🌷ذکر روز #دوشنبه
۱۰۰مرتبه یاقاٰضِیَ الحاجات
«پایگاه شهیدطیبه واعظی»
@shahidvaezi
◾️ خَدیجَه(س) دختر خُوَیلِد، مشهور به خدیجه کبری(س) و #ام_المؤمنین، #نخستین همسر پیامبر اکرم(ص) و #مادر حضرت زهرا(س) بود.
◾️ خدیجه(س) قبل از بعثت با حضرت محمد(ص) ازدواج کرد و #اولین زنی است که به وی ایمان آورد.
◾️خدیجه همه ثروت خود را در راه نشر اسلام به کار گرفت. پیامبر(ص) به احترام خدیجه، در طول حیات او همسری دیگر برنگزید و پس از درگذشت وی همواره از او با نیکی یاد میکرد.
▪️هنگامی که عایشه به پیامبر(ص) گفت خدیجه(س) بیش از همسری مسن برای تو نبود، پیامبر بسیار ناراحت شد و با ردّ این سخن گفت: «خداوند هیچگاه برایم همسری بهتر از او جایگزین نکرد، او مرا تصدیق نمود هنگامی که هیچکس مرا تصدیق نکرد، یاریام کرد در زمانی که هیچکس مرا یاری نکرد، از مالش در اختیارم قرار داد، زمانی که همه، مالشان را از من دریغ کردند.»
▪️پیامبر از خدیجه دو پسر به نامهای قاسم و عبدالله و چهار دختر به نامهای زینب، رقیه، ام کلثوم و فاطمه (س) داشت. بنابراین همه فرزندان پیامبر اسلام(ص) به جز ابراهیم، از خدیجه(س) بودند.
خدیجه(س) سه سال قبل از هجرت، در ۶۵ سالگی در مکه درگذشت و پیامبر(ص) همسر مهربان و وفادار خود را (در قبرستان معلاة)به خاک سپرد.
🔲 جایگاه حضرت خدیجه کبری(س)
خدیجه را بانویی شریف، ثروتمند و دارای اعتبار در روزگار خود معرفی کردهاند.
جابر بن عبدالله انصاری در روایتی از پیامبر (ص)، سرور زنان جهان را خدیجه(س)، فاطمه(س)، مریم و آسیه معرفی نموده است.
همچنین پیامبر (ص)، خدیجه(س) را از جمله زنان #کامل در جهان و نیز از #بهترین زنان معرفی کرده است.
▪️در منابع اسلامی، از خدیجه با القابی همچون طاهره، زکیه، مرضیه، صدیقه، سیده نساء قریش ، خیرالنساء و بانوی بلند مرتبه و نیز با کنیه ام المؤمنین یاد شده است.
🗂 منابع:
ابن کثیر، البدایة والنهایة، ۱۴۰۷ق، ج۲، ص۱۲۹
مقریزی، إمتاع الأسماع، ۱۴۲۰ق، ج۱۵، ص۶۰.
ابن عبدالبر، الاستیعاب، ۱۴۱۲ق، ج۴، ص۱۸۲۴.
«پایگاه شهید طیبه واعظی»
@shahidvaezi
💡بیشتر بدانیم؛
✅زندگانی معصومین علیهم السلام
(فصل دوم: امیرالمومنین علیه السلام)
🔵 لقب اَمیرُالمؤمِنین
#امیرالمومنین لقبی است که به اعتقاد #شیعیان اختصاص به حضرت #علی(ع) دارد و شیعیان آن را درباره دیگر امامان معصوم به کار نمیبرند.
به باور شیعیان، این لقب نخستین بار در زمان حضرت #محمد(ص) برای علی بن ابیطالب به کار رفته و منحصر به اوست.
🔹 در روایات شیعه همچنین آمده است که در جریان واقعه #غدیر نیز پیامبر اسلام، علی(ع) را به عنوان جانشین خود و مولای همه مسلمانان معرفی کرد و فرمود: «مَن کُنتُ مَولاهُ فَعَلیٌّ مَولاهُ»
«هرکس که من مولا وسرپرست اویم، پس علی نیز مولا وسرپرست اوست.» واز همگان خواست تا به #علی با لقب «امیرالمؤمنین» سلام کنند.(به دلیل نقل ماجرای غدیر درفصل قبل، از تکرار پرهیز می کنیم.)
بر این اساس، مسلمانان با تبعیت از این خواسته پیامبر، دسته دسته وارد خیمه علی(ع) شدند و به همان نحوه که پیامبر امر کرده بود، به او سلام کردند.
🔸 شیعیان در اثبات لقب امیرالمؤمنین برای امام علی(ع)، به جملهای از #عمر بن خطاب نیز استناد کردهاند که بر اساس آن، وی در روز غدیر به علی (ع) گفت:
بَخٍّ بخٍّ لک یابن ابیطالب أصبَحتَ و أمسَیتَ مولای و مولی کلِّ مؤمنٍ و مؤمنَهٍ؛
آفرین بر تو یا علی! تو مولای من و مولای همه زنان و مردان مؤمن شدی
🔹 به نظر برخی کاربرد کلمه مؤمن در این خطاب، به معنای پذیرفتن لقب امیرالمؤمنین برای امام علی(ع) است.
🗂شیخ مفید، الارشاد، ۱۴۱۳ق، ج۱، ص۴۸
🗂 شیخ مفید، الارشاد، ۱۴۱۳ق، ج۱، ص۱۷۷)
🗂 منتظری مقدم، «بررسی کاربردهای لقب امیرالمؤمنین در بستر تاریخ اسلام»، ص۱۳۶.
💟زندگانی امیرالمومنین(ع) با حضرت فاطمه زهرا(س)
مدت کمی پس از هجرت علی به مدینه، ازدواج علی(ع) با دختر پیامبر(ص) به فرمان خداوند به وقوع پیوست.
عشق امیر المومنین(ع) به فاطمه(ع) مثال زدنی بود و با اینکه چندهمسری مجاز بود، علی در زمان حیات فاطمه، با زن دیگری ازدواج نکرد.
(ماجرای ازدواج امام علی(ع) وحضرت زهرا(س) قبلا شرح داده شده است.)
ازدواج علی با فاطمه، دارای اهمیت معنوی خاصی برای تمام مسلمانان است. زیرا بهعنوان ازدواجی میان مهمترین شخصیتهای مقدس از خویشان #محمد تلقی میگردد. محمد که تقریباً هر روز به دیدار دخترش میرفت، با این ازدواج به علی نزدیکتر شد و یک بار به وی گفت که تو برادر من در این دنیا و آخرت هستی.
خانوادهای که از ازدواج این دو تشکیل شد، مکرراً از سوی محمد مورد ستایش قرار میگرفت و محمد از آن در واقعههایی مانند رویداد مباهله و حدیث آل عبا، بهعنوان #اهل_بیت یاد کرد.
در قرآن نیز در موارد متعددی مانند آیهٔ تطهیر، از اهل بیت به بزرگی یاد شدهاست.
🔸 زندگی زناشویی علی و فاطمه همراه با همکاری بود. در آغاز زندگی آنان نزد پیامبر رفتند و از او درخواست کردند تا کارهای خانه را میانشان قسمت کند. پیامبر کارهای بیرون از خانه را به علی سپرد و کارهای درون خانه را به فاطمه واگذارد. فاطمه زهرا از این تقسیم کار و بهخاطر معافشدن از کارهای بیرون از خانه، بسیار خوشحال شد.
🔶 روزی رسول خدا به خانه علی وارد شد، مشاهده کرد دختر و دامادش با محبت در کنار هم نشسته و با همکاری یکدیگر به آرد کردن «جو» مشغولند.
پیامبر خطاب به آنان فرمود: «کدام یک از شما خسته تر هستید، تا من به جای او نشسته، کارش را انجام دهم؟»
حضرت علی پاسخ داد: «ای رسول خدا! دخترت فاطمه، خسته تر است.»
پس آن حضرت کنار دامادش نشست و با هم به دستاس کردن مشغول شدند.
🗂 بحارالانوار، ج 43، ص 50 و 51
🔹 امام صادق علیه السلام می فرماید: «امام علی(ع) برای منزل هیزم جمع کرده و خانه را تمیز می کرد و حضرت فاطمه آرد را آسیاب کرده و آن را خمیر می کرد و نان می پخت.»
🗂 کافی، ج 5، ص 86
⬅️ ادامه دارد...
«پایگاه شهیدطیبه واعظی»
@shahidvaezi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷 روش پخت میرزاقاسمی 😋
«پایگاه شهیدطیبه واعظی»
@shahidvaezi