هدایت شده از مومن
فقه سیاسی
❇️ سه ضلع چالش اخیر
#مصوبه_شورای_نگهبان
#مخالفت_رئیس_جمهور
1⃣سیاست های کلی انتخابات:
بند۱۰ سیاستهای کلی انتخابات(ابلاغ مهر۹۵رهبرانقلاب) درباره ارتقاء شایسته گزینی است. دو فراز این بند:
*۱۰-۵ آن تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجل سیاسی-مذهبی و مدیر و مدبر را "برعهده شورای نگهبان" نهاده است
*و بند۲-۱۰ شناسایی اولیه توانایی و شایستگی داوطلبان در مرحله ثبت نام را به "شیوه های مناسب قانونی" واگذار کرده است.(تصویر۱)
علی القاعده نباید بین فرازهای یک بند از سیاست اعلامی تعارض باشد.
⬅️پس تعریف و اعلام معیار برای رجل سیاسی مذهبی مدیر و مدبر با شورای نگهبان است و شیوه های شناسایی توانایی و شایستگی اولیه داوطلبان با شیوه قانونی(مجلس+تایید شورای نگهبان) است.
این تفکیک کاملا منطبق بر قانون اساسی هم هست که تفسیر قانون اساسی را بر عهده شورای نگهبان(اصل۹۸) و تقنین را بر عهده مجلس گذاشته است(اصل۷۱)
2⃣ مصوبه یا ابلاغیه شورای نگهبان
ابلاغیه جدید شورای نگهبان(۱۴۰۰/۲/۱۱) دو ماده دارد(تصویر۲):
* ماده اول، تعریف و تفسیر رجل سیاسی مذهبی است.
*ماده دوم باعنوان معیارها و شرایط است.
اما بیشتر از معیارهای اثباتی و کشفی برای تعاریف ماده۱ را پرداخته است.
مثلا سن، ارائه برنامه و معرفی مشاوران بیشتر تقنین به نظر می رسد تا تعریف.
❗️حقوقدانها باید قضاوت کنند:
*"ارائه برنامه ها و خط مشی های اجرایی در چارچوب صلاحیت قوه مجریه مبتنی بر اسناد بالادستی از جمله قانون اساسی و سیاست های کلی نظام"(بند۶ماده۲)
*و"معرفی مشاوران جهت تشریح برنامه ها و توان مدیریتی"(بند۷ماده۲):
❓به بند۲-۱۰ سیاستهای کلی انتخابات مربوط است؛ که شناسایی اولیه توانایی و شایستگی داوطلبان در مرحله ثبت نام را به شیوه های قانونی [مجلس] واگذار کرده بود؟!
❓یا به بند۵-۱۰ که تعریف و اعلام معیار و شرایط را از شورای نگهبان خواسته بود؟!
❗️برخی از موارد ماده۲ مصوبه شورای نگهبان، پیش از این در اصلاحیه قانون انتخابات توسط مجلس تصویب و به تایید شورای نگهبان رسیده بود؛ که از سوی هیات نظارت مجمع تشخیص مغایر با سیاستهای کلی انتخابات تشخیص داده شد!
❓آن موارد(مثل سن و...) چگونه الان میتواند تعریف و تفسیر آن سیاستها یا مصوبه برای آن باشد؟!
3⃣ مخالفت رئیس جمهور
رئیس جمهور با مصوبه شورا مخالفت کرد و نظر معاونت حقوقی را لازم الاجرا اعلام کرد!
تمرکز اشکالشان بیشتر سر شان ابلاغ قوانین توسط رئیس جمهور است! (ویدئو سخنگو)
درحالیکه در تعریف و تفسیر(ماده اول مصوبه) نیازی به آن نیست. اشکال اصلی برخی موارد ماده دوم هم، همان شبهه قانونگذاری است نه فقط ابلاغ رئیس جمهور.
❗️لازم الاجراء دانستن نظر معاونت حقوقی در اینجا خود محل اشکال است:
نظر معاونت حقوقی فقط در اختلاف قوانین عادی بین دستگاه های دولتی، آنهم جایی که نیاز به تفسیر نداشته باشد، حجت است.
نه بین دستگاه دولتی و شورای نگهبان و نه مواردی که نیاز به تفسیر هست!(تصویر۳)
⬅️بنظر رایزنی ها بین دولت و شورای نگهبان اگر معضل پیش آمده را حل نکند؛ طبق بند۷و۸ اصل۱۱۰ و اختیارات رهبر انقلاب قابل حل است:
-حل اختلافات و تنظیم روابط قوای سه گانه[با نهادن حَکمی بین طرفین]
-حل معضلات نظام که از طریق عادی قابل حل نیست، ازطریق مجمع تشخیص مصلحت نظام.
#هیات_نظارت_مجمع
#مصوبه_شورای_نگهبان
#معاونت_حقوقی_ریاست_جمهوری
#انتخابات
📝 قنبریان ۱۴۰۰/۲/۲۲
@fegh_siasi
1100024.pdf
514K
🔵مفهومشناسي «استبداد» و «استبداد ديني» در رساله تنبيهالامه و بررسي نسبت آن با حکمراني فقيهان
🔷مقاله انتشار يافته در نشريه علمي ـ پژوهشي «معرفت سياسي»
🔶چکيده: ميرزاي نائيني در رساله مهم تنبيه الامه، واژههاي «استبداد» و «استبداد ديني» را در موارد متعدد استعمال کرده است. برخي مفسران تنبيه الامه، به گونهاي، مفهوم اين دو واژه را از منظر نائيني بر حاکميت سياسي فقيهان تطبيق دادهاند. نوشتار حاضر، با رويکرد تاريخي و روش تحليل محتوا، به بررسي انتقادي اين تفسير و نسبت ميپردازد.
نتايج پژوهش بيانگر آن است که مفهوم عام و اصلي واژة «استبداد»، استقلال و انحصار است. از آنجا که استقلال و انحصار در نسبت با چيزي در نظر گرفته ميشود، معناي خاص استبداد، متعدد و شناور بوده است. مقصود نائيني از اين واژه، عمدتا، «ظلم به فرودست»، و مفهوم مورد نظر وي از «استبداد ديني»، «اقتدار عالمان ديني فاسد و دنياطلب» است. بر اين اساس، حکمراني فقيهانِ جامعالشرايط که عدالت ازشروط لازم و اصلي آنان است، فاصلة زيادي با اين دو مفهوم دارد. از سوي ديگر، قيد «اطلاق» در اصطلاح «ولايت مطلقه فقيه»، ناظر به گسترده بودن اختيارات فقيهِ حاکم در چهارچوب شريعت جهت تأمين مصالح مردم، و نيز تقدم حکم اهم بر مهم هنگام تزاحم است. در نتيجه، اين اصطلاح، با مفهومي که نائيني از دو اصطلاحِ «استبداد» و «استبداد ديني» اراده کرده، تفاوت بنيادين دارد.
@fegh_siasi
بیانیه حضور آیت الله رئیسی.docx
29K
🔴 متن بیانیه حضور #آیتالله_رئیسی را بخوانید و بازنشر کنید
بیانیه فوقالعاده مهم است
@fegh_siasi
larijani1.mp3
4.65M
پیاز هفت لایه
(بررسی زندگی سیاسی ، علی لاریجانی)
✳️قسمت اول
@fegh_siasi
larijani3.mp3
4.53M
پیاز هفت لایه
(بررسی زندگی سیاسی ، علی لاریجانی)
✳️قسمت سوم
@fegh_siasi
larijani2.mp3
2.27M
پیاز هفت لایه
(بررسی زندگی سیاسی ، علی لاریجانی)
✳️قسمت دوم
@fegh_siasi
✝️ خطر پاپیزاسیون ولایت فقیه و تضعیف اسلام ناب
1️⃣ درآمدی بر اصول تحلیل و تطبیق
تحلیل نباید مبتنی بر ساختار پیشینی باشد؛ زیرا همه پیشداوری میشود و هم ریزشها و رویشها و تغییرات جریان را نشان نمیدهد و هم در تحلیل، نقطهای، خطی، سطی، حجمی یا جرمی رویداد، ناتوان میشود.
۱. اصول تحلیل
آ. نقطهیابی کلان: نقطه حق یا باطل؛ ب. خطیابی کلان: خط حق یا باطل؛ ج. سطحیابی کلان: سطح حق یا باطل؛ د. حجمیابی کلان: حجم حق یا باطل؛ ه. جرمیابی کلان: جرم حق یا باطل.
۲. تطبیق «اصول تحلیل» بر سفر پاپ
نقطه حق، ایران است و نقطه باطل، آمریکا، خط و سطح حجم و جرم نیز امتدادهای گوناگون ایران در جهان و کلاً جریان مقاومت در برابر جریان گلوبالی غرب، تحت سلطه آمریکا است. پس هر مساله مهم و اثرگذار جهانی، طبعاً در گرانش این دو جریان عمل میکنند؛ حتی روسیه که بیشتر به ایران و گاهی به آمریکا نزدیک میشود و نیز چین، جریانی اصیل و تعیینگر نیستند.
2️⃣ درآمدی بر تحلیل سفر پاپ با بررسی پیشفتنه ۸۸
👈 آ. در هشته نخست انقلاب، جنگ مسلحانه شد؛ ب. در هشته دوم، جنگ و ترور رسانهای انقلاب؛ و در رأس آن، زدنِ شهید آوینی؛ ج. در هشته سوم، شبیخون فرهنگی بود؛ در هشته چهارم، شبیخون شبهات فکری انجام شد؛ در هشته پنجم «ولیّتراشی بهاری مشائیستی» برای زدن رهبری انجام شد.
گلوبالها (پیروان آمریکایی سازی جهان) و بازیخوردگان داخلی، کودتای زوردرس ۸۸ را پیگرفتند؛ که به نتیجه نرسید؛ اما به این یقین رسیدند که کانون قدرت، «ولیّ امر ِ نشسته در جان مردم ایران و منطقه» است.
3️⃣ فتنه پیشرفته
آمریکا برای کودتا نهایی، با پادویی آلودگان امنیتی خود در ایران، دو رکن نظام؛ یعنی «امام و امت» را هدف قرار داند؛ تا اینها را از هم بگسلند:
👈 ۱. زدن مردم
گلوبالها ۸ سال بر سر مردم جیغ بنفش کشیدند و آنان را تحقیر کردند و نقشه «ضدّ انقلاب ساختن مردم» را پیگرفتند.
👈 ۲. زدن رهبری
در این ۸ سال، جریان گلوبالی جهانی، با عناصر آلوده نام آشنا در ایران و پادویی برخی، به سراغ «قم» یعنی کانون انقلاب رفتند:
4️⃣ راهکارهای تهاجم مثلث غیرانقلابی به قم
۱. تقویت ضلع «تحجر» و مقدس مآبی
پس از کودتای ۸۸، برخی روحانیون محترم و مقدس، تحجر را با ادبیات«احتیاط» در ورود به مسائل سیاسی و سیاست هراسی ناپیدا، دامن زدند؛ البته اینها قصد بدی نداشتند، اما دچار نقشه گلوبالی بودند و مکرر گفتند که محبوبیت روحانیت شیعه دارد کاسته میشود و رهبری و مردم با تشییع باشکوه روحانی همدانی، پاسخ این ساده اندیشیها را دادند.
۲. تقویت ضلع تهتک و تهور (پردهدری)
گلوبالها به سرعت تشیع انگلیسی را به تقویت کردند تا با تخریب نقش هیأت در انقلاب و هماهنگ کردن آن با جریان ضد انقلاب، برای «فتنه بزرگتر» پولپاشی سنگینی انجام دهند؛ یعنی نافرمانی مدنی را به نافرمانی مذهبی تسرّی دادند تا عزاداری امام حسین ع را بر ضد راه امام حسین به کار بگیرند. تخریبهای تشیع انگلیسی با دهها شبکه ماهوارهای، بستری بود که شعارهای سیاستگریزانه جریان تحجر معقول جلوه کند و یک دور تشدیدکننده باطل شکل بگیرد.
۳. تقویت ضلع گلوبالی غربزدگان سکولار
با هیمنه رسانهای غرب و دنبالگان داخلی، متأسفانه افراد سستی مثل یوسف صانعی نخستین طعمه این افعی بودند؛ امثال فیرحی نیز قربانیان بعدی بودند تا جاده صاف کن غربزدگان در حوزه قم شوند. این سه ضلع به صورت تصاعدی همدیگر را تشدید و تقویت میکردند.
5️⃣ ذوزنقه تهاجم گلوبالی در عراق
آمریکاییها برای ضربه نهایی به ایران، ۴ راهکار را در عراق، پیگرفتند:
۱. تقویت ضلع متحجر که زمینه زیادی در عراق داشت و از زخم دخالتهای نادرست برخی بزرگان در مشروطه، هنوز چرک و خون تازه را مشاهده میکنند؛ لذا برخی مقدسین عراق را از ریسمان سیاه و سفید میترساند.
۲. تقویت ضلع متهتک و متهور تشیع انگلیسی؛ که عراق را پایگاه خویش جلوه میدهند؛
۳. تقویت جریان آخوندهای سکولار یا آخوندهای قدرتطلب عراق، که با سکولارها و حتی با بعثیها نیز، همپیمان شدند تا به قدرت برسند. خوب است که آقای صدر و حکیم حواسشان را بیشتر جمع کنند.
۴. زدن مستقیم موانع حضور آمریکا؛ یعنی سردار سلیمانی و سردار ابومهدی و افزون بر آن، انقلاب رنگیِ مشابه فتنه ۸۸ بر ضد دولت قانونی عادل عبدالمهدی و اسقاط آن و بدتر از آن، بر سرکار آوردن یک جریان آلوده امنیتی و مورد قبول آمریکا در عراق.
دنباله نوشته در👇
☝️ادامه نوشته 👇
6️⃣ راهکارهای جنگ احزاب گلوبالیستهای جهان و فریب خوردگان داخلی
۱. زدن حوزه علمیه قم؛ از درون و با رقیب تراشی در عراق
۲. زدن عراق انقلابی با ترور شخصیتهایی مثل ابومهدی مهندس و شهید سلیمانی و زدن دولت همسو با انقلابیون یعنی عادل عبدالمهدی
روش تروریستی گلوبالیستها در ایران و عراق
۱. انقلاب هراسی و بسیج هراسی با تقابل میان حقوقدان و نظامی و تصویر سایه جنگ در صورت میانداری انقلابیون. با این کار شخصیت انقلابیون عراق را ترور کردند و بعد از این کار، شخص آنان هم ترور شدند؛ درست مثل ترور شخصیت شیخ فضل الله از سوی برخی مداخله گران حوزه نجف در مشروطه که پشتوانه قتل ایشان در تهران شد.
۲. همین جریان سپس با فتنه ای مشابه کودتای ۸۸ در ایران، دولت قانونی عادل عبدالمهدی که با مردم عراق همسو بود، را ساقط کردند. در همه این صحنهها برخی روحانیون شیعه و برخی آقایان در حوزه نجف موضع بازدارنده ای نداشتند؛ لذا گلوبالها پس از اقدامات سخت و استعمار کهن، به استعمار نو و دست نشانده سازی رو آورده اند تا همکاریهای استتار شده ای از حوزه نجف به دست آورند و در برابر گفتمان امام خمینی، گفتمان تحجر و تهتک و سکولار را تقویت کنند و در نهایت رهبر و مردم ایران را از هم بگسلند تا شیرازه تشیع بر باد رود.
۳. سفر پاپ شاید نخستین طمع رسمی و نهفته و مدیریت شده به قلب مرجعیت تشیع پس از ۱۴۰۰ سال باشد؛ این مساله حقیقتا یک نقطه عطف در تاریخ است؛ که یک فردی که بنابر بیان برخی صاحبنظران، تحت تأثیر گلوبالیستهای آمریکا است، با کسی بنشیند که ظاهرا امثال آیت الله رئیسی دیدار رسانه ای شده ای با وی نداشت؛ آیا رئیسی در پی انتقال پیام خاصی بوده است؟ آیا در امتداد تلاشهای سردار سلیمانی برای نشان دادن تنهایی رهبری بوده است؟
7️⃣ دخیل آمریکا بر دامن پاپ برای رهایی از اخراج و ضربه به امام خامنه ای
پاپ به عراق میرود، در شرایطی که عراقیها در حال فشار به گلوبالها هستند تا با اخراج آمریکا، انتقام خون میلیونها انسان این منطقه و به ویژه سردار سلیمانی و مهندس را بگیرند.
8️⃣ پاپ شناسی و بهره برداریهای گلوبالی از این سفر
کارشناس واتیکانی تلویزیون رسمی ایتالیا (راینیوز) هم تحلیل میکند که این سفر برای نشان دادن میانه رو بودن آیةاللههای عراق و تندرو بودن آیت اللههای ایران است! بی تردید این سفر با آمریکا هماهنگ بوده است و بی تردید با منافع آمریکا همسو بوده است و برجسته سازی گفتمان غیر اصیل شیعی و ضربه به گفتمان ناب امام خمینی و ایرانی را، یکی از اهداف آشکار یا نهفته این سفر تحلیل میکنند. این روش گلوبالها است که پیش از ضربه سخت، بسترسازی نرم میکنند. این پاپ در نظر برخی مسیحیان، پاپی است که به ناحق و در راستای منافع گلوبالی، به جای بندیکت نشسته است.
9️⃣ گسیخت تور واتیکانی آمریکا برای قم
پس از برجام هستهای، گلوبالها کوشیدند که برجام «قم-رم» را با فریب آیةالله اعرافی و در پوشش گفتگوی واتیکانی به سرانجام برسانند؛ اما این برجام، نافرجام ماند؛ «که عنقا را بلند است آشیانه». لذا آمریکاییها از ضربه اساسی به قم مأیوس شدند و به آروغهای چند شیخ ورشکسته در قم دلخوش کردند؛ ولی در عوض، سرسخت و ریاکارانه به نجف دخیل بستند!
🔟 خطر پایمال کردن خون قاسم
آخرین پرده بازی آمریکائیستهای جهان (گلوبالها) کودتای ترکیبی بسیار بزرگتری است که در سایه رقیب تراشی برای عمود خمیه تشیع در جهان، انجام خواهد شد.
✅👈 البته ان شاءالله حضرت آیةالله سیستانی، مرجع بزرگ شیعیان عراق، به رغم نفوذ جریان امنیتی نام آشنا و پادوهای آنان در برخی اطرافیان بزرگان عراق و ایران، بنا بر سنت کجدارمریزِ برآمده از اختلاط طینت، تمام نقشههای دشمن را در وقت بایسته، بر باد میدهد؛ آمریکا به تقاص خون سلیمانی، از عراق اخراج خواهد شد و ظهور هم ان شاءالله به زودی میرسد.
❌ و کسانی که روی خون شهید سلیمانی قمار کند، هم ظهور را به تأخیر انداختهاند و هم سپر بلای شیطان بزرگ شدهاند؛ «وَ بئس المصیر»