💠 رشد علمی
🔹 این نقل شاید ابتدا خیلی بعید به نظر برسد: مرحوم آقای بروجردی که از شاگردان مرحوم آخوند و مورد توجه خاص وی بوده و درس ایشان را هم تقریر میکرد، میفرمود: وقتی درس مرحوم آخوند را تقریر میکردم، یکی از اشخاص که در درس تقریر شرکت میکرد، آقای ایروانی بود.
🔸 من ابتدا تصور میکردم چنین موضوعی از نظر زمانی بعید باشد، ولی بعداً دیدم مانعی ندارد. مرحوم آقای بروجردی متولد ۱۲۹۲ و مرحوم ایروانی حدوداً متولد ۱۳۰۲ است. یعنی مرحوم ایروانی حدود ده سال از آقای بروجردى كوچکتر بود.
🔹 مرحوم ایروانی در آن وقت تبرّز علمی نداشت. آقای بروجردی میفرمود: بعد از آن به ایران مراجعت کردم و در این مدّت مرحوم ایروانی به آمیرزا محمد تقی شیرازی متّصل شده بود. وقتی سفر بعد به نجف رفتم، دیدم این ایروانی غیر از آن ایروانی است که قبلاً دیده بودم و خیلی رشد کرده بود.
🔸 این مطلب را بیواسطه نشنیدم. احتمالاً از آقای منتظری شنیدم و او هم از آقای بروجردی.
📚 جرعهای از دریا ؛ ج ۴ ص ۴۸۶
#آخوندملامحمدکاظمخراسانی
#میرزامحمدتقیشیرازی
#میرزاعلیایروانی
#آیتاللهحاجآقاحسینبروجردی
@feghh_osoul
✅ فعل المعصوم وجواز التقية فيه
الشيخ عبد الله المامقاني رضوان الله تعالی علیه
📚 مقباس الهداية ج١ ص٧٧
#فعل_المعصوم
#التقية
#التأسي
@feghh_osoul
٢٢ ربيع الآخر ١٣٨٠ هـ وفاة المدرّس الكبير أستاذ الفقهاء والعلماء سماحة آية الله المعظّم الشيخ هاشم القزويني قدس سره
@feghh_osoul
❌ نامه خیلی محرمانه ساواک درباره سوابق علامه طباطبایی و افتتاح حساب بانکی ایشان جهت کمک به فلسطینیان ✌️
🔺 روح علامه شاد؛ ۵۰ سال پیش چنین کاری کرده؛ واقعا اعجوبه ای بود...
@feghh_osoul
com.talieenoor.allameh-1.0.apk
42.72M
📱دانلود رایگان اپلیکیشن آثار علامه سید محمدحسین طباطبایی (ره)
🆔 @feghh_osoul
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 خاطره جالب رهبر انقلاب از مجلسی که علامه طباطبائی، امام خمینی(ره) را استاد خود خطاب کرد
🆔 @feghh_osoul
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥طلب علم تا مکتبشناسیِ محقّقانه
🎙آیتالله جوادی آملی:
«اينقدر از عالِم شدن فاصله نگيريم.اگر كسی گفت همين مقدار سواد برای من بس است «كفی به جهلاً»این روایات ائمه سلام الله علیه است.
فرمودند: در جهلِ ما چه حوزوی چه دانشگاهی همين بس كه ما بگوييم فارغ التحصيل شديم؛باور كنيم كه ملاّ شدن و استاد شدن گناه نيست...
فرمود: بشارت بدهيد به محقّقی كه توان داشته باشد، مكتبهای گوناگون را ارزيابی كند نحلههای گوناگون را ارزيابی كند، جريانشناسی كند، آرا را شناسايی كند، بهترينش را برگزيند به جامعه منتشر كند...
بشارت تحقيقی، بشارت پژوهشی، بشارت تأليفی، بشارت تدريسی، بشارت تصنيفی يك بشارت ويژه است...»/ درس اخلاق؛ ٩٢/۵/٣١
🆔 @feghh_osoul
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥از نجف و شهید صدر تا قم و امام روح الله
🔺استاد سید منذر حکیم از دوران تلمذ خود در محضر بزرگانی همچون حضرت امام خمینی (ره) و شهید صدر و نیز ویژگیهای حوزه قم و نجف و دیدگاه علمای این حوزه درباره امام و انقلاب اسلامی خاطرات شنیدنی بیان میکند.
🆔 @feghh_osoul
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞ماجرای قضیه ای که انگیزه ی استاد #قرائتی را برای تبلیغ دین بیشتر کرد
بخشی از دیدار استاد تحریری و استاد شاکری(هردو از علمای تهران) با حاج آقای قرائتی👉
🔻۷ آبان ۱۴۰۲
#علمای_تهران
#مجالسات_علما
#خاطرات_علما
@feghh_osoul
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴اوایل قرن نوزدهم میلادی کسی از آن سوی اقیانوسها به قارۀ آفریقا گام نهاد که سرنوشت مردم و نقشۀ ادیان رایج آن قاره را دگرگون ساخت.
💢 سیدسعید اختر با توصیف قوانین دینی و تبیین نظام اخلاقی و خانوادگی شیعی، مردم را جذب شیعه کرد و با نگارش کتابهای گوناگون در موضوعاتی مثل اصول و فروع دینی، اخلاق، سبک زندگی و عزاداری، باورهای شیعیان را استوار ساخت
@feghh_osoul
🟡نسخه با کیفیت این اثر را در یوتیوب و آپارات فطرس مدیا تماشا کنید.
📢 فطرسمدیا :: جایی برای دانستن
🌐 @fotrosmediatv
زن مگو، مرد آفرینِ روزگار
زن مگو، بِنتُ الجَلال، اُختُ الوقار
زن مگو، خاکِ دَرَش نقشِ جبین
زن مگو، دست خدا در آستین
سرخوش از صهبای آگاهی شدم
دیگر اینجا زینبُ اللّهی شدم
مدعی گو کم کن این افسانه را
پند بی حاصل مده دیوانه را
کار عاقل رازها بنهفتنست
کار دیوانه، پریشان گفتنست
- گنجینة الاسرار، عمّان سامانی
@horrific_theories
💢محقق بیبدیل
✔️آیتالله آقا سید موسی شبیری زنجانی حفظه الله، محققی هستند لا ثاني له، عموم اهل علم حضرت آقای زنجانی را به تتبع میشناسند اما رویهی تحقیقی ایشان بر جنبه تتبع ایشان غالب است.
قابل ملاحظه است که معظمله با آنچه از تقریرات نظرات علم اصول توسط مشهور ارائه شده چگونه برخورد میکنند. مثلا ایشان رای آقایان در استصحاب را (به آن تقریری که مشهور میگویند) دارای اشکال میدانند لذا استصحاب را در احکام جاری ندانسته و آن را مختص به شبهات موضوعیه میدانند!
چرا؟ چون ما من حکم الا و له امارة و علامة، لذا در این صورت مقام مقام شک نیست مقام مقام ظن است و ایضا در تمام موارد احادیث سوال از موضوع است نه حکم.
حال اگر نظریه استصحاب حکم وضعی درست برای مشهور تقریر میشد و برداشت مشهور از این نظریه درست میشد، آقای زنجانی غوغایی با این ذهن قوی خود در اصول میفرمودند!
لذا آقا موسی زنجانی با یافتن اینکه تقریرات مشهور از برخی نظریات غلط است با فکر تاسیسی خود و اجتهاد تاسیسی خود دست به ترمیم بنائات اصولیون با استفاده از فقه و حدیث گرفتند، گویی صاحب مکتبی دیگر در کنار فاضل تونی و صاحب معالم و صاحب فصول پرورش یافته است.
🌐الوافی
🆔 @feghh_osoul
💢آیتالله خویی دوره چهارم خارج اصول را براساس تقریرات مرحوم خلخالی تدریس میکرد/ آیتالله خویی میفرمود: این کتاب من نیست بلکه کتاب شماست!
✔️استاد محمدحسن ربانی بیرجندی:
🔹آیتالله سید محمدمهدی خلخالی جزو مجتهدین و از شاگردان دوره سوم تدریس آیتالله العظمی خویی (ره) بود. شخصیتی ممتاز و اهل قلم بود و از ایشان آثار علمی زیادی منتشر شده است. تقریرات آیتالله خلخالی مربوط به سال ۱۳۷۰ میباشد که در همین سال استاد ایشان مرحوم آیتالله خویی بر تقریرات ایشان تقریض زدهاند. مرحوم خلخالی در نوشتن تقریرات خیلی دقت وافر داشته است بصورتیکه وقتی نوشتهجات خود را به استادشان نشان میداد آیتالله خویی میفرمود: اینکه کتاب من نیست بلکه کتاب شماست!
🔸ایشان تقریرات آیتالله خویی را انصافاً هنرمندانه به نگارش درآورد و داب و اخلاق آیتالله خویی هم این بود که در خصوص نگارش، شاگردانشان را تشویق میکرد و در اکثر نسخ چاپی شاگردانشان تقریظ مینوشت و به قلم افراد اهمیت میداد و بعضاً هزینه چاپ آن تحقیق را نیز پرداخت میکرد.
🔹مرحوم خلخالی به من فرمود: آیتالله خویی دوره چهارم خارج اصول را که شروع کرد و در این درس به کتاب و منابع مراجعه نمیکرد، بلکه فقط دفتر تقریرات من را مطالعه میکرد و درس میداد.
📝 @feghh_osoul
ترجمة_موجزة_للشيخ_هاشم_القزويني_قدس_سره.pdf
173.1K
ترجمة موجزة لسماحة آية الله المعظّم الشيخ هاشم القزويني قدس سره
📍مستلة من مجلة دراسات علمية العدد الثامن عشر.
#اقتباسات #تراجم #القزويني
@feghh_osoul
💠 مذاق امام فهمی
🔹 حدس میزنم آقای آسید ابوالحسن از نظر فهم روایت بر آقای نائینی مقدم باشد. گویا خود آسید ابوالحسن هم همین عقیده را داشته است.
🔸 آقای حاج فقیهی به تناسب قضیهای از آسید ابوالحسن نقل میکرد که ایشان میگفته: «اجتهاد، مذاق امام فهمی است». ایشان در این جهت خودش را مقدم میدانسته و ظاهراً مقدم هم بوده است.
🔹 آسید محمود شاهرودی شاگرد مرحوم نائینی بود و به آسید ابوالحسن اتصال نداشت. از آقای آسید محمد شاهرودی، فرزند آسید محمود شاهرودی، پرسیدم: پدر شما راجع به آسید ابوالحسن و آقای نائینی چه میگفت؟ گفت: پدرم میگفت: از نظر قواعد آقای نائینی، مقدم است و از نظر فهم روایات، آقای آسید ابوالحسن.
🔸 آسيد ابوالحسن اجتهاد را «مذاق امام فهمی» میدانست و در فهم روایات، ذهن عرفی مستقیمی داشت و از این جهت بر آقای نائینی مقدّم بود. بسیاری از بحثهای رایج، لفّاظی است و از فطریات اوّلیه یا متّخذ از روایات نیست. ملاک در فقاهت، توجه به فطریات و فهم درست روایات است و آسید ابوالحسن در این جهت مقدّم بود.
📚 جرعهای از دریا ؛ ج ۲ ص ۴۸۵
#میرزامحمدحسیننائینی
#سیدابوالحسناصفهانی
@feghh_osoul
📘رسالهای در لزوم دفاع از نجف
✔️وهابیان در سال ۱۲۱۶ ق به کربلا و در سال ۱۲۲۱ به نجف یورش بردند. مجددا در سال ۱۲۲۳ با ۲۰ هزار سرباز به نجف حمله کردند و مردم نجف و علما به دفاع از شهر پرداخته مجاهدت زیادی کردند. آنان، بار دیگر هم در سال ۱۲۲۶ به اطراف نجف و حله حمله کرده و بسیاری از مردمان و زائران را کشته و باغات زیادی را آتش زدند. علامه سید جواد فقیه عاملی، از کسانی بود که همراه دیگر علما و مردم در این در دفاع از شهر شرکت داشت و بسیار فعال بود.
سید محمد جواد فقیه عاملی (م ۱۲۲۶ق) نویسنده مفتاح الکرامه (شرح قواعد علامه)؛ رسالهای با عنوان «رسالة فی الرباط» (الذب عن النجف) در باره لزوم دفاع از نجف برابر مهاجمان وهابی نوشت که مشابه رسالههایی است که اندکی بعد علمای ایران درباره جنگ روسها علیه ایران نوشتند و به جهادیه شهرت دارد.
@feghh_osoul
لیست پایان نامه های کارشده حوزه علمیه قم.pdf
6.61M
📤 لیست ۸۸۰۰ عنوان پایان نامه کار شده حوزه علمیه قم تا پایان خرداد ۱۴۰۲
🆔 @feghh_osoul
طلبهای که سالی یک دور اصول کافی و نهجالبلاغه نخواند، ول معطل است.
(علامه #جوادی_آملی، به نقل یکی از اساتید)
..................................................
✍ حوزه علمیه تمدن ساز:
از همان اوایل طلبگی میتوان با #تفسیر و #روایات مأنوس بود؛ مثلا شخص با نذر یا عهد یا اراده قوی، بر خود واجب کند، سالی یک دور اصول کافی و نهجالبلاغه [با ترجمه دشتی] بخواند. البته به این شکل که خواندن سلسله راوی ها لازم نباشد. در این صورت خواهید دید که با هفتهای ۶۰ دقیقه آنها را در طی یکسال به پایان خواهید برد. هفتهای ۶۰ دقیقه را میتوان واجب کرد (نذر [لله علیَّ] یا عهد [عاهدتُ الله]) و برای ترکش فلان مبلغ را به عنوان جریمه تعیین کرد. میتوان هر سال بر خود الزام نمود و هر سال آن را تمدید کرد (البته اوایل شاید جزء جزء بهتر باشد). در مورد دورههای تفسیر (مثلا تفسیر موضوعی آیت الله #جوادی_آملی و آیت الله #مصباح_یزدی) و سایر کتب ارزشمند نیز این قبیل اقدامات را میتوان اعمال کرد و به سهولت به پیش برد.
@feghh_osoul
💠 لا يوجد شخصية خارجاً باسم (عنوان البصري)
الأستاذ المعظم السيد محمدجواد الشبيري الزنجاني (دامت بركاته)🔻
🔸ما يقال من أن (عنوان البصري) شخصية مشهورة، إنما هي شهرة بين المتأخرين ولا وجود خارجي لرجل بهذا الاسم في مصادرنا الأصلية الحديثية والرجالية.
🔹 حديث (عنوان البصري) رواية معروفة وردت أول مرة في كتاب (مشكاة الأنوار) للشيخ علي بن الحسن بن الفضل سبط الشيخ الطبرسي صاحب مجمع البيان، وبعده قدنقلها الشهيد الثاني في منية المريد عن خط الشهيد الأول، ولم ترد قبل هذين المصدرين في أي من المصادر الأولى إطلاقاً.
🔸 يقول البعض أن الرواية عامية، ولكنها لم ترد -حسب تتبعي- حتى في كتب العامة.
🔹في الحقيقة إنه لا يُعلَم منبع الخبر، وهو من حيث أساليب تعبيره غير متناسق مع روايات أهل البيت (عليهم السلام) أصلاً.
🔸 يجب طرح هذه الأشياء الباطلة، من المعروف أن المرحوم السيد علي القاضي كان محور رياضاته وسلوكه هذه الرواية، وهذن الأنحاء من التعاطي غير صائبة.
إن كنا نريد الاعتماد على الأخبار وجعل الرياضات الروحية في مدار الروايات فلا بد من التمسك بالأخبار التي لها أصلٌ مّا ورفض هكذا روايات مما لم يرد في مصادرنا الأصلية.
🔹 بعض عبائر هذه الرواية تناسب روايات كتاب (مصباح الشريعة)، لكن الكتاب ليس للإمام الصادق (عليه السلام) على ما حُقِّق في محله.
🔸 حُكيَ عن السيد البروجردي (قدس سره) أنه قال: عبارة (اَلْعُبودِیَّةُ جَوْهَرَةٌ كُنْهُهَا الرُّبوبِیَّةُ) لا مأخذ لها، فقيل له إنها في مصباح الشريعة، فقال: كيف تحسبون مصباح الشريعة من كتب الحديث و الحال أنه لـ(شقيق البلخي) [من اكابر الصوفية]؟!
نكتة :( هذا مطلب فقهي و لا نقول أن
العرفاء يقولون مثل هذا النظر. يحتمل أنهم يعتقدون بصحة هذا الحديث من طريق الشهود أو مضامينه العالية )
📔@feghh_osoul
بسته-پیشنهادی-سیر-مطالعاتی-حدیث.pdf
346.4K
🔰 بسته پیشنهادی سیر مطالعاتی حدیث
🌀 بر اساس راهنمایی استاد محمدباقر ملکیان
🆔 @feghh_osoul
هدایت شده از در محضر استاد احمد عابدی
تصریحات خطیرة_ آیة الله خویی(ره)-.pdf
5.83M
بسمه تعالی
از جمله آثار مرحوم آیت الله العظمی #خویی (رضوان الله علیه) کتاب 📚«التغلغل الیهودی فی ایران» است و با اینکه از نظر حجم کتاب کوچکی است ولی گویای مظالب بزرگ و مهمی است و متاسفانه این کتاب حتی از سوی دوستداران و مریدان و ناشران آثار ایشان، مورد بی مهری ، غفلت و فراموشی قرار گرفته است. گویا عده ای نمی خواهند چهره #سیاسی و بعد #انقلابی مرجع بزرگ شیعه آیت الله #خویی (ره) جلوه گر شود. این کتاب قبلا در کانال استاد احمد عابدی ( حفظه الله) معرفی و نسخه دیجیتالی که به امر استاد عابدی و با مقدمه ایشان توسط ادمین کانال تولید و در کانال ارائه شده بود، اما بعلت مشکلی که چند سال پیش در سرور ایتا بوجود آمد قابل دانلود نیست.
اینک با توجه به 👈بیانات استاد عابدی در مورد عملیات #طوفان_الاقصی و اشاره استاد به مبارزه آیت الله العظمی خوئی(ره) با #صیهیونست و کتاب ایشان در این زمینه،
فایل پی دی اف PDF این کتاب و ترجمه آن تقدیم حضور می گردد.
🆔 @ahmad_aabedi
درس خواندن بدون #نماز_شب شقاوت میآورد
🔹روزی از استاد خود مرحوم آیتالله ایزدی پرسیدم که بنده بهخاطر اینکه درس زیاد دارم موفق به #نماز_شب نمیشوم، آیا اشکالی دارد که به خاطر درس که شاید واجب هم باشد نماز شب را ترک کنم؟
🔸ایشان از قول استاد خودشان #امام_خمینی(ره) نقل کردند که ایشان میفرمود: درسی که با نماز شب همراه نباشد، شقاوت میآورد، اگر از روی اتفاق یک مرتبه به خاطر مشکلاتی نتوانستی نماز شب بخوانی و مجبور شدی به جای آن مطالعه کنی اشکال ندارد ولی اگر پیوسته بخواهی چنین کنی جز شقاوت و بدبختی نصیبی نخواهی داشت.
✍احمد عابدینی،
روزنامه کیهان،
صفحه معارف،
۶مهر ۱۳۹۶
@feghh_osoul