🔴 چرا توسل به ائمه؟ چرا مستقیم از خود خدا نخوایم ؟
🔻آیات مؤید توسل
🔻 اشتباه علمای وهابی چیست که شیعه را مشرک میدانند ؟
🔻تایید توسل در علمای اهل سنت
🔻مناظره عالم شیعه و پادشاه سعودی درباره توسل
🔻 مگر خدا نمیتوانست..... ؟
اصلاحیه در یکی از اسلایدها: عباس بن عبدالمطلب عموی پیامبر است
#شبهات_محرم
🍃🌹🍃
@fatemi222
سلام
پنج آیه و پنج روایت و پنج داستان در رابطه با هوا و هوس👇
آیات مرتبط
https://eitaa.com/fatemi222/14637
روایات مرتبط
https://eitaa.com/fatemi222/14638
داستانها
https://eitaa.com/fatemi222/14639
آیات هوس:
🔻هوا و هوس و تعصبات
و لن ترضی عنک الیهود و لا النصری حتی تتبع ملتهم قل ان هدی الله هو الهدی ولئن اتبعت أهواءهم بعد الذی جاءک من العلم ما لک من الله من ولی و لا نصیر( بقره، آیه 120.)؛
🔸هرگز یهود و نصاری از تو راضی نخواهند شد، (تا به طور کامل، تسلیم خواستههای آنها شوی، و) از آیین (تحریف یافته) آنان، پیروی کنی. بگو: هدایت، تنها هدایت الهی است! و اگر از هوی و هوسهای آنان پیروی کنی، بعد از آنکه آگاه شدهای، هیچ سرپرست و یاوری از سوی خدا برای تو نخواهد بود.
🔻هوا و هوس تحت الشعاع حق
یأیها الذین ءامنوا کونوا قومین بالقسط شهداء لله ولو عل أنفسکم أو الوالدین و الأقربین ان یکن غنیاً أو فقیراً فالله أولی بهما فلا تتبعوا الهوی أن تعدلوا و ان تلوا أو تعرضوا فان الله کان بما تعملون خبیراً( نساء، آیه 135.)؛
🔸 ای کسانی که ایمان آوردهاید! کاملاً قیام به عدالت کنید! برای خدا شهادت دهید، اگر چه (این گواهی) به زیان خود شما، یا پدر و مادر و نزدیکان شما بوده باشد! (چرا که) اگر آنها غنی یا فقیر باشند، خداوند سزاوارتر است که از آنان حمایت کند. بنابراین، از هوی و هوس پیروی نکنید؛ که از حق، منحرف خواهید شد! و اگر حق را تحریف کنید، و یا از اظهار آن، اعراض نمایید، خداوند به آنچه انجام میدهید، آگاه است.
🔺هوا و هوس مانع سعادت
زین للناس حب الشهوت من النساء و البنین و القنطیر المقنطره من الذهب و الفضه و الخیل المسومه و الأنعم و الحرث ذلک متع الحیوه الدنیا و الله عنده حسن المئاب( آل عمران، آیه 14.)؛
🔸محبت امور مادی، از زنان و فرزندان و اموال هنگفت از طلا و نقره و اسبهای ممتاز و چهار پایان و زراعت، در نظر مردم جلوه داده شده است؛ (تا در پرتو آن، آزمایش و تربیت شود؛ ولی) اینها (در صورتی که هدف نهایی آدمی را تشکیل دهند،) سرمایه زندگی پست (مادی) است؛ و سرانجام نیک (و زندگی والا و جاویدان)، نزد خداست.
🔻دنباله روان هوا و هوس و انحراف جامعه
و الله یرید أن یتوب علیکم و یرید الذین یتبعون الشهوت أن تمیلوا میلاً عظیماً( نساء، آیه 27.)؛
🔸 خدا میخواهد شما را ببخشد (و از آلودگی پاک نماید)، اما آنها که پیرو شهواتند، میخواهند شما بکلی منحرف شوید.
🔺پیروی از هوا و هوس - موجب ظلم
فلو لاکان من القرون من قبلکم أولوا بقیه ینهون عن الفساد فی الأرض الا قلیلاً ممن أنجینا منهم و اتبع الذن ظلمواما أترفوا فیه و کانوا مخرمین(هود، آیه 116.)؛
🔸چرا در قرون (و اقوام) قبل از شما، دانشمندان صاحب قدرتی نبودند که از فساد در زمین جلوگیری کنند؟! مگر اندکی از آنها، که نجاتشان دادیم! و آنان که ستم میکردند، از تنعم و کامجوئی پیروی کردند؛ و گناهکار بودند (و نابود شدند)!
🔻پناه بردن به خدا از هوا و هوس
و رودته التی هو فی بیتها عن نفسه و غلقت الأبوب و قالت هیت لک قال معاذ انه ربی أحسن مثوای انه لا یفلح الظلمون( یوسف، آیه 23.)؛
🔸 و آن زن که یوسف در خانه او بود، از او تمنای کامجویی کرد؛ درها را بست و گفت: بیا (بسوی آنچه برای تو مهیاست!) (یوسف) گفت: پناه میبرم به خدا! او (عزیز مصر) صاحب نعمت من است؛ مقام مرا گرامی داشته؛ (آیا ممکن است به او ظلم و خیانت کنم؟!) مسلماً ظالمان رستگار نمیشوند!
🔺پیروی از هوس و نادانی
قال رب السجن أحب الی مما یدعوننی الیه و الا تصرف عنی کیدهن أصب الیهن و أکن من الجهلین( یوسف 33.)؛
🔸(یوسف) گفت: پروردگارا! زندان نزد من محبوبتر است از آنچه اینها مرا بسوی آن میخوانند! و اگر مکر و نیرنگ آنها را از من نگردانی، بسوی آنان متمایل خواهم شد و از جاهلان خواهم بود!
✔️هوس
https://eitaa.com/fatemi222/14636
💟روایات هوای نفسانی :
🔸لا تستیقظن عاصیاً و لا تستنبهن لاهیاً و افطم نفسک عن الشهوات الموبقات و کل شهوه تباعدک منی فاهجرها(الکافی 8: 136.)؛ از اندرزهای خداوند متعال به عیسی (علیه السلام): ای عیسی! در حال بیداری گناه مکن و در زمان هشیاری غافل مباش و (کودک) نفس خود را (از شیر) شهوتهای هلاک بار بازگیر و از هر شهوتی که تو را از من دور میکند، دور شو.
🔻سقوط هوسران
انما سمی الهوی لأنه یهوی بصاحبه( سنن الدارمین 401.)؛ پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم): هوا (و هوس) را بدان سبب هوا نامیدهاند که صاحب خود را فرو میافکند.
🔺فتنه و هوس
انما بدء وقوع الفتن أهواء تتبع و أحکام تبتدع(الکافی 1: 54.)؛ امام علی (علیه السلام): در حقیقت نقطه آغاز فتنهها، پیروی از هوسها و بدعت نهادن در احکام است.
🔻دوزخ و هوس
ان الجنه حفت بالمکاره و ان النار حفت بالشهوات(نهج البلاغه: 251.)؛ امام علی (علیه السلام): بهشت، در لا به لای امور ناخوشایند پیچیده شده است و دووخ، در شهوتها.
🔺شهوت نادان
الجاهل عبد شهوته(غررالحکم: 304.)؛ امام علی (علیه السلام): نادان، بنده شهوت خویش است.
🔻اندوه شهوت
رب شهوه ساعه تورث حزناً طویلا(بحارالأنوار 74: 84.)؛ پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم): چه بسیار شهوتی که ساعتی بیش نپاید، اما اندوهی طولانی در پی دارد.
🌹گمراهی در دنیا و آخرت
أوصیکم بمجانبه الهوی فان الهوی یدعو الی العمی و هو الضلال فی الآخره و الدنیا( مستدرک الوسائل 12: 113.)؛ امام علی (علیه السلام): شما را به دوری کردن از هوس سفارش میکنم؛ زیرا هوس به کوری فرا میخواند و باعث گمراهی در آخرت و دنیاست.
🔺دشمنی هوس
احذروا أهواءکم کما تحذرون أعداءکم فلیس شیء أعدی للرجال من اتباع أهوائهم و حصائد ألسنتهم( الکافی 2: 335.)؛ امام صادق (علیه السلام): همان گونه که از دشمنان خود دوری میکنید، از هوسهایتان هم دوری کنید؛ زیرا برای مردان دشمنی بدتر از پیروی از هوسهایشان و گفتن سخنان بیهوده و یاوه نیست.
🔻جنگ با هوس
غالب الهوی مغالبه الخصم خصیمه و حاربه محاربه العود عدوه(مستدرک الوسائل 12: 114)؛ امام علی (علیه السلام): بر هوس چنان غلبه کن، که دشمن برای غلبه کردن بر دشمنش میکند و با آن چنان بجنگ، که دشمن با دشمن خود میجنگد.
🔺اسیری هوس
غالبوا أنفسکم علی ترک العادات تغلبوها، وجاهدوا أهواءکم تملکوها(غررالحکم: 243.)؛ امام علی (علیه السلام): با نفسهای خود بر سر ترک عادتها بجنگید تا بر آنها چیره گردید و با هوسهای خود مبارزه کنید، تا آنها را اسیر کنید.
🔻قدرت شهوت
غالب الشهوه قبل [قوه] ضراوتها فانها ان قویت ملکتک و استفادتک و لم تقدر علی مقاومتها(غررالحکم: 241.)؛ امام علی (علیه السلام): بر شهوت خود، پیش از آن که عادتش قدرت گیرد، چیره شو؛ زیرا اگر قدرت گیرد، بر تو مسلط شود و تو را به دنبال خود بکشد و نتوانی در برابرش ایستادگی کنی.
🔺نزدیکی کار نادرست با هوس
اذا مربک أمران لاتدری أیهما خیر و أصوب. فانظر أیهما أقرب الی هواک فخالفه؛ فان کثیر الصواب فی مخالفه هواک(تحف العقول: 397.)؛ امام کاظم (علیه السلام): هرگاه دو کار برایت پیش آمد که ندانستی کدام یک بهتر و درستترست، تنگر که کدام یک از آنها به هوس تو نزدیکتر است، با همان مخالفت کن؛ زیرا در مخالفت کردن با هوای نفست، صواب بسیار نهفته است.
🔻نابسامانی دنیا با هوس
قال رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) یقول الله عز و جل و عزتی و جلالی: لایؤثر عبد هواه علی هوای الا شتت علیه أمره و لبست علیه دنیاه و شغلت قلبه بها و لم أوته منها الا ما قدرت له( الکافی 2: 335.)؛ پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم): خداوند سبحان میفرماید: به عزت و جلالم سوگند... هیچ بندهای دلخواه خود را بر دلخواه من مقدم ندارد، مگر این که کار او را پریشان سازم و دنیایش را بر وی نابسامان کنم و دلش را به آن مشغول گردانم و از دنیا به او ندهم، مگر همان چیزی که برایش مقدر کردهام.
🔺غلبه بر هوس
أشجع الناس من غلب هواه(من لایحضره الفقیه 4: 394.)؛ پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم): شجاعترین مردم، کسی است که بر هوس خود غلبه کند.
🔺یاد قبر و دوری از شهوت
اذکر أنک ساکن القبر فلیمنعک ذلک من الشهوات(الکافی 8: 45.)؛ المحجه البیضاء: خداوند متعال به موسی (علیه السلام) وحی فرمود: به یاد داشته باش، که تو ساکن قبر خواهی بود. این یادآوری تو را از بسیاری شهوتها باز میدارد.
✔️هوس
https://eitaa.com/fatemi222/14636
🔹هجرت از عادت
مرحوم آیت الله حجت اعلی الله مقامه، یک سیگاریای بود که من واقعاً هنوز نظیر او را ندیدهام، گاهی سیگار از سیگار قطع نمیشد، بعضی وقتها هم که قطع میکرد مدتش خیلی کوتاه بود و طولی نمیکشید که مجدداً سیگاری را آتش میزد. در اوقات بیداری اکثر وقتشان به سیگار کشیدن میگذشت. وقتی مریض شدند برای معالجه به تهران آمدند و در تهران اطبا گفتند چون بیماری ریوی دارید، باید سیگار را ترک کنید.
ایشان ابتدا به شوخی گفت: من این سینه را برای سیگار کشیدن میخواهم! اگر سیگار نباشد سینه میخواهم چه کنم؟
گفتند: به هر حال برایتان خطر دارد و واقعاً مضر است.
گفت: مضر است؟!
گفتن: بله همینطور است.
گفت: دیگر نمیکشم.
یک نمیکشم کار را تمام کرد، یک حرف و یک تصمیم، این مرد را به صورت یک مهاجر از عادت قرار داد.
در احادیث نیز آمده است که المهاجر من هجر السیئات، مرد آن است که بتوند از آنچه به او چسبیده است جدا شود و هجرت کند. اگر فردی از یک سیگار کشیدن نتواند هجرت کند، پس انسان نیست(گفتارهای معنوی: 255).
✔️هوس
https://eitaa.com/fatemi222/14636
🔻وزنه برداران
جوانان مسلمان سرگرم زور آزمایی و مسابقه وزنه برداری بودند. سنگ بزرگی آنجا بود که مقیاس قوت و مردانگی جوانان به شمار میرفت، و هر کس آن را به قدر توانایی خود حرکت میداد. در این هنگام رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) رسید و پرسید: چه میکنید؟
- داریم زور آزمایی میکنیم؛ میخوانیم ببینیم کدامیک از ما قویتر و زورمندتر است.
- میل دارید که من بگویم چه کسی از همه قویتر و نیرومندتر است؟
- البته، چه از این بهتر که رسول خدا داور مسابقه باشد و نشان افتخار را او بدهد.
افراد جمعیت همه منتظر و نگران بودند که رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) کدامیک را به عنوان قهرمان معرفی خواهد کرد؟! عدهای بودند که هر یک پیش خود فکر میکردند، الان رسول خدا دست او را خواهد گرفت و به عنوان قهرمان مسابقه معرفی خواهد کرد.
رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: از همه قویتر و نیرومندتر آن کس است که اگر از یک چیزی خوشش آمد و مجذوب آن شد، علاقه به آن چیز او را از مدار حق و انسانیت خارج نسازد و به زشتی آلوده نکند و اگر در موردی عصبانی شد و موجی از خشم در روحش پیدا شد، تسلط بر خویشن را حفظ کند، جز حقیت نگوید و کلمهای دروغ یا دشنام بر زبان نیاورد و اگر صاحب قدرت و نفوذ گشت و مانعها را جلویش برداشته شد، زیاده از میزانی که استحقاق دارد دست درازی نکند.(داستان راستان، داستان 27،)
✔️هوس
https://eitaa.com/fatemi222/14636
🔺وجدان اخلاقی
تمام مردم دارای وجدان اخلاقی و فطرت انسانی هستند. همه میفهمند که ظلم و ستم قبیح است. همه درک میکنند خیانت در امانت بد است، همه از راستی و صداقت خشنود میشوند و تمام مردم میل فطرت به ادای امانت و وفای به عهد دارند. همه از خیانت و دروغ رنج میبرند و خلاصه کلیه افراد بشر با نیروی فطری حسن و قبح، اصول فضایل و رذایل را درک میکنند ولی در مقام عمل کمتر به ندای فطرت توجه مینمایند، زیرا بشر در اطاعت یا سرپیچی از اوامر وجدانی آزاد است.
جایی که بین وجدان اخلاقی و خواهشهای نفسانی تزاحمی نباشد، پیروی از ندای وجدان سهل است، ولی آنجا که اطاعت از وجدان اخلاقی مستلزم سرکوب کردن یکی از تمایلات غریزی باشد، کار بس دشوار است که غالباً نیروی غریزه غلبه میکند و فطرت وجدانی شکست میخورد، مگر آن که وجدان اخلاقی به ایمان الهی متکی باشد و اعتقاد حقیقی به خدا جهان از صفات انسان پشتیبانی کند.
یوسف صدیق در بحبوحه جوانی و در شدیدترین دوران تمامل جنسی، در معرض خطرناکترین شرایط عمل منافی و عفت قرار گرفت. زن شوهرداری عشق سوزان خود را به او عرض کرد و از وی تمنای وصل داشت. هر دو بشر بودند و هر کدام نیز دارای تمایل جنسی و قدرت غریزه بودند. این تمایل و قدرت زن را درهم شکست و او حاضر شد تا خویشتن را تسلیم تمایلات خود نماید، ولی قدرت ایمانی و برهان الهی، از عفت یوسف، پشتیبانی کرد و غریزه جنسی را شکست داد و سرانجام باعث شد که یوسف (علیه السلام) دامن خود را از آلودگی حفظ کند( کودک از نظر وراثت و تربیت 1: 411.).
ولقد همت به وهم بها لولا أن رأی برهان ربه کذلک لنصرف عنه السوء و الفحشاء انه من عبادنا المخلصین( یوسف، آیه 24.)
✔️هوس
https://eitaa.com/fatemi222/14636
🔻عاقبت هوسرانی
اگر افراط در مسائل جنسی صورت گیرد و حد اعتدال آن رعایت نشود و انسان جلوی این بیماری خطرناک را نگیرد، گاهی انسان حاضر میشود برای رسیدن به آن خواسته شهوانی خود دست به هر جنایتی بزند، برای مثال در سال 1377 در روستای برسمنان بابل واقع در 8 کیلومتری جاده آمل به بابل، مردی 26 ساله به نام احمد، پس از بازجویی مأموران انتظامی از او، متوجه میشوند او سه فرزند پسر خود به نامهای رحمت 11 ساله، حامد 9 ساله و هادی 7 ساله را در یک چاهی بطور هولناک و وحشیانه میاندازد و هر سه فرزند خود را میکشد. پس از بازجویی متهم انگیزه این قتل را ازدواج مجدد با دختری که به صورت مخفیانه با هم رفت و آمد داشتند عنوان کرد. او گفت: بعد از چند سالی که با همسر اولم از ازدواج کردم، دل به دختری بستم و قصد ازدواج با او را داشتم، حتی به خواستگاری او هم رفتم، مادرش وقتی فهمید من دارای همسر و فرزند هستم به من گفت: شما باید تکلیف بچههایت را روشن کنی، بعد با دخترم ازدواج نمائی و من تنها راهی که برای خود دیدم از بین بردن فرزندانم بود و بعد از آن هم قصد کشتن همسر خود را داشتم( آشنایی با زندگی پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم): 34.).
✔️هوس
https://eitaa.com/fatemi222/14636
اشعار :
دشمنی نفس
دشمن تو نفس توست خوار کن او را - تا نشود چیره و قوی به تو دشمن
(حاج سید نصرالله تقوی)
ترس از خویش
ز شیطان بیشتر از نفس کافرکیش میترسم - منتهای کمال مرد این است
(اوحدی)
امیر لشگر خویش
چو من پادشاه تن خویش گشتم - اگر چند لشگر ندارم امیرم
(ناصر خسرو)
بینوای هوسران
گر از پی شهوت و هوخواهی رفت - از من خبرت که بینوا خواهی رفت
غبار هوا و هوس
حقیقت سرائی است آراسته - هوا و هوس گرد برخاسته
نبینی به جائی که برخاست گرد - نبیند نظر گر چه بیناست مرد
(سعدی)
✔️هوس
https://eitaa.com/fatemi222/14636
نکات :
هدایت، با هوی و هوس سازگار نیست.
هوی پرستی، انسان را تا پیامبرکشی پیش میبرد.
به جای استدلال، در پی هوا و هوس بودن و به جای اولیای خدا، سراغ طاغوت رفتن و به جای ایمان و اعتقاد به آخرت، کفر ورزیدن و به جای تسلیم نور، تسلیم نار شدن، خسارت عظیم کفار است.
اکثریتی که به جای حق، در پی حدس و هوس باشند، قابل پیروی نیستند.
سقوط اخلاقی انسان تا آنجاست که به خاطر هوا و هوس و گوساله پرستی، ولی نعمت خود را تهدید به قتل میکند.
رسیدن به مقام قرب، مشروط به پرهیز از دنیاگرایی و هوس است.
جهل به معنای نداستن است، ولی جهالت در موردی که انسان میداند، ولی هوی و هوس بر او غالب میشود نیز بکار میرود.
گناهانی که بخاطر غلبه هوس باشد نه انکار و عناد، به پذیرش توبه نزدیک است. عملوا السوء بجهاله ثم تابوا
غذا خوردن نیز باید هدفدار باشد، نه بر اساس هوس: کلوا - و اعملوا
در قرآن، عوامل گمراهی و انحراف چنین معرفی شدهاند:
1- رفیق بد. لقد أضلنی عن الذکر؛ دوست بد مرا گمراه کرد.
2- هوی و هوس. و لا تتبع الهوی فیضلک عن سبیل الله؛ از هوسهای خود پیروی نکن، زیرا تو را از راه خدا منحرف میکند.
3- دانشمندان منحرف. یکتبون الکتاب بأیدیهم ثم یقولون هذا من عند الله؛ مطالبی را با دست خود مینویسند و میگویند این از طرف خداوند است.
4- رهبران گمراه. و أضل فرعون قومه؛ فرعون قوم خود را گمراه کرد.
5- شیطان. انه عدو مضل مبین؛ قطعاً شیطان گمراه کننده آشکاری است.
6- اکثریت گمراه. و ان تطع أکثر من فی الأرض یضلوک عن سبیل الله؛ اگر از اکثریت کسانی که در زمین هستند پیروی نمایی، تو را از راه خدا منحرف میکنند.
7- والدین گمراه. انا وجدنا آباءنا... و انا علی آثارهم مقتدون؛ همانا ما والدین خود را بت پرست یافتیم یافتیم و به آنان اقتدا کردیم.
ثروت، سرمایه و ساختمانهای بلند در دست نااهلان، برای ارضای هوا و هوس است.
با هوس و آرزوی گناه هم باید مبارزه کرد تا چه رسد به خود گناه.
هو چه در برابر حق قرار گیرد، هوی و هوس است. فاحکم بین الناس بالحق و لا تتبع الهوی
علم و دانش، انسان را به پیروی از شریعت الهی سوق میدهد. چنان که پیروی از غرائز و هوی و هوس نشانه جهالت و نادانی است.
✔️هوس
https://eitaa.com/fatemi222/14636
هدایت شده از منبرک فاطمی
سلام
پنج آیه و پنج روایت و پنج داستان در رابطه با هوا و هوس👇
آیات مرتبط
https://eitaa.com/fatemi222/14637
روایات مرتبط
https://eitaa.com/fatemi222/14638
داستانها
https://eitaa.com/fatemi222/14639
باسمه تعالی
👌دوبرابر پرداخت بانکی
🔺اگر فرزندتان بیکار است و مایلید به اندازه یک کارمند معمولی درآمد داشته باشد عضو مجموعه ما شوید. و سه سهم را خریداری کنید.
🔺شما با سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیون تومانی، میتوانید سه سهم از مجموعه ما را خریداری نمایید و ماهیانه حدودا ۱۰ میلیون تومان دریافت نمایید.
🔺در واقع قرارداد بشکل مضاربه ۱۵ سهم ۱۰۰ میلیونی جهت راهاندازی فروشگاه محصولات فرهنگی و سرمایه گذاری حمل نقل و... میباشد.
🔺 اقدامات مقدماتی اعم از سختافزار، شبکه نیروی انسانی و سایر اقدامات فراهم شده است .
🔺 در این مرحله ما محدودیت در جذب داریم یعنی به صورت فراگیر نخواهد بود و اولویت با کسانی خواهد بود که زودتر ثبت نام نمایند.
🔺 شروع به کار انشالله از اول شهریور خواهد بود.(قرداد،چک وضمانت لازم انجام میشود.)
🔺سرمایه اوليه؛در حال حاضر یک فروشگاه محصولات فرهنگی در چهار راه شهدا و دو ماشین سنگین حمل و نقل بین المللی جهت مجموعه مشغول ب فعالیت هست.
🔺چند نکته.
۱_مدت قرارداد یک ساله خواهد بود.
۲_ قرارداد ثبت محضری میشود.
۳_ کمتر ازمبلغ فوق امکان قرارداد هست.
۴_ در مضاربه سود قطعی نیست ولی با توجه به سوابق وتجربه مبلغ اعلامی حداقلی میباشد.
۵_امکان مشارکت جدید هم وجود دارد
یک درصد درآمد نذر فرهنگمهدویت و یک درصد اهدایی ماهانه به جبهه مقاومت
🔺 شماره تماس جهت اطلاعات بیشتر
@Hamsan8
۰۹۹۰۶۳۱۹۹۳۲
از دیشب ضمن اعلام آمادگی چند نفر از بزرگواران سوالاتی داشتند که پاسخ بشرح زیر میباشد .
۱_مدت قرارداد یک ساله خواهد بود.
۲_ قرارداد ثبت محضری میشود.
۳_ کمتر ازمبلغ فوق امکان قرارداد هست.
۴_ در مضاربه سود قطعی نیست ولی با توجه به سوابق وتجربه مبلغ اعلامی حداقلی میباشد.
سلام
موضوع فردا عصر انشالله
پنج آیه و پنج روایت و پنج داستان در رابطه با نیت
👇
نیت در قرآن
https://eitaa.com/fatemi222/14653
نیت در روایات
https://eitaa.com/fatemi222/14654
اخبار از نیت
https://eitaa.com/fatemi222/14655
شهیدی از اصحاب علی (علیه السلام
https://eitaa.com/fatemi222/14656
هشام و فرزدق
https://eitaa.com/fatemi222/14657
اهمیت انگیزه و نیت
https://eitaa.com/fatemi222/14658
ابوعامر و مسجد ساختن
https://eitaa.com/fatemi222/14659
🔳یازدهم محرم الحرام
1. حرکت کاروان اسرا از کربلا
2. تشکیل مجلس ابن زیاد
3. حرکت اهل بیت امام حسین علیه السلام به سوی کوفه
🔳دوازدهم محرم الحرام
1. دفن شهدای کربلا
2. ورود اهل بیت علیهم السلام به کوفه
3. روز شهادت حضرت سجاد علیه السلام
🔳سیزدهم محرم الحرام
1. اسرای اهل بیت علیهم السلام در مجلس ابن زیاد
2. اسرای اهل بیت علیهم السلام در زندان کوفه
3. خبر شهادت امام حسین علیه السلام در مدینه و شام
4. شهادت عبد الله بن عفیف
🔳پانزدهم محرم الحرام
1. فرستادن سرهای مطهر شهدا به سوی شام
🔳نوزدهم محرم الحرام
1. حرکت کاروان کربلا به سوی شام
🔳بیستم محرم الحرام
1. دفن بدن جون در کربلا
https://eitaa.com/fatemi222/6618
✋نیت در قرآن
✅اثر نیت در اعمال
🔺و لا جناح علیکم فیما عرضتم به من خطبه النساء أو أکنتم فی أنفسکم علم الله أنکم ستد کرونهن و لکن لا تواعدوهن سرا الا أن تقولوا قولا معروفا و لا تعزموا عقده النکاح حتی یبلغ الکتب أجله و اعملوا أن الله یعلم ما فی أنفسکم فاحذروه و اعملوا أن الله غفور حلیم(اسراء، آیه 84.)؛
🔻و گناهی بر شما نیست که به طور کنایه، (از زنانی همسرانشان مردهاند) خواستگاری کنید، و یا در دل تصمیم بر این کار بگیرید (بدون اینکه آن را اظهار کنید). خداوند میدانست شما به یاد آنها خواهید افتاد؛ (و با خواسته طبیعی شما به شکل معقول، مخالفت نیست؛) ولی پنهانی با آنها قرار زناشویی نگذارید، مگر اینکه به طرز پسندیدهای (به طور کنایه) اظهار کنید! (ولی در هر حال،) اقدام به ازدواج ننمایید، تا عده آنها سرآید! و بدانید خداوند آنچه را در دل دارید، میداند! از مخالفت او بپرهیزید! و بدانید خداوند، آمرزنده و بردبار است (و در مجازات بندگان، عجله نمیکند)!
✅نقش نیت در عبادات
🔺ألیس علیک هداهم و لکن الله یهدی من یشاء و ما تنفقوا من خیر فلانفسکم و ما تنفقون الا ابتغا وجه الله و ما تنفقوا من خیر یوف الیکم و أنتم لا تظلمون( بقره، آیه 272.)؛
🔻 هدایت آنها (به طور اجبار،) بر تو نیست؛ (بنابراین، ترک انفاق به غیر مسلمانان، برای اجبار به اسلام، صحیح نیست؛) ولی خداوند، هر که را بخواهد (و شایسته بداند)، هدایت میکند. و آنچه را از خوبیها و امنوال انفاق میکنید، برای خودتان است؛ (ولی) جز برای رضای خدا، انفاق نکنید! و آنچه از خوبیها انفاق میکنید، (پاداش آن) به طور کامل به شما داده میشود؛ و به شما ستم نخواهد شد.
✅علم الهی به نیت انسان
🔺ربکم أعلم بما فی نفوسکم ان تکونوا صلحین فانه کان للاوبین غفورا(اسراء، آیه 25.)؛
🔻پروردگار شما از درون دلهایتان آگاهتر است؛ (اگر لغزشی در این زمینه داشتید) هرگاه صالح باشید (و جبران کنید) او بازگشت کنندگان را میبخشد.
✅پاداش صدق نیت
🔺لقد رضی الله عن المؤمنین اذ یبایعونک تحت الشجره فعلم ما فی قلوبهم فأنزل السکینه علیهم و أثبهم فتحا قریبا( فتح، آیه 18.)؛
🔺خداوند از مؤمنان - هنگامی که در زیر آن درخت با تو بیعت کردند - راضی و خشنود شد؛ خدا آنچه را در دورن دلهایشان (از ایمان و صداقت) نهفته بود میدانست؛ از این رو آرامش را بر دلهایشان نازل کرد و پیروزی نزدیکی بعنوان نصیب آنها فرمود.
✅پاداش نیت خوب یا بد
🔺لله ما فی السموت و ما فی الارض و ان تبودا ما فی أنفسکم أو تخفوه یحاسبکم به الله فیغفر لمن یشاء و یعذب من یشاء و الله علی کل شیء قدیر(بقره، آیه 284.)؛
🔺آنچه در آسمانها و زمین است، از آن خداست. و (از این رو) اگر آنچه را در ئل دارید، آشکار سازید یا پنهان، خداوند شما را بر طبق محاسبه میکند. سپس هر کس را بخواهد (و شایستگی داشته باشد)، میبخشد؛ و هر کس را بخواهد (و مستحق باشد)، مجازات میکند. و خداوند به همه چیز قدرت دارد.
✅پاداش بر اساس نیت
🔺و من یهاجر فی سبیل یجد فی الارض مرغما کثیرا و سعه و من یخرج من بیته مهاجرا الی الله و رسوله ثم یدرکه الموت فقد وقع أجره علی الله و کان الله غفورا رحیما(نساء، آیه 100.)؛
🔺کسی که در راه خدا هجرت کند، جاهای امن فراوان و گستردهای در زمین مییابد. و هرکس بعنوان مهاجرت به سوی خدا و پیامبر او، از خانه خود بیرون رود، سپس مرگش فرا رسد، پاداش او بر خداست، و خداوند، آمرزنده و مهربان است.
✅اطلاع خدا از نیت انسان
🔺و لا أقول لکم عندی خزائن الله و لا أعلم الغیب و لا أقول انی ملک و لا أقول للذین تزدری أعینکم لن یؤتیهم الله خیرا الله أعلم بما فی أنفسهم انی اذا لمن الظلمین( هود، آیه 31.)؛
🔺من هرگز به شما نمیگویم خزائن الهی نزد من است! و غیب هم نمیدانم! و نمیگویم من فرشتهام! و (نیز) نمیگویم کسانی که در نظر شما خوار میآیند، خداوند خیری به آنها نخواهد داد؛ خدا از دل آنان آگاهتر است! (با این حال، اگر آنها را برانیم،) در این صورت از ستمکاران خواهم بود!
#نیت
https://eitaa.com/fatemi222/14651
✋نیت در روایات :
✅بهشت و جهنم بر پایه نیت
🔺انما خلد أهل النار فی النار لان نیاتهم کانت فی الدنیا أن لو خلودوا فیها أن یعصوا الله أبدا و انما خلد أهل الجنه فی الجنه لان نیاتهم کانت فی الدنیا أن لو بقوا فیها أن یطیعوا الله أبدا فبالنیات خلد هولاء و هؤلاء، ثم تلا قوله تعالی قل کل یعمل علی شاکلته قال علی نیته(لکافی 2: 85.)؛
🔺امام صادق (علیه السلام): دوزخیان در حقیقت بدان سبب در آتش جاویدان میشوند که نیت آنها در دنیا این بوده که اگر در آن جاویدان باشند برای همیشه خدا را نافرمانی کنند و بهشتیان در حقیقت بدان سبب در بهشت جاویدان میمانند که نیت آنها در دنیا این بوده که اگر در آن باقی بمانند برای ابد خدا را اطاعت کنند. پس جاودانگی هر دو گروه به سبب نیتهاست. حضرت سپس آیه قل کل یعمل علی شاکلته( اسراء، آیه 84.) را تلاوت کرد و فرمود: یعنی بر پایه نیت خود.
✅نیت اعمال
🔺لما أغزی علیا فی سریه، فقال رجل من الانصار لاخ له: اغز بنا فی سریه علی لعلنا نصیب خادما أؤ دابه أو شیئا نتبلغ به - فلبلغ النبی (صلی الله علیه و آله و سلم) قوله فقال: انما الاعمال بالنیات و لکل امری ما نوی فمن غزا ابتغاء ما عند الله عزوجل فقد وقع أجره علی الله عزوجل من غزا یرید عرض الدنیا أو نوی عقالالم یکن یکن له الا ما نوی(بحارالانوار 67: 212.)؛
🔺أمالی الطوسی: هنگامی که رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) علی (علیه السلام) را به فرماندهی سپاهی، روانه جنگی کرد، مردی به برادر خود گفت: با ما در سپاه علی (علیه السلام) به جنگ بیا، شاید غلامی یا چهارپایی یا چیزی که به دردمان بخورد به دست بیاوریم. رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: جز این نیست که اعمال به نیتهاست و برای هر کس همان چیزی است که نیتش را دارد. پس هر که برای متاع دنیا به نیت زانوبند شتری بجنگد او را (نصیب و پاداشی) جز همان چیزی که برایش جنگیده است، نباشد.
✅نیت عمل مهمتر از انجام عمل
🔺ترکنا فی المدینه أقوما لا نقطع وادیا و لا تصعد صعودا و لا نهبط هبوطا الا کانوا معنا. قالوا: کیف یکونون معنا و لم یشهدوا؟! قال: نیاتهم(کنز العمال: 7261.)؛
🔺پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم): ما در مدینه افرادی را باقی گذاشتیم که هیچ وادیی را نپیمودیم و بر هیچ تپهای بالا نرفتیم و در هیچ سراشیبی قدم نگذاشتیم، مگر این که آنان نیز با ما بودند. عرض کردند: چگونه با ما هستند، در حالی که حضور پیدا نکردند؟ فرمود: نیتهایشان.
✅نیت کار نیک
🔺عن النبی (صلی الله علیه و آله و سلم): فی وصیته له قال یا أباذر هم بالحسنه و ان لم تعملها لکی لا تکتب من الغافلین( وسائل الشیعه 1: 56.)؛
🔺پیامبر خدا (صلی اله علیه و آل/000زه): ای ابوذر! قصد کار نیک کن هر چند انجامش ندهی، تا از غافلان نوشته نشوی.
✅نیت قبل از تولد
🔺و قد قال بعض أصحابه وددت أن أخی فلانا کان شاهدنا لیری ما نصرک الله به علی أعدائک فقال لهأ هوی أخیک معنا فقال نعم قال فقد شهدنا و لقد شهدنا فی عسکرنا هذا أقوام فی أصلاب الرجال و أرحام النساء سیرعف بهم الزمان و یقوی بهم الایمان(نهج البلاغه: 55.)؛
🔺امام علی (علیه السلام) - به مردی که آرزو میکرد برادرش نیز حاضر میبود تا شاهد پیروزی خدا بر دشمنانش در جمل باشد - آیا دل برادرت با ماست؟ عرض کرد: آری: حضرت فرمود: پس او با ما بوده اسن. هر آینه در این سپاه ما افرادی حضور داشتهاند که هنوز در پشت پدارن و زهدان مادرانند. به زودی روزگار آنان را به جهان هستی آورد و با وجود آنها (جبهه) ایمان نیرو گیرد.
✅نیت کافر و مؤمن 1
🔺قال رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم): نیه المؤمن خیر من عمله و نیه الکافر شر من عمله و کل عامل یعمل علی نیته( الکافی 2: 84.)؛
🔺پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم): نیت مؤمن، بهتر از عمل اوست و نیت کافر، بدتر از عمل اوست و هر عمل کنندهای مطابق نیت خود عمل میکند.
✅نیت کافر و مؤمن 2
🔺عن أبی جعفر (علیه السلام) أنه کان یقول: نیه المؤمن أفضل من عمله و ذلک لانه ینوی من الخیر ما لا یدرکه و نیه الکافر شر من عمله و ذلک لان الکافر ینوی الشر و یأمل من الشر ما لا یدرکه(وسائل الشیعه 1: 54.)؛
🔺امام باقر (علیه السلام): نیت مؤمن برتر از عمل اوست؛ چون، گاه نیت کارهای خیر میکند، اما موفق به انجام آنها نمیشود و نیت کافر بدتر عمل اوست؛ زیرا کافر نیت بد در سر میپروراند و به انجام بدیهایی امید میبندد، ولی امکان به کار بستن آنها را نمییابد.
✅نیت پاک در همه کار
🔺عن رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم): فی وصیته له قال یا أبا ذر لیکن لک فی کل شیء نیه حتی فی النوم و الاکل( وسائل الشیعه 1: 48.)؛
🔺پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم): ابی ابوذر! باید در هر کاری نیتی پاک داشته باشی حتی در خوابیدن و خوردن.
🍃🌹🍃
@fatemi222
✅اخبار از نیت
وقتی حضرت موسی بن جعفر علیه السلام در بغداد تشریف داشتند، یکی از شیعیان عرض کرد: عبورم به میدان بغداد افتاد و جماعتی را دیدم، سؤال نمودم که چرا مردم اینجا جمع شدهاند؟ گفتند: که اینجا شخص کافری میباشد که از نیت مردم خبر میدهد.
من جلو رفتم او را همانطور که مردم گفتند، یافتم. حضرت این کلام را شنیدند، فرمود بیا با هم نزدش برویم که مار با او کاری است. چون حضرت بمیدان نزد آن کافر آمدند، او را به کناری از میدان بردند و از او سؤال کردند: از چه راهی این طریق را یاد گرفتی؟ گفت از طریق مخالفت نفس.
فرمودند: تو در هر کاری مخالفت نفس میکنی، من ایمان و اسلام را بر تو عرضه میدارم ببین نفست قبول میکند؟ گفت: نه، فرمود: باید مخالفت با نفس کنی و اسلام را بپذیری.
او اسلام را پذیرفت و از تابعین آن حضرت گردید. هر کس از نیت درون سؤال میکرد دیگر نمیتوانست جواب بدهد، به حضرت شکایت کرد از این حکایت که در کفر میتوانستم، الان نمیتوانم با اینکه باید بهتر بدانم.
فرمود: آن مزد زحمت نفس که در دنیا به تو عنایت میشد، الان که مسلمان شده ای مزد آن برای تو در آخرت ذخیره میشود.
#نیت
https://eitaa.com/fatemi222/14651
داستانها :
✅اصحاب علی (علیه السلام)
🔸هنگامی که امیر المومنین علی (علیه السلام) از جنگ صفین مراجعت مینمود، شخصی از اصحاب آن حضرت خدمت ایشان آمد و عرض کرد: یا امیر المؤمنین! دوست داشتم برادرم هم در این جنگ بود و به فیض درک رکاب شما نایل میشد.
🔸حضرت در جواب فرمود: بگو نیتش چیست؟ آیا این برادر تو معذور بود و نتوانست بیاید و در جنگ شرکت کند! و یا نه بدون عذری از شرکت در جنگ خودداری کرد و نیامد؟ اگر معذور نبود و نیامد و اگر عذری داشته که با ما باشد، پس با ما بوده است.
آن مرد عرض کرد: بله، یا امیرالمؤمنین! اینطور بود یعنی نیتش این بود که با ما باشد.
🔸حضرت فرمودند: نه تنها برادر تو با ما بود، بلکه با ما بودهاند کسانی که هنوز در رحمهای مادرانند و افرادی که هنوز در اصلاب پدرانند. و تا دامنه قیامت اگر افرادی یافت شوند که واقعا از صمیم قلب و آرزویشان این باشد که ای کاش علی را درک میکردم و در رکاب او میجنگیدم، ما آنها را جزء اصحاب خود میشماریم(گفتارهای معنوی: 236 و 237.).
#نیت
https://eitaa.com/fatemi222/14651
✅هشام و فرزدق
🔸هشام بن عبدالملک، با آنکه مقام ولایت عهدی داشت و آن روزگار - یعنی دهه اول قرن دوم هجری - از اوقاتی بود که حکومت اموی به اوج قدرت رسیده بود، هر خواست بعد از طواف کعبه، خود را به حجر الاسود برساند و با دست خود آن را لمس کند میسر نشد. همه مردم یک نوع جامه ساده که جامه ساده که جامه احرام بود پوشیده بودند، یک نوع سخن که ذکر خدا بود به زبان داشتند، یک نوع عمل میکردند.
🔸 چنان در احساسات پاک خود غرق بودند که نمیتوانستند درباره شخصیت دنیایی هشام و مقام اجتماعی او بیندیشند. افراد و اشخاصی که او از شام با خود آورده بود تا حرمت و حشمت او را حفظ کنند، در مقابل ابهت و عظمت معنوی عمل حج، ناچیز به نظر میرسیدند.
🔸هشام هر چه کرد خود را به حجر الاسود برساند، و طبق آداب حج، آن را لمس کند، به علت کثرت و ازدحام مردم میسر نشد. ناچار برگشت، و در جای بلندی برایش کرسی گذاشتند. و او از بالای کرسی، به تماشای جمعیت پرداخت. شامیانی که همراهش آمده بودند دورش را گرفتند.
🔸آنها نیز به تماشای منظره پر ازدحام جمعیت پرداختند. در این میان، مردی در سیمای پرهیزکاران ظاهر شد. او نیز مانند همه یک جامه ساده بیشتر به تن نداشت؛ آثار عبادت و بندگی خدا بر چهرهاش نمودار بود. اول رفت و به دور کعبه طواف کرد؛ بعد با قیافهای آرام و قدمهایی مطمئن، به طرف حجر الاسود آمد. جمعیت با همه ازدحامی که بود، همینکه او را دیدند فورا کوچه دادند و او خود را به حجر الاسود نزدیک ساخت.
🔸 شامیان که این منظره را دیدند و قبلا دیده بودند که مقام ولایت عهد با آن اهمیت و طمطراق موفق نشده بود که خود را به حجرالاسود نزدیک کند، چشمهایش خیره شد و غرق در تعجب گشتند. یکی از آنها از هشام پرسید: این شخص کیست؟ هشام با آنکه کاملا آن شخص را میشناخت که علی بن الحسین زین العابدین است، خود را به ناشناسی زد و گفت: نمیشناسم.
🔸 در این هنگام چه کسی میتوانست از ترس هشام که از شمشیرش خون میچکید، جرأت به خود داده و او را معرفی کند؟ ولی در همین وقت، همام بن غالب معروف به فرزدق شاعر زبردست و توانای عرب، با آنکه به واسطه کار و شغل و هنر مخصوصش بیش از هر کس دیگر میبایست حرمت و حشمت هشام را حفظ کند، چنان وجدانش تحریک شد و احساساتش به جوش آمد که فورا گفت: لکن من او را میشناسم؛ سپس به معرفی ساده قناعت نکرد، بر روی بلندی ایستاده و قصیدهای غرا - که از شاهکارهای ادبیات عرب است و فقط در مواقع حساس پر از هیجان که روح شاعر مثل دریا موج بزند میتواند چنان سخنی ابداع شود - بالبدیهه سرود و انشاء کرد. در ضمن اشعارش چنین گفت: این شخص کسی است که تمام سنگریزههای سرزمین بطحا او را میشناسند، این کعبه او را میشناسد، زمین حرم و زمین خارج حرم او را میشناسند. این فرزند بهترین بندگان خداست، این است آن پرهیزکار پاک پاکیزه مشهور. این که تو میگویی او را نمیشناسم، زیانی به او نمیرساند، اگر تو یک نفر، فرضا نشناسی، عرب و عجم او را میشناسند.
🔸هشام از شنیدن این قصیده و این منطق و این بیان، از خشم و غضب آتش گرفت، و دستور داد مستمری فرزدق را از بیت المال قطع کردند، و خودش را در عسفان بین مکه و مدینه زندانی کردند. ولی فرزدق هیچ اهمیتی به این حوادث - که در نتیجه شجاعت در اظهار عقیده برایش پیش آمده بود - نداد، نه به قطع حقوق و مستمری اهمیت داد و نه به زندانی شدن و در همان زندان نیز با انشاء اشعار آبدار از هجو و انتقاد هشام خودداری نمیکرد.
🔸علی بن الحسین (علیه السلام) مبلغی پول برای فرزدق - که راه درآمدش بسته شده بود - به زندان فرستاد. فرزدق از قبول آن امتناع کرد و گفت: من آن قصیده را فقط در راه عقیده و ایمان، و برای خدا انشاء کردم، و میل ندارم در مقابل آن پولی دریافت دارم. بار دوم علی بن الحسین، آن پول را برای فرزدق فرستاد، و به او پیغام داد که خداوند خودش از #نیت و قصد تو آگاه است، و تو را مطابق همان #نیت و قصدت پاداش نیک خواهد داد، تو اگر این کمک را بپذیری به اجر و پاداش تو در نزد خدا زیان نمیرساند. و فرزدق را قسم داد که حتما آن کمک را بپذیرد. فرزدق هم پذیرفت(بحارالانوار 11: 36.).
#نیت
https://eitaa.com/fatemi222/14651
✅اهمیت انگیزه و نیت
در فرهنگ قرآن و مکتب اهل بیت (علیهم السلام) به انگیزه و نیت عمل بهای اصلی داده شده است. تا آن جا که نیت مأمن برای انجام کار خیر با ارزشتر از عمل او شمرده شده است.
از بسیاری کارهای انجام نشده، به خاطر انگیزههای مثبت ستایش شده و از بسیاری کارهای انجام گرفته، به خاطر انگیزههای منفی انتقاد شده است.
♦️چند نمونه از کارهایی که انجام نگرفته اما به دلیل نیت آن مورد ستایش و پاداش واقع شده است:
- از اقدام حضرت ابراهیم برای قربانی کردن فرزند. قد صدقت الرؤیا
- اویس قرنی برای دیدار پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) به مدینه رفت و با آن که به دیدار حضرت مؤفق نشد اما زیارتش قبول شد، در مقابل، افرادی در کنار حضرت بودند و او را آزار میدادند.
- گروهی از یاران پیامبر وسیله رفتن به جبهه نداشتند لذا ناراحت و گریان بودند. (توبه، 92)
- افرادی که خدا بدیهای آنان را به خوبی تبدیل میکند. یبدل الله سیئاتهم حسنات (فرقان، 70)
- کسانی که چون با محبت اهل بیت (علیهم السلام) از دنیا رفتند پاداش شهید دریافت میکنند. من مات علی حب آل محمد مات شهیدا (بحارالانوار، ج 23، ص 233)
- گروهی که پاداش چند برابر به آنان عطا میشود. أضعافا مضاعفه
اما کارهای نیکی که مورد انتقاد واقع شده است:
- کارهایی که با نیت فاسد و همراه با ریا و عجب باشد. الذین هم یراؤن ... فویل للمصلین (ماعون، 4)
#نیت
https://eitaa.com/fatemi222/14651
✅ابوعامر و مسجد ساختن
قبل از اسلام یکی از رهبانان معروف ابوعامر راهب بود که لباسهای خشن و درشت میپوشید و به ریاضت مشغول بوده و در میان اجتماع مورد احترام بود، تا آنکه پیامبر صلی الله علیه و آله به مدینه آمد و موقعیت او متزلزل شد.
او در مقام مخالفت برآمد و جنگ احزاب و خندق را بوجود آورد؛ پس از شکست در این جنگها، با عده ای از منافقین مدینه همدست شد و به این فکر افتاد که پایگاهی در مدینه با کمک دوازده نفر از قبیله بنی غم، از جمله ثعلبه بن حاطب و معتب بن قشیر و نبتل بن حرث و… ایجاد کند.
لذا نزدیک مسجد قبا مسجدی بنا کردند، وقتی ساختمان آن تمام شد عده ای به حضور پیامبر آمدند تا همانطور که مسجد قبا را افتتاح کرد این مسجد را هم افتتاح کند؛ و علت ساختن این مسجد را بیان کردند: که عده ای نمیتوانند به مسجد شما بیایند، هوا هم گاهی سرد بارانی است و رفت آمد برایشان سخت است.!
پیامبر فرمود: الان آماده سفر تبوک هستم، انشاءالله بعد میآیم و افتتاح میکنم. پس از مراجعت جنگ تبوک آنها آمدند و پیشنهاد افتتاح و آمدن به مسجد را دادند. این وقت سه آیه سوره توبه نازل شد و از نیت سوء و کفر و تفریق آنان خبر داد؛ و پیامبر دو نفر از مسلمانان را فرستاد که مسجد ضرار را خراب کنند، و آنان بعد از خراب کردن، آن را به آتش سوزانیدند.
#نیت
https://eitaa.com/fatemi222/14651
🏴 با کاروان اسرا | ۱۵ #محرم
◾️در این روز سرهاى مطهر اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و شهدای #کربلا را به سوى شام حرکت دادند.
🍃🌹🍃
@fatemi222