۱۱ تیر سالگرد شهادت #آیت_الله_صدوقی گرامی باد
سلم و حرب، تولی و تبری را در وجودش داشت
🔰🔰🔰
در برابر طاغوت
بعد از آن که در ۲۵ شهریور ۱۳۲۰، رضاخان با سپردن امور به دست ولیعهد خود استعفا داد، سوار اتومبیل شد و به سوی اصفهان رفت . اتومبیل در عباس آباد دلیجان خراب شد، شاه دیروز و پدر شاه امروز خواست در فرصتی که ایجاد شده در باغهای اطراف گردش کند; لذا روانه باغی شد، اما دقایقی بعد معلوم شد باغ توسط آیت الله صدوقی اجاره شده است و معظم له نیز آن روز در باغ بود . وقتی به او خبر می دهند رضاخان می خواهد به باغ شما وارد شود - به دلیل تنفر از شاه - می گوید: «به او بگویید باغ خانوادگی است و نمی توان وارد شد .» ، اما رضاخان بی اعتنایی می کند و وارد باغ می شود . حضرت آیت الله صدوقی با لباس روحانیت در باغ به راه افتاد و با ابراز ترشرویی و ناخشنودی، نارضایتی خود را بروز داد و شاه را به خشم آورد . شاه نیز مجبور به خروج از باغ شد . محمد رضا شاه که از این برخورد با پدرش به شدت خشمگین بود، تصمیم گرفت در سفر به یزد، آیت الله صدوقی را ادب کند، اما اقتدار و نفوذ شهید صدوقی نزد مردم مانع از این عمل گردید .
🍃🍃🍃
حمایت از فدائیان اسلام
آیت الله صدوقی از فدائیان اسلام به شدت حمایت می کرد، به گونه ای که خانه اش در شهر قم پناهگاه آنان بود . در سال 1330 (ه . ش) وقتی سید عبدالحسین واحدی (مرد شماره دو فدائیان اسلام) تحت تعقیب قرار گرفت، آیت الله صدوقی او را در خانه اش پنهان کرد . ماموران شاه دو مرتبه به منزل او ریختند، ولی بعد از ناکامی از پیدا کردن واحدی، با عذرخواهی از آنجا خارج شدند
#اعمال_دهه_اول_ذیالحجه
مستحب است در تمام این روزها بعد از نماز صبح و مغرب، دعای «اللهم هذه الایام التی فضلتها علی غیرها» خوانده شود.
اللّهُمَّ هذِهِ الأَیّامُ الَّتِی فَضَّلْتَها عَلی غَیْرِها مِنَ الأَیّامِ وَ شَرَّفْتَها، وَ قَدْ بَلَّغْتَنِیها بِمَنِّکَ وَ رَحْمَتِکَ، فَانْزِلْ عَلَیْنا مِنْ بَرَکاتِکَ، وَ اسْبِغْ عَلَیْنا فِیها مِنْ نَعْمائِکَ.
اللّهُمَّ انِّی اسْأَلُکَ انْ تُصَلِّیَ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ فِیها، وَ انْ تَهْدِیَنا فِیها سَبِیلَ الْهُدی، وَ تَرْزُقَنا فِیهَا التَّقْوی وَ الْعِفافَ وَ الْغِنی، وَ الْعَمَلَ فِیها بِما تُحِبُّ وَ تَرْضی.
اللّهُمَّ انِّی اسْأَلُکَ یا مَوْضِعَ کُلِّ شَکْوی، وَ یا سامِعَ کُلِّ نَجْوی، وَ یا شاهِدَ کُلِّ مَلَاءٍ، وَ یا عالِمَ کُلِّ خَفِیَّةٍ، انْ تُصَلِّیَ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ انْ تَکْشِفَ عَنّا فِیهَا الْبَلاءَ، وَ تَسْتَجِیبَ لَنا فِیهَا الدُّعاءَ، وَ تُقَوِّیَنا فِیها، وَ تُعِینَنا وَ تُوَفِّقَنا فِیها رَبَّنا لِما تُحِبُّ وَ تَرْضَی، وَ عَلی ما افْتَرَضْتَ عَلَیْنا مِنْ طاعَتِکَ، وَ طاعَةِ رَسُولِکَ وَ اهْلِ وِلایَتِکَ.
اللّهُمَّ انِّی أَسْأَلُکَ یا ارْحَمَ الرَّاحِمِینَ انْ تُصَلِّیَ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ انْ تَهَبَ لَنا فِیهَا الرِّضا انَّکَ سَمِیعُ الدُّعاءِ، وَ لا تَحْرِمْنا خَیْرَ ما نَزَلَ فِیها مِنَ السَّماءِ، وَ طَهِّرْنا مِنَ الذُّنُوبِ، یا عَلّامَ الْغُیُوبِ، وَ اوْجِبْ لَنا فِیها دارَ الْخُلُودِ.
اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ لا تَتْرُکْ لَنا فِیها ذَنْباً الّا غَفَرْتَهُ وَ لا هَمّاً الّا فَرَّجْتَهُ، وَ لا دَیْناً الّا قَضَیْتَهُ، وَ لا غائِباً الّا ادْنَیْتَهُ، وَ لا حاجَةً مِنْ حَوائِجِ الدُّنْیا وَ الْآخِرَةِ الّا سَهَّلْتَها وَ یَسَّرْتَها، انَّکَ عَلی کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ.
اللّهُمَّ یا عالِمَ الْخَفِیّاتِ، یا راحِمَ الْعَبَراتِ، یا مُجِیبَ الدَّعَواتِ، یا رَبَّ الأَرَضِینَ وَ السَّماواتِ، یا مَنْ لا تَتَشابَهَ عَلَیْهِ الأَصْواتُ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ اجْعَلْنا فِیها مِنْ عُتَقائِکَ وَ طُلَقائِکَ مِنَ النّارِ، وَ الْفائِزِینَ بِجَنَّتِکَ، النّاجِینَ بِرَحْمَتِکَ، یا ارْحَمَ الرَّاحِمِینَ، وَ صَلَّی اللَّهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ اجْمَعِینَ وَ سَلَّمَ تَسْلِیماً
التماس دعا🌷
فتح الفتوح لحظه های یاد شهدا در راه شهدا
#انس_با_قرآن
صفحه #چهارصد_هشتاد_هفت
روزی یک صفحه باترجمه
تفسیر حجتالاسلام قرائتی
💠💠💠
آیه ۳۲ و ۳۳ در حدیثی از رسول خدا آمده است ایمان دو شاخه دارد یک شاخص بر شاخه دیگر شکر
طبیعت و مظاهر آن چون آب و باد برای کسان آیه و نشان است که در سختی های دنیا صابر و رفاه آن شاکر باشند
آیه ۳۶ سرچشمه جدال با حق دلبستگی به زندگی دنیاست که متاع زودگذر ای بیش نیست
خدایی که دنیا و آخرت برای عروس تنها آخرت را از آن خود دانسته است
آنچه را ما در دنیا از دست می دهد خداوند بهترش را به او در قیامت می دهد
آیه ۳۷ اولین گام اصلاحات، پاکسازی است سپس خودسازی و جامعه سازی
منشاء بسیاری از گناهان شهوت و غضب است اول دوری از شهوات را مطرح کرد و دوری از وزرا
آیه ۳۸ و ۳۹ اجابت دعوت خدا باید با عمل باشد نه ادعا
مشورت مربوط به امور مردم است احکام و دستورات دینی
نماز تکبر را مشورت استبداد را و انفاق به را در جامعه محو می کند
در برابر خودی ها گذشت و بخشش در برابر ستمکاران استمداد و دفاع لازم است
آیا ۴۰ و ۴۱ از بدی دیگران کافی نیست باید او را اصلاح کرد
دریافت الطاف الهی مشروط به عفو و اصلاح است نه انتقام
آیه ۴۲ و ۴۳ ظلمی را باید افشا کرد که رنگ فتنه و فساد و جنبه اجتماعی داشته باشد
خویشتنداری و گذشت به جای انتقام مورد سفارش قرآن است
آیا ۴۴ خداوند به کیفر کو و فقط افرادی را به گمراهی می کشاند
تجاوز به حقوق مردم سر محرومیت از هدایت افتادن در گرداب گمراهی و سرگردانی و حسرت است
ظلم نکنیم، صلوات🌷
@fatholfotooh
پرواز ۶۵۵
🍃✈️🍃✈️🍃✈️🍃✈️🍃
در سالهای پایانی جنگ تحمیلی، ارتش عراق برای زیر فشار قراردادن ایران و به جبران همه شکستهایی که فکرش را نمیکرد، به ۲ اقدام گسترده و ناجوانمردانه دست زد؛ بمباران شهرها و مردم غیرنظامی و زدن کشتیهای نفتکش و غیرجنگی. متعاقب این رفتار حزب بعث، قوای مسلح ایران ضمن پوشش هوایی گسترده نفتکشهای ایرانی در خلیجفارس، اقدام مشابهی علیه تجهیزات نفتی عراق انجام میداد که در اصطلاح «جنگ نفتکشها» رقم خورد.
رژیم صدامحسین با آنکه از همه پشتیبانیهای نظامی بهرهمند بود، آنگونه که دوست داشت روند جنگ به نفعش نبود. در این زمان، ارتش ایالات متحده آمریکا که در منطقه خلیجفارس استحکامات نظامی داشت، به بهانه دفاع از نیروهای مستقر خود، ولی درواقع برای پوشش نواقص نظامی عراق، گاهی مستقیم به نیروهای نظامی ایران حمله میکرد و تا آن زمان و بر اثر درگیری مستقیم، چند ناوچه و قایق نظامی ایران را هدف قرار داده و خدمه آن را به شهادت رسانده بود.
صبح روز یکشنبه ۱۲ تیر ۱۳۶۷، یک فروند هواپیمای مسافربری ایرانایر به شماره پرواز ۶۵۵ تهران را به مقصد بندرعباس و سپس دوبی ترک کرد و عازم سفری بیبازگشت شد. بنا به ملاحظات جنگی و برای جلوگیری از هرگونه درگیری احتمالی، مقامات هوایی ایران دستور اکید داده بودند که هواپیماهای غیرنظامی در ارتفاعی مشخص پروار کنند. از سوی دیگر، رژیم ایالات متحده آمریکا در پیامی به کشورهای منطقه از آنان خواست موج رادیویی پروازهای غیرجنگی را بر کانال ۱۲۱ مگاهرتز تنظیم کنند تا هشدارهای نظامی را دریافت کنند و پاسخ دهند.
هواپیمای ایرانایر پس از توقف در فرودگاه بندرعباس، آماده پروازی ۲۹ دقیقهای تا دوبی میشد و در راستای خطوط بینالمللی هوایی و برنامهریزی استاندارد پرواز، بندرعباس را ترک میکرد. ناو جنگی وینسنس در آن هنگام در منطقه بود و با دریافت گزارشهایی مبنی بر پرواز هواپیمایی در رادار خود، ضمن اعلام هشدار، هویت آن را جویا میشود. از آنجا که پیامهای رادیویی ارسالی روی موج نظامی تنظیم شده بود، بهطبع ایرباس امکان پاسخ پیدا نمیکند و ارتفاع خود را به ۱۴ هزار پا افزایش میدهد. ۷ دقیقه پس از برخاستن از بندرعباس، به دستور ناخدا ویلیام راجرز، یک موشک استاندارد ۲ بهسمت ایرباس شلیک شد تا جنایتی جنگی علیه مسافرانی غیرمسلح و بیگناه انجام شود. پس از اصابت موشک، هواپیما از رادار محو شد و افسران کنترل پرواز ایران متوجه فاجعهای انسانی شدند.
یادشان گرامی 🌷
هدیه به روحشان، صلوات