1_1165303627.mp3
3.82M
💢 اهمیت نگاه عمیق به مسائل روز برای تشکیل تمدن اسلامی
رهبر انقلاب:
نگاه اجتهادی و عالمانه به عرصههای گوناگون، از علوم انسانی تا نظام تعلیم و تربیت رسمی، و از اقتصاد و بانکداری تا تولید فنی و فناوری، و از رسانههای مدرن تا هنر و سینما، و تا روابط بینالملل و غیره و غیره، همه از لوازم این تمدنسازی است.
۱۳۹۲/۰۲/۰۹
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
#خاطرات_بین_المللی
#لندن
💢 اندر کم کاری های ... !!
✍ نویسنده این یادداشت یک ایرانی مقیم انگلستان می باشد.
🔸 از رستوران ایرانی که بیرون آمدیم. مثل همیشه دوستان و کارکنان رستوران لطف بسیار داشتند و در همان گوشه دنجی که محل قرارمان بود منتظر حسن نشستم. هوا پاک و صاف و خنک بود. حسن گفت تا ایستگاه همر اسمیت همراهم می آید. از خیابان کینگ استریت سمت ایستگاه میرفتیم. گفتم حسن! سری به این کتابفروشی بزنیم. کتابفروشی الف.
🔸 جوان پشت پیشخوان گفت جلسه است. صدای سخنران می آمد و جمعیتی حدود بیست نفر شنونده بودند. کلمه ایران و فارس به گوشم خورد. گفتم میتوانیم شرکت کنیم؟ ... نشستیم. سخنران دکتر نبیل حیدری بود در باره کتاب التشیع العربی و التشیع الفارسی صحبت میکرد و پاسخ به پرسش ها.
🔸 همان بحث های معروف: شیعیان در ایران قائل به تحریف قرآنند. نهج البلاغه را شریف رضی نوشته است. ایرانیان خلفا را سبّ می کنند. مراجع قم در عید الزهرا شرکت می کنند و … سخن دو رشته داشت. ضد ایرانی و ضد شیعه امامیه.
🔸 وقت گرفتم، توضیح بدهم. خوشبختانه مدیر جلسه با خوشرویی پذیرفت. گفتم: در سال ۱۹۴۵ آرتور جفری کتاب المصاحف را در قاهره منتشر کرد تا ثابت کند اهل سنت به تحریف قرآن اعتقاد دارند. اخیرا هم انتشارات بریل کتاب: the revelation and falsification نوشته ایتان کلبرگ شیعه شناس صهیونیست و امیر معزی را منتشر کرد تا ثابت کند شیعه به تحریف قرآن باور دارد.
🔸 بسیار خوب شما به ایران سفر کنید تمامی نسخه های قرآن را در کتابخانه ها و گنجینه نسخ خطی قرآن ببینید. آیا می توانید قرآنی پیدا کنید که حتی یک آیه و یا یک کلمه اش متفاوت باشد؟ چرا قرآن را که راز و رمز و تکیه گاه وحدت همه مسلمانان است، با چنین بحث هایی تبدیل به موضوع تفرقه می کنیم؟
🔸 در مورد نهج البلاغه، کتاب هایی مثل مصادر نهج البلاغة و اسانيده از عبدالزهره الحسنی منتشر شده است که نشان می دهد بسیاری از خطبه ها پیش از تولد سید رضی در منابع وجود دارد. چگونه سید رضی می تواند نویسنده آن متون باشد؟ مگر آیت الله سیستانی نگفت سب خلفا و عایشه همسر پیامبر حرام است. مگر نگفت اهل سنت خود ما هستند؛ تعبیر انفسنا را به کار برد چرا این موارد را نمی بینید؟
🔸 در مسیر که به خانه می آمدم کتاب نبیل حیدری را که برایم امضا کرده بود ورق می زدم با خود می گفتم. کجاست آن کتاب درجه اولی که در باره شیعه امامیه قابل عرضه جهانی باشد. واقعیت این است که پس از اصل الشیعه کاشف الغطاء و الشیعه و التشیع محمدجواد مغنیه و شیعه در اسلام علامه طباطبایی ره نتوانسته ایم کتاب شایسته درجه اولی عرضه کنیم. این همه بودجه های میلیاردی - صدها میلیاردی هم هست!- در موسسات فرهنگی، دینی و تبلیغی در قم و تهران و مشهد صرف می شود، محصول و نتیجه اش کجاست؟
❇️ مطالعات شیعه در غرب
🆔 @studiesofshia
🆔 @allah4all
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد فاطمینیا رحمةاللهعلیه
عملی در شبهای قدر که سری در آن نهفته است.
هدایت شده از تبلیغ بین المللی اسلام
نیکیتا و دوستش امشب مهمان ما بودند، او را دیروز دیدم، در حال خواندن نماز مغرب بودم که پرسید این چیست؟ مفهوم دعا و عبادت را میشناخت. دانشجوی چینی ای که مادربزرگش مسلمان بوده اما مادرش اهل مراعات نبوده و دیگر اسلام در بچه هایش امتداد نداشته و او دیگر دینی ندارد. دوست داشت "لا اله الا الله"را درست تلفظ کند.
اندکی از احکام اسلام میدانست،از نخوردن گوشت خوک تا الکل و..، اینها همه حاصل فرهنگ زندگی ای بود که از مادربزرگش به یاد داشت.
علت عدم انتخاب دین توسط او را که جویا شدم شبهه ای قدیمی را تکرار کرد و گفت: اگر خدا هست چرا این همه ظلم و ستم و سختی و مشکلات و.. برای انسان ها وجود دارد؟ مگر نمی بیند؟ خب چرا آنها را برطرف نمی کند؟
یکساعتی به انگلیسی با او گفتگو کردم، گفتگوی خوبی بود، اطلاعات زیادی نداشت ولی فطرتش هنوز حق طلب بود ومفاهیم کلی را به خوبی درک وهمراهی میکرد.
برایش به زبان ساده از جهان، خالق، مخلوق، هدف از خلقت و معنای زندگی، عدالت، برابری، اختیار، خیر و شر، انحراف، سوء استفاده و... گفتم. چقدر بیان مفاهیم پیچیده به زبان ساده دشوار است. انگلیسی اش متوسط بود وترجیح میداد به چینی بخواند.
از دین منفعل که نشسته ومنتظر اقدام خداست(اذهب انت و ربک انّا هاهنا قاعدون) تا دین فعال که خودرا دست ومسیرتحقق اهداف الهی میداند "ان تنصروا الله ینصرکم و یثبت اقدامکم"، اقامه کننده ست نه گوشه گیر، عدالتخواه است نه صلح کل،حق جوست نه ظلم پذیر.
چقدر حیف که کسی این کلیات و مبانی را نگفته ومهمتر اینکه نرسانده است،با اینکه ظرفیت و همراهی خوبی وجود دارد،"و ما علینا الا البلاغ المبین".
@allah4all
◾️ صلوات شیخ اکبر #ابن_عربی بر امام علی (علیه السلام)
صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلةِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ علی
سِرِّ الأسرارِ
و مَشرِقِ الأنوارِ ،
المُهندِسِ فی الغُیُوبِ اللّاهوتِیَّة ،
السّیّاحِ فی الفیافِی الجَبَروتیَّة ،
المُصّوِّر لِلهَیولَی الملکوتیَّة ،
اَلوالی للولایةِ النّاسوتیّة ،
أُنمُوذِجِ الواقِعِ ،
و شَخصِ الإطْلاقِ المُنْطَبِعِ فی مَرایا الأنفُسِ و الآفاقِ ،
سرِّ الأنبیاء و المرسلینَ ،
سیّدِ الأوصیاء و الصّدیقین ،
صورة الأمانة الإلهیّة ،
مادةِ العلومِ الغیرِ المُتناهیةِ ،
الظّاهرِ بالبرهانِ ،
الباطنِ بالقَدْرِ و الشّأنِ ،
بِسْمَلَةِ کتابِ الموجودِ ،
فاتحة مصحفِ الوجودِ ،
حقیقة النقطةِ البائیّة ،
المتحقّقِ بالمراتبِ الإنسانیّة ،
حَیدَرِ آجام الإبداعِ ،
الکرّار فی معارکِ الإختراع ،
السّرِ الجلیّ
و النّجم الثّاقبِ ،
علیِّ بن أبی طالب ، علیه الصّلوةُ و السّلام.
📔 مناقب (صلوات بر چهارده معصوم) ابن عربی، فراز دوم
@Islamicphilosophy_ir
هدایت شده از سخن عرفان
🌹دستور العملی برای حاجات مهم و بزرگ از امام امیر المومنین علیه السلام
👈نقل از علامه حسن زاده آملی
🔹شايسته است دستورى بسيار بسيار گرانقدر و ارزشمند به رسم بهترين تحفه و عطيه، به حضور گوهر شناس قدردان تقديم بدارم.
و آن اين كه قاضى قضاعى در (دستور معالم الحكم و مأثور مكارم الشيم من كلام اميرالمؤمنين على بن ابى طالب عليه الصلوه و السلام) بدين صورت نقل روايت كرده است كه:
🔹براء بن عازب گويد: بر اميرالمؤمنين علی عليه السلام وارد شدم و آن جناب را به خداوند سوگند دادم كه مرا به اعظم اسمايى كه خداوند رحمان جبرئيل را به ارسال آن مخصوص داشت و وى رسول الله صلى الله عليه و آله و سلم را و آن حضرت شما را، مخصوص گردان.
@sokhanerfan
🔹فرمود : اگر سوال تو نمى بود من اراده داشتم كه آنرا تا در لحدم نهاده شوم، پوشيده بدارم .
👈هرگاه خواهى خدا را به اسم اعظم وى بخوانى، شش آيه اول سوره حديد (بعد از "بسم الله الرحمن الرحيم" تا "و هو عليم بذات الصدور") و آخر سوره حشر از "هو الله الذى لا اله الا هو " تا "آخر سوره" را بخوان، و پس از آن بگو اى كسى كه چنانى با من چنين كن (يعنى حاجت خود را بخواه) كه سوگند به خداوند اگر بر شقى[بدبخت] بخوانى، سعيد[خوشبخت] مى شود.
◀️ براء گفت: قسم به خداوند من آنرا براى دنيا نمى خوانم .
امام عليه السلام فرمود: همين صواب[صحیح] است. رسول الله صلى الله عليه و آله و سلم مرا هم اينچنين وصيت فرمود، جز اينكه مرا امر كرد كه خدا را در كارهاى بزرگ و دشوار روزگار به این آیات بخوانم.
@sokhanerfan
🔹علامه حسن زاده آملی در ادامه می فرماید: بدانكه هيچ حاجتى براى انسان، شريف تر و عزيزتر از قرب الى الله نيست كه لقاء الله است و "رساله لقاء الله" ما در وصول بدان زاد راه است.
📗 منبع: نور علی نور - تالیف آیت الله علامه حسن زاده آملی (دامت برکاته)، ص 29 و 30
💢عضویت در کانال سخن عرفان ⬇️
@sokhanerfan
رژیم خبیث به دست دلاورمردان ما مجازات خواهد شد. آنها را از این جنایت و امثال آن پشیمان خواهیم کرد.
رهبر انقلاب
اللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَةَ وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بنیها وَالسِّرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحاطَ بِه عِلْمُکَ
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر انقلاب: در مورد حجاب کسانی که به شرع هم معتقد نیستند قانون را باید رعایت کنند
🔹حجاب یک حکم مسلم شرعی است و برای بانوان، پوشاندنِ غیر از صورت و دو دست واجب است و از آن صرف نظر نمیشود کرد. بانوان ما متعبد هستند و باید رعایت کنند.
🔹برای حجاب حکم قانونی وجود دارد و رعایت قانون بر همه واجب است. در این قضیه دخالت بیگانگان واضح و آشکار بود. از بیرون به این قضیه دمیده شد و عدهای هم در داخل کمک کردند. خودِ بانوانِ فهمیدۀ ما به این نکته توجه کنند.
🔹طبق آن چیزی که در گزارشهای قابل اعتماد به ما رسید، برخیها را استخدام کرده بودند تا در جامعه هنجارشکنی کنند و حرمت حجاب را بشکنند.
🔹وقتی میبینیم دست بیگانه در قضیهای عمل میکند باید مواضعمان را متناسب با آن بگیریم و به او کمک نکنیم.
🔹دشمنان امروز در مسئلۀ برداشتنِ حجابِ بانوان تلاش میکنند اما این اولِ کار است. هدف آنها این است وضعِ کشور را برگردانند به وضعیتِ فضاحتبار قبل از انقلاب.
🔹آن روزها برخی زنان از لحاظ سطح پوشش وضع مفتضحی داشتند و قصد دشمنان تکرارِ تدریجی آن حالت است. امروز از لحاظ علمی، مدیریتی و حضور در مناطق حساسِ ادارۀ کشور زنانِ ایرانی به مراتب بالایی رسیدند؛ با رعایت حجاب. آن روزها سطح سواد و مدیریت زنان اینطور نبود.
🔹بنده اطمینان دارم بانوان کشورمان، حتی کسانی که در زمینۀ حجاب سهلانگاری دارند، دلبستۀ اسلام و نظام هستند و باید به این چشم به آنها نگاه کرد.
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 آموزش و پرورش باید اثبات کند که در خودش جاسوس ندارد!
حجتالاسلام پناهیان:
صداوسیما باید آموزش و پرورش را محاکمه کند که چرا هیچ چیزی از نقش یهود در تاریخ اسلام گفته نمی شود. این امر قطعا عمدی است.
تا وقتی یهود به دانش آموز معرفی نشود، مشکل حجاب به همین شکل خواهد بود.
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شیخ حسین انصاریان همان کسی که یک روزی این حرفها رو زد و بهش حمله کردند و گفتند داری سیاه نمایی میکنی ...
اون زمان اگر مسئولین و مردم این حرفشو میشنیدن، امروز کار به اینجا نمیرسید.
#حجاب
💢 شرایط تحصیل فلسفه از نظر #فارابی
۱.جوان باشد.
۲.مزاج و بدن سالم داشته باشد.
۳.از جهت تربیت به آداب نیکان پرورش یافته باشد.
۴. به عنوان مقدمات، قرآن و زبان ( قواعد و نگارش و بلاغت) و علوم شرعی را آموخته باشد.
۵.عفیف و صادق باشد و از فسق و حیله گری و خیانت دوری کند.
۶.درگیر امر معاش نباشد.
۷.اهل رعایت آداب شرعی باشد. هیچ یک از ارکان و آداب شرعی را فرونگذارد.
۸.علم و علما را عظیم الشان بداند.
۹.به غیر از علم و اهالی آن چیز دیگری برایش دارای ارزش نباشد.
«ينبغي لمن أراد الشروع في الحكمة أن يكون
۱. شاباً
۲. صحيح المزاج
۳. متأدباً بآداب الأخيار
۴. و قد تعلّم القرآن و اللغة و علوم الشرع أولاً
۵. و يكون عفيفاً صدوقاً معرضاً عن الفسوق و الفجور و الغدر و الخيانة و المكر و الحيلة
۶. و يكون فارغ البال عن مصالح معاشه
۷. مقبلاً على آداب الوظائف الشرعية غير مخلٍ بركن من أركان الشريعة و لا بأدب من آدابها
۸. معظّماً للعالم و العلماء
۹. و لا يكون لشيءٍ عنده قدر إلا للعلم و أهله
و من كان بخلاف ذلك فهو حكيم زور و لا يُعد من الحكماء.»
📔 بحرالجواهر، ص۱۹، ذیل عنوان فارابی
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
حوزه علمیه تمدن ساز
در کره هیچ اطلاعاتی در مورد اسلام وجود ندارد. _ جوان کرهای مسلمان شده ............................
لازم است حداقل یک زبان خارجی را فرا بگیریم
#زبان_آموزی
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
حوزه علمیه تمدن ساز
استاد رضا #داوری اردکانی: ما در کل فلسفه جدید که از ۵۰ سال پیش آشنا شدیم، دیگر مثل حوزویها و غربی
برنامه ای که از برای تدریس فلسفه در بعضی دانشگاه های کشور تنظیم شده است، شکل خاصی دارد و طوری تنظیم شده است که کسی چیزی یاد نگیرد.
طلاب مدارس قدیم در ابتدای تحصیل به قرائت صرف و نحو مشغول میشوند، بعد از آگاهی و اطلاع از ادبیات عرب به تحصیل کتب منطق میپردازند، بعد از تحصیل یکدوره منطق و فراگرفتن قسمتی از سطوح فقه و اصول، شروع به قرائت به کتب کلامی مینمایند، بعد از تحصیل اطلاعات کافی از علم کلام، شروع به قرائت کتب فلسفی مینمایند، بعد از قرائت اسفار و شفا شروع به تحصیل تصوف علمی می نمایند.
در دانشگاه جمیع این علوم در عرض یکدیگر باید تدریس شود و بدیهی است که به این طریق شخص وارد فلسفه و عرفان که حافظ میراث قدما باشد، ازین محیط بیرون نمی آید.
معلم بیچاره باید مسائل غامض فلسفی و عرفانی را به شاگردی که بوجهٍ مِن الوجوه استعداد فراگرفتن اولیات علم تصوف و فلسفه را ندارد و از استماع کلمات فلسفی و عرفانی دچار حیرت و بهت میشود القاء نماید. بودجه سنگین مصرف میشود و نتیجه گرفته نمیشود.
استاد سید جلال الدین #آشتیانی
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به بهانه سالروز افتتاح حساب ۱۰۰ امام(ره)
۲۱ فروردین سالروز صدور پیام امام(ره) و افتتاح حساب ۱۰۰ برای حل مسئله مسکن مستضعفین است. مردمی که در این ویدئو فوج، فوج و از هر قشری در کنار هم ایستادهاند نه در صف نان و نفت هستند و نه در صف ارائه کوپن؛ بلکه به دستور امامشان در صف واریز وجه برای خانهدار کردن اقشار مستضعف ایستادهاند! این اولین فرمان اقتصادی امام به فاصله کمتر از دو ماه از پیروزی انقلاب بود که بیانگر جایگاه و اهمیت ویژه مسکن در اندیشه ایشان بود. حال چه شده که از آن حال و هوا به این حال و روز رسیدهایم که عدهای اشخاص حقیقی و حقوقیِ از خدا بیخبر با استثمار همین مردم نازنین، صدها، هزاران و بلکه میلیونها خانه خالی را احتکار کردهاند تا به قیمت لِه شدن اقشار مستضعف، بر دارایی خود بیافزایند؟ ما را چه شده و به کجا میرویم؟ فَأَيْنَ تَذْهَبُون
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
💢 تنها عاملی که مردم را جذب میکند، طهارت ماست.
آیت الله #جوادی_آملی:
هرگز نگوییم فارغ التحصیل شده ایم، ما تا نفس می کشیم باید با علم و تحقیق باشیم، هرگز از تدریس و تألیف و مباحثه دست بر ندارید.
تنها عامل پیروزی ما در انقلاب و دوران دفاع مقدس خدا و اهل بیت علیهم السلام بودند، اگر این سرمایه از ما گرفته شود هم دنیا و هم آخرت خود را از دست می دهیم لذا وظیفه داریم آنچه را دین به ما گفته عمل کنیم، اگر چنین کنیم مردم خود حافظ این نظام خواهند بود، اما مردم اگر دورویی و اختلاس و نجومی ببینند صحنه را ترک می کنند و در این شرایط که مردم در صحنه نباشند رهبر هر چند علی بن ابیطالب علیه السلام، باشد شکست قطعی خواهد بود.
باید صد در صد طیب و طاهر باشیم چراکه تنها عاملی که مردم را جذب می کند طهارت ماست. اگر ما آنچه را گفتیم عمل کردیم و خود در صف اول جهاد و شهادت بودیم هرگز مردم ما را تنها نخواهند گذاشت. روحانیت دو وظیفه دارد: اول اینکه خود طیب و طاهر باشد و دوم راهنمایی و هدایت مردم و همه مسئولین است.
_ دیدار جمعی از حوزهعلمیههمدان مهر ۹۷
♦️ کانال حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
💢 نظام پولی تمدن اسلامی
◽️ فراخوان ارسال آثار علمی با موضوع:
نظام پولی تمدن اسلامی
❇️ موضوعات مقالات:
🔸تاریخچه و ماهیت پول
🔹مبانی فقهی نظام پولی اسلام
🔸مبانی فلسفی نظام پولی تمدن اسلامی
🔹جایگاه پول در نظام اقتصادی اسلام
🔸حکمرانی پول در حکومت اسلامی
🔹پول حقیقی پول اعتباری
🖌زمان و نحوه ارسال آثار:
📝آثار علمی خود را در قالب مقاله یا بسته سیاستی تا تاریخ ۱۰ /۰۲ /۱۴۰۳ به دبیرخانه همایش به نشانی @ghadirololama در پیام رسان ایتا ارسال نمایید.
_ به آثار برگزیده جوایزی تقدیم میگردد.
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماهیت نظام #سرمایهداری با #اقتصاد_مردمی در تعارض است. چه، ابتنای این نظام بر تداول ثروت در دست گروههای خاص است.
اقتصاد مردمی یعنی قرار گرفتن وسائل کار در اختیار همه کسانی که قادر به کارند ولی وسائل کار ندارند. تنها در این حالت است که آزادگی انسان حفظ و فقر و محرومیت رفع میشود.
حوزه علمیه تمدن ساز
ماهیت نظام #سرمایهداری با #اقتصاد_مردمی در تعارض است. چه، ابتنای این نظام بر تداول ثروت در دست گروه
۱. حوزه علمیه میبایست تا الان ۵ درصد ورودی های خود (معادل ۱۰ هزار نفر) را در اقتصاد اسلامی و شناخت مکاتب دیگر اقتصادی، متخصص تربیت میکرد. اما چنین کاری صورت نگرفت، و الان مجامع علمی-دانشگاهی و مدیریتی کشور دارای کاستی فراوان در داشتن اساتید مبرّز اقتصاد اسلامی است.
۲. برخی از دوستان مطالعات و نگاشتههایی در حیطه اقتصاد اسلامی و واکاوی دیگر مکاتب اقتصادی دارند، اما باید دانست که پراکنده خوانی ره به جایی نمیبرد؛ باید در کنار فقه و اصول و علوم حوزوی، تحصیلات عالی رشته رسمی اقتصاد را در دانشگاههای سطح یک گذراند، و سپس صاحب کرسی تدریس رسمی در همان دانشگاهها شد.
۳. این نکته صرفا راجع به رشته اقتصاد نیست، بقیه علوم انسانی را نیز شامل میشود، مانند: سیاست، جامعه شناسی، حقوق، روانشناسی، مدیریت و ...
✍ امین دهقانی
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
از تایید فقه معماری تا نفی معماری اسلامی!
نقد و بررسی توسط رمضان #علیتبار در ضمن ۸ نکته(چند پست): 👇
https://eitaa.com/alitabar_ir/1130
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar