هدایت شده از .:تشکل مردمی فتیه:.
✅ فتیه برگزار میکند:
📚 گعده متنخوانی کتاب تفسیر سوره مبارکه حمد امام خمینی
شبهای ماه مبارک رمضان، ساعت ۲۱
مکان: شهید مدرس۴، حسینیه هنر
May 11
.:تشکل مردمی فتیه:.
✅ فتیه برگزار میکند: 📚 گعده متنخوانی کتاب تفسیر سوره مبارکه حمد امام خمینی شبهای ماه مبارک رمضا
«بسمالله الرحمن الرحیم»
📔 بحمدلله گفتگو پیرامون جلسه اول تفسیر سوره حمد امام خمینی، پس از ۵ جلسه مباحثه تمام شد.
👇اجمالی از مطالبی که حضرت امام در جلسهی اول تفسیر این سوره پیرامون آیه «بسم الله الرحمن الرحیم» و «الحمد لله رب العالمین» بیان کردند:
1⃣ اسمای حسنای خدا به کلی متفاوت از اسامی متداول بین ما میباشد. «علی»، «حسن» و «جواد»، فقط یک علامت است به جهت شناسایی. اما اسامی خدا، حقایق وجودی عالم هستند. وقتی میگوییم «شافی»، یا «رازق» و یا «مالک»، ذات پروردگار را از جهت صفت کمالی شفا و رزق و یا ملکیت در نظر گرفتیم. «اسم» یعنی ذات پروردگار با در نظر گرفتن یک صفت از صفات کمالی او.
💠 این اسماء، حقایق وجودی عالم هستند و ارکان تمام اشیاء و موجودات را پر کردند و جایی برای «غیر» نگذاشتند. در دعای کمیل میخوانیم: «بأسمائک التی ملأت أرکان کل شیء»؛ یعنی ارکان وجودی تمام اشیاء، مملوّ از اسمای حسنای الهیست.
📎همهی اشیاء، اسماء الله هستند. انسان و همهی شئون وجودی و اوصاف کمالی او، همگی اسم الله اند. همهی موجودات اسمای خدا هستند و هرکدام به اندازه قابلیت و گنجایش خودشان، اوصاف کمالی پروردگار را نشان میدهند.
2⃣ «اسم» حقیقتی مستقل از خود ندارد. همه، «او» را نشان میدهند.
3⃣ «الله» اسم اعظم خداست و در بردارندهی تمام اوصاف کمالی اوست نه یکی یا بعضی از آنها. «الله»، جلوهی أعظم خداست. «الرحمن» و «الرحیم» دو صفت کمالی پروردگارند که رحمت او را نشان میدهند.
🔹«الرحمن» اشاره به سعهی رحمت او دارد که شامل مؤمن و کافر، انسان و غیر انسان میشود که همان نعمت وجودست. و «الرحیم» اشاره به شدت رحمت بیکران او نسبت به مومنین دارد.
🔸رحمت رحمانی و رحمت رحیمی، «اصل» و صفاتی مثل منتقم و مقتدر، «تبعی» هستند. یعنی حتی آنجایی که خداوند به کسی یا کسانی «قهر و غلبه» میکند، باز زیر سر رحمت رحمانی اوست و از آنجا نشأت میگیرد. برای همین بعد از اسم جامع الله، از اسامی رحمانی استفاده شد نه اسامی جلالی و انتقامی.
4⃣ «الحمد لله» یعنی همهی حمدها و ستایشها و ثناها، همگی متعلق به خداست، ولو اینکه خود ما متوجه به این امر نباشیم. وقتی علم یک عالم یا جمال یک گل زیبا را ثنا میکنیم، در حقیقت داریم ستایش خدا -که جمال علی الاطلاق است- را میکنیم؛ هرچند خودمان متوجه آن نباشیم.
♦️چراکه ستایش ما از اشیاء و انسانهای دیگر، به جنبههای وجودی و کمالی آنها تعلق میگیرد نه جنبههای نقص و ضعفشان. از طرفی گفتیم همهی جنبههای کمالی اشیاء، اسمای الهی هستند و اسم در دارا بودن کمالات، هیچ استقلالی از خود ندارد. لذا از آنجا که همهی کمالات اشیاء، در حقیقت مربوط به خداوند است، ستایش ما از کمالات آنها نیز حقیقتاً ستایش خداست؛ هرچند التفاتی به این مسئله نداشته باشیم.
🔈 انشاءالله از سهشنبه، ۸ رمضان المبارک، گفتگو پیرامون جلسهی دوم تفسیر این سوره ادامه مییابد.
🕘 ساعت ۲۱، حسینیه هنر
@fetye_ir
بسم الله الرحمن الرحیم
🖊 تقریری از پنجمین جلسهی مباحثه کتاب شریف تفسیر سوره حمد امام خمینی (دوشنبه، ۲۸ اسفند ۱۴۰۲)
• «رَمَیتَ وَ ما رَمَیتَ»؛ در بین نفی و اثبات دارد حرکت میکند. هم سلب میکند، هم اثبات میکند. یعنی هم تیر را تو میاندازی، هم این تو نیستی که تیر را میاندازی. (یعنی به واسطه اسماء الله است هر آنچه که در هستی تأثیر میگذارد.)
• هرچه بخواهید «غیر» را ثنا بکنید، ثنا به «او» (خدای متعال) واقع میشود. اگر علمِ عالمی و یا جمالِ گلی را ثنا میکنید، درواقع خدا را ثنا کردهاید، ولو خودتان متوجه نباشید.
• چیزهایی که وجود پیدا میکنند، یک جهت وجودی دارند و یک جهت نقص. نقصها از او نیست، کمالها از اوست و به تمام هویتشان وابسته به اویند.
• اعتقاد قلبی چیزی بالاتر از برهان و استدلال علمی است. (نه به این معنا که برهان بد است. برهان خوب است اما در صورتیکه آن را درب ببینیم نه دیوار. باید عقل را اقناع کنیم، اما در آن نمانده و از پنجرهی عقل، عبور کرده و به قلب برسیم.)
• عدهای نزد آیتالله بهجت رفتند و گفتند حضرت شیخ جعفر آقای مجتهدی با اینکه اهل علوم مرسوم حوزه نبود، اما به مقامات باطنی رسید. [میخواستند بگویند در مسیر قرب به خدا، علم و تفکر و تعقل، کارآیی ندارد]. آیتالله بهجت فرمود: اگر ایشان حائز مقام علم هم میبود، خدا میداند به کجاها میرسید!
• عصمت انبیاء و اولیاء علیهمالسلام، با اختیار ایشان تنافی ندارد، وَاِلّا این عصمت کمال نبود و تحسینی نداشت؛ [چرا که آنها اجباراً به سمت گناه نرفتهاند، خیر،] عصمت اختیاری ایشان به این دلیل است که به تبعات گناه، باور و اطمینان قلبی دارند [و حقیقت امور را میبینند.]
• مردن، رفتن از نقص به سمت کمال است.
• شرک یعنی اثری مستقلاً برای موجودات قائل شدن؛ [حال آنکه در حقیقت] هیچ موجودی در کمالاتش استقلال ندارد؛ حتی وجود رسول الله (ص) که به تعبیر امام، جلوه اعظم الهی است. رسول خدا(ص) گرچه کمالاتشان در برابر ما بی حد است، اما در برابر خدا ناقص و محدود است.
• مَن عَرَفَ نَفسَه فَقَد عَرَفَ رَبَّه؛ اگر «هیچ نیست» خودت را شناختی، اینکه با تمام کمالاتت هیچ استقلالی نداری و همه چیز تو وابسته به خداست، آنوقت خدا را میشناسی.
• «رَأسُ کُلِّ خَطیئه»، همین حب جاه و حُبّ نفس است.
• همین یک کلمه را (که «الحمدلله» یعنی تمام ستایشهایی که در عالم صورت میگیرد، متوجه خداوند است و اشیاء در اوصاف کمالیشان هیچ نحوه استقلالی ندارند و تماماً وابسته به خدا و اسم الله هستند) آدم باورش بیاید، تمام شرکها از قلب او میرود و به وادی توحید نائل میآید.
• امیدوارم که قرآن را فقط نخوانیم و تفسیر کنیم؛ بلکه باورمان بیاید. قرآن میخواهد آدم را از آنجایی که هست، به جایی که لایق اوست برساند. همه آدمها لایق مقام خلیفهاللهی هستند.
والسلام علیکم و رحمهالله
❓پرسش و پاسخ:
سوال: گفته شد که همهی حمدها، در حقیقت حمد خداست. حال آنکه امروز در جهان گاهی دیده میشود که بعضی رذالتها و بدیها مورد ستایش عدهای واقع میشوند. آیا حمد اینها هم متوجه خداست؟
✅ پاسخ: خیر؛ منظور ما ستایشی است که از قلب سلیم ساطع میشود و قلب سلیم هیچگاه رذالتها را ستایش نمیکند. انسانی که از فطرتش برنگشته، هیچگاه بدی را ستایش نمیکند .
نکته: در جلسات قبل مطرح شده بود که نواقص نتیجه عدم حضور کمال هستند و صفات کمالی متعلق به خداوند هستند و عدم به خدای متعال بر نمیگردد.
سوال: در متن تفسیر، امام عموما به ترس از جهنم و... اشاره دارند. مسئلهی عبادت از سر محبت -نه از خوف عقاب- چه میشود؟ همان تفاوت عبادت بردگان و عبادت احرار.
✅ پاسخ:
اولاً که عبادت مراحل و سطوحی دارد و امام در اینجا سطحی از آن را مطرح فرمودهاند؛ کما اینکه در صحبتهای دیگری، سطوح دیگر را هم فرمودهاند.
ثانیاً محبت به خدا -عبادت احرار- باید در طول خوف از عذاب خدا -عبادت عبید- باشد. اگر کسی بگوید من به خداوند محبت دارم اما خوفی از عذاب او ندارم، دروغ گفته است. حضرات معصومین علیهمالسلام، خائفترین مردم نسبت به عقاب و عذاب خدا و در عین حال محبّترین مردم به خدا هستند.
🕘 جلسه ششم مباحثه تفسیر سوره حمد امام، امشب (۲۹ اسفند) ساعت ۲۱؛ حسینیه هنر
@fetye_ir
هدایت شده از هیئت لبیک
﷽
. «محفل مناجات با خدا»
. ازشب یازدهم ماه مبارک(۵شب)
🎙فیض منبر:
حجت الاسلام والمسلمین #امینینژاد
🎤مناجات:
🔸 برادر #جــــوادظریــــــــف
🔸برادر #جــــــوادمصطفوی
🔸حاج #جوادمشـــــکیباف
⏰ از پنجشنبه۲فروردین ساعت ۲۱:۱۵
🕌 بولوارشهید مدرس۴ حسینیههنــر
🔰هیـــــــــــــئت لبیــک
🔰تشکل طلبگی ربیون
@Heiat_Labbayk
هدایت شده از .:تشکل مردمی فتیه:.
✅ فتیه برگزار میکند:
📚 گعده متنخوانی کتاب تفسیر سوره مبارکه حمد امام خمینی
شبهای ماه مبارک رمضان، ساعت ۲۱
مکان: شهید مدرس۴، حسینیه هنر
.:تشکل مردمی فتیه:.
✅ فتیه برگزار میکند: 📚 گعده متنخوانی کتاب تفسیر سوره مبارکه حمد امام خمینی شبهای ماه مبارک رمضا
ان شاءلله جلسه تفسیر سوره حمد، امشب ساعت ۲۱ دایر میباشد.
هدایت شده از هیئت لبیک
. 💠 «قدر اُمَّت»
. «مراسم احیاء لیالی قدر»
🎙سخنرانان حجج اسلام و المسلمین:
▪️#عباسبابایی (شب۱۹)
▪️#مجتبیالـــــهی(شب۲۱)
▪️#محمدجوادنظافــــت(شب۲۳)
🎤مداح :
🔸برادر #محمـــــدصالحــــیپور
⏰شب های قدر از ساعت ۲۱:۳۰
🕌 جنت۴ #مسجدخاتمالانبیا (برادران)
شهیدمدرس۴ #حسینیه_هنر(خواهران)
#هیئت_لبیک
@Heiat_Labbayk
هدایت شده از .:تشکل مردمی فتیه:.
✅ فتیه برگزار میکند:
📚 گعده متنخوانی کتاب تفسیر سوره مبارکه حمد امام خمینی
شبهای ماه مبارک رمضان، ساعت ۲۱
مکان: شهید مدرس۴، حسینیه هنر
.:تشکل مردمی فتیه:.
✅ فتیه برگزار میکند: 📚 گعده متنخوانی کتاب تفسیر سوره مبارکه حمد امام خمینی شبهای ماه مبارک رمضا
ان شاءلله جلسه تفسیر سوره حمد، امشب ساعت ۲۱ دایر میباشد.
🖊یادداشت برادر علی اسکندری
عضو اسبق شورای مرکزی فتیه
«باز جامعه شدن؛ مهمترین ظرفیت حادثه فقدان شهادتگونه مسئولان جمهوری اسلامی ایران»
🌐 @fetye_ir