حدیث اخلاق حجت الاسلام والمسلمین حاج میرزا علی آقا محدث زاده، فرزند ارشد محدث نامی حاج شیخ عباس قمی رحمت اللّه علیه، از خطبا و فضلای معاصر، سال 1338 قمری در قم پا به عرصه وجود نهاد. یک ساله بود که همراه والدین خود به مشهد مقدس مهاجرت نمود و دوران کودکی را در مهد تربیتی والد ارجمندش سپری کرد.
میرزا علی آقا، دروس مقدماتی و بخشی از سطوح را در حوزه علمیه مشهد فرا گرفت؛ آن گاه پس از واقعه خونین مسجد گوهرشاد، در سال 1354 قمری به نجف اشرف مهاجرت کرد و تا پایان عمر والد بزرگوارش، به تحصیل و تکمیل معلومات خود ادامه داد. وی در این مدت علاوه بر تحصیل، کمک کار خوبی برای پدر در تحقیقات و تنظیم آثار علمی بود.
محدث زاده بعد از رحلت والد ارجمندش در نجف اشرف، عتبات را ترک کرده و به ایران بازگشت. مرحوم محدّث زاده بعد از مراجعت از نجف اشرف و هنگام اقامت در قم با دختر حضرت آیت اللّه حاج شیخ ابوالقاسم تنکابنی (عموی آقای فلسفی واعظ) وصلت نمود. ثمره این ازدواج فرزندان شایسته و برومندی است که هیچ کدام از آنان در کسوت روحانیت نیستند. فرزند ارشد وی آقای حسین محدث زاده همانند والد بزرگوارش در احیای آثار جدّش محدّث قمی نقش بسزایی دارند. ایشان نخست در زادگاهش، قم اقامت گزید وی در نجف و قم از محضر علمی اساتید و فرهیختگانی چون حضرات آیات: سیدابوالحسن اصفهانی، آقا ضیاءالدین عراقی، میرزا هاشم قزوینی، میرزا باقر زنجانی، سیدحسین طباطبایی بروجردی بهره ها برد. سپس به تهران عزیمت کرد و تا پایان عمر در آن شهر ساکن گردید و به کارهای علمی و خطابه و وعظ مشغول بود.
از جناب محدث زاده خاطرات زیادی نقل شده که شنیدنی است، از جمله این که می گوید: «روزی بدون مطالعه به منبر رفتم. شب در عالم خواب، مرحوم پدرم به من فرمود: اگر انسان ضامن مال مردم باشد، می تواند از عهده برآید و دین خود را ادا نماید، ولی افرادی که پای منبر می نشینند و عمر خود را در اختیار گوینده می گذارند، او ضامن عمر آن هاست؛ اگر بی مطالعه منبر برود، چگونه می تواند از عهده برآید؟!»
از آثار ایشان میتوان به زندگانی امام صادق علیه السلام، تصحیح و تکمیل آثار والدش حاج شیخ عباس قمی رحمت اللّه علیه اشاره کرد. مرحوم محدث زاده از روحانیون بصیر و متعهد تهران بود؛ از این رو در جریان نهضت مقدس اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی قدس سره، حضوری فعال داشت. بعد از تصویب قوانین ضد اسلامی در رژیم طاغوتی، ایشان نیز همراه جامعه وعاظ تهران در مخالفت با رژیم منفور پهلوی، موضع گیری نمود، که امضای ایشان در ذیل بیانیه جامعه وعاظ موجود است بعد از واقعه 15 خرداد سال 1342 شمسی و دستگیری امام خمینی قدس سره، مرحوم محدث زاده، هم چون دیگر عالمان متعهد و مبارز، کشتار و سرکوبی مردم و طلاب در مدرسه فیضیه را محکوم و پشتیبانی خود را از امام خمینی قدس سره اعلام کرد، که این امر باعث شد مأموران رژیم پهلوی، مرحوم محدث زاده و تعداد دیگری از جامعه وعاظ تهران را دستگیر و زندانی نمایند.
مرحوم میرزا علی محدث زاده در اخلاق، ادب، تعهد و صداقت مراحل والایی را طی کرده بود. 25 سال به وعظ و خطابه پرداخت و چون پدر، سعی داشت در منبر، از حریم احادیث و اخبار اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام تجاوز نکند. انسانی پرکار و از تظاهر و شهرت طلبی به دور بود. وقتی وارد مجلسی می شد، به گوشه ای می رفت و در جایی خالی می نشست و هیچ گاه در فکر صدر مجلس و این که جایی برایش باز کرده و او را احترام کنند و... نبود.
مرحوم محدث زاده سرانجام پس از عمری تلاش خالصانه علمی و فرهنگی، در شامگاه دوازدهم محرم سال 1396 قمری، مطابق با 24 دی ماه 1354 شمسی، ندای حق را لبیک گفته و به سرای باقی شتافت. پیکر آن مرحوم پس از تشییع و اقامه نماز توسط مرحوم حضرت آیت اللّه حاج سید احمد خوانساری قدس سره در تهران، به قم انتقال یافت. با ورود پیکر آن مرحوم بازار قم تعطیل گردید و پس از تشییع باشکوهی، در قبرستان شیخان قم به خاک سپرده شد. «رحمت اللّه علیه و علی والده»
زِسرت نمانده جسمی،به سرم نمانده مویی ...
که گرفته بود مویم،به کفِ خودش عدویی ...
دلِ زخم خورده م را ننهد کسی رفویی
همه هست آرزویم ، که ببینم از تو رویی
چه زیان تو را که من هم ، برسم به آرزویی
نه پری در آسمانم ، نه دلی ست بر زمینم
نه توان ایستادن،نه مجال تا بشینم ....
*هر کدوم آروم میومدیم ، عمه رو میزدن ... هیچ جا نزاشتن راحت استراحت کنیم ...*
که به لطفشان نمانده ز سفر نه آن نه اینم
به کسی جمالِ خود را ننموده ای و بینم
همه جا به هر زبانى بود از تو گفتگویى
غم گوش و چَنگ و غارت همه مُستعدِ قَتلم
سر و نیزه و اسارت همه مستَعدِ قتلم
لب و خیزران،جسارت همه مستَعدِ قتلم
غم و درد و رنج و محنت همه مستَعدِ قتلم
تو ببر سر از تنِ من ببر از میانه گویى
ز هرآنچه دیده چشمم ، تو مخواه تا بگویم ....
*به رویِ ناقۀ عریان نرفته بودمُ رفتم .... بابا ... بابا ... بابا ...*
ز هرآنچه دیده چشمم ، تو مخواه تا بگویم ...
به خدا که چند دفعه زدهام صدا : عمویم ...
*در زیرِ تازیانه عمویم مرا ندید .....*
ز هرآنچه دیده چشمم ، تو مخواه تا بگویم ...
به خدا که چند دفعه زدهام صدا : عمویم ...
به لبان زخم خورده نفسی ببوس رویم
«به ره تو بس که نالم، ز غم تو بس که مویم
شدهام ز ناله نایی،شدهام ز مویه مویی»
زِ هَراس کردهام بس که فرار از حرامی
به وفورِ تاولِ پای ، نمانده است گامی
همهام ز دست رفته و فقط به جاست نامی
«چه شود که راه یابد سوی آب تشنه کامی؟
چه شود که کام جوید ز لب تو کامجویی»
*شبِ آخر خیلی گریه کرد ، خیلی ناله زد ، یه جوری ام گریه کرد همه شهر خبر دار شدن .... وقتی ام از خواب بیدار شد ، گفت عمه الان بابام پیشم بود ...
خواب دیدم بغلم گرده ای و میبوسی
سرِ تو در بغلم معنیِ رویایِ من است ...
همه شنیدید ، عمه من غذا نمی خوام ... هر چی میخوای تو این طبقِ ... روپوش رو کنار زد ... دختری که همیشه تو بغلِ بابا باشه رویِ بابا رو می شناسه ... چی سرِ این سر اومده بود ... تا روپوشرو کنار زد ، عقب عقب رفت ... گفت عمه این سرِ کیه ؟؟ نمیشناسمش ....
بس که زخمی شده ای چهرۀ تو برگشته...
اخه این سر وقتی واردِ شام شد ، یکی ازون مصیبت هایی که امام سجاد فرمود اینه : فرمود رو نیزه انقدر با سنگ زدن ... چند بار سر از رویِ نیزه افتاد ... مجلسِ یزید رفته ... واویلا ... ای وای ... ای وای .... امشب بلند بلند گریه کنیم .....شهدایِ مدافعِ حرم رو خیلی یاد کن امشب ... همه چی مردونه ش خوبه ولی گریه برا امام حسین (ع)زنونه ش خوبه ... فرمود فاطمه آخرالزمان میان مردانی که مثلِ مادر جوون مرده برا حسینت گریه کنن ....گفت بابا رو نیزه ها دیدمت ... اصلاً از حالم خبر داری ؟؟ .... کجا رفتم ... چه بلایی سرم اومد ...بابا یکی ش رو برات میگم ...بابا ...
آن شب که من از ناقه افتادم و غش کردم ...
*دستِ عدو بزرگتر از صورتِ من است ....*
آن شب که من از ناقه افتادم و غش کردم ...
بابا تو کجا بودی از ما تو جدا بودی ...
آن شب که تو ناقه افتادی و غش کردی
من بر سرِ نی بودم کی از تو جدا بودم ....
داشتم میدیدمت ... هی صدا میزدی عمه .....
هدایت شده از کانال رسمی استاد مسعود عالی
Aali-Shab01Moharram1403.mp3
35.06M
🎤مراسم عزاداری دهه اول ماه محرم 1403
🗓شنبه 16 تیر 1403
📍هیأت آیین حسینی
#شب_اول
#استاد_عالی
#سخنرانی_کامل
www.ostadaali.ir
🆔 @ostad_aali
هدایت شده از کانال رسمی استاد مسعود عالی
شب دوم محرم سخنرانی کامل استاد مسعود عالی.mp3
48.73M
🎙 #سخنرانی_کامل:
حجةالاسلام والمسلمین عالی
🏴 مراسم عزاداری دهه اول ماه #محرم۱۴۰۳
#شب_دوم
📅 یکشنبه ۱۷ تیرماه ۱۴۰۳
🔺 هیأت آیین حسینی
🆔 @MeysamMotiee
🆔 @ostad_aali
هدایت شده از کانال علامه حسن زاده آملی
✍صلاة؛ مسبب مشاهده
🔸 مرحوم علامه رحمة الله علیه:
🔹آن كه در ارتباط بى تكليف و بى قياس خود با پروردگارش درست بينديشد، دريابد كه صلوة سبب مشاهده است و مشاهده محبوب قرة عين محب است، لذا رسول الله صلى الله عليه و آله فرمود : جعلت قرة عينى فى الصلوة.
زيرا كه صلوة مناجات بين حق تعالى و عبد اوست و چون صلوة مناجات است ذكر حق است و ذاكر حق همنشين حق است و حق جليس اوست و كسى كه جليس ذاكر خود است او را مى بيند والا جليس او نيست لذا وصى عليه السلام فرمود: لم اعبد ربالم اره.
پس صلوة مشاهده و رؤيت است يعنى مشاهده عيانى روحانى و شهود روحى در مقام جمعى است و رؤيت عينى در مظاهر فرقى است. به عبارت اخصر: مشاهدة در مقام جمعى است و رؤيت در مظاهر فرقى. پس اگر مصلى صاحب بصر و عرفان نباشد كه نداند حق تعالى براى هر چيز و از هر چيز متجلى است، حق را نمى بيند.
📚صد کلمه در معرفت نفس
__________________________________________
💠کانال علامه حسنزاده💠
♦️●@alame_Hasanzade●♦️
__________________________________________
«لَبَّيْكَ دَاعِيَ اللَّهِ»… | پایگاه خبری آستان مقدس
https://news.amfm.ir/2020/08/27/%d9%84%d9%8e%d8%a8%d9%8e%d9%91%d9%8a%d9%92%d9%83%d9%8e-%d8%af%d9%8e%d8%a7%d8%b9%d9%90%d9%8a%d9%8e-%d8%a7%d9%84%d9%84%d9%8e%d9%91%d9%87%d9%90/
زندگینامه جعفر مجتهدی - از تولد ایشان تا وفات و کرامات عجیب ایشان
https://downloadme.ir/%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%D9%8A%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%AC%D9%86%D8%A7%D8%A8-%D8%B4%D9%8A%D8%AE-%D8%AC%D8%B9%D9%81%D8%B1-%D9%85%D8%AC%D8%AA%D9%87%D8%AF%D9%8A-%D8%B1%D9%87/
آیه 245 سوره بقره - دانشنامهی اسلامی
https://wiki.ahlolbait.com/%D8%A2%DB%8C%D9%87_245_%D8%B3%D9%88%D8%B1%D9%87_%D8%A8%D9%82%D8%B1%D9%87