📌#یادداشت
🔸انگليس بعد از تسلط بر منابع مالی کشور هند و بعد از اینكه نبض اقتصادي هند را به دست گرفت ثروت هندوستان را روانه انگليس نمود و به نظر میرسد که این ثروت در پيشبرد اهداف اقتصادي انگليس موثر واقع شد.
🔸استعمار کلمهاي با معناي مثبت است که به مرور زمان بار معنایی منفی را به خود گرفته است. کشورهاي قدرتمند از گذشته تا به حال به بهانه آبادانی وارد سرزمينی میشوند، اما با تسلط برآن سرزمين شروع به غارت ثروت آن کشور میکنند. بدینخاطر است که استعمار بارمنفی پيدا کرده است.
✏️ به مناسبت سالروز وقوع اولین جنگ میان نیروهای انگلیسی و هندی
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی👇👇👇
فکرت
📌#یادداشت 🔸انگليس بعد از تسلط بر منابع مالی کشور هند و بعد از اینكه نبض اقتصادي هند را به دست گرفت
✍️ عادل صادقی
📌 تاثیرگذاری مستعمره هند در انقلاب صنعتی انگلیس
🔸استعمار معرف نوعی از روابط سلطه جویانه و طولی است که ميان برخی از کشورهاي قدرتمند و توسعه طلب اروپایی، با بخش عظيمی از کشورهاي ضعيف برقرار شد. پدیدهاي که هم اینک نيز به نحوي از انحاء وجود دارد. استعمار به ویژه در عرف سياسی- اجتماعی کشورهاي مستعمره با مجموعهاي از اوصاف منفی مقارنت یافته است.
🔸استعمار مانند بعضی از وقایع تاریخی – اجتماعی مهم و پرگستره، تحت تأثير علل، شرایط و زمينههاي مختلف داخلی و خارجی به وقوع پيوسته و استمرار دارد و پيامدهاي متنوعی را در سطوح مختلف فرهنگی، اجتماعی، سياسی،اقتصادي، مذهبی و ارتباطاتی براي کشورهاي مستعمره به صورت منفی و کشورهاي استعمارگر به صورت مثبت موجب شده است.
✅عواملی در ایجاد پدیده استعمار
🔺درباره اینكه چه عواملی در ایجاد پدیده استعمار، ترغيب اروپایيان به استعمارگري و پذیرش استعمار نقش داشته، آراء متفاوتی وجود دارد. عدهاي از تحليلگران استعمار را بيشتر ناشی از تصادف تاریخی و قرار گرفتن در یک وضعيت غير قابل پيش بينی میدانند. یعنی: ارائه یک ارزیابی عينی از پدیده استعمار غير ممكن است، زیرا این ارزیابی به آن ملاکی وابسته است که پذیرفته میشود.
🔺بر اساس معيارهاي امروزي که بر تقدس حق تعيين سرنوشت ملتها مبتنی است، استعمار از نظر اخلاقی پدیدهاي غير قابل دفاع است؛ زیرا جامعهاي، جامعه دیگر را زیر سلطه خود درآورده است. ولی این ملاک از نظر تاریخی نا معتبر است. همه نظامهاي استعماري در اثر جبر فرآیند تاریخ و بدون طراحی پيشين به وجود آمدهاند. استعمار به عنوان یک واقعيت تاریخی را باید از دیدگاه اخلاقی به عنوان بخشی از یک نظم جهانی ارزیابی نمود؛ نظمی که هر چند قرن یک بار دگرگون میشود.
✅ انقلاب صنعتی معلول استعمار بود!
🔹#انقلاب_صنعتی (۰۳۸۱-۰۶۷۱م.) که رخدادي بزرگ در تاریخ تحولات غرب به شمار میآید، تاحدي معلول استعمار بود. زیرا در تحولات ناشی از استعمار و از جمله برتري کشورهاي غربی بر دیگر نقاط و همچنين تغيير در نوع استعمار و گذار از استعمار کلاسيک به استعمار نو موثر بود.
🔹شواهدي وجود دارد که اثبات میکند، بریتانيا با چپاول ثروتهاي سرزمينهاي مختلف و به خصوص هند، در کنار عوامل دیگر به انقلاب صنعتی دست یافت. پس این دوران تاریخی مهمی میباشد و میتوان گفت که ثروت هند در این زمان در کنار دیگر عوامل، در پيدایش انقلاب صنعتی
موثر بوده است.
🔹انگليس بعد از تسلط بر منابع مالی و در کل بر کشور هندوستان و بعد از اینكه نبض اقتصادي هند را به دست گرفت ثروت هندوستان را روانه انگليس نمود و به نظر میرسد که این ثروت در پيشبرد اهداف اقتصادي انگليس موثر واقع شد.
🔹از آنجایی که #هندوستان کشور غنی از نظر منابع، مواد اوليه و در کل کشوري ثروتمند بوده و هست، پس ثروت هند میتوانست در تحكيم اوضاعداخلی انگليس و تحكيم زیرساختهاي آن کشور موثر واقع شود.
🆔 @fekrat_net
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
عرب اسدی تشکیلات.mp3
15.44M
🔊 فایل صوتی
سخنان استاد حسین #عرب_اسدی
🔶سخنران | ابعاد نگاه #تشکیلاتی #شهید_بهشتی
📺 برنامه #مصیر
به مناسبت سالروز شهادت دکتر آیت الله بهشتی
کار تشکیلاتی چیست؟! جایگاه کار تشکیلاتی در پیشبرد انقلاب اسلامی؟! در این سخنرانی از نگاه شهید بهشتی درباره حوزه مدیریت #تشکیلات بشنوید.
📍عرب اسدی: در تاریخ کشور ما از ابتدا مسئله آدمهای انقلابی و اثرگذار دو مقوله است یکی سازماندهی توده مردم به صورت منظم و دیگری، چگونگی و نحوه حکومتداری!
شهید بهشتی در غرب حضور داشته است و تحزب را آنجا درک کرده و با گفتمان انقلابی اسلامی ترکیب کرده و حزب جمهوری اسلامی را تشکیل داده است.
🆔 @fekrat_net
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
شهید بهشتی و کار تشکیلات.mp3
5.22M
🎧 فایل صوتی
#دمو_صوتی حسین عرب اسدی
🔺ادبیات تشکیلات ما به شدت ضعیف است و در ناحیه ارزش ها متوقف می شویم.تکنیک و چگونگی و روش ها محتوا ها ضعیف است.
🔺شهید بهشتی ظاهرا اصل خود را بر این گذاشته تا سازه بسازد.این سازه در قالب حزب خود را نشان داده است.از تجربه غربی که حضور داشته و درک کرده استفاده کرده است و از مبانی که خودش اجتهاد داشته بهره گرفته و ترکیبی از اینها را به وجود آورده است.
🔺شهید بهشتی فقط تئورسین نبود که چیزی را صرفا بیان کند بلکه قدرت به عینیت رساندن داشت.
🔺در سه حوزه باید تمرکز کنیم تا فعالیت های تشکیلاتی ما خوب شکل بگیرد. یکی عنصر رهبری است که هر تشکلی عنصر اساسی به نام رهبر دارد که اقتضائات خاصی دارد که یکی از آنها استحکام است. نکته بعدی آرمان گرایی تشکل هاست.یکی از اشکالات کارهای تشکلاتی ما این است که زیاد عمل گرا شده ایم. نکته سوم نظامی که داخل تشکیلات عمل می کند و انسان در آن صیرورت پیدا می کند و شهید بهشتی اینجا را به شدت تربیت می بیند!
برای شنیدن صوت کامل این درسگفتار به لینک ذیل مراجعه نمایید👇
https://eitaa.com/fekrat_net/82
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
📌#یادداشت
🔸مسئله ای که در بحث عدالت جا دارد به آن پرداخته شود این است که ما چه نوع نگاهی را به عدالت داریم؟ گاهی افرادی هستند که عدالت را روح حاکم بر همه امور و مسائل می بینند و نیز گروهی دیگر عدالت را در عرض مسائل دیگر پیگیری میکنند. این دسته اخیر معتقدند که مسئله عدالت نیز همانند یکی دیگر از مسائل انقلاب است که روی زمین مانده و دچار خلأهای زیادی است و باید در این زمینه کار بشود تا این عقبماندگیها جبران شود ولی اصلاً به این فکر نکردند که همه نظام مسائل موجود در کشور در حوزههای مختلف بدون پرداختن از بعد عدالت به آنها و بررسی از این نگاه معنائی ندارد.
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی👇👇👇
فکرت
📌#یادداشت 🔸مسئله ای که در بحث عدالت جا دارد به آن پرداخته شود این است که ما چه نوع نگاهی را به عدال
✍️ مصطفی حسینخانی
📌 عدالت روح حاکم یا عرض محکم
🔸بهعبارتدیگر اگر کسی میخواهد در هر زمینه شروع به حل مسئله کند، نیاز به این دارد که با ادبیات و گفتمان عدالت آشنا باشد و در اصل عدالت پژوه بودن مقدمه و لازمه هر پژوهش مضافی است.نکته مهم در این است که ما از چه زاویهای به مسئلهی عدالت ورود میکنیم و ازآنچه تعریفی را ارائه میدهیم چراکه تمام اقدامات بعدی منوط به همین موضعگیری است و اگر شما نتوانید تعریف کامل و جامعی را در این زمینه ارائه دهید دچار این مشکل خواهید شد که تنها بخشی از حقیقت را ارائه کردهاید و نه همه آن را و درست مانند قضیه آن فیلی میشود که هرکس منوط به زاویهی دید خود از فیل آن را به یکچیز تشبیه میکرد و تنها کسی میتوانست آن را درست ارزیابی کند که دید جامعی به آن داشته باشد.
🔹خیلی از اوقات این مشکل در نظریات مربوط به علوم انسانی هم پیش می آید که به دلیل عمق و پیچیدگی و مبانی فلسفی نظریات در باب عدالت، برخی پس از بررسی چند نظریه و روش سریعاً به حد کفایت میرسند و امر را از دوش خود ساقط کرده و شروع به تولید راهکار بر اساس آن نظریه ناقص خود میکنند که این امر باعث ایجاد مشکلات عدیده ای همچون ماندن در مقام کلیگویی و عدم راهکار عملیاتی برای حل مشکلات میشود. از همه جالبتر این است که گاها نظرات اندیشمندان غربی را که موردبررسی قرار میدهند به این نتیجه میرسند که خوب حرف اسلام هم در باب عدالت همین است و این را در باب نظریه اسلامی عدالت شروع به تبلیغ میکنند. درصورتیکه تفاوتهای جدی در معرفتشناسی و هستیشناسیای نظریات وجود دارد که نمیتوان به آنها بیتوجه بود.
🔸اساساً بحث در این است که آن نظریات غربی در اتمسفر و نظام فکری لیبرال غربی همچون قطعههای یک پازل کنار هم قرار میگیرند و باعث تکمیل سناریو میشوند. مسلماً این کار اشتباهی است که ما فقط یک قسمت از این پازل را برداریم و توقع داشته باشیم که جوابگو باشد. این کار برای اینکه به ثمر برسد مستلزم این است که شما قطعات دیگر پازل را هم کنار هم قرار دهید و گرنه با اسلامی سازی در خیلی از موارد نمیتوان به نتیجه رسید آن هم در مورد مسئله مبنایی چون عدالت. ولی این حرف نقض این کار نیست که ما باید پژوهشهای صورت گرفته در غرب را مورد مطالعه قرار دهیم.
🔹عدم وجود زبان مفاهمه در بین مقام سیاستگذار و مجری در عرصههای کلان دولتی منجر به این خواهد شد که ما در مقام سیاستگذاری حرفهایی زده شود ولی در مقام عمل با یک چرخش ۱۸۰ درجهای چیز دیگری اجرا شود. یکی از مهمترین دلایل آن هم عدم ارتباط بدنه سیاستگذار با بدنه اجراکننده است تا این زبان مفاهمه بین این دو گروه ایجاد شود. حال جدا از اینکه خود این سیاستها و معیارهای وضعشده دچار تردید و بحث مبنایی و فلسفی است، ولی مشکل جدی در همین عدم ارتباط بدنه سیاستگذار کشور با مجریان این سیاستها برای همافزائی در رسیدن به نتایج و ثمرات آن است.
🆔 @fekrat_net
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
آسیب_شناسی_فکری،_اجتماعی_و_سیاسی.mp3
28.53M
🔊 فایل صوتی
سلسله سخنرانی دکتر#ابراهیم_فیاض
🔶 موضوع| #عدالت و #نقد_اجتماعی
نشست «جامعه شناسی و #عدالت_اجتماعی»
انجمن علمی علوم اجتماعی اسلامی دانشگاه تهران
🔸 آسیب شناسی فکری، اجتماعی و سیاسی مسئله عدالت در ایرانِ پس از انقلاب
🔸نقد تفکر علامه طباطبایی و شاگردان ایشان در مبحث عدالت اجتماعی
📍دکتر فیاض:
حکومت و جمهوری اسلامی که بر اساس امر به معروف بنا می شود کار او دعوت است.
امر به معروف حکومتی نیست! امت باید امر به معروف انجام دهد(ولتکن امت یدعون الی الخیر)
مرحوم علامه طباطبایی نظریه استخدام را مطر ح می کند. ایشان عدالت را تبعی می داند.تبعی توحید است. حال اینکه برعکس است و توحید بدون عدالت معنا ندارد.
🆔 @fekrat_net
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
موسی نجفی.mp3
6.51M
🎧 فایل صوتی
#دمو_صوتی دکتر موسی نجفی
🔺تمدن اسلامی اگر نگاه تمدنی داشته باشد می تواند سایر فرهنگ ها را در خود بپذیرد. نگاه تمدنی زیست با فرهنگ های مختلف را می پذیرد. راهپیمایی اربعین یک نمونه بارز آن است...!
🔺ما باید نسبت خود را با نظریات امثال هانتینگتون و فوکویاما مشخص کنیم!
🔺دعوای ما با تمدن غرب با منطق حل می شود نه با جنگ!
برای شنیدن صوت کامل این درسگفتار به لینک ذیل مراجعه نمایید👇
https://eitaa.com/fekrat_net/65
🆔 @fekrat_net
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی
خردنامه فردوسی 2.mp3
22.37M
🔊 فایل صوتی
سلسله درسگفتار سید #حسین_شهرستانی
🔶با موضوع|جستجوی #خرد_اجتماعی در #شاهنامه_فردوسی
پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی
بخش دوم
🔸سلسله درسگفتارهای دکتر شهرستانی در جستجوی حیات فرهنگ اصیل ایرانی در بنایی می باشد که فردوسی حکیم بنا کرده است.از آنجا که زبان معادل تفکر است، پس عمقی هم دارد و در این مباحث به دنبال تفکر و خردمندی ایرانی است که از شاهنامه مستفاد می گردد.آن نوع نگاه به عالم و آدم که در زندگی انسان ایده آل فردوسی در شاهنامه به چشم می خورد.
🔺در هر عصری خوانشی از شاهنامه بوده ود در کنار آن وجهی نو و دگرگون ساخته شده وعالمی در کنار آن شکل گرفته است.
نسبت فردوسی با متفکرینی چون سهروردی و ملاصدرا چیست؟
نیایش در فرهنگ ایرانی چه جایگاهی دارد؟ فردوسی حکیم در خطبه آغازین خود از چه می گوید؟
لینک جلسه قبل👇
https://eitaa.com/fekrat_net/51
🆔 @fekrat_net
🆔 @oloumejtemaie
🆑فکرت؛ گامی به سوی خودآگاهی