1⃣ محصور کردن اشباح !
یکی از غریب ترین پیش بینی های نظریه کوانتوم این است که می توان ذرات را به دام انداخت و به این شکل حتی اگر ذرات در فضا از یکدیگر جدا شوند زمانی که پدیده ای در رابطه با یکی از آنها رخ دهد، ذره دیگر نیز نسبت به آن پدیده از خود واکنش نشان می دهد.
『@FizikPazhohan』
2⃣ گره زدن نور!
شاید اینگونه به نظر آید که نور در مسیری مستقیم حرکت می کند اما به تازگی روشی برای گره زدن آن ابداع شده است؛ در این ازمایش با استفاده از هلوگرامی که کنترل آن به عهده رایانه بوده است دانشمندان توانسته اند پرتوهای نور لیزر را گره بزنند. در این کشف از دامنه ای از علم ریاضی به نام نظریه گره برای مطالعه بر روی گره های به دست آمده بر روی نور استفاده شد.
『@FizikPazhohan』
3⃣ نور ماده را تا می کند!
در حالی که مشاهده منحرف کردن یا خمیده کردن نور به واسطه ماده امری طبیعی به شمار می رود، دیدن خم شدن ماده توسط نور یکی از عجیب ترین پدیده هایی است که فیزیکدانان به تازگی شاهد آن بوده اند .در طی این ازمایش، دانشمندان رشته هایی از روبانهای نانو ذرات را با برخورد دادن پرتوهای نور به شکل مارپیچ درآوردند.
『@FizikPazhohan』
فیزیک پژوهان
سلام ؛🌱 بله دوست عزیز ماری کوری فیزیکدان ،شیمیدان و برنده جایزه نوبل شیمی و فیزیک بودند . چشم در ا
ماری سالومئا اسکودوفسکا کوری
🔺او فیزیکدان و شیمیدان لهستانی با تابعیت فرانسوی بود.
🔺او در هفتم نوامبر ۱۸۶۷ میلادی در لهستان چشم به جهان گشود. و از دوران کودکی به حافظه شگفتانگیز مشهور بود و در ۱۶ سالگی، مدال طلای رقابتهای علمی را از یک دبیرستان روسی دریافت کرد
🔺او نخستین زن در جهان است که به جایزهٔ نوبل دست یافت. و تنها زن و اولین کسی است که دو بار جایزهٔ نوبل گرفت
و تنها کسی است که موفق به دریافت جایزهٔ نوبل در دو زمینهٔ علمی متفاوت شد.
🔺کوری به دلیل سالها پژوهش در زمینهٔ مواد پرتوزا و قرارگیری طولانی مدت در برابر این مواد، بهویژه در دوران کار در بیمارستانهای صحرایی جنگ جهانی اول به کمخونی آپلاستیک مبتلا شد و سرانجام در سال ۱۹۳۴، در سن ۶۶ سالگی در بیمارستانی در فرانسه درگذشت.
#دانشمندان_فیزیک
#ماری_کوری
@FizikPazhohan🌱
الهامبخشترین زن تاریخ علم!
🔺از جمله دستاوردهای اصلی ماری کوری میتوان به توسعه نظریه رادیواکتیویته و ترویج اصطلاح رادیواکتیویته،توسعه تکنیکهای خالصسازی ایزوتوپهای رادیواکتیو و کشف دو عنصر بهنامهای پولونیوم و رادیوم اشاره کرد
🔺بهعنوان یکی از شناختهشدهترین دانشمندان، او به نمادی برای جامعه علمی تبدیل شدهاست که ستایشهای فراوانی از سراسر جهان دریافت کرده است
🔺به همین سبب در سال ۲۰۰۹، طبق یک نظرسنجی که توسط نیوساینتیست به انجام رسید، او بهعنوان الهامبخشترین زن تاریخ علم انتخاب شد.
🔺همچنین لهستان و فرانسه سال ۲۰۱۱ را سال ماری کوری اعلام کردند و سازمان ملل متحد نیز این سال را بهعنوان سال جهانی شیمی نامگذاری کرد.
#ماری_کوری
@FizikPazhohan🌱
17.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فیزیک
چرا زمان رو به عقب نمی رود؟
@Danestanihayeelmy
سه قلوهای شگفت انگیز!
🔹دانشمندان با استفاده از اتمهای لیتیوم توانستند یکی از سمبلهای باستانی ریاضی را به نام "حلقه های برومین" بازخلق کنند.
🔹این حلقه ها سه حلقه درهم هستند که در صورت برداشتن هر یک از آنها، هر سه حلقه از یکدیگر جدا خواهند شد.
🔹فیزیکدانان از گذشته می دانستند که ذرات از توانایی تشکیل دادن چنین حلقه هایی برخوردارند اما تا کنون هیچکس موفق به خلق این سمبل نشده بود.
🔹این حلقه ها در دسامبر 2009 و چهل سال پس از اولین پیش بینی فیزیکدانان از این ویژگی ذرات ارائه شدند.
#دانستنی_فیزیک
#حلقه_های_برومین
@FizikPazhohan💡
صدا، صوت ، موج صوتی Sunic 🔊
🔹 از انواع انرژی است که از تحرک ذرات ماده به وجود میآید؛ به این گونه که یک ذره با حرکت و برخوردِ خود به ذرهای دیگر، ذرهٔ دیگر را به حرکت در میآورَد، و به همین ترتیب است که صوت نشر مییابد.
🔹 ما معمولاً اصواتی را که در هوا حرکت میکنند میشنویم، ولی صدا میتواند در گاز، مایع و حتی جامدات نیز حرکت کند.
🔹به طوری که سرعت صوت در جامدات بیشتر از مایعات و در مایعات بیشتر از گازهاست
دلیل آن هم مبنی بر تراکم مولکول ها است که در جامدات بیشتر است
🔹یکی از نکات مهم در رابطه با صوت این است که فقط در محیطی نشر می یابد که ماده وجود داشته باشد
🔹برای اندازه گیری شدت صوت هم از واحدی به نام دسی بل استفاده میکنند
صوت ویژگی هایی نیز دارد ، شاملِ دامنه، طول موج، فرکانس یا بسامد و سرعت
#صوت
#صوت_شناسی
@FizikPazhohan🔊
صوتشناسی یا آکوستیک
▫️در واقع از شاخه های علم فیزیک به شمار می شود و در آن موج های مکانیکی در گازها، مایع ها و جامدها نظیر نوسان ها، صدا، فراصوت و فروصوت مورد بررسی قرار می گیرد.
▫️این روزها در زندگی ما انسان ها صوت شناسی کاربردهای زیادی دارد که از بین آن ها می توان به صنایع صوتی و کنترل نویز (مکانیکی) اشاره نمود.
▫️از نظر اهمیتی که آکوستیک یا علم صدا دارا میباشد میتوان انتظار داشت که این موضوع در تاریخ علوم فیزیک جزو مطالب اساسی بهشمار رفته باشد، در صورتی که چنین چیزی نیست،
زیرا در قبال تاریخ سایر علوم، تاریخ آکوستیک قسمت از قلم افتاده و مهجوری بیش نیست.
#صوت_شناسی
@FizikPazhohan〰️