11.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰«برادرم؛ عزیزم؛ مایه فخرم»
🔹 مراسم تشییع شهید سیدحسن نصرالله و شهید سید هاشم صفیالدین
✌️راهت ادامه دارد...
#حزبالله
#نصرالله
#مقاومت
🌐کانال گروه فقه جامعه و فرهنگ مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام
@fghh_jameh_frhng
🔰 معرفی مقاله:
ماهیت شناسی و چگونگی فقه اجتماعی به عنوان یک دانش فقهی یا اجتماعی
✍️ محمد باقر ربانی
🔸فقه اجتماعی در موازات فقه فردی به عنوان یک رشتۀ دانشی، از ضروریات مراکز آموزشی و پژوهشی در حوزه علمیه و دانشگاه بهشمار میرود و امروزه با توجه به پیچیدگی مسائل اجتماعی در جامعۀ مدرن و ضرورت پرداختن به این موضوعات از منظر فقه شیعه، بیشتر از گذشته محسوس است. توجه به رویکرد اجتماعی به مسائل فقهی جامعۀ نوین، نگاه سیستمی و نظاممند به مسائل، توجه به پیامدهای فتاوای فقها و استفاده از نظر کارشناسان در تشخیص بهتر موضوعات، از مؤلفههای مهم فقه اجتماعی هستند. پرداختن به مسائلی نظیر ورود بانوان به ورزشگاه، دوچرخهسواری، حیوانگردانی شهروندان در معابر عمومی و نگهداری آنها در خانه، زیبایی بدن، نقش حاکم در پوشش افراد جامعه و... ازجمله مسائلی است که ضروری است مورد مطالعه و واکاوی فقهی قرار گیرد.
📌برای مشاهده مقاله به ادرس ذیل مراجعه فرمایید.
https://gnoe.bou.ac.ir/article_76830.html
🌐کانال گروه فقه جامعه و فرهنگ مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام
@fghh_jameh_frhng
8.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی، امشب در پیامی تلویزیونی اهمیت راهپیمایی امسال روز جهانی قدس را بیشتر از سالهای قبل ارزیابی و تأکید کردند: «إنشاءالله راهپیمایی امسال، یکی از بهترین، پرشکوهترین و باعزتترین راهپیماییهای روز قدس خواهد بود.»
🔰تبیین اجتماعی جنگ در اسلام
(فقه المقاومه)
✍️محمد باقر ربانی
اسلام اساس اش بر حکم فطرت بشر است و این فطرت حکم می کند به این که تنها اساس و پایه ای که باید قوانین فردی و اجتماعی بشر بر آن اساس استوار شود، توحید است و دفاع از چنین اساس و ریشه و نیز انتشار آن در میان جامعه ونگهبانی آن از نابودی و فساد، حق مشروع بشر است و بشر باید حق خود را به هر وسیله ای که ممکن باشد، استیفا کند. البته خود قرآن و کتاب آسمانی راه اعتدال و میانه روی را ارائه داده است.
مراحل آن عبارت است از:
مرحله نخست : اسلام استیفای این حق را با صرف دعوت آغاز کرده و دستور داده تا در راه خدا اذیت های کفار را تحمل کنند .
مرحله دوم: از جان و مال وناموس مسلمین و از کیان اسلام دفاع نموده و متجاوزین را سر جای خودشان بنشانند .
مرحله سوم: اعلان جنگ دهند و قتال ابتدائی را آغاز کنند اما هر چند به ظاهر قتالی ابتدائی است ، اما در حقیقت دفاع از حق انسانیت و کلمه توحید و یکتاپرستی است.
اسلام هرگز قبل از دعوت به زبان خوش واتمام حجت جنگ را آغاز نکرده است.
ایه ادع الی سبیل ربک بالحکمه والموعظه الحسنه ....این آیه شریفه مطلق است و اطلاق اش دلیل برهمان مطلب است که اسلام هرگز قبل ازدعوت به زبان خوش واتمام حجت جنگ را آغاز نکرده است .
منبع: اقتباس از المیزان ج 2 ص99
🌐کانال گروه فقه جامعه و فرهنگ مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام
@fghh_jameh_frhng
#مقاله_علمی_پژوهشی
عنوان:
ابعاد فقهی لایک کردن در شبکه های اجتماعی با تاکید بر ادله رضایت و سخط
نویسندگان:
۱.وحید قربانی
۲.محمدرهنما
مجله فقه و حقوق اسلامی دانشگاه تهران
چکیده
با توسعه سریع شبکههای اجتماعی، واکنشهای دیجیتال به یکی از مؤلفههای اساسی در ارتباطات معاصر تبدیل شدهاند. از جمله این واکنشها، سازکار «لایک» (پسند) است که بهعنوان ابزاری برای ابراز تأیید، همراهی یا حمایت از محتوای منتشرشده عمل میکند. این اقدام، علاوه بر تأثیرگذاری مستقیم بر الگوریتمهای انتشار محتوا، از منظر فقهی احکام شرعی گوناگونی دارد که اغلب کاربران از آن بیاطلاعند. پژوهش حاضر به بررسی ماهیت فقهی «لایک کردن» پرداخته و تلاش دارد مبانی اسلامی مرتبط با این کنش را با تکیه بر ادله فقهی رضایت و سخط مورد تحلیل قرار دهد.این مطالعه با رویکرد توصیفی-تحلیلی و با تکیه بر منابع فقهی و اصولی، جایگاه لایک را در نظام ارزیابی فقهی رفتارهای کاربران واکاوی کرده و دلالت آن را بر ابراز رضایت به فعل حرام بررسی میکند.از مهمترین مبانی فقهی در این زمینه، ادلهای است که تحت عنوان «رضایت و سخط» بر مشارکت فرد راضی، در عمل دیگران دلالت دارد. این ادله نشان میدهند که اگر فردی با عمل دیگری موافق باشد و آن را حمایت یا تایید کند، در آثار و تبعات آن نیز شریک است. در مسیر تطبیق این ادله بر لایک و سایر واکنشها، چالشهایی وجود دارد که در این نوشتار بررسی شدهاست.👇
https://jjfil.ut.ac.ir/article_101125.html
https://jjfil.ut.ac.ir/article_101125.html
🌐کانال گروه فقه جامعه و فرهنگ مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام
@fgh
🔰عدم پذیرش مرجعیت توسط آية الله سید محمد فشارکی
🔺️هنگامی که پس از رحلت #میرزای_شیرازی، اول برای قبول #مرجعیت به آیةالله سید محمد #فشارکی مراجعه کردند، فرمود:
《إني لست أهلاً لذلك؛ لأنّ الرئاسة الشرعية تحتاج الى أمور غير العلم بالفقه الأحكام من السياسات و معرفة مواقع الأمور و أنا رجل وسواسي فـي هـذه الأمور، فاذا دخلتُ أفسدت ولم أصلح و لا يسوغ لي غير التدريس》
🔺️ «من شایسته مرجعیت نیستم؛ زیرا ریاست دینی و #مرجعیت اسلامی به غیر از علم #فقه امور دیگری لازم دارد از قبیل اطلاع از مسائل #سیاسی و شناختن موضع گیریهای درست در هر کار و اگر من در این امر دخالت کنم به تباهی کشیده میشود. برای من غیر از تدریس کار دیگری جایز نیست».
📚 سیمای فرزانگان، ص ۱۲۲، به نقل از الفوائد الرضویه، ص۵۹۴
🌐کانال گروه فقه جامعه و فرهنگ مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام
@fghh_jameh_frhng