روزه و خوردن غذای لای دندان
⁉️آیا واجب است روزه دار دندان ها را قبل از اذان صبح خلال کند تا چیزی لای دندان ها نماند؟
✅اگر روزه دار چيزي را كه لاي دندان مانده است عمداً فرو ببرد، روزه اش باطل ميشود.
✅كسي كه ميخواهد روزه بگيرد، لازم نيست پيش از اذان دندانهايش را خلال كند، ولي اگر بداند غذايي كه لاي دندان مانده در روز فرو ميرود چنانچه خلال نكند و چيزي از آن فرو رود، روزه اش باطل ميشود.
#مبطلات_روزه
🥦🥦🥦🥦🥦🥦🥦🥦🥦🥦
توضیح المسائل مراجع،م۱۵۷۷و۱۵۸۸
@foad1398
نیت روزه در ماه مبارک رمضان
⁉️آیا برای نیت روزه لازم است آن را بر زبان بیاوریم؟
✅ لازم نيست انسان #نيت_روزه را از قلب خود بگذراند يا مثلًا بگويد: فردا را روزه ميگيرم.
✅ همين قدر كه براي انجام فرمان خداوند عالم از اذان صبح تا مغرب كاري كه روزه را باطل ميكند انجام ندهد كافي است.
✅ براي آن كه يقين كند تمام اين مدت را #روزه بوده، بايد مقداري پيش از اذان صبح و مقداري هم بعد از مغرب از انجام كاري كه روزه را باطل ميكند خودداري نمايد.
نکته 👈شخصی که در شب، قصد گرفتن روزه فردا را داشته، اما سحر بيدار نشده،روزه او صحيح است.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
توضیح المسائل مراجع،م۱۵۵۰
مریضی که پیش از ظهر رمضان خوب شود
⁉️ اگر مريض پيش از ظهر ماه رمضان خوب شود تکلیف روزه آن روزش چیست؟
📝 اگر از اذان صبح تا آن وقت كاري كه روزه را باطل ميكند انجام نداده باشد، بايد آن روز را روزه بگيرد.
آیتالله مكارم: و احتياطاً قضا هم نمايد.
نکته 👈چنانچه بعد از ظهر خوب شود، روزه آن روز بر او واجب نيست و بعدا قضای آن را بجا آورد.
#نیت_روزه
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
توضیح المسائل مراجع،م۱۵۶۷
ماه رمضان؛ (سوزاننده گناهان)🌺🌺🌺🌺🌺🌺
ماه رمضان علاوه بر اینکه دافع کدورتها و حجابهاست، رافع نیز هست. این ماه ارجمند نهتنها مانع حجاب گرفتن قلب انسان میشود، بلکه حجابهای ناشی از گناهان ماههای قبل را هم زدوده و پاک میکند.
اولین شاهد بر این سخن، معنای لغوی «رمضان» است. رمضان از ماده «رمض» به معنای سوزانیدن یا گرم کردن بسیار شدید چیزی است. «رَمَضَ الأمر» یعنی حرارت چیزی به بالاترین حد خود رسید. «رَمَضَت الشَّمس» یعنی خورشید چنان بر ریگها تابید که آن را به شدت داغ کرد. «رمضت الطائر» یعنی پرنده تشنه شد و جگرش از تشنگی سوخت. «رمضاء» یعنی سنگ بسیار داغ. معنای دیگر ماده «رمض»، لاغر شدن و ریخته شدن اضافات و آلودگیها از چیزی است. بدین ترتیب، در وجه تسمیه ماه مبارک رمضان گفتهاند: «إِنَّما سُمِّیَ الرَمَضانُ لِأَنَّهُ یَرمَضُ الذُّنوبَ» یعنی ماه رمضان، از آن رو بدین اسم نامیده شد که در آن گناهان سوزانده میشوند.
در معنای سوزاندن لطافتی نهفته است؛ توضیح آنکه: وقتی میخواهند ظرف آلودهای را تمیز کنند، ابتدا آن را میشویند؛ در مرحله بعد، با شویندهای قویتر آلودگیهای ظریفتر آن را میبرند و در مرحله بعد، آن را میسایند تا پلیدیهای پنهان هم از بین برود؛ در نهایت ممکن است بعضی آلودگیها و ارجاس در این ظرف باقی بماند که جز با حرارت دادن از بین نمیرود.
لذا لطافت این بیان آنست که اگر برخی گناهان از ماههای دیگر باقی مانده باشد که با همه توبهها و مجاهدهها، حتی در ماههای رجب و شعبان (با همه عظمتی که دارند) از بین نرفت، به برکت ماه مبارک رمضان و عنایات بیحد و حصری که خداوند بر مؤمنین مینماید، اصل گناه و آثار آن از بین میرود.🌺🌺🌺