eitaa logo
به افق فلسطین🇵🇸
33 دنبال‌کننده
104 عکس
29 ویدیو
5 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
سازمان نظامی ملی رژیم صهیونیستی (در عبری: הארגון הצבאי הלאומי בארץ ישראל (هَ‌اِرگون هَ‌تسوای هَ‌لئیومی ب‌ارِتس یِسرائل)) یا ایرگون که در سرزمین اشغالی فلسطین ازآن با سرواژه نام اِتسِل (عبری: אצ"ל، سرواژه «سازمان نظامی ملی») و درمیان برخی هَ‌اِرگون یاد می‌شود، یک گروه شبه‌نظامی زیرزمینی برپایه تفکر صهیونیزم بود که با انشعاب از سازمان هگانا، از ۱۹۳۱ تا ۱۹۴۸در فلسطین تحت قیومیت انگلستان فعالیت می‌کرد. با شروع جنگ ۱۹۴۸ اعراب و رژیم صهیونیستی اعضای ایرگون در نیروهای دفاعی اسرائیل جذب شدند. این سازمان بعد ها هسته اصلی حزب لیکود اسرائیل را تشکیل داد . شعار و نشان این گروه، عبارت «فقط با اسلحه» است که در زیر آن عبارت «فقط همین» نیز نقش بسته است. نقشه‌ای که در نشان گروه آمده، محدوده جغرافیایی قیومیت بریتانیا بر فلسطین را نشان می‌دهد که علاوه بر اسرائیل۹ کنونی، شاملِ محدوده نوار غزه، کرانه غربی و اردن نیز هست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔰 🔹عزاّلدّین قّسام در سال ۱۸۸۲میلادی در یکی از روستاهای لاذقیه سوریه بدنیا آمد. در ۱۴سالگی به دانشگاه الازهر مصر رفت و از محضر استادانی مانند شیخ محمد عبده، بهره برد . در سال۱۹۰۶به زادگاه خود بازگشت و امام جماعت مسجد استقلال در حیفا شد که آن روزها از مراکز مهم فعالیت صهیونیست ها بود. 🔸عزاّالدین قّسام تمام فعالیّت خود را که مبارزه ضد تشکیل دولت یهود بود در پنهانی کامل انجام می داد و فقط اشخاصی که سالها مورد آزمایش او قرار گرفته و سلامت و راز نگهداری خود را اثبات کرده بودند از فعالیت و تشکیلات آگاهی داشتند. 🔹سالهای ۱۹۳۳تا۱۹۳۴مهاجرت صهیونیست ها به سرزمین های اشغالی و گرایش صهیونیست ها به تشکیل گروه های تروریستی شتاب گرفت، در این وضعیت قّسام ناگریز شد پس از فراهم شدن امکانات و نیرو، عملیّات نظامی را آغاز کند.
🔹با صدور دستور از سوی قّسام، زنجیره ای از عملیات نظامی ضد مناطق صهیونیست نشین و گشتی های ارتش بریتانیا اجرا شد و خسارات زیادی به زمین های کشاورزی و دارائی های صهیونیست ها وارد کرد،همچنین به کشته شدن چند تن از نیروهای انگلیسی و‌صهونیست منجر شد. 🔸مبارزات قّسام در سال ۱۹۳۵به شکل مبارزه آشکار مسلّحانه ضد استعمارگران انگلیس و تروریست های یهودی درآمد. او همچنین نهضتی را در شمال سوریه، ضد قوای استعمارگر فرانسه به راه انداخت و در طول یک سال تلفات قابل ملاحظه ای، به نیروهای اشغاگر فرانسوی وارد کرد. پس از آنکه دادگاه نظامی فرانسوی حکم اعدام او و شماری از یارانش را صادر کرد، قّسام به دمشق و از آنجا به فلسطین رفت . 🔹شیخ عزاّلدّین قّسّام در نیمه نخست نوامبر ۱۹۳۵میلادی همراه ۲۴ تن از یارانش با هدف دعوت مردم به انقلاب وارد شهر جنین شد و در ۱۹نوامبر در نبردی نابرابر و پس از ساعت ها مقاومت و پایداری در برابر نیروهای انگلیسی و‌صهیونیست ها به همراه یارانش به شهادت رسید. 🔻جُودت حاج محمد (فرزند شهید حاج محمد از فرماندهان انقلابی فلسطین) : روح عزاّلدّین قسّام در متن جامعه فلسطین دمیده شد و بسیاری از فلسطینی ها تحت تأثیر قرار گرفتند، از همین روحیه احساسات انقلابی ‌و مبارزه با استعمار انگلیسی در میان فلسطینی ها آغاز شد.
🔰 از سال۱۹۳۶ تا ۱۹۳۹قیام بزرگ اعراب ضد انگلیس شکل گرفت . سازمان ایرگون حمله به فلسطینی ها را تشدید کرد. در فاصله سالهای ۱۹۴۰تا۱۹۴۵در جریان جنگ جهانی دوم جمعّیت یهودیان ساکن فلسطین به ۳۱٪رسید. سال ۱۹۴۵،انگلیس حل مسئله فلسطین را به سازمان ملل محول کرد و این سازمان در ۲۹ نوامبر ۱۹۴۷ با ظهور قطعنامه ۱۸۱، به طرح تقسیم فلسطین رای داد. افغانستان: نه، آرژانتین: ممتنع، مصر: نه، سوئد: بله، انگلستان: متنع، ایالات متحده امریکا: بله. بدین سان مجمع عمومی با ۳۳ رأی موافق در برابر ۱۳ رأی مخالف، ۱ غایب و ۱۰ ممتنع به قطعنامه ۱۸۱ مبنی بر تقسیم فلسطین رأی داد. بدین سان فلسطین به دو بخش تقسیم شد؛ بخش یهودی که شامل ۵۵٪ سرزمین فلسطین می‌شد و بخش فلسطینی که علیرغم در اکثریت بودنِ فلسطینی‌ها، شامل ۴۵٪ فلسطین بود. بریتانیا با توجه به آنکه می‌دانست طرح تقسیم در مجمع عمومی سازمان ملل رأی بیشتر و با فاصله بیشتری خواهد داشت و از سویی می‌دانست مسئله فلسطین پایان حضور و نفوذ آن در منطقه خاورمیانه نخواهد بود و بدین لحاظ با رأی ممتنع تصمیم گرفت علاوه بر انکه از زیر بار مسئولیت شکل گیری چنین حکومتی در برابر عرب ها فرار کند، مناسبات نزدیک خود را با حکومت های عربی حفظ کند و البته روشن بود که یهودیان می دانستند که بریتانیا، نقش عمده ای در تشکیل حکومت یهودی در فلسطین دارد.
🔰 در ماه مارس ۱۹۴۸ سازمان هاگانا، طرح دان را اجرا کرد، هدف این طرح حاکمیت مسلّحانه بر کشور یهودی مصوّب سازمان ملل به علاوه بخش بزرگی از کشور فلسطینی مصوّب سازمان ملل بود. 🔰 قتل عام در نهم آوریل آوریل ۱۹۴۸ سازمان ایرگون و اشترن حدود ۲۵۰ فلسطینی ساکن دهکده دیر یاسین در نزدیکی قدس را قتل عام کرد تا منجر به ترس اعراب و فرار آنان از سرزمین فلسطین شود. 🔹 دیر یاسین روستایی در بلندی‌های مشرف به بیت المَقدِس بود و بیرون از مواضعی قرار داشت که از طرف سازمان ملل برای دولت آینده اسرائیل در نظر گرفته شده بود. نهم آوریل ۱۹۴۸ ناگهان صدای گوش خراش بلندگوهای صهیونیست‌ها در دهکده دیر یاسین پیچید که گوینده با تهدید از مردم می‌خواست دهکده را تخلیه کنند؛ بلندگوها مرتب اعلام مي كردند؛« سلاحتان را رها كنيد کنید، از منطقه خارج شوید.» مردم بی‌دفاع، گیج و حیران و مضطرب برای فهمیدن علّت حادثه به هر سو می‌دویدند در چنین وقت بحراني، سربازان بي رحم يهودي، مثل گرگ های مست، مردم را محاصره کردند. 🔸روزی که درگیری در مرزهای کشور شروع شد یهودیان اول به سراغ یک نانوا رفتند او اسمش حسین الشریف از اهالی بود و معمولا ساعت ۴ صبح از خانه بیرون می‌رفت و تنور را داغ می‌کرد تا زن‌ها برایش آرد بیاورند و او نان بپزد، تا یهودی‌ها وارد شدند اولین کاری که کردند نانوا و پسرش را در آتش انداختند.
صهیونیست ها پس از حمله به دیر یاسین ،۲۵۰نفر از اهالی آن را از زن و مرد و کوچک و بزرگ به قتل رساندند و بدن آنهارا مُثله کردند. در این جنایت نیروهای انگلیسی نزدیک همان دهکده بودند و با اینکه مسئولیت حفظ امنیت به عهده آنان بود .کوچکترین حرکتی برای نجات اعراب از خودت نشان ندادند. نماینده صلیب سرخ در ضمن گردش در میان خرابه های برجامانده از دیر یاسین متوجه چاهی از اجسادی در آن دفع شده بود گردید و دستور داد همه اجساد را از چاه بیرون بیاورند. دست استعمار و تهدید های صهیونیست ها این نماینده را به وحشت انداخت به طوری که جرأت نکرد مشاهدات خودرا به طور کامل گزارش دهد وفقط نوشت : وضع این دهکده خیلی وحشتناک بود!
🔰 اعلام موجودیت رژیم صهیونیستی 🔹همزمان با پایان یافتن قیمومیت انگلیس و خروج تدریجی نیروهای انگلیسی از فلسطین و تقسیم این کشور به دو بخش عبری و عربی،تشکیلات نظامی یهودیان که در سالهای جنگ دوم جهانی و پس از آن شکل گرفته بود جای آنها را گرفت . 🔻 سرانجام با خروج آخرین سربازان انگلیسی از خاک فلسطین در سیزدهم می ۱۹۴۸،مقدمات اعلام موجودیت رژیم صهیونیستی فراهم شد. فردای آنروزیعنی چهاردهم می ،شورای ملی یهود در تل‌آویو تشکیل شد و دیوید بن گورین،رئیس کمیته اجرایی آژانس یهود موجودیت دولت اسرائیل را اعلام کرد. در نخستین دقایق پس از اعلام تشکیل اسرائیل؛ ترومن رئیس جمهور وقت آمریکا،دولت اسرائیل را به رسمیت شناخت. 🔰 اولین جنگ اعراب با اسرائیل 💢 عربها با موضوع تقسیم فلسطین مشکلات اساسی و بنیادین داشتند. زمانیکه در ماه می ۱۹۴۸ اسرائیل اعلام موجودیت کرد عربها بلافاصله و به شکل نظامی واکنش نشان دادند،وحکومت های عربی ارتش های خود را برای برچیدن حکومت تشکیلات یهودیان در فلسطین گسیل داشتند. در این راستا در پانزدهم می ۴۸ نیرو‌های لبنانی از مرز عبور کردند وچند آبادی را به تصرف خود در آوردند، نیروهای اردنی هم قدس شرقی را به تصرف خود درآوردند.عراقیها،نابلس،جنین،و طولکرم را گرفتن مصری ها،بیت لحم را گرفتند وبه سایر نیروهای عربی پیوستند نیروهای سوری نیز چند آبادی یهودنشین را تصرف کردند. 🔹 بدین سان نخستین جنگ اعراب با اسرائیل آغاز شد.
🔰 شکست اعراب و اشغال قدس غربی در روزهای اول ،این حکومت های عربی بودند که توانستند به پیروزی نهایی بسیار نزدیک شوند اما مداخلات مخرب فرامنطقه ای سبب شدکه پس از چند روز عربها نوعی آتش بس را با اسرائیل بپذیرند، آتش بسی که این امکان را برای اسرائیل فراهم آورد تا خود را به سرعت سازماندهی کرده و پس از آتش بس بر ارتش های عربی پیروز شوند و اولین شکست را در سلسله شکست های ارتش های عربی برآنان تحمیل کنند و این مقدمه ای برای پیروزی‌های بعدی رژیم صهیونیستی بود. در فوریه ۱۹۴۹ بین کشورهای عربی بااسراییل آتش بس برقرار شد.که نتیجه آن به اشغال در آمدن قدس غربی به دست صهیونیست ها بود. 💢 سرانجام یهودیان باجمعیتی حدود یک سوم جمعیت فلسطین و مالکیت شش،درصدی زمین ها،بر ۷۵درصد فلسطین مسلط شدند. 🔸دیوید بن گورین که تا پایان جنگ،وزیر دفاع بود، نخست وزیر شد و نیروهای هاگانا به ارتش اسرائیل تبدیل شدند به این ترتیب جنگ سال ۱۹۴۸ بین اعراب و رژیم صهیونیستی باعث آوارگی نزدیک یک میلیون از فلسطینیان و پراکنده شدن آنان در کشورهای عربی شد. از آن پس هیچ یک از فلسطینیان اجازه بازگشت به خانه و کاشانه خود را نیافتند‌.واموال آوارگان به نفع صهیونیست ها در فلسطین مصادره شد.
🔰 🔹رژیم صهیونیستی از یک سو با زور و فشار و منهدم کردن خانه ها و تخریب مزارع و به آتش کشیدن آنها باقی مانده مردم بومی فلسطین را به فرار از خانه و کاشانه خود مجبور کرد و از سوی دیگر تسهیلات لازم برای مهاجرت‌های سیل آسای یهودیان را به فلسطین فراهم کرد. 🔸شش،ماه بعد با کوشش سازمان ملل دفتری بنام آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطین تشکیل و ۵۲میلیون دلار برای کمک به آوارگان در اختیارآن قرار داده شد. آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی آنروا،درچارچوب سازمان ملل متحد بوجود آمد. هدف از تشکیل این آژانس،رسیدگی به امور آوارگان فلسطینی در قالب ارائه برخی خدمات همیاری و ارائه طرح های اسکان است این آژانس نیازهای اساسی زندگی ملت فلسطین یعنی غذا ،مسکن ،آموزش،و بهداشت را برعهده گرفته است‌. ارائه خدمات تربیتی و بهداشتی ،کمک های،نقدی و جنسی،،امرار معاش،تامین غذا و امر اموزش،آوره گان فلسطینی از جمله وظایفی است که این سازمان برعهده دارد.
🔰 پشت پرده ی تشکیل آنروا ،در نتیجه فشار امریکا تاسیس شد. آمریکایی ها می خواستند از این آژانس به عنوان ابزار نابودی ملت فلسطین و محو وجود آنان بهره بگیرند،تا طرح صهیونیست ها در فلسطین تکمیل شود. 👈گواه بارز این ادعا ،اساس نامه بودجه آنروا ست که آمریکا خود به تنهایی ۶۵ درصد بودجه آژانس را تامین می‌کند طبیعی است این میزان از کمک های آمریکا به دلائل انسانی نیست. فریب افکار عمومی جهان و تلقین این اندیشه که آمریکا مجری و مدافع صلح بین المللی است از نخستین پیامدهای این اقدام به ظاهر بشر دوستانه است اما نکته اساسی،تر و عملی تر در این جریان به دست گرفتن شریان حیاتی یک ملت از طریق به عهده گرفتن بنیان های اساسی و لازم یک زندگی یعنی غذا،مسکن ،آموزش و بهداشت است. 👈می‌توان گفت هدف اصلی از تشکیل آنروا،نفوذ و سیطره هرچه بیشتر و مستقیم تر بر مردم فلسطین و اسکان آن ها در جاهایی،است که آمریکایی ها تعیین می‌کنند. جلوگیری از اندیشه بازگشت به سرزمین آبا و اجدادی،تلاش برای دور کردن ملت از سرزمین خود،تثبیت وجود اسرائیل وچیرگی بر شخصیت فلسطینیان به منظور جلوگیری از انقلاب ،بیشترین بهره ایست که موسسان آنروا ازاین سرمایه گذاری به دست می آورند.