91)
يا براى تو باغى باشد از درختان خرما و انگور که در ميان آن نهرها روان سازى، (91)
أَوْ تُسْقِطَ السَّمَاءَ كَمَا زَعَمْتَ عَلَيْنَا كِسَفًا أَوْ تَأْتِيَ بِاللَّهِ وَالْمَلَائِكَةِ قَبِيلًا (92)
يا آسمان را آن گونه که ادّعا کرده اى، پاره پاره بر ما بيفکنى يا خدا را با فرشتگان روبه روى ما بياورى، (92)
أَوْ يَكُونَ لَكَ بَيْتٌ مِنْ زُخْرُفٍ أَوْ تَرْقَىٰ فِي السَّمَاءِ وَلَنْ نُؤْمِنَ لِرُقِيِّكَ حَتَّىٰ تُنَزِّلَ عَلَيْنَا كِتَابًا نَقْرَؤُهُ ۗ قُلْ سُبْحَانَ رَبِّي هَلْ كُنْتُ إِلَّا بَشَرًا رَسُولًا (93)
يا خانه اى از جنس طلا براى تو باشد، يا در آسمان بالا روى، و بالا رفتنِ تو را باور نمى کنيم تا اين که نوشته اى بر ما نازل کنى که آن را بخوانيم. بگو: سبحان ربّى (عجبا!) آيا من جز بشرى هستم که فرستاده شده ام؟! (93)
وَمَا مَنَعَ النَّاسَ أَنْ يُؤْمِنُوا إِذْ جَاءَهُمُ الْهُدَىٰ إِلَّا أَنْ قَالُوا أَبَعَثَ اللَّهُ بَشَرًا رَسُولًا (94)
و [هيچ چيز] مردم را آن گاه که هدايت براى آنان آمد، از ايمان آوردن باز نداشت جز اين که گفتند: آيا خدا بشرى را به رسالت برانگيخته است؟! (94)
قُلْ لَوْ كَانَ فِي الْأَرْضِ مَلَائِكَةٌ يَمْشُونَ مُطْمَئِنِّينَ لَنَزَّلْنَا عَلَيْهِمْ مِنَ السَّمَاءِ مَلَكًا رَسُولًا (95)
بگو: اگر در زمين [به جاى بشر] فرشتگانى بودند که به آرامى راه مى رفتند، قطعاً بر آنان فرشته اى از آسمان به پيامبرى نازل مى کرديم. (95)
قُلْ كَفَىٰ بِاللَّهِ شَهِيدًا بَيْنِي وَبَيْنَكُمْ ۚ إِنَّهُ كَانَ بِعِبَادِهِ خَبِيرًا بَصِيرًا (96)
بگو: کافى است که خدا ميان من و شما شاهد باشد; زيرا او به بندگانش آگاه و بينا است. (96)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
@fatamae
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۹۱🌷
پیامبری از خودتان:
همه می دانیم که خداوند هزاران پیامبر را به سوی انسان ها فرستاده تا آنان را از تاریکی های جهل و گمراهی بیرون آورند و به نور ایمان و حقیقت برسانند؛ امّا متأسّفانه بیشتر مردم برخورد مناسبی با دعوت پیامبران نکردند و آنان را به باد تمسخر گرفتند و دروغ گویشان شمردند. این رفتار نادرست مردم با پیامبران، علل متفاوتی داشت؛ ولی به فرموده ی آیات قرآن، مهم ترین علت این بود که مردم از این که فرستاده ی خدا، شخصی مانند خودشان است، تعجّب می کردند و قبول نمی کردند پیامبر خدا یک انسان باشد. شاید آنان توقّع داشتند پیامبر خدا، موجودی آسمانی و خارق العاده باشد و نه فردی معمول که مانند آنان غذا می خورد، ازدواج می کند، بیمار می شود و می میرد. قرآن در آیات متعددی، به این اندیشه ی باطل اشاره کرده و سخن مشرکان را در این باره بازگفته است.
به فرموده ی قرآن، اشراف و کافرانِ قوم نوح در مخالفت با آن حضرت گفتند: «این فقط انسانی مانند خودتان است که می خواهد بر شما برتری یابد. اگر خدا می خواست، فرشتگان را [برای هدایت ما] نازل می¬کرد.» اقوام بی ایمانی که در زمان پیامبرانی همچون هود و صالح می زیستند نیز چنین بهانه جویی می کردند. کافرانِ زمانِ پیامبر اسلام نیز می گفتند: «این دیگر چه پیامبری ست که غذا می خورد و در بازارها راه می رود؟ چرا فرشته ای بر او نازل نشده تا همراه او مردم را هشدار دهد؟!» آری، مخالفانِ پیامبران، انسان بودن فرستادگان خدا را عیب می دانستند؛ در حالی که این امتیاز بسیار مهمّی برای راهنمایان راه سعادت بشر است؛ زیرا کسی مردم را به راه خدا دعوت می کند که از دردهای آنان آگاه است و نیازهایشان را کاملاً درک می کند، و مردم به روشنی حس می کنند که می توانند در جای پای آن انسانِ کامل قدم گذارند. فرض کنید عدّه ای از مردم باید از جاده ای پرپیچ وخمی عبور کرده، به مقصد مشخّصی برسند، و برای طیِ این راه، به راهنمایی راهآشنا نیاز دارند. حالا اگر راهنمای این گروه، اتومبیل تندروی بی سرنشینی باشد که از راه دور کنترل می شود، چه اتّفاقی می افتد؟ بی شک همه ی آن افراد اعتراض کرده، از ادامه ی حرکت خودداری می کنند؛ زیرا اتومبیل، بدون خستگی و با سرعت زیاد حرکت می کند و از خستگی و گرسنگی مردم خبری ندارد، و حتّی اگر به فرضِ محال خبر هم داشته باشد، نمیتواند مردم را برای حرکت و نشاط قانع کند. اگر اما راهنمای راه، انسانی مانند خود آن مردم باشد، به خوبی درک می کند که گروهش چه نیازهایی دارند، کجا می توانند با سرعت حرکت کنند و کجا باید استراحت کنند و به چه مقدار مواد غذایی نیاز دارند. پیامبران، مانند ما به آب، غذا، خواب، تشکیل خانواده و ... نیاز داشتند و به خوبی از دردها و رنج¬های ما آگاه بودند. خداوند نیز این انسان های پاک را از جنس خودمان برای هدایت ما برگزید تا ما آنان را سرمشق خود قرار دهیم و مانند ایشان زندگی کنیم.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
@fatamae
AUD-20210506-WA0011.mp3
7.8M
🍃🌹دعای هفتم #صحیفه_سجادیه
✨به نیت شفای تمام بیماران ✨
🌱🌸الهـم عجـل لولیـک الفـرج🌸🌱
@fatamae
#کلام_شهید
کثـرت، قّلـت،
کیفیت و کمیتِ رزمندگان
علت پیـروزی نیست،
علت پیـــروزی
فقط و فقط خداونـد است...
#سردار_شهید_مهدی_زین_الدین
روزتون منور به نور شهدا
@fatamae
شهادت بارانیست که به هر کس ندهند...
نامشان
در دنیــا
" #شهیــد است
و در آخرت #شفیـع"
بہ امیـد شفاعتشــان...
صبحتون منور به نگاه نورانی شهدا💚
🦋الّلهُمَّ_صَلِّ_عَلَی_مُحَمَّدٍ_وَآلِ_مُحَمَّدٍ
#سلام_صبحتون_بخیر
#روزتون_متبرک_ب_نگاه_شهدا
@fatamae
راهکار شهادت ....
با هم قرار گذاشته بودیم،
هر کس شهید شد،
از آن طرف خبر بیاورد.
خوابش را دیدم
با التماس و قسم حضرتزهرا(س)
نگهش داشتم ....
گفتم: جعفر! مگر قرار مان یادت رفته؟
گفت: مهدی اینجا قیامتی است.
خبرهایی است که شما ظرفیتش را ندارید.
گفتم: به اندازه ظرفیت پائینم بگو.
گفت: امام حسین (ع) وسط می نشیند و ما
دورش حلقه زده و خاطره تعریف می کنیم.
گفتم: چه کار کنیم که حضرت ما را هم
در جمع شهدا راه دهد؟
گفت:همه چیز دست امامحسین(ع) است.
بروید دامن او را بچسبید
وقتی پروندهای می آید،
اگر امام حسین (ع) آن را بپسندد،
امضایی سبز پای آن زده ،
آنگاه او شهید می شود ....
راوی: مهدی سلحشور
کتاب خط عاشقی ۱، حسین کاجی
انتشارات حماسه یاران، ص ۱۱۷
#شهید_جعفر_لاله
#شهادت_ماووتعراق_۱۳۶۵
@fatamae
┄═🌸﷽🌸═┅
🌹🍃 ما وارد #ماه_شعبان شدیم؛ ماه عبادت، ماه توسّل، ماه مناجات؛ وَ اسمَع دُعائی اِذا دَعَوتُک، وَ اسمَع نِدائی اِذا نادَیتُک؛ فصل مناجات با خدای متعال، فصل مرتبط کردن این دلهای پاکْ با معدن عظمت، با معدن نور؛ این را قدر باید دانست... ماه شعبان یک چنین ماهی است؛ دلهای پاک، دلهای نورانی، دلهای جوان، از این موقعیّت بهره بگیرند، استفاده کنند، رابطهتان را با خدا قوی کنید. ۱۳۹۲/۳/۲۲
✨✨✨✨✨✨✨
☀️امروز جمعه
🗓 ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ هجری شمسی
🗓 ۱ شعبان ال معظم ۱۴۴۳ هجری قمری
🗓 4 مارس 2022 میلادی
🍃🌹«اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم»
✨قرار ما جمعهها ختم صلوات به نیت سلامتی و تعجیل در فرج آقا #امام_زمان (عجلالله تعالی فرجه الشریف) ✨
🍃🌹............................
👈 لطفاً روی لینک زیر کلیک کنید و با ذکر تعداد صلوات کلمه ثبت را بزنید.
https://EitaaBot.ir/counter/d7czt
🌱کپی آزاد ☺️
─═༅🍃🌸🍃༅═─
@fatamae
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
4_5949332069275406103.pdf
569K
🔹متن مناجات شعبانیه با خط بسیار زیبا
🌷حلول ماه شعبان و فرخنده ایام شعبانیه مبارک باد🌷
@fatamae
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نخسوزن هست خدمتتون؟
بر اساس داستانی واقعی
@fatamae
📣📣📣مسابقه مسابقه مسابقه 📣📣📣
با سلام خدمت خواهرا و برادرای گل وگلاب روزتون منور به لبخند و نگاه خاص امام زمان عج ان شاءالله 😍❤️🍃🌹
اعیاد شعبانیه را هم خدمت شما عزیران تبریک و تهنیت عرض میکنم واز محضر شما عزیزان التماس دعا دارم 😍🍃🌹🙏🤲
هر هفته به قید قرعه به دو عزیز شرکت کننده دو شارژ ۵ هزارتومانی تقدیم می شود ☺️🎁🎊
🎊🎊🎊🎉🎉🎉🎉🎈🎈🎈🎊🎊🎊🎉
گفتار ششم👇🍃🌹
استغفار
✍️ قَالَ (علیه السلام): عَجِبْتُ لِمَنْ يَقْنَطُ، وَ مَعَهُ الِاسْتِغْفَارُ. « حکمت ۸۴»
فرمود (ع): در شگفتم از كسى كه از رحمت خداوند نوميد مى شود و حال آنكه، استغفار با اوست.
🔅 مى دانیم یأس از رحمت خدا بالاترین گناهان است، زیرا کسى که از رحمت حق مأیوس شود از هیچ گناهى إبایى ندارد، چون مى گوید: آب از سر من گذشته و من غرق شده ام چه یک قامت چه صد قامت. نومیدى خطرناک ترین راه نفوذ شیطان در دل آدمى است که او را آلوده هر گونه گناه مى کند، لذا در حدیثى از امام صادق(ع) مى خوانیم که لقمان به فرزندش چنین مى گفت: « از خداوند آن گونه بترس که اگر تمام عبادات و اعمال نیک جن و انس را انجام داده باشى امکان دارد به سبب لغزشى تو را مجازات کند و آن قدر به رحمت خدا امیدوار باشد که اگر تمام گناه جن و انس را کرده باشى امکان دارد تو را (به موجب توبه واستغفار و امر خیرى) رحمت کند».
قرآن مجید نیز با صراحت مى گوید: « از رحمت خدا تنها کافران مأیوس مى شوند».
🔅 دوای قلب های زنگ زده چیست
یکی قرائت قرآن در سحر یکی هم استغفار در وقت سحر.
قرآن زیاد بخوانید. حدیث دارد که چرا در شبانه روز پنجاه آیه قرآن نمی خوانید؟ یک چیز دیگر هم هست و آن دست کشیدن روی سر یتیم است. یک بچه ای که پدرش مرده، شما روی سرش دست بکش، البته نه دست خشک و خالی. اگر وضع مالی ات خوب است، به او کمکی بکن. کیف مدرسه، دفتر و لباس. این کارها زنگ دل را میبرد. خداوند متعال می فرماید: « ای فرزند آدم، چه قدر می گویی خدا خدا، در حالی که در قلب تو غیر خداست. زبان تو می گوید خدا، اما از غیر خدا میترسی و به غیر خدا امید داری. اگر خدا را می شناختی، هرگز به غیر او اهمیت نمی دادی.گناه می کنی و استغفار می نمایی در حالی که استغفار کردن با وجود اصرار بر گناه ، توبه دروغگویان است. »
گاهی اوقات انسان با زبان در حال گفتن ذکر استغفار است ، اما گناه هم می کند. در حدیث آمده که :« کسی که در حال گناه کردن استغفار می کند، خود را مسخره کرده است.»
یکی از علماء می گفت: سی سال پیش سوار اتوبوس بودم، یک حاجی هم با ریش و عبا و قبا جلوی من نشسته بود. هر زن بی حجابی که وارد اتوبوس می شد، حاجی نگاه می کرد و یک « استغفرالله »می گفت، پشت سر هم هر زنی که وارد می شد، حاجی این کار را می کرد. یک وقت در یکی از ایستگاه ها یک خانم بی حجاب سوار ماشین شد، حاجی متوجه او نشد، من با دست به شانه اش زدم و گفتم: «
حاج آقا، یک استغفر الله دیگر هم سوار اتوبوس شد!» شیطان این قدر عجیب است که در حالی که مشغول استغفرالله هستی، شما را به گناه می اندازد. این ذکر به درد نمی خورد، چون دل به یاد خدا نیست .
🔅 استغفار چهار فایده دارد: فایده اول؛ غم و غصه ات می رود.
فایده دوم؛ خوف اگر داری بر👇
@fatamae
برطرف میشود. فایده سوم؛ از تنگناهای زندگی بیرون میآیی. صاحبخانه جوابت کرده است، سفته هایت عقب افتاده است، استغفار کنی ، درست می شود. فایده چهارم: از جایی که گمان نداری روزی ات میرسد . از جایی که گمان نداری، پول به شما می رسد. من پریروز در اینجا نماز می خواندم و هیچ گمان هم نداشتم که یکی از طلبه ها سیصد هزار تومان به من داد و گفت: « یک نفر نذر شما کرده است.» پرسیدم: «کی بود؟» گفت: « این پول را داد و رفت.»من گاهی می گویم اول حاجتتان را بگیرید تا نگرفته اید نذر را نیاورید. حاجت را بگیرید، بعد نذرتان را ادا کنید. چون که یک نفر الاغش مریض بود، نذر کرد که اگر الاغش خوب شود، سه روز روزه بگیرد، اشتباه کرد و سه روز را روزه را قبل از اینکه الاغش خوب شود گرفت. بعد از اینکه روزه ها را گرفت، الاغش مرد. عصبانی شد و به خدا گفت: «
خدایا، الاغم را کشتی، سه روز روزه گرفتم، از ماه رمضانت سه روز کم را می گذارم! آن هم از کل ماه رمضانت، نوزدهم و بیست و یکم و بیست و سوم روزه نمی گیرم!»
🔅 سه نفر که گوشت آنان بر دوزخ حرام است
راوی می گوید از امیرالمؤمنین علی (ع) به ما رسیده است که حضرت فرمودند : رسول خدا(ص) فرمود: سه طایفه هستند که خداوند گوشت آنها را بر آتش جهنم حرام کرده است. خوش به حال آنها. اول: من إذا أصابه مصيبة إسترجع کسی که وقتی به او مصیبتی اصابت می کند، مثلا داغ اولاد می بیند، می گوید: إنا لله وإنا إليه راجعون. خدا در قرآن فرموده است که: « و بشر الصابرین ». صابرين چه کسانی هستند ؟ صابرین کسانی هستند که وقتی مصیبتی بر آنها وارد می شود، می گویند: إنا لله وإنا إليه راجعون. دوم و إذا أنعم الله عليه بنعمة حمد الله عند ذكره إياها؛ وقتی خداوند به آنها نعمتی می دهد، می گویند الحمدلله. مثلاً اولاد خوبی به او داده است. ائمه ما وقتی بچه دار می شدند، می پرسیدند: اعضاء و جوارحش سالم است ؟ نمی پرسیدند: دختر است یا پسر؟ سوم و إذا أذنب استغفر الله؛ اگر از دستش دررفت و گناهی کرد، از دستش در رفت، می خواست گناه بکند، اما شد، بگوید استغفر الله. حالا انسان نمی خواهد گناه بکند، اما یک وقت از دستش در می رود، ځب شیطان است دیگر، زود بگو استغفر الله.
🔅 مقام معظم رهبری در باب توبه می فرمایند :
قدر بدانیم و حداکثر استفاده را بکنیم؛ چون وقتی انسان از این عالم پایش را بیرون گذاشت، همهی درهای حرکت و تحرک از سوی خود انسان قفل می شود. بله، ممکن است دیگران برای ما استغفار کنند و به درد ما بخورد، یا کارهائی صدقهی جاریه باشد؛ اما دیگر خود ما هیچ کار نمیتوانیم بکنیم، دستمان بسته است. تا در این دنیا هستیم، دستمان باز است؛ میتوانیم خیلی کارها بکنیم. با یک نگاه، با یک لبخند، با یک کلمه حرف، با یک حرکت دست، با یک حرکت قلم، شما الان میتوانید به قدر آسمانها و زمین برای خودتان حسنه ایجاد کنید - در این دنیا اینجوری است؛ میتواند انسان بکند، دست باز است - از اینجا که رفتیم، دست بسته است؛ دیگر هیچ کار نمیتوانیم بکنیم؛ مگر دیگران یک وقتی به یاد ما بیفتند، یک صدقهای بدهند، استغفاری بکنند، یک چیزکی خواهد رسید؛ که به هیچ وجه جایگزین آن کاری که خود ما میتوانستیم بکنیم، نخواهد شد. لذاست که این فرصت را باید قدر دانست.
🔅 گرفتاریهایتان را با استغفار برطرف کنید
علی (ع) به کمیل فرمودند:« ای کمیل هنگامی که رزق و روزی ات دیر میرسد و در مضیغه واقع شدی استغفار کن تا خدا روزیت را توسعه دهد .» مردی نزد حضرت امیر المؤمنین (ع) آمد و گفت: «گناه بسیاری کرده ام و صحيفه اعمال خود را سیاه نموده ام، دعا فرما تا خداوند مرا بیامرزد. حضرت (ع) فرمودند: «
برو و استغفار کن.» شخص دیگری آمد و گفت: « من فقیر هستم و وضع مالی ام خوب نیست. از بی چیزی بی طاقت شده ام ، خیلی وضع و حالم بد است ، دعا کنید. حضرت فرمودند: « برو استغفار کن» شخص سومی آمد و گفت: « زراعت من آب ندارد، خشک است، دعا کنید، دعا کنید خدا باران بفرستد.» حضرت بالا فرمودند: «
بر و استغفار کن.» شخص چهارمی آمد و گفت: « مال بسیار دارم، اولاد ندارم، ثروت خیلی دارم، اما اولاددار نمی شوم، چه کار کنم؟ دعا کن اولاد دار شوم.» حضرت فرمودند: « برو استغفار کن» شخص پنجمی آمد و گفت: « باغ و بوستان من کم میوه می دهد ، باغ دارم، اما میوه ندارد، دعا کن که خدا به باغ من برکت دهد.» حضرت فرمودند: برو استغفار کن. ابن عباس میگوید: می گوید من در خدمت حضرت بودم، گفتم: « یا امیر المومنین سؤالات مختلفی نمودند ، اما شما یک جواب فرمودی؟ حضرت فرمودند: «
آیا نشنیده ای که خداوند در قرآن فرموده است که: فقلت استغفروا ربکم انه كان غفارا يرسل السماء عليكم مدرارا ويمددكم بأموال وبنين ويجعل لكم جنات و یجعل لكم أنهارا ( نوح آیات ۱۰-۱۲) از همین آیه گرفتم. حضرت نوح به مردم می گوید، استغفار کنید؛ استغفار کنید که خداوند شما را می آمرزد، باران به شما می دهد ، اولاد به شما می
دهد، باغتان پر میوه می شود، نهرها جاری می شود. من از این آیه این ها را به آنها گفتم ؛ یعنی هر گرفتاری که دارید، با استغفار برطرف کنید.»
وقتی می گوییم «مستغفر» شما خیال می کنید، که یعنی من تسبیح را بردارم و بگویم « استغفر الله»، باید شرایط استغفار را داشته باشم، کسی که مال حرام خورده که با استغفار درست نمی شود. باید صاحبان مال را راضی کند.. مال مردم را خورده و حالا می گوید استغفر الله. مال مردم را بده! گردنش از مال حرام کلفت شده، در اداره رشوه خورده، ربا خورده، الان می خواهد توبه کند. باید مالی را که خوردی به صاحبانش بدهی و غذا هم کم بخوری و حلال بخوری تا این گوشت هایی که از حرام روییده آب شود. همانطور که لذت حرام را بردی، شب تا صبح پای صدای مطرب نشستی، الان که می خواهی توبه کنی، باید شب تا صبح احياء بگیری.
باید تصمیم بگیرم که دیگر گناه نکنم. پشیمان باشم که چرا این کارها را کردم. نه اینکه یاد آن گناه بیفتم، لذت هم ببرم. گناهی کرده، حالا فکر آن گناه را بکند و لذت هم ببرد!
البته استغفار زبانی هم بد نیست. مقید باشید روزی صد بار، دویست بار استغفار کنید. بعد نماز عصر هم هفتاد تا استغفار دارد.
سؤالات:👇🍃🌹
۱- )بالاترین گناه چیست؟
۲-) دوای قلب های زنگ زده چیست ؟
۳-)دو فایده از فایدههای استغفار را بنویسید.
۴- )صابرين چه کسانی هستند ؟
۵-) حضرت امیر (ع) در پاسخ ابن عباس که پرسیده بود: « یا امیر المومنین چگونه به سؤالات مختلف یک جواب فرمودی. به چه آیه ای استناد فرمودند؟
۶-) یکی از مهمترین شرایط استغفار کدام است؟
@fatamae
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
📒نهج البلاغه #حکمت21
💠 درود خدا بر امیرالمؤمنین فرمودند:
"ترس با نااميدی و شرم با محروميت همراه است و فرصتها چون ابرها می گذرند پس فرصتهای نيك را غنيمت شماريد."
┄═❁🍃❈🌼🍃🌼❈🍃❁═┄
🌹شرح #حکمت21
🔻امیرالمؤمنین (علیه السلام) در حکمت ۲۱ نهج البلاغه سه عامل از عوامل محرومیت و ناکامی را بر می شمارند که به ترتیب عبارتند از:
1⃣ ترس
2⃣ خجالت
3⃣ تنبلی کردن
🔻درباره ترس می فرمایند:
کسی که در مقابل کاری یا کسی، گرفتار هیبت آن بشود، از رسیدن به هدفِ حق خودش مأیوس خواهد شد؛ «قُرِنَتِ الْهَيْبَةُ بِالْخَيْبَةِ».
🔻 درباره خجالت نابجا و ناروا می فرمایند:
کسی که جایی که باید راحت حقش را بیان کند، حرفش را بیان کند، اما بیخود خجالت می کشد دچار محرومیت می شود؛ «وَ الْحَيَاءُ بِالْحِرْمَانِ».
🔻 درباره تنبلی کردن هم می فرمایند:
فرصتهای خیر همیشه در زندگی ما وجود دارند، اما گاهی وقتها انسانها از سر تنبلی و غفلت این فرصتها را از دست می دهند و این باعث می شود که نگران شوند و محروم بشوند؛
پس«الْفُرْصَةُ تَمُرُّ مَرَّ السَّحَابِ»، فرصتها مانند حرکت ابرها که سریع اما بیصدا هست، از دست می روند، «فَانْتَهِزُوا فُرَصَ الْخَيْرِ»؛
فرصت های خیر و نیک را غنمت بشمارید.
🔻مهمترین مصداق ترسی که مایه حرمان و ناامیدی میشود:
1. اول ترس در مقابل دشمن است.
کسی که حق با اوست اما از دشمن می ترسد، چه بخواهد چه نخواهد خودش با دست خودش حق خودش را به دشمن واگذار میکند و محروم میشود.
2. دوم حیاء نابجا و نادرست است.
در نهج البلاغه شریف درباره حیاء نابجا و نادرست، یعنی خجالت بی بجا بیاناتی دارند.
🔻مثلا حضرت درباره سخاوت در حکمت ۵۳ می فرمایند:
« سخاوت این است که قبل از اینکه نیازمند اظهار نیاز کند به او ببخشی وگرنه چیزی را که بعد از اظهار نیاز به او می بخشی یا از سر خجالت است یا از ترس مذمّت و حرف مردم است.
یا در روایت دیگری داریم «لاَ تَفْعَل ِاَلْخَيْرَ رياءً» هیچ کار خوبی را سر ریا انجام نده
و «لا تَتْرُكْه حياءً»؛ از آن طرف هم هیچ کار خوبی را از روی خجالت ترک نکن.
🔻مثلا ذکر صلوات روایت داریم که وقتی نام پیامبر عزیز می آید، صلوات را بلند بفرستید که نفاق را از دلها می برد.
بعد می بینی خیلی از مردم خجالت میکشند صلوات را بلند بگویند و ذکر کنند. در حالی که حرفهای دیگری که گاهی بی ربط و لغو و معصیت است را بلند بلند در خانه یا در خیابان و مجامع می گویند.
بنابراین حیا اگر بیجا باشد جزء عوامل محرومیّت است.
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
@fatamae
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
-مهدیجان شرمندهایم💔
-هر چند کمی فرج تمنا کردیم
آقا ز سر خویش تو را وا کردیم
شرمنده ولی خلاصهتر میگوییم
با واژه انتظار بد تا کردیم
•اللهمعجللولیکالفرج🥀
#جمعه #امام_زمان عج
@fatamae
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🌸🌸🌸
*شعبان تنها ماهی است که سرتاسر شادی است بدون یک شهادت*
📕شهر_شعبان
3 شعبان - ولادت الامام الحسين ❤️
4 شعبان - ولادت ابو الفضل العباس❤️
5 شعبان - ولادت الامام السجاد❤️
11 شعبان - ولادت علي الاكبر ❤️
14 شعبان - ولادت القاسم بن الحسن ❤️
15 شعبان - ولادت الامام صاحب الزمان.❤️
17 شعبان - ولادت رقيه بنت الحسين ❤️
*حلول ماه شعبان مبارک*🌙
@fatamae