سردار جوانی هدف از انتشار مصاحبه ظریف چیست20210429_065819.m4a
7.23M
🇮🇷🌸
🍀
✅#صوتی
💠 موضوع: واکنش معاون سیاسی سپاه به فایل صوتی ظریف
🍃🌻🍃
#روشنگری
#ظریف
#ثامن
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍀
🇮🇷🌸
🔴 ربیعی جانشین حسام الدین آشنا شد
♦️در پی اتفاقات اخیر در خصوص سرقت یک فایل صوتی و استعفای حسام الدین آشنا به دلیل این موضوع، رئیس جمهور طی حکمی علی ربیعی را به عنوان رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری منصوب کرد.
#خبرگزاری_بسیج
@Basijnewsir
Basijnews.ir
29.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🌸
🍀
✅ موشن استدیویی
موضوع: "مرز، نفت ، هسته ای"
🍃🌻🍃
🇮🇷 قصه پر غصه کشوری که قطعه، قطعه اش را حراج کردند، و اما امروز مردم با غیرتشان با چنگ و دندان آن را حفظ خواهند کرد.
#مذاکرات_وین
#روشنگری
#انتخابات
#ثامن
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍀
🇮🇷🌸
✋
رصدخانه انتخابات/ 9
🔴 گزینه دوم و سوم، هنوز قطعی نشده است
متکی، سخنگوی شورای وحدت: گزینه اولمان آیتالله رییسی است و اگر ایشان بیاید تکلیف ما مشخص است.اما اگر آیتالله رییسی نیاید، به سراغ گزینههای بعدی میرویم. گزینه دوم و سوممان برای ریاستجمهوری هنوز قطعی نشده است. هنوز وارد مکانیزم نهایی کردن گزینهی غیر از آیتالله رییسی نشدهایم و نمیتوانم الان این گزینهها را معرفی کنم.
🔴 تنها یک گزینه سانسور میشود
در میان همه کاندیداهای موجود، تنها یک گزینه هست که توسط اینستاگرام تحت مالکیت اسرائیل به شدت سانسور و بایکوت شده است. هیچکس نمیتواند هیچ پستی یا هیچ صفحهای در حمایت از این کاندیدا در اینستاگرام راهاندازی کند. برایم سوال است شخصی که یک عمر در کارهای مهندسی و عمرانی و دانشگاهی بوده است و کمتر از یکسال است وارد کارزارهای سیاسی شده است چرا باید انقدر در سانسور و بایکوت رسانهای قرار بگیرد؟
🔴 حاکمیت تصمیم گرفته حکومت را یکدست کند
مصطفی تاجزاده در کلاب هاوس :
مهمترین ضعف ما و اصلاحات این بود که متاسفانه استمرارطلب نبودیم. من تا دو سه سال قبل مخالف تغییر قانون اساسی بودم، زیرا معتقد بودم مجلس خبرگان قانون را بدتر و محدودیتتر میکنند و دیگر حتی حاضر به حرف زدن هم نخواهیم بود، اما اکنون موافق تغییر آن هستم و معتقدم مردم آگاه هستند و اگر اصلاح آن دموکراتیک باشد میتواند کمک کننده باشد و خواهان رفراندوم هستم. ما اصلاح طلبان نه طرفدار خشونت هستیم، نه اسلحه و نه کشورهای خارجی. می خواستیم خاتمی رئیس جمهور شود و صفایی فراهانی معاون اول . مگر نمیگویید مردم مرا نمیخواهند، من را تایید کنید تا به من رای ندهند .
🔴 محبوبترین گزینههای کاندیداتوری در فروردینماه
در بستر اینستاگرام که بستری اجتماعی است پست های بیست و پنج شخصیت احتمالی برای نامزدی ریاست جمهوری در تمامی بستر مورد بررسی قرار گرفته است که بیشترین لایک یا پسند برای ظریف بوده است و بعد از آن برای آیت الله رییسی، قالیباف و احمدی نژاد است؛ نکته مهم این است که از نظر حجم محتوا ظریف در جایگاه سوم قرار دارد اما همین حجم محتوا بیشترین پسند یا لایک را دریافت کرده است.
از سوی دیگر در بستر توییتر بیشترین پسند برای جلیلی و بعد از آن برای محمد است که هر دو این افراد بیشتر محتوا توییت را نیز به خود اختصاص داده بودند اما در جایگاه سوم ظریف با اینکه از نظر تعداد توییت پنجمین شخصیت احتمالی برای نامزدی ریاست جمهوری است سومین حجم لایک یا پسند را در توییت ها به خود اختصاص داده است که این موضوع برای احمدی نژاد نیز بر قرار است.
🔴 عارف در واکنش به ردصلاحیت گسترده داوطلبان اصلاح طلب انتخابات شوراها:
مصالح عمومی را وجهالمصالحهی منافع جناحی نکنید. اینکه بعضا با نگاه سیاسی و جریانی به افراد صاحب صلاحیت اجازه حضور در انتخابات داده نشود ظلم در حق شهروندان، بیتوجهی به حق شهروندی نامزدهای انتخاباتی و در یک کلمه مانعآفرینی در مسیر توزیع قدرت و توسعهی کشور است. از دوستان عضو هیاتهای نظارت انتظار میرود، مصالح جناحی خود را مانعی در برابر حقوق انتخاب کنندگان، انتخاب شوندگان و مصالح و منافع مناطق مختلف قرار ندهند.
🔴 محسن رضایی، بهترین گزینه در کاندیداهای نظامی
حسین کنعانی مقدم از فعالان اصولگرایی گفت: توصیه من این است که روسای قوا نباید در انتخابات نامزد شوند. چرا که اگر توانایی دارند، همان توانایی را در قوهای که مسئولیتش را بر عهده دارند به کار بسته و اداره کنند. وی همچنین اشارهای هم به بحث حضور چهرههای مختلف نظامی در انتخابات داشت و تاکید کرد: به نظر من، نظامیها همه با هم باید به نفع محسن رضایی کنار کشیده و بعدا در دولت او در قامت معاون اول و وزیر و سایر عناوین حضور پیدا کنند. کسانی که خود را ارزشی و مدافع ارزشهای دفاع مقدس میدانند، باید وحدت رویه داشته باشند.
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
از آمریکا و فرانسه تا عربستان و ترکیه چگونه بر فضای مجازی خود اعمال مدیریت میکنند؟
🔺یکی از مسائل مهمی که مقام معظم رهبری در بیانات نوروزی خود در اول فروردین سال 1400 بدان اشاره فرمودند، ضرورت مدیریت و حاکمیت بر فضای مجازی بود. حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به استفاده حداکثری از فضای مجازی برای دلسرد کردن مردم و همچنین از رونق انداختن انتخابات، از نحوهی مدیریت فضای مجازی در کشور انتقاد کردند و فرمودند:
🔹 «همهی کشورهای دنیا، بر فضای مجازی اِعمال مدیریت میکنند اما در کشور ما، برخی به رها بودن فضای مجازی افتخار میکنند درحالیکه این شیوه به هیچوجه افتخار ندارد.»
🔘 اینکه چگونه کشورهای دنیا بر فضای مجازی خود اعمال مدیریت و حاکمیت می کنند موضوعی است که در این گزارش بدان پرداخته می شود:
🔸 در اتحادیه اروپا، فرانسه شدیدترین مدیریت و اعمال حاکمیت بر فضای سایبری را دارد.
طبق قانون های هادویی و لوپسی مصوب سال 2009، کاربران ناقض قوانین شبکه از دسترسی به آن محروم می شوند و علاوه بر فهرست بلندی از تارنماهای غیراخلاقی یا ایدئولوژیک مسدود، شهروندان حق جستجوی برخی عبارات را در موتورهای جستجو ندارند...
🔸 عربستان سعودی در راستای اعمال مدیریت در فضای مجازی، تمام ترافیک اینترنت بین المللی را از طریق یک مزرعه پروکسی واقع در شهر علم و فناوری پادشاه عبدالعزیز هدایت می کند
که یک فیلتر محتوا بر اساس نرم افزار محاسبه امن روی آن وجود دارد. از اکتبر سال 2006 کمیسیون ارتباطات و فناوری اطلاعات این کشور (CITC)، ساختار DNS و فیلتر کردن را در عربستان سعودی برعهده دارد. البته پایه قانونی اولیه برای فیلتر کردن، محتوای قطعنامه شورای وزیران این کشور مربوط به تاریخ 12فوریه 2001 است.طبق گزارش وبگاه این کمیسیون، در سال 2017 حدود یک میلیون و دویست هزار پایگاه در این کشور فیلتر شده است. چه دلیل این فیلترینگ محتواهای غیراخلاقی، نفرت پراکنی و ترویج خشونت بوده است، اما علاوه بر سیاست های غیراخلاقی و سیاست هایی که حق تألیف را رعایت نمی کنند، در عربستان وبگاه های منتسب به شیعیان ایران، حزب الله و اخوان المسلمین فیلتر می شوند...
🔸 آمریکا در راستای اعمال حاکمیت بر فضای مجازی و حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان، قانون کوپا را تصویب کرد.
این قانون بر محدود کردن دسترسی افراد زیر سن قانونی به موارد آسیب رسان که به وسیله وب جهانی توزیع شده است متمرکز بود. هم محتوای مستهجن و هم محتوای تجاری مورد بررسی و محدودیت قرار می گرفت. به عبارت دیگر اگر محتوای مستهجنی بر روی اینترنت منتشر می شد، تنها پس از تأیید سن یا ورود کد برای مخاطب بزرگسال نمایش داده می شد. از سوی دیگر هر سایت تجاری که توسط افراد زیر سن قانونی قابل دسترسی و با محتوای مضر باشد، غیر قانونی اعلام می شد...
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
🔻ظریف قبلاً گفته بود با صدام هم مذاکره کردم؛ کار من مذاکره است!
🔹جناب ظریف، اگر کار شما مذاکره است و درجمهوری اسلامی فقط میدان حاکم است، چرا بعد از انقلاب بیکار نشدید؟!
✍این نشانه بی عرضگی دیپلماسی شماست نه حاکم بودن میدان! وقتی مذاکره میکردید اما به اعتراف عراقچی پول هارا با چمدان جابه جا میکردید! این نشانه بی عرضگی شماست!
🇮🇷 @Sepahiy.. اخبار سپاه پاسداران
💠#دولت باید مثل امام علی (ع) برای محرومین دل بسوزاند.
دولت واقعاً باید با تمام قدرت آن طوری که علی علیه السلام برای محرومین دل می سوزانداین هم با تمام قدرت،دل بسوزاند برای محرومین،مثل یک پدری که بچه هایش اگر گرسنه بمانند،چطور با دل افسرده دنبال این می رود که آنها را سیر بکند، یک دولت تابع امیرالمؤمنین باید اینطور باشد.
#امام_سید_روح_الله_موسوی_خمینی
#صحیفه_امام
#امام_خمینی
📚صحیفه نور ، جلد ۱۸ ، صفحه ۱۳۰
👈بیانات حضرت امام خمینی(ره) در جمع رؤسای جمهوری و مجلس ، گروهی از مستضعفین جنوب تهران
🗓مورخ: ۱۳۶۲/۰۷/۰۴
👥خانه اندیشه ولایت
ble.ir/join/MmJiZGY1Mj
🌷اللهم عجل لولیک الفرج🌷
🇮🇷🌸
🍀
0⃣1⃣ اصلح یا صالح مقبول؟
🔻 اصلح یعنی چه کسی؟ یعنی کسی که برای ریشهکنی فقر و فساد عزم جدی داشته باشد؛ یعنی کسی که به حال قشرهای محروم و مستضعف دل بسوزاند.
🔹اصلح کسی است که هم به ترقی و پیشرفت کشور و توسعهی اقتصادی و غیراقتصادی بیندیشد؛ هم زیر توهمات مربوط به توسعه، آنچنان محو و مات نشود که از یاد قشرهای مظلوم و ضعیف غافل بماند.
🔸اصلح کسی است که به فکر معیشت مردم، دین مردم، فرهنگ مردم و دنیا و آخرت مردم باشد.
🔺اصلح کسی است که بتواند این بارِ عظیم را بر دوش بگیرد؛ البته هر کس صلاحیتش در مراکز قانونی تأیید شود، صالح است؛ اما باید در بین صالحها گشت و صالحتر را پیدا و او را انتخاب کرد. این، هنر شما مردم است.
🌺بیانات در دیدار مردم شهرستان جیرفت- 1384/2/17
#روشنگری
#انتخابات
#ثامن
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍀
🇮🇷🌸
⭕️ در چگونگی پخش سخنان محمد جواد ظریف از "ایران اینترنشنال"، دو مفروض وجود دارد:
🔰 اول: مبلغان انتخاباتی او، با یا بی اطلاع اش، به این نتیجه رسیده باشند که فرآیند تبلیغاتی خود را، از شبکه سعودی ها کلید بزنند! مقوّمات این فرض، محتوای این صوت است که یکسره، در صدد بازسازی دو قطبی ادامه تحریم یا رفع آن، همکاری سردار سلیمانی با عوامل شکست برجام و در یک کلام، تلقی عقب مانده نظام در ترجیح میدان بر دیپلماسی است! البته ظریف در این فایل صوتی، اذعان دارد که ملت ایران هم در نهایت، طرف میدان را گرفته و از دیپلماسی او، حمایت نکرده اند! رفتارِ مصاحبه گر طناز و الکی خوشِ این گفت و گو نیز، بیشتر به سازندگان فیلم های تبلیغی و حتی فیلم فارسی می خورد، تا یک گفت و شنود حرفه ای و ناظر به تاریخ. هم او در بخش هایی از این مصاحبه، وانمود می کند که این صوت یا فیلم، قرار نیست چندان در آرشیو بماند و خاک بخورد!
🔰 دوم: (آنگونه که دولتیان سر دست گرفته اند) این است که مخالفان دولت یا نظام، با دست یازیدن به آرشیو خاطرات وزرای دولت، آن را تقطیع کرده و برای لطمه به وجهه مصاحبه شونده، بدان سوی آب ها فرستاده اند! در این صورت پرسش اینجاست: اگر نفوذ به بانک اطلاعات محرمانه دولت، تا این پایه مقدور است، چرا این جماعت از ساخت "گاندو" بر می آشوبد و منزه نمایی می کند؟
📍 با این همه حرفِ این یادداشت، موارد فوق آمده نیست. مهم این است که این سخنان به هرشکل که نشر یافته باشد، آئینه تمام نمای گرایشات ظریف است! اعتقاد به انگاره بهت آور دیپلماسی بدون میدان یا دیپلماسی با اولویت دیپلماسی در شرایط امروز ایران، خوف انگیز به نظر می رسد! به او باید گفت: اگر میدانِ قدرت فراخ نشود و عمق استراتژیک توسعه نیابد، در عرصه دیپلماسی، (به قول خودش) چه کسی باقالی بار شما خواهد کرد؟ رئیس جمهور کنونی در اوایل دهه هشتاد، از چه روی مجبور به تعطیلی کامل صنعت هسته ای شد، اما سال ها بعد که سانتریفیوژها به بیست هزار رسید، تنها در باب تعداد آن به مذاکره نشست؟ این توسعه به قول شما "کمّی"، چرا توانست دشمن را به امتیاز دهی وا دارد؟... این صوت شاید بیش از هر چیز، نشان از مظلومیت حاج قاسم و همگنانش داشته باشد! پناه بر خدا!
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
⭕️ کرونا زندگی ایرانیها رو مجازی کرد
📱 نتایج نظرسنجی «اوقات فراغت در دوران کرونا» که توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات انجام شده نشون میده ۳۹.۱ درصد پاسخگویان نسبت به قبل از #کرونا بیشتر در شبکههای اجتماعی فعالیت میکنند. فعالیت ۲۲.۳ درصد در شبکههای اجتماعی تفاوتی نسبت به قبل نداشته و ۴.۴ درصد افراد فعالیتشون در این زمینه کم شده. ۳۳.۸ درصد پاسخگویان هم در شبکههای اجتماعی فعالیت نمیکنند.
📲 در بین پاسخگویانی که از شبکههای اجتماعی برای سپریکردن اوقات فراغتشون در ایام کرونایی استفاده کردند، ۳۳.۶ درصد (۲۱.۹ درصد کل نمونه) برای پیگیری اخبار، ۲۱.۳ درصد (۱۳.۹ درصد کل نمونه) جهت سرگرمشدن و ۱۷.۱ درصد (۱۱.۲ درصد کل نمونه) برای ارتباط با دوستان و آشنایان به این رسانه های جمعی مراجعه کردند.
📲 کسب و کار، فعالیتهای درسی و خریدکردن از دیگر استفادههای این دسته از پاسخگویان از شبکههای اجتماعی بوده.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
🔰 عمق این نفوذ تا کجاست ؟
👤 محمد ایمانی
🔹آقای روحانی امروز گفت "در جامعه ما هر روز دشمنان یک داستانی میسرایند و میخواهند وحدت ما را بهم بزنند، ماجرای پخش نوار صوتی محرمانه توسط کثیفترین شبکهای که سراسرش ضد ایران و اسلام است؛ شبکهای که پولش را عربستان میدهد و راست و دروغ را به هم میبافند. الان دوران عصبانیت اسراییل و ارتجاع منطقه است؛ چون مسیری که پیش بینی کرده بودند، بهم خورد. این نوار یک هفته پیش هم می شده منتشر شود. ولی درست در زمانی که وین در مسیر موفقیت است منتشر شده. مطالبی که در این فایل بیان شده برخی از آنها نظرات دولت نیست".
♦️اولا چرا وزیر خارجه، به خود اجازه داده حرف هایی بزند که به اذعان آقای روحانی "ضد وحدت" بوده و دستمایه عملیات دشمن قرار گرفته؟ ثانیا چرا "مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری" که توسط "مشاور امنیتی" آقای روحانی اداره می شود، چنین فرآورده مسمومی را تولید کرده؟
🔹ثالثا چرا مصاحبه "درز" داده شد؟ آیا مرکز تحت مدیریت کسی که سال ها "معاون وزیر اطلاعات" در دولت اصلاحات بوده، بقالی است که بشود از دخلش دزدی کرد؟
♦️رابعا آقای روحانی مایل است عملیات ضد امنیتی را به اسرائیل و عربستان نسبت دهد. ما نمی دانیم چرا؟ اما سرویس های این دو رژیم، غالبا هماهنگ با سرویس های جاسوسی انگلیس و آمریکا عمل می کنند. و در موضوع اخیر هم، سر جمع ماجرا پای میز مذاکره، به نفع آمریکا و انگلیس تمام می شود.
♦️اما گمانه آقای روحانی، افتضاح بزرگ تری را تداعی می کند. این که موساد و استخبارات سعودی هم، به "عمق" مرکز تحت مدیریت مشاور ارشد آقای روحانی که قرار بوده سفارش او برای مصاحبه "محرمانه" با دولتمردان را عملیاتی کند، نفوذ داشته اند.
🔹حجم و گستره و عمق "کوه یخ نفوذ" که بعضا در ماجرای نفوذ و جاسوسی جیسون رضائیان، عبد الرسول دری اصفهانی و محمد علی شعبانی، شبکه آمد نیوز (زم) و ... هم، کشف شده، چه قدر و تا کجاست؟
♦️تا دفتر آقای آشنا؟ تا دفتر آقای ظریف؟ و یا دفتر آقای روحانی؟ حجم وطن فروشی و خسارت های پنهان ناشی از این نفوذ، که یک قلم آن، تنظیم و اجرای نامتوازن (زیان بار) برجام می باشد، چه قدر است؟ نقش این نفوذ، در ترور شهیدان سلیمانی و فخری زاده و خرابکاری نطنز چیست؟ اصلا این حجم خسارت، قابل جبران است؟
🔹خامسا، آقای طریف همین امروز با وقاحت، خیانت خود را توجیه کرده است. البته آقای روحانی حتما ضربه این اظهارات به امنیت و منافع ملی و به ویژه حیثیت دولت را دیده کرده، که امروز گفته؛ "مطالبی که در این فایل بیان شده برخی از آنها نظرات دولت نیست".
♦️او از مقبولیت زیر هفت درصدی دولت خود خبر دارد. همچنین می داند که ملت ما عاشق سردار شهید سلیمانی، به عنوان قهرمان پیروز و پاکباخته ملی است. می داند که زدن قهرمانی ملی در تراز شهید سلیمانی و کارنامه اش، چه قدر ضارب را منفور ملت ایران می کند.
🔹روحانی می داند که مردم، ترور شخصیت ملی شهید سلیمانی را در تراز جنایت تیم ترامپ و پمپئو، بلکه جنایتکارانه تر از آن تلقی می کنند. بنابراین - ولو در لفظ- با موضع جفاکارانه و بی صداقت ظریف فاصله گذاری کرده است
♦️اما مردم و نخبگان ما اکنون پس از تهیه و درز و انتشار فایل صوتی، نگرانند که ظریف، با نگرش دشمن پسندی که داشته، در هشت سال وزارت، چه قدر به منافع و امنیت ملی در "میدان دیپلماسی" خسارت زده و کجاهای دیگر، مدافعان امنیت ملی از پشت شلیک کرده است؟ این دغدغه، حتما باید از سوی مجلس، دستگاه قضایی و شورای عای امنیت ملی رسیدگی شود.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
🔲 دیپلماسی دادائیستی!
👤سید یاسر جبرائیلی
🔻 درباره صحبتهای آقای ظریف پیرامون هزینه شدن دیپلماسی برای میدان، بک بحث نظری بسیار مهم هست که نمیتوان از کنار آن بهراحتی عبور کرد و بدان نپرداخت؛ و باور حقیر این است که اساسیترین مشکل آقای ظریف و طیف سیاسی همسو با ایشان دقیقا همینجاست.
📍 به عبارات آقای ظریف دقت بفرمایید. ایشان در شاهدی که برای هزینه شدن دیپلماسی برای میدان میآورد، میگوید: "تقریبا هر بار که من برای مذاکره رفتم این شهید سلیمانی بود که میگفت میخواهم تو این خاصیت یا نکته را بگیری...میگفت تو میروی با لاورف مذاکره میکنی از او یک دو سه چهار بخواه. یعنی دیپلماسی هزینه این شود که شما مثلا در حلب میخواهید این کار را بکنید یا در ادلب میخواهید شیعیان... اینها اهداف مقدسی بودند، نمیگویم اهداف بدی بود...تو میروی با لاورف مذاکره میکنی فشار بیاور که فوعا و کفریا را باید ما آزاد کنیم".
🔻 آقای ظریف از این درخواستهای حاج قاسم با عنوان "هزینه دیپلماسی برای میدان" سخن میگوید و اشکال این تفکر دقیقا در همین نگاه است و میتوان آثار این اشکال را از برجام تا دیگر مسائل حوزه سیاست خارجی دولت آقای روحانی نیز دید.
🔻 اشکال آقای ظریف اینجاست که توجه ندارد چه مذاکره در دیپلماسی و چه عملیات در میدان، هر دو ابزارهایی برای رسیدن به اهداف و سیاستهای تعیین شده از سوی یک نظام سیاسی هستند. اگر کتاب هنر تحریمها نوشته ریچارد نفیو را خوانده باشید، او مذاکره و تحریم را دو قطعه مکمل از پازل فشار بر ایران توصیف میکند. یعنی رژیم آمریکا هدف اعمال فشار بر ایران برای تغییر رفتار/تغییر نظام را تعریف کرده و هم از ابزار دیپلماسی(مذاکره) و هم از ابزار حمله اقتصادی(تحریم) برای این امر بهره میگیرد. این است که میبینیم دیپلمات آمریکایی در برجام دنبال همان چیزی است که افسر تحریم آمریکایی در پی آن است. اهداف اینها با یکدیگر تباین و تناقض ندارند که مثلا وزیر خارجه آمریکا به وزیر خزانهداری این کشور بگوید من دیپلماسی را هزینه میدان جنگ اقتصادی کردم! میبینید چقدر این حرف مضحک است؟!
🔹 کشور و منطقه با تهدید داعش مواجه است و نظام هوشمندانه تصمیم میگیرد تهدید داعش را سرکوب کند. حال برای دستیابی به هدف "نابودی تهدید داعش"، سیستم باید همه ابزارهای خود را فعال نماید. حاج قاسم جانش را کف دستش میگیرد و به سوریه و عراق میرود تا در میدان عملیات کند. دولت باید بودجه مورد نیاز را تامین کند. دستگاههای اطلاعاتی باید کمک اطلاعاتی کنند. و دیپلماتها باید ابزار سیاست خارجی را هرجا لازم است فعال کنند.
🔸 حال شما مظلومیت حاج قاسم را ببینید که از طرف نظام در کف میدان مشغول شمشیر زدن است، یکی بودجهاش را نمیدهد، آن یکی میگوید نباید از بشار اسد حمایت کنیم، دیگری به زبان شکایت میگوید من دیپلماسی را هزینه کردم تا فلانی مثلا در حلب چه کند!
🔰 این نگاه خسارتبار معالاسف در ماجرای برجام هم حاکم بود. آقایان قرار شد بروند دیپلماسی کنند تا تحریمها برداشته شود. در میدان، صنعت هستهای به شکل بیسابقهای تحدید شد و بازرسی از اماکن مختلف کشور باز به شکل بیسابقهای تشدید شد تا آقایان دیپلمات با تقدیم این امتیازات، لغو تحریمها را از طرف مقابل بگیرند. اما در کمال تعجب پس از اینکه تحریمی لغو نشد، آقای عراقچی آمد و در تلویزیون فرمود که اساسا برجام برای لغو تحریمها نبود! یعنی اصلا دیپلماتها فراموش کرده بودند -و از ملت هم میخواستند فراموش کنند- که برای چه مذاکره کردهاند و قرار بود به یک هدفی دست یابند!
🔹 دیپلماسی در ذهن آقایان ظاهرا ابزاری نیست که باید در خدمت اهداف کشور قرار گیرد و بیآنکه حاصل و نتیجهای برایش بتوان متصور شد، خودش به خودی خود موضوعیت دارد. این دیپلماسی برای دیپلماسی، همچون هنر برای هنر یادآور مشی دادائیستهاست که نحلهای از نهیلیسم بودند، برای افعالشان هیچ هدفی جز رسیدن به "تازگی" متصور نبودند و میگفتند ما وطن و سياست نمیخواهيم، ما «هيچ» میخواهيم؛ اينگونه به تازگی خواهيم رسيد!
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir