💢 عرضه زمین به مردم
💢 مهار تورم، رشد تولید و مسئله مسکن
زمان لازم برای مطالعه، ۳ دقیقه:
در شرایطی که سال جدید سال مهار تورم و رشد تولید نامگذاری شده است بایستی به نقش اساسی مسکن در تحقق این شعار توجه ویژه شود زیرا هم اکنون مسکن بیشترین سهم در تورم کشور را دارد به نحوی که در برخی مناطق شهری، سهم مسکن از سبد هزینههای خانوار حتی تا ۷۰ درصد را شامل میشود. تولید مسکن از معدود راهکارهایی است که میتواند علاوه بر افزایش تولید و به تبعش رشد اقتصادی، همزمان زمینه کاهش تورم را نیز فراهم کند البته به یک شرط مهم که آن هم عرضه گسترده زمین است تا بتوان علاوه بر رساندن سهم هزینه زمین به عدد صفر، زمینه مردمی سازی را نیز میسر نمود. هم اکنون در کلانشهرها بیش از ۵۰ درصد از هزینه تولید مسکن مربوط به هزینه زمین است که عرضه گسترده زمین به مردم، علاوه بر حذف این هزینه کلان، چند فایده مهم دارد:
- اولا: در صورت عدم عرضه گسترده زمین، تولید مسکن نمیتواند منتج به کاهش تورم شود زیرا طبق پژوهشهای معتبر، روشهای قبلی یعنی بارگذاریهای مازاد و اعطای تراکم مازاد ساختمانی در داخل شهرهای بزرگ و کلانشهرها برای مسکن سازی، با توجه به ارزش افزودهای که به دنبال دارد، زمینهساز تورم زمین و افزایش بیشتر قیمتها میشود. به این معنا که برخلاف تصور اولیه، افزایش عرضه مسکن در دهههای گذشته در محدوده پایتخت و سایر کلانشهرها، نه تنها به کنترل قیمت مسکن کمک نکرده است بلکه تاثیر معکوس بر قیمت مسکن داشته است (هم در پایتخت و هم به تبعش در سایر شهرهای کشور) و به افزایش قیمت مسکن و افزایش نرخ تورم دامن زده است. جالب آنکه طبق آمار موجود، طی دهههای اخیر بیشترین افزایش تورم مسکن در مناطقی از کلانشهرها اتفاق افتاده است که بیشترین تراکم فروشی و عرضه مسکن در همانها اتفاق افتاده است و این یعنی لزوم تجدید نظر در روشهای اشتباه قبلی.
- ثانیا: در صورت عرضه گسترده زمین، امکان مردمی سازی و مشارکت مردمی در تولید مسکن میسر میشود. این نوع مردمی سازی میتواند منتج به مهار نقدینگی و جمع آوری بخش قابل توجهی از نقدینگی جامعه برای ساخت مسکن توسط خود مردم شود که قاعدتا تاثیر به سزایی در کاهش نرخ تورم خواهد شد. اما روشهای فعلی و عرضه قطره چکانی زمین سبب شده است تولید مسکن غالبا با الگوی توسعه عمودی و انبوه سازی میسر باشد و بدیهی است که این مسیر علاوه بر تعارض با سبک زندگی اسلامی ایرانی، در تعارض با مردمی سازی نیز میباشد؛ لیکن اگر زمین به صورت گسترده عرضه شود تا امکان ساخت مسکن ویلایی برای مردم میسر شود، خود مردم وارد عرصه ساخت خواهند شد و در چنین صورتی علاوه بر اثر مثبت در کنترل تورم، هم حس تعلق بیشتری به مسکنهای جدید الاحداث ایجاد خواهد شد (زیرا محور کار خود مردم خواهند بود) و هم شاهد تطبیق بیشتر الگوی ساخت با سبک زندگی اسلامی ایرانی خواهیم بود؛ در چنین صورتی مسکن صرفا کالایی اقتصادی نخواهد بود بلکه به دلیل ارزش افزودهای که در زمینه افزایش حس تعلق و تقویت سبک زندگی اسلامی ایجاد میکند، به پدیدهای فرهنگی ارتقاء مییابد.
- ثالثا: در صورت عدم عرضه گسترده زمین توسط دولت، عمودیسازیها و انبوه سازیهای قبلی تداوم خواهد یافت که این روش تاثیر قابل توجهی بر افت تولید مسکن دارد زیرا در این روش، لازمه تولید مسکن در بلوکهای چند خانواری و پرجمعیت، مشارکت همه آنها در تامین مالی پروژه و پرداخت اقساط است و عدم پرداخت اقساط توسط برخی از آنها میتواند منتج به توقف پروژه و تاخیر در تکمیل پروژه شود (شبیه به اتفاقی که در برخی پروژههای مسکن مهر شاهد بودیم و برخی بلوکها بعد از سالها هنوز تکمیل نشدهاند)؛ لذا این روش میتواند منتج به کاهش تولید شود که در تعارض با شعار امسال است. عنایت بفرمایید که اینجا فقط بحث خود مسکن نیست زیرا دهها رشته شغلی مختلف، وابسته به رونق تولید مسکن هستند و لذا افت تولید مسکن، بر کاهش تولید در همه این مشاغل تاثیرگذار است.
- یادداشت را با بخشی از سخنرانی نوروزی امسال #رهبرمعظم انقلاب در حرم مطهر رضوی به پایان میبرم که چنین فرمودند: "بزرگترین نقطه ضعف کشور، اقتصاد آن است و بزرگترین مشکل اقتصادی، تصدیگری افراطی دولت است. دولت تصدیگری و دخالت را باید کم کند و نظارت را باید زیاد کند؛ ... من به تمام علاقهمندان به سرنوشت کشور توصیه میکنم برای ورود مردم به عرصه اقتصاد چارهاندیشی کنند، هر جا مردم وارد صحنه شدند ما پیروز شدیم. باید نقشه ورود مردم در حوزه اقتصادی را به آنها نشان داد". با توجه به این فرمایش ایشان جا دارد مدیران مربوطه بیاندیشند که نسبت عمودی سازیها و انبوه سازیها با مردمی سازی چیست؟ و آیا تداوم سیاستهای اشتباه قبلی در عرصه مسکن و شهرسازی میتواند سبب تحقق شعار امسال مبنی بر مهار تورم و رشد تولید شود؟
#احتکار_زمین
#آزادسازی_زمین
@baladetayyeb
کانال دریافت گزارشات مردمی در خصوص آسیب های اجتماعی استان قم:
@Sajjad_Qom
ارسال گزارشات مردمی:
@Admin_Sajjad_Qom
🔴 خروجی حوزه علمیه
💢 ضرورت تخصصی کردن علوم اسلامی-انسانی
💢 گفتگوی آیت الله سید رضی شیرازی با آیت الله خویی در مورد خروجی حوزه
آیت الله سید رضی شیرازی:
ما باید این مسأله راجدی بگیریم و برنامهریزی کنیم. به گونهای که طلاب، پس از گذراندن مرحله عمومی، به مراحل تخصصی، مطابق با استعدادی که دارند، راه یابند.
برای این منظور، باید زمینه لازم را ایجاد کنیم، تا بتوانیم در رشتههای مختلف، افراد قوی و کارآمدی تحویل جامعه دهیم.
حدود سي سال پيش به مناسبت فوت مرحوم آقا ميرزا عبدالهادی شيرازی، به عتبات مشرف شدم. خدمت آيتالله خويي رسيدم. در اين باره با ايشان، صحبت مفصّلی كردم. از جمله: از ايشان سوال كردم: فايده حوزه چيست؟
ايشان با تعجب پرسيد: «اين چه سوالی است.»
اشاره كرد به آقا سيد علاءالدين بحرالعلوم، كه در آن جلسه حضور داشت و گفت:
«فايدهاش، تربيت دهها نفر مانند ايشان و نوشتن كتابها وتقريرها و ...»
گفتم: پاسخ سوال من داده نشده. با اين همه كه فرموديد، ما چند نفر داريم كه بتواند اسلام را در دنيا، به صورت منطقي و درست تبليغ كند؟
فرمود: «زياد هستند.»
گفتم: «ممكن است نام ببريد.»
فرمود : «آقا سيد محمدباقر #صدر، شيخ محمدرضا #مظفر.»
ايشان، ديگر اسم كسی را نبردند.
گفتم: آيا اين افراد را برنامة حوزه تربيت كرده است، يا خودشان انگيزه داشتهاند؟
فرمود: «خودشان برنامه داشتهاند.»
گفتم: كار خوبی كردهاند؟
فرمود: «بله»
گفتم: پس چرا شما آن را تعقيب نميكنيد؟
فرمود: «نمی شود»
گفتم: شما آقاي #طباطبایی را می شناسيد؟
فرمود: «بله، از رفقاست.»
گفتم: ايشان در قم همين روش را دارند. ايشان افرادي را كه پاسخگوي نياز زمان باشند، تربيت ميكند، به جای متخصص شدن در فقه و اصول
گفت: « ايشان تك است و خود را تضحيه كرده است.»
گفتم: پس ما از نجف مأيوس باشيم.
فرمود: «نه. من به سهم خود، حاضرم هرچه را شما بگوييد، انجام دهم؛ ولي، مانعي وجود دارد و آن، متقدسين هستند. يك وقتي ما خواستيم يكي از همين افرادي را كه اهل تحقيق و نوشتن مقاله دربارة مسائل روز بود، [منظور ايشان آقاي محمدتقي #جعفری بود] كمك كنيم و مورد توشيق قرار بدهيم، مورد اعتراض برخي از اين متقدّسين واقع شديم، به طوري كه گفتند: سهم امام را در ترويج غيرفقه و اصول به كار ميبرد!»
🍀 👈 چهار توصیه آیت الله سید رضی شیرازی به حوزه علمیه و طلاب
✍ پن:
دیدگاه علامه #مصباح_یزدی راجع به رشتههای تخصصی را اینجا بشنوید.
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تصویر برداری تلسکوپ فضایی "جیمز وب" از خوشه کهکشانی پاندورا / خوشه کهکشانی پاندورا ۴ میلیارد سال نوری با زمین فاصله دارد.
...................................
علامه #حسینی_طهرانی:
《هو الاول و الاخر و الظاهر والباطن و هو بکل شیء علیم 》(سوره حدید/ آیه ۳)
ظاهر را که الحمدلله داریم می بینیم. باطن را هم باید ببینی.
چه موقع باطن دیده می شود؟ وقتی نظر از کثرت به وحدت می رسد، یعنی تمام موجوداتی که در این عالم ملک و ملکوتند، انسان نظر استقلالی به خودِ آنها نکند، بلکه نظر به آن موجودی بکند که تمام اینها قائم به او هستند؛
و این به واسطه طهارت اخلاق پیدا می شود، تنها به واسطه ی تفکر و تعقل و مطالعه نیست؛
اینها احتیاج به تهذیب نفس دارد؛ احتیاج به فهم و اخلاق شایسته و عبودیت و نظم دارد. انسان باید منظم باشد.
📔 تفسیر آیه نور، ص ۲۴۲
✍ پن:
▫️ ۱. حتما کتاب تفسیر آیه نور علامه حسینی طهرانی را مطالعه نمایید (مشاهده و دانلود رایگان). البته نسخه مکتوب لطف دیگری دارد.
▫️ ۲. پرداختن به تحقیقات هستی شناسانه و سیر در امور انفسی و آفاقی، مورد تاکید قرآن کریم است. ثمره آن تعالی روحی و عقلی است.
▫️ ۳. این قبیل تحقیقات علمی باید با حکمت متعالیه و عرفان نظری اسلامی مورد پژوهش قرار گیرد؛ مثلا تلفیق این اکتشافات با ادله ابطال تناهی ابعاد، شاید بتواند نتایج محیرالعقولی را دست دهد.
@Islamicphilosophy_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 با همین فرمون پیش برید، وضعیت حجاب از دستتون در میره
اعتراض حجت الاسلام رفیعی به وضعیت حجاب در جامعه: قانونی، شرعی و عرفی مخالف ارزشهای ماست ... چرا نظام به این سادگی با این موضوع کنار آمده؟
با همین فرمون پیش برید ماجرا از دستتون در میره. الان زمستونه، فردا هوا گرم بشه چیکار می خواهید بکنید.
@Sajjad_Qom
حوزه علمیه تمدن ساز
💢 با همین فرمون پیش برید، وضعیت حجاب از دستتون در میره اعتراض حجت الاسلام رفیعی به وضعیت حجاب در جا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
_ برای جمع کردن رای، ولنگاری در جامعه را گسترش ندهید.
_ کسی جرئت نکند در جامعه اسلامی امر به معروف و نهی از منکر بکند!!
_ قبل از دانه دادن علف های هرز، آنها را باید #هرس کرد.
_ شهید #سلیمانی
@Sajjad_Qom
اقتصاد آزادی که لیبرالها ادعا میکنند اسارت برای تودههای ملت است (شهید بهشتی)
اولین کاری که باید بکنیم این است که نظریات اقتصادی سرمایهداریِ لیبرال را کنار بگذاریم (مسعود درخشان)
__________________________
✍ پ ن:
۱. سوال ما از حوزه علمیه این است:
از اول انقلاب تا الان چند نفر از ورودی های خود را متخصص در اقتصاد اسلامی (در عین آشنای با مکاتب اقتصادی غربی) تربیت کردهاید و وارد مجامع علمی کرده اید؟ اگر فقط و فقط نیم درصد از ورودی های خود را در این رشته تربیت و پرورش میدادید، هماکنون ۱۰۰۰ نفر در این عرصه برای عرضه میداشتیم. وقتی شما اندیشه اسلامی در حیطه اقتصاد را به صورت فنّی و کلاسیک به دانشگاه تزریق نمیکنید، روشن است که اندیشه های غربی (آدام اسمیت و فریدمن و ...) در دانشگاه های ما جولان خواهند داد.
۲. نقد چند سال پیش بنده بر مدیریت سابق حوزه علمیه را اینجا مرور نمایید.
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
#معرفی_کتاب
#تازه_های_نشر
🌿 کتاب «انسانشناسی نوصدرایی و علوم انسانی»
اثر دکتر مهدی عاشوری استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و حجتالاسلام دکتر عبدالحسین #خسروپناه استاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در ۷۰۱ صفحه توسط انتشارات مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا منتشر شد.
آشنایی با کتاب و دریافت صفحات ابتدایی:
http://icih.ir/?page_id=9243
تهیه کتاب از فروشگاه صدرا:
https://book.sccsr.ac.ir/
مجمع عالی علوم انسانی اسلامی
هدایت شده از صراط مستقیم
واکنش آیت الله تحریری به سخنان بعضی مسئولین.mp3
649.5K
🎙 #کلیپ_صوتی
💠 واکنش آیت الله تحریری در درس اخلاق ۲۶ اسفند به موضع گیری های اخیر وزیر گردشگری در رابطه با #حجاب
#حجاب
#صراط_مستقیم
✍کانال نشر بیانات استاد تحریری
╔════════════════╗
🆔 @seratemostaghim_ir
╚═════════════