🍃🌸🌸🌸
✅ خلاصهی #درس هفتاد و دوم:
مگه دعاها فقط برا گرفتن حاجتَن؟
🍃🌸🌸🌸
🔻وارد بحث مدح و ثنای الهی به عنوان یکی از راهای شکر، شدیم:
🔹گفتیم برا این که ما از دعاها، توقع برآورده کردن حاجتامون رو داریم، بهشون به عنوان یک کلاس توحید و خداشناسی نگاه نمیکنیم؛ امّا اهل بیت علیه السلام به ما یاد دادن وقتی میخوایم حاجتی رو از خدا درخواست کنیم، قبلش مدح و ثنای الهی رو به جا بیاریم تا یادمون باشه که داشتن خدا، بزرگترین حاجت مستجاب شدهمونه.
🔹بعد وارد یکی از دعاها شدیم که به دعای مشلول معروفه. تو این درس میخوایم بریم سراغ خود این دعا و یه مقدارِ خیلی کم بچشیمش.
▫️خیلی از دعاها مثل همین دعا با این عبارت شروع میشن:
🍃اللّٰهُمَّ إِنّی أَسأَلُکَ بِاسمِک.
🍂خدایا! از تو میخواهم به نامت.
بعدشم چند تا از اسمای خدا رو میآرن.
▫️تو دعای مشلول، بعد از این عبارت یه عالمه اسمای قشنگ خدا اومده. از کنار این اسما نباید به راحتی گذشت. اینا نشونههای شناخت خداست.
من این جا میخوام خارج از فضای ترجمۀ لغت به لغت، یه مقدار به کمک این اسما با خدا حرف بزنم.
🔻یکی دو نمونه از اسما رو اینجا شرح می دیم و توصیه می کنیم تو متن کامل درس بقیه اسامی زیبا و پر مفهوم خداوند، که تو این دعا بهشون اشاره شده، رو بخونید:
✨یا ذَا الجَلالِ وَ الإِكرامِ✨
ای خدای من! ای خدایی که عظمت و جلال داری؛ امّا عظمت و جلال تو، مثل بعضی از این پادشاها نیست که از بزرگیشون استفاده میکنن برای لِه کردن رعیتشون. تو بندههات رو اکرام میکنی و تحویلشون میگیری. هر چی فایده تو زندگی به این بندهها رسیده، از طرف تو رسیده. مگه کَرم تو مثل کَرم ماست که تموم بشه؟ هر چی کَرم کردی از اوّل خلقت تا امروز، یه ذرّه از کرمت کم نشده.
✨یا حَیُّ یا قَیومُ✨
ای خدای من! ای خدایی که همیشه زندهست. وای که اگه یه لحظه تو نباشی، چی میشه؟ یه لحظه بدون وجود خدا رو چه جوری میشه تصوّر کرد؟ تو همیشه بودی، همیشه هستی و همیشه خواهی بود. این همیشگی بودنت چه قدر من رو آروم میکنه! وقتی بچّه هستم و به پدر و مادرم تکیه میکنم، تا پدرم یا مادرم مریض میشن، نگران میشم که نکنه از دستشون بدم؛ ولی چه قدر خوبه که هیچ وقت نگران از دست دادن تو نیستم. خیلی خوبه. بیشتر از اونی که فکرش رو بتونم بکنم.
✨یا مُفیدُ یا مُدَبِّرُ✨
خدای من! کاش می فهمیدم جز تو هیچ کس و هیچ چیز دیگهای برام فایده نداره. تویی که میتونه به من فایده برسونی و اگه خواستی فایدهای برسونی، کسی نمیتونه جلودارت باشه. چه خوبه که مدبّر همۀ زندگی من تویی. وقتی برنامهای رو که تو برا زندگیم چیدی، اجرا میکنم با همۀ وجود، احساس میکنم دارم تو همون مسیری حرکت میکنم که به خاطرش آفریده شدم. وقتی خالق آدم، برنامۀ زندگیش رو بچینه، حتماً طوری میچینه که به هدف آفرینشش برسه. چه بده خالق آدم یکی باشه ولی کس دیگه ای برنامۀ زندگی آدم رو بچینه، یکی دیگه بگه چی کار کن، چی کار نکن. اگه این طوری بود، نمیشد به هیچ برنامهای اطمینان کرد؛ ولی من با همۀ وجودم اطمینان دارم به برنامهای که تو برام ریختی.
▫️چه قدر دلم میسوزه وقتی به این فکر میکنم که دعاهایی که اهل بیت علیهم السلام به ما یاد دادن، بین ما بچّه شیعهها این قده غریبنَ.
■یه دکتری رفته به شهری که نمیشناسنش. متخصّص که نه، فوق تخصّصه. مردم فکر میکنن که یه دکتر عمومیه. سرما که میخورن میرن پیشش؛ امّا برا درمون مریضیایی که این دکتر، تخصّصش رو داره، بهش مراجعه نمیکنن و میرن جای دیگه.
■قصّۀ دعاها بین ما، قصّۀ همین دکتره شده. این دعاها اومدن توحید ما رو قوی کنن، ما ازشون میخوایم که سرماخوردگیمون رو درست کنن.
#خلاصه_درس هفتاد و دوم
https://eitaa.com/abbasivaladi
➖➖➖🍃🌸🌸🌸🍃➖➖➖
🔶🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔶
📣📣خواهران محترم مراسم دعای عرفه فردا ساعت ۴ برگزار می شود.
🔴 لطفا مفاتیح همراه داشته باشید.🔴
🔶🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔶
#شرح_نامه ۳۱
نهجالبلاغه
📌قسمت ۹۰
❣امیرالمومنین علیهالسلام در هفتمين توصيه مى فرمايد:
✨مَنْ أَکْثَرَ أَهْجَرَ
💠 «کسى که پرحرفى مى کند سخنان ناروا و بى معنا فراوان مى گويد»
✍آرى يکى از فوايد سکوت، گرفتار نشدن در دام سخنان بى معناست و اين بسيار به تجربه رسيده که افراد پر حرف پرت و پلا زياد مى گويند، زيرا سخنان سنجيده و حساب شده، فکر و مطالعه مى خواهد در حالى که افراد پر حرف مجالى براى فکر ندارند.
📝ادامه دارد.....
┄┄┅┅┅❅◇❅┅┅┅┄┄
📚نهج البلاغه ای شویم▪🌸▪👇
🔶 @nahjolbalaghe5
┄┅═✧❁📚🔶📚❁✧═┅┄
🌳 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🍁 الدَّهْرُ یُخْلِقُ الاَْبْدَانَ، وَیُجَدِّدُ الاْمَالَ، وَیُقَرِّبُ الْمَنِیَّةَ، وَیُبَاعِدُ الاُْمْنِیَّةَ: مَنْ ظَفِرَ بِهِ نَصِبَ، وَمَنْ فَاتَهُ تَعِبَ
🌿 بازی روزگار :
روزگار، بدن ها را کهنه و آرزوها را نو می سازد مرگ را نزدیک و خواسته ها را دور می کند. کسی که به مواهب آن برسد سخت خسته می شود و کسی که به آن نرسد رنج می برد
📚 #نهج_البلاغه ، #حکمت ۷۲
┄┄┅┅┅❅◇❅┅┅┅┄┄
📚نهج البلاغه ای شویم▪🌸▪👇
🔶 @nahjolbalaghe5
┄┅═✧❁📚🔶📚❁✧═┅┄
گوشت خرگوش
برخی خوردن گوشت خرگوش را حلال و برخی دیگر مکروه می دانند، عده ای نیز سمت راست آن را حلال و سمت چپ را حرام می دانند.
در حالی که خوردن گوشت خرگوش مطلقاً حرام است.
توضیح المسائل امام ج 2، ص601
🌱
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
جلوه های اذیت و آزار
شکی نیست که آزار دیگران گناه است اما این عمل ناپسند نمونه های گوناگونی دارد که بسیاری بدان توجه ندارند مانند:
بلند کردن صدای رادیو و تلویزیون، مزاحمت تلفنی، سیگار کشیدن در فضای بسته، روشن کردن موتور و ابزاری که صدای بلند دارد، تحریک حساسیت دیگران به قصد اذیت یا زخم زبان و...
🌱
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
🔷 #آسیب_های_تک_فرزندی👪
1. ناهمگونی با آموزههای دینی
از آموزههای دینی استفاده میشود که داشتن فرزند، آثار متعددی دارد؛ از جمله موجب
#اقتدار_والدین میشود؛ چنانکه روایات و سبک زندگی ایرانی نشان میدهد که فرزند، بازوی توانایِ والدین در شرایط سخت زندگی است. امام رضا7 فرمود: «... تَوْفِیرِ الْوَلَدِ لِنَوَائِبِ الدَّهْرِ وَ حَوَادِثِ الْأُمُور: [از برکات ازدواج] اندوختن فرزند برای (رویارویی با) سختیهای روزگار است».
روزی امام حسن عسکری علیه السلام به یکی از یاران خود فرمود: «آیا فرزند داری؟ عرض کرد: خیر! امام دربارۀ او دعا فرمود: «اللَّهُمَ ارْزُقْهُ وَلَداً یَکُونُ لَهُ عَضُداً فَنِعْمَ الْعَضُد: خدایا! به او فرزندی روزی کن که بازوی توانایی برای وی باشد؛ چراکه فرزند، چه خوب بازویی است!». قرآن نیز داشتن مال و فرزند را نشانة اقتدار میداند: «ثُمَّ رَدَدْنا لَکُمُ الْکَرَّةَ عَلَیْهِمْ وَ أَمْدَدْناکُمْ بِأَمْوالٍ وَ بَنینَ وَ جَعَلْناکُمْ أَکْثَرَ نَفیرا: سپس شما را دولت باز گردانیم و بر آنها پیروزى دهیم و شما را به مالها و فرزندان یارى کنیم، و بر شمارتان بیفزاییم».
بنابراین، یکی از پایههای اصلی قدرتمندی والدین، فرزند است. طبیعی است که اگر تعداد فرزندان بیشتر باشد، والدین قدرتمندتر خواهند بود. از سوی دیگر، ایستادگی جامعۀ اسلامی در برابر تجاوز استکباری، به گوهر ایمان و عمل جوانان فداکار وابسته است؛ از این رو، ائمۀ اطهار: پیروان خود را به ازدیاد نسل تشویق کردهاند. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «فرزند بخواهید و آن را طلب کنید؛ چراکه فرزند، مایۀ روشنی چشم و شادی قلب والدین است».
جان رایان، کاتولیک سرشناس آمریکایی، نیز از زنان میخواست فرزندان زیادی داشته باشند؛ زیرا «تأمین خانوادههای بزرگ به انواعی از نظم نیاز دارد که حاصلش زندگیهای موفق است». خود وی خانوادهای یازده نفره داشت. به باور او «کارشناسانی که به کنترل موالید معتقدند، به رشد متعادل جامعه و ادامه حیات آن فکر نکردهاند».
http://eitaa.com/joinchat/3575775262C48b4ac68a3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ اکثر کسانی که به دوزخ میروند، به خاطر نفهمیدن این حقیقت است!
👈🏻 این رو به فرزندتون یاد بدید.
#استوری
@Panahian_ir