انسان شناسی 101.mp3
11.4M
#انسان_شناسی ۱۰۱
#شهید_مطهری
#استاد_شجاعی
📌اینکه فکر میکنیم جایی به نام جهنم وجود دارد که؛
زبانههای آتش از آن بالا میرود، و ما بعد از وفات به آن داخل میشویم، توهمی بیش نیست!!!
- آیا اساساً مقولهای به نام جهنم و یا آتش جهنم، آنگونه که سالهاست در ذهن ما نقش بسته، حقیقت دارد یا حقیقتِ دوزخ چیز دیگریست؟
#منبرک_فاطمی
🆔 @fatemi222
🇮🇷
📝 "قربانِ دیروز، #غدیر امروز و عاشورا در راه"
🍃🌹🍃
🔻قربان: تعریف کامل عهد الهی است. تعریف جامع دل کندن از بهترین هاست. دل کندنی که کندنش با دست خود نه دیگری است. این است معنای قربانی.
🔹غدیر اعلام عهد الهی است. از علی علیه السلام سوال شد: بهترین لحظه زندگی شما، کدام لحظه بود؟ امیر مومنان پاسخ داد: لحظهای که نبی خاتم دستم را گرفت و بالا برد و به همه عالم اعلام عهد الهی کرد.
🔸عاشورا: امتحان عهد الهی است.
خیلی ها "هل من ناصر" را شنیدند:👇👇
✅ خیلی ها اعتنا نکردند!
✅ برخی گفتند "دوست داریم یاریت کنیم اما زن و بچه داریم" لذا نیامدند.
✅ برخی گفتند " تا شما به کربلا برسید ما یک دیداری تازه کنیم و به شما می پیوندیم" این گروه زمانی آمدند که اسرا را به شام می بردند.
👈در این امتحان عهد الهی، آمار قبولی خیلی پایین است.
✅ این پایین بودن آمار بدلیل ۳ نفهمیدن بود:
1⃣ نفهمیدن "عهد" چیست؟!
2⃣ نفهمیدن "عهد "با کیست؟!
3⃣ نفهمیدن این "عهد"را چگونه باید پاس داشت؟!
🔺معنای جامع و کامل" #بصیرت" در فهمیدن نفهمیدن های "قربان"،"غدیر "و "عاشورا"ست.
#منبرک_فاطمی
🆔 @fatemi222
منبرک فاطمی
↩️شب اول( اعمال ماه محرم+فلسفه عزاداری) https://eitaa.com/fatemi222/4026 ↩️شب دوم(چرا امام خانواده ر
سلام و ارادت
۱_ده موضوع پیشنهادی دهه اول محرم
https://eitaa.com/fatemi222/6373
۲_ده روضه پیشنهادی
https://eitaa.com/fatemi8/100
۳_ده موضوع پیشنهادی احکام
https://eitaa.com/ahkam31/1179
📙کتابهای محرمی
https://eitaa.com/fatemi222/9485
◾️سایر موضوعات محرمی
https://eitaa.com/fatemi222/6261
منبرک فاطمی
✔️تشریح هفت روش امام کاظم علیه السلام در ایستادگی در مقابل طاغوت 👇 https://eitaa.com/fatemi222/12167
ولادت امام کاظم علیه السلام مبارک باد
https://eitaa.com/fatemi222/2429
دوست خوبم😊
✨قبر تنگ و تاریک
خانه همیشگی توست...
✨مخصوص خودت،فقط برای تو...
پنجره ندارد، درش هم با ورود تو تا
قیامت بسته می شود...
✨اجازه نداری غیر از چند متر پارچه
چیز دیگری با خودت،آنجا ببری...
✨وقتے آنجا نقل مکان کنی
کسی به دیدنت نمےآید...
✨کسی برایت ایمیل نمےفرستد
گروه های اجتماعے از لیستشان حذفت مےکنند...
✨مطالبت لایڪ نمےخورد...
✨تنهایک چیز به دردت مےخورد...
🥀نمازهایت....
🥀صدقاتت....
🥀 و اعمال نیکت....
👈حال با خودت فکر کن ❗️
💡برای رفتن آماده هـســـتی⁉️
#منبرک_فاطمی
🆔 @fatemi222
💠هولناڪترین حربه شیطان علیه انسان
چیست؟
اگر به این مرحله رسیدی مطمئـن باش
سقوطت نزدیڪ است....
شیطان آنقدر از داشــتههایت تعـــریف
میکند که باور کنی واسه خودت کسی
شدی و تافــته جــدابافته شــدی و اگر
کسی ازت انتقاد کرد بهـت برخورد، این
همان عُجــب یا همان به خــود بالیــدن
اســـت ڪه باعــث نابـــودی است و از
بزرگتــرین گنــاهـــان
پیــامبــر صلی الله علیه و آله فرمودند:
سه چیــز هلاڪ ڪننـده ى آدمى است:
۱- حرصى ڪه اطاعت و پىگیــرى شود.
۲- هـــواى نفســـى ڪه تبعیــت گـــردد.
۳- و عُجـــب انسان نسبت به خـــودش.
#تلنگرانه ⚠️
#منبرک_فاطمی
🆔 @fatemi222
💠 ویژگی های منتظران واقعی
🔺 امام کاظم علیه السلام در مورد ویژگی های منتظران واقعی و شیعیان مؤفق در زمان غیبت فرمودند:
🔺 طوبی لِشیعَتِنَا، المتَمَسِّکینَ بِحَبلِنا فی غیبَه قائِمِنَا، الثّابِتینَ عَلی مُوالاتِنا وَالبَراءَه مِن أعدائِنا، اولئِک مِنّا ونَحنُ مِنهُم، قَد رَضوا بِنا أئِمَّه، ورَضینا بِهِم شیعَه، فطوبی لَهم، ثُمَّ طوبی لَهُم، وهُم وَاللَّهِ مَعَنا فی دَرَجاتِنا یومَ القیامَه
🔹 خوشا به حال شیعیان ما، که در زمان غیبت قائم ما(عج) به رشته ولایت ما چنگ می زنند و بر موالات ما ثابت و استوار و در برائت و بیزاری از دشمنان ما پابرجا و محکم می مانند. آن ها از مایند و ما از آن هاییم. آن ها ما را به امامت برگزیده اند و به پیشوایی ما راضی هستند و ما آن ها را به عنوان شیعه خود برگزیده ایم و به عنوان شیعه خویش پسندیده ایم. خوشا به حال آن ها، باز هم خوشا به حال آن ها، به خدا سوگند آن ها در روز قیامت با ما و در کنار ما هستند.
📚 کمالالدین و تمام النعمة، ج ۲ ص ۳۶۱
#میلاد_امام_کاظم
#امام_کاظم
#امام_زمان
#منبرک_فاطمی
🆔 @fatemi222
سلام
↩️ کسی که روحانی عتبات هست یه مجموعه داره تنظیم میشه..
https://eitaa.com/fatemi414/117
✍چهار دلیل گریه
سلام
اگر شهادت سعادت است، چرا در رثای امام حسین علیهالسلام گریه میکنیم؟
البته که شهادت از بزرگترین سعادتها است، چرا که هر کسی بالاخره میمیرد و یا اگر با ظرافت بیشتری دقت کنیم، مشاهده میکنیم که هر کسی بالاخره در راه رسیدن به محبوب خود به نوعی کشته میشود و چه بهتر از این است که هدف و محبوب در زندگی «الله جل جلاله» باشد و آدمی در راه او به نوعی از انواع شهادت از این دنیای فانی برود. در هر حال اگر قرار است در راه هدف جان بدهیم، چه بهتر که هدف ما شهوت، قدرت، ثروت و سایر جاذبههای دنیای فانی نباشد، چون پس از مرگ با معشوق حقیقی مواجه هستیم.
پس شهادت در راه خدا بهترین نوع مرگ و فوز عظیم است. اما در خصوص این که چرا برای امام حسین (ع) گریه میکنیم، به نکات ذیل که فقط اشارهای به برخی از حکمتها میباشد توجه نمایید:
الف – شهادت برای شهید فیض و سعادتی بزرگ است، اما این دلیل نمیشود که افراد بخواهند تا دشمنان عزیزان آنان را بکشند تا آنها به فیض برسند. الزام رسیدن به مقام شهادت به کشته شدن توسط دشمنان منحصر نیست. وگرنه مسلمین باید آرزو کنند که هیچگاه بر دشمنان خدا فائق نیایند و اسلام هیچگاه پیروز نگردد و کفار همهی مسلمین را بکشند تا آنها به فیض شهادت برسند!
ب – شخصیت انسان و ارزش انسان با «محبوبش» و میزان محبتش به آن محبوب شکل و درجه میگیرد. انسان فطرتاً عاشق است. لذا اگر محبوبش را از او جدا کنند، متألم میشود و غصه میخورد و یکی از آثار شدت تألم و غصه گریه است. لذا انسان به وقت از دست دادن پدر، مادر، همسر، فرزند ... و حتی برخی به هنگام جدا شدن از خانه، خودرو و سایر متعلقاتشان نیز گریه میکنند.
پس برای کسانی که امام حسین علیهالسلام محبوبشان است، مصیبتهای وارده بر او و شهادتش تألمآور، حزنانگیز و گریهآور است.
ج – هیچ کس گریه نمیکند که چرا امام حسین از دنیا رفت، چرا به مقام شهادت رسید، چرا به فیض اکبر و فوز عظیم نائل گردید و چرا سیدالشهداء شد، بلکه هر کس بر این گریه میکند که چرا بر محبوبش و آن هم چنین انسان والایی آن ظلمهای ددمنشانه شد و چرا محبوب را اینگونه از دست داد. در واقع هر کس برای خودش گریه میکند. برای جدا شدن از محبوب و برای ظلمها و ستمهایی که با این فاجعه بر سر خودش آمده است. چنان چه وقتی حضرت علی علیهالسلام در بستر احتضار چشم باز نمودند و یکی از یاران با وفای خود را در حال گریه دیدند و از پرسیدند: چرا گریه میکنی؟ عرض کرد: به حال خودم و برای خودم گریه میکنم که شما را از دست میدهم.
و یا وجود مبارک حضرت امیر علیهالسلام وقتی بدن مبارک حضرت فاطمه علیهاالسلام را به خاک سپرد، بسیار گریه کرد. در حالی که میدانست او به لقاء الله و دیدار معشوق شتافته و در کنار پدرش در والاترین مقام و جایگاه جای گرفته است. اما بلند شده دست بر کمر گذاشته و فرمودند: بیستون شدم.
در واقع این گریه برای این است که انسان، امام، رهبر، همراه، بهترین رفیق، پدری دلسوز و برادر مهربان خود را در این سفر سخت از دست داده است.
د – از طرفی دیگر، گریه بر محبوب از دست رفته، به ویژه اگر شهید باشد و بالاخص اگر از معصومین (ع) باشد که اطاعت و پیروی آنان بر ما واجب است، نوعی ابراز و اظهار تداوم ارتباطی است که با قطع پیوند مادی در دنیا منقطع نگردیده است. چنین گریهای انسانساز است و آدمی را میسازد.
↩️منبرک فاطمی(محرم)
https://eitaa.com/fatemi222/9366
#سنگین_شدن_گوش_ها_به_شندیدن__موعظه_و_سخنان_خوب
ﺍﻫﺎﻟﯽ يک ﺭﻭﺳﺘـﺎ از عالمی براي سخنراني ﺩﻋـﻮت کردند.
عالم قبول مي کند اما در ازاي آن صـد سکه از آنها طلب می کند.
مردم کنجکاو سکه ها را تهيـه کرده و در ميدان جمع مي شوند تا ببينند عالم چه مطلب باارزشي میخواهد بیان کند؟! عالم ﺑﺎﻻﯼ ﻣﻨﺒـﺮ ﻣﯽ ﺭﻭﺩ ﻭ ﺳﺨﻨﺮﺍﻧﯽ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺯﯾﺒﺎﯾﯽ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ. ﺳﭙﺲ ﺍﺯ ﻣﻨﺒﺮ ﭘﺎﯾﯿﻦ ﺁﻣﺪﻩ ﺑﻪ ﻣردم مي ﮔﻮﯾﺪ: ﺑﯿﺎﯾﯿﺪ و ﭘﻮﻟﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﭘﺲ ﺑﮕﯿـﺮﯾﺪ.
ﺍﻫﺎﻟﯽ ﺭﻭﺳﺘﺎ تعجب میکنند و میگویند: علت ﺩﺭﺧﻮﺍﺳﺖ کردن پول ﭼﻪ ﺑﻮﺩ ﻭ علت ﭘﺲ ﺩﺍﺩﻥ ؟
عالم لبخند میزند و میگوید: ﺍﻭﻝ ﺍﯾﻨﮑﻪ، ﺁﺩﻡ ﻭﻗﺘﯽ ﺑﺎﺑﺖ ﭼﯿـﺰﯼ ﭘﻮﻝ بپردازد ﺳﻌﯽ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﺑﻪ ﻧﺤﻮ ﺍﺣﺴﻦ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﻨﺪ. ﺩﻭﻡ اینکه ﻭﻗﺘﯽ ﺁﺩﻡ ﭘﻮﻝ ﺗﻮﯼ جیبهایش ﺑﺎﺷـﺪ ﺧﯿﻠﯽ ﻗﺸﻨـﮓ ﺻﺤﺒـﺖ میکند.
🔻در این حکایت عالم میدانست که مردم زیاد مایل به شنیدن پند و موعظه نیستند؛ از انها درخواست پول کرد، تا حواسشان را جمع کنند.
🔻انسان برای پیشرفت در زندگی نیاز به کار و تلاش بدنی دارد.
و برای پیشرفت اخلاقی،ادبی،اعتقادی، فرهنگی و... نیاز به آموزش و شنیدن پند و موعظه بزرگان دارد.
اما امروزه بسیاری از افراد به همه چیز اهمیت میدهند بجز آموزش و یادگیری،کتابخوانی و شنیدن موعظه بزرگان.
♦️لذا حضرت فرمود: گوش های بسیاری از افراد، سنگین شده است برای شنیدن پند و موعظه.
#کتابخوانی
↩️منبرک فاطمی(محرم)
https://eitaa.com/fatemi222/9366
این روایات را به کسانی که برای زیارت امام حسین -علیه السلام- خرج مےکنند، هدیه دهید
عبدالله بن سنان گفت:
به حضرت صادق -علیه السلام- عرض کردم:
پدر گرامی شما، حضرت باقر -علیه السلام- می فرمود: "در سفر حجّ به إزای هر درهم که هزینه شود، هزار درهم محسوب می شود." حال پاداش کسی که در راه زیارت پدرتان حسین بن علی -علیه السلام- هزینه کند، چیست؟ حضرت صادق -علیه السلام- فرمود: "در مقابل هر درهمى كه شخصی در زیارت امام حسین -علیه السلام- انفاق كند، هزار و هزار [و همين طور شمردند و ده بار کلمه هزار را تکرار کردند] منظور میگردد؛ و به همين مقدار درجه اش را بالا میبرند. امّا رضايت و خشنودى حق تعالى از وى و دعای رسول خدا -صلّى اللَّه عليه و آله- و امير المؤمنين و حضرات ائمه -عليهم السّلام- براى او بهتر از آن میباشد."
منبع:کامل الزیارات، ص۱۲۸
امام صادق -علیه السلام- فرمودند:
"زيارت حسین بن علی -علیه السلام- سبب جلب رزق براى زائر میباشد؛ و آنچه در این راه انفاق کرده است، برای او باقی می ماند؛ و در مقابل هر درهمى كه انفاق كرده، ده هزار درهم لحاظ می شود،الفرج ای او ذخیره می گردد؛ پس هنگامی که محشور شود، به او گفته می شود: به إزای هر درهم (که در راه زیارت خرج کردی)، ده هزار درهم لحاظ شده است، و خداوند به تو نظر فرموده، و آنها را نزد خودش برای تو ذخیره نموده است."
منبع:کامل الزّیارات، ص۱۲۸
مردى محضر حضرت صادق -عليه السّلام- مشرّف شد و به آن جناب عرض كرد: اى پسر رسول خدا! كسى كه در راه زیارت اباعبدالله الحسین -علیه السلام- متحمّل هزينه شده و در نزد قبر مطهّرش انفاقاتى نمايد، چه اجر و ثوابى دارد؟ حضرت فرمود: "در مقابل هر درهمى كه انفاق و خرج كرده است، هزار درهم برايش منظور میشود."
منبع:کامل الزیارات، ص۱۲۸
حضرت صادق -عليه السّلام- فرمود:
"كسى كه به زيارت قبر حضرت ابا عبد اللَّه الحسين -عليه السّلام- رود، در مقابل هر يك درهمى كه هزینه كرده است، خداوند متعال (در بهشت) ده هزار شهر به وی اعطا می کند و این مورد در نوشته ای محفوظ و ضبط شده است؛ و به دنبال آن حوائج و نيازمندی هايش را روا میفرمايد."
منبع: کامل الزیارات، ص۱۲۷
حضرت باقر -علیه السلام- فرمودند:
"هرکس از منزلش نیّت کند که به زیارت قبر امامی برود که اطاعتش از جانب خداوند واجب شده است، و در این راه فقط یک درهم هزینه نماید، خداوند برای وی هفتاد هزار حسنه می نویسد، و هفتاد هزار کار بد را پاک می کند، و اسم وی را در دیوان صدّیقان و شهدا ثبت می کند. حال فرقی نمی کند که در این راه اسراف کرده باشد، یا اسراف نکرده باشد.
منبع: بحارالانوار ج۱۰۰ ص۱۲۴
موضوعات مرتبط: زیار، حج، هزینه، انفاق، درهم، رضایت، زائر، ذخیره، قبر، ثواب، حاجت، امام، شهدا، اسراف