#خبر
♦️جلسه ای تمدنی با ولی امر مسلمین جهان ♦️
شرحي از جلسه ملاقاتم با مقام معظم رهبری (حفظه الله )
سيد محمدحسين متولي امامي ریاست موسسه متا
▫️روز پنجشنبه يازدهم بهمن 97، با جمعي از محققان عرصه تمدن نوين اسلامي، خدمت مقام معظم رهبري رسيديم و نماز مغرب و عشا را با ايشان خوانديم و بلافاصله وارد جلسه شديم. رهبري عزيز، باهوش و در مسائل علمي دقيق.
🔸در جمع ما افرادي چون دكتر پارسانيا، استاد واسطي، استاد طاهرزاده، دكتر بابايي، دكتر ذوعلم ، دكتر الويري، دكتر جهانبين و... بودند.
🔸رهبري تك به تك ما را چشم در چشم با نگاه محبتآميزي مورد تفقد قرار دادند و گفتند: «الآن ساعت شش و نيم است. من تا هشت خدمت شما هستم». قرار بود تعدادي از دوستان صحبت كنند كه بنده هم جزو آنها بودم. مقام معظم رهبري با دقت به سخنان و مباحث افراد جلسه گوش ميدادند.
🔸دكتر الويري تعريفي از بينش تمدني ارائه كردند، استاد طاهرزاده زاويه بحث را به زمينههاي افول تمدن غربي كشانيدند، استاد واسطي بحث خوبي در موضوع فقه تمدنساز، با عنوان فقه فرآيندي ارائه كردند كه رهبري فرمودند: «اين فقه فرآيندي جالب بود!». دكتر بابايي سه مسأله اساسي تمدن نوين اسلامي را تعيين نسبت ما و غرب، يأس امت اسلامي و سرعت تحولات دانست. دكتر لكزايي هم به تشكيلاتي شدن ارتباط پژوهشگران حوزه تمدن و تشكيل ستاد پيگيري تمدن نوين اسلامي اصرار داشتند. من هم در باب بحران تمدن ايران امروز، الگوي تصرف و چگونگي نظامسازي فقهي مطالبي عرض كردم. البته دوستان ديگري هم سخن گفتند كه تا حدود ساعت هفت و نيم به طول انجاميد.
▫️بعد از سخنان يكساعته ما، مقام معظم رهبري نظراتشان را درباره مباحث جلسه فرمودند كه بخشي از آن در ذيل ميآيد:
1⃣ من بعد از جلسه بايد يك سجده شكر بجا آورم. از حضور شماها خرسند شدم و چشم ما روشن شد. من خودم، تصور اين سطح علمي را نداشتم.
2⃣ خوشحالم كه مباحث نظري تمدن نوين اسلامي تا حدود مطلوبي انجام شده، اما پراكنده نباشيد، كنار هم باشيد تا بتوانيد يك جريان فكري درست كنيد. البته با اينكه عدهاي گفتند ستاد درست كنيم، تجربه من اين است كه اين ستادسازيها راهگشا نيست. اما كنار هم باشيد، همفكري كنيد و همديگر را كامل كنيد.
3⃣ در مباحث نظري غرق نشويد قبل از انقلاب يك عدهاي از روشنفكران، ساعتها بحث نظري ميكردند و در مسائل ذهني غرق ميشدند كه فايده عملي هم براي انقلاب اسلامي نداشت. ناظر به عمل فكر كنيد.
4⃣ وقتي ما ميگوييم انقلاب اسلامي هدفاش تمدن نوين اسلامي است، يعني نبايد آنرا به يك پديده سياسي تقليل دهيم. انقلاب اسلامي سعي كرد حيات و زندگي را عوض كند. ما نخواستيم فقط يك جامعه انقلابي درست كنيم، بلكه ميخواستيم يك پديدهاي ايجاد شود كه دنيا را فرا بگيرد كه البته شرطاش تشكيل دولت اسلامي و جامعه اسلامي است.
5⃣ ما اگر تمدن نوين اسلامي را در يك نقطه جغرافيايي ايجاد كرديم، خود به خود منتشر ميشود. ما با غرب مخالفيم اما نميخواهيم غرب را تخريب كنيم. با ايجاد اين تمدن، مردم دنيا به تدريج گرايش پيدا ميكنند و غرب خودش افول ميكند. يك جملهاي از سيد قطب از گذشته در ذهن من مانده كه ميگفت: ما براي تبليغ اسلام، همين كه يك ده را خوب بسازيم، خود به خود فراگير ميشود.
6⃣ تمدن نوين اسلامي را به مردم خودمان و مردم دنيا، به صورت قابل فهم معرفي كنيد. متأسفانه جهان اسلام و حتي برخي از مردم خود ما، هنوز مرعوب غرب هستند و درك صحيحي از تمدن نوين اسلامي ندارند.
7⃣ به نظر من، پايههاي تمدن نوين اسلامي: توحيد، عبوديت، كرامت انسان و سبك زندگي است.
8⃣ تمدن اسلامي هم انسانمحور است، اما انسان با خدا.
9⃣ اميدوارم پايههاي قوي تمدن نوين اسلامي را شما ايجاد كنيد. شجاعت و جسارت در اين عرصه داشته باشيد، اما با يك ادبيات علمي فاخر، تا اين سخنان بتواند در جوامع نخبگاني اثرگذار باشد.
🔸در پايان يك عكس دست جمعي با هم گرفتيم. سپس من جلو رفتم و كتابهايم را به ايشان هديه دادم و از ايشان انگشتر زيبايي هديه گرفتم. سرم را روي شانه رهبر عزيز انقلاب اسلامي گذاشتم و ايشان را بوسيدم و.... جلسه تمام شد.
BinesheTamadoni.ir
@fatehan
📻 #رادیو_فاتحان
📢 #با_هم_بشنویم
🔴 ماعملی نداریم.....!
🔶صبح که بیدار شدی تا شب چیکار #عبادی انجام میدی؟!
🔶 #زیارت_عاشورا با صد لعن و سلام میخونی؟!یا 10جز قرآن را قرائت میکنی؟!😔
🔶سعی کنید #نماز رو با #طمانینه بخونید،
🔶 #تسبیحات_حضرت_زهرا سلام الله علیها را جدی بگیرید...
🔸باور کنید بعد پشیمان میشوید....!
🎤آیت الله جاویدان
@fatehan
🎤 #برشی_از_گفتار۱
👌شهید آیت الله دکتر بهشتی
✔نسبت علوم اسلامی با علوم انسانی
🔎استقبال جوانان تحصیل گرده از علوم انسانی و علوم اسلامی
طی سه چهار چهار سال اخیر یک چیز تازه پیدا شده است و آن این است که عده ای از علوم انسانی دانشگاه ها به علوم اسلامی دانشگاه ها روی می آورند، یعنی با این که رفتن سراغ علوم انسانی، گمشده خود را آنجا هم پیدا نکردهاند. آن وقت فکر کردن به بیایند سراغ حوزه و علوم اسلامی، شاید گمشده خود را اینجا پیدا کنند. در همین ماه های اخیر عیده از دوستانی که سال آخر اقتصاد یا جامعه شناسی که جزو شاداب ترین و سرزنده ترین رشته های علوم انسانی روز است، هستند، مکرر آمدند که میخواهیم درسمان را تمام کنیم و اسممان را برای فوق لیسانس بنویسیم. آیا طرحی چندساله که برای آشنایی پخته و علمی با قرآن و اسلام باشد دارید؟؟؟
در میان آنها چه عناصر جالبی هستند گروه هایی هم هستن از رشته های مختلف که می پرسند آیا راهی می شناسید که ما اول در زمینه علوم اسلامی کار کنیم بعد برویم برای دکترای اقتصاد؟!
من برای همفکری در طرحی با آنها صحبت میکردم آن وقت طرح خودشان را برای آینده مطرح میکردند میگفتند بدون جهانبینی کامل عملی نیست، بنابراین بنا داریم مدتی راه مصرف آشنایی با مکتب های زنده برجسته فلسفه امروز دنیا بکنیم و فلسفه بخوانیم چون مهد بیشتراین مکتبها آلمان است به خصوص در تماس بین متافیزیک و فیزیک تصمیم داریم برویم آنجا بمانیم آلمانی هم یاد بگیریم که مطالعات دسته اول انجام دهیم و بعد برگردیم...!
برای بعد از برگشت ما فکری دارید که بتوانیم به دنبال آن آشنایی عمیقی هم با اسلام و فلسفه دوره اسلامی در مدتی که با آن سن و سال و تحصیلات ما سازگار باشد به دست بیاوریم؟
من نمیدانم شما ها تاکنون با اینجور جوان ها چقدر برخورد کرده اید. من مکرر برخورد دارم و این که می بینید با همه عوامل دلسرد کننده من همواره شاداب و سرشار از امیدم به خاطر برخورد با چنین جوانهای با همتی است که به حق می توانند بهترین ذخیره آینده باشند...
#ادامه_دارد...
📄لینک دسترسی به سایر برش های کتاب👇
🆔https://eitaa.com/fatehan/440
🆔https://eitaa.com/fatehan/445
🆔https://eitaa.com/fatehan/446
🆔https://eitaa.com/fatehan/462
🆔https://eitaa.com/fatehan/481
بافتح همراه باشید:
@fatehan
🎵#بشنو
🔷ضرورت تبحر در انسان شناسی فلسفی برای ورود به حوزه دانش روانشناسی
🔹بی شک مکاتب و نظریات مختلف روانشناسی مبتنی بر نوعی انسان شناسی است.
مکاتب مختلف بسته به انسان شناسی مختلفی که ارائه می دهند، در شاخه های مختلف علوم انسانی نظریاتی را ارائه داده اند.
در این صوت حجت الاسلام دکتر سقای بی ریا (رئیس سابق انجمن روان شناسی اسلامی حوزه علمیه قم) با توجه به بینش فلسفی خود از ضرورت تبحر در انسان شناسی فلسفی جهت نیل به روانشناسی اسلامی سخن می گویند.
این کارگاه توسط مرکز تخصصی فلسفه اسلامی حوزه علمیه قم در سال پاییز 1397 برگزار شده است.
🎤سخنران حجت السلام دکترسقای بی ریا
لینک دریافت فایل صوتی📥
🔷 fatehan.net/post/124
با فتح همراه باشید:
🔹 @fatehan
🔹 sapp.ir/fatehan.net
🎤 #برشی_ازگفتار۲
👌شهیدآیت الله دکتر بهشتی
🤔نسبت علوم انسانی با علوم اسلامی
زمینه اصلی در ادیان و علوم انسانی، انسان است. شناخت انسان، بافت های گوناگون که در هستی اوست، تار و پود او خواسته ها و نیازها از یک سو، توان ها و کارآیی ها از سوی دیگر.
هدف این سازندگی جهت ها و راههای عملی این سازندگی، زمینههای اصلی علوم انسانی و علوم اسلامی است.
تفاوت اصلی علوم انسانی متعارف با علوم اسلامی در چیست؟!
عرض شد که زمینه علوم انسانی متعارف غیر اسلامی که امروز در مدارس گوناگون دنیا می خوانند با زمینه علوم اسلامی که شما جز خیل پاسدارانش هستید،یکی است.
انسان بافت های هستی او، نیازهای او،توان های او،میزان حدود کارایی، هدف این کارایی، جهت این کارآیی، خود سازی و محیط سازیش، راههای علمی خودسازی و محیط سازی موضوع و زمینه همه علوم انسانی است. زمینه علوم اسلامی هم همین است.
تفاوت اصلی شان در چیست؟! در این است که علوم انسانی متعارف در این راه تنها از مشاهده و تجربه و تحلیل استفاده می کند.
#ادامه_دارد...
بافتح همراه باشید:
@fatehan
📻 #رادیوفاتحان
📢 #با_هم_بشنویم
🔴ویژگی منافقان
🔥بشر المنافقین بان لهم عذابا الیما.....
#منافقین را به عذابی دردناک بشارت بده....
⁉خب دلیل این عذاب دردناک برای منافقان چیست؟👇
⚠الذین یتخذون الکافرین اولیاء من دون المومنین...
یکی ازخصلت های #منافقین این است که......⁉⁉
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🎤استاد پناهیان
🔵sapp.ir/fatehan.net
✔️کارگاه تحول در علوم انسانی با محوریت "روانشناسی اسلامی"
✔️مدرس: دکتر سید علی مرعشی
➖دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز
➖ دوشنبه ها ؛ ۱۳ الی ۱۴ ظهر(شش جلسه)
➖شروع دوره: ۶ اسفند
➖مخصوص دانشجویان روانشناسی،مشاوره وعلوم تربیتی
➖اولویت ثبتنام دانشجویان ارشد و دکتری
➖ مباحث کارگاه در مورد چیستی، ضرورت، و روش شناسی روانشناسی اسلامی همراه با مثالهای متعدد.
➕ارائه گواهی شرکت در دوره
➖ثبت نام از طریق آیدی:
@mjshirali
✔گروه علمی فرهنگی فتح
https://ble.im/fatehan_net
@fatehan
🎵#بشنو
🔷لیبرالیسم جنسی
🔹زمانی که لیبرالیسم جنسی در برخی از کشورها در شرف وقوع بود یکی از فرض های مهم این بود که آزادی های جنسی رابطه ای با پرخاشگری ندارد و موجب آن نمی شود بلکه این محرومیت های جنسی است که باعث پرخاشگری می شود.
لیبرالیسم جنسی به وقوع پیوست اما اکنون شاهد هستیم که آزادی های جنسی در این کشورها سبب نشده است که پرخاشگری کاهش پیدا کند و افراد سیرایی جنسی پیدا کنند بلکه عکس آن اتفاق افتاده است.
🔹چه عللی در این امر دخیل است؟
🔹برای جلوگیری از بروز این مشکل چه تدبیری باید اندیشیده شود؟
🔹برای پاسخ به این سوالات و سوالات جزئی دیگر صوت این جلسه را پیگیری بفرمایید.
🎤سخنران دکتر سید علی مرعشی
لینک دریافت فایل صوتی📥
🔷 fatehan.net/post/125
با فتح همراه باشید:
🔹 @fatehan
🔹 sapp.ir/fatehan.net
🔹https://ble.im/fatehan_net
#برشی_از_گفتار۳
شهید آیت الله دکتر بهشتی
🤔نسبت علوم اسلامی با علوم انسانی
در علوم اسلامی، قبل از هر چیز، یک کاوشگر سخنش این است که ببینم نخست سرچشمه ی وحی در این زمینه چه می گوید. انسان چیست؟ بافت ها، نیازها و توان هایش چیست؟ یک عالم اسلامی اول می خواهد ببیند وحی در این زمینه چه گفته است. میزان کارآیی و اختیار انسان چقدر است؟ اول می خواهد ببیند وحی در این زمینه چه گفته است. هدف لایق زندگی انسان چیست؟ اول می خواهد ببیند وحی در این زمینه چه گفته است. جهت ها و راه های عملی رسیدن انسان به آن هدف چیست؟
اول می خواهد ببیند وحی چه گفته است. پرسش هایی داریم قبل از وحی، پرسش هایی هم داریم بعد از وحی.
قبل از وحی می پرسیم اصلا وحی ای در کارهست تا من سراغ آن بروم؟ باید شناخت و معرفت انسانی را به کار انداخت تا به وجی برسیم؛ معارف مربوط به اثبات خدا یافتن خدا در جهان، پی بردن و راه بردن به خدا یا هر چیزی دیگری که میخواهید اسم آن را بگذارید. خداشناسی، معارفی است که ما را به وحی می رساند و این که وحی یکی از واقعیت هاست و می تواند تکیه گاه بشر قرار گیرد. اینها همه قبل از وحی است.
#ادامه_دارد...
بافتح همراه باشید...
🔹 @fatehan
🔹 sapp.ir/fatehan.net
🔹https://ble.im/fatehan_net
#رادیوفاتحان
📢 #با_هم_بشنویم
🔴 هیئت های اندیشه ورز
ما به #هیئت_های_اندیشه_ورز هم در #راس امور وهم در #لایه ها، نیازمندیم!!
👈وجودهیئت های اندیشه ورز در لایه های گوناگون( بسیج)از #جنگ _سخت گرفته تا #جنگ_نرم لازم است...
اما جنگ نرم،دشوار تر از جنگ سخت است وتفاوتشان در این است که....⁉⁉
🎤امام خامنه ای مدظله العالی
بافتح همراه باشید
🔹 eitaa.com/fatehan
🔹 sapp.ir/fatehan.net
🔹https://ble.im/fatehan_net
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
گروه علمی فرهنگی فتح
✔️کارگاه تحول در علوم انسانی با محوریت "روانشناسی اسلامی" ✔️مدرس: دکتر سید علی مرعشی ➖دانشکده عل
✔️گزارشی مختصر از جلسه اول کارگاه روانشناسی اسلامی(٦ اسفند ۹۷)
➖در این جلسه دکتر مرعشی در خصوص «چیستی و چرایی روانشناسی اسلامی» مباحثی را مطرح کردند.
➖به اعتقاد ایشان روانشناسی اسلامی ۵ حیطه دارد:
۱- جستجو در متون دینی(قرآن و روایات معتبر اهل بیت)
۲- درونی سازی آموزه های روانشناسی عرفی که با عقاید بنیادین اسلامی ناسازگار نباشند.
۳- نقد آن بخشی از روانشناسی عرفی که با بنیانهای عقیدتی ما سازگار نیستند.
۴- پژوهش در آموزه هایی که از منابع دینی استخراج کرده ایم.
۵- خلاقیت در علم روانشناسی در صورتی که با بنیانهای عقیدتی ما سازگار باشند.
🔺گروه علمی فرهنگی فتح
🔺 @fatehan
#برشی_ازگفتار۴
👌شهیدآیت الله دکتر بهشتی
🤔نسبت علوم اسلامی با علوم انسانی
محتوای وحی را از کجا باید شناخت؟ امروزه گاهی می گویند برای محتوای وحی، چند نفری در یک اتاق در بسته مینشینیم، بحث میکنیم تا ببینیم مصلحت بشریت چیست!؟ آن وقت می گوییم همان محتوای وحی است.عرض من را فهمیدید؟ چهار نفر می خواهد، صد ساله میخواهد پانزده ساله یا بیست ساله میخواهد، امامه به سر می خواهد، غیر معمم،فرقی نمیکند،گویند میرویم در یک اتاق در بسته باهم می نشینیم درباره مصلحت بشریت اندیشه آزاد میکنیم!
آن روزها میگفتند بچه ها دور هم جیغ بنفش میکشند، بنده میخواهم بگویم اندیشه بنفش ترسیم میکنند هم می پزیم و می سازیم و می کشیم و سفره مان را پهن می کنیم و به تمام بشریت میگوییم هرکه خواهان سعادت است بسم الله! وحی همین است که ما می گوییم!!
به نظر شما این راه صحیح است؟؟ هیچ عاقلی پیدا می شود که بگوید این راه صحیح است؟
البته که صحیح نیست
بحث ما در وحی اسلامی، منعکس است در دو آیینه متمم یکدیگر:
👌 کتاب و سنت
برای شناخت وحی باید رفت سراغ کتاب و سنت بله امروز برای کتاب فهمی و سنت فهمی زنده پویا و نه متحجر و ایستا یا حتی ارتجاعی، علاوه بر همه آنچه تاکنون برای فهم کتاب و سنت به آن احتیاج داشتیم، به یک سلسله معلومات دیگر نیز به صورت کمک نیازمندیم یعنی اگر انسان بخواهد ببیند وحی درباره روند جامعه چه می گویند، تا الفبای از جامعه شناسی نداند نمیتواند اصلا بفهمد وحی درباره روند جامعه چه می گوید اگر بخواهد ببیند و در زمینه تعلیم و تربیت چه میگوید تا آشنایی کلی با روانشناسی و علوم تربیتی به صورت کلی و در حد معلومات عمومی نداشته باشد اصلا نمی شود.
بنابراین اگر امروز انسان بخواهد استنباط زنده از کتاب و سنت داشته باشد، به یک مقدار و در حد در گذار به معلومات عمومی متناسب با زمان احتیاج دارد...
#ادامه_دارد...
بافتح همراه باشید...
🔹 eitaa.com/fatehan
🔹 sapp.ir/fatehan.net
🔹https://ble.im/fatehan_net
📻 #رادیوفاتحان
📢 #با_هم_بشنویم
🔴 باید از مردم پرسید...
👈امام حسن مجتبی علیه السلام برای حفظ پوسته ی جامعه در برابردشمن ناچارشد کوتاه بیاید!
👈اگر #رهبر یک جامعه ناچارشد در برابر دشمن کوتاه بیاید،باید از مردم پرسیدچرا...⁉
👈دلیل کوتاه آمدن #رهبر یک جامعه از اهداف اولیه اش در برابر دشمن این است که مردم....⁉
⚠خداکند که هیچ گاه اینگونه نشود...
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🎤آیت الله اراکی
بافتح همراه باشید...
🔹 eitaa.com/fatehan
🔹 sapp.ir/fatehan.net
🔹https://ble.im/fatehan_net
گروه علمی فرهنگی فتح
✔️کارگاه تحول در علوم انسانی با محوریت "روانشناسی اسلامی" ✔️مدرس: دکتر سید علی مرعشی ➖دانشکده عل
✔️گزارشی مختصر از جلسه دوم کارگاه روانشناسی اسلامی(۱۳ اسفند ۹۷)
➖در این جلسه دکتر مرعشی توضیحات بیشتری در خصوص "چرایی" روانشناسی اسلامی مطرح کردند.
➖ایشان در این جلسه پس از بیان ویژگی های science بیان کردند که علمی بودن مساوی درست بودن نیست و غیرعلمی بودن نیز مساوی غلط بودن نیست. در واقع هر حرف علمی را نمیشود پذیرفت و هر حرف غیر علمی را نیز نمی شود رد کرد. در واقع وظیفه علم کارگشایی امور روزمره است و نه معرفت شناسی؛لذا ما اگر علوم انسانی اسلامی نداشته باشیم آن وقت نمی توانیم تمدن اسلامی داشته باشیم زیرا نمی توانیم از امور زندگی مردم گرهگشایی کنیم.
➖همچنین باید دانست که علوم انسانی مستقل از فرهنگ نیست و به شدت متاثر از فرهنگ است.
در گزارش سال ۲۰۰۱ سازمان جهانی بهداشت بخش بهداشت روانی این جمله آمده است که: «ما نمی توانیم یک تعریف واحدی برای سلامت روان ارائه کنیم که در همه فرهنگها درست باشد، چون سلامت روان به فرهنگ وابستگی دارد»
🔺گروه علمی فرهنگی فتح
🔺 http://eitaa.com/fatehan
🔺 https://ble.im/fatehan_net
🔺https://www.instagram.com/fatehan__net/