قسمت نخست.mp3
16.1M
🔊 فایل صوتی
سلسله درسگفتار #آینده_ایران
🔶سخنران | دکتر #موسی_نجفی
موسسه آفاق حکمت
🔸در روزگار کنونی، پرسش از آینده ایران، گویی با نوعی یأس و ناامیدی همراه است. فارغ از واقعیت داشتن یا نداشتن وخامت اوضاع آینده ایران، سؤال این است که واقعاً آینده چگونه خواهد بود؟ آیا شواهد کنونی به این معناست که آینده ایران به طور قطع، سیاه و یأسآلود است؟ آیا میتوان واقعیتهای اجتماعی را ندید و صرفاً با اتکا به گذشته شکوهمند ایران، آینده آن را هم تضمین شده و روشن تلقی کرد؟ چه دلیلی وجود دارد که به عبور از معضلات و رسیدن به ایران نوین اسلامی نیندیشیم؟ چقدر از تلاش رسانهها برای تزریق ناامیدی برای این است که ایران نتواند ظرفیتهای پیدا و پنهان تاریخی، فرهنگی و تمدنی خود را بروز و ظهور دهد؟چارچوبهای نظری و تحلیلی گوناگون چه نگاه و نظری به آینده ایران دارند؟ درسگفتار «آینده ایران»، مروری بر وضعیت کنونی ایران معاصر از زوایای مختلف و از منظر موضوعات گوناگون است.
🆔 @fekrat_net
🆔 @afaghehekmat
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
فکرت
🔊 فایل صوتی سلسله درسگفتار #آینده_ایران 🔶سخنران | دکتر #موسی_نجفی موسسه آفاق حکمت 🔸در روزگار ک
🔺به نظر من دعوای جهان اسلام از فرهنگ و تمدن ناشی می شود. در این انقلاب ظرف تمدنی را می بینند. دعوای ما با تمدن غرب با منطق حل می شود نه با جنگ!!
🔺انقلاب اسلامی اگر فقط در این محصور شود یک انقلاب ملی تلقی می شود. این شان و تعلق وزیست تمدنی اگر حوزه اعتبار تمدنی پیدا کرد ظرفیت آن بالا می رود و ملیت های مختلف را می پذیرد.
🔺تمدن نوین اسلامی سه جزء دارد:
1-میراث گذشته
2-گزینش تمدن غرب
3-ترکیب (البته در اینجا التقاطی عمل نمی کنیم بلکه ما غرب را تفسیر می نماییم.)
🔺این تمدن نوین اسلامی که امتداد تمدن رضوی است در مسیر استعلایی به تمدن برتر مهدوی می رسد و در این تمدن امام ولایت معصوم به صورت زنده و حاضر وجود دارد. امامی که تحول و تغییر انسان ها به او سپرده شده است.امام نه تنها رشد جامعه ایمانی بلکه رشد جامعه انسانی را نیز متکفل است.امام بستر تشریع است و می تواند مناسبات جدیدی وضع کند.لذا تمدن اسلامی با حضور امام معصوم نه سکولار نه بنیادگرا و نه افراطی است.
🆔 @fekrat_net
🆔 @afaghehekmat
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
🌹
📌#یادداشت
🔸از آن جایی که دو مفهوم عدالت و پیشرفت در هندسه معنایی انقلاب دو تبیین کاملاً متفاوت با دیگر منظومههای فکری جهانی دارد؛ لازم است که نیروهای فعال انقلاب آشنایی اجمالی برای فعالیتهای خود از این دو مفهوم داشته باشند از همین رو این نوشتار در تلاش است تا ابتدا آشنایی مختصر از دو مفهوم عدالت و پیشرفت ایجاد کرده و به دنبال آن نسبتهایی که میتوان بین این دو مفهوم در نظر گرفت را تبیین کند. لازم به ذکر است که روایات وارده در کتب معتبر شیعه مهمترین مرجع برای تبیین نوع نسبت میان این دو کلید واژه قرار گرفته است.
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی👇👇👇
فکرت
📌#یادداشت 🔸از آن جایی که دو مفهوم عدالت و پیشرفت در هندسه معنایی انقلاب دو تبیین کاملاً متفاوت با د
✍️روح الله عسگری
📌 تلازم اجرای عدالت و پیشرفت
🔘تاملی در معنای پیشرفت و تناسب آن با عدالت
🔸در رابطه با تعریف عدالت عدهای چنین قائل شده اند که این واژه به قدری روشن است که امکان تعریف آن وجود ندارد چراکه معتقد اند واژهای روشنتر از آن برای تعریف عدالت وجود ندارد. اگر از این نگاه بگذریم برای عدالت سه تعریف رایج وجود دارد که عبارت اند از اعطا کل ذی حق حقه؛ وضع کل شیئی فی موضعه و نقطه تعادل میان افراط و تفریط.
🔹نقطه مقابل عدالت در دو نظریه اول ظلم است اما نقطه مقابل عدل در نظریههای سوم که منتسب به ارسطو است؛ افراط و تفریط خواهد بود. به عبارت دیگر در نظریه ارسطو عدالت نقطه اعتدال یک شیئ است و اگر شیئی از نقطه اعتدال به جانب افراط و یا تفریط سوق پیدا کنید دیگر از عدالت خارج شده است. البته میتوان بازگشت همه این سه معنا را به نگاه واحدی دانست بدین گونه که افراط و تفریط در حق کسی ظلم محسوب شود. به عبارت دیگر اگر در اعطای حق کسی افراط و تفریط صورت گیرد؛ ظلم محقق شده است.
❓سوال مهمی که در اینجا مطرح میشود آن است که مرز این افراط و تفریط کجاست و تعیین کننده حق و ذی حق چیست؟ در اینجا عدالت با عقلانیت و معنویت (دین) گره خورده و مرزهای عدالت را تعیین میکنند.
🔸در رابطه با معنای پیشرفت ابتدا باید گفت که مراد از پیشرفت در این نوشتار؛ واژهای است که توسط مقام معظم رهبری قرین الگوی اسلامی ایرانی به کار رفته و معنا مییابد. به عبارت دیگر ایشان در به کار گیری این لفظ معنای جدیدی را لحاظ کرده اند از همین رو غور کردن در معنای لغوی این واژه راهگشا نخواهد بود. در توضیح معنای این واژه در اندیشه مقام معظم رهبری در مرحله نخست باید گفت که این واژه در تضاد با مفهوم توسعه که در اندیشه راهبردی غرب تولید شده وضع گردیده و شاید بتوان برای آن معنای رشد توأمان مادی و معنوی را لحاظ کرد. بنابراین واژه پیشرفت در اندیشه رهبری به هر نوع رشدی اطلاق نمیشود این در حالی است که اگر به دنبال معنای تحت اللفظی این واژه باشیم؛ میتوان هر نوع رشدی را پیشرفت خواند. ایشان برای پیشرفت صفاتی از جمله عدالت؛ همه جانبه بودن (مادی و معنوی) و …را مطرح میکند و رشدی که فاقد این صفات باشد پیشرفت نیست.
ادامه یادداشت را در لینک ذیل بخوانید:👇
🌐 mehrnews.com/news/4647499
🆔 @fekrat_net
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
فلسفه اخلاق 7.mp3
14.12M
🔊 فایل صوتی
#درسگفتار دکتر #امیر_خواص
🔶با موضوع: "#فلسفه_اخلاق"
امروز علم اخلاق از مهم ترین مباحثی است که زیست انسانی را به خود درگیر کرده است. درسگفتار های فلسفه اخلاق توسط استاد خواص که در عین سادگی، سیری به مکاتب و نظریات روز فلسفه اخلاق دارد و جایگاه نظریه اسلام را در حوزه فلسفه اخلاق به خوبی تشریح می نماید.آشنایی اجمالی با سایر مکاتب حوزه اخلاق و نقد و بررسی آنها از مسائلی است که در این درسگفتار با آن آشنا خواهید شد.
▫️ جلسه نخست
🔸گزاره های ارزشی چه فائده ای در زندگی انسان دارند؟! (تحلیل بعد بینشی و انگیزشی انسانی)
تفاوت علم اخلاق با علم تربیت چیست؟! رابطه علم اخلاق با فلسفه اخلاق چگونه است؟!
🔹تبیین پژوهش های حوزه اخلاق در سه محور:
پژوهش های توصیفی
پژوهش های هنجاری
پژوهش های فرااخلاقی(تحلیلی)
🔸معرفی کتب فلسفه اخلاق
🆔 @fekrat_net
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
منازل عرفان قرآنی و عدالت گرایی.mp3
14.35M
🔊 فایل صوتی
سخنرانی حجت الاسلام #خسروپناه
🔶 موضوع | منازل #عرفان_قرآنی و #عدالت_گرایی
🔸عارفان مسلمان در باب تعداد منازل عرفانی دیدگاه های مختلفی دارند برخی مانند عطار نیشابوری هفت منزل و عده ای مانند خواجه عبدالله انصاری صد منزل بیان کرده اند و بنده همانند استاد شجاعی به چهار منزل بیداری و توبه و طلب و مراقبت اعتقاد دارم. انسان سالک بعد از بیدار شدن تلاش می کند تا رذایل را از خود بزداید و سپس به کسب فضایل و بعد مراقبت از آنها می پردازد. وقتی انسان منازل را طی کرد در ارتباط با جامعه رویکرد عادلانه پیدا می کند.
🔸 عارفان در عرفان به چهار سفر پرداخته اند: سیر من الخلق الی الحق و سیر من الحق الی الحق و سیر من الحق الی الخلق و سیر من الخلق الی الخلق یعنی انسان در ابتدا از خلق می برد و به فضایل الهی رو می آورد و بعد از کسب آن فضایل به سوی خلق سفر می کند و عدالت اجتماعی را تحقق می بخشد.
🔸 دنیای مدرن گرفتار بحران عدالت است چون گرفتار بحران معنویت و سلوک الهی است. انسان مدرن با اصل اومانیسم از حق تعالی فاصله گرفت و اقتصاد و سیاست رقابتی را در فعالیت های حزبی و کمپانیهای اقتصادی تحقق بخشید اما معنویت، جامعه را به تعاون و رفاقت به جای رقابت و رقیب شکنی و عدالت سوق می دهد. پس پیوند وثیقی بین معنویت و عدالت وجود دارد.
🆔 @khosropanah_ir
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
خسرو پناه عدالت و معنویت.mp3
2.7M
🎧 فایل صوتی
#دمو_صوتی حجت الاسلام خسروپناه
🔺عدالت اجتماعی در منزلت عرفانی کجا قرار دارد؟! راه اصلی تحقق عدالت اجتماعی چیست؟! رابطه معنویت و عدالت چیست؟! چرا غرب گرفتار بحران عدالت شده است؟!
برای شنیدن صوت کامل این درسگفتار به لینک ذیل مراجعه نمایید👇
https://eitaa.com/fekrat_net/75
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
نشست عدالت و توسعه 1.mp3
22.88M
🔊 فایل صوتی
سلسله #نشست_علمی با عنوان #عدالت_و_توسعه
🔶نشست نخست | ریشههای تاریخی و فرهنگی #فساد_اقتصادی در ایران
با حضور اساتید:
دکتر حیدر #مستخدمین_حسینی
دکتر #محسن_جلواتی
بخش دوم
بررسی ریشه های فرهنگی مساله فساد در کشور در زبان دو استاد برجسته حوزه اقتصاد می تواند در فهم مشکلات امروز کشور راه گشا باشد.اما به راستی آیا عزم جدیدی برای مبارزه با فساد در کشور وجود ندارد؟! مشکل بودجه کشوری چیست؟! آیا گسترش تشکیلات دولتی و افزایش اختیارات وی می تواند در از بین بردن فساد نقش داشته باشد؟! مصادیق اصلی فساد کجاست؟! و بسیاری دیگر از پرسش های خود را در این نشست علمی بشنوید!
لینک بخش قبل👇
https://eitaa.com/fekrat_net/54
🆔 @fekrat_net
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی