🔵 ناتوانی در تشکیل جنبش صلح (سازش) در فلسطین
🔻گزارش
🔹 اندیشکده کارنگی در یادداشتی به بهانه «جنگ مجدد اسراییل و حماس» به این مسأله پرداخته که چرا در فلسطین، یک جنبش صلح برای پیگیری مسالمتآمیز مطالبات فلسطینیان شکل نمیگیرد. وی با دیرینهشناسی این موضوع، مخالفتهای اقتدارگرایانه نتانیاهو و یاسرعرفات را دلیل این مسأله برمیشمارد.
🔸 نویسنده معتقد است رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان، شکلگیری یک جنبش صلح مسالمتجو از بدنه جوان نیروهای فلسطینی را به زیان تداوم قدرت خود میبینند. زیرا نگران بودند که انفعال این دو در پیگیری مسأله و حل آن، از سوی یک حرکت جدید به چالش کشیده شود.
🔸 در این مقاله ذکر شده که وضع موجود برآمده از اراده این دو بازیگر در تداوم موقعیت کنونی سبب نادیدهانگاری حقوق بشر، عدم برگزاری انتخابات آزاد برای فلسطینیان و عدم تحمل سازمانهای مدنی مستقل افشاکننده فساد میشود.
🔸 طبق این یادداشت، رشد و تقویت حماس در غزه و گرایش بخشی از جامعه فلسطین به این گروه، نتیجه جلوگیری از ایجاد یک جنبش مسالمتآمیز بوده است. این گروه علناً هر دو بازیگر پیشین را که راهی برای حل مسأله فلسطین و عبور از بحرانهای کنونی نداشتند، به چالش کشید.
🔸 در این مقاله نوشته شده که «ساخت شهرکهای یهودی در زمینهای اشغالی، اخراج اجباری فلسطینیان از بیتالمقدس شرقی و احداث دیوارهای بیشتر برای محصور نگه داشتن فلسطینیها با حمایت دولت دونالد ترامپ» بیش از پیش، موقعیت حماس را در میان مردمی که از پروژه صلح ناامید شدهاند، تقویت کرد.
✅ حمایتهای کاخ سفید از رژیم صهیونیستی در جریان نبرد اخیر و همچنین پیروزی حماس در مقابله با حملات موشکی این رژیم، نشان میدهد که تا اطلاع ثانوی راهبردهای مبتنی بر سازش (صلح مورد نظر غرب) مانند دو دولت، قابل پیگیری نخواهد بود و همچنان مقاومت به عنوان تنها نسخه موجود، قابل تجویز است.
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@fehrst_etellaatt
#برجام_قطعی_آب_و_برق_بود_ملت_جشن_گرفتند!
♦️جشن و پایکوبی عده ای از مردم در پی توافق هسته ای، در حقیقت تداعی گر ضرب المثل معروف #خر_برفت_خر_برفت است ! خسارت محض بود،قلب راکتورهای هسته ای بر اساس مفاد آن بتن ریزی شد،کشور در آستانه ی بی آبی ، #خاموشی مطلق و جنگ قرار گرفت... و با این همه، #ملت_جشن_گرفتند... .
🔻ملت شریف ایران! می خواهید بدانید چرا خر برفت و خر برفت؟! می خواهید بدانید چرا #برجام #خسارت_محض بود؟!می خواهید بدانید چرا #قطعی_آب_و_برق بود ؟!چرا قرار گرفتن در آستانه ی #جنگ بود ؟!
🔴1⃣ ۲۹ کشور پیشرفته ی جهان از جمله #آمریکا، #آلمان، #فرانسه، #انگلیس،ژاپن و ... بخش عمده ی #برق مورد نیاز خود را از طریق #نیروگاه_ها_ی_هسته ای تأمین می کنند؛ایران سالانه به ۷ هزار مگاوات برق نیاز دارد ؛طبق نظر کارشناسان ۷ نیروگاه مثل #نیروگاه_اتمی_بوشهر می تواند برق مورد نیاز مردم ایران را تا ۸۰۰ سال آینده بدون یک ثانیه خاموشی تأمین کند.
اما تولید برق هسته ای نیازمند حجم زیادی #سوخت است. به عنوان نمونه #نیروگاه_هزار_مگاواتی_بوشهر سالانه حدود ۲۷ تن سوخت هستهای نیاز دارد.
🔴2⃣ #اسرائیل یکی از بزرگترین نیروگاههای هستهای #آب_شیرین_کن دنیا را در کنار #دریای_مدیترانه در منطقه سورک (Sorek) احداث کرده است .این نیروگاه ظرفیت شیرینسازی 624 هزار متر مکعب آب در روز را دارد. (هر متر مکعب هزار لیتر آب است)
این حجم از آب معادل ۲۳۰ میلیون متر مکعب در سال یعنی تقریبا برابر با آبی است که پشت دو #سد_امیر_کبیر_و_لتیان ذخیره شده و تأمین کننده ی آب دو استان ۱۵ میلیون نفری #تهران_و_البرز است.
در ایران تنها راه حل تأمین آب استان هایی مانند خرمشهر احداث آب شیرین کن هسته ای است.
🔴3⃣ «اسماعیل سراج الدین» معاون رئیس کل بانک جهانی در سال 1995 اعلام نمود: «در حالی که بسیاری از #جنگ ها در قرن حاضر(۱۳) بر سر #نفت بوده است، جنگ های #قرن_آینده(۱۴) بر سر #آب خواهد بود».
♨️و همچنان اختیار با ملت ایران است؛ چه به اصلاح طلبان و کاندیدای آنها(#لاریجانی) رای بدهید و چه #اصلا_رای_ندهید؛در هر دو صورت #پایگاه_اجتماعی برجامیون به شمار می روید.این حزب سیاسی برای تداوم سیاست ها و برجام هایش و برای فشار بر نظام ،اینبار بر روی #تحریم_کنندگان_انتخابات حساب ویژه باز کرده است....
✍محمد حسین محمودی
@fehrst_etellaatt
.
❌توجه مهم👇❗️
-🔴❗️-نمیدانم در ایران مرکز آمبولانس خطرات شیمیایی و سم وجود دارد یا نه ولی این آزمایشی است که اگر آن را باور ندارید - قطعا میتوانید خودتان با شماره اضطراری سم تماس بگیرید و امتحان کنید 😂 == >> حتما می دانید که جهل و نادانی از اثرات شیمیایی محافظت نمی کند!
اگر البته تصمیم خود را برای واکسیناسیون آگاهانه گرفته اید..
"من تمام مواد واکسن را در یک لیست قرار دادم و با مرکز کنترل سم تماس گرفتم. بعد از صحبت های مقدماتی و غیره و بعد از درخواست صحبت با یک متخصص دائمی ذی صلاح ، این حرف اصلی صحبت است.
من: سوال من از شما این است که این مواد چگونه دسته بندی می شوند؟ به عنوان خوش خیم [بی ضرر] یا سم؟ (من چند ماده ، فرمالدئید ، توئین 80 ، جیوه ، آلومینیوم ، فنوکسی اتانول ، فسفات پتاسیم ، فسفات سدیم ، سوربیتول و غیره نامگذاری کردم)
طرف مقابل: خوب ، این یک لیست کاملا خطرناکی است ... اما من فقط به شما می گویم که همه آنها برای انسان سمی هستند ... در کودهای شیمیایی استفاده می شوند ... سموم دفع آفات ... برای ایجاد ایست قلبی ... برای حفظ یک جسد مرده. .. ووو
ما آنها را در دسته های مختلف ثبت کرده ایم ، اما تقریباً همه آنها به عنوان سم هستند. چرا حالا میپرسید؟
من: اگر بخواهم این مواد را طبق برنامه به طور منظم به فرزندم تزریق کنم یا آنها را در وعده های غذایی بچه هایم قرار دهم ، مطمئناً فرزندم را به خطر می اندازم. درست است؟ ...
اما تبعات قانونی این کار برای من چه خواهد بود؟
او: سوالت خیلی عجیب است ...
>> اما شما احتمالاً به سهل انگاری جنایی متهم خواهید شد ... شاید به قصد قتل ... و البته کودک آزاری ... فرزند شما از شما از طرف اداره حفاظت از کودکان گرفته خواهد شد ... آیا کسی را می شناسید که این کار را با آنها انجام دهد ؟
این یک حرکت جنایی است ...
من: یک قشر صنعتی کامل...
اینها موادی هستند که برای واکسن استفاده می شوند ... با استفاده از اینها و برای اطمینان از اینکه بدن انسان آنها را دوباره دفع نکند ... برای بالا نگه داشتن سطح آنتی بادی برای مدت زمان نامعلومی ...
او چی؟!
نتیجه گیری شما؟
مردی که کنارش بود پرسید که آیا می توانم تمام این اطلاعات را برای او ایمیل کنم؟
او می خواست این را با فرزندان بزرگسالش که خود والدین بودند به اشتراک بگذارد. او وحشت کرده بود و احساس وحشت می کرد ، نمی دانست چه سورپرایزی را تلفنی دریافت کرده ...!
فرزندان وی واکسینه شده و دارای مشکلات سلامتی هستند ... "
🔴❗️مواد تشکیل دهنده واکسن‼
شما نمی توانید بدون اطلاع کامل تصمیم آگاهانه بگیرید.
در اینجا فقط برخی از مواد واکسن وجود دارد.البته من پزشک نیستم ولی خوشبختانه از هنر سرچ کردن در اینترنت و یافتن مطالب مختلف خسته نمیشوم.
🔴❗️ این موارد به فرزندان ملت تزریق می شود [در ایالات متحده آمریكا واكسیناسیونهای اجباری بیشتری نسبت به آلمان وجود دارد:
🔴❗️ 📍 فرمالدئید / فرمالین - بسیار سمی ، مسمومیت سیستماتیک و سرطان زا.
🔴❗️ 📍 بتاپروپیولاکتون - ماده شیمیایی سمی ، سرطان زا.
می تواند کشنده باشد /مقدار کمی از آن باعث آسیب دائمی به سلامتی میشود. پس از قرار گرفتن در معرض ماده شیمیایی حالت تهاجمی آن به بدن افزایش میابد.
📍 Hexadecyltrimethylammonium bromide - ممکن است باعث آسیب کبدی ، آسیب به سیستم قلبی عروقی سیستم عصبی مرکزی شود. می تواند نقایص مادرزادی ایجاد کند و بر باروری تأثیر بگذارد.
hydro هیدروکسید آلومینیوم ، فسفات آلومینیوم ، نمک های آلومینیوم - نوروتوکسین. خطر التهاب / تورم طولانی مدت مغز ، بیماری های عصبی ، بیماری های خود ایمنی ، آلزایمر ، زوال عقل و اوتیسم را دارد. وقتی وارد مغز می شود ، برای مدت نامحدود همانجا باقی
می ماند.
🔴❗️ 📍 تیمروزال (جیوه) - نوروتوکسین.
باعث آسیب سلولی می شود ، فعالیت اکسیداسیون را کاهش می دهد ، منجر به
تخریب سلول و مرگ سلول می شود.
با اختلالات عصبی ، بیماری آلزایمر ، زوال عقل و اوتیسم ارتباط داشته است.
📍 Polysorbate 80 & 20 - از سد خونی مغزی عبور کرده و آلومینیوم ، تیومرسال و ویروس ها را با خود حمل می کند ، که به آن
اجازه ورود به مغز را می دهد.
🔴❗️ 📍 گلوتارآلدئید - ماده شیمیایی سمی ، به عنوان ضد عفونی کننده برای تجهیزات پزشکی حساس به حرارت استفاده می شود.
سرم گاوی جنین - از جنین گاو (گاو) گرفته می شود ، که از گاوهای باردار قبل از کشتار گرفته می شود.
به هر حال اسم لاتین این مواد هم نوشته شده تا هر کس میخواهد خودش کمی در اینترنت سرچ کرده و مطالب مربوط به آن را خود یافته و مطالعه کند.
خیلی مهم نشر دهید لطفا
@fehrst_etellaatt
🔵 تحریمهای بیاثر، مانع دیپلماسی
🗞 یادداشت
🔰 تارنمای #ریسپانسیبلاستیتکرافت در یادداشتی به نقد اِعمال بیرویه #تحریمهای_اقتصادی از سوی آمریکا علیه دیگر دولتها از جمله #ایران پرداخته و آن را مانعی در مسیر حل دیپلماتیک مسائل دانسته است. نویسنده با اشاره به شکست سیاست «#فشارحداکثری» ترامپ، بیان میکند که تحریمها در تغییر رفتار ایران ناکارآمد بودهاند.
🔶 طبق این مقاله، #تحریمها سلاحی بیرویه است که هیچ تفاوتی بین مردم غیرنظامی و #نظامی نمیبیند و آسیبپذیرترین افراد جامعه را به جای نخبگان سیاسی آن هدف قرار میدهد. در عین حال تحریمها به ابزاری کمهزینه برای ابراز مخالفت با دشمنان و مخالفان #هژمونی_آمریکا بدل شده که فارغ از کاربرد آن، مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
🔶 نویسنده با اشاره به تحریمها علیه سه کشور ایران، #سوریه و #ونزوئلا بیان میدارد که حوزه تجهیزات پزشکی و تهیه #دارو، متأثر از این تحریمها به شدت بر وضعیت #سلامت و زندگی مردم اثر گذاشته است. در سوریه حتی تأمین مایحتاج #تغذیه عادی مردم به خطر افتاده و در ونزوئلا به مرگ بیش از چهل هزار نفر انجامیده است.
🔶 این گزاره که تحریمها به فروپاشی اقتصادی و نهایتاً تسلیم #دولت_هدف منجر میشود، اراده دستگاه #سیاست_خارجی آمریکا در حل مسالمتآمیز مسائل از طریق #مذاکره و تبادل امتیازات را تضعیف میکند و هر گونه انعطافپذیری را به مماشات و سازشکاری تعبیر میکند.
🔶 استفاده بیش از حد از تحریم، مانع خلاقیت و ابتکار #وزارت_خارجه در جستجوی راهها و ابزارهای دیگر است. تحریمها به بخشی از «جنگهای بیپایان» #آمریکا علیه دیگر دولتها بدل شده و لازم است با تعریف اهداف #سیاسی قابل تحقق و گسترش مسیرهای سیاست خارجی، آن را به کناری گذاشت.
🔶 به نظر میرسد #مقاومت دولتهای هدف علیه سیاستهای خصمانه و زیادهخواهانه آمریکا، ایده بررسی تحریمها از منظر کارکرد و اثرگذاری را مجدداً در ذهن بخشی از #نخبگان_سیاسی آمریکا شکل داده است. هر چند اعتیاد سیاست خارجی آمریکا به #تحریم، عمیقتر از آن است که به راحتی این سلاح را بر زمین بگذارد/
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@fehrst_etellaatt
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️انتخابات (بخش سوم و پایانی)
💠در انتخابات به چه کسی رأی دهم؟
🔷دومین مرحله بعد از شناخت معیارها و شرایط #کاندیدایاصلح، شناسایی و تشخیص مصداق آن می باشد. برای #تعیینمصداق، باید بررسی شود:
💠الف) تشخیص وجود شرایط و ملاکات اخلاقی، دینی، تعهد و... در فرد مورد نظر و برتری او نسبت به سایر کاندیداها: در این باره باید گفت که شناخت کامل مسائل معنوی، اعتقادی، تقوا و... در افراد کاری بسیار دقیق و حساس است. تا انسان با فردی معاشرت طولانی و نشست و برخاست کافی نداشته باشد، و او را در حالت های مختلف و زمینه های گوناگون آزمایش نکرده باشد، نمیتواند به نتیجه برسد؛ لذا باید با مرور بر #سابقهزندگیفرد و #کسباطلاعات از افرادی که او را در این زمینه ها کاملاً میشناسند، آگاهی لازم را به دست آورد.
💠ب) تشخیص میزان کارآیی، تخصص، توان مدیریتی و... با توجه به نوع مسئولیت محوله: برای این کار باید سوابق علمی، تحصیلی، اجرایی و... کاندیدا مورد بررسی قرار گیرد و یا از افراد مورد اطمینان و گروه های مطمئن کسب آگاهی نماید. در هر صورت، تشخیص حق و باطل و یا شناخت کاندیدای مناسبتر ، با توجه به شناخت معیار حق و شرایط و صفات افراد #اصلح، ممکن می باشد. اگر فردی نتوانست خودش مصادیق را تشخیص دهد، لازم است به #آگاهانعادل و خبره مراجعه کند و براساس شناخت و معرفت کامل وظایف اجتماعی خود را سامان دهد، تا هم در برابر عقل سلیم جوابگو باشد و هم وظیفه شرعی خود را به انجام برساند.
منبع: وبسایت پرسمان
#انتخابات
@fehrst_etellaatt
نه به آن ارزانیهای شب انتخابات نه به این رها کردن قیمتها!
یک روزنامه اصلاحطلب با نکوهش سوء مدیریت اقتصادی دولت، این مدیریت را ضد دعوت مردم به مشارکت در انتخابات توصیف کرد.
سردبیر آفتاب یزد در یادداشتی با عنوان «آقایان مسئول! مردم با گرانی پای صندوق نمیآیند» نوشت: میخواهم گریزی به بحثها و تحلیلهای داخل «تاکسی» بزنم! آنجا که تا قیمت کالایی کاهش پیدا میکرد و یا خبر گرانی فلان خدماتی تکذیب میشد آقای راننده و مسافرین متفقالقول میگفتند چون شب انتخابات است فعلا گران نمیکنند و یا ارزان کردند تا مردم رای بدهند. عرض کردم بحثهای داخل «تاکسی» ولی باید بپذیریم در عالم واقع نیز تا همین چند سال پیش چنین بود. یعنی همانطور که در شب انتخابات در عرصههای فرهنگی قدری مسئولان مهربانتر میشدند و در حوزه اقتصاد نیز سعی میشد قدری قیمتها کنترل شود و اگر بناست کالایی و خدماتی گران شود موکول گردد به بعد از برگزاری انتخابات.
اما حالا چه؟! به لیست گرانیها در چند روز اخیر توجه کنید. ثانیه به ثانیه قیمت کالاهای مختلف رو به افزایش است و کسی نیز پاسخگو نیست.
عرضم عطف به یکسری کالاهای خاص و یا فیالمثل خودرو و مسکن نیست بلکه قیمت مایحتاج مردم این روزها به شدت و حدت رو به افزایش است و مسئولان مرتبط نیز یا توجیه میکنند و یا سکوت.
نکته مهم در این میان اینجاست طیف موسوم به اعتدالی که کلیددار دولت است و حامیان آنان که اصلاحطلبان هستند اتفاقا بیش از پیش باید نگران دلخوری جامعه در این باب باشند.
اعتدالیون و اصلاحطلبان حیات و مماتشان به طبقه متوسط و طیف خاکستری جامعه وصل است و اگر روزی روزگاری دلخوری و قهری رخ دهد دیگر در خواب باید صندلیهای بهشت، بهارستان و پاستور را ببینند.
قصدم این نیست که دولت، مردم را شب انتخابات گول بزند بلکه نکته اینجاست دولت فعلی حتی در ظاهر و به صورت تصنعی نیز تلاشی برای کنترل گرانی انجام نمیدهد. ای کاش حداقل به حرمت دستور رئیسجمهور که تاکید داشت در سال جدید نباید کالایی و خدماتی گران شود قدری در این زمینه ملاحظهکاری رخ میداد.
اکنون در شرایطی که باید اخبار داغ انتخاباتی را پوشش دهیم و تحلیل کنیم هر روز با موج جدید اخبار گرانی و تورم روبرو هستیم. تولیدکنندههای مواد غذایی و خدماتدهندهها با بهانه و بیبهانه گران و گران میکنند و از دولت نیز صدایی برنمیخیزد. الحق و الانصاف خود را جای آن بازنشسته و کارگری بگذارید که حقوق ثابت دارد. آیا در او شوق و ذوقی برای مشارکت سیاسی باقی میماند؟! بر فرض که هر شب 100 هزار نفر هم گرد یک کاندیدا در کلاب هاوس جمع کردید به منی که ماهیانه دریافتیام کفاف یک وعده گوشت قرمز نمیدهد چه؟
@fehrst_etellaatt
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#زندگی_پس_از_زندگی_روسیه
#سقط_جنین
#گناه
فیلمی تکان دهنده از تجسم اخروی جنایت سقط جنین برای مادری که تجربه #مرگ_موقت داشته است .
@fehrst_etellaatt
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥⭕️ علی زکریایی
معرفی کاندیدای ریاست جمهوری😂😂
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@fehrst_etellaatt
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بصیرتی
📽 #مستند_خارج_از_دید
حوادث انتخابات سال ۱۳۸۸
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@fehrst_etellaatt
شلیک دولت به مشارکت حداکثری با رها کردن قیمتها
سرویس سیاسی-
دولت و جریان سیاسی- رسانهای حامیآن در حالی تلاش میکنند اینگونه القا کنند که منتقدین بهدنبال کاهش مشارکت در انتخاباتند که اتفاقا منطق و نتایج نظرسنجیها نشان میدهد علت اصلی دلسردی بخشی از مردم نسبت به صندوق رای، ناشی از مشکلات اقتصادی و بیتدبیری دولت در رهاسازی بازار
است.
طی هفتههای اخیر و همزمان با نزدیک شدن به موعد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری، برخی دولتمردان و جریان سیاسی- رسانهای حامی آن یعنی مدعیان اصلاحات فریاد «وا مشارکتا» راه انداخته و به حاکمیت هشدار میدهند که خطر کاهش مشارکت در انتخابات پیش رو را جدی بگیرد.
این جریان همچنین در ادامه این خط تبلیغاتی عجیب در تلاشند تا اینگونه القا کنند که اگر مشارکت افزایش یابد آنها پیروز انتخابات خواهند بود و اگر مشارکت کاهش یابد منتقدین پیروز میشوند، بنابراین، این طیف منتقد دولت است که بهدنبال مشارکت پایین است.
چه کسانی اعتماد سیاسی مردم را هدف گرفتهاند؟
علی ربیعی سخنگوی دولت چندی پیش در یادداشتی نوشت: «میزان مشارکت در انتخابات در ۱۴۰۰ از جنبههای داخلی و خارجی آثار متعددی دارد و به عقیده من انتخاباتی با مشارکت بالا آثار و تبعات مثبتی را هم در عرصه داخلی و هم خارجی به بار خواهد آورد و دولت آینده را قادر به عبور از بحرانهای احتمالی و مدیریت مسائل داخلی و تقویت جایگاهی موثر در جهان
خواهد کرد.»
وی در ادامه با متهم کردن منتقدین به هدف قرار دادن مشارکت مردم در انتخابات مدعی شد: «کارویژههای انتخابات در جامعهای که طی سالهای اخیر بهدلیل همهگیری کرونا و توأمانی آن با اثرات مخرب تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه آمریکا، متحمل خسارتهای مادی و روانی شده و متأثر از تبلیغات فرصتطلبانه و تحریف واقعیات از سوی رسانههای بدخواه، اعتماد سیاسی مردم را هدف گرفته، به مراتب مهمتر از هر زمان دیگری است.»
فاجعه مدیریتی
و دلسردی مردم از انتخابات
همچنین روزنامه اصلاحطلب شرق نیز چندی پیش در سرمقاله خود مدعی شد: «نهادهای رسمی و اصولگرایان چندان با مشارکت حداقلی - البته منوط بر اینکه آنان را به قدرت برساند- مخالفت جدی ندارند. آنان ابتدا درصددند با دستیابی به قدرت حداکثری و بعد با تمسک به یک ایدئولوژی، کشور را با حلقههای محدود خودی اداره و مدیریت کنند و چهبسا در این مدیریت - تهی از رویکردهای دموکراتیک- موفق هم بشوند.»
چنین ادعاهایی در حالی مطرح میشود که اتفاقا همین جریان با عملکرد و کارنامه خود به مشارکت مردم در انتخابات شلیک کردهاند و در واقع این طیف اعتدال- اصلاحات است که با فاجعه مدیریتی، مردم را نسبت به صندوق انتخابات دلسرد کرده است.
خود میکشند
و خود تعزیه میدارند!
اما بر اساس نظرسنجیهای انجام گرفته مشکلات اقتصادی با بیش از 30 درصد آرا بهعنوان مهمترین دلیل عدم مشارکت شناخته شده است. مشکلاتی که ناشی از عملکرد 8 ساله دولت اصلاحطلب روحانی بوده و حال و در آستانه انتخابات دولت روحانی با 3 نماینده و طیفهای اصلاحطلب با بیش از 10 نماینده در انتخابات ریاست جمهوری ثبتنام کردهاند.
نکته قابل تأمل اینکه این جریان در این ایام منتهی به برگزاری انتخابات برای حفظ ظاهر هم که شده هیچ تلاشی از خود برای کم کردن آلام و مشکلات مردم نکرده و با رهاسازی بازار و افزایش لجامگسیخته قیمتها موجبات هرچه ناراضیتر شدن مردم را فراهم کرده و جالب آنکه همزمان فریاد «وا مشارکتا» هم سر میدهند و اصطلاحا خود میکشند و خود تعزیه میدارند.
وعده کاهش قیمتهای رئیسجمهور وارونه محقق شدن
همه اینها در حالی است که تنها چهار روز پس از آغاز سال جدید، حجتالاسلام حسن روحانی در اولین جلسه هیئت دولت در سال ۱۴۰۰ گفته بود «هرچه قرار بود اجناس گران شود، سال ۹۹ شد. از وزارت صمت و کشاورزی خواهش میکنم این چهار ماه بگذارید بازار ثبات داشته باشد تا مردم احساس راحتی کنند».
این اظهارات روحانی در شرایطی مطرح شد که قیمت بیشتر محصولات طی سال گذشته بدون وقفه افزایشی بود و حتی در یکماه پایانی سال ۹۹ نیز با وجود تأکید مسئولان بر تثبیت قیمتها در آستانه عید، شاهد افزایش قیمتها بودیم. در عین حال، انتظار میرفت بعد از سخنان رئیسجمهور مبنی بر ثبات قیمتها در سال جدید و حداقل در چهار ماه انتهایی دولت، شاهد کمترین افزایش قیمتها باشیم یا حداقل قیمت خدمات و کالاهایی که مربوط به دولت است یا دولت در قیمتگذاری آن نقش دارد، بهصورت رسمی افزایش نیابد. در حالی که آمارها و گشتوگذاری در لابهلای اخبار و قیمتها نشان میدهد از زمان این وعده روحانی تا به امروز در موارد بسیاری قیمتها بهصورت رسمی و با تصمیم مسئولان دولتی افزایش یافته است که از جمله آن میتوان به تغییر قیمت شکر، مرغ، روغن، نان، خودرو و سیمان اشاره کرد.
از فروردین ماه نخسین افزایش قیمتها با لوازم خانگی آنهم به میزان ۲۵ درصد آغاز شد و به همراه آن تاکنون خودرو ۹ درصد، سیمان ۲۰ درصد، روغن ۳۵ درصد و مرغ ۲۲ درصد بهصورت رسمی گران شده است. علاوه بر این زمزمه افزایش ۵۰ درصدی قیمت نان و افزایش چندین باره قیمت لبنیات و شکر هم به گوش میرسد.
دپوی 5/8 میلیون تن کالای اساسی و گرانی در صدر اخبار
نکته قابل تأمل و البته تأسفآور اینکه در همین شرایط خبر میرسد بیش از 5/8 میلیون تن کالای اساسی مورد نیاز مردم در حال حاضر در گمرک و بنادر دپو شده و حتی در مواردی در آستانه فساد به دلیل ماندگاری زیاد در شرایط خاص آب و هوایی بنادر قرار میگیرد ولی ترخیص آن با اما و اگر مواجه است و در همین اوضاع، تصمیمهای وزارت صمت برای گرانی کالاهای اساسی در صدر اخبار رسانهها قرار دارد. بیتدبیری و سوءمدیریت دولت در رهاسازی بازار آن هم در روزهای منتهی به برگزاری انتخاباتی که داعیه مشارکت حداکثری مردم در آن را دارند، صدای برخی از حامیان دولت را هم درآورده. تا جاییکه یکی از روزنامههای اصلاحطلب دو روز پیش در سرمقاله خود با عنوان «آقایان مسئول! با گرانی مردم پای صندوق نمیآیند» نوشت: «به لیست گرانیها در چند روز اخیر توجه کنید. ثانیه به ثانیه قیمت کالاهای مختلف چه داخلی و چه خارجی رو به افزایش است و کسی نیز پاسخگو نیست. جالب آنجاست که بازار ارز و طلا تقریبا آرام و ساکن است و مذاکرات وین توانسته این بازار را کنترل نماید. عرضم عطف به یکسری کالاهای خاص و یا فیالمثل خودرو و مسکن نیست بلکه قیمت مایحتاج مردم این روزها به شدت و حدت رو به افزایش است و مسئولان مرتبط نیز یا توجیه میکنند و یا سکوت.»
این روزنامه در ادامه نوشت: «اکنون در شرایطی که باید اخبار داغ انتخاباتی را پوشش دهیم و تحلیل کنیم هر روز با موج جدید اخبار گرانی و تورم روبهرو هستیم. تولیدکنندههای مواد غذایی و خدمات دهندهها با بهانه و بیبهانه گران و گران میکنند و از دولت نیز صدایی برنمیخیزد. الحق و الانصاف خود را جای آن بازنشسته و کارگری بگذارید که حقوق ثابت دارد. آیا در او شوق و ذوقی برای مشارکت سیاسی باقی میماند؟! بر فرض که هر شب ۱۰۰ هزار نفر هم گرد یک کاندیدا در کلابهاوس جمع کردید به منی که ماهیانه دریافتیام کفاف یک وعده گوشت قرمز نمیدهد چه؟!»
ناراضیسازی مردم
در آستانه انتخابات با چه هدفی؟!
افزایش رسمی قیمت کالاهای اساسی به همراه گرانیهای بدون مجوز و غیررسمی دو ماه اخیر در حالی که مردم در دو سال گذشته شدیدترین تورم را متحمل شدند و دولتمردان هم رسما اعلام کرده بودند که در سال ۱۴۰۰ تا پایان این دولت هیچ کالایی گران نخواهد شد، آن هم در آستانه انتخابات مهم و سرنوشتساز ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ اتفاقی عادی بهنظر نمیرسد چرا که علاوه بر تحت فشار قرار دادن بیشتر مردم به لحاظ تامین هزینههای معیشتی و افزایش نارضایتیهای عمومی، قطعاً در کاهش مشارکت مردم در انتخابات هم موثر خواهد بود.
برخی معتقدند عدهای که فهمیدهاند شانسی در انتخابات 1400 ندارند، عامدانه در پی آن هستند که مردم را از صندوق رای دلسرد کنند تا دولت بعدی با مشارکت بالا انتخاب نشود. مسئلهای که شاید در رقابتهای سیاسی به درد طعنه و سرزنش بخورد اما بدون شک در ابعاد ملی، در راستای منافع مردم و کشور نخواهد بود.
کارنامه ۸ ساله دولت به روایت ۱۰ شاخص مهم اقتصادی
سرویس اقتصادی-
برخی در حالی از دولت سوم روحانی سخن گفتهاند که گویی در دو دولت او کشور، گلستان شده است حال آنکه این روزها اصطلاح « زمین سوخته» درباره میراث دولت هشت ساله مدعیان تدبیر وامید و اصلاحات و آنچه روحانی برای دولت بعد برجای میگذارد، بر زبانها و قلمها جاری است. ارثیهای که یک دلیل «سیاسی» یا به عبارت دقیقتر «سیاسی کارانه» آنرا ایجاد کرده و آن «گره زدن اقتصاد کشور به برجام و مذاکره و دیپلماسی» است. در این گزارش صرف به چند قلم از نمونههای عملکرد اقتصادی خسارت بار و تاسف برانگیز دولتهای یازدهم و دوازدهم میپردازیم و باقی قضایا بماند برای بعد.
افزایش بیکاری جوانان
حسن روحانی در سال ۱۳۹۲ وعده حل مشکل بیکاری حتی طی دو ماه اول دولت خود را داد اما اکنون، ضعیفترین عملکرد را بر جای گذاشته است. او در جریان تبلیغات انتخاباتی سال ۱۳۹۲ وعده داد که دولت با یک برنامه مدبرانه میتواند سه و نیم میلیون بیکار را دارای شغل کند اما بر اساس گزارش مرکز آمار در زمستان سال ۱۳۹۹ جمعیت شاغلان ١٥ ساله و بیشتر در کشور به ٢٣ میلیون و ١٣٥ هزار نفر رسید در حالی که در فصل پایانی عملکرد دولت دهم یعنی بهار سال ۱۳۹۲ جمعیت شاغلان کشور ۲۲ میلیون و ۱۷۱ هزار نفر بود. بدین ترتیب دولت هشت ساله روحانی تا پایان زمستان گذشته به طور خالص توانسته ۹۶۳هزار شغل ایجاد کند و دولت قبل در همین مدت خود به طور خالص یک میلیون و ۶۷۱ هزار شغل ایجاد کرده بود چرا که دولت اصلاحات در بهار سال ۱۳۸۴ کشور را با ۲۰ و نیم میلیون شاغل به دست دولت نهم داد.
نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال در هشت سال دولت قبل 22 و 9 دهم درصد شد اما در دولت روحانی تاکنون به 23 و شش دهم درصد افزایش یافته است. در هشت سال دولت قبل به طور متوسط 24 و 9 دهم درصد جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال بیکار بودند اما در دولت روحانی این شاخص به 26 و چهار دهم درصد رسید. البته بطور کلی نرخ بیکاری از 10 و چهار دهم به 9 و شش دهم درصد رسیده که دلیل آن، کاهش نرخ مشارکت اقتصادی است. متوسط نرخ مشارکت اقتصادی (جمعیت فعال کشور) در دولت قبل ۴۳ درصد بود که در دولت روحانی به 42 و شش دهم درصد کاهش یافته.
فاجعه مسکن
بررسیها نشان میدهد دولت روحانی در بین دولتهای قبلی رکورددار کاهش تولید و عرضه مسکن بوده است. براساس آخرین آمارهای ارائه شده، طی سال۹۹ درمجموع ۵۳ هزار و۴۰۰ واحد مسکونی مجوز ساخت گرفتهاند که در مقایسه با سالهای گذشته، رکورد کمترین ساختوساز سالانه در 16 سال اخیر را بهخود اختصاص داده است. همچنین بررسی وضعیت استانهای دیگر که آمارهای آنها تا پایان سال 98 منتشر شده نشان میدهد تعداد واحدهای مسکونی درج شده در پروانههای ساختمانی طی سال 92 تا 98 در کل کشور از 768 هزار و 141 واحد در سال 92 با کاهش 50 درصدی به 381 هزار و 732 واحد در پایان سال 98 رسیده است. این وضعیت در استان تهران کاهش 70 درصدی، در خراسانرضوی کاهش 65 درصدی، در البرز و اصفهان کاهش 54 درصدی و در قزوین و خوزستان نیز کاهش 44 تا 45 درصدی را نشان میدهد.
در شاخص قیمت مسکن نیز بررسی دادههای آماری (بانک مرکزی و وزارت راهوشهرسازی) نشان میدهد طی دوره دولت روحانی، در شهر تهران قیمت مسکن از متری سه میلیون و 800 هزار تومان در تابستان 92 با رشد 647 درصدی به 28 میلیون و 389 هزار تومان در پایان بهمن سال 99 رسیده است. در همین زمینه گزارشی که اخیرا منتشر شد، حکایت از آن داشت که زمان انتظار برای خرید مسکن در کشور به شرایط بحرانی خود رسیده و این مدت در شهر تهران حدود 100 سال است.
دولتهای یازدهم و دوازدهم در بخش مسکن بدترین کارنامه در همه دولتهای پس از انقلاب را دارد. عملکردی که عمدتاً مربوط به عباس آخوندی در حد فاصل سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ رقم خورد. وزیری که دومین عملکرد بد در حوزه مسکن هم مربوط به او در دوره دوم دولت سازندگی است. کاهش عرضه مصرفی و افزایش تقاضاهای مصرفی و سوداگرانه، دلیل اصلی افزایش قیمت آپارتمان است.
میراث یک لجاجت
با اینکه روحانی در تبلیغات انتخاباتی و عباس آخوندی در جلسه رای اعتماد، قول داده بودند که مسکن مهر را با اصلاح و بهتر از قبل ادامه دهند اما به محض آغاز کار دولت و وزارت راه و شهرسازی جدید، عباس آخوندی، بدگویی علیه این پروژه با عبارات پُر تکراری چون «عامل ایجاد تورم با تزریق نقدینگی خط اعتباری ۵۰ هزار میلیارد تومانی و پول پُر قدرت بانک مرکزی»، «طرحی بدون داشتن یک خط مطالعه»، «اعتقادی به مسکن مهر ندارم» و «طرح خیلی مزخرفی است » و... را شروع کرد و تا امروز هم ادامه
دارد.
او وقتی از سوی روحانی با انتصاب مرحوم اکبر ترکان به سمت مشاور رئیسجمهور در امور هماهنگی نوسازی بافتهای فرسوده و ناپایدار شهری، دور زده شد بالاخره استعفا کرد و گفت: نقض سه اصلِ پایبندی به قانون، احترام به مالکیت و اقتصاد بازار رقابتی دلیل استعفا از وزارت راه و شهرسازی است. این در حالی است که با زیر پا نهادن نص قانون اساسی که ساخت مسکن بویژه برای محرومان را وظیفه دولت قرار داده، به افتتاح نکردن حتی یک واحد مسکونی افتخار کرد و حتی مصوبه مجلس یعنی مالیات بر خانههای خالی را به عنوان بخشی از لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم در سال ۹۴ اجرا نکرد و با بیاحترامی به مالکیت، مالکیت واحد مسکونی را از 65 درصد به 56 درصد رساند. نتیجه عملکرد او جهش 647 درصدی قیمت آپارتمان و از بین رفتن امکان خرید و فروش ملک برای مصرفکنندگان واقعی شد چه برسد به تحقق بازار رقابتی. از سوی دیگر طرح بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری نیز به بهانه عدم دخالت دولت معطل ماند. آخوندی در تمامی دوره وزارت خود، از مسکن اجتماعی به جای مسکن مهر، سخن گفت اما هیچ کاری برای آن نکرد چرا که این طرح پس از جنگ جهانی دوم در چند کشور اروپایی شکست خورده بود. ضمن اینکه 30 هزار مسکن مهر هنوز تکمیل نشده و گفته شده تا پایان این دولت، به ثمر میرسد که چندان امیدی به تحقق این وعده نیست.
اگر چه وزیر بعدی طرح اقدام ملی مسکن را کلید زد اما ساخت 530 هزار واحد در سه سال، دردی از بخش مسکن دوا نمیکند. البته برخلاف سخنان معاون اسلامی، ظرفیت ساخت سالانه مسکن در کشور حداقل یک میلیون واحد است نه 200 هزار. به این ترتیب نه تنها مسکن مهر تکمیل نشد بلکه مسکن ملی هم به دولت بعدی، ارث رسید!
از دیگر اقدامات وزیر راه و شهرسازی فعلی، حمایت از راهاندازی سامانه املاک و اسکان و اخذ مالیات از خانههای خالی بود که تاکنون تنها به ذکر آماری از شناسایی و معرفی یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد خالی از سکنه به سازمان امور مالیاتی بسنده شده و شفاف سازی دقیقی در این زمینه صورت نگرفته است.
جهش نقدینگی، تورم و ارز
براساس آمارهای بانک مرکزی در ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید در شهریور ماه 92 حجم نقدینگی 506 هزار و 396 میلیارد تومان بوده که با احتساب افزایش سطح پوشش آماری بانک مرکزی و اضافه شدن 80 هزار و 900 میلیارد تومان به آمارهای نقدینگی در مجموع میتوان گفت حجم نقدینگی تا پیش از آغاز به کار دولت روحانی _ جهانگیری 587 هزار و 296 هزار میلیارد تومان بوده است. این عدد در پایان سال 99 به سه میلیون و 475 هزار میلیارد تومان رسیده که افزایش پنج و 9 دهم برابری را نشان
میدهد.
در صورتی که در شش ماهه اول امسال حدود 15 درصد رشد کند، نقدینگی در طول هشت ساله دولت روحانی به سه میلیون و 993 هزار میلیارد تومان (حدود چهار هزار هزار میلیارد تومان )میرسد که این در مقایسه با حجم نقدینگی در شهریور 92 که 587 هزار و 296 میلیارد تومان است، حجم نقدینگی در دولت روحانی _ جهانگیری حدود شش و هشت دهم برابر شده است. تاسف آورتر اینکه بررسیهای آماری نشان میدهد تولید ناخالص داخلی در سال 99 کمتر از تولید ناخالص داخلی در سال 90 است. بنابراین افزایش نزدیک به هفت برابری نقدینگی در هشت سال اخیر هیچ تاثیری در بهبود تولید ناخالص داخلی نداشته است.
اما طبق بررسی آمارهای سالهای گذشته و سوابق آماری، دولت فعلی ایران بهجز سال 1374 (دوره ریاستجمهوری مرحوم هاشمیرفسنجانی) رکورددار نرخ تورم سالانه در 60 سال اخیر یعنی از سال 1338 تاکنون بوده است. همچنین در بین دولتها، «تدبیر و امید» تنها دولتی است که در دوره نزدیک به هشت ساله خود بالاترین رقم میانگین تورم (23 درصد) را به ثبت رسانده است. نکته قابل تامل اینکه در یک اتفاق نادر، اقتصاد ایران در سه سال متوالی تورم بالای 30 درصد داشته که در سالهای 97 و 98 و ۹۹ رقم خورده است. تورم در سال 92 به میزان 32 و هشت دهم و در سال 99 به مقدار 36 و چهار دهم بوده است و بر اساس گزارش مرکز آمار در فروردین ماه 1400 تورم نقطه به نقطه 50 درصد و در اردیبهشت ماه 47 درصد شد.
در دوره هشتساله دولت نهم و دهم قیمت دلار در بازار آزاد 252 درصد رشد کرد، درحالیکه در دولت روحانی با رشد 700 درصدی از سههزار تومان به 24 هزار تومان بهطور میانگین افزایش یافته است. این عملکرد در مقایسه با دولتهای پیشین نیز بسیار فاجعهبارتر است، چرا که براساس آمار نرخ رشد ارز در هشت سال دولت اصلاحات در حدود 80 درصد و در هشتساله سازندگی نیز 270 درصد بوده است.
بدهی دولت، ضریب جینی و رتبه کسب و کار
بدهی دولت به بانک مرکزی در پایان خردادماه پس از کسر تنخواه بودجه ۹۹، مالیات ۹۸۰۰ میلیارد تومانی بودجه ۹۷ و به میزان ۱۰ هزار و ۵۸۰ میلیارد تومان اسناد به تعهد دولت، در مجموع به ۵۶ هزار و ۶۰ میلیارد تومان میرسد که نسبت به سال ۹۱ معادل ۳۲۶ درصد افزایش داشته است.
این در حالی است که بررسی دیگری از وضعیت بدهی دولت به بانک مرکزی در سالهای 91 تا خرداد ماه 99 نشان میدهد که این بدهی از رقم 13 هزار و 161 میلیارد تومان به 96 هزار و 970 میلیارد تومان رسیده که رشد 650 درصدی را نشان میدهد.
همچنین براساس دادههای مرکز آمار ایران، طی 15 سال اخیر تغییرات ضریب جینی به این صورت بوده که مقدار عددی آن از حدود 4248 ده هزارم (0.4248) درصد در سال 1384 تا سال 1389 به 4099 ده هزارم (0.4099) رسیده و پس از آن با اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها و پرداخت یارانه نقدی این شاخص تا سال 1392 به 3650 ده هزارم (0.3650) تقلیل پیدا کرده که بهترین مقدار عددی شاخص طی شش دهه اخیر بوده است. اما این وضعیت با کاهش ضریب اصابت هدفمندی یارانهها افزایش هزینههای خانوار بهواسطه تورمهای بالا و همچنین بیتوجهی دولت به انجام اصلاحات اساسی در حوزه مالیاتگیری و توزیع عادلانه درآمد، باز هم روند صعودی به خود گرفته و تا سال 1397 به (0.4093) درصد و در سال 1398 نیز به 3992 ده هزارم (0.3992) درصد رسیده است که هر دوی این اعداد حکایت از شکاف طبقاتی نسبتا بالا دارند.
فرهاد دژپسند؛ وزیر اقتصاد هم در گزارشی با بیان اینکه رتبه ایران درخصوص بهبود محیط کسبوکار در ابتدای شروع به کار دولت یازدهم 152 بود و با تلاشهای صورتگرفته، در سال 2016 به 117 ارتقاء یافت، افزود: به دلیل عدم پذیرش اصلاحات انجامشده توسط بانک جهانی و سرعت بالاتر کشورهای دیگر در اصلاحات، از سال 2017 شاهد روند تنزل جایگاه کشور بودیم اما خوشبختانه این روند در آخرین گزارش بانک جهانی متوقف و با یک رتبه بهبود نسبت به سال قبل به رتبه 127 در سال 2020 رسیدیم.
رتبه ۱8 تا ۲6 اقتصاد ایران طی یک دهه
بررسی گزارشهای صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی نشان میدهد، اقتصاد ایران علیرغم اعمال شدیدترین تحریمها، طی یک دهه گذشته بین رتبههای ۱8 تا ۲6 دنیا قرار داشته است.
در عین حال یکی از مهمترین شاخصهای مقایسه اقتصاد کشورها در گزارشهای صندوق بینالمللی پول، بانک جهانی و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، حجم تولید ناخالص داخلی بر اساس شاخص قدرت برابری خرید (PPP) است که رتبه بندی اقتصادهای بزرگ دنیا را نشان میدهد و بررسی این گزارشها طی یک دهه اخیر نشان میدهد، جمهوری اسلامی ایران از رتبههای 18 تا 22 را بین کشورهای دنیا داشته است.
البته بر اساس اعداد استخراج شده از گزارشهای صندوق بینالمللی پول، بر اساس تولید ناخالص داخلی با معیار برابری قدرت خرید(ppp) اقتصاد ایران طی سالهای 2013 تا 2020 بین 18 کشور برتر دنیا بوده است اما با همین معیار، اکنون در رتبه بیست و سوم قرار دارد. بر این اساس تولید ناخالص داخلی کشور در سال 2021 حدود 1000 میلیارد دلار برآورد شده است. گفتنی است، شاخص تولید ناخالص داخلی یا GDP بر اساس معیارقدرت برابری خرید (PPP )، مهمترین معیار در رتبهبندی قدرت اقتصادی کشورها در جهان محسوب میشود.
یک معیار دیگر، تولید ناخالص داخلی به نرخ اسمی دلار است که بر اساس اعلام صندوق بینالمللی پول تولید ناخالص داخلی ایران در سال 2021 به 651 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت. بر اساس این شاخص اقتصاد ایران از رتبه 18 در 2013 به 26 در سال 2021 رسیده است. البته رتبه اقتصاد ایران بر اساس شاخص نرخ اسمی دلار، در برآورد صندوق بینالمللی پول بانک جهانی و سازمان ملل متفاوت و بین 21 تا 26 است.
لازم به ذکراست، برای محاسبه دلاری میزان تولید ناخالص داخلی کشورها، دو روش متفاوت وجود دارد. در روش اول، برای تبدیل شاخص به مقدار دلاری، از نرخ اسمی دلار که در بازار کشورها بین مردم مبادله میگردد، استفاده میشود. در روش دوم به جای نرخ اسمی دلار، «نرخ برابری قدرت خرید دلار» مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش از طریق مقایسه قدرت خرید دلار در بازار آمریکا با قدرت خرید پول ملی هر کشور (برای کالای واحد) در بازار داخلی، نرخ دلار را تعیین میکند. حاصل این روش نیز شاخص «GDP برابری قدرت خرید» است.
آمارهای تاسف بار دیگر
آمار و ارقامی که در این گزارش آمده، تنها بخشی از رخدادهایی است که حکایت از ناکارآمدی اقتصادی دولت تدبیر و امید دارد. شاخص منفی سرمایهگذاری و صفر شدن نرخ رشد اقتصادی، افزایش 146 تا 750 درصدی قیمت اقلام خوراکی، شش برابر شدن قیمت پراید و وضعیت آشفته تولید و توزیع و بهای خودرو، جهش نرخ سکه و اجاره بها، وضعیت اسف بار بورس، حیف و میلهای دهها میلیارد دلاری و افزایش شاخص فلاکت و... مثنوی هفتاد من کاغذ است که شرح آن حداقل به دو گزارش مطول دیگر نیاز دارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این کلیپ ۵ دقیقه ای ارزش چندین بار دیدن و خون گریستن را دارد.
امان از بی بصیرتی ما مردم.
@fehrst_etellaatt
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 تحصیلات و سوابق اجرایی 7 نامزد نهایی انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری
#انتخابات_1400
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@fehrst_etellaatt
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بصیرتی
📽 #مستند_خارج_از_دید
حوادث انتخابات سال ۱۳۸۸
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@fehrst_etellaatt
علت اصلی #رای نمی دهیم و راه چاره ؟!
♦️کسی که رای نمی دهد حرف حسابش چیست؟
برخی #دلائل رای بی رای:
1⃣یکم. میگویند هیچکدام با هیچکدام فرقی ندارند؛
🔻واقعا بین روحانی و خاتمی و احمدی نژاد تفاوت نبود؟ عملکردها یکسان بود؟
2⃣دوم. می گویند چیزی تغییر نمی کند؛
🔻یعنی اگر روحانی نبود هم باز وضعیت مرغ و پوشک و روغن و ارز و سکه و بورس و غیره همین بود؟ جبر است که بدبخت باشیم؟
3⃣سوم. می گویند دولت هیچ کاره است؛
🔻اگر دولت هیچ کاره است اینهمه نامزد برای هیچ آمدند؟ #برجام محصول دولت هیچ کاره است؟ دولت چون هیچ کاره است قیمت بنزین را چندبرابر کرد؟ چون کاره ای نیست سربودجه اش در مجلس دعواست؟
4⃣چهارم. می گویند اگر با رای ما چنین شد، رای نمیدهیم تا بهتر شود.
🔻واقعیت اینست که با قهر هم باز رای می دهید؛ رای ندادن خودش رای است: رای به اینکه دیگران بجای من انتخاب کنند؛ رای به استمرار وضع موجود؛ رای به حاکمیت اقلیت؛ و در نهایت رای به شیادان؛
کسانی که تلاش کردند با فشار تحریم، مردم را از کشور و خاک شان جدا کنند. رای ندادن یعنی " آی شیادها شما موفق شدید. لطفا بازهم تحریم بفرمائید."
5⃣پنجم. می گویند رای حق من است، نمیخواهم استفاده کنم.
🔻بله شما می توانید رای ندهید اما محق نیستید. رای ندادن یعنی "لطفا سرنوشت مرا شما تعیین کنید." هیچ کس چنین حقی ندارد. چرا؟ برخی حقوق قابل انتقال نیستند. مثل اینکه انسان مالک دستش است و بگوید حق دارم به کس دیگری بدهم.
6⃣ششم. می گویند "رای ندهیم تا ادب شوند"
🔻کسی که رای نمی دهد حرف حسابش چیست؟
مهمترین گزاره ای که این روزها در دفاع از تحریم انتخابات می شنویم همینست. اما واقعا قهر چه چیز را اصلاح می کند؟
🔻فرض کنیم به تعبیر شما با قهر، نظام عاقل شود. خب دقیقا چه می کند؟ گام اولش چیست؟ آیا غیر از همین فرآیند انتخابات راهی هست؟ غیر همین آدمهای موجود، آدم شگفتی ساز داریم؟ آیا تصور کردیم قهر ما باعث می شود عصای معجزه موسی جای فرآیند انتخابات را بگیرد و مثلا بجای لاریجانی و #رئیسی از مریخ یا بهشت آدم نازل شود؟
🔻ممکن است بگوئید: "ما می خواهیم قهر کنیم تا #شورای_نگهبان اصلاح شود و مثلا امثال تاج زاده ها تائید صلاحیت شود."
مثل کودکی که از پدر و مادرش قهر می کند تا والدینش اجازه دهد او زهر بخورد. مزاح نیست؟ حقیقت اینست که هیچ قهری موجب زائل شدن عقل پدر و مادر نمی شود تا فرزندشان را دستی دستی بکشند.
در نهایت اینکه:
کدام آدم عاقلی است که روی کشتی بایستد و برای ادب کردن ناخدا و کاپیتان، کشتی را سوراخ کند؟
🔴همه اینها را گفتند و اما نگفتند؛ 👇
✅واقعیت اینست که دلیل اصلی، هیچ کدام از اینها نیست. دلیل اصلی یک #ناخوشی_روانی است نه یک شبهه اعتقادی و منطقی.
فرض کنید شما خدای نکرده در یکی از خیابان های تهران تصادف کرده باشید و یکی از نزدیکان تان را از دست داده باشید. احتمالا تا مدتها از آن مسیر عبور نمی کنید. هیچ استدلالی هم ندارید. ولی نمی روید.
#علت_اصلی_قهر_با_صندوق همین است. برخی از مردم ما آخرین خاطره ای که از #صندوق_رای دارند بسیار تلخ است. سفره شان کوچک تر شدند. دارایی شان از بین رفت. بیکار شدند. آبان رقم خورد. در صف مرغ و روغن تحقیر شدند و ....صندوق رای تداعی همان #خاطرات_تلخ است.
❇️اما راه چاره چیست؟ فرار و فراموشی این خاطره ها؟ نه. برعکس. #مواجهه_تهاجمی با خاطرات بد. برای از بین بردن این خاطرات باید آنها را موشکافی کرد. این راه حلی است که همه کارشناسان روانشناسی رسانه پیشنهاد می کنند.
اجازه ندهید این خاطرات مثل هاله ای تلخ شما را بترساند. حقیقت این خاطرات تلخ یک جمله است:
#اگر_روحانی_نبود_چنین_نبود.
"کارهای نکرده" و "کرده" دولت روحانی را مرورکنید؛ ریشه تلخی ها همانجاست. دولتی میخواهیم که آن تصمیمات غلط را تکرار نکند و آن بارهای روی زمین را بردارد. همین.
"راه هست"؛ تنها "مرد تحول" می خواهد.
✍محسن مهدیان
@fehrst_etellaatt
نگرانی آمریکا از احتمال بالای پیروزی آیتالله رئیسی
نشریه آمریکایی نیوزویک، احتمال بالای پیروزی آیتالله ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ایران را برای دولت جو بایدن نگران کننده توصیف کرد.
این نشریه نوشت: بسیاری از ناظران و تحلیلگران معتقدند ابراهیم رئیسی، بخت بالایی برای پیروزی دارد.
این چشمانداز برای رئیسجمهور آمریکا و توافق هستهای موجودناامید کننده است.
آیتالله رئیسی که در حال حاضر ریاست قوه قضائیه را برعهده دارد، قبلاً بارها از وضعیت توافق او در انتخابات امسال از حمایت طیف وسیعی از طرفداران گسترش برنامه هستهای ایران، برخوردار است.
طبق نتایج نظرسنجی صورت گرفته شده توسط «ایران پال» و دانشگاه مریلند در ماه فوریه 2021، 69 درصد ایرانیها معتقدند تا زمانی که آمریکا به برجام باز نگشته و به تعهدات خود عمل نکرده، ایران نباید در مذاکرات هستهای شرکت کند. تنها 28 درصد موافق این مسئله بودند که تهران در اقدامی فوریتی، واشنگتن به گفتوگو درباره تجدید توافق هستهای بپردازد.
آیتالله رئیسی در بیانیه خود به مناسبت نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری، به سیاست داخلی اعتبار داد و گفت نامزدی او بر «مبارزه با فقر، فساد، تحقیر و تبعیض» متمرکز خواهد بود. او افزود: «من به عنوان یک نامزد مستقل به صحنه آمدهام تا بتوانم در مدیریت اجرایی کشور تغییراتی ایجاد کنم.»
@fehrst_etellaatt
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ وقتی دست کسانیکه امتیاز به دشمن دادن از قدرت کوتاه میشه، دشمن اینشکلی به ولوله میوفته...
ایران اینترنشنال عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر😂
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@fehrst_etellaatt
اگر مرهم نیستید نمک بر زخم سهامداران نپاشید!
در حالی که آقای روحانی، از «اوج گرفتن بورس» میگوید؛ سهامداران از آب شدن سرمایهگذاریشان را در این بازار به چشم میبینند.
به گزارش تابناک،هشت ماه است که خون به دل سهامداران بورس شده و سهامداران بسیاری در ضرر فرو رفتهاند. هشت ماه است که حال و روز سهامداران بورس و بازار سرمایه خوب نیست و تقریبا در اکثر روزها در این هشت ماه بازار قرمزپوش بوده است. در این شرایط رئیسجمهور میگوید که دولت وی بورس را به اوج رسانده است! در شرایطی که بازار سرمایه حدود 80 درصد ریزش داشته، اما آقای روحانی اخیرا سخنانی را درباره بازار سرمایه مطرح کرد که موجب تعجب همه سهامداران شد! روحانی در جلسه هیئت دولت گفت: ۶۰ درصد سهام عدالت را آزاد کردیم، بازار سرمایه را در همین دوران به اوج رساندیم. البته بازار سرمایه، فراز و نشیبی هم دارد و دولت فقط باید بازار سرمایه را یاری و کمک کند، و هیچ وقت در این بازار مداخله نمیکند، بازار سرمایه به دولت مربوط نیست چرا که یک بازار آزاد است و مربوط به شرکتها و مردم است.
او ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ در واکنش به صحبتهای منتقدان درباره بالا رفتن غیر واقعی. و بیمبنای شاخص بورس گفته بود: شما اگر ناراحت هستید، گوش نکنید و راهش این است که در گوشتان یک پنبه بگذارید این حرفهای خوب را نشنوید. بورس ما خوب شده عصبانی میشوند و میگویند در همه دنیا بورس برهم ریخته، چرا بورس ایران خوب است؟ این به خاطر تلاش همه شرکتها فعالان اقتصادی و خوشبختانه عرضه کردن سهام شرکتهای بزرگ هستند.
این صحبتها در حالی بود که در همان زمان، بسیاری به درباره رشد حبابی بورس هشدار داده بودند. اکنون پرسش این است که آیا دولت بورس را به اوج رساند؟ پاسخ قطعا مثبت است! دولت برای به اوج رساندن بورس و کشاندن سرمایههای مردم به این بازار هدف خاصی را دنبال میکرد. هدفی که از آن میتوان به تامین بخشی از کسری بودجه یاد کرد. اما بعد از آنکه دولت به خواسته خود که تامین بخشی از کسری بودجه بود رسید، بورس را به حال خود رها کرد و در 19 مرداد ماه 99 کارش با بورس تمام شد. در حالی ادعا میشود که دولت بورس را به اوج رسانده که بسیاری از سهامداران هماکنون در 80 درصد ضرر و زیان گرفتار شدهاند و برندگان این بازی اول دولت و سپس کسانی بودند که رانت اطلاعاتی داشتند و پولهای خود را از بورس بهموقع بیرون کشیدند!
باید به گوش آقای روحانی رساند که آقای رئیسجمهور! مردم به دعوت شما همه چیزشان را به بازار سرمایه سپردند و پولهای خود را به جای سرمایهگذاری در سکه و دلار، در بورس سرمایهگذاری کردند. بسیاری وام ازدواج، خودرو، خانه و تمام دارایی خود را به دعوت شما به این بازار آوردند. حداقل اگر مرهمی بر زخم سهامداران بورس نیستید دیگر به زخم آنها نمک نپاشید. این یک فراز و نشیب ساده بازار نبود، این سقوط سهمگین بود که بعد از هشت ماه همچنان
ادامه دارد.
@fehrst_etellaatt
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️چگونگی دستیابی به #نامزد_اصلح ریاستجمهوری (بخش نخست)
💠در خصوص راههای دستیابی به #کاندیدای_اصلح نکات زیادی وجود دارد، اما نگاهی به برخی رهنمودهای مقام معظم رهبری در این زمینه، بیش از بقیه موارد راهگشا است:
🔷«برای #انتخاب_خوب باید فکر کرد، باید #معیارها را شناخت... اجمالاً معیار اصلی این است که کسانی سر کار بیایند که همت شان بر #حفظ_عزت و حرکت کشور در جهت #هدفهای_انقلاب باشد. آنچه ما در این سالهای طولانی از خیرات و برکات به دست آوردهایم، به برکت هدفهای انقلاب بوده است؛ هرجائی که ما کم آوردیم، عقب ماندیم، شکست خوردیم، به خاطر #غفلت از هدفهای انقلاب اسلامی و هدفهای اسلامی بوده است.
🔶کسانی سر کار بیایند که مصداق: «انّ الّذین قالوا ربّنا اللّه ثمّ استقاموا» باشند؛ اهل #استقامت، اهل #ایستادگی باشند؛ زرهی پولادین از یاد خدا و از توکل به خدا بر تن خودشان بپوشند و وارد میدان شوند. #شعارها را نگاه کنید، ببیند شعارهایی که تعیین میکنند، چه جور شعارهایی است؟ گاهی بعضیها - البته اشتباه میکنند - برای جلب آراء، شعارهایی میدهند که این شعارها از حدود قدرت و اختیاراتشان بیرون است؛
🔶اینها را مردم هوشمند ما میتوانند بشناسند، مراقبت کنند، دقت کنند. آنچه که برای مردم لازم است، آنچه که فوریت بیشتری دارد، آنچه که با واقعیات و امکانات کشور سازگار است، آنچه که به افزایش قدرت درونی ملت میانجامد، آنها را در شعارهایشان بگنجانند؛ این یکی از معیارها است.» [بیانات، ۹۲/۲/۲۵]
🔷ایشان حتی انتخاب #نامزد_اصلح را همچون اصل شرکت در انتخابات یک تکلیف الهی و دارای اهمیتی ویژه تعریف میکنند: «همچنان که اصل انتخابات یک تکلیف الهی است، #انتخاب_اصلح هم یک #تکلیف_الهی است.» [بیانات، ۷۶/۲/۳۱] #ادامهدارد...
منبع: سایت بصیرت
#انتخابات
#نامزد_اصلح
@fehrst_etellaatt
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بصیرتی
📽 #مستند_خارج_از_دید
حوادث انتخابات سال ۱۳۸۸
🇮🇷 #اتحادیه_عماریون
🔺#همدلی
🔻#انقلابی_گری
@fehrst_etellaatt
*✨✨بسم الله الرحمن الرحیم✨✨*
*⛔ تصمیم مهم وانقلابی شورای نگهبان:*
*♦️از شب سه شنبه که اخبار غیر رسمی مبنی بر اعلام نظر نهایی شورای نگهبان و تایید صلاحیت 7 نفر از واجدان شرایط برای انتخابات ریاست جمهوری منتشر شد، موجی از موضعگیری های مختلف به راه افتاده است.*
*♦️در این میان، عده ای از سر مخالفت و بهانه گیری، برخی به دلیل عدم تایید کاندیدای مورد نظرشان، و عده ی اندکی نیز از سر دلسوزی و نگرانی برای احتمال کاهش مشارکت مردم، نسبت تصمیم شورای نگهبان همصدا شده و هر کدام با روشی، به دنبال نقض این تصمیم هستند.*
*♦️در این مطلب کوتاه، ابتدا باید این سوال پرسیده شود که انتظار از نهاد بسیار مهمی همچون شورای نگهبان، غیر از اجرای دقیق قانون چه چیز دیگری می تواند باشد*
*♦️آیا با پرونده ی سنگینی که برخی از این افراد در تقابل با مصالح انقلاب و مردم و سوء استفاده یا انحراف از مبانی نظام دارند، انتظاری جز رد صلاحیت آنان توسط شورای نگهبان را باید داشت*
*♦️اساسا اگر صلاحیت هر کدام از این افراد، مورد تایید قرار می گرفت، نگرانی و پرسش های جدیدی را برای مردم و عناصر انقلابی ایجاد نمی کرد*
*♦️سوال دیگر آن که آیا با فرض احتمال افزایش مشارکت، می توان از فقها و حقوقدانان شورای نگهبان انتظار داشت که بر خلاف اسلام و قانون اساسی، برخی از این افراد را باتقوا و مدیر مدبر و دارای حداقل شرایط برای تصدی ریاست جمهوری اسلامی بدانند*
*♦️مگر سوال رایج و جدی همگان در طول 8 سال و حداقل 4 سال گذشته ، چرایی تایید صلاحیت روحانی و جهانگیری نبود؟ مگر شورای نگهبان متهم به مصلحت اندیشی و تخلف قانونی نمی شد*
*♦️مگر یادمان رفته است که در طول 8 سال گذشته، چه مصیبت هایی از ناحیه ی حضور یک فرد فاقد صلاحیت، بر امورات کشور وارد شد و سیاست و اقتصاد و روابط خارجی و عزت و همه ی داشته های اجرایی کشور، قربانی حضور فردی شد که با فریب و وعده های نابجا، به تعبیر رهبر معظم انقلاب، کشور را تا لبه ی پرتگاه اقتصادی و فرهنگی کشانید*
*♦️واقعا مفاسد برادر آقای جهانگیری و پرونده های متعدد شخص وی در هدر دادن میلیاردها دلار ارز و طلای کشور به رانت خواران و معاونت تمام قد جهانگیری در همه ی تصمیمات دولت روحانی و همچنین عملکرد آقای لاریجانی در حمایت و جانبداری از برجام و لوایج استعماری و تابعیت فرزند وی در آمریکا و مشارکت وی در عملکرد دولت و نیز، حملات مکرر احمدی نژاد و تاج زاده به اصول و مبانی انقلاب و تشکیل فرقه و برهم زدن فضای عمومی و باورهای مردم توسط این افرد و دهها دلایل دیگر، قابل اغماض و چشم پوشی است*
*♦️و سوال مهم تر این که بر فرض تایید صلاحیت و رای آوری هر کدام از این افراد، باز هم باید منتظر تخریب باقیمانده ی سرمایه های کشور باشیم و همه ی توان و نیروی کشور را صرف مقابله با بندبازی این افراد کنیم؟ و حتی با فرض رای نیاوردن آنان، آیا به مصلحت است که در ایام تبلیغات و مناظرات، فضا و تریبون رسمی کشور را در اختیار سیاه نمایی ها و فحاشی ها و شبهه پراکنی و بی تقوایی این افراد قرار دهیم و ذهن مردم را که در حال انفجار است، به یکباره منهدم و از اصل انقلاب، ناخرسند کنیم*
*♦️به نظر می رسد هر کدام از ما حتی کسانیکه نامزدی در جریان خودی داشته وبه هر دلیلی صلاحیتش احراز نشده است به جای فشار بر شورای نگهبان، وظیفه داریم که تکلیف خود را در تبیین مسائل برای مردم و افزایش مشارکت مردم بشناسیم و به آن عمل کنیم و در فشار علیه نهاد اسلامیت نظام، همسو با امثال روحانی و دیگر بانیان وضعیت موجود، سخن نگوییم و با تمام وجود از شورای نگهبان که در تصمیم گیری قاطع خود، ضمن رعایت قانون، مصلحت آینده ی نظام و انقلاب را به درستی انجام داده است ، حمایت و تشکر کنیم و بدانیم نصرت و پیروزی الهی همچون همیشه در انتظار اهل صبر و یقین و تقوا است.*
@fehrst_etellaatt