منبرک فاطمی
🌸🍃﷽🍃🌸 ✋سه نکته شاخص در زندگانی امام هفتم علیه السلام 1⃣👈کاظم 🔹هر امامی به یک صفتی شهرت دارد 🔹والکا
سلام علیکم امشب با موضوع امام کاظم علیه السلام در مسجد جامع شهر یدخت توفیق سخنرانی بود.
البته قرار بود فردا شب در جمع مردم گوهردشت و هیئت فرهنگیان گناباد انجام وظیفه شود که به درخواست ستاد نماز جمعه فیض آباد در مراسم وداع با شهید بزرگوار حضور پیدا خواهم کرد.
البته اول صبح در جمع بزرگواران دانشگاه عالی خواهیم بود.
🍃🌹🍃
@fatemi222
🍂 امامـ کـاظـم علیهالسلامـ
ليسَ مِن شيعَتِنا مَن خَلا ثُمّ لَم يَرُعْ قلبُهُ.
شيعه ما نيست كسى كه در تنهايى و خلوت، دلش ترسان (از خدا) نباشد.
🥀
📚 بصائر الدرجات، ص٢۴٧
🍃🌹🍃
@fatemi222
منبرک فاطمی
✅پیامبر الگوست 1️⃣👈اخلاق 🔻معجزهی اخلاق https://eitaa.com/fatemi222/10249 🔺شش ویژگی موفقیت در پیا
اخلاق و معنویت دو شاخصه زندگی پیامبر
https://eitaa.com/fatemi222/4884
سلام بعضی از دوستان تشکر دارند از فعالیتهای منبرک ، تشکر از منبرک با ارسال این لینکها 👆به دوستان محقق میشود که به یک نفر دیگه هم استفاده کند
ممنون _ارادت🙏
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃﷽🍃🌸
✋فلسفه بعثت.
🔹بندگی خدا
🔹اتمام حجت
🔹حیات طیبه
🔹گسترش نور توحید
👌عوامل گسترش اسلام در پیامبر و یاران
🔸معنویت
🔸اخلاق
🔸مقاومت
جلسه اخلاق امروز در حوزه علمیه گناباد و بیدخت با سخنان حجت الاسلام فاطمی
✍نکاتی در رابطه با جشن مبعث👇
https://eitaa.com/fatemi222/7789
جاهلیت در نهج البلاغه و 5 شاخصه جاهلیت مدرن
https://eitaa.com/a_fatemi24/1393
🌱 فیش منبر کوتاه ویژه مبعث
#قسمت_اول
مقدمه:
دعوت به خدا، جامعترین فلسفهی بعثت همهی انبیاء الهى است و در جهانبینى الهى، فلسفهی وحى و نبوت، بر سه اصل اساسى استوار است:
اصل اول اینکه فلسفهی آفرینش انسان، تکامل اوست.
اصل دوم اینکه راهنماى تکامل، در متن وجود انسان نیست.
اصل سوم اینکه تنها آفریدگار جهان مىتواند برنامهی تکامل انسان را ارائه نماید؛ زیرا تنها اوست که استعدادها و نیازهاى انسان را کاملاً مىشناسد و با همهی دقایق برنامههاى تکامل انسان، آشناست و از سوى دیگر، نیازى به انسان ندارد تا چیزى که به سود اوست، از او دریغ دارد.
بر این پایه، در یک جمله مىتوان گفت، «فلسفهی بعثت انبیاء، تکامل انسان و پاسخگویى به نیازهاى مادى و معنوى اوست.»
🔸از دیگر فلسفههای مهم بعثت، تربیت است. یکی از مهمترین برنامههای پیامبر اسلام(ص) تربیت انسانهاست. تربیت به معنای فراهم کردن زمینهها و عوامل برای به فعالیت رساندن و شکوفا نمودن استعدادهای انسان در جهت مطلوب است.
او باید زمینهها را برای انسانها آماده کند تا از نظر عملی؛
بهترین رابطه را با خدای خود (عبادات)
با همنوع خود (عقود و ایقاعات)
با قوانین و مقررات اجتماعی (حکومت و سیاست)
با خانوادهی خود (حقوق خانوادگی)
و با نفس خود (اخلاق و تهذیب نفس) داشته باشند، تا بتوانند مسجود فرشتگان قرار گیرند.
🕋فلسفه بعثت از دیدگاه قرآن کریم:
قرآن کریم در آیات متعددى پیرامون بعثت سخن گفته و علت و فواید آن را بیان نموده است که در اینجا به برخی از آنان اشاره میکنیم.
1️⃣ تعلیم:
قرآن کریم یکى از اهداف مهم و اصلى بعثت پیامبران را تعلیم و تبیین معارف الهى و مطالب مورد نیاز مردم شمرده است. «کَما اَرْسَلْنا فیکُمْ رَسولا مِنْکُم یَتْلُوا عَلَیْکُم آیاتِنا وَ یِزَکّیکُم وَ یُعَلِّمُکُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکمَةَ وَ یِعَلِّمُکُمْ ما لَم تَکُونُوا تَعْلَمُون؛ همچنان که در میان شما پیامبرى از خودتان فرستادیم که آیات ما را بر شما مىخواند و شما را پاک مىسازد و شما را کتاب و حکمت مىآموزد و آنچه را در مقام دانستن آن نبودید، به شما یاد مىدهد.» (سوره بقره، آیه 151)
2️⃣ تزکیه:
از دیگر اهداف بزرگى که خداوند براى بعثت پیامبران بیان کرده، تزکیه و تربیت نفوس مردم است. «هُوَ الَّذى بَعَثَ فِى الاُمیِّیّنَ رَسُولا مِنْهُم یَتْلُوا عَلَیْهِمْ آیاتِهِ وَ یُزَکّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکمَةَ وَ اِنْ کانوا مِنْ قَبْلُ لَفِى ضَلال مُبِین؛ اوست آن کس که در میان بىسوادان فرستادهاى از خودشان برانگیخت تا آیات او را بر آنان بخواند و پاکشان گرداند و کتاب و حکمت به ایشان بیاموزد، و ]آنان[ قطعاً پیش از آن در گمراهى آشکار بودند.» (سوره جمعه، آیه 2)
3️⃣ آزادى از اسارتها:
از نظر اسلام جهل و نادانى، خرافات و رسومات غلط، پیروى از هواى نفس و سلطهگرى و... بارهایى است که بر دوش آدمى سنگینى کرده و با رنجور کردنش، توان حرکت را از او مىگیرد. پیامبران آمدند تا با راهنماییهاى خود قفسهاى اسارت را درهم بشکنند و آدمى را نجات دهند. «یَضَعَ عَنهُم اِصْرَهُم وَ الاَغْلالَ الَّتى کانَتْ عَلَیْهِمْ؛ ]آن پیامبر که [بارهاى سنگین و زنجیرهایى را که بر آنها بود، برمىاندازد.» (سوره اعراف، آیه 157)
4️⃣ اتمام حجت:
از دیگر هدفهاى بعثت انبیاء آن است که آنان حجت را بر مردم تمام کنند و راه هر گونه عذرتراشى را در روز قیامت ببندند تا کسى خود را به خاطر کردار ناپسندش بىتقصیر نداند و نگوید: اگر پیامبر مىبود، گمراه نمىشدم. «رُسُلا مُبَشِّرینَ وَ مُنْذِرینَ لِئَلاّ یَکُونَ لِلنّاسِ عَلَى اللهِ حُجَّةٌ بَعْدَ الرُّسُل؛ پیامبران که بشارتگر و هشدار دهنده بودند، تا براى مردم پس از ]فرستادن[ پیامبران، در مقابل خدا ]بهانه و[ حجتى نباشد.» (سوره نساء، آیه 165)
5️⃣ برپایى عدالت:
یکى دیگر از اهداف بلند پیامبران، اقامه قسط و عدل در جامعه بوده است. «لَقَد اَرْسَلْنا رُسَلَنا بِالْبَیِّناتِ وَ اَنْزَلْنا مَعَهُم الْکِتابَ وَ الْمیزانَ لِیَقُومَ النّاسُ بِالْقِسْط؛ به راستى پیامبران خود را با دلایل آشکار روانه کردیم و با آنها کتاب و میزان فرود آوردیم تا مردم به انصاف برخیزند.» (سوره حدید، آیه 25)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✍️نکاتی در رابطه با جشن مبعث👇
https://eitaa.com/fatemi222/7789
فیش منبر کوتاه ویژه مبعث
#قسمت_دوم
🔹رهآورد بعثت از منظر نهجالبلاغه
اگر مسلمانان به خاطر پذیرفتن اسلام، مشکلات و خسارتهای زیادی متحمل شدهاند، نباید فراموش کنند که خداوند بزرگترین نعمت را در اختیار آنها گذاشته و پیامبری مبعوث کرد تا انسانها را تربیت کند و از گمراهیها باز دارد. بنابراین هر اندازه برای حفظ این نعمت بزرگ تلاش و کوشش شود و هر بهایی پرداخته شود، باز هم ناچیز است.
حضرت علی(ع) گاهی در خطبههای خود به اعراب آن زمان یادآوری میکردند که قبل از ظهور اسلام چه اعتقاداتی داشتند و چگونه زندگی میکردند؛ چرا که گاهی غرور وجود آنها را فرا میگرفت و فراموش میکردند که از برکت وجود اسلام به آن عزت و سربلندی نائل شده بودند.
🌱حضرت علی(ع) در یکی از خطبهها میفرماید:
«والناس فی فتن انجذم فیها حبل الدین... و جاهلها مکرم؛ خدا پیامبر اسلام را زمانی فرستاد که مردم در فتنهها گرفتار شده، رشتههای دین پاره شده و ستونهای ایمان و یقین ناپایدار بود. در اصول دین اختلاف داشته، و امور مردم پراکنده بود. راه رهایی دشوار و پناهگاهی وجود نداشت. چراغ هدایت بینور، و کور دلی همگان را فراگرفته بود. خدای رحمان معصیت میشد و شیطان یاری میشد. ایمان بدون یاور مانده و ستونهای آن ویران شده و نشانههای آن انکار شده، راههای آن ویران و جادههای آن کهنه و فراموش گردیده بود. مردم جاهلی شیطان را اطاعت میکردند و به راههای او میرفتند و در آبشخور شیطان سیراب میشدند. با دست مردم جاهلیت، نشانههای شیطان، آشکار و پرچم او برافراشته گردید. فتنهها، مردم را لگدمال کرده و با سمهای محکم خود نابودشان کرده و پا برجا ایستاده بود.»
🚩حضرت علی(ع) در جایی دیگر میفرماید:
«ثم ان الله سبحانه بعث محمداً(ص) بالحق حین دنا من الدنیا... و شرفاً لأنصاره؛ سپس خداوند سبحان حضرت محمد(ص) را هنگامی مبعوث فرمود که دنیا به مراحل پایانی رسیده، نشانههای آخرت نزدیک، و رونق آن به تاریکی گراییده و اهل خود را به پا داشته، جای آن ناهموار، آمادهی نیستی و نابودی، زمانش در شرف پایان، و نشانههای نابودی آن آشکار، موجودات در آستانه مرگ، حلقه زندگی آن شکسته و اسباب حیات در هم ریخته، پرچمهای دنیا پوسیده، و پردههایش دریده، و عمرها به کوتاهی رسیده بود. در این هنگام خداوند پیامبر(ص) را ابلاغ کنندهی رسالت، افتخار آفرین امت، چونان باران بهاری برای تشنگان حقیقت آن روزگاران، مایه سربلندی مسلمانان، و عزت و شرافت یارانش قرار داد.»
حضرت علی(ع) در خطبهای فلسفهی بعثت را رهایی مردم از پرستش دروغین بتها ذکر کرده و فرمودند:
«فبعث الله محمداً(ص) بالحق لیخرج عباده... واحتصد من احتصد بالنقمات؛ خداوند حضرت محمد(ص) را به حق برانگیخت تا بندگان خود را از پرستش دروغین بتها رهایی بخشیده به پرستش خود راهنمایی کند، و آنان را از پیروی شیطان نجات داده به اطاعت خود کشاند، با قرآنی که معنی آن را آشکار کرد و اساسش را استوار فرمود، تا بندگان عظمت و بزرگی خدا را بدانند که نمیدانستند و به پروردگار، اعتراف کنند پس از انکارهای طولانی اعتراف کردند و او را پس از آن که نسبت به خدا آشنایی نداشتند به درستی بشناسند.
📚منابع:
1- فروغ ابدیت، آیت الله جعفر سبحانی.
2- تفسیر نمونه، آیتالله ناصر مکارم شیرازی.
3- پایگاه اطلاعرسانی شیعیان
4- تمدن اسلام و عرب، ترجمه سیّد هاشم حسینی.
5- بحار الانوار، علامه محمدباقر مجلسی.
6- مجلات مهدویت، مقاله موعود، مرداد 1385، شماره 66.
7- نهجالبلاغه، سیّد رضی.
🌱 رسانه باشیم
✍️نکاتی در رابطه با جشن مبعث👇
https://eitaa.com/fatemi222/7789
مسئولیت سنگین رسالت استاد انصاریان.pdf
607.5K
🔖فیش منبر 🔖
#مبعث
💠مسئولیت سنگین رسالت نبی مکرم اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم 💠
🔻استاد انصاریان🔻
#عید_مبعث
#بعثت_پیامبر_اکرم
صلی الله علیه و آله و سلم
✍️نکاتی در رابطه با جشن مبعث👇
https://eitaa.com/fatemi222/7789
بعثت و مکارم اخلاق پیامبر.pdf
632.4K
♦️سخنرانی مکتوب با موضوع بعثت و مکارم اخلاق پیامبر
استاد مومنی
♦️متن این سخنرانی کاملا تایپ شده ودارای فهرست بندی می باشد ضمنا ویراستاری و منبع شناسی انجام شده است و تمامی منابع ذکر شده است .
✍️نکاتی در رابطه با جشن مبعث👇
https://eitaa.com/fatemi222/7789