فاتحان ثریا🇮🇷
. علم حضرت مولا در تمام زمینهها، در ظرافت کلام ایشان هویداست. علی(ع) بعد از پیامبر اکرم(ص) از فصیح
.
از تحقیق در فلسفه اسلامی و مطالعه سخنان حضرت علی علیه السلام به دست میآید که آن حضرت اولین کسی از امت اسلام بود که برای بیان معارف حقه الهی از استدلالهای منطقی، برهانها و اصول فلسفه الهی استفاده کرد.
بهترین مدرک برای به دست آوردن مبانی فکری و آرای فلسفی آن حضرت، نهج البلاغه است. در آن سخنان افکاری نهفته است که جویندگان حقیقت را در اقیانوس بیکران الوهیت به منتهای اوج میرساند.
🔹در زمان خلافت آن حضرت، دو فیلسوف یونانی و یهودی به خدمت حضرت رسیدند و پس از اندکی صحبت، از نزد آن حضرت مرخص شدند.
حکیم یونانی درباره حضرت علی(ع) گفت:
«او فلسفه را از سقراط و ارسطو بهتر میداند.»
فیلسوف یهوی گفت:
«او به تمام جهات فلسفه احاطه دارد.»
ابوعلی سینا میگوید:
«فیلسوفی جز علی علیه السلام وجود ندارد.»
#باب_العلم
#بخش_پنجم
🔸معاونت جهاد علمی هیئت زوارالزهراء(س)
✒️ @Fatehane_Soraya
فاتحان ثریا🇮🇷
. از تحقیق در فلسفه اسلامی و مطالعه سخنان حضرت علی علیه السلام به دست میآید که آن حضرت اولین کسی از
.
🦚از جلوههای دانش امام علی علیه السلام، اطلاعات فراوان و دقیق آن حضرت در مورد حیوانات، پرندگان و حشرات میباشد. ایشان گاه طوری در مورد جانوران بحث مینمود که گویی سالها فقط در همین مورد مطالعه نموده و عمر خود را صرف همین موضوع کرده است. از استخوانبندی، جثه، سرعت، رنگ، زیبایی، تولید مثل و... حیوانات آگاهی داشت. آن حضرت مطالبی درباره طاووس، فیل، مورچه، ملخ، ماهی و خفاش گفتهاند.
🌿آن حضرت علاوه بر جانوران، اطلاعات بیشماری نیز درباره گیاهان داشت. ایشان در موارد متعدد به گیاهان مختلف و آثار متفاوت آنها در پیشگیری از امراض و یا درمان آنها اشاره میفرمود، که حاکی از اطلاع کافی و کامل آن حضرت در مورد برخی گیاهان و خواص آنها و نیز درمان بیماریها توسط آنها میباشد. از ایشان درباره فواید گل خطمی، سیب، به، مویز، خرما، بنفشه، کاسنی، کندر، اویشن، عناب، عدس و... سخنانی نقل شده است.
🩺امام علی علیه السلام از حاذق ترین اطباء نیز بود و گاه به طبابت بعضی از امراض میپرداخت.
#باب_العلم
#بخش_ششم
🔸معاونت جهاد علمی هیئت زوارالزهراء(س)
✒️ @Fatehane_Soraya
فاتحان ثریا🇮🇷
. 🦚از جلوههای دانش امام علی علیه السلام، اطلاعات فراوان و دقیق آن حضرت در مورد حیوانات، پرندگان و ح
.
🪐امام علی علیه السلام تنها در مورد موجودات زمینی اطلاع نداشت، بلکه در مورد مخلوقات آسمانی یعنی ستارگان، کیفیت خلقت آسمانها، آثار ستارگان و نظم حاکم بر آن ها نیز اطلاع کامل داشت. ایشان زیرک ترین فرد در علم نجوم بود.
🔹آن حضرت در مورد یکی از آثار ستارگان میفرماید:
«جعل نجومها اعلاما یستدل بها الحیران فی مختلف فجاج الاقطار»
(خداوند) ستارههای آسمان را نشانههایی قرار داد، تا شخص حیران و سرگردان در آمد و شد راههای گشاده اطراف زمین به آنها راه جوید.
🔹امام علی علیه السلام در مورد نظم حاکم بر ستارگان نیز چنین میفرمایند:
«هذه النجوم التی فی السماء مدائن مثل المدائن التی فی الارض»
این ستارگان که در آسمانها میبینید، شهرهایی هستند مانند شهرهای زمین.
#باب_العلم
#بخش_هفتم
🔸معاونت جهاد علمی هیئت زوارالزهراء(س)
✒️ @Fatehane_Soraya
فاتحان ثریا🇮🇷
. 🪐امام علی علیه السلام تنها در مورد موجودات زمینی اطلاع نداشت، بلکه در مورد مخلوقات آسمانی یعنی ستا
.
📜حضرت علی علیه السلام آگاهی کامل نسبت به تاریخ داشت.
تاریخ به معنای علم به وقایع، حوادث، اوضاع و احوال انسانها در گذشته، قواعد و سنن حاکم بر زندگیهای گذشته، تحولات جامعهها از مرحلهای به مرحله دیگر و قوانین حاکم بر آن تحولات.
آن حضرت نسبت به تمام این موارد علم و آگاهی داشت.
از این رو ایشان در موارد متعدد و به مناسبتهای مختلف، مردم را به مطالعه تاریخ و تعقل و تدبر در آثار گذشتگان و عبرتگیری از آنها دعوت میکند.
🔹در فرازی از سخنان آن حضرت خطاب به امام حسن علیه السلام چنین آمده است:
«ای پسرک من! اگر چه من عمر (دراز) نکردم (مانند) عمر کسانی که پیش از من بودند، (ولی) درکارهای ایشان نگریستهام، در اخبارشان اندیشه نمودم، در بازماندههایشان سیر کردم، چنانکه (مانند) یکی از آنان گردیدم، بلکه به سبب آنچه از کارهای آنها به من رسید، چنان شد که من با اول تا آخرشان زندگی کردهام. پس پاکیزگی و خوبی کردار آنها را از تیرگی و بدی، و سود آنها را از زیانشان پی بردم.»
#باب_العلم
#بخش_هشتم
🔸معاونت جهاد علمی هیئت زوارالزهراء(س)
✒️ @Fatehane_Soraya
فاتحان ثریا🇮🇷
. 📜حضرت علی علیه السلام آگاهی کامل نسبت به تاریخ داشت. تاریخ به معنای علم به وقایع، حوادث، اوضاع و ا
.
🌐چند چیز از ناحیه خداوند سبحان به آن حضرت عطا شده بود که از جمله آنها «فصل الخطاب» بود.
🔹هروی میگوید:
امام صادق علیه السلام با تمام مردم به وسیله زبان خود آنها صحبت میکرد. به خدا قسم که او فصیحترین مردم و داناترین آنها نسبت به تمام زبانها و لغات بود.
روزی به او عرض کردم: «ای پسر رسول خدا! من از آگاهی شما نسبت به این لغات - با این که اختلاف زیاد باهم دارند - در تعجب هستم!»
حضرت فرمود: «ای اباصلت! من حجت خدا بر خلق هستم و حجت باید لغات آنها را بداند. آیا به تو نرسیده است که امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: که به او «فصل الخطاب» داده شده است؟ آیا فصل خطاب چیزی جز معرفت لغات است؟»
یعنی امیرالمؤمنین علی علیه السلام نسبت به تمام زبانها و لغات آنها تسلط داشت.
🔹یک نمونه گواه بر این مطلب، داستان شخص اصفهانی است که به دنبال کسی بود که از علم او بهرهمند گردد و نزد علی ابن ابیطالب رفت. امام علی علیه السلام به او فرمود: «اهل کجا هستی؟» او گفت: «اهل اصفهان هستم.» سپس علی علیه السلام بعضی از خصائص اهل اصفهان آن روز را یاد کرد. مرد اصفهانی گفت: «بیشتر بیان کنید.» امام علی علیه السلام به زبان اصفهانی به او فرمود: «اروت این وس؛ امروز همین بس است.»
#باب_العلم
#بخش_نهم
🔸معاونت جهاد علمی هیئت زوارالزهراء(س)
✒️ @Fatehane_Soraya
فاتحان ثریا🇮🇷
. 🌐چند چیز از ناحیه خداوند سبحان به آن حضرت عطا شده بود که از جمله آنها «فصل الخطاب» بود. 🔹هروی می
.
🧮آن حضرت در علم حساب و هندسه نیز دانش و آگاهی داشتند و داناترین مهندسان محسوب میشوند.
⚖داستانهای متعددی از استفادهی ایشان از این دو علم برای حل معضلات اجتماعی و قضاوت میان مردم موجود است؛ مانند تقسیم سهم و ارث، وزن کردن غل و زنجیرهایی که در پای یک برده بود بدون آن که آنها را باز کند، وزن کردن فیل و ...
🔬آن حضرت آگاهی کامل نسبت به بدن انسان، آفرینش جهان و پدیدههای طبیعی مانند باد و باران و حرکت زمین و... داشتند و خطبهها و سخنان بسیاری از ایشان در این موضوعات موجود است.
📚همچنین در علم عروض، علم شیمی، علم نحو، تفسیر قرآن، علم نسبت به سایر ادیان و کتب آسمانی، علوم نظامی، علم نسبت به باطن و حقیقت انسانها، علم غیب و ... نیز بیشک کسی نبود که به برتری امیرالمؤمنین علی علیه السلام اذعان نکرده باشد...
🔰منابع مطالعه بیشتر
1⃣منبع
2⃣منبع
#باب_العلم
#بخش_دهم
🔸معاونت جهاد علمی هیئت زوارالزهراء(س)
✒️ @Fatehane_Soraya
📌سلسله پیامهای فضائل علمی امیرالمؤمنین مولا علی علیه السلام👇
0⃣ مقدمه
1⃣ بخش اول
2⃣ بخش دوم
3⃣ بخش سوم
4⃣ بخش چهارم
5⃣ بخش پنجم
6⃣ بخش ششم
7⃣ بخش هفتم
8⃣ بخش هشتم
9⃣ بخش نهم
🔟 بخش دهم
#باب_العلم
🔸معاونت جهاد علمی هیئت زوارالزهراء(س)
✒️@Fatehane_Soraya
May 11
فاتحان ثریا🇮🇷
🎥فیلم مستند معضل اجتماعی (The Social Dilemma) 🔰این فیلم مستند در سال ۲۰۲۰ منتشر شد و موضوع آن بر پد
سلام ✋
به دلیل تداخل زمانی چالش با سفر مشهد و عید غدیر فرصت چالش مستند «معضل اجتماعی » تا جمعه هفته بعد ۳۰ تیر تمدید شد😌
طبق توضیحات داده شده در پیام های قبل ، تحلیل های خودتون رو میتونید به این شناسه کاربری @Admin_fatehan ارسال کنید✨
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴پهپاد پلیکان ۲
▫️پهپادی که ایران به کنیا فروخت
🔹 پهپاد پلیکان ۲ ساخت یک شرکت دانشبنیان ایرانی که در سفر رئیسجمهور به کنیا فروخته شد، دارای قابلیتهای منحصر به فردی است از جمله پیشرانه صنعتی ضد آب و گرد و غبار، دارای بازوهای جداشونده و آمادهسازی در ۲ دقیقه، پرواز اتوماتیک، پاشش ۲ هکتار در هر پرواز، پوشش عرضی ۵ الی ۶ متر، قابلیت نصب انواع ماژولهای کشاورزی، پمپاژ ۶ لیتر در هر دقیقه و دارای نرمافزار هوشمند برنامهریزی مسیر پرواز می باشد
🔸معاونت جهاد علمی هیئت زوارالزهراء(س)
🌊@Fatehane_Soraya
فاتحان ثریا🇮🇷
علم مانع تزلزل به هیچ قیمتی از علم نگذرید؛ علم را قدر بدانید. علم، خیلی مهم است . هرجا که هستید، د
توصیه پیامبر (ص) به علم آموزی و خرد قبل از هرکار
من روایتی را از نبىّاکرم صلّیاللَّهعلیهوآلهوسلّم یادداشت کرده بودم که میخواستم اوایل صحبتم بخوانم؛ ولی الان آن را میخوانم.
حضرت خطاب به «عبداللَّهبنمسعود» - صحابی معروف - میفرمایند: «یابن مسعود! اذا عملت عملاً فعمل بعلم و عقل»؛ ای پسرِ مسعود! هر کاری که میخواهی انجام بدهی، با دانش و خرد انجام بده.
این، استثناء ندارد و شامل همه کارها میشود؛ اینها شعارهای اسلامی است. حالا عدّهای میخواهند به مسلمانان - که این مطالب هزار و چهار صد سال جزو فرهنگشان بوده است - یاد بدهند که دنبال علم و خرد بروند! این حرفها کهنه بشو هم نیست؛ همیشه تازه است.
«و ایّاک و ان تعمل عملا بغیر تدبیر و علم»؛ مبادا هیچ کاری را بدون تدبیر و دانش انجام دهی؛ همه کارها باید سنجیده و علمی صورت گیرد. «فأنّه جلّ جلاله یقول: ولا تکونوا کالّتی نقضت غزلها من بعد قوة انکاثا»؛ چون خداوند میفرماید: مثل آن پیرزنی نباشید که پشم را نخ میکرد، بعد نخها را دوباره پشم میکرد.
اگر کار را بیمنطق و بیدانش و بیتدبیر انجام دهید، قوّتی را که خدا به شما داده، واژگون کردهاید و ذخیره علم و عقل را به زمین ریختهاید و به عقب برگشتهاید. ما نباید به عقب برگردیم
بیانات رهبری در دیدار جمعی از دانشجویان زنجان ۱۳۸۲/۰۷/۲۲
#اسلام_و_علم
#روشنای_علم
🔸معاونت جهاد علمی هیئت زوارالزهراء(س)
💡 @Fatehane_Soraya
فاتحان ثریا🇮🇷
توصیه پیامبر (ص) به علم آموزی و خرد قبل از هرکار من روایتی را از نبىّاکرم صلّیاللَّهعلیهوآلهوسل
علم آموزی و تزکیه
از همینجا شما جوانهای عزیز توجه کنید که ورود در میدان معرفت علمی - حالا هر علمی؛ چه علوم انسانی، چه علوم قرآنی، چه علوم طبیعی یا انواع و اقسام علومی که امروز شماها در آن تلاش و کار میکنید - و ورود در میدان تحقیق علمی باید شما را از غور و پیشرفت در میدان معرفت دینی، تمرین اخلاقی و کسب فضیلت باز ندارد؛ باید اینها را با هم داشته باشید.
این آیهیی که این برادر عزیزمان در ابتدا قرائت کردند: «و یزکّیهم و یعلّمهم الکتاب و الحکمة»، خدای متعال پیغمبر را فرستاد، تا او تعلیم بدهد و تزکیه کند.
بنابراین، تعلیم و تزکیه با یکدیگر است؛ این دو را از هم جدا نکنید.
این باور که هر کسی وارد میدان علم شد، بهطور طبیعی بایستی از فضیلت و معنویت و اخلاق کناره بگیرد، فکری کاملاً غلط و وارداتی و متکی به پیشینهیی است که در اروپای مسیحی بهوجود آمد و بکلی با محیط اسلامی و با فهم و تعالیم اسلامی سازگار نیست؛ چرا که اگر دانشمند بافضیلت و بااخلاق باشد؛ در هر رشتهای، از آن میتوان امید برای اعتلای بشریت و اعتلای کشور خودش داشت؛ این دانشمند هدفها را هدفهای ارزشمند میکند و حرکتش حرکت به نفع انسانیت و به نفع عدالت و به نفع فضیلت و در جهت مقابلِ نابسامانیهای عجیب دنیای امروز خواهد شد.
شما سعی کنید اینجور دانشمندانی در آینده باشید و هدف خودتان را این مسائل قرار دهید؛ انسانهایی باشید که میتوانند چرخ دنیا را در جهت درست به حرکت دربیاورند؛ این را برای خودتان هدف قرار دهید؛ و این ممکن است؛ البته باید کارهای مقدماتی فراوانی برای رسیدن به آن هدف انجام بگیرد.
بیانات رهبری در دیدار جمعی از نخبگان علمی ۱۳۸۳/۰۷/۰۵
#اسلام_و_علم
#روشنای_علم
🔸معاونت جهاد علمی هیئت زوارالزهراء(س)
🌱 @Fatehane_Soraya
«بانوی ایرانی کاشف پادزهر قرص برنج»
«فاطمه فرجادیان»؛ دانشمند ۴۳ ساله شیرازی است با دکترای رشته شیمی پلیمر از دانشگاه شیراز که بهتازگی دانشمند برترِ جهان شناخته شده است. کشف پادزهر قطعی قرص برنج که در مرحله کارآزمایی بالینی است، توسط این دانشمند ایرانی صورت گرفته است. این دانشمند با ترکیبات جدید توانسته محصولات دارویی جدید تولید کند که این ترکیبات استفادهشده در پروژهها دارای ساختار نوآورانه بودهاند.
این بانوی ایرانی از دلیل موفقیتش میگوید: «به خاطر تحقیقاتی که در زمینه ترکیبات نانو ساختار داشتم و در سطح جهان مراجعات زیادی به این تحقیقات شد؛ اسم من جز افراد ۲ درصد پژوهشگران پراستناد برتر جهان قرار گرفت»
منبع
#تا_ثریا_راهی_نیست
#نانو
🔸معاونت جهاد علمی هیئت زوارالزهراء(س)
💊 @Fatehane_Soraya
"شما در تاریخ، برجستگان علمی و فرهنگی در فلسفه، فقه و ریاضی دارید که از این سرزمین برخاستهاند و یکی از معروفترین آنها «شیخ شهابالدین سهروردی» - شیخ اشراق - است که به عنوان یک فیلسوف و متفکّر برجسته اسلامی، نام درخشانش در همه دایرةالمعارفهای دنیا ثبت شده است."
۱۳۸۲/۰۷/۲۱
بیانات در دیدار مردم زنجان
۸ مرداد سالروز بزرگداشت شیخ شهابالدین سهروردی، معروف به شیخ اشراق
#ستاره_های_ماندنی
🔸معاونت جهاد علمی هیئت زوارالزهراء(س)
👥 @Fatehane_Soraya
♦️ همه نرم افزارهای تحریمی ناوشکن را ساختیم!
🔹 ایران با ساخت این دو نرم افزار پیچیده دو ناو رو دور دنیا چرخاند و به سلامت برگرداند.
پ.ن : اهمیت این موضوع اعم از طراحی و اجرای این دو نرم افزار و در ادامه سفر دور دنیا در اقیانوس های کره زمین به قدری مهم است که شاید بتوان به جرعت ادعا کرد ایران اولین کشوری است که بدون اتکا به تکنولوژی غربی توانسته دست به چنین کاری بزند و در میان کشورهای در حال توسعه در این مورد اول است.
🔸معاونت جهاد علمی هیئت زوارالزهراء(س)
👥 @Fatehane_Soraya
فاتحان ثریا🇮🇷
علم آموزی و تزکیه از همینجا شما جوانهای عزیز توجه کنید که ورود در میدان معرفت علمی - حالا هر علمی؛
دعوت همهجانبه اسلام به علم
علم بشر، امروز پیشرفتهای زیادی داشته است؛ منتها در یک بُعد خاص.
علوم مادی و طبیعی - علوم مربوط به زندگی مادی - در بین بشریت پیشرفت کرده است؛ اما بشر در علوم معنوی - چیزهائی که ذهن بشر را نسبت به مبدأ آفرینش و به توحید الهی روشن میکند؛ دل او را هدایت میکند به آن سمتی که بشر برای آن آفریده شده است - محتاج آموختن و فرا گرفتن است.
دعوت اسلام به علم، یک دعوت همهجانبه است.
بیانات رهبری در دیدار کارگزاران نظام ۱۳۸۶/۰۵/۲۰
#اسلام_و_علم
#روشنای_علم
🔸معاونت جهاد علمی هیئت زوارالزهراء(س)
🌊 @Fatehane_Soraya
✌️درخشش ایران در المپیاد جهانی نجوم
🏅تیم المپیاد نجوم ایران در شانزدهمین المپیاد بینالمللی نجوم در لهستان، ۳ مدال طلا و ۲ نقره کسب کردند و بعد از انگلستان و هند موفق به کسب رتبهٔ سوم شدند.
منبع
📆 ۱۴۰۲/۵/۳۰
#تا_ثریا_راهی_نیست
🔸معاونت جهاد علمی هیئت زوارالزهراء(س)
💎 @Fatehane_Soraya
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماهنگ | رهبرانقلاب: در تواناییهای پزشکی در سطحی قرار داريم كه جا دارد ملت ايران افتخار كند
🌹 من ميبينم كه اينها چقدر در كارشان ماهر هستند
🔬 #روز_پزشک
💻 Farsi.Khamenei.ir
فاتحان ثریا🇮🇷
دعوت همهجانبه اسلام به علم علم بشر، امروز پیشرفتهای زیادی داشته است؛ منتها در یک بُعد خاص. علوم م
جایگاه علوم مادی در اسلام
علم برای یک جامعهی انسانی، یک موهبت الهی است؛ هم علوم ارزشی و علوم معرفتی، و هم علومی که به انسان کمک میکند تا در این طبیعت عظیم و در این خلقت شگفتآور خدای بزرگ، از گنجینههائی که خدا برای انسان در این طبیعت قرار داده، بیشتر و بهتر استفاده کند.
از اول پیدایش انسان، حرکت انسان به سمت پیدا کردن رموز طبیعت و کشف کردن کوچه پسکوچههای تو در توی این ساخت عظیم و بافت بزرگ به کار گرفته شده و اسلام و همهی ادیان این را تأیید میکنند.
شما نمیتوانید در هیچ دینی - بخصوص دین اسلام - یک تعبیر و جملهای پیدا کنید که نشاندهندهی این باشد که این علوم دنیوی فایدهای ندارد یا مضر است یا نباید دنبالش رفت؛ بعکس، همهی این دانشهائی که تا امروز بشر به آنها دست پیدا کرده - که وسیلهای است برای اینکه انسان بتواند از این حقیقتی که وجود دارد و این طبیعتی که خدا برای ما آفریده، بهتر استفاده کند - و همچنین دانشهائی که تا امروز بشر به آنها دست پیدا نکرده - شاید دانشهای بیشتری در آینده پیدا خواهد شد که حجم و کمیت آنها از همهی دانشهای بشری از اول تا حالا بیشتر است و بشر در آینده به آنها دست پیدا خواهد کرد - همهی این دانشها از نظر اسلام باارزش است.
بیانات در دیدار نخبگان جوان دانشگاهی ۱۳۸۷/۰۶/۰۵
#اسلام_و_علم
#روشنای_علم
🔸معاونت جهاد علمی هیئت زوارالزهراء(س)
🌱 @Fatehane_Soraya
🧪💉
💟 زکریای رازی در یک نگاه❕
🔹 کاشف
🔹 پزشک
🔹 کیمیاگر
🔹 ریاضیدان
🔹فیلسوف
➕بیش از ۱۵۰ تالیف کتاب در موضوعات مختلف❕
✨ به مناسبت روز بزرگداشت محمد زکریای رازی و روز داروساز
#ستاره_های_ماندنی
🔸معاونت جهاد علمی هیئت زوارالزهراء(س)
💫 @Fatehane_Soraya
فاتحان ثریا🇮🇷
🧪💉 💟 زکریای رازی در یک نگاه❕ 🔹 کاشف 🔹 پزشک 🔹 کیمیاگر 🔹 ریاضیدان 🔹فیلسوف ➕بیش از ۱۵۰ تالیف کتاب در
.
🔖 چند نکته جالب درمورد زکریای رازی😉
◀️ زکریای رازی و کیمیاگری
به گفته برخی، رازی در جوانی به زرگری و صرافی مشغول بود و از طریق همین شغل به علم کیمیا(علم تبدیل فلزات به طلا) گرایش یافت. همچنین تاثیر پذیری او از جابر ابن حیان(پدر علم شیمی) در آثار او مشهود است.
◀️ علت پزشک شدن رازی
رازی به کیمیاگری علاقه زیادی داشت و این رشته رو بعنوان شغلش انتخاب کرده بود، ولی از اونجایی که در گذشته آزمایشگاه ها مثل الان مجهز نبود، کار با مواد شیمیایی و تیزبو به چشمش صدمه زد و تصمیم گرفت به پزشکی رو بیاورد تا بتواند چشمش را معالجه کند؛ ولی وقتی به سراغ طب رفت، این علم رو از کیمیاگری اصیلتر دید و همون رو دنبال کرد!
‼️نکته: او در پزشکی هم جزو اولین کسانی بود که از داروهای شیمیایی برای درمان استفاده کرد چون هم در شیمی سررشته داشت و هم پزشکی. و به همین دلیل این روز به نام روز داروساز ثبت شده!
◀️ نابینا شدن زکریای رازی
از آنجایی که چشمان رازی در جوانی بر اثر کار با مواد شیمیایی و بخار جیوه صدمه دیده بود، در سال های آخر عمرش نابینا شد، ولی این نابینایی باعث نشد که دست از خدمت به مردم بکشد و با همان حال بیماران را معالجه میکرد. او بر خلاف پزشکان و طبیبان حاذق آن زمان که به خدمت به دربار و پادشاهان علاقه داشتند، به دنبال خدمت به مردم و درمان بیماریهای آنها بود.
منبع
#ستاره_های_ماندنی
🔸معاونت جهاد علمی هیئت زوارالزهراء(س)
💫 @Fatehane_Soraya
«ابوریحان محمدبن احمد بیرونی» دانشمند و همهچیزدان، ریاضیدان، ستارهشناس، تقویمشناس، انسانشناس، هندشناس، تاریخنگار، گاهنگار و طبیعیدان ایرانی و از بزرگترین دانشمندان مسلمان و یکی از بزرگترین دانشمندان ایرانی در سده چهارم و پنجم هجری و همچنین در همه اعصار است.
ابوریحان از اولین کسانی است که به پیدا کردن وزن مخصوص بسیاری از اجسام مبادرت کرد و آنچنان این کار را دقیق انجام داد که اختلاف وزنهای محاسبه شدهاش با وزنهایی که دانشمندان در قرنهای اخیر با توجه به تمام وسایل و فناوریهای جدید خود تهیه کردهاند، بسیار ناچیز است.
در ضمن معروف است که در واپسین ساعات عمر ابوریحان شخصی به دیدنش آمد و او در بستر بیماری پاسخ مسئلهای علمی را از وی پرسید. اطرافیان که از کار او متعجب شده بودند، از بحث علمی بر حذرش داشتند؛ ابوریحان در پاسخ چنین گفت: «آیا پاسخ این سوال را بدانم و بمیرم، بهتر است یا ندانسته بمیرم؟». ابوریحان بیرونی در سن ۷۸ سالگی از دنیا رفت.
وی کتاب "الجماهر فی معرفةالجواهر را به نام ابوالفتح مودود بن مسعود تألیف کرد که موضوع آن معرفی مواد معدنی و به خصوص جواهرات مختلف است. ابوریحان در این کتاب فلزات و نظریات دانشمندانی مانند ارسطو را بررسی کرده و حدود ۳۰۰ نوع ماده معدنی را مورد ارزیابی قرار داده است.
🔸۱۳ شهریور روز بزرگداشت این دانشمند همه چیز دان 🔸
#ستاره_های_ماندنی
🔸معاونت جهاد علمی هیئت زوارالزهراء(س)
🏆 @Fatehane_Soraya