eitaa logo
فقه و حقوق،سیاسی
124 دنبال‌کننده
706 عکس
334 ویدیو
3 فایل
اینجا تفسیر قرآن مختصر و کاربردی،روشنگری سیاسی،احادیث ناب، مطالب فقهی و سیاسی و موضوعات حقوقی مبتلا به و کلیپ های آموزنده نشر داده می شود. فاطمه جباری-وکیل دادگستری
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماشاءالله به این رئیس جمهور درتاریخ ایران نمونه است دوستان که هیچی دشمن راهم گیج کرده مرحبا
🍃 امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ملعون است ملعون است کسی که نماز صبحش را تأخیر بیندازد تا زمانی که ستارگان محو شوند. 📗بحار الانوارج۵۲_ص۱۶ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‎‌‌‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‎‌‌‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌❥‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‎‌‎‌‌‌‎‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‎‌‌‎‌‌‌‎‌‌
مالک مغازه میتونه مانع تغییر شغل مستاجر بشه؟ مستند به بند ۷ ماده ۱۴ قانون روابط موجر و مستأجر مصوب سال ۱۳۵۶ هرگاه مورد اجاره برای شغل معینی اجاره داده شود و مستأجر بدون رضایت مالک شغل خود را تغییر دهد ، مالک می‌تواند از مستاجر خود شکایت و با شرایط مقرر که در قانون پیش‌بینی شده، دعوی تخلیه را مطرح کند مگر اینکه شغل جدید عرفاً مشابه شغل سابق باشد بنابراین اگر این شرط در قرارداد اجاره ذکر نشده باشد موجر نمی‌تواند از این مجری قانونی استفاده نماید
آیا می‌توان از ارث محروم شد؟ مطابق ماده 837 قانون مدنی، وصیت نمی‌تواند باعث محرومیت وارث از ارث شود، مگر در مواردی که قانون به صراحت تجویز کرده باشد. برای مثال، اگر فردی اقدام به قتل مورث کند، مطابق ماده 880 قانون مدنی، از ارث محروم خواهد شد. بنابراین، حق ارث یک حق قانونی است که نمی‌توان آن را با وصیت یا قرارداد محدود کرد، مگر در شرایط خاص.
آیا فرزندخوانده می‌تواند از والدین جدید خود ارث ببرد؟ طبق ماده 861 قانون مدنی، ارث تنها بین خویشاوندان نسبی و سببی جریان دارد. فرزندخوانده از والدین جدید خود ارث نمی‌برد، مگر اینکه والدین از طریق وصیت، اموال خود را به او منتقل کنند. وصیت برای فرزندخوانده نباید بیش از یک‌سوم اموال باشد، مگر سایر وراث اجازه دهند.
امام هادی علیه السّلام فرمودند: ▪️أَلشّاکِرُ أسعَدُ بِالشُّکرِ مِنهُ بِالنِّعمَةِ الَّتی أوجَبَتِ الشُکرَ لَأَنَّ النِّعَمَ مَتاعٌ و الشُکرُ نِعَمٌ وَ عُقبی ▪️شکرگزاری از نعمت، از خود نعمت بهتر است، چون نعمت متاع دنیای فانی است و لکن شکر، نعمت جاودانه آخرت است
حضرت امیرالمؤمنین علیّ بن ابیطالب علیه‌السّلام فرمودند: آنكه بر بندگان خدا ستم كند خدا به جاى بندگانش دشمن اوست. 📚نهج‌البلاغه، نامه‌ی ۵۳
اگر یک فرد یک ملک را دوبار به اشخاص مختلف بفروشد، وضعیت خریداران چه خواهد بود؟ مطابق ماده 117 قانون ثبت اسناد و املاک، این اقدام تحت عنوان معامله معارض جرم‌انگاری شده و مرتکب به مجازات (3 تا 10 سال حبس) محکوم خواهد شد. در این صورت خریدار اول که سند رسمی دارد، مالک ملک محسوب می‌شود. خریدار دوم می‌تواند علیه فروشنده طرح دعوای کیفری و مطالبه خسارات کند.
امام على عليه السلام : با اندرزهاست که پرده غفلت کنار می رود   📚 غررالحكم حدیثش4191
🟠امام على عليه السلام: بدبخت كسى است كه از عقل و تجربه خود بهره نگيرد.
⁉️آیا شاغل شدن زن در گروی رضایت شوهر است؟ 🔹اصولاً وظیفه کار و تأمین معاش زندگی بر عهده مرد است. این موضوع نه‌تنها در قانون که قبل از آن در شرع هم مورد تأکید قرار گرفته است. 🔹در واقع حقوق به تبعیت از دین اشتغال را از وظایف مهم مرد می‌داند. البته مانند مورد بالا زن هم می‌تواند در سند ازدواج شرط کند که پس از ازدواج مشغول به کار شود یا اگر تاکنون شاغل بوده است همچنان به شغل خود ادامه دهد. 🔹اگر در قباله ازدواج در قسمت؛ مشخصات طرفین در مورد زن نوشته شود کارمند، کارگر یا هر عنوان دیگر اصل بر این است که شوهر با علم و اطلاع از شغل خانم با او ازدواج کرده است پس دیگر نمی‌تواند او را از ادامه اشتغال منع کند. 🔹نباید فراموش کرد که حتی اگر اشتغال زن در قباله ازدواج به‌صورت یک حق شرط شود باز شوهر این امکان را دارد که اگر مدتی بعد شغل او را مخالف مصالح خانوادگی و حیثیت یا شأن خود یا زن تشخیص داد از دادگاه ممانعت زن از ادامه کار را بخواهد. 🔹ماده 1117 قانون مدنی می‌گوید: شوهر می‌تواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که مخالف مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد منع کند. 🔹قاضی دادگاه تنها کسی است که می‌تواند تشخیص دهد آیا شغل زن حقیقتاً با حیثیت و مصالح خانوادگی زوجین مخالف است یا خیر. 🔹 پس در این مورد که شغل زن خلاف مصلحت است یا خیر نظر مرد تعیین‌کننده نیست و قاضی است که باید نظر آخر را بدهد.
مشروبخواری شوهر، امکان طلاق را به‌ زن می‌دهد 🛑سوال: آیا زن می‌تونه از شوهری که عادت به مصرف مشروبات الکلی داره، طلاق بگیره❓❓ ✅ پاسخ: یکی از مصادیق عسر و حرج زن در زندگی زناشویی در قانون عبارت است از: اعتیاد شوهر به مواد مخدر یا ابتلای او به مصرف مشروبات الکلی و امتناع زوج از ترک اعتیاد یا عدم امکان الزام شوهر به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است. (در صورتی که زوج به تعهداتش عمل نکند و یا پس از ترک دوباره به مصرف مشروبات الکلی یا موادمخدر روی آورد، با درخواست زوجه طلاق انجام خواهد شد.
آیا اجاره‌نامه دست‌نویس بدون ثبت در دفاتر رسمی اعتبار دارد؟ بر اساس ماده 10 قانون مدنی، قراردادهای خصوصی که خلاف قانون نباشند، الزام‌آور هستند. اجاره‌نامه دست‌نویس در صورت امضای طرفین و داشتن شروط اساسی قرارداد معتبر است، اما برای تسریع در اثبات حقوق خود بهتر است در دفاتر رسمی ثبت شود.
چگونه می‌توان یک ملک مشاعی را تقسیم کرد؟ تقسیم ملک مشاع بر اساس ماده 589 قانون مدنی با توافق همه شرکا امکان‌پذیر است. اگر توافق وجود نداشته باشد، هر شریک می‌تواند تقاضای تقسیم از دادگاه کند. دادگاه بر اساس قانون افراز و فروش املاک مشاع، ابتدا بررسی می‌کند که آیا امکان افراز (تقسیم فیزیکی) وجود دارد. در صورت عدم امکان افراز، دستور فروش ملک از طریق مزایده صادر می‌شود.
❌ عید ولادت مادر سادات است. اما دلتنگ عزیزان زهرا هستیم که دیگر در بین ما نیستند...
💠 غیبت 🔸امام علی علیه السلام: غیبت آخرین کوشش شخص ناتوان است. ✨ الْغِيبَةُ جُهْدُ الْعَاجِزِ. 📚نهج البلاغه/ح461 ✍🏼 غیبت، نشان ضعف و ناتوانی فرد است. اگر می توانست حرفش را رو در روی آن فرد بگوید، هیچگاه غیبت نمی کرد.
آیا امکان ابطال قرارداد فروش ملک به دلیل پنهان‌کاری وجود دارد؟ طبق ماده 190 قانون مدنی، یکی از شرایط صحت قرارداد، قصد و رضای طرفین است. اگر فروشنده اطلاعات مهمی مانند وجود معارض یا مشکلات ثبتی را عمداً پنهان کند، خریدار می‌تواند به استناد ماده 439 همان قانون، درخواست فسخ قرارداد را به دلیل تدلیس مطرح کند. برای اثبات تدلیس، بهتر است از شهادت شهود یا کارشناسان رسمی دادگستری استفاده شود.
آیا سند رسمی در دعاوی ملکی همیشه قابل استناد است؟ بر اساس ماده 22 قانون ثبت اسناد و املاک، دولت فقط کسی را مالک ملک می‌شناسد که نام او در دفتر املاک به ثبت رسیده باشد. سند رسمی در دعاوی ملکی از اعتبار بالایی برخوردار است، اما این اعتبار مطلق نیست. در مواردی مانند جعل سند، انتقال غیرقانونی، یا وجود ادله معتبر مبنی بر باطل بودن معامله، سند رسمی ممکن است بی‌اعتبار شود. در چنین مواردی، فرد می‌تواند با ارائه مستندات لازم حقوق خود را مطالبه کند.
آیا امکان فسخ قرارداد فروش خودرو به دلیل نقص فنی وجود دارد؟ بر اساس ماده 422 قانون مدنی، خریدار در صورت کشف عیب پنهانی در خودرو که بر ارزش یا کاربری آن تأثیر می‌گذارد، می‌تواند قرارداد را فسخ کند. برای اثبات عیب، بهتر است از کارشناسی رسمی استفاده شود و دادخواست به دادگاه ارائه شود.
🌸امام على عليه السلام: لاوِزرَ أعظَمُ مِن وِزرِ غَنيٍّ مَنَعَ المُحتاجَ گناهى، بزرگتر از گناه ثروتمندى نيست كه نيازمند را[از حقّش ] محروم كرده باشد 📚غررالحكم حدیث10738
13.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عباس آباد بهشهر پاییز زیبای عباس آباد😍🍂
آیا می‌توان در دعاوی ملکی بدون سند رسمی، ادعای مالکیت کرد؟ مطابق ماده 22 قانون ثبت، سند رسمی تنها راه اثبات مالکیت در املاک ثبت‌شده است. با این حال، در صورت فقدان سند رسمی، شواهد دیگر مانند شهادت شهود، مبایعه‌نامه عادی یا قبض پرداخت ثمن می‌تواند در دادگاه ارائه شود.
⁉️ آیا می توان به واسطه عیبی که در ملک اجاره ای وجود داره ، اجاره نامه را فسخ کرد؟ 🔹مطابق ماده ۴۷۸ قانون مدنی، هر گاه معلوم شود موضوع اجاره در حال اجاره معیوب بوده، مستأجر می‌تواند اجاره را فسخ کند یا به همان نحوی که بوده است اجاره را با تمام اجرت قبول کند. 🔹اگر موجر رفع عیب کند به‌نحوی‌که به مستأجر ضرری نرسد مستأجر حق فسخ ندارد.