موضوع: #رزقو_روزیالهی
┄┅┅❅❁❅┅┅┄
سلام علیکم، بسم الله الرحمن الرحیم،
خداوند در قرآن کریم:
(لَهُ مَقَالِیدُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۖ یبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ یشَاءُ وَیقْدِرُ ۚ إِنَّهُ بِكُلِّ شَیءٍ عَلِیمٌ) محمد/7.
كلیدهای آسمانها و زمین برای اوست، برای هر كه بخواهد رزق را توسعه میدهد و یا تنگ میگیرد، همانا او به هر چیز آگاه است (و توسعه و تضییق او بر اساس علم و حكمت است).
#بیان:
1. «مقالید» جمع «مِقلید» به معنای كلید است. كلید وسیله باز و بستن است و کسی که کلید زمین و آسمان در اختیار اوست می تواند رزق را باز کند یا ببندد.
2. كلیدهای رزق و روزی، گاهی عواملی مادی هستند كه واسطه فیض میشوند، نظیر باران كه وسیله زنده شدن خاك و زمین میگردد، «فأحیا بهالأرضَ» (بقره/164) گاهی نیز اسمای الهی است كه نمونه آن را در دعای سمات میخوانیم: اسئلك باسمك الذی اِذا دُعیتَ بِهِ عَلى مَغالِقِ اَبوابِ السَّمآءِ لِلفَتحِ بِالرَّحمَةِ انفَتَحَت؛ "خداوندا، تو را به آن اسمی میخوانم كه اگر بر درهای بستهی آسمانها خوانده شود، با رحمت تو گشوده میشود."
#چندنکته_در_باب_رزق_و_روزی
1. توسعه یا تنگی رزق نشانهی مهر یا قهر الهی نیست، زیرا قرآن درباره برخی میفرماید: (فَلاَ تُعْجِبْكَ أَمْوَالُهُمْ وَلاَ أَوْلاَدُهُمْ إِنَّمَا یرِیدُ اللّهُ لِیعَذِّبَهُم بِهَا) توبه/55."سرمایه و فرزند كفار سبب شگفتی تو نشود زیرا كه خداوند اراده كرده آنان را با همین امكانات در همین دنیا عذاب كند."
2. اگرچه توسعه یا تنگی رزق و معیشت در دست خدا است لیكن انسان نباید از تلاش باز ایستد. قرآن فرمان میدهد: (اِبتَغُوا مِن فَضلِالله) جمعه/10؛ "به دنبال فضل الهی بروید و برای كسب مال تلاش كنید. و نیز می فرماید: (و أن لیسَ لَلانسانِ الا ما سَعی)
3. رزق همیشه مادی نیست، چرا كه در دعا میخوانیم: اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا تَوْفِیقَ الطَّاعَةِ وَ بُعْدَ الْمَعْصِیةِ "خداوندا، توفیق اطاعت و بندگی خودت و دوری از گناه را روزی من كن."
4. قرآن كلیدهای توسعه را به ما آموخته میفرماید:
1. شکر نعمت:(لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِیدَنَّكُمْ)(ابراهیم/7) اگر شکرگزاری کنید، (نعمت خود را) بر شما خواهم افزود."
2. استغفار (اسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ... یرْسِلِ السَّمَاء عَلَیكُم مِّدْرَارًا » (هود/52)"از پروردگارتان استغفار كنید، او برای شما باران میفرستد."
3. تقوا و اطاعت الهی (وَ مَن یَتَقِ اللهِ یَجعَل لَهُ مَخرَجاً و یَرزُقهَ مِن حَیثُ لا یَحتَسِبُ»(طلاق/2و 3)"هر كه نسبت به خدا پروا داشته باشد، او را از بنبست نجات داده و از راهی كه محاسبه نمیكند، روزی میدهد.
خداوند بر رزق و روزی مادی و معنوی همه ما بیفزاید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
┄┅┅❅❁❅┅┅┄
#احکام، #روضه، #منبر ویژه محرم ۱۴۰۳
https://eitaa.com/fatemi222/14309
سلام
👈مبحث شب پنجم
🔸احکام پوشش
https://eitaa.com/ahkam31/1281
🔹 بمناسبت روز ملی عفاف
https://eitaa.com/fatemi222/14429
◾️روضه و مداحی
https://eitaa.com/fatemi8/515
سلام
✍ شب ششم محرم شب جمعه هست.
بنظرم احکام نماز جمعه گفته بشه و موضوع مهدویت مطرح بشه بهتره
و روضه حضرت قاسم بن الحسن
مهدویت👇
https://eitaa.com/fatemi222/7946
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 گزارش تلویزیونی قیام مسجد گوهرشاد و نقش بهلول گنابادی در این قیام
🔹 پخش از خبر نیمروزی
( اخبار ساعت ۱۴ شبکه یک سیما)
#کشف_حجاب
#حجاب_محدودیت_نیست
#حجاب_مصونیت_است
#بهلول_گنابادی
👌بمناسبت روز ملی عفاف
https://eitaa.com/fatemi222/14429
ویژگیهای ملت حسینی.pdf
589.7K
📚#محتوای_تبلیغی
🏷ویژگی های ملت حسینی
#محرم
━━━━━━━━━━━━
✓احکام،روضه،منبر ویژه محرم ۱۴۰۳
https://eitaa.com/fatemi222/14309
ویژگیهای برتر یاران امام حسین (ع).pdf
681.1K
📚#محتوای_تبلیغی
🏷ویژگی های برتر یاران امام حسین علیه السلام
#محرم
━━━━━━━━━━━━
✓احکام،روضه،منبر ویژه محرم ۱۴۰۳
https://eitaa.com/fatemi222/14309
شکوه نماز در قیام امام حسین (ع).pdf
1.01M
📚#محتوای_تبلیغی
🏷شکوه نماز در قیام امام حسین علیه السلام
#محرم
━━━━━━━━━━━━
✓احکام،روضه،منبر ویژه محرم ۱۴۰۳
https://eitaa.com/fatemi222/14309
نقش آموزشی خانواده در پیشگیری از جرائم و آسیبهای اجتماعی فرزندان.pdf
410.3K
📚#محتوای_تبلیغی
🏷نقش آموزشی خانواده در پیشگیری از آسیب های اجتماعی فرزندان
#محرم
━━━━━━━━━━━━
✓احکام،روضه،منبر ویژه محرم ۱۴۰۳
https://eitaa.com/fatemi222/14309
جایگاه اجتماعی زنان در عاشورا.pdf
606.7K
📚#محتوای_تبلیغی
🏷جایگاه اجتماعی زنان در عاشورا
#محرم
━━━━━━━━━━━━
✓احکام،روضه،منبر ویژه محرم ۱۴۰۳
https://eitaa.com/fatemi222/14309
سلام چون شب ششم محرم شب جمعه میباشد مبحث رو با موضوع مهدویت و عاشورا مطرح میکنیم انشالله 👇
🔻محور اصلی زیارت عاشورا مهم ترین محور در اسلام ناب است.
حبّ و بغض، تولا و تبرا، (دوستی و دشمنی)، خمیر مایة تمام #رفتارهای انسان ها در طول مسیر زندگی، و روح متحرک و مؤثر در وجود انسان های کامل می باشد.
https://eitaa.com/fatemi222/14452
✔️تکرار فراوان لعن و سلام و واژه های هم خانواده با این دو مفهوم معنایی خاص و رنگی ویژه به این زیارت می دهد.
🔺 واژة لعن در متن زیارت 22 مرتبه و واژة برائت نُه مرتبه از قاتلان و پیروان و پایه گذاران ستم بر اهل بیت( مطرح شده است.
🔻صد بار لعن ویژه که نشان دهندة برائت و دوری جستن و فاصله گرفتن از تمام ستم گران و تضییع کنندگان حق محمد و آل محمد و مباشران قتل حسین بن علی( و مقدم داشتن این لعن بر سلام که در هر بار نیز سه مرتبه واژة لعن تکرار می گردد که در مجموع 334 بار لعن صریح و برائت در ذهن زیارت کننده با این زیارت آمیخته می شود. که گویای امری مهم و ضروری در جهت فاصله گرفتن از تمام عوامل ستم، ستم گری و ستمگران می باشد.
🔺 حداقل ده بار سلام بر حسین بن علی( با عناوین بسیار تأثیر گذار بر فکر و روان زیارت کننده دیده می شود
https://eitaa.com/fatemi222/14452
✅همراهی با اهلبیت
✔️هم اجعل محیای محیا #محمّد وآل محمد ومماتی ممات محمد وآل محمد
خدایا زندگی مرا هم چون زندگی محمد و آل محمد و مرگ مرا هم چون مرگ محمد و آل محمد قرار بده.
✔️أن یثبّت لی #عندکم قدم صدقٍ فی الدنیا و الآخرة؛
و مرا نزد شما جایگاهی پایدار در دنیا و آخرت مرحمت فرماید.
https://eitaa.com/fatemi222/14452
✔️آموزة مهدویت در زیارت عاشورای حسینی
🔹در سه عبارت وارد شده در این زیارت چنین می خوانیم:
فأسأل الله الذین أکرم مقامک وأکرمنی بک أن یرزقنی طلب ثارک مع امام منصور من أهل بیت محمد(؛
🔹حالا که این مصیبت بسیار بزرگ بر من وارد شده است و تمام مسلمین و بر اهل آسمان و زمین سنگینی کرده است از خدا می خواهم به خاطر جایگاه بسیار بلندی که نزد او داری و به سبب تو به من کرامت داده است، #خون خواهی خون ترا به من #روزی دهد، آن هم با رهبری پیروز و منصور و یاری شده از اهل بیت محمد.
https://eitaa.com/fatemi222/14452
🔹فأسأل الله الذی أکرمنی بمعرفتکم و معرفة أولیاءکم ورزقنی البراءة من اعدائکم أن یجعلنی معکم فی الدنیا والآخرة وأن یثبت لی عندکم قدم صدق فی الدنیا والآخرة، وأسأله أن یبلّغنی المقام المحمود #لکم عندالله وأن یرزقنی طلب #ثاری #مع امام هدیً ظاهر ناطقٍ بالحق منکم؛
🔹از خدایی که معرفت و شناخت شما و دوستان شما را به من کرامت کرده و برائت از دشمنانتان را به من #روزی داده،
می خواهم که مرا همراه با شما در دنیا و آخرت قرار دهد، و مرا در محبت و یاری شما استوار گرداند، و جایگاه مستحکم و پایداری در محبت و دوستی و نصرت شما به من عطا کند، و از او می خواهم که مرا به مقام ستوده شده در نزد او برساند، و با امامی از اهل بیت محمد( که امامی هدایت کننده و رهبری آشکار و حق خواه و حق گو باشد، به من توفیق دهد که حق شما و خون شما را که خون من هم می باشد مطالبه نمایم. و در این حق شناسی شریک او باشم.
https://eitaa.com/fatemi222/14452
🔹در دعای ندبه نیز با جملة أین الطالب بدم المقتول بکربلا
قیام مهدی آل محمد را #تجلی_پیروزی قیام حسینی می دانند، و با خاستگاهی چون قیام حسین بن علی و شعاری جان گداز و مصیبتی بسیار بزرگ در تاریخ بشریت، این نهضت عظیم امام مهدی( را به حرکت در می آورد، و جنب و جوش ویژه ای در یاران مهدی و فرزند رشید حسین بن علی به وجود می آورد، تا تمام پایه های ستم گری را در طول و عرض زمین از بُن برکَند.
https://eitaa.com/fatemi222/14452
🔻مهدویت در مذاهب اسلامی
مذاهب اسلامی نیز مانند دیگر ملل و نحل عالم، معتقد به مهدی موعود بوده و مباحث گستردهای را در زمینه مهدویت مطرح نمودهاند. مبنای اعتقاد به مهدویت در اسلام، احادیث متواتری است که از نبی مکرم اسلام صلیالله الله علیه و آله در این باره صادر شده است. اگرچه در تشخیص مصداق مهدی و جزئیات مسئله مهدویت بین مذاهب اسلامی اختلافات اساسی وجود دارد؛ اما اعتقاد به اصل ظهور منجی با عنوان مهدی، اعتقادی مشترک بین تمام مذاهب اسلامی است.
🔺شیعه و مهدویت
اعتقاد به وجود مهدی، از اساسیترین اعتقادات شیعه بوده و آن را از ضروریات دین برشمردهاند. شیعه معتقد است نه تنها اعتقاد به اصل مسئله مهدویت لازم و ضروری است؛ بلکه مصداق منجی و مهدی موعود مشخص است. شیعه، مهدی موعود را آخرین امام شیعه و فرزند امام حسن عسکری علیه السلام دانسته و معتقد است وی به دنیا آمده و اکنون در غیبت کبری به سر میبرد. امام زمان به عنوان مهدی موعود، در جای جای معارف شیعی متبلور است و او را منتقم حقیقی امام حسین علیه السلام میداند.
🔻مهدویت در زیارت عاشورا
زیارت عاشورا از مشهورترین زیارات امام حسین علیه السلام است که نه تنها از امامان معصوم؛ بلکه از جانب ذات مقدس الهی نقل شده است. این زیارت مشتمل بر معارف متنوع اسلامی از جمله تبرّی، تولی، دعا و… بوده و در چند فراز از این زیارت، سخن از امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به میان آمده است:
1️⃣👈یک. در فراز اول، از پروردگار عالم اینگونه درخواست میکنیم: «فَاَسْئَلُ اللَّهَ الَّذی اَکْرَمَ مَقامَکَ وَ اَکْرَمَنی بِکَ اَنْ یَرْزُقَنی طَلَبَ ثارِکَ مَعَ اِمامٍ مَنْصُورٍ مِنْ اَهْلِ بَیْتِ مُحَمَّدٍ صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ و َآلِهِ؛ پس میخواهم از آن خدایی که گرامی داشت مقام تو را و گرامی داشت مرا بخاطر تو که روزیم گرداند خونخواهی تو را در رکاب آن امام یاری شده از خاندان محمد صلی اللّه علیه و آله.»
🔹نکته کلیدی در این فراز، معرفی امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف به عنوان منتقم حقیقی سیدالشهداء علیه السلام است. مؤید این نکته در دعای ندبه آمده است؛ آنجا که میگوئیم: «أَیْنَ الطّالِبُ بِدَمِ الْمَقْتُولِ بِکَرْبَلاءَ؛ کجا است آنکه خون شهید کربلا را انتقام کشد.»
🔹نکته مهم دیگر در این فراز، رزق دانستن مقام خونخواهی است که مؤمنین از خداوند متعال درخواست میکنند که این رزق را در معیت و همراهی امام زمان نصیب آنها بگرداند.
2️⃣👈دو. در فراز دوم چنین آمده است: «وَ أَنْ یرْزُقَنِی طَلَبَ ثَارِی مَعَ إِمَامٍ هُدًی ظَاهِرٍنَاطِقٍ بِالحَقّ مِنکُم؛ و به من روزی نماید که در رکاب امام هدایت یافته آشکار و گویا به حق، از شما به خونخواهی برخیزم.»
👈در این فراز نیز خونخواهی در معیت امام زمان عجّل الله تعالی فرجه به عنوان یک رزق مهم مطرح میشود. خداوند متعال در این جملات، امام زمان را با سه ویژگی مهم توصیف کرده است:
الف- امامی هدایت کننده که به سوی حق هدایت میکند
ب- امامی که حق را ظاهر میکند
ج- امامی که کلام و سخن او حق است
🔺موضوع خونخواهی مطرح شده در زیارت عاشورا یک #جهانبینی مقدس است که در سایه معرفت و درک بالای مؤمن رقم میخورد.
🔺مؤمنین از طرفی معترف هستند که اظهار «حق» به معنی واقعی کلمه، #تنها از اهلبیت علیهم السلام برمیآید و تنها ایشان هستند که #توانایی_هدایت مردم به حق را دارند؛ چراکه هر آنچه بر زبان اهل بیت جاری شود، اصل حق و حقیقت است.
🔺از سویی دیگر مؤمنان چون خودشان به شدت از ظلم و ستم گریزان هستند، هرگز نمیخواهند با اقدامی خودسرانه که احتمال ظلم به دیگران در آن وجود داشته باشد، خود را گرفتار قهر و غضب الهی کنند. این همان جهانبینی مقدس است که عدالتخواهی کامل در آن محقق میشود.
https://eitaa.com/fatemi222/14452
✅نکات اشتراکی مهدویت و عاشورا
1️⃣👈مهدى عليه السلام، فرزند حسين عليه السلام
صدها روايت، در اين باب وارد شده است كه در آنها تأكيد شده، امام مهدى عليه السلام نهمين فرزند حضرت حسين عليه السلام است:
قائم هذه الامة هو التاسع من ولدى
قائم این امت نهمین از فرزندان من است.
2️⃣👈مهدى عليه السلام، خونخواه حسين عليه السلام
در روايات متعددى، وارد شده است:
القائم منّا اذا قام طلب بثار الحسين
3️⃣👈ياد حسين عليه السلام، كلام نخستين مهدى عليه السلام
آن گاه كه مهدى موعود ظهور كند، بين ركن و مقام مى ايستد و چنين ندا مىدهد:
↩️الا يا اهل العالم! انا الامام القائم؛
آگاه باشید ای مردمان جهان! من امام قائم هستم
الا يا اهل العالم! انا الصمصام المنتقم؛
الا يا اهل العالم! ان جدّى الحسين قتلوه عطشاناً؛
الا يا اهل العالم! ان جدّى الحسين طرحوه عرياناً؛
الا يا اهل العالم! ان جدّى الحسين سحقوه عدواناً
4️⃣👈(يا لثارات الحسين)، شعار ياران مهدى عليه السلام
#فضل بن شاذان نقل مى كند كه شعار ياران مهدى (يا لثارات الحسين) (اى خونخواهان حسين) است:
انّ شعار اصحاب المهدى عليه السلام يا لثارات الحسين عليه السلام
5️⃣👈یارى حسين عليه السلام، يارى مهدى عليه السلام
حضرت سكينه سلام الله عليها نقل مى كند: امام حسين عليه السلام شبى در كربلا، خطاب به ياران خود فرمود: …
و قد قال جدى رسول الله صلى الله عليه وآله: ولدى حسينٌ يقتل بطفّ كربلا غريباً وحيداً عطشاناً فريداً. فمن نصره فقد نصرنى ونصر ولده الحجة ولو نصرنا بلسانه فهو فى حزبنا يوم القيامة
همانا جدم رسول خدا صلى الله عليه وآله فرمود: فرزند من حسين در زمين كربلا، غريب وتنها، عطشان وبى كس، كشته مى شود. كسى كه او را يارى كند، مرا وفرزندش مهدى را يارى كرده است وهر كس به زبان خود، ما را يارى كند، فرداى قيامت در حزب ما خواهد بود.
https://eitaa.com/fatemi222/14452
6️⃣👈زيارت عاشورا
زيارت عاشورا كه زيارت مخصوص امام حسين عليه السلام است در دو قسمت، از خون خواهى حسين عليه السلام در ركاب امام مهدى عليه السلام خبر مىدهد:
ان يرزقنى طلب ثارك مع امام منصور من اهل بيت محمد صلى الله عليه و آله
روزی من کند خداوند كه خونخواهي تو را همراه پيشواي ياري شده از اهل بيت محمّد(درود خدا بر او و خاندانش)
وان يرزقنى طلب ثارى (كم) مع امام هدىً ظاهر ناطق بالحق منكم.
و روزي كند خونخواهي ام را به همراه امام هدايتگر آشكار و گوياي به حق از خاندان شما،
7️⃣👈عاشورا روز ظهور مهدى عليه السلام
امام باقر عليه السلام مى فرمايد:
كانّى بالقائم يوم عاشورا يوم السبت قائماً بين الركن و المقام و بين يديه جبرئيل ينادى…
گويا قائم را مى بينم كه روز عاشورا، روز شنبه بين ركن و مقام ايستاده و جبرئيل پيش روى او ندا مى كند…
8️⃣👈امام حسين عليه السلام در كلام مهدى عليه السلام
در دعاى ندبه آمده است : اين الطالب بدم المقتول بكربلا و اين الحسن، اين الحسين و اين ابناء الحسين
و در زيارت منسوب به ناحيه مقدسه آمده است :
فلئن اخرتنى الدهور وعاقنى عن نصرك المقدور ولم اكن لمن حاربك محارباً و لمن نصب لك العداوة مناصباً فَلَأَنْدُبَنَّكَ صباحاً و مساءً و لَاَبْكِيَنَّ لك بدل الدموع دماً
اگر زمانه مرا به تاخير انداخت و مقدورات از ياريت بازم داشت و نتوانستم در ركاب تو با دشمنانت بجنگم، ولى از بامداد تا شام در ياد تو سرشك غم از ديده مى بارم و به جاى اشك خون مىگریم.
9️⃣👈 كوفه، پايگاه مشترك حسين عليه السلام و مهدى عليه السلام
امام حسين عليه السلام از مكه به سمت كوفه رفت وحضرت مهدى عليه السلام از مكه به سوى كوفه خواهد رفت ومقر حكومت خود را در كوفه قرار خواهد داد؛ يعنى، راه نيمه سيد الشهدا عليه السلام را به پايان خواهد رسا
🔟👈 رجعت حسين عليه السلام در دولت مهدى عليه السلام
امام محمد باقر عليه السلام مىفرمايند که امام حسين عليه السلام شب عاشورا به اصحابش فرمود:
… فابشروا بالجنة، فوالله انما نمكث ماشاء الله تعالى بعد ما يجرى علينا، ثم يخرجنا الله و ايّاكم حين يظهر قائمنا فينتقم من الظالمين، و انا و انتم نشاهدهم فى السلاسل و الاغلال و انواع العذاب و النكال…
بشارت باد شما را به بهشت، به خدا قسم كه بعد از آنچه بر ما جارى شود، مكث خواهيم كرد آن قدر كه خداى تعالى خواسته باشد، پس بيرون مىآورد ما و شما را در آن هنگامى كه قائم ما ظاهر شود، پس انتقام خواهد كشيد از ظالمان، و ما و شما مشاهده خواهيم كرد ايشان را در سلاسل و اغلال و گرفتار به انواع عذاب و نكال…
https://eitaa.com/fatemi222/14452
1️⃣1️⃣👈اصلاح گرى
امام حسين عليه السلام و مهدى عليه السلام هر دو اصلاح گر هستند. امام حسين عليه السلام مى گويد:
انما خرجت لطلب الاصلاح
در مورد حضرت مهدى علیه السلام نيز آمده است:
ليصلح الامة بعد فساده
خداوند به وسيله حضرت مهدى عليه السلام اين امت را پس از آن كه تباه شدهاند، اصلاح مىكند.
2️⃣1️⃣👈بيعت نكردن با طاغوت
یکی از ویژگیهای مشترک امام حسین علیه السلام و حضرت امام مهدی علیه السلام این است که این دو امام با ستمگران بیعت نمیکنند. امام حسين عليه السلام مى فرمايد:
لا واللَّه لا اعطيكم اعطاء الذليل ولا افرّ فرار العبيد
نه به خدا قسم دستم را از روى خوارى و ذلّت به شما ندهم و مانند بردگان فرار نمى كنم.
در مورد حضرت مهدی نیز آمده است:
ما منّا احدٌ الاَّ و يقع فى عنقه بيعة لطاغية زمانه الاّ القائم… لئلا يكون لاحد فى عنقه بيعة اذا خرج ذاك التاسع من ولد اخى الحسين
هر كدام از ما (اهل بيت عليهم السلام) در زمان خود بيعت حاكمان وطاغوت هاى زمان را (از روى تقيه) به عهده داريم، مگر قائم… تا هنگامى كه قيام مىكند بر گردنش بيعت حاكمى نباشد او نهمين فرزند برادرم حسين است.
https://www.valiasr-aj.com/persian/mobile_shownews.php?idnews=12237