خيارات_المكاسب_دروس_الشيخ_المصلي.pdf
1.78M
دروس في خيارات المكاسب على متن مهذب الأحكام للسيد السبزواري قدس سره
تقرير دروس الشيخ مهدي المصلي طاب ثراه
@feghh_osoul
من نصائح الشیخ المصلي طاب ثراه
مع الأسف ، ابتلئ الى هذه الامور كثير من الطلبة في حوزة العلمية ...
@feghh_osoul
💠 وسواس
🔹 وسواس، بیماری عجیبی است! آقای حاج آقا نصرالله شاهآبادی میگفت: آقای خویی میگفت: گاهی وسواس به جایی میرسد که وسواسی سرش به ته حوض میخورد، ولی میگوید: من در آب نرفتم! من به ایشان عرض کردم: آقا، چطور ممکن است؟ آقای خویی گفت: «خود من اینجور بودم. سرم به ته حوض میخورد، ولی باورم نمیشد که غسل محقق شده باشد».
🔸 آقای جلیلی کرمانشاهی از پدرش، مرحوم شیخ هادی، نقل میکرد: در نجف در زمان حیات میرزای رشتی، شخصی به نام ملا هادی بود که وسواس در غسل داشت. در آب فرو میرفت، ولی میگفت غسل محقّق نشد.
🔹 سرانجام نزد میرزای رشتی میرود و میگوید که موقع غسل نیّتم نمیآید. میرزای رشتی میگوید: «احتیاج به نیّت ندارد. تو بدون نیّت غسل کن؛ گناهش به گردن من».
🔸 آن شخص اوقاتش تلخ میشود که این چه حرفی است که بدون نیّت غسل کن! لذا از میرزای رشتی نزد مرحوم آخوند خراسانی شکایت میکند. مرحوم آخوند در زمان میرزای رشتی از نظر حوزه تدریس استقلال کامل داشت. وقتی قضیه را برای آخوند بیان میکند، ایشان میفرماید: «پیش خداوند گردنی کلفتتر از گردن میرزا نیست. اگر ایشان به گردن گرفته، تو بدون هیچ دغدغهای بینیّت به جا بیاور!».
🔹 آن شخص اوقاتش بیشتر تلخ شد که آقایان او را مسخره کردهاند. بعد از آن برای غسل داخل آب میشد و پیوسته در آب فرو میرفت و بیرون میآمد و این کار را بارها تکرار کرد و سرانجام بر سر خود زد و غش کرد.
🔸 آن شخص گفته بود: در حال غشوه دیدم حضرت امیر (سلام الله علیه) بالای گنبد است. به حضرت ملتمس شدم که به دادم برسید که مُردم. آن حضرت اشارهای کرد و من بلافاصله بالای گنبد مقابل آن حضرت قرار گرفتم. از وضع خودم به آن حضرت شکایت کردم. حضرت فرمود: ما با شما چه کنیم؟ ما که شما را به این آقایان ارجاع میکنیم، ولی شما از اینها قبول نمیکنید! از خواب بیدار شدم و تسکین پیدا کردم.
📚 جرعهای از دریا ؛ ج ۴ ص ۴۳۶
#میرزاحبیباللهرشتی
#آخوندملامحمدکاظمخراسانی
#آیتاللهسیدابوالقاسمخویی
@feghh_osoul
احادیث اعتقادی امام حسن عسکری ع .pdf
6.3M
💠 احادیث اعتقادی امام حسن عسکری (علیه السلام)
🔶 آنچه پیش رو دارید قسمتی از موسوعه الامام الحسن العسکری علیه السلام (اثر هیئتی از مولفین مؤسسه تحقيقاتي حضرت ولي عصر) می باشد که احادیث اعتقادی امام حسن عسکری (ع) در زمینه اصول عقاید (خداشناسی ، نبوت ، اوصاف انبیاء ، وصایت و امامت ، معاد) را گردآوری کرده است. #عقاید
@feghh_osoul
معجزات امام حسن عسکری.pdf
4.17M
💠 معجزات و کرامات امام حسن عسکری (علیه السلام)
🔶 آنچه پیش رو دارید قسمتی از موسوعه الامام الحسن العسکری علیه السلام (اثر هیئتی از مولفین مؤسسه تحقيقاتي حضرت ولي عصر) است که به معجزات و کرامات آن حضرت و مواردی مربوط به زیارت و توسل و ... نسبت به ایشان پرداخته است.
🔶 متن کتاب ، عربی است.
@feghh_osoul
💠 رفع یک فتنه اعتقادی به واسطه علوم امام حسن عسکری (علیه السلام) (بنابر گزارش اهل سنت)
🔶 ابن حجر هیتمی در کتاب الصواعق المحرقه ، ج ۲ : صص ۶۰۰ و ۶۰۱ (که آن را در نقد تشیع نگاشته است.) در شرح حال آن حضرت نقل می کند که:
یک راهب مسیحی با استفاده از شیوه ای (با کرامتی ساختگی) در بین مسلمین ایجاد تزلزل کرد به گونه ای که برخی از مردم مرتد شده بودند و شک و شبهه در مردم رواج پیدا کرد! در اینجا بود که خلیفه عباسی از امام حسن عسکری (ع) طلب امداد کرد تا این بحران را مهار کنند. و آن حضرت نیز برای جلوگیری از ضلالت مردم حیله ی آن راهب نصرانی را خنثی کردند. (تفصیل این ماجرا را می توانید در منبع زیر ، مطالعه کنید.)
http://lib.efatwa.ir/41347/2/600
@feghh_osoul
💠 کیاست و سیاست
🔹 کسی از تاریخ ابنخلدون نقل میکرد که علما در مسائل سیاسی، خبره نیستند و دلیلش این است که سیاست، ارتباط میان امور جزئی است و اهل علم غالبا در کلیات غور میکنند و کمتر با جزئیات و خارج سروکار دارند.¹
🔸 با استثنائات کار ندارم، ولی غالبا این حرف صحیح است و در این جهت یک بازاری معمولی که با جزئیات سروکار دارد، بر نوع اهل علم ترجیح دارد.
🔹 بله، در میان علما برخی استثناء بودند و در سیاست فوقالعادگی داشتند. در تهران مرحوم آسیّد محمّد بهبهانی از افرادی بود که رجال سیاسی درجه اوّل هم به فهم سیاسی وی معترف بودند. پدر ایشان از افراد فوقالعاده بود، میرزای شیرازی هم از مستثنیات بود.
🔸 ولی در مقابل، مرحوم آخوند خراسانی با آن مقام علمی و معنوی فوقالعاده و ممتاز، در امور سیاسی در آن مرتبه نبود. چنین افرادی باور نمیکنند کسی بخواهد کلک بزند، علی الخصوص اگر ارتباطی با قماش اهل نیرنگ و تزویر نداشته باشند، زیرا خودشان را معیار قرار میدهند.
🔹 مرحوم آخوند از اوّل سروکارش با مسائل علمی و تدریس و حوزه بود و با این سنخ افراد سروکار نداشت و اگر افرادی با او ارتباط مییافتند، معمولا نظری خوشبینانه به آنها داشت.
1⃣ تاریخ ابن خلدون ، جلد یک ، فصل ۳۴ ، صفحه ۵۴۲
📚 جرعهای از دریا ؛ ج ۴ ص ۴۳۹
@feghh_osoul
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 توصیه به طلاب درس خارج برای مراجعه به آثار شهید آیتالله سیدمصطفی خمینی
✔️ استاد علیاکبر سیفی مازندرانی:
🔺معتقدم که طلاب جوان بعد از این که به درس خارج رفتند و دو سال از درس خارج را طی کردند و به یک حد بلوغی از علم رسیدند- که میتوانند حرف استاد را بفهمند و قدرت مقایسه بین حرف استاد و سایر فقها را پیدا کردند- برای فضلای جوانی که این شرایط را حائز هستند، مراجعه به آثار آقاسید مصطفی بسیار خوب و لازم است و فکر اینها باز و روشن میشود. اگر کسی بخواهد طرز فکر اجتهادی به روز، کارآمد، فعال و پویا پیدا کند، یکی از آن مصادر، همان آثار جناب مرحوم شهید آقا سید مصطفی خمینی است.
🆔 @feghh_osoul
♻️ شفاعت حضرت معصومه (س)
✍ بالاترين جايگاه شفاعت، از آن رسول گرامي اسلام (ص) است كه در قرآن كريم، از آن به مقام محمود تعبير شده است. همين طور دو تن از بانوان خاندان رسول مكرم اسلام، شفاعت گسترده اي دارند كه بسيار وسيع و جهان شمول است و مي تواند همه اهالي محشر را فرا گيرد.
✅ اين دو بانوي عالي قدر، صديقه اطهر، حضرت فاطمه زهرا (س) و شفيعه روز جزا، حضرت فاطمه معصومه (س) هستند. در مورد شفاعت گسترده حضرت زهرا همين بس كه شفاعت، مهريه آن حضرت است و به هنگام ازدواج، پيك وحي طاقه ابريشمي از سوي پروردگار آورد كه در آن، جمله خداوند مهريه فاطمه زهرا را، شفاعت گنه كاران از امت محمد (ص) قرار داد. اين حديث از طريق اهل سنت نيز نقل شده است.(۱)
✅ پس از فاطمه زهرا (س) از جهت گستردگي شفاعت، هيج بانويي به شفيعه محشر، حضرت معصومه نمي رسد. بر همين اساس است كه امام جعفر صادق (ع) فرمودند:
🌷 «تَدخُلُ بِشَفاعَتِها شيعتِيَ الْجَنَّةَ بِاَجمَعِهِمْ.
به شفاعت فاطمه معصومه، همه شيعيانم به بهشت مي روند.»(۲)
📚 (۱) وسایل الشیعه، ج 20، 13
(۲) سفینة البحار، ج2، ص376.
✅ آیت الله سید حسین شمس خراسانی رحمة الله علیه رحمة واسعة در شرح این قسمت از زیارتنامه حضرت معصومه (س): «فَإِنَّ لَکِ عِنْدَ اللهِ شَأْناً مِنَ الشَّأْن؛ به درستی که برای تو نزد خدا مقامی از مقامات بلند است» می فرمودند:
این قسمت از زیارتنامه نشان از بزرگی مقام این بزرگوار، به خاطر خود ایشان است و این مقام به دلیل انتساب به اجداد پاکشان نیست. به عبارتی دیگر این مقام بلند، از روح بزرگ این حضرت (س) نشأت می گیرد. انتساب صرف هیچ گاه چنین مقام والایی را نصیب شخص نمی گرداند.
@feghh_osoul
✅ کلمة مهمة للتاريخ قد حررها العلامة الحجة السيد ضياء الخباز القطيفي:
✅ الفقيه الكبير السيد صادق الروحاني مقامه الثبوتي أقوى من مقامه الاثباتي
المصدر:فقيه في دائرة الظل ص98
@feghh_osoul
✴️ دوستان عزیز، همراهان خوب کانال، همه دوستانی که هر جایی ممکن است این چند خط را بخوانید...
🔸برای رزمندگان اسلام، برای سرداران جان برکف مقاومت، برای دستپروردگان مکتب حسینی، برای سلحشوران نترس و شجاع حاضر در غزه دعا کنید.... برایشان امن یجیب بخوانید، دعای جوشن صغیر را بخوانید... صهیونیستها همه شیاطین عالم را فراخواندهاند تا به نور و حقیقت حمله کنند و هر چند خورشید بر هر سیاهی پیروز خواهد شد و حق سیاهی بر نمیدارد اما شما یک لحظه هم دست از دعا، تضرع و نذر صلوات و ذکر بر ندارید... دعا کنید که صبح امید در پیش است.
#فلسطین
#طوفان_الاقصی
@feghh_osoul