Voice 015.mp3
19.95M
🔸سمینار خار و میخک
👤محمدقائم خانی
خار و میخک تاریخ یا رمان؟ 02:00
تلاقی بین کلمه و کنش 04:00
روایت سنوار در کتاب 08:00
ادبیات مقاومت 10:40
مقاومت و هویت 13:30
فلسطین و ربوبیت الهی 17:30
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
#یادداشت_اختصاصی
🔰 تغییرات فرهنگی از دریچه هویت نوجوان
🖇هویت مَن در مواجهه با ذهنیت اجتماعی منقطع
✍🏻 محمدحسام جوادزاده
📍آنچه در عصر حاضر رخ میدهد این است که وجه ثابت هویت در نوجوان به تدریج کم رنگ تر شده و رفته رفته هویت صورت سیالی به خود میگیرد. این سیال بودن هویت با محوریت مَن در مواجهه با ذهنیت اجتماعی منقطع از امر حقیقی شکل گرفته و این نقطه آغاز بحران هویت نوجوان در عصر حاضر است.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
🔸نوجوان به علت اینکه هنوز هویت محصلی پیدا نکرده است در مسیر این هویت یابی است که مسیر آینده جامعه را نیز مشخص میکند. به عبارتی ظرفیت تغییر و تحول در جامعه در هیچ قشری به اندازه نوجوان نیست و از این جهت میتوان محور اساسی فرهنگ و آینده جامعه را همین قشر دانست.
🔹نوجوان در کشاکش یافتن هویت خود، در هر سر منزلی که با چراغ های نئونی پررنگ و لعابی آراسته شده بود مدتی چند توقف میکرد تا از دل این همرنگی های اجتماعی هویت خود را که در مواجهه سنت و تجدد به تلاطم افتاده بود را سامانی چند دهد.
🔸تصور ما همچنان این است که نظام مسائل نوجوان پیرامون تقابل یک امر حقیقی و ضد آن شکل میگیرد. به عنوان مثال اگر ما دین را یک امر حقیقی میدانیم مساله نوجوان چیزی مابین دینداری و بیدینی و به عبارتی فاصله گرفتن از دین است. حال آنکه صورت بندی پست مدرن از نظام مسائل نوجوانان، مرسل و ساکت از حقیقت است.
🔹در این دوره فکری دیگر حقیقت یک امر متعین و مشخص نیست که با محوریت آن بتوان نوجوان را در مسیر درست یا غلط هدایت کرد و در واقع دیگر مفهوم درست و غلط تغییر کرده و بار معنایی جدیدی دارد. نوجوان در عصر پست مدرن هویت خود را در آزادی و رهایی از هر حقیقتی شکل میدهد و به هر آنچه می رسد همان درست است. لذا هویت نیز معنایی جدید پیدا میکند و پیچیدگی تحلیل آن چندین برابر میشود.
🔸آنچه در عصر حاضر رخ میدهد این است که وجه ثابت هویت در نوجوان به تدریج کم رنگ تر شده و رفته رفته هویت صورت سیالی به خود میگیرد. این سیال بودن هویت با محوریت مَن در مواجهه با ذهنیت اجتماعی منقطع از امر حقیقی شکل گرفته و این نقطه آغاز بحران هویت نوجوان در عصر حاضر است. راه حل آن اما به نظر میرسد پررنگ کردن جنبه های حقیقی زندگی است که مهمترین آن خانواده است.
➕برای مطالعه متن کامل یادداشت، اینجا کلیک کنید.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
#گزارش_تصویری
📸 در امتداد پرونده مهاجرت، رسانه فکرت میزبان گفتگو با آقایان دکتر اصغر مهاجری و استاد محمدعلی فارسی در باب روایت صحیح مساله مهاجرت در سینما و فضاهای آکادمیک بود.
➕ صوت و کلیپهای تصویری این گفتگوها به زودی منتشر خواهد شد.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
10.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ|#نقدنوشت
🎞 عملیات شناختی با سفرنامه
👤محمدجوادفر؛
رئیس مرکز مطالعات سفرنامه
📍حوزه سفرنامهنویسی بسیار گسترده است و این بخاطر آن است که علاوه بر انگارهسازی، به دنبال عملیاتیسازی مفاهیم خود در زندگی مردم جامعه نیز هست.
➕بخشهای کامل این گفتگو را در آپارات فکرت ببینید.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
#بازتاب
💠 بررسی کتاب «دانشگاه، جامعه و دانایی»
👤محمود نیلی، غلامحسین زرگرینژاد، هادی خانیکی و احمد خضری
♦️یک رابطه ارگانیک بین جامعه، دانشگاه و دولت وجود ندارد. دانشگاه یک ورودی میگیرد و یک خروجی میدهد. دولت برای این ورودی و خروجی تصمیم میگیرد و فقط از افراد خروجی آن بهره میگیرد نه از خود نهاد دانشگاه.
🖇مشروح گزارش در خبرگزاری ایبنا👇👇
🌐 ibna.ir/x6vBS
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
17.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ|#محفل
🎞 امید، ابراهیمی است..!
👤سید حسین شهرستانی؛
هیات علمی پژوهشکده فرهنگ و هنر
📍امید اساسا یکی از محصولات ادیان ابراهیمی است؛ در این خوانش، برخلاف فلسفه تاریخ دوری غرب و مسیحیت تحریفشده، تاریخ به سمت رستگاری بشر در حرکت است.
➕بخشهای کامل این گفتگو را در آپارات فکرت ببینید.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
📌اولویت روایت
✍🏻مرتضی علیزاده
🔸تاکید مجدد رهبر انقلاب بر ضرورت مقابله با تبلیغات دشمن در سخنرانیهای اخیرشان، دستکم دو پیام برای متولیان دستگاههای فرهنگی و تبلیغاتی و فعالان رسانه و فضای مجازی دارد؛ اولا این برجستهسازیها نشان میدهد نقش رسانه و تبلیغات در جهان امروز و در شرایطی جنگیای که بر دنیا حاکم است، چه اندازه اهمیت دارد.
🔹ثانیا تاکید چندباره ایشان بر روایتسازی و فعالیتهای پرحجم و موثر رسانهای طی یک دهه گذشته و در فواصل کوتاه نشان میدهد عملکردها در این حوزه قابل قبول نبوده و آثار مورد انتظار را نداشته است که از نتایج کارها نیز میتوان به این بیعملی و بعضا بدعملیها پی برد. در همین تحولات اخیر منطقه از 7 اکتبر 2023 تا تحولات لبنان و سوریه، دیدیم دشمن چگونه با سوءتبلیغات خود تلاش کرد واقعیت را وارونه نشان دهد و حتی در برخی موارد موفق به این کار شد.
🔸اگرچه نقش مهم پروپاگاندای رسانهای دشمن در شیوع دروغپردازیهای آنها قابل انکار نیست اما دست کم بخشی از توفیق آنها ناشی از فهم نادرست و تصور کلاسیکی است که برخی مسؤولان ما در سطوح مختلف سیاستگذاری، قانونگذاری و اجرا از رسانه، کار رسانهای و آثار و نتایج آن دارند. شاید یک زمانی کار رسانه صرفا توصیف واقعیتها بود اما در دوره جنگهای هیبریدی و شناختی، روایتهای فعالانه رسانهای، سازنده واقعیتهاست، نه توصیفگر منفعل آنها.
🔹تاکید رهبر انقلاب بر نقش مهم رسانه و تذکر به اینکه «کار مهم برای دستگاههای تبلیغاتی ما، برای دستگاههای فرهنگی ما، تبلیغات ما، وزارت ارشاد ما، صداوسیمای ما، فعالان فضای مجازی ما این است که پرده توهم اقتدار دشمن را پاره کنند، بشکنند و نگذارند تبلیغات دشمن بر افکار عمومی اثر کند» نیازمند تمهید و تدارک بستر لازم برای جهاد تبیین و فعالیتهای تبلیغاتی با آثار و نتایجی در حد و اندازههای 19 دی 1356 است.
🔸در شرایط امروز این بسترسازی پیش از هر چیز مستلزم تجدید نظر در مفهوم حکمرانی اینترنت و فضای مجازی است؛ چه در کشور ما معمولا بر جنبههای سلبی آن تاکید میشود؛ در حالیکه حکمرانی اینترنت و فضای مجازی، مفهومی در برابر آزادی نیست. این ذهنیت که متأسفانه در عرصه عمومی کشور، بویژه در میان مسؤولان و متولیان عرصه فرهنگ و تبلیغات رواج دارد، نهتنها ناقص و ناتمام، بلکه گمراهکننده است. حکمرانی اینترنت در واقع مفهومی گستردهتر و البته پیچیدهتر و به معنای طراحی و تدوین چارچوبهای قانونی و اخلاقی، تنظیم استانداردها و پروتکلهای فنی و ترویج روشهای بهینه بهرهگیری از فناوری است که هدف اساسی آن نه کنترل علیالدوام فضای اینترنت، بلکه ساماندهی محیطی مجازی است که در عین امنیت، پویا و مولد باشد.
🔹این حکمرانی با ایجاد توازن میان امنیت و آزادی، شرایطی را فراهم میکند که هم افکار عمومی از سوءاستفادهها و اخبار و اطلاعات نادرست مصون بماند و هم فعالان حوزه رسانه و دستگاههای تبلیغاتی بتوانند با خلاقیت و ابتکار عمل با سوء تبلیغات دشمن مقابله کنند و در جنگ روایتها دست بالا را داشته باشند؛ چنانکه رهبر انقلاب نیز از فعالان رسانهای و مسؤولان و متولیان فرهنگ و تبلیغات کشور خواستهاند با وجود گستردهتر و متنوعتر شدن ابزارهای دشمن، با هوشیاری و دقت بیشتری عمل کنند که البته این دقت عمل بدون تدارک ابزارهای لازم ممکن نیست.
🔸در شرایطی که حکمرانی اینترنت و فضای مجازی بحث روز در سراسر جهان است، دستیابی به موفقیت در این مسیر نهتنها میتواند به پیشرفت فضای مجازی کشور منجر شود، بلکه امکان پدید آوردن الگویی جهانی در حوزه حکمرانی فضای مجازی را نیز فراهم میکند. در بادی امر، دستیابی به چنین چیزی بعید مینماید اما تغییر نگاه به مفهوم حکمرانی اینترنت میتواند افق تازهای را به روی ما بگشاید.
🔎#بازتاب_اندیشه
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
#پادکست
🔸بازخوانی روایت یحییالسنوار از محور مقاومت
👤یعقوب توکلی
⏰ ۱۵ دی
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
Voice 003.mp3
20.59M
🔸سمینار خار و میخک
👤یعقوب توکلی
رمانهای جنگی جهان 01:00
زندانیشدن سنوار 04:00
بمباران بیروت 08:00
تحمل شرایط زندان 11:00
کتابخوانی در زندان 14:00
شرایط تبادل سنوار 18:00
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
هدایت شده از انجمن بین المللی دانش اجتماعی مسلمین
13.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نماهنگ
📽 نماهنگ پخششده در اولین گردهمایی دانشگاههای فعال در علوم اجتماعی اسلامی
#آیتالله_جوادی_آملی
#علم_اسلامی
#علم_غربی
🌐 به کانال انجمن بینالمللی دانش اجتماعی مسلمین بپیوندید 👇
🆔 @muslim_social_sciences
🔰کالیفرنیا در آتش
🖇 آیا رؤیای آمریکایی در آتش میسوزد؟
✍🏻تحریریه رسانه فکرت
📍آتش همواره در تاریخ انسان نمادی از قدرت، تطهیر و عذاب بوده است. شعلههای سرکش آن گاه جهان را روشن کرده و گاه در تاریکی فرو بردهاند. از روایتهای باستانی قوم لوط گرفته تا سقوط سدوم و عموره، آتش نهفقط ابزار نابودی، که پیامی از سوی آسمانها بوده است؛ پیامی برای آنان که در فساد و ظلم غرق شدهاند و راهی برای بازگشت نمیجویند
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net