🔻 پیامبر(ص) چگونه مردم را برای دینداری انگیزهمند میکرد؟
🔻 رسولخدا(ص) مردم را به منافع دنیایی دین ترغیب میکرد و صرفاً به منافع اخروی نمیپرداخت
📌انگیزههای دنیوی دینداری در آیات قرآن کریم- ج۳
به چند روش میشود انگیزۀ دینداری ایجاد کرد:
1. توجه به معاد 2. توجه به مبدأ خلقت 3. توجه به منافع دنیایی و آثار اجتماعی دین
بیان «منافع دنیایی طاعت و مضرّات دنیایی معصیت» یک روش مهم برای ایجاد انگیزۀ دینداری در انسانهاست
خیلی از مردم، صرفاً با مبدأ و معاد، انگیزۀ دینداری پیدا نمیکنند؛ برای آنها باید از منافع دنیایی دینداری گفت
در اکثر افراد «اندیشه» احساسات را تحریک نمیکند؛ یعنی صرفاً «اعتقاد» ایجاد انگیزه برای رفتار دینی نمیکند
شهید صدر: در زمان پیامبر(ص)، رفتار دینی مردم بهخاطر اعتقاد به مبدأ و معاد نبود، بلکه بیشتر بهخاطر دیدن آثار اسلام بود
_____
#علیرضا_پناهیان:
به چند روش میشود برای مردم انگیزه ایجاد کرد که دینداری کنند:
1- توجه به معاد: یعنی با ذکر قیامت و معاد، با انگیزۀ پاداش و جزای الهی در عالم آخرت و آنچه بعد از مرگ اتفاق میافتد، انسانها را برای دینداریکردن انگیزهمند کنیم.
2- توجه به مبدأ: یعنی با یادآوری آن حقّی که خداوند بر گردن بندگان خودش دارد و لزوم قدردانی از خالق و احترام به اوامر الهی، انگیزۀ دینداری ایجاد کنیم.
این دو روش، برای انسانهای مؤمن و پیشتاخته، خیلی مؤثر است و معمولاً با همین دو روش راه میافتند. ایجاد انگیزه از طریق معاد در آیات قرآن فراوان هست، ولی ایجاد انگیزه با توجه به مبدأ هم گاهی در قرآن بیان شده، مثلاً میفرماید: «يا أَيُّهَا النَّاسُ اعْبُدُوا رَبَّكُمُ الَّذي خَلَقَكُمْ وَالَّذينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُون» (بقره،21)
3- روش تجربی: یعنی با بیان منافع دنیایی طاعت و مضرّات دنیایی معصیت، در انسانها انگیزۀ دینداری ایجاد شود. از این روش هم در قرآن، فراوان استفاده شده و در محیطهای مختلف، خصوصاً محیطهای مذهبی باید از این روش هم زیاد استفاده بشود.
نباید انتظار داشت که وقتی جامعه مذهبی شد و مردم متدیّن شدند، همۀ امور با توجه به مبدأ و معاد اصلاح بشود و همۀ افراد جامعه در اثر توجه به مبدأ و معاد، دینداری کنند. خیلی از مردم، صرفاً با مبدأ و معاد، انگیزهمند نمیشوند بلکه باید برای آنها از منافع دنیایی دینداری بگوییم.
شهید محمدباقر صدر که از نوابغ تاریخ اسلام است، میفرماید: امروز دیگر مسئلۀ بهشت و جهنم برای بیشتر مردم اهمیتی ندارد؛ شاید عقلاً به آن باور داشته باشند، اما این اندیشه، احساسات آنها را اصلاً تحریک نمیکند.
ایشان میفرماید: اینکه مسلمانان صدر اسلام، در راه اسلام ازخودگذشتگی میکردند بهخاطر بهشت و جهنم نبود... اگر به مردم بگویید که «بیا دینداری کن تا در روز قیامت این آثار را برایت داشته باشد...» هیچوقت انگیزه ایجاد نمیکند حتی در زمان پیامبر! در آن زمان هم رفتار دینی مردم بهخاطر اعتقاد به مبدأ و معاد نبود، بلکه به خاطر دیدن آثار اسلام بود.
دین و تبلیغ دین یک امر عقلانی در انواع و مراتب خودش است؛ نه فقط عقل نظری، بلکه عقل تجربی. تحقق «لیُظهِرَهُ عَلَی الدّینِ» و غلبۀ اسلام بر همۀ ادیان یعنی اینکه مردم به عقلانیت روش پیامبر(ص) پی میبرند. اصلاً رسولخدا(ص) آمده است تا عقل را رشد بدهد.
وقتی رسولخدا(ص) مبعوث شد و خواست مردم را به دین دعوت کند، چگونه به آنها برای دینداری کردن انگیزه دادند؟ آیا رسولخدا(ص) بیشتر به مبدأ و معاد پرداختند یا اینکه مردم را به آثار اجتماعی دینداری توجه دادند و آنها را بر اساس فوائد دنیایی برای دینداری انگیزهمند کردند؟
رسولخدا(ص) از همان روز اول، مردم را به منافع دنیایی دین ترغیب کردند. وقتی خدا فرمود «وَ أَنْذِرْ عَشيرَتَكَ الْأَقْرَبين» (شعراء،214) پیامبر(ص) برای دعوت اقوام و نزدیکان خود به اسلام فرمود: اگر از من اطاعت کنید، سلطان عالم و سروران جهان میشوید. و صراحتاً فرمود: هرکس با من بیعت کند جانشین من میشود. «یَا بَنِی عَبْدِالْمُطَّلِبِ أَطِیعُونِی تَکُونُوا مُلُوکَ الْأَرْضِ وَ حُکَّامَهَا...» (دعائم الاسلام، ج1، ص16)
📢صوت: @Panahian_mp3
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/7576
@fatemi222
🌸🍃﷽🍃🌸
✋درگیری دائمی بین جبهه حق و باطل
👌وَ كَذلِكَ جَعَلْنا لِكُلِّ نَبِيٍّ عَدُوًّا شَياطِينَ الْإِنْسِ وَ الْجِنِّ يُوحي بَعْضُهُمْ إِلى بَعْض (انعام 112)
👌 (اى پيامبر! اينان تنها در برابر تو به لجاجت نپرداختند، بلكه) ما اين گونه براى هر پيامبرى، دشمنى از شيطانهاى انس و جنّ قرار داديم كه برخى از آنان حرفهاى دلپسند و فريبنده را به برخى ديگر مرموزانه القا میکنند
👌بیانات در دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی
👈کارهای بزرگ، مزاحمتها و معارضههای بزرگ دارد. این مخصوص پیغمبر ما هم نیست؛ همهی پیغمبران، همهی رسالتها مواجه با یک چنین معارضههائی بودند؛ البته در مورد پیغمبر ما این معارضهها سنگینتر بود، شدیدتر بود، همهجانبهتر بود؛
👈«و کذلک جعلنا لکلّ نبىّ عدوّا شیاطین الانس و الجنّ یوحی بعضهم الی بعض زخرف القول غرورا»؛ شیاطین انس و جن در مقابل دعوت الهی، در مقابل راه سعادت بشر، به هم کمک میکنند
@fatemi222
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میخوای ظرفت بزرگتر بشه؟
ظرفیتت رو بالا ببر!
@fatemi222
🌸🍃﷽🍃🌸
✋اهمیت_اخلاق_خوش_در_خانواده
✍در احادیث رسیده از امام رضا ( علیه السلام ) به وفور درباره خوشخویی سخن به میان آمده که برخی ذکر میشود:
1⃣👈سنگینترین عمل: امام رضا ( علیه السلام ) می فرمایند: ما من شیی اثقل فی المیزان من حسن الخلق ؛ در ترازوی عمل آدمی در روز قیامت ،چیزی برتر از حسن خلق نهاده نمی شود. ؛ نیز فرمود: در ترازوی عمل چیزی سنگین تر از خلق نیکو نیست. ( عیون اخبار الرضا(ع) ج 2 ص 37)
2⃣👈 زن ندادن به بد اخلاق: فردی در در نامهای به حضرت رضا علیه السلام نوشت یکی از بستگانش به خواستگاری نزدش آمده ولی شخص بداخلاق و درشتخویی است. حضرت در پاسخ فرمود: اگر این چنین است با او وصلت مکن. (وسائل الشیعه، ج14، ص54)
3⃣👈 نابودی عمل: امام رضا علیه السلام به نقل از پیامبر ( صلی الله علیه و آله و سلم ) می فرماید: بد اخلاقی عمل را تباه می کند، چنانکه سرکه عسل را تباه می کند. (عیون اخبار الرضا(ع) ج 2 ص 37)
4⃣👈 بیشترین عامل بهشتی شدن: امام رضا ( علیه السلام ) می فرماید: از رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم درباره ی بیشترین چیزی که به وسیله ی آن (افراد) داخل بهشت می شوند سؤال شد. حضرت فرمودند: تقوای الاهی (پرهیزگاری) و خوش اخلاقی.( عیون اخبار الرضا علیه السلام ج 2 ص 38)
5⃣👈نزدیکترین فرد به پیامبر: امام رضا علیه السلام به نقل از جدشان می فرماید: نزدیک ترین شما به من در روز قیامت، خوش اخلاق ترین شما و بهترین شما نسبت به اهلش است (عیون اخبار الرضا(ع)، ج2، ص38)
@fatemi222
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برای عاشق خدا شدن سن و سال ملاک نیست،البته که گاهی خدا حکمت ش را به کودک هم عطا میفرماید،آشنایی با مصادیق این موهبت (عارفان کم سال) به ما در باور این حقیقت کمک خواهد کرد.
🆔 @fatemi222
🔺فضائل امام حسین علیه السلام
🔺فطرس ملک
https://eitaa.com/fatemi222/2478
🔺سه فضلیت امام حسین علیه السلام
https://eitaa.com/fatemi222/2479
🔺10ویژگی های اختصاصی امام حسین
https://eitaa.com/fatemi222/2480
🔺پنج فضیلت امام حسین علیه السلام
https://eitaa.com/fatemi222/2481
🔺اسلام واقعی
https://eitaa.com/fatemi222/7838
🔺_امام هدایت
https://eitaa.com/fatemi222/7839
🔺اخلاق امام حسین در منزل
https://eitaa.com/fatemi222/7843
🔺روش تربیت حسینی
https://eitaa.com/fatemi222/7846
🔺امام زندگی
https://eitaa.com/fatemi222/7845
دو بال حسینی و مهدوی
https://eitaa.com/fatemi222/2613
وادامه
https://eitaa.com/fatemi222/6305
شخصیتهای مسیر کربلا
https://eitaa.com/fatemi222/9697
مباحث محرمی
https://eitaa.com/fatemi222/6261
عبرتهای عاشورا
https://eitaa.com/fatemi222/9818
برنامه عبادی ماه شعبان.pdf
202.2K
فایل📜
📖برنامه عبادی ماه شعبان
#ماه_شعبان
🆔 @fatemi222
مجموعه سخنرانی اساتید سخن در مناسبت های ماه شعبان، موسسه پزوهشی تبلیغی ضحی.pdf
10.15M
✅ مجموعه سخنرانی اساتید سخن در مناسبت های ماه شعبان
🔰 ۵۶ جلسه منبر مکتوب در موضوعات:
💠مناجات شعبانیه
💠فضیلت ماه شعبان
💠ولادت سرداران کربلا
💠ولادت امام زمان
💠و....
✍ کاری از موسسه پژوهشی تبلیغی ضحی...
#ماه_شعبان
🆔 @fatemi222
نمازشناسی بسیار زیبا.ppsx
35.85M
پاورپوینت نمازشناسی بسیار زیبا
ویژه مبلغان نماز
🆔 @fatemi222
پاورپوینت حجاب.pptx
1.54M
✅مسابقه
🌹موضوع: حجاب
📙قالب: پاورپوینت
😊جذاب، هیجان😄
🆔 @fatemi222
کلاسداری کنترل خشم- ماه رمضان ١۴۴٠.ppsx
51.16M
#خشم
✅ پاورپوینت کلاسداری روشمند کنترل خشم
👌مناسب مقطع نوجوان به بالا
🆔 @fatemi222
🌹 اعمال ماه پیامبر(ص) :
🌺ماه شعبان ماه بسیار شریفى است و منسوب به حضرت سید الانبیاء صَلَّى اللَّهِ عَلِیهِ وَ اله وسلم است و آن حضرت این ماه را روزه مى داشت و به ماه رمضان وصل مى کردند.
🔰اعمالمشتركه اين ماه چند امر است:
1️⃣ در هر روزى هفتاد مرتبه بگويد: «أستَغفِرُ اللهَ وَأسألُهُ التَوبة».
2️⃣ در هر روز، هفتاد مرتبه بگويد: «أستَغفِرُ اللهَ الذي لا إلهَ إلّاهُوَ الرَحمنُ الرَحيمُ، الحَيُ القَيّومُ وَأتوبُ إلَيهِ».
3️⃣ در هر روز، در وقت زوال و در شب نيمه، صلوات شعبانیه را بخواند.
4️⃣ تصدّق كند در اين ماه اگر چه به نصف دانه خرما باشد، تا حق تعالى بدن او را به آتش جهنم حرام گرداند. و روايت است كه «بهترين اعمال در اين ماه، تصدّق كردن و طلب آمرزش نمودن است».
5️⃣ در مجموع اين ماه، هزار مرتبه بگويد: «لا إلهَ إلّاالله وَلا نَعبُدُ إلّاإيّاهُ مُخلِصينَ لَه الدين وَلَو كَرِهَ المُشرِكون» كه ثوابِ بسيار دارد؛ از جمله آنكه عبادت هزار ساله در نامه عملش نوشته شود.
6️⃣ دوشنبه و پنجشنبه اين ماه را روزه بگيرد كه بر آورده شود از او بيست حاجت دنيا و بيست حاجت از حاجت هاى آخرت.
7️⃣ در هر پنجشنبه اين ماه، دو ركعت نماز بگزارد در هر ركعت بعد از حمد صد مرتبه توحيد بخواند و بعد از سلام صد مرتبه صلوات بفرستد «6» و روزهاش نيز فضيلت دارد و روايت است كه: در هر روز پنجشنبه ماه شعبان زينت مىكنند آسمانها را، پس ملائكه عرض مىكنند: خداوندا! بيامرز روزه داران اين روز را و دعاى ايشان مستجاب گردان.
8️⃣ در اين ماه، صلواتِ بسيار بفرستد.
9️⃣ آنكه از روز جمعه آخر ماه تا بقيه ماه بسيار بگويد: «اللهُمَّ إنْ لَم تَكُنْ غَفَرتَ لَنا فيما مَضى مِنْ شَعْبانَ فَاغْفِرْ لَنا فيما بَقِيَ مِنهُ»
🆔 @fatemi222
🌺 فضیلت ماه شعبان
♦️ پيامبر صلی الله عليه و آله : إنَّما سُمِّيَ شَعبانُ لأِنَّهُ يَتَشَعَّبُ فيهِ أرزاقُ المُؤمِنينَ؛
♦️پيامبر صلی الله عليه و آله فرمودند :ماه شعبان، «شعبان» ناميده شد؛ زيرا روزى هاى مؤمنان در اين ماه قسمت مى شود.
📚 ثواب الأعمال ، ص ۶۲
🆔 @fatemi222
🔴امام خمینی(ره)
♦️ این سه ماه رجب و شعبان و ماه مبارک رمضان، برکات بسیار نصیب انسان، انسانهایی که می توانند استفاده کنند از این برکات، شده است. البته مبدأ همه مبعث است و دنبال او تمام جهاتی که هست. در ماه رجب، مبعث بزرگ و ولادت مولا علی بن ابی طالب- سلام اللَّه علیه- و بعض ائمه دیگر، و در ماه شعبان ولادت حضرت سید الشهدا- سلام اللَّه علیه- و ولادت حضرت صاحب- ارواحنا له الفداء- و در ماه مبارک، نزول قرآن بر قلب مبارک پیغمبر اکرم بوده است. و شرافت این سه ماه در زبانها و در بیانها و در عقلها و در فکرها نمی گنجد. و از برکات این ماهها ادعیه ای است که وارد شده است در این ماهها.»
📚صحیفه امام خمینی ره ج 17، ص: 456
🆔 @fatemi222
✍🏻یادداشت امام خامنهای درباره #مناجات_شعبانیه
♦️بسمالله الرحمنالرحیم
#دعا، وسیلهی مؤمن و ملجأ مضطر و رابطهی انسان ضعیف و جاهل با منبع فیاض علم و قدرت است، و بشر بیرابطهی روحی با خدا و بدون عرض نیاز به غنی بالذات، در عرصهی زندگی سرگشته و درمانده و هدر رفته است؛ «قل ما یعبؤا بکم ربیّ لولا دعاؤکم».
♦️بهترین دعا آن است که از سرمعرفتی عاشقانه به خدا و بصیرتی عارفانه به نیازهای انسان انشا شده باشد، و این را فقط در مکتب پیامبر خدا (صلّیاللَّهعلیه والهوسلّم) و اهلبیت طاهرین او - که اوعیهی علم پیامبر(ص) و وراث حکمت و معرفت اویند - میتوان جست. ما بحمداللَّه ذخیرهیی بیپایان از ادعیهی مأثورهی از اهلبیت (علیهمالسّلام) داریم که انس با آن، صفا و معرفت و کمال و محبت میبخشد و بشر را از آلایشها پاکیزه میسازد.
♦️مناجات مأثورهی ماه شعبان - که روایت شده اهلبیت (علیهمالسّلام) بر آن مداومت داشتند - یکی از دعاهایی است که لحن عارفانه و زبان شیوای آن، با مضامین بسیار والا و سرشار از معارف عالییی همراه است که نظیر آن را در زبانهای معمولی و محاورات عادی نمیتوان یافت و اساساً با آن زبان قابل ادا نیست.
♦️این مناجات، نمونهی کاملی از تضرع و وصف حال برگزیدهترین بندگان صالح خدا با معبود و محبوب خود و ذات مقدس ربوبی است. هم درس معارف است، هم اسوه و الگوی عرض حال و درخواست انسان مؤمن از خدا.
♦️مناجاتهای پانزدهگانه که از امام زینالعابدین حضرت علیبنالحسین (علیهالسّلام) نقل شده، گذشته از خصوصیت بارز دعایی مأثور از اهلبیت (علیهمالسّلام)، این مزیت را داراست که به مناسبت حالات مختلف #مؤمن، مناجاتها را انشا فرموده است.
♦️خداوند به همه توفیق استفاضه و خودسازی به برکت این کلمات مبارک را عنایت فرماید. آمین.
🆔 @fatemi222
🌹🌹 ماه شعبان را بزرگ بشماریم
🌹قالَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه وآله:
♦️ إنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ إِذَا كَانَ أَوَّلُ يَوْمٍ مِنْ شَعْبَانَ أَمَرَ بِأَبْوَابِ الْجَنَّةِ فَتُفَتَّحُ وَ يَأْمُرُ شَجَرَةَ طُوبَى فَتُطْلِعُ أَغْصَانُهَا عَلَى هَذِهِ الدُّنْيَا. ثُمَّ يُنَادِي مُنَادِي رَبِّنَا عَزَّ وَ جَلَّ: يَا عِبَادَ اللَّهِ، هَذِهِ أَغْصَانُ شَجَرَةِ طُوبَى، فَتَمَسَّكُوا بِهَا تَرْفَعْكُمْ إِلَى الْجَنَّةِ ... وَ الَّذِي بَعَثَنِي بِالْحَقِّ نَبِيّاً، إِنَّ الْمُتَعَلِّقِينَ بِأَغْصَانِ شَجَرَةِ طُوبَى تَرْفَعُهُمْ تِلْكَ الْأَغْصَانُ إِلَى الْجَنَّةِ.
🌹 رسول خدا صلّی الله علیه وآله فرمودند:
♦️همانا وقتی روز اوّل ماه شعبان می شود، خداوند به درهای بهشت امر می کند که باز شوند، پس درهای بهشت باز شده وخداوند به درخت طوبی امر می کند، و درخت طوبی شاخه های خود را روی اهل این دنیا می اندازد.
♦️ آن گاه منادیِ پروردگار ندا می کند: ای بندگان خدا، این شاخه ها، شاخه های درخت طوبی است. به آنها در آویزید، که شما را به سوی بهشت می برند .
📚 بحارالأنوار ج۹۷ص ۶۱
🆔 @fatemi222
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹 اعمال توصیه شده در ماه شعبان المعظم:
♦️ هر روز ۷۰ مرتبه استغفار
♦️ روزه مستحبی در روزهای دوشنبه و پنج شنبه
#ماه_شعبان
🆔 @fatemi222
🌹پيامبر اکرم (ص)فرمودند :
♦️شعبان ، ماه من و رمضان ماه خداوند است . هر كه ماه مرا روزه بدارد ، در روز قيامت شفيع او خواهم بود.
📚 بحارالأنوار : ج ۹۷ ، ص ۸۳
🆔 @fatemi222
1_1505651379.pdf
621.3K
🔖فیش منبر 🔖
#ماه_شعبان
💠 تمرین خوب خواستن💠
منبر مکتوب با موضوع ماه شعبان
شرح برخی از فرازهای
#مناجات_شعبانیه
📩
1_1505652031.pdf
366.3K
🔖فیش منبر 🔖
#امام_حسین علیه السلام
💠سیره اخلاقی امام حسین علیه السلام در منزل 💠
🔻احترام به همسر
🔻توجّه به خواستِ همسر
🔻غیرت ورزی نسبت به خانواده
🔻رفتار حضرت نسبت به خانواده و فرزندان در لحظه وداع
#ولادت_امام_حسین علیه السلام
📩
1_1505651606.pdf
558.5K
🔖فیش منبر 🔖
#امام_حسین علیه السلام
💠با امام حسین علیه السلام در محضر قرآن💠
📌1-عشق به قرآن در دوران کودکی
الف ـ فراگیری سوره توحید
ب ـ پرسش تأویل برخی آیات از رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم
ج ـ منظور از (انّ السمع و البصر و الفؤاد)چیست؟
د ـ شفا یافتن به برکت سوره حمد
📌2.عشق به آیات قرآن
📌3.عشق به تلاوت قرآن کریم
الف ـ قرائت قرآن در بیابان سوزان
ب ـ مهلت خواستن امام در عصر عاشورا
ج ـ خطبه شب عاشورا
#ولادت_امام_حسین علیه السلام
1_1505651828.pdf
483.5K
🔖فیش منبر 🔖
#امام_حسین علیه السلام
💠کمک و خدمت رسانی به محرومین و نیازمندان در سیره نورانی امام حسین علیه السلام💠
✍رفتار امام حسین علیه السلام با نیازمندان
✍یاری به بدهکاران بی بضاعت
✍بخشش محبوب ترین مال
✍توجه به آبرو و شخصیت افراد
✍یار یتیمان و بی پناهان
✍شهریار بنده نواز
✍رفع نیاز به اندازه معرفت
✍در پرتو آفتاب رحمت
✍توزیع بیت المال به نفع نیازمندان
✍پاسداری از منابع خیریه
✍در اوج جوانمردی
✍یاری به محرومان فرهنگی
#ولادت_امام_حسین علیه السلام
📩
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کمال_الانقطاع
حلول ماه شعبان گرامی باد
🆔 @fatemi222
#اسلام_واقعی
💢نتیجه مهربانی به یک سگ
روزي امام حسين علیه السلام از جائي عبور ميكردند که ديدند جواني به سگي غذا مي دهد.
امام #خوشحال شدند و فرمودند:
چرا اين گونه به سگ مهرباني مي كني ؟
جوان عرض كرد:
#غمگين هستم، مي خواهم با خشنود كردن اين حيوان، غم و اندوه من مبدل به خشنودي گردد. #اندوه من از اين است كه غلام يك نفر يهودي هستم و مي خواهم از او #جدا شوم.
امام حسين علیه السلام با آن غلام نزد صاحب او كه يهودي بود آمدند. امام حسين علیه السلام دويست دينار به يهودي داد ، تا #غلام را خريداري كرده و آزاد سازد.
يهودي گفت:
اين غلام را به خاطر #قدم مبارك شما كه به خانه ما آمدي به شما بخشيدم و اين بوستان را نيز به شما بخشيدم.
امام حسين علیه السلام هماندم غلام را آزاد كرد و همه آن #بوستان و دویست دینار را به او بخشيد.
سرانجام آن مرد #یهودی و همسرش که تحت تاثیر محبت امام حسین علیه السلام قرار گرفته بودند ، مسلمان شدند.
📚مناقب آل ابی طالب - ج 4 - ص 75
🆔 @fatemi222
آموزه ها، هدایت ها و رستگاری
به مناسبت ولادت مصباح الهدی امام حسین(ع)
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
🔷شعر
دوای درد عالم یا حسین است
شفای روح آدم یا حسین است
به لوح آفرینش با خط نور
نوشته اسم اعظم یا حسین است
اگر باشد تمام عمر یک دم
همان یک دم مرا، دم یا حسین است
اگر بر مرده جان بخشد عجب نیست
دم عیسی بن مریم یا حسین است
پس از ذکر خداوند تعالی
ز هر ذکری مقدّم یا حسین است
نجات اهل محشر، روز محشر
خموشی جهنم یا حسین است
به یاد آن لب عطشان هماره
صدای آب زمزم یا حسین است
نوای قلب کل سینه زن ها
نفس های محرّم یا حسین است
☑️تولد امام حسین (ع)
وقتی امام حسین متولد شد حضرت علی (ع) از پیامبر خواست که نامی برای فرزند تعیین کند. پیامبر هم از خداوند خواست تا اسم برای مولود پاک تعین فرماید.
جبرئیل که برای تحیت و نام گذاری نازل شده بود با فطرس ملک مواجه شد.
فطرس بی شباهت به آدم ابوالبشر نیست چنانچه آدم وقتی ترک اولی کرد یعنی کار شایسته را رها کرد و از بهشت به زمین تبعید شد تا با عبادت و تحمل سختیها به کمالاتی دست پیدا کند اما برای جبران ترک اولی نیز واسطهای و شفاعتی لازم بود او بعد از صدها سال عبادت کلماتی از طرف خداوند دریافت کرد و با آن کلمات برای تقرب و نجات خدای را صدا زد که یکی از دل نشینترین آن کلمات حسین بود.
فطرس نیز مثل آدم ابولبشر وقتی ترک اولی کرد و در زمین قرار گرفت باید سالها عبادت میکرد و سختیهایی را تحمل میکرد تا به درجات کمال و نجات از محدودیتها و سختیها برسد.
فطرس در جزیرهای مشغول به عبادت بود که دید هفتاد هزار فرشته با زعامت ملک مقرب جبرییل بر زمین فرود آمدهاند فطرس با یار دیرینش جبرییل سخن گفت و از او راز این آمدن شکوهمند را جویا شد .
جبرییل گفت خدا به محمد (ص) نعمتى داده و مىروم از از طرف خدا و خود مبارک باد گویم.
او از جبرییل خواهش کرد او را نیز به حضور برد.
جبرئیل درخواست فطرس را رد نکرد و او را با خود به حضور پیامبر آورد .
جبرییل سلام خدای را به بنده برگزیدهش محمد رساند و اسم مقدس حسین را اعلام فرمود.
فطرس به پیامبر اظهار ادب و خاکساری کرد و از او خواست برای شفا و نجات او شفاعت فرماید پیامبر شفای او را به همان اسم مقدس احاله فرمود.
فطرس از قنداقه حسین تبرک جست و شفای او که همان پر پروازش بود در همان لحظه برایش فراهم شد و او اکنون میتوانست بین زمین و آسمان هر جا که خواست پرواز کند.
او با مراحلی که پشت سر گذاشت فرشته بود و فرشته تر شد.
او تصمیم مهمیگرفت ، او تصمیم گرفت برای همیشه برای حسین باشد او خواست همیشه شاهد سلامها و ارادتهای عاشقان حسین باشد و آن درودها و اراداتها را بسان دستههای گل به حسین برساند.
☑️مقدمه
سخن از امام حسین(ع) زیباست و دامنه سخن بسی گسترده.
علم امام حسین، شجاعت امام حسین، مقاومت و ایستادگی سالار آزادگان، عبادت امام حسین، احساس مسؤولیت اجتماعی امام حسین، امر به معروف امام حسین، احسان و نیکوکاری ابا عبدالله، مظلومیت و مقامات معنوی سیدالشهدا، هر کدام سر فصلی است برای بحث و درس آموزی . اما بنا داریم فقط یکی از ابعاد آن امام مقدس را مورد بحث قرار دهیم که همان نجات و هدایت و نور بودن آن حضرت برای ظلمت زدگان و راه گم کرده گان و گناهکاران است.
اگر چه به حکم لِيَميزَ اللَّهُ الْخَبيثَ مِنَ الطَّيِّب گنهکاران را در خیمه حسین راهی نیست که نوریان را با ناریان تناسبی نباشد اما از گنهکاران پشیمان به طور ویژه پذیرایی میشود و حسین پذیرای گنهکاران پشیمان تاریخ است از آدم ابوالبشر گرفته تا هر آن که هنوز در خمیرهاش هرچنداندک بارقه ای از نور معنوی مانده باشد به این مصباح هدایت خواهند پیوست.
و این تفسیر آن جمله معروف است که «کُلُّهُم سُفُنُ النَّجاة وَ لکن سَفینةُ الحسینِ اَوسَع و اَسرَع » همه امامان کشتی نجاتند اما کشتی حسین وسیعتر و سریعتر است.
🔻 ادامه دارد 👇👇
ا ꧂ هدایت حسینی
در بیان احادیث꧁
🔻احادیث مختلف در مورد هدایت و امام حسین و فرزندان معصومش وارد شده است که چند مورد را تقدیم میکنیم🔺
☑️اهل بیت کشتی نجات
پیامبر فرمود
مَثَلُ أهلِ بَيتي مَثَلُ سَفينَةِ نُوحٍ؛ مَن رَكِبَها نَجا و مَن تَخَلّفَ عَنها غَرِقَ .
مَثَل اهل بيت من، مثل كشتى نوح است كه هر كس سوارش شد نجات يافت و هر كس كه از آن باز مانْد غرق گشت.(۱)
☑️نوشته عرش الهی
امام حسین(ع) فرمود:
دَخَلْتُ عَلَى رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ عِنْدَهُ أُبَيُّ بْنُ كَعْبٍ فَقَالَ لِي رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ مَرْحَباً بِكَ يَا أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ يَا زَيْنَ اَلسَّمَاوَاتِ وَ اَلْأَرَضِينَ قَالَ لَهُ أُبَيٌّ وَ كَيْفَ يَكُونُ يَا رَسُولَ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ زَيْنَ اَلسَّمَاوَاتِ وَ اَلْأَرَضِينَ أَحَدٌ غَيْرُكَ قَالَ يَا أُبَيُّ وَ اَلَّذِي بَعَثَنِي بِالْحَقِّ نَبِيّاً إِنَّ اَلْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍّ فِي اَلسَّمَاءِ أَكْبَرُ مِنْهُ فِي اَلْأَرْضِ وَ إِنَّهُ لَمَكْتُوبٌ عَنْ يَمِينِ عَرْشِ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مِصْبَاحُ هُدًى وَ سَفِينَةُ نَجَاةٍ وَ إِمَامٌ غَيْرُ وَهْنٍ وَ عِزٌّ وَ فَخْرٌ وَ عِلْمٌ وَ ذُخْرٌ وَ إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ رَكَّبَ فِي صُلْبِهِ نُطْفَةً طَيِّبَةً مُبَارَكَةً زَكِيَّةً...
بر رسول خدا (ص) وارد شدم اُبىّ بن كعب هم آنجا بود. رسول خدا (ص) فرمود : خوش آمدى اى ابا عبد اللّه ! اى زيور آسمان ها و زمين. اُبىّ به ايشان عرض كرد : اى رسول خدا! چگونه ممكن است كسى جز شما زيور آسمان ها و زمين باشد؟ پيامبر به او فرمود : اُبىّ، سوگند به آنكه مرا به حق به پيامبرى برانگيخت، حسين بن على در آسمان بزرگتر و با عظمت تر از زمين است؛ زيرا در سمت راست عرش نوشته شده است: او چراغ هدايت و كشتى نجات است.
خداوند در صلب او نطفه پاک مبارک قرار داده است.(۲)
❤️هدایت حسینی با بذل خون قلب
اگر هر انسان و هر جامعه ای بخواهد تاریکی ها را کنار بزند و به حقیقت نور معرفت و محبت الهی برسد و با معرفت الهی در عالم زندگی کند و از حیرت و ظلالت بیرون بیاید باید عاشورای امام حسین را دریابد «وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیک لِیسْتَنْقِذَ عِبَادَک مِنَ الْجَهَالَةِ وَ حَیرَةِ الضَّلَالَه»هر اندازه یک جامعه و یک انسان در عاشورا غرق شوند به همان اندازه به معرفت و هدایت می رسند.
☑️مراحل هدایت
امام صادق(علیه السلام) فرمودند: «وَ إِذَا تَجَلَّی ضِیاءُ الْمَعْرِفَةِ فِی الْفُؤَادِ هَاجَ رِیحُ الْمَحَبَّةِ وَ إِذَا هَاجَ رِیحُ الْمَحَبَّةِ اسْتَأْنَسَ فِی ظِلَالِ الْمَحْبُوبِ وَ آثَرَ الْمَحْبُوبَ عَلَی مَا سِوَاهُ وَ بَاشَرَ أَوَامِرَهُ وَ اجْتَنَبَ نَوَاهِیهُ وَ اخْتَارَهُمَا عَلَی کلِّ شَی ءٍ غَیرِهِمَا وَ إِذَا اسْتَقَامَ عَلَی بِسَاطِ الْأُنْسِ بِالْمَحْبُوبِ مَعَ أَدَاءِ أَوَامِرِهِ وَ اجْتِنَابِ نَوَاهِیهِ وَصَلَ إِلَی رُوحِ الْمُنَاجَاةِ وَ الْقُرْب»وقتی پرتو معرفت در قلب کسی روشن می شود، نسیم محبت می وزد و وقتی نسیم محبت وزید انس با محبوب حاصل می شود و نتیجه ی این محبت تقدم محبوب بر همه کس و اجرای اوامر و دوری از چیزهایی است که او نهی کرده و این مقام انسان را به روح مناجات و حقیقت قرب می رساند. اگر همه با محبت خدا زندگی کنند و هدایت الهی و قرآن در همه ی دلها روشن شود و همه ی قلب ها مومن و جذب محبت خدا شوند و با این محبت به حقیقت الهی و مقام قرب برسند کانون انتشار این محبت عاشوراست. به دنبال این چراغ معرفت، نسیم محبت در قلب می وزد و خدای متعال محبوب و بر همه چیز مقدم می شود. عاشورا نقطه ی روشن شدن چراغ محبت، چراغ معرفت و وزش نسیم محبت الهی است.(۳)
🔻 ادامه دارد 👇👇
ا ꧂ انواع هدایت
در سخن و سیره ꧁
🔻غیر از آنکه نور مقدس شخصیت امام حسین(ع) و محبت آن حضرت، اثر معنوی در هدایت جوامع و انسان ها دارد در سخن و سیره امام حسین پیام ها و آموزه های مهمی برای زیست درست انسانی دارد که مواردی از آن را ذکر میکنیم🔺
🔷عبادت
عبادت در سیره مردی که لقب اباعبدالله بر چهره ابدی او می درخشد که به یک معنا پدر عبادت کنندگان است .
عبادت شورانگیز و ملکوتی امام حسین(ع) در ظهر عاشورا، یکی از زیباترین جلوه های نیایش به درگاه پروردگار متعال است،
هنگامی که یکی از یاران وقت نماز ظهر را به حضرت اعلام کرد، حضرت به او فرمود:«ذَكَّرْتَ الصَّلاةَ، جَعَلَكَ اللَّهُ مِنَ الْمُصَلِّينَ الذَّاكِرينَ! نَعَمْ، هذا أَوَّلُ وَقْتِها؛ نماز را به يادآوردى، خداوند تو را از نمازگزاران قرار دهد.
سپس در مقابل تیر باران دشمن به نماز ایستاد . نماز باشکوهی که در هنگام نبرد تاریخ ساز کربلا و علیرغم وجود موانع و محدودیت ها به وقوع پیوست که نشان از دلبستگی شدید آن حضرت به راز و نیاز با معبود و گواه این حقیقت تابناک که حضرت سیدالشهدا(ع) برای عاشقان به نماز، اسوه و الگویی کامل از عبودیت و بندگی است که باید همیشه به ایشان اقتدا نمود.
در روایتی وقتی از امام زین العابدین(ع) علت کم فرزندی امام حسین(ع) را سوال کردند کثرت عبادت آن حضرت را دلیل آن دانستند.
🔷عزتمندی و ظلم ستیزی
سراسر زندگى امام حسین(ع) حکایت از امتناع و خوددارى از سازش با ستم و باطل است تا آنجا که آن حضرت در تاریخ به ابوضیم (پدر مقاومت و ایستادگى) ملقب شده است.
شعار معروف آن حضرت الهام بخش عزت و سازش ناپذیری است.
فرمود: اَلا وَ اِنَّ الدَّعِیَّ بْنَ الدَّعِیِّ قَدْ رَكَزَ بَیْنَ اثْنَتَیْنِ بَیْنَ السِّلَّةِ وَ الذِّلَّةِ وَ هَیْهاتَ مِنَّا الذِّلَّةُ
🔷صبر و مقاومت
یکی از مهم ترین هدایت گری های امام حسین در سخن و عمل دعوت به صبر است ؛
در امتحان های سخت جلوه های اعلای صبر در سیدالشهدا مشاهده شده است مثلا در هنگام اصابت تیر به گلوی کودک شیرخوار ش در حالی که خون گلوی فرزند را در کف دست میگرفت و به طرف آسمان می پاشید فرمود:
هَوَّنَ عَلَىَّ ما نَزَلَ بي أَنَّهُ بِعَيْنِ اللّهِ»؛ اين مصيبت بر من آسان است، چرا كه در محضر خداست.
در وداع آخر با سخنان مهمی خواهرش زینب را به صبر دعوت فرمود:
«يا اُختاه ! تَعَزَّي بِعَزاءِ اللّه ِ ، وَ ارضَي بِقَضاءِ اللّه ِ ، فَإِنَّ سُكّانَ السَّماواتِ يَفنَونَ ، وأهلَ الأَرضِ يَموتونَ ، وجَميعَ البَرِيَّةِ لا يَبقَونَ ، وكُلَّ شَيءٍ هالِكٌ إلّا وَجهَهُ ، لَهُ الحُكمُ وإلَيهِ تُرجَعونَ . وإنَّ لي ولَكِ ولِكُلِّ مُؤمِنٍ ومُؤمِنَةٍ اُسوَةً بِمُحَمَّدٍ صلى الله عليه و آله .»(۴)
خواهرم! خود را به صبر خدا بسپار كه ساكنان آسمانها فانى مىشوند و همۀ زمينيان بميرند و همۀ خلايق نابود شوند و هیچ کدام از خلایق نخواهند ماند و همه چیز هلاک شدنی است مگر وجه خداوند و حکم برای اوست و همه به سوی او باز میگردید و برای من و شما و برای هر مومنی پیامبر اسوه است.
🔷ایستادگی در هدف
یکی از مهم ترین جلوه های هدایت آن امام همام، در این است که کسی که هدف درستی برگزیده باشد تحت تاثیر اکثریت و هیاهوی شان قرار نگیرد.
۷۲ نفر تو را تایید کنند و سی هزار نفر نظرت را به تمسخر و انکار بگیرند نباید متزلزل شوی.
المُؤمِنُ کَالجَبَلِ الرّاسِخِ لاتُحَرِّکُهُ العَواصِفُ. مؤمن، چونان کوه استواری است که توفان ها او را تکان نمی دهد.(۵)
🔷 احساس تکلیف
امر به معروف که در واقع احساس تکلیف در برابر نجات و هدایت و رستگاری جامعه است در مرام حسینی در اوج است
امام حسین (ع) در گودی قتلگاه امر به معروف و نهی از منکر نمود: وقتی دید که لشگر به سمت خیمه ها می رود فریاد زد که اگر دین ندارید لااقل مرد باشید که ۳ نکته از آن برداشت می شود:
اول: امر به معروف و نهی از منکر تا آخرین دقیقه عمر
دوم: حمایت از ناموس حتی در گودال قتلگاه
سوم: نهی از منکر حتی نسبت به وحشی ترین آدم ها
چهارم : استفاده از روحیات مخاطب در تأثیر پذیری تا جایی که امام حسین (ع) از روحیه نژادی مخاطب بهره بردند بعد از یادآوری قیامت و آزادگی عرب بودن شان را به یادشان آوردند؛
«وَيْحَكُمْ يا شيعَةَ آلِ أَبي سُفْيانَ! إِنْ لَمْ يَكُنْ لَكُمْ دينٌ، وَ كُنْتُمْ لا تَخافُونَ الْمَعادَ، فَكُونُوا أَحْراراً في دُنْياكُمْ هذِهِ، وَارْجِعُوا إِلى أَحْسابِكُمْ إِنْ كُنْتُمْ عَرَبَاً كَما تَزْعُمُونَ»؛ (واى بر شما! اى پيروان آل ابى سفيان! اگر دين نداريد و از حسابرسى روز قيامت نمى ترسيد لااقل در دنياى خود آزاده باشيد، و اگر خود را عرب مى دانيد به خلق و خوى عربى خويش پايبند باشيد).
🔻 ادامه دارد 👇👇