🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۵۱🌷
یک خرافه ی بی اساس:
مشرکانِ دوران جاهلیّت، به سبب دور شدن از آموزه های صحیحِ پیامبران و روی کردن به افکار و خرافات بی اساس، دچار عقاید باطلی شده بودند که بعضی از آن ها صدمات جبران ناپذیری به زندگی فردی و اجتماعی آن ها وارد کرده بود. یکی از آن باورهای نادرست این بود که آنان خدای جهان را با خود مقایسه می کردند و برای او فرزندانی می پنداشتند؛ آن هم فرزندانی از جنس دختر! آن دخترانِ خیالی و ناپیدای خدا، همان فرشتگان بودند که پدرشان اداره ی کارهای جهان را به آنان سپرده بود و خودش در کارهای آنان دخالت نمی کرد! از این رو آنان می گفتند که دختران برای خدا هستند و پسرها برای ما انسان ها. البتّه این تقسیم ناعادلانه و نابخردانه، منشأ دیگری هم داشت؛ این که معمولاً این پسرها بودند که آنان را در جنگ ها و غارت ها کمک می کردند و دخترها به کار خونریزی و تجاوزهایشان نمی آمدند و گاهی دردسرساز هم می شدند.
بدین جهت گاهی می خواستند با این بهانه که دخترها برای خدا هستند، آنان را از سر خود وا کنند و حتّی زنده زنده در گور قرار دهند! قرآن بارها این اعتقاد ابلهانه را به باد نقد گرفته و آن را به کلی رد کرده، و برای کسانی که بر آن عقیده پافشاری می کردند، فرجام سختی معلوم کرده است. این پندار، از سه جهت، باطل و خطرناک بود:
1ـ تهمتی شرک آلود محسوب می شد که بدون هیچ دلیل و مدرکی به خدای جهان آفرین و نعمت بخش زده می شد و آن یگانه ی هستی را با مخلوقات ناتوانش برابر کرده، محتاج فرزند می شمرد.
2ـ فرشتگان را دختران خدا و الهه هایی برمی شمرد که هر یک در گوشه ای از جهان به خدایی مشغول هستند. البتّه بر اساس آیات قرآن، فرشتگان، مخلوقاتی واقعی و ناپیدا هستند که به فرمان خدا و زیر نظر او به اداره ی جهان مشغول اند؛ ولی قرآن هیچگاه دختر بودن آنان را نپذیرفته و اصلاً برای آنان جنسیّتی مشخّص نکرده است.
3ـ سومین نکته ی انحرافی این پندارِ باطل این بود که بین دو جنس پسر و دختر تفاوت قائل می شد و پسر را برتر از دختر بر می شمرد؛ در حالی که از نظر خدا هیچ تفاوتی در ارزش وجودی زن و مرد وجود ندارد، و ارزش هر کس، تنها به تقوا و پرهیزکاری و فرمانبری او از خداست. جالب توجه اینکه اسلام نه تنها ارزش دختر و پسر را مساوی برشمرده، به دختران توجّه ویژه ای نشان داده است. شاهد این مدعا، توجّه خاصّی است که پیامبر اسلام در آن روزگار جاهلی به یگانه دختر عزیز خود حضرت فاطمه می کرد. در روایتی از پیامبر در مورد خوبی و مبارکی دختران آمده است: «دختران چه فرزندان خوبی هستند؛ مهربان اند، برای انجام خواسته های پدر و مادر آماده اند، با انسان انس می گیرند، پرخیر و برکت هستند و غبار خستگی را از سر و روی پدر و مادر می زدایند. »
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
@fatamae
AUD-20210506-WA0011.mp3
7.8M
🍃🌹دعای هفتم #صحیفه_سجادیه
✨به نیت شفای تمام بیماران ✨
🌱🌸الهـم عجـل لولیـک الفـرج🌸🌱
@fatamae
#ڪلام_شهید❤️
✍بعنوان یک وظیفہ مقدس،باید #دفاع از فلسطین و جبل عامل را سرلوحه #مبارزات انسانی همه قرار دهیم و نابودی صهیونزیسم و امپرپالیسم جهانے را جز رسالت مقدس اسلامے خود میدانیم.
#شهید_دکتر_مصطفی_چمران🌷
#یاد_شهدا_صلوات🌸
#اللهم_الرزقناتوفیق_الشهادة_فی_سبیلک
#یادشهدا_باصلوات
#اللهم_صل_علي_محمدﷺو_آل_محمدﷺو_عجل_فرجهم🌸🌷
@fatamae
🏴امام حسین (علیهالسّلام) برای روشنگری عزیزان خود را به میدان آورد
◾️ امام حسین (علیه الصّلاة و السّلام) برای بیان حقیقت، روشنگری در طول تاریخ، عزیزترین عزیزان خود را برمیدارد میآورد وسط میدان. امام حسین (علیهالسّلام) که میدانست حادثه چه جور تمام خواهد شد؛ زینب را آورد، همسران خود را آورد، فرزندان خود را آورد، برادران عزیز خود را آورد.۱۳۸۸/۰۹/۲۲
#محرم
#امام_حسین
┈••✾🏴✾••┈
@fatamae
▪️عاشورا و قدرت ادراکی جامعه
✔️تاریخ بشر نشان میدهد، تقابل دو جریان حق و باطل همیشه بوده و خواهد بود. در یک سوی این دو جریان، حق با مختصات بروز خود نمود پیدا میکند و در سوی دیگر، بدیها ظهور مییابد. سال ۶۱ هجری قمری نقطه عطفی در تاریخ بشریت است که واقعه بزرگ عاشورا در آن اتفاق افتاد؛ واقعهای که در درون آن درسهای زیادی نهفته است. ایستادگی امام حسین(ع) مقابل یک انحراف بزرگ، سبب نجات دین اسلام و بازگشت دین به مسیر اصلی خود بود که دشمنان یهودیـ عربی در آن زمان تمام تلاش خود را به کار برده بودند تا اسلام را منحرف کنند و در آخر نیز جامعه را به سمت بیدینی بکشانند.
✔️مبنای انحراف دینی محور مذکور نیز با هدف سکولاریسم یا جدایی دین از حکومت صورت میگرفت. البته طیف یزید در مرحله اول با تغییر ادراک تحلیلی و تاریخی جامعه از طرق مختلف، بعد از یک فاصله کوتاه از صدر اسلام، تلاش کردند جای حق و باطل را تغییر دهند، تا در مرحله اول یک فرد بیدین و منحرف با پشتوانه خواص بیبصیرت را به عنوان رهبر جامعه اسلامی معرفی کنند. انحراف به حدی بود که منحرفان در دین، نوه نبی مکرم اسلام و امام زمان خویش را به بهانه خارج شدن از دین، با کمک مردم زمان خود به شهادت رساندند؛ از این رو واقعه عاشورا تنها یک واقعه نبود؛ بلکه یک جریان همیشگی در تاریخ بود که عبرتهای فراوانی برای نخبگان و مردم جوامع اسلامی دارد.
✔️عاشورا منظومه بیداری، بصیرت، عزت و کرامت است و همه افراد بشر را به تفکر و اندیشه و در مقابل حق و باطل به انتخاب وا میدارد. قیام امام حسین(ع) در روز عاشورای سال ۶۱ هجری قمری پایههای اسلام ناب محمدی را قدرتمند کرد؛ از این رو نهضت امام حسین(ع) نبرد شخصی، قومی و قبیلهای نبود، بلکه نبرد برای جلوگیری از انحراف و پایهگذاری مجدد ارزشهای اصیل الهی در سطح جامعه بود.
✔️امام(ره) برای تبیین قیام خود میفرمایند: «خداوندا! تو مىدانى که آنچه از ما صورت گرفت، برای رقابت در امر زمامدارى یا به چنگ آوردن ثروت و مال نبود، بلکه هدف ما آن است که نشانههاى دین تو را آشکار سازیم و اصلاح و درستى را در همۀ بلاد برملا کنیم تا بندگان مظلومت آسوده باشند و فرایض و سنّتها و احکامت مورد عمل قرار گیرد.»
👈🏻امروز نیز دشمنان عبریـ غربیـ عربی تلاش میکنند با دستکاری قدرت ادراکی و تحلیلی جامعه، به حکومت اسلامی اجازه رشد و نمو ندهند. مشغولسازی جریان داخلی به امور درجه دوم و تلاش برای القاسازی در ناموفق نشان دادن حکومت اسلامی، از مهمترین اهداف جریان یزید در حال حاضر است.
✍🏻اکبر معصومی
#محرم
#امام_حسین
┈••✾🏴✾••┈
@fatamae