من از نمایشنامه های بکت و حال و هواشون خوشم نیومده.
در نتیجه میریم سراغ نمایشنامه نویس بعدی😅
ژان ژنه (فرانسوی: Jean Genet فرانسوی: [ʒɑ̃ ʒənɛ];; زاده ۱۹ دسامبر ۱۹۱۰ – درگذشته ۱۵ آوریل ۱۹۸۶) شاعر، رماننویس و نمایشنامهنویس فرانسوی بود که فعالیت سیاسی نیز داشت. در سالهای آغازین زندگی، ولگرد و خردهمجرم بود اما بعدها به نویسندگی روی آورد. آثار عمدهٔ او عبارتند از رمانهای دعوای برست، روزنگاریهای دزد و بانوی گلهای ما و نمایشنامههای بالکن، سیاه زنگیها (سیاهان) پیشخدمتان (کلفتها)، پردهه، مراقبت شدید و هتل اسپلاندید از مهمترین آثار ژنه نمایشنامه سیاه زنگیها است که سه بار به پارسی ترجمه شده. نخستین بار احمد کامیابی مسک این نمایشنامه را از اصل فرانسه ترجمه و چاپ کرد. بهمن محصص و احمد کامیابی مسک از نخستین مترجمان آثار ژنه در ایران بهشمار میروند. ژنه برخلاف ساموئل بکت و اوژن یونسکو به دشوارنویسی شهرت دارد.
مارنی (به انگلیسی: Marnie) فیلمی در ژانر تریلر روانشناختی است که در سال ۱۹۶۴ توسط آلفرد هیچکاک ساخته شد. شون کانری و تیپی هدرن بازیگران اصلی این فیلم بودند. این فیلم از سوی بسیاری از منتقدان، آخرین شاهکار آلفرد هیچکاک شناخته میشود.
با ما همراه باشید.
https://eitaa.com/filmbinim
پرندگان (به انگلیسی: The Birds) فیلمی ترسناک و دلهرهآور است که در سال ۱۹۶۳ در ایالات متحده آمریکا توسط کارگردان بریتانیایی آلفرد هیچکاک و بر اساس داستان پرندگان اثر دافنه دوموریه ساخته شدهاست. موضوع اصلی فیلم حملات ناگهانی و وحشیانه تعداد وسیعی از پرندگان به دلایل نامشخصی به خلیج بودگابی واقع در کالیفرنیا است.
با ما همراه باشید.
https://eitaa.com/filmbinim
این همه تا فیلمی که این دو هفته دیدم و معرفی نکردم تو کانال😅😅😅
ای بابا نباید این دوهفته یک سراغ میگرفتید آخه.🚶🏻♀️🚶🏻♀️🚶🏻♀️
May 11
نظارت عالیه نوشته ژان ژنه یکی از مطرح ترین و بحث برانگیزترین نویسندگان آوانگارد قرن بیستم است. کتاب نظارت عالیه را کتابخانه گالیمار در سال 1949 منتشر کرد اما برای اجرا، در طول تمرین نمایشنامه، نویسنده تغییرات زیادی در متن داد. اگر چه نظارت عالیه بعد از نمایشنامه ی کلفت ها منتشر شد و روی صحنه رفت اما اولین کار نمایشی ژان ژنه است که در 24 فوریه ی 1949 به کارگردانی خود نویسنده در ” تئاتر د مارتون ” در پاریس به اجرا در آمد. ترجمه حاضر مخلوطی است از هر دو متن، یعنی متن اصلی و متن تغییر یافته برای اجرای اول پاریس. این متن برای نخستین بار به سال 1347 در تالار انجمن ایران و امریکای تهران، برای هفت شب اجرا شد.
با ما همراه باشید.
https://eitaa.com/filmbinim
کلفت ها" نمایش نامه ای است به قلم "ژان ژنه" که بسیاری آن را متاثر از یک داستان واقعی می دانند.
"کلفت ها" زندگی سولانژ و کلر، دو خواهر پیشخدمت را به تصویر می کشد که برای مادام کار می کنند. تا وقتی که مادام در خانه است، این دو در فرمانبردارترین و مطیع ترین حالت ممکن قرار دارند، اما همینکه مادام پایش را از خانه بیرون می گذارد، دو خواهر شروع به بازی نقش آفرینی می کنند. یک بازی که طی آن یکی از دو خواهر در نقش مادام ظاهر می شود و دیگری تمام کینه ها و نفرت های سرکوب شده ی خود از مادام را بر سر او خالی می کند. آن ها در این بازی برای قتل مادام نقشه پردازی می کنند و این قضیه برای آن ها به یک آیین تبدیل شده که طی آن هم خود را آزار می دهند و هم مادام خیالی را تحقیر می کنند.
داستانی که به نظر می رسد نمایش نامه ی کلفت ها از آن اقتباس شده، قصه ی دو خواهر با نام های کریستین و لئا پاپین است که در ظاهر بسیار نجیب و آرام بوده و در ساعات کاری زیاد و مرخصی کم، به کار پیشخدمتی برای زنی ثروتمند مشغول بودند. سرانجام این دو زن با کمک هم اقدام به قتل فجیعانه ی زن ثروتمند و دختر او نمودند و این قتل مشهور که به نوعی پاسخی به استثمار و فاصله ی طبقاتی بود، مورد توجه بسیاری از نویسندگان قرار گرفت. با وجود شباهت های بسیار میان داستان این قتل حقیقی و نمایش نامه ی "کلفت ها"، "ژان ژنه" گلیم داستان خود را از آب بیرون کشیده و جنبه های منحصر به فرد نگارش و قصه پردازی او، "کلفت ها" را به اثری متمایز تبدیل کرده است.
با ما همراه باشید.
https://eitaa.com/filmbinim
سلام بر همراهان همیشگی.
میخوایم با هیچکاک خداحافظی کنیم و سراغ یک کارگردان بزرگ دیگه دنیای هالیوود بریم.
استیون آلن اسپیلبرگ (انگلیسی: Steven Allan Spielberg؛ زادهٔ ۱۸ دسامبر ۱۹۴۶) کارگردان، تهیهکننده و فیلمنامهنویس آمریکایی است. او فعالیت حرفهای خود را در دورهٔ هالیوود نو آغاز کرد و از چهرههای برجستهٔ این دوره است. او از لحاظ فروش فیلمهایش موفقترین کارگردان جهان است. اسپیلبرگ دریافتکنندهٔ افتخارات گوناگونی از جمله سه جایزهٔ اسکار، یک جایزهٔ مرکز کندی، یک جایزهٔ گلدن گلوب سیسیل بی دمیل و جایزهٔ یک عمر دستاورد هنری بنیاد فیلم آمریکا بودهاست. او در سال ۲۰۱۳ از سوی مجلهٔ تایم به عنوان یکی از ۱۰۰ شخصیت برجسته قرن بیستم انتخاب شدهاست.
این فیلم اولین فیلم مهم اسپیلبرگ محسوب میشود که برای او شهرت جهانی آورد. بیشتر شهرت فیلم به خاطر سبک نوآورانهٔ و خاص خود در آن سالها بود که بسیار در سطح جهانی دیده شد. این فیلم نه تنها پرفروشترین فیلم سال شد و تا سال ۱۹۷۷ پرفروشترین فیلم جهان بود بلکه اکنون با محاسبه نرخ تورم با فروشی معادل ۲/۰۲۷ میلیارد دلار یکی از ده فیلم پرفروش تاریخ با محاسبه نرخ تورم است. این فیلم همچنین جز ۲۵۰ فیلم برتر تاریخ سینما در سایت imdb است و در ۵۰۰ فیلم برتر تاریخ سینما به انتخاب مجله امپایر جز ۱۰ فیلم اول است. به نظر خیلیها بهترین فیلم اسپیلبرگ محسوب میشود
https://eitaa.com/filmbinim
May 11
با ما با بهترین نمایشنامه ها و فیلم های سینمایی جهان آشنا بشید.
قراره اینجا هر هفته یک فیلم، یک نمایشنامه معرفی کنم🤩🤩🤩
اونایی که دوست دارن با من ببینن و بخونن😍😍😍
شنبه ها معرفی نمایشنامه🎭🎭
چهارشنبه ها معرفی فیلم 🎥 🎥
من اینجام
@Saadatfar_fateme
کانال ما در ایتا
https://eitaa.com/filmbinim
کانال ما در تلگرام
https://t.me/filmibebenim
نمایشنامه بالکن یکیب دیگر از آثار ژان ژنه نویسنده و به نوعی فیلسوف برجسته فرانسوی است.که در ایران توسط علی شفیعی بفارسی ترجمه شده است.این نمایشنامه برای اولین بار توسط نویسنده در سال هزار و نهصد پنجاه هفت پس از گذشت یکسال از نوشتن این اثر در انگلستان در مرکز تیاتر لندن به نمایش و صحنه رفت و متاسفانه بدلیل تم خاص و انتقاداتی که داشت بارها مورد سانسور و ممنوعیت اجرا در امد.نمایشنامه بالکن در ایران نیز مورد پسند قرار گرفت اما متاسفانه انطور که دیگر اثار ژان ژنه مورد استقبال گرفت هیچگاه این نمایشنامه به جایگاه واقعیش نرسید
با ما همراه باشید.
https://eitaa.com/filmbinim
ژان ژنه در نمایشنامه بالکن، با عبور از مرزهای نظم نمادین، واسازی دوقطبی-نگریِ زبانِ مردانه، و تکیه بر وجه نشانهای دلالتپردازی به جای وجه نمادین، به خلق زبانی نو دست میزند که میتوان آن را «زنانه» نامید. این اثر به کمک ویژگیهای مادرانه زبان و روایتش، قادر شده تا تجربه مرگ را به عنوان یکی از عناصر اصلی به درون خود راه دهد، و وظیفه ادبیات در قبال اعطای تجربه مرگ به خواننده را به جای آورد.
https://eitaa.com/filmbinim
مهاجمان صندوق گمشده (انگلیسی: Raiders of the Lost Ark) یک فیلم آمریکایی در ژانر اکشن-ماجراجویی به کارگردانی استیون اسپیلبرگ است که در سال ۱۹۸۱ منتشر شد. نویسندگی این فیلم بر عهدهٔ لارنس کاسدان بر پایهٔ داستانی نوشتهٔ جرج لوکاس و فیلیپ کافمن بودهاست. در این فیلم هریسون فورد، کارن آلن، پل فریمن، رونالد لیسی، جان ریس-دیویس و دنهلم الیوت ایفای نقش میکنند. فورد نقش ایندیانا جونز را به تصویر میکشد؛ یک باستانشناس جهانگرد که در سال ۱۹۳۶ با آلمان نازی برای بهدست آوردن تابوت عهد که مدتها پیش گم شدهبود، رقابت میکند. گفته میشود این عتیقهٔ باستانی ارتش را شکستناپذیر میکند. جونز با معشوقهٔ سابق و سرسخت خود بهنام ماریون ریونوود (آلن) همتیم میشود تا مانع راهنمایی باستانشناس رقیبش، دکتر رنه بالک (فریمن) به نازیها برای بهدست آوردن تابوت و قدرت آن شود.
https://eitaa.com/filmbinim
آلبر کامو (فرانسوی: [albɛʁ kamy] (دربارهٔ این پرونده شنیدن)؛ زادهٔ ۷ نوامبر ۱۹۱۳ – درگذشتهٔ ۴ ژانویه ۱۹۶۰) نویسنده، فیلسوف و روزنامهنگار فرانسوی برنده جایزه ادبی نوبل بود. او یکی از نویسندگان بزرگ در مکتب رئالیسم، خالق کتاب مشهور بیگانه و مقاله جریانساز افسانهٔ سیزیف است.
کامو در سال ۱۹۵۷ به خاطر «آثار مهم ادبی خود که به روشنی به مشکلات وجدان بشری در عصر حاضر میپردازد» برندهٔ جایزهٔ نوبل ادبیات شد.
سه اثر معروف کامو با نامهای «بیگانه»، «کالیگولا»، «افسانه سیزیف» بیش از هر چیز سبک او را معرفی میکنند و موضوع محوریشان پوچی است.
آلبر کامو پس از رودیارد کیپلینگ جوانترین برندهٔ جایزهٔ نوبل و همچنین نخستین نویسندهٔ زادهٔ قارهٔ آفریقا بود که این عنوان را کسب کرده بود. همچنین کامو در بین برندگان نوبل ادبیات، کمترین طول عمر را دارد و دو سال پس از بردن جایزهٔ نوبل در یک سانحهٔ تصادف درگذشت.
https://eitaa.com/filmbinim
کالیگولا (به فرانسوی: Caligula) نمایشنامهای است که آلبر کامو، نویسندهٔ الجزایری-فرانسوی، نوشتن آن را در سال ۱۹۳۹ آغاز کرد و اولین نسخه آن در ماه مه ۱۹۴۴ بدست انتشارات گلیمر به چاپ رسید. او بعدها در این نمایشنامه، رمان بیگانه و نیز مقاله افسانه سیزیف تغییرات و بازبینیهای بسیاری انجام داد که خود آن را را دور باطل نامیده است. بعضی از منتقدین، این کتاب را متعلق به مکتب اگزیستانسیالیسم میدانند در حالیکه خود کامو همیشه تعلق خود به این مکتب را نفی میکرد.
https://t.me/filmibebenim
این نمایش بر پایه زندگی کالیگولا، سومین امپراتور روم نوشته شدهاست که در ۲۱ سالگی بر تخت امپراتوری نشست و در سال ۴۱ میلادی کشته شد. البته آلبر کامو نیز برداشتی خاص از زندگی این امپراتور جوان داشتهاست. نمایش نشان میدهد که کالیگولا، امپراتور جوان رومی، با مرگ خواهرش، دروسیلا، که معشوقهاش نیز بود دچار پریشاناحوالی میشود. در بیان حوادث از دیدگاه کامو، کالیگولا نهایتاً بهطور عمد زمینه قتل خود را فراهم میکند.
https://t.me/filmibebenim
نمایشنامه کالیگولا
آلبرکامو
پس از مرگ خواهر، کالیگولا که به حقیقت مرگ آگاه شده، حکومت وحشت را آغاز میکند: مرگ سایه خود را بر سر اطرافیان کالیگولا میگستراند. دیگر هیچکس، جز تنی چند که با راستی زندگی میکنند بر فردای خود ایمن نیست. کالیگولا که اینک قدرت مطلق در اختیار اوست با پوچی درمیافتد. هربار که ابرمردی بر تخت مینشیند محنت و آزمون بزرگی برای خلق آغاز میشود. غرض آن نیست که کالیگولا با هیتلر مقایسه شود چرا که کالیگولا حتی مستبد هم نیست: «مستبد کسیاست که ملتها را فدای عقایدش یا جاهطلبیاش میکند.» بااینهمه، گرچه زیر بار چندین جنگ نرفتهاست، گرچه پیروزی و فتح را به سخریه میگیرد، در آخر او هم کاری جز جنایت نمیکند. البته جنایتی «هنرمندانه». قتل که در نظر او یکی از شاخههای هنرهای زیباست نتیجه منطقی، و نیز حقیرانه ستیز با مطلق است. کیریلوف، قهرمان جن زدگان داستایوفسکی تنها با کشتن خود میتواند آزادی خود را نشان دهد و کالیگولا با کشتن دیگران. قدرت استدلال و استنتاج کالیگولا تا به حدی است که ما خوانندگان یا تماشگران، با نخستین جنایات او همآواز و حتی همگام میشویم. آنجا که برای نجات خزانه، بزرگزادگان را وادار به وصیت به نفع دولت میکند و سپس دستور قتل آنها را میدهد، آنجا که سناتورهای ابله و ترسو را میکشد. اما طلب آزادی از راه پوچی به زودی موجب عصیان میشود و سرانجام لحظهای میرسد که کالیگولا، حتی در مطلق، به خطا میرود. تا جایی که خود نیز به خطای خود پی میبرد: «بیا منصفانه قضاوت کنیم: فقط حماقت نیست که بر ضد من است، راستی و دلیری کسانی هم هست که میخواهند خوشبخت باشند.»
https://t.me/filmibebenim
ای. تی. موجود فرازمینی (به انگلیسی: E.T. the Extra Terrestrial) فیلمی سینمایی در ژانر علمی تخیلی است که توسط استیون اسپیلبرگ کارگردانی شده و در سال ۱۹۸۲ منتشر شدهاست.[۴] این فیلم از نگاه انجمن صنعت فیلم آمریکا یکی از ۱۰ فیلم برتر در سبک علمی-تخیلی است. فیلمنامهٔ این فیلم را ملیسا متیسن برای اسپیلبرگ نوشت. پس از انتشار این فیلم، کتابی گویا با نام ئی.تی. موجود فرازمینی توسط استیون اسپیلبرگ و به روایت مایکل جکسون منتشر شد. این فیلم یکی از بهترین فیلمهای اسپیلبرگ است که توانست با استقبال خوبی هم از سوی تماشاگران و هم منتقدین رو به رو شدهاست و از نظر فروش با محاسبه نرخ تورم پرفروشترین فیلم اسپیلبرگ با فروشی معادل ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون و یکی از ۱۰ فیلم پرفروش جهان با محاسبه نرخ تورم است. این فیلم پرفروشترین فیلم سال شد و رکورد جنگ ستارگان را شکست و تا چند سال و قبل از فیلم پارک ژوراسیک ۱ پرفروشترین فیلم جهان بود. این فیلم از شاهکارهای سینماست که طرفداران زیادی در جهان دارد.
https://t.me/filmibebenim