منبرک فاطمی
+تواضع صفت برجسته https://eitaa.com/fatemi222/10315 تواضع و خضوع امام در کلام بزرگان https://eitaa.
و اما تواضع در مقابل خداوند متعال...
⭕️امام حسن(ع) فرمود: فای فقیر افقر منی. کدام فقیر و درماندهای از من فقیرتر و درماندهتر است؟
🔸از آن حضرت پرسیدند: حالتان چگونه است؟
فرمود: روزگار میگذرد و مرا پروردگاری است بالای سرم و آتش جهنم رو به رویم است. مرگ در پی من، حساب بر من خیره گشته و من در گرو عمل خویشم. آنچه را که میخواهم نمییابم و آنچه را که خوش ندارم نمیتوانم از خودم دفع کنم.
کارها به دست دیگری است.
اگر بخواهد تنبیهم میکند و اگر بخواهد از من درمیگذرد. پس چه کسی از من فقیرتر و درماندهتر است. (فرهنگ سخنان امام حسن(ع)، ص225)
🔸از جمله بهترین صفات کمالی، شکسته نفسی به معنای حقیر شمردن و ذلیل و پست دانستن خود در پیشگاه پروردگار است که در مقابل صفت عجب و خود بزرگبینی قرار میگیرد.
🔸به تعبیر مرحوم نراقی ضد صفت کبر، تواضع است و آن عبارت است از شکسته نفسی؛ بطوری که نگذارد آدمی خود را بالاتر از دیگری ببیند. (معراجالسعاده ص250)
🔸پیامبر(ص) فرمود: با هرکسی دو ملک است که اگر آن شخص، خود را بزرگ شمرد، میگویند: خداوندا او را ذلیل کن. و اگر خود را خوار شمرد، میگویند: خداوندا او را بردار و بلند کن.
#تواضع در مقابل خداوند
https://eitaa.com/fatemi222/11014
⭕️مروی است که:
🔸خدا به موسیبن عمران(ع) وحی فرستاد که ای موسی: هیچ میدانی که چرا تو را برگزیدم و به سخن گفتن با خودم اختیار کردم؟ عرض کرد به چه علت؟ فرمود: من ظاهر و باطن همه بندگان خود را دیدم، هیچ یک را ندیدم که #ذلت ایشان از برای من چون تو باشد. ای موسی به درستی که تو هر وقت نماز میگذاردی رخسار خود را بر خاک میگذاردی.
🔸در بعضی از روایات وارد شده که چون خداوند به کوهها وحی فرستاد که من کشتی نوح را بر کوهی خواهم گذاشت، همه کوهها گردن کشیدند و خود را بلند کردند مگر «کوه جودی» که خود را حقیر شمرد و با خود گفت که با وجود این کوهها، بر من کجا قرار خواهد گرفت؟ پس کشتی بر آن قرار گرفت.
🔸و از جمله نتایج شکسته نفسی آن است که در نزد همه مردم بزرگ و محترم است و همه دلها او را دوست میدارند. برخلاف کسی که خود را بزرگ میشمارد، که البته از دلها دور و مردم از او تنفر دارند. (همان ص237)
#تواضع در مقابل خداوند
https://eitaa.com/fatemi222/11014
🔰 تاکید بر تواضع در برابر خدا
🔸در احادیث، بویژه بر تواضع در برابر خدا تأکید شده است که ارتباط مذکور میان تواضع و ایمان را نشان میدهد، چنانکه در مصباح الشریعه آمده است که حقیقت تواضع را تنها مقربان و واصلان به وحدانیت خداوند در مییابند.
🔸همچنین، طبق احادیث، تواضع در برابر عظمت خداوند، #شرط قبولی عبادتهایی چون نماز معرفی شده و در حدیثی از امام صادق (علیهالسلام)، خود تواضع #عبادت خوانده شده است. عبادات واجب همچون نماز و حج نیز چنانکه از آیات قرآن بر میآید، به رفع کبر و ایجاد ملکه تواضع در آدمی یاری میرساند.
#تواضع در مقابل خداوند
https://eitaa.com/fatemi222/11014
✍️اخبات اوج فروتنی در برابر خدا
🔺اخبات که از واژه خبت گرفته شده در اصل به معنای زمین هموار، دشت و زمین مطمئن و دارای ریگ، دشت بدون گیاه، زمین سخت و هموار و زمین گود و پهناور است.
🔺این واژه در کاربردهای خود در ادبیات و فرهنگ عربی و اسلامی به معنای تسلیم و #خضوع و خشوع و نرمی و تواضع و فروتنی و اطمینان در مقابل اضطراب و نگرانی و تردید و تزلزل به کار رفته است.
🔺محققان بر این باورند که واژه اخبات به سبب ریشه آن و ویژگیهای باب افعال به معنای خضوع و خشوع #مستمر و پایدار است.
🔺به نظر میرسد با توجه به کاربردهای این واژه در معنای سکون و استقامت و دلشکستگی و انابه و اطمینان برخاسته از شوق (فرهنگهای مختلف و تفاسیر شیعی و سنی)، بتوان گفت که اخبات به معنای نزول در محیطی گسترده و هموار است به گونهای که شخص در آن استقرار یافته و از هرگونه اضطراب و انحراف و اختلاف و تردید رهایی یافته باشد. لازمه چنین حالت روحی و روانی چیزی جز #حقیقت_ایمان و تسلیم و اطمینان نیست (التحقیق ج 3 ص 9)
🔺اخبات به معنای حقیقت و باطن ایمان است و لذا کسی که به این مقام دست یابد به حقیقت ایمان دست یافته و انسانی مطمئن و دارای ثبات عقیده و آرامش میباشد که هیچگونه #خوف و حزن ندارد و تسلیم محض خداست و مرضی و راضی در برابر وی و محبوب خداوند است، از این رو در ادعیه اسلامی و روایاتی که از امامان معصوم نقل شده آن را مقامی با ارزش بسیار دانسته و خواهان دست یابی به آن میشوند.
🔺از امیر مومنان علی (ع) در دعای ختم قرآن روایت شده که آن حضرت چنین درخواستی از خداوند میکند: اللهمانی اسالک اخبات المخبتین، خداوند از تو درخواست مقام اخباتی دارم که از آن مخبتان است. (بحار الانوار ج 89 ص 206)
🔺در قرآن در سه آیه، هود آیه 23 و حج آیه 34 و 54 به مقام مخبتین اشاره شده و صفات آنان تبیین گردیده است.
#تواضع در مقابل خداوند
https://eitaa.com/fatemi222/11014
✋معنی اخبات
🔻مفسران با توجه به این آیات، اخبات را اطمینان به خدا دانستهاند که به واسطه آن ایمان شخص هرگز متزلزل و سست نمیشود و همانند زمینی سخت و محکم در آن جا استقرار یافته است. (المیزان ج 10 ص 193)
🔻چنین شخصی دارای نوعی خشوع و خضوع و حالتی استمراری از انابه و تضرع است به گونهای که هرگز از خدا منقطع نمیشود و دمی از او غافل نمیگردد.
🔻کسی است که تنها در اندیشه پروردگار و عمل برای رضای اوست و برای عبادت او از همگان بریده و به وی پیوسته است. (مجمع البیان ج 5 ص 230)
🔻مخبتان، مؤمنانی متواضع و خاشع هستند که در برابر خدا تسلیم قلبی محض و مطلق هستند و بی چون و چرا و بدون قید و شرطی در برابر فرمانش فروتنی مینمایند و بدان عمل میکنند.
🔻برخی از مفسران با توجه به آیه 23 سوره هود که میفرماید: واخبتوا الی ربهم، بر این باورند که مخبتان به حالتی قلبی و معنوی دست مییابند که قبول ایمان و عمل را میبایست در این حالت دانست و بی وجود این حالت روحی و روانی در انسان نمیتوان از درستی ایمان و قبولی عمل سخن گفت.
🔻از این رو این دسته از مفسران معتقدند که بی اخبات نمیتوان ایمان و عمل را کامل دانست و شرط کارساز بودن ایمان و عمل را میبایست در اخبات جست که بدان شخص وارد بهشت برین میشود. (نیز تفسیر نور ج 5 ص 293 )
🔻از آنجا که اسلام جز تسلیم در برابر خدا نیست و این تسلیم برخاسته از بینش و نگرش خاصی در انسان میباشد که در حوزه عمل به شکل عمل به آموزههای وحیانی ظهور میکند، حقیقت تسلیم را اخبات دانستهاند .
🔻و گفتهاند که تسلیم و اخبات یکی هستند و برای تأیید نظر خویش به این روایت امام صادق (ع) اشاره میکنند که میفرماید: اتدرون ما التسلیم… هو والله الاخبات، آیا می دانید که تسلیم چیست؟… به خدا سوگند تسلیم همان اخبات است. (کافی ج 7 ص 268)
#تواضع در مقابل خداوند
https://eitaa.com/fatemi222/11014
..وَ بَشرِ الْمُخْبِتِینَ * الَّذِینَ إِذَا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَت قُلُوبُهُمْ وَ الصابرِینَ عَلى مَا أَصابهُمْ وَ الْمُقِیمِى الصلَوةِ وَ ممَّا رَزَقْنَهُمْ یُنفِقُونَ»
"و بشارت ده به متواضعان،
1-همانها كه وقتى نام خدا برده مىشود دلهایشان مملو از خوف پروردگار مىگردد.
2- و آنها كه در برابر مصائبى كه به آنان مىرسد شكیبا و استوارند
3- و آنها كه نماز را بر پا مىدارند
4-و از آنچه روزیشان دادهایم انفاق مىكنند ".
#تواضع در مقابل خداوند
https://eitaa.com/fatemi222/11014
فضایل_و_ویژگی_های_حضرت_زینب_سلا.docx
87.2K
🌼 فضائل و ویژگیهای حضرت زینب (سلاماللهعلیها)
#ولادت_حضرت_زینب سلاماللهعلیها
🇯🇴 @fatemi222
borooshoor zendeginame h.zaynab (www.mplib.ir).pdf
2.42M
📝 بروشور خلاصه زندگی نامه حضرت زینب سلاماللهعلیها
✍گردآورنده: خانم عسکری
#ولادت_حضرت_زینب سلاماللهعلیها
🇯🇴 @fatemi222
حضرت زینب.ppsx
3.94M
💻پاورپوینت میلاد حضرت زینب
#ولادت_حضرت_زینب سلاماللهعلیها
🇯🇴 @fatemi222