✋
دروغ قطع اینترنت
🔺 در ماجرای مطرح شدن طرح مجلس برای حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی، رسانه های رسمی و افراد بدون هیچ منع و قیدی دروغ قطع اینترنت را به ابزاری برای تشویش اذهان عمومی تبدیل کرده اند که موارد زیر درباره این موضوع قابل توجه است:
1⃣ هیچ طرحی در مجلس تصویب نشده بلکه نمایندگان مجلس یک پیشنویس پیشنهادی برای حمایت از کاربران و سرویسهای فضای مجازی ارائه دادند که با توجه به تخصصی بودن آن مقرر شده به جای بررسی و رای گیری در صحن مجلس، در کمیسیونهای تخصصی بررسی شود. پس این همه جنجال برای چیست؟
2⃣ همین پیش نویس تصویب نشده می گوید: کاربران فضای مجازی در صورت انتشار محتوایی که جرم باشد هم مجرم محسوب نمی شوند و مسئولیت با پلتفورم هاست، این حمایت از حریم و حق کاربران اینترنت کجا و دروغ قطع اینترنت کجا؟
3⃣ همین پیش نویس تصویب نشده می گوید: پیامرسان ها، شبکه های اجتماعی و اپراتورهای تلفن همراه و اینترنت موظف هستند به جای گرفتن پول از مردم، به مردم بابت محتوایی که در فضای مجازی تولید می کنند پول بپردازند! چون اگر همین فیلمها و عکسهای تولیدی مردم نباشد اساسا حیات شبکه های اجتماعی معنا ندارد و بسته های اینترنتی شرکتها فروش نمی رود! پس باید به مردم به عنوان تولید کننده محتوا پول بپردازند! این کجا و دروغ قطع اینترنت کجا؟؟
4⃣ همین طرح تصویب نشده می گوید: همه پیامرسانها و شبکه های اجتماعی خارجی نه تنها فیلتر نمی شوند، بلکه می توانند در ایران نمایندگی داشته باشند. این یعنی زمینه رفع فیلتر حتی توییتر و تلگرام. این کجا و دروغ قطع اینترنت و دروغ فیلتر اینستاگرام کجا!
5⃣ همین پیشنویس تصویب نشده می گوید: اینکه الان یک وزیر (ارتباطات) می تواند هر وقت که صلاح دید درباره مسائل فضای مجازی کشور مثلا قطع اینترنت تصمیم بگیرد اصلا منطقی نیست و باید یک شورای متشکل از همه قوا و مجموعه های ذیصلاح با خرد جمعی و تخصصی تصمیم گیری کند! این کجا و دروغ قطع اینترنت کجا؟؟
6⃣ اینکه در ایران راه اندازی یک مغازه نیاز به قانون و مجوز دارد پذیرفته است اما وضع نسخه بسیار پیش پا افتاده تری نسبت به قوانین سختگیرانه امنیت و حاکمیت سایبری که در جهان در حال اجرا هستند، برای حفاظت و ساماندهی و تقویت فضای مجازی ایران می شود ناحق!! (مثالهای زیادی از اختیارات حاکمان و قوانین مربوط آن در دنیا از جمله آمریکا وجود دارد. می دانستید اگر رئیس جمهور آمریکا بدون کسب اجازه از احدی، اگر فقط تشخیص بدهد در فضای مجازی هویت آمریکا مورد تهدید است می تواند تمام اینترنت آمریکا را تا مدتها قطع کند؟)
7⃣ مسئله رسیدگی به وضعیت پیامرسانها و شبکه های اجتماعی شاید کم اهمیت ترین بخش این طرح باشد. اصل این طرح اساسا در ارتباط مستقیم با مردم و کاربران نیست. حفاظت و صیانت از مرزهای مجازی برای کنترل و نظارت از ورود و خروج اطلاعات از بخش های مهم طرح است.
@fehrst_etellaatt
✋
اگر پلتفرم های خارجی در ایران نماینده داشته باشند مسدود نمی شوند
🔺 نایبرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس:
🔹در طرح ساماندهی فضای مجازی هیچ محدودیتی برای فعالیت پلتفرمهای خارجی در کشور وجود ندارد اما آنها باید در ایران نماینده حقوقی داشته باشند و مسؤولیت عواقب کار خود را بپذیرند.
🔹 این قوانین فقط محدود به ایران نیست و کشورهای دیگر هم دارای چنین قوانینی هستند. اتحادیه اروپا در رابطه با فضای مجازی به مراتب سختگیرانهتر از این حد و اندازهای است که ما در این طرح آوردهایم.
@fehrst_etellaatt
✋
اینستاگرام حساب کاربران زیر ۱۶ سال را خصوصی میکند
🔺شبکه BBC رسانه متعلق به نظام سلطنتی انگلیس اعلام کرد:
🔹 اینستاگرام به تازگی حسابهای کاربری افراد زیر ۱۶ سال که از این به بعد به این شبکه اجتماعی میپیوندند را به طور خودکار به حالت خصوصی در خواهد آورد.
🔹به این ترتیب تنها فالوورهایی که این کاربران به آنها اجازه میدهند میتوانند پستهایشان را ببینند و لایک کنند یا در موردشان نظر بدهند.
🔹این خبر در حالی منتشر شد که اینستاگرام تحت فشار قوانین جدید اینترنت در بریتانیا قرار دارد. قوانینی که از شرکتهای بزرگ شبکه اجتماعی میخواهد برای حفاظت از کاربران کم سنوسال خود در فضای مجازی اقدامات بیشتری انجام دهند.
@fehrst_etellaatt
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✋
ارتباط تشعشعات تلفن همراه با سرطان
@fehrst_etellaatt
✋
پاسخ به پرسشهای طرح صیانت
🔺پاسخ مرکز پژوهشهای مجلس به ۱۵ سؤال و شبهه درباره طرح صیانت از کاربران فضای مجازی
🔵مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی به تعدادی از سؤالات و ابهامات مربوط به طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی» پاسخ داده است.متن کامل گزارش مرکز پژوهشها را در ادامه میخوانید:
1⃣ مصادیق خدمات پایه کاربردی چیست؟
مصادیق اصلی خدمات پایه کاربردی بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی عبارتند از: شبکههای اجتماعی، جستوجوگرها، خدمات پایه مکانی و نقشه (مانند بلد و نشان)، خدمات میزبانی داده و...
2⃣ طرح اولیه موسوم به طرح صیانت، ایرادات زیادی داشته آیا همان طرح در دستور است؟
طرح صیانت سال ۱۳۹۹ از دستور خارج و بایگانی شد و مفاد طرح جدید از نو و طی جلسات متعدد کارشناسی بازنویسی شده است.
3⃣ چرا باید طرح در قالب اصل هشتاد و پنجم مورد بررسی قرار گیرد؟
الف) ابعاد فنی و کارشناسی طرح بالاست و از پیچیدگی زیادی برخوردار است؛
ب) ذینفعان زیادی دارند؛
ج) با 85ای شدن امکان مداخله مستقیم نظرات مردم و کارشناسان در قانونگذاری فراهم میشود ولی در غیر آن این امکان فراهم نمیشود؛
د) امکان قانونگذاری با کیفیت بهتر فراهم میشود؛
ه) متن نهایی قانون دائمی نمیشود، بلکه موقت خواهد بود (۳-۵ سال) و در نتیجه امکان اصلاح بیشتری برای قانون دائمی خواهد داشت.
4⃣ چرا کمیسیون اصلی بررسیکننده طرح کمیسیون فرهنگی است و سایر کمیسیونها از جمله کمیسیون صنایع و امنیت ملی و سیاست خارجی دخیل نیستند؟
با اعمال اصل ۸۵ بنا بر آن شده است که طرح به کمیسیونی مشترک با عضویت نمایندگانی از چند کمیسیون ارجاع شود.
5⃣ برای اصل ۸۵ شدن چه ضمانتی وجود دارد فرآیند نامناسب دیگر طرحها تکرار نشود؟
الزامات پیشنهادی اصل ۸۵ شدن:
الف) به کمیسیون مشترک متشکل از چند کمیسیون ارجاع شود؛
ب) نماینده معاونت قوانین در همه جلسات حضور داشته باشد؛
ج) نماینده رسانه ملی و خبرگزاری خانه ملت در همه جلسات حضور داشته باشند؛
د) کارشناسان مستقل، نمایندگان دولت و بخش خصوصی حضور داشته باشند؛
ه) مصوبات کمیسیون پس از هر جلسه به صورت عمومی منتشر شود
6⃣ یا محدوده طرح شامل خدماتی پرکاربرد کسب و کارهای نظیر دیجیکالا، دیوار، اسنپ، آچاره، آپارات و مانند اینها میشود؟
خیر، این طرح صرفاً در محدوده خدمات پایه کاربردی مصرح در مصوبات شورای عالی فضای مجازی (جلسه ۳۵و ۶۶) است و موارد ذکر شده در سؤال خدمات کاربردی هستند نه خدمات پایه لذا شاملشان نمیشود.
7⃣ آیا این طرح برای کسب و کارهای فضای مجازی مشکلی ایجاد میکند؟
خیر؛ نهتنها این طرح مشکلی برای کسبوکارها ایجاد نخواهد کرد؛ بلکه در فصل حمایت در ۱۳ ماده محورهای حمایت از خدمات پایه کاربردی را آورده است که ازجمله میتوان به موارد زیراشاره کرد:
الف) در نظر گرفتن حقالسهم تولیدکنندگان محتوا،
ب) ممنوعیت تبلیغات دستگاههای دولتی در خدمات پایه کاربردی خارجی غیرمجاز،
ج) ارائه معافیتهای مالیاتی،
د) الزام ارائه خدمات بانکی اختصاصی و ارائه خدمات دولت الکترونیک.
8⃣ آیا با تصویب این طرح، تبلیغات کسبوکارهای داخلی در سکوهای خارجی ممنوع خواهد شد؟
خیر؛ در طرح تصریح شده است که مردم و کسبوکارها از ممنوعیت تبلیغات در خدمات پایه کاربردی خارجی غیرمجاز، معاف هستند.
9⃣ یا با تصویب این طرح فعالیت کاربران در شبکههای اجتماعی (مسدود شده یا آزاد) تخلف محسوب میشود؟
خیر؛ هر خدمت پایه کاربردی که مشابهای که نیاز مردم را مرتفع سازد (اعم از داخلی یا خارجی) نداشته باشد، اجازه مسدودسازی آن داده نشده است. دولت نیز ملزم شده تا نیازهای اساسی کشور در زمینه خدمات پایه کاربردی را برطرف نماید.
0⃣1⃣ آیا با تصویب این طرح واتساپ، اینستاگرام، گوگل و سایتهای پرمراجعه خارجی که توسط کسبوکارها مورد استفاده قرار میگیرد، فیلتر خواهد شد؟
خیر هیچکدام فیلتر نمیشوند چون هیچ نمونه جایگزینی ندارد همچنین برای بازاریابی بینالمللی و جهانی سازی محتواهای فاخر ایرانی به استفاده از این سرویسها نیاز داریم.
1⃣1⃣ آیا با تصویب این طرح استفاده از فیلترشکن ممنوع خواهد شد؟
اصل استفاده از فیلترشکن در این طرح ملاحظه شده و پیشنهاد شده ضوابط آن توسط کمیسیون عالی تنظیم گر تعیین شود.
2⃣1⃣ آیا با تصویب این طرح، توزیع فیلترشکن توسط افراد جرم محسوب خواهد شد؟
خیر؛ بنابر ماده ۳۳ طرح، صرفاً فعالیت تجاری به منظور کسب درآمد و انتشار عمده فیلترشکنها آن هم تنها در موارد غیر مجاز بنابر تشخیص کمیسیون عالی جرمانگاری شده است.
👇👇👇
👆
3⃣1⃣ آیا با تصویب این طرح پهنای باند اینترنت کم میشود؟
نه لزوماً بلکه به عنوان یک ابزاری برای جایگزینی سیاست مسدود سازی برخی پلتفرمها اعمال میشود.
4⃣1⃣ آیا با تصویب این طرح قدرت وزارت ارتباطات کاهش پیدا خواهد کرد؟
خیر؛ تنها اصلاحاتی که پس از تاسیس شورای عالی فضای مجازی لازم بود در ساختار آن وزارتخانه صورت گیرد اجرایی خواهد شد. همانطور که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است وزارت ارتباطات نیز مجری مصوبات شورای عالی فضای مجازی خواهد بود.
5⃣1⃣ آیا با تصویب این طرح ستاد کل نیروهای مسلح بر اینترنت کشور مسلط خواهد شد؟
خیر؛ صلاحیت نیروهای مسلح بر فضای مجازی صرفا به تامین امنیت زیر ساختهای ارتباطی فناوری اطلاعات آن هم زیر نظر مرکز ملی فضای مجازی محدود شده که در واقع در گذرگاههای ایمن مرزی خواهد بود. مضافاً اینکه نیروهای مسلح هیچ حقی در تأمین مصادیق محتوای مجرمانه، خدمات غیرمجاز و تغییر ترافیکی در کشور ندارد.
@fehrst_etellaatt
✋
اقناعسازی یا مشروعیتسازی صورت نگرفت!
🔺کیهان نوشت:
🔹«تحریف» زمانی موثر واقع میشود که بحث «مشروعسازی» یا به تعبیر دیگر «اقناعسازی» به خوبی صورت نگرفته باشد.
🔹در علوم اجتماعی، اصطلاحی داریم با عنوان «مشروعسازی»؛ بدین معنا که، وقتی تصمیم گرفته میشود تصمیمی از بالا گرفته و به پایین ابلاغ شود، چون به طور طبیعی ممکن است با مخالفت عدهای مواجه شود، ابتدا دست به اقناعسازی یا مشروعیت سازی میزنند.
🔹 ابزار این مشروعیتسازی نیز «رسانه» است. برخی کشورهای غربی در این امر تخصص دارند. آنها حتی وقتی قصد لشکرکشی، جنگ افروزی و کشتار مردم بیگناه کشور دیگر را دارند، از ماهها قبل با استفاده از ابزار رسانه، شروع به مشروعیتسازی میکنند تا با همراه کردن افکار عمومی، راحتتر به اهداف خود برسند.
🔹اقناعسازی میتواند در مورد مسائل کوچک و بزرگ، داخلی یا خارجی که ممکن است، حساسیتبرانگیز باشد، صورت بگیرد. اینجا در ماجرای طرح صیانت از «حقوق کاربران فضای مجازی»، آیا هیچ اقناع سازی و مشروعیت سازی صورت گرفته است؟! پاسخ روشن است: «خیر»!
🔹 دلایل متعددی میتواند باعث بروز این همه سرو صدا در فضای رسانهای ایران درباره این طرح شده باشد که یکی از آنها همین مسئله «تحریف» است.
🔹اینکه، طرحی را مورد نقد و بررسی قرار داده و مخالفان و موافقان نظر خود را اعلام کنند، ایدهآلترین شکل مواجهه با طرحهای حساس این چنینی است اما، اینکه جریانی از همان اساس و ابتدای کار، به تحریف طرح پرداخته و آن را مساوی با قطع اینترنت جا بزند، یا آن را مقدمه دیوارکشی در پیادهروها بخواند، مهمترین دلیل بروز این همه سرو صداست که ما معتقدیم، اگر بحث مهم «اقناعسازی» درست صورت میگرفت، این همه سرو صدا و تحریف اصلا فرصت بروز نمییافت.
@fehrst_etellaatt
18.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✋
طرح صیانت به زبان ساده
🎤 علی زکریایی
@fehrst_etellaatt
11.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✋
گفتوگوی منتشرنشده رهبر انقلاب با هاشمیرفسنجانی درباره اعتماد به غرب
@fehrst_etellaatt
✋
فریادهای حاج منصور ارضی
🔺حاج منصور ارضی ،مداح اهل بیت علیهم السلام در همایش مجازی ۱۰ هزار هیأت برگزیده کشور، گلایه های بسیاری داشت:
🔹 این دولت بلیت سفر به ترکیه، مغولستان و... را ارزان کرد تا کربلا تعطیل شود!
🔹 آنها خائن بودند، ما باید بایستیم و با حضور تمام نیروها، زنده جلسه بگیریم و سینه بزنیم، تا یکسال غفلت در سال قبل را جبران کنیم.
🔹 دستگاه امام حسین سلام الله علیه شفابخش است، اینها میخواستند بگویند نیست. همواره بیماران لاعلاج را به هیأت میآوردند و شفا میگرفتند. آیا دروغ است؟ جبهه را خالی نکنید و کار را به فضای مجازی نکشید.
🔹 دولت شما دیگر تمام شد،جمع کنید بروید. ما طبق فرمان مقام معظم رهبری پای جلسات ایستادهایم. این روزها میگویند مجازی هیأت بگیرید. ما از واقعیتش چه استفادهای کردهایم که از مجازی ببرند.
🔹 استغفار کنید که چرا کوتاه آمدید؟ امسال راهکار را همگان بلد شدیم. اجازه دهید تمام مردم خادم امام حسین سلام الله علیه شوند و از آنها برای فضاسازی هیأتها و شهر استفاده کنید.
🔹 این دولت هشت سال از مقام معظم رهبری خرج کرد و به قول آقای مصباح هر چه به دولت گفتیم، گفتند به نظام اعتراض میکنید؛ در حالی که مقام معظم رهبری روضهاش را حتی یک نفره تعطیل نکرد. چرا سال قبل برخی جلسات روضه را تعطیل کردند؟ برای این باید استغفار عملی کنید.
🔹 هر نظامی که ارکانش تعطیل شود، کارش تمام است. هیأت و سینهزنی رکن اصلی نظام است. ما روزی در تظاهرات انقلاب شعار میدادیم «ای عبید لعین، مرد قانونشکن، کاخ ظلم تو را میکنم ریشه کن، زندهبادا حسین، مردهبادا یزید، مرگ بر شاه».
🔹 روز ۱۵ خردادماه سال ۴۲ مطابق با ۱۲ محرم من امتحان دبیرستان داشتم که همراه مادر و برادرم به مدرسه میرفتم. زمانی که به میدان اعدام رسیدم، جنازه سینهزنهای حسینی روی زمین بود و افرادی هم تیر خورده و با تنی مجروح، شعار «یا مرگ یا خمینی» سر میدادند. در آن زمان اگر سینهزن یا مداحی تشنه میشد، آب به او میدادند.
🔹 سینهزنها پای دین ایستادند ،اما امروز مداحان و مدیران هیأتها بنا ندارند پای برگزاری مجالس حسینی بایستند.
🔹 سال گذشته به وزیر بهداشت و مسئولین این وزارتخانه گفتم ممکن است فعالیت مدافعان سلامت را تعطیل کنند و یا به خاطر کرونا فعالیت مرزبانان را تعطیل کرد؟ هیأتها را هم نمیتوان تعطیل کرد زیرا فعالیت آنها در گرو سلامت معنوی مردم است. تظاهراتهایی که این روزها در شهرهای مختلف و حتی تهران ایجاد شد، ناشی از چیست؟
🔹 ما باید برنامهریزی کنیم تا جلسات عزاداری را با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار کنیم و به دنبال برگزاری مجازی نباشیم، زیرا این جلسات میدان مبارزه ماست. باید در شهرها تمام مراسمهای سنتی البته جدا از آنها که خط قرمز هستند، مانند قمهزنی که مقام معظم رهبری حرام کردند باید برگزار شود. گناهکاران، بیحجابان و عرقخوران باید ببینند که امام حسین هنوز زنده است و فرصت برای برگشتن دارند.
🔹زمانی که حکومت نظامی در دوران پهلوی بود، برنامهریزی میکردیم، هم تظاهرات داشته باشیم و هم برای امام حسین سلام الله علیه سینهزنی کنیم. امروز هم نباید شل بگیریم که فرد در خانه بنشیند و روضه بخواند و دیگران مجازی مستمع باشند.
@fehrst_etellaatt
✋
گول این پیامک جعلی را نخورید
🔹اخیرا کلاهبرداران با ارسال پیامکی با عنوان ابلاغ قضایی، کاربران را به آدرس جعلی هدایت و برای مشاهده ابلاغیه از فرد درخواست میکنند که ۲۰۰۰ تومان واریز کند، اما بلافاصله بعد از واریز وجه، حساب فرد توسط کلاهبرداران خالی میشود.
🔹رئیس پلیس فتای تهران میگوید در سامانه قوهقضائیه از کسی درخواست پول نمیشود و مردم فریب این پیامکها را نخورند.
@fehrst_etellaatt