🔹 رئیس جمهور: حفظ منابع طبیعی جزو خطوط قرمز دولت چهاردهم است
🔹 رئیسجمهور در جلسه امروز -یکشنبه- هیئت دولت، با تاکید بر ضرورت حفظ محیط زیست و با بیان اینکه منابع طبیعی به هیچ عنوان نباید آسیب ببیند، اظهار داشت: حفظ منابع طبیعی جزو خط قرمزهای ماست و مقامات دولت و استانداران در هر حالتی باید از حریم منابع طبیعی دفاع کنند. جنگل و فضای سبز جای کارخانهسازی نیست و اجازه نمیدهیم در حریم جنگلها و فضاهای سبز کارخانهسازی شود.
🔹 دکتر مسعود پزشکیان همچنین با اشاره به ضرورت توسعه اقتصادی کشور در کنار حفظ منابع طبیعی تاکید کرد: حفظ محیط زیست و توجه به آن جزو شاخصهای اساسی توسعه در هر کشوری است و اگر با محیط زیست برخورد خشنی صورت گیرد حتما طبیعت هم با ما برخورد خشن خواهد کرد.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۲۷ آبان
🔹 ایران در زمینه توسعه صنعت کمکربن شایسته تقدیر بینالمللی است
🔹 بیست و نهمین کنفرانس بینالمللی تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (COP ۲۹) امسال با حضور مقامات بلندپایه کشورهای جهان و کارشناسان حوزه محیطزیست به میزبانی باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان از ۲۱ آبان آغاز به کار کرده است و تا ۲ آذر ادامه داد.
🔹 در همین راستا بخش پارلمانی اجلاس COP ۲۹ از ۲۶ آبان ماه در شهر باکو آغاز به کار کرد و هیات اعزامی مجلس شورای اسلامی ایران نیز در این بخش حضور یافت. محمد جواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس به عنوان رئیس هیات اعزامی، مصطفی نخعی عضو کمیسیون انرژی مجلس، رحمت الله نوروزی عضو کمیسیون اجتماعی و عضو گروه IPU مجلس و سمیه رفیعی سخنگوی کمیسیون کشاورزی و عضو گروه IPU مجلس از جمله اعضای تیم پارلمانی کشورمان در این کنفرانس بینالمللی هستند.
🔹 متن سخنرانی سمیه رفیعی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در بخش پارلمانی اجلاس بینالمللی تغییرات اقلیمی سازمان ملل:
🔹 «بسم الله الرحمن الرحیم
🔹 رفیعی هستم نماینده جمهوری اسلامی ایران و یک اکولوژیست، به نمایندگی از کشوری آمدهام که قدیمیترین پارلمان را در آسیا دارد و در ۱۱۸ سال سابقه پارلمانی خود قوانین مهمی را در حوزه حفظ محیط زیست و البته تغییرات اقلیمی گذاشته است.
🔹 یکی از مهمترین قوانین، اصل پنجاه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است که بسیار جدی به مسالهی حفظ محیطزیست میپردازد و تخریب آن را جرم اعلام میکند. از طرفی به صورت اختصاصی، موضوع تغییرات اقلیمی در سیاستهای کلی محیط زیست کشور توسط رهبر معظم انقلاب که به باور من محیط زیستیترین رهبر دنیا است، ابلاغ شده است.
🔹 ایشان (رهبر معظم انقلاب) گسترش اقتصاد سبز را برای کشور تکلیف نمودند با تاکید بر پیشرفت صنعت کمکربن و حتی برای آن ضمانت اجرایی هم در نظر گرفتند، ضمانت اجرایی به این معنی که حسابرسی سبز را در دستور داریم، نمیدانم چند نفر از شما همکاران عزیز در مجالس خود برای تغییرات اقلیمی حسابرسی سبز به جهت اجرای درست قانون گذاشتهاید.
🔹 در همین راستا در برنامه هفتم پیشرفت کشور که برنامه عمل سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ است، مشخصا برنامه سازگاری با تغییرات اقلیمی مصوب شده است و در آن تکالیفی برای تنوعبخشی به سوخت و انرژی و مصرف آن در کشور را مشخص کردهایم، مانند گسترش ۳۰ گیگاوات برق از محل انرژیهای تجدیدپذیر که یکی از این تکالیف است.
🔹 همه این کارها را کشور من با وجود همه سختگیریها از جمله تحریمهای مستمر انجام داده است. ما به دلیل تحریمها هیچ تسهیلات و کمکی از محل صندوق تغییرات اقلیمی دریافت نکردیم. لذا از این حیث کشور من با وجود همه این سختیها، گامهای بلندی برای صنعت کمکربن برداشته که شایسته تقدیر بینالمللی است.
🔹 ما حاضر هستیم تجربیات خود را به عنوان کشوری که دانشمان متعلق به خود ماست با شما به اشتراک بگذاریم و میتوانیم با هم کارگروههای مشترکی تشکیل دهیم و میتوانیم با هم این تجربیات را برای داشتن جهانی بهتر به کار ببندیم؛ ممنون و متشکرم.»
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۲۷ آبان
🔹 بررسی چارچوب های پیشنهادی همایش مدیریت پایدار جنگل های زاگرس
🔹 همایش مدیریت پایدار جنگلهای زاگرس در شورایعالی جنگل و مرتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور مورد بررسی قرار گرفت.
🔹 رئیس شورای جنگل، مرتع و آبخیزداری سازمان منابع طبیعی در گزارشی اعلام کرد: جنگل های زاگرس امروزه با چالش های مختلفی از قبیل: تأمین چوب برای سوخت و چرای دام، آتش سوزی و آفات و بیماری های جنگلی مواجه است و توجه لازم به این اکوسیستم یکی از برنامه های ضروری سازمان است.
🔹 رسول اشرفی پور هدف از این نشست را استفاده از خرد جمعی درباره چگونگی برگزاری همایش مدیریریت پایدار جنگل های زاگرس که قرار است تیرماه سال آینده برگزار شود، برشمرد و افزود: حفظ و احیای اکوسیستم زاگرس امری مهم و ضروری است و سازمان منابع طبیعی در سطح ملی برای حفظ این بوم سازگان تا کنون سه نشست در دو مقطع زمانی با معاونین روسای جمهور برگزار کرده است و سند ملی زاگرس که توسط سازمان تهیه شده می تواند به عنوان نقشه راه این همایش مورد استفاده قرار گیرد.
🔹 وی همچنین اضافه کرد: این همایش با ۶ محور از قبیل: کارکرد تنوع زیستی، تغییرات اقلیمی، حریق جنگل ها، همکاری های بین المللی، جنگل داری اجتماعی و همچنین مسایل مربوط به ساز و کارهای حقوقی و اجتماعی برگزار خواهد شد و در کنار سازمان منابع طبیعی، سازمان هایی مانند: حفاظت محیط زیست، سازمان مدیریت بحران، سازمان برنامه و بودجه، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع، دانشگاه تهران و دانشگاه شهرکرد نقش و مشارکت دارند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۲۸ آبان
🔹 تأکید بر رویکرد چندجانبه در تأمین امنیت غذایی در جلسه کمیته منابع طبیعی
🔹 دومین جلسه کمیته زیربخش منابع طبیعی و آبخیزداری ستاد هماهنگی امنیت غذایی به ریاست سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، با حضور معاونین و مدیران کل سازمان منابع طبیعی و وزارت جهاد کشاورزی برگزار گردید.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی در ابتدای جلسه ضمن خیرمقدم به میهمانان از وزارت جهاد کشاورزی، بر لزوم رویکرد چندجانبه در بحث امنیت غذایی تأکید کرد.
🔹 حسن وحید با اشاره به ارتباط مستقیم حفاظت پایدار منابع طبیعی و امنیت غذایی و امنیت زیستی، بر تقویت این مؤلفه حیاتی در تمامی بخشها تأکید کرده و به جایگاه خطیر این موضوع در سند چشمانداز، سیاستهای کلی و برنامههای هفتم و سازمانی اشاره نمود.
🔹 وی همچنین بر ماهیت فرابخشی موضوع امنیت غذایی تأکید کرد و بر لزوم همکاری و همراهی سایر بخشهای وزارت جهاد کشاورزی و دستگاههای اجرایی مرتبط با این حوزه تأکید ویژه ای داشت./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۲۸ آبان
🔹 مشارکت مردم در مدیریت پایدار مراتع؛ کلید حل معضل امنیت غذایی
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در جلسه کمیته زیربخش منابع طبیعی و آبخیزداری ستاد هماهنگی امنیت غذایی، بر اهمیت مشارکت مردم در تأمین امنیت غذایی از طریق مدیریت پایدار مراتع تأکید کرد.
🔹 ترحم بهزاد، مراتع و جنگلها را بستر حیاتی برای تأمین امنیت زیستی و غذایی کشور دانست و لزوم هماهنگی با دستگاههای ذیربط برای اجرایی شدن سند امنیت غذایی در این حوزه را تصریح کرد.
🔹 وی ضمن اشاره به چالشها و موانع موجود در بخش مرتع برای اجرایی شدن این سند، بر اهداف کلیدی آن از جمله توانمندسازی و بهبود معیشت بهرهبرداران مرتع و جوامع محلی پافشاری کرد.
🔹 به گفته بهزاد، این توانمندسازی در راستای اعمال مدیریت صحیح چرا و افزایش بهرهوری از مراتع به شدت مورد توجه قرار خواهد گرفت.
🔹 وی همچنین به وظایف ذاتی سازمان منابع طبیعی از جمله افزایش تولید علوفه، افزایش تولید آب و ذخیره آن در آبهای زیرزمینی، حفظ خاک و کاهش فرسایش آبی اشاره کرد.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی همچنین با اعتقاد بر استفاده از سایر پتانسیلهای موجود در عرصههای مرتعی اظهار کرد: واگذاری کارهای اجرایی به جامعه بهرهبردار براساس بند ب ماده ۲۹ قانون و حمایت مالی، فنی و تسهیلاتی دولت از آنها، میتواند منجربه ایجاد معیشت پایدار برای بهرهبرداران بر اساس ظرفیتهای موجود شود.
🔹 وی در ادامه به برخی از معضلات موجود از جمله عدم هماهنگی و هدفمند نبودن حمایتها در سه بخش مرتع، دام و علوفه و همچنین عدم توجه کافی به ارزشهای زیستمحیطی و اکولوژیکی مراتع اشاره کرد.
🔹 بهزاد از دیگر معضلات موجود را ضعف دانش مرتعداران در زمینههای فنی، مهارتی و مدیریتی، عدم آشنایی بهرهبرداران به سایر پتانسیلهای مراتع، ضعف قوانین و حمایتهای قضایی در خصوص پروندههای تخلفات اجاره مرتع و کمبود شدید نیروهای متخصص مرتع در ستاد و استانها عنوان کرد./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۲۸ آبان
🔹 جنگلداری اجتماعی در جنگل های اورامانات اجرایی می شود
🔹 با هدف ارتقای پایداری اکولوژیکی و تقویت اقتصاد مردمی، جنگلداری اجتماعی در منطقه جنگلی اورامانات در دستور کار جدی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور قرار گرفته است.
🔹 در جلسه ای که پیش از ظهر روز دوشنبه بیست و هشتم آبان با حضور سرپرست سازمان منابع طبیعی و نماینده مردم روانسر، پاوه، جوانرود و ثلاث باباجانی در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، پس از ارائه گزارش از سوی مازیار موثقی معاون دفتر جنگل های خارج از شمال درباره چالش ها و مشکلات دامنگیر جنگل های منطقه زاگرسی، بر تقویت مردمی سازی طرح بوم سازگان زاگرس و رفع موانع و مشکلات اجرایی طرح های مدیر یت بخش جنگل تاکید شد.
🔹 نماینده مردم روانسر، پاوه، جوانرود و ثلاث باباجانی در مجلس در این جلسه گفت: زاگرس برای کشور یک کمربند سبز است و ۷ رودخانه بزرگ کشور در زاگرس جاریست و حفظ جنگل های این اکوسیستم از الویت های مهم است.
🔹 رستگار یوسفی با بیان اینکه پوشش ضریب حفاظتی جنگل های زاگرس باید بر اساس برنامه سالانه افزایش پیدا کند، اضافه کرد: امسال برای نخستین بار جهت اطفای حریق جنگل های زاگرس از هواپیمای ایلوشن استفاده شده است.
🔹 وی همچنین یاد آور شد: حفاظت از جنگل ها آن هم در حوزه زاگرس که در شرایط سخت و صعب العبور واقع شده است به تنهایی از عهده سازمان منابع طبیعی خارج است و مدیریت بر این حوزه باید اجتماع محور باشد.
🔹 این نماینده زاگرس نشین در ادامه، تامین تجهیزات اطفای حریق و آموزش نیروهای حفاظتی را امری لازم و ضروری خواند و تصریح کرد: بسیاری از دستگاهها که طرح های عمرانی و عمومی مانند: آب رسانی، گازرسانی و برق در عرصه های منابع طبیعی انجام می دهند و سبب تخریب عرصه می شوند مسئولیت اجتماعی دارند و باید اقدامات احیایی و جبرانی داشته باشند.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی در این جلسه گفت: منابع طبیعی علیرغم اقدامات و فعالیت هایی که انجام می دهد اما با چالش های مختلفی مواجه است و عمده این مشکلات متعلق به بخش های مختلف توسعه ای، عمرانی و عمومی است.
🔹 حسن وحید حریق را پدیده ای چند وجهی و بخشی از چالش های موجود در حوزه جنگل ها و مراتع دانست و افزود: مسئولیت اطفای حریق تنها برعهده سازمان منابع طبیعی نیست.
🔹 وی حفاظت از جنگل ها و مراتع را از وظیفه اصلی این سازمان برشمرد و گفت: با پیگیری وزیر جهاد کشاورزی امسال برای اطفای حریق جنگل ها ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده است.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی در بخش دیگری از سخنان خود به جنگل های اورامانات در استان های کرمانشاه و کردستان اشاره کرد و گفت: این جنگل ها بهترین جنگل های منطقه زاگرسی به حساب می آیند و جنگلداری اجتماعی بصورت پایلوت در این منطقه اجرایی می شود.
🔹 وی جنگلداری اجتماعی را رابطه ای منطقی بین دولت، مردم و اکوسیستم برشمرد و یاد آور شد: جنگل ها و مراتع جزء انفال هستند و انفال مال مردم است و مدیریت آن نیز باید با مردم باشد./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۲۹ آبان
همیار طبیعت
🔹 انتصاب سرپرست ادارهکل منابع طبیعی استان کرمانشاه 🔹 طی حکمی از سوی حسن وحید سرپرست سازمان منابع
🔹 معارفه مدیرکل منابع طبیعی استان کرمانشاه
🔹 روز سه شنبه بیست و نهم آبان ماه، در مراسمی با حضور مدیران سازمان منابع طبیعی، «پیمان باباپیری» به عنوان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه معارفه شد.
🔹 همچنین طی حکمی از سوی «حسن وحید» سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، «انشااله کولانی» مدیرکل پیشین منابع طبیعی کرمانشاه، به عنوان مشاور این سازمان در امور حفظ و احیای جنگلهای زاگرس منصوب شده است.
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۲۹ آبان
🔹 حمایت ویژه از بهره برداران گیاهان دارویی در کشور
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در نشست با کارکنان منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج گفت: از بهره برداران گیاهان دارویی در مناطق مختلف کشور به طور ویژه حمایت میکنیم.
🔹 ترحم بهزاد افزود: ۸ هزار و ۶۶۰ گونه گیاهی در کشور شناسایی شده که از این تعداد دو هزار و ۳۰۰ گونه خواص دارویی دارند.
🔹 وی اضافه کرد: از مجموع حدود ۱۶۵ میلیون هکتار پهنه خاکی کشور، مراتع با مساحتی برابر ۸۴ میلیون و ۸ هزار هکتار معادل ۵۲ درصد وسعت کشور را در بر میگیرد.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی افزود: معاش تعداد یک میلیون و ۶۳ هزار خانوار کشور با جمعیتی معادل ۵ میلیون نفر یعنی ۸ درصد جمعیت کشور به مراتع وابسته است./ خبرگزاری صدا و سیما
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۲۹ آبان
🔹 پنجره واحد مدیریت زمین؛ راهکاری نوین برای مقابله با زمین خواری
🔹 در پنجمین نشست شورای راهبری پنجره واحد مدیریت زمین که با حضور نمایندگانی از دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، وزارت اطلاعات، سازمان ملی زمین و مسکن، مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، سازمان فناوری اطلاعات، سازمان بازرسی کل کشور، سازمان امور اراضی و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار شد، سرپرست سازمان منابع طبیعی بر اهمیت برطرف نمودن موانع موجود در اتصال سامانههای مختلف به این پنجره واحد و تسریع اجرای طرح تاکید کرد.
🔹 حسن وحید لزوم شفافیت و یکپارچگی اطلاعات در این سامانه و جلوگیری از بروز مشکلات در پروندههای منابع طبیعی را امری ضروری دانست.
🔹 وی بر همکاری نزدیک و هماهنگ بین دستگاه های مختلف برای مقابله موثر با پدیده زمین خواری تاکید ویژه کرد.
🔹 وحید با اشاره به اینکه زمین خواری یکی از چالش های جدی حوزه منابع طبیعی است، بر ضرورت تلاش جمعی و یکپارچه دستگاههای مرتبط برای مقابله با این معضل پافشاری نمود.
🔹 وی با بیان اینکه پنجره واحد مدیریت زمین میتواند به عنوان یک ابزار قدرتمند در شفاف سازی اطلاعات و جلوگیری از معاملات غیرقانونی زمین عمل کند، لزوم بهره گیری حداکثری از این سامانه برای مقابله با زمین خواری را یادآور شد.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه پنجره واحد مدیریت زمین میتواند در مدیریت یکپارچه زمین و صدور مجوزها نقش موثری داشته باشد، افزود: با اجرای کامل این طرح، تمام مراحل صدور مجوزها به صورت الکترونیکی و شفاف ثبت شده و در دسترس خواهد بود. این امر موجب کاهش تخریب سرزمین و جلوگیری از تصرفات غیرقانونی خواهد شد.
🔹 معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی در ادامه این جلسه گفت: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین که به عنوان ابزاری قدرتمند برای مبارزه با زمینخواری و بهبود مدیریت اراضی طراحی شده است، پیشرفتهای چشمگیری داشته است که این سامانه با کاهش زمان پاسخگویی به استعلامات و استفاده از فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی، گام بزرگی در جهت شفافسازی و نظارت بر تغییرات اراضی برداشته است.
🔹 حسین میررجبی ضمن اشاره به حساسیت مقام معظم رهبری نسبت به موضوع زمینخواری، بر اهمیت پیگیری جدی این مسئله تاکید کرد.
🔹 وی با بیان اینکه این سامانه گامی بزرگ در جهت مبارزه با زمینخواری است، به چالشهایی همچون تخریب اراضی کشاورزی، محیط زیست و تبعیض در دسترسی به زمین اشاره کرد.
🔹 معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی خاطرنشان کرد: با این حال، برخی چالشها همچنان بر سر راه حفاظت از اراضی وجود دارد، کمبود نیروی انسانی و تجهیزات، تداخل وظایف دستگاهها از جمله این چالشها هستند.
🔹 میررجبی برای رفع این چالشها، از روسای دستگاههای متولی خواست تا شخصاً بر اجرای سامانه نظارت داشته باشند و از قوه قضاییه نیز درخواست کرد تا تعداد پروندههای ارجاعی به سامانه را افزایش دهد.
🔹 وی در خاتمه تصریح کرد: با وجود دستاوردهای قابل توجه، همچنان نیاز به تلاشهای بیشتر برای رفع چالشهای موجود و بهبود عملکرد این سامانه وجود دارد./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۱ آذر
🔹 یکپارچگی مدیریت زمین با پنجره واحد؛ شفافیت و نظارت بیشتر
🔹 در ادامه جلسه شورای راهبری زیرسامانه پایش پنجره واحد مدیریت زمین که با حضور رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی برگزار شد، بر لزوم تشدید تلاشها برای مقابله با زمینخواری تاکید شد.
🔹 به گفته سیدمحمود حسینی پور، زمین خواری همچنان یکی از بزرگترین چالش های کشور است و برای مقابله با آن نیازمند عزم ملی و همکاری همه جانبه دستگاه های اجرایی هستیم.
🔹 وی در این جلسه بر ضرورت اولویت بندی مناطق آسیب پذیر و تمرکز ویژه بر مناطقی که بیشتر در معرض خطر زمین خواری هستند تأکید کرد.
🔹 حسینی پور با اشاره به دغدغههای مقام معظم رهبری در خصوص زمینخواری، اذعان کرد که علیرغم تلاشهای صورت گرفته، این پدیده همچنان به عنوان یکی از مهمترین چالشهای کشور باقی مانده است.
🔹 وی با بیان اینکه زمین به عنوان یکی از مهمترین بسترهای سوءاستفاده مفسدان قرار دارد، بر ضرورت توجه بیشتر به این موضوع تأکید کرد.
🔹 رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی بر ضرورت تسریع در اجرای طرح کاداستر و استفاده حداکثری از ظرفیت سامانههای الکترونیکی تأکید کرد و همچنین، دستگاهها مکلف کردند تا گزارشهای دقیقی از اقدامات خود در این زمینه ارائه دهند.
🔹 حسینی پور بر لزوم انجام ارزیابی های دوره ای و دقیق از عملکرد دستگاه های مختلف در مقابله با پدیده شوم زمین خواری امری ضروری دانست.
🔹 وی با بیان اینکه این ارزیابی ها نقش کلیدی در شناسایی نقاط قوت و ضعف دستگاه ها و بهبود عملکرد آنها در این زمینه دارد، خواستار ارائه گزارش های شفاف و دقیق از سوی تمامی دستگاه های مسئول شد.
🔹 حسینیپور در پایان سخنان خود بر لزوم ایجاد یک تحول اساسی در مبارزه با زمینخواری تأکید کرد و از همه دستگاهها خواست تا با همدلی و تعامل بیشتر، برای تحقق این هدف تلاش کنند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۱ آذر
🔹 اصلاح و احیای ۲۰ میلیون هکتار از مراتع کشور
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در بازدید از طرح کپهکاری مراتع کاکان شهرستان بویراحمد گفت: اصلاح و احیای ۲۰ میلیون هکتار از مراتع کشور در برنامه هفتم توسعه هدفگذاری شده است.
🔹 ترحم بهزاد اظهار داشت: از ابتدای انقلاب تاکنون در ۶ میلیون هکتار از مراتع کشور عملیات احیا و اصلاح انجام گرفته و در برنامه هفتم توسعه اصلاح و احیای ۲۰ میلیون هکتار از مراتع کشور هدفگذاری شده است.
🔹 وی عنوان کرد: برای اجرای به موقع و رسیدن به اهداف ۲۰ میلیون هکتاری اصلاح و احیای مراتع در برنامه هفتم توسعه، یک برنامه پنج ساله را تدوین و سهم استانها را نیز مشخص کردهایم.
🔹 وی بیان کرد: در سال جاری برای کهگیلویه و بویراحمد تعهد احیای ۷۱۰۰ هکتار از مراتع استان پیشبینی شده است که به صورت مشارکتی، یعنی تامین بذر توسط اداره منابع طبیعی و کاشت آن توسط مردم و بهرهبرداران مراتع انجام میشود.
🔹 بهزاد افزود این تعهد استان شامل ۳۰۰۰ هکتار توسعه گیاهان دارویی و ۴۱۰۰ هکتار عملیات بیولوژیکی و بیومکانیکی (شامل گیاهان علوفهای) است.
🔹 دیدار مردمی و پاسخگویی به درخواستها و مشکلات بهرهبرداران مراتع استان، برگزاری دوره آموزشی تبیین سیاستها و دستورالملهای اجرایی بخش مرتع کشور و بازدید از مراتع استان از دیگر برنامههای سفر ترحم بهزاد، مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به استان کهگیلویه و بویراحمد بود./ تسنیم
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۱ آذر
🔹 برآورد ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای حفاظت فیزیکی از منابع طبیعی/ افزایش ۴۰ درصدی تعداد آتشسوزیهای جنگلی
🔹 فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، نیاز اعتباری برای حفاظت فیزیکی از منابع طبیعی را یک هزار تا ۱۵۰۰ میلیارد تومان در سال برآورد کرد.
🔹 سرهنگ علی ملکی آهنگران افزود: این میزان اعتبار برآورد شده برای تامین امکانات و تجهیزات پیشرفته و راهاندازی ناوگان اطفای حریق مانند پهپاد، ریزپرنده، بالگرد، بکارگیری هوش مصنوعی و همچنین آموزش نیروها به منظور مقابله و پیشگیری از حریق در عرصههای منابع طبیعی در نظر گرفته شده است.
🔹 وی اظهار داشت: امسال ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبارات تملک سرمایهای برای صیانت از عرصههای منابع طبیعی مصوب شده که از این میزان ۵۰ میلیارد تومان پرداخت و میان استانها توزیع شده و ۱۵۰ میلیارد دیگر نیز در مرحله مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه کشور است.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور ادامه داد: از ۵۰ میلیارد تومان اعتبار پرداخت شده، ۳۰ میلیارد تومان برای تامین تجهیزات و ۲۰ میلیارد تومان نیز برای تامین هزینههای ضروری عملیات در نظر گرفتهایم.
🔹 وی با بیان این که یگان حفاظت منابع طبیعی کشور باید ۱۳۴ میلیون هکتار از اراضی کشور را در برابر حریق، قاچاق چوب و افراد سوء استفاده کننده صیانت کند، تصریح کرد: از این سطح ۱۷.۶ میلیون هکتار جنگل، ۸۴.۸ میلیون هکتار مرتع و بیش از ۳۲ میلیون هکتار بیابان میباشد.
🔹 ملکی آهنگران درباره تعداد آتشسوزیها در عرصههای منابع طبیعی کشور در سال جاری گفت: در هفت ماهه نخست امسال ۲۰۲۲ فقره آتشسوزی در این عرصهها اتفاق افتاده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد افزایش نشان میدهد.
🔹 وی افزود: سال گذشته ۱۴۴۸ فقره آتشسوزی در سطح منابع طبیعی داشتیم.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور خاطرنشان کرد: در هفت ماهه نخست سال جاری سطح سوخته شده بر اثر آتشسوزی ۴۶ هزار و ۵۷۳ هکتار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰۱ درصد افزایش داشته است.
🔹 وی تصریح کرد: ما طرح پیشگیری و مدیریت آتشسوزی در عرصههای منابع طبیعی را تدوین کردهایم که در آن تمام زوایای آتشسوزی دیده شده است.
🔹 ملکی آهنگران گفت: براساس برآوردها به ۴۱ پایگاه اطفای حریق شامل ۱۵ پایگاه اصلی و مابقی پایگاههای فرعی در کشور نیاز داریم، این در حالی است که اکنون ۹ پایگاه اصلی داریم که هفت مورد آن تکمیل شده است.
🔹 وی با بیان این که حفاظت از جنگلهای هیرکانی و زاگرسی به ترتیب اولویتهای یک و دوم یگان حفاظت منابع طبیعی هستند، اذعان داشت: بیش از ۶۰ درصد نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی در جنگلهای هیرکانی مشغول انجام وظیفه هستند و نزدیک به ۷۰ درصد اعتبارات نیز برای محافظت از این جنگلها استفاده میشود.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور با اذعان به این که بیش از ۹۵ درصد آتشسوزیها در جنگلهای زاگرس و در زیرآشکوب درختان بلوط روی میدهد، گفت: از ۱۱ استان زاگرسنشین، حفاظت از جنگلهای استانهای ایلام، کرمانشاه، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و فارس که بیشترین سطح را به خود اختصاص دادهاند، در اولویت حفاظت و تخصیص اعتبار قرار دارند.
🔹 وی اضافه کرد: با توجه به اعتباری که امسال در نظر گرفته شده، تامین تجهیزاتی مانند لباس و کفش ضدحریق، آتشکوب و دمنده را برای یگان حفاظت استانهای زاگرسی اختصاص دادهایم./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۳ آذر
🔹 دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و وزیر جهاد کشاورزی
🔹 معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و وزیر جهاد کشاورزی ضمن دیدار درباره همکاریهای مشترک با یکدیگر گفتوگو کردند.
🔹 «شینا انصاری» عصر شنبه -سوم آذرماه - با حضور در وزارت جهاد کشاورزی ضمن دیدار با «غلامرضا نوری» درباره مهمترین مسائل و اهداف مشترک و همکاریهای بینسازمانی گفتوگو کرد.
🔹 نحوه تعامل میان سازمان محیط زیست و سازمان منابع طبیعی، تنوع زیستی و تقویت تعامل میان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارتخانه با سازمان و توسعه همکاریهای مشترک مهمترین محورهای گفتوگوی انصاری و نوری در این دیدار بود./ ایانا
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۳ آذر
🔹 انتصاب سرپرست سازمان منابع طبیعی
🔹 طی حکمی از سوی «غلامرضا نوری قزلجه» وزیر جهاد کشاورزی، «علی تیموری» به سمت سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور منصوب شد.
🔹 قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور مجلس، مدیرکل دفتر امور مجلس وزرات جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید، مدیرکل امور مجلس و مدیرکل حراست سازمان حفاظت محیط زیست، معاون برنامه ریزی و توسعه مدیریت سازمان شیلات ایران و معاون اداری و مالی یکی از شرکت های فنی عمرانی وابسته به شهرداری تهران از جمله سوابق مدیریتی تیموری است.
🔹 وی دارای مدرک تحصیلی کارشناسی مدیریت، کارشناسی ارشد حقوق محیط زیست، کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی و دکترای مدیریت است.
🔹 در مراسم تودیع و معارفه که صبح امروز -یکشنبه ۴ آذرماه- در محل وزارتخانه برگزار گردید، از خدمات «حسن وحید» سرپرست سابق سازمان منابع طبیعی قدردانی شد.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۴ آذر
🔹 سرپرست جدید سازمان منابع طبیعی معارفه شد
🔹 غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی در حکمی «علی تیموری» را به سمت «سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور» منصوب کرد.
🔹 در این حکم آمده است؛ انتظار است با بهرهگیری از توان نیروهای متخصص و متعهد آن سازمان و با همکاری و تعامل با معاونین، مدیران، روسای سازمانها، موسسهها و شرکتها، در انجام وظایف گامهای موثری بردارید.
🔹 همچنین امید است با اتکال به خداوند متعال در تحقق منویات رهبر معظم انقلاب و منشور اخلاقی کارگزاران دولت چهاردهم برای تحقق اهداف دولت در انجام وظایف و امور محوله موفق و موید باشید.
🔹 گفتنی است؛ وزیر جهاد کشاورزی در مراسم تودیع و معارفه، از خدمات حسن وحید سرپرست سابق سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور قدردانی کرد./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۴ آذر
🔹 هویت سازمان منابع طبیعی، یک قرن فعالیت اوست
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی و ابخیزداری کشور عصر امروز - یکشنبه - چهارم آذر ماه در مراسم معارفه خود در شورای مدیران سازمان منابع طبیعی گفت: سازمان منابع طبیعی یک قرن قدمت دارد و این پیشینه هویت این سازمان و کارکنان آن است.
🔹 دکتر علی تیموری افزود: این سازمان یک سازمان تخصصی و فنی است و در طول فعالیت های خود با فراز و فرودهایی همراه بود و باید با خرد جمعی و فناوری و دانش جدید اهداف منابع طبیعی را پیش ببریم.
🔹 وی گفت: منابع طبیعی امروزه با چالش های زیادی مواجه است و این مشکلات از درون خود سازمان نیست بلکه مسایل اجتماعی و اقتصادی جامعه در آن نقش دارد.
🔹 تیموری رفع تداخلات را یکی از چالش ها برشمرد و افزود: باید این مشکلات ساماندهی و حل شود تا حاکمیت و اقتدار منابع طبیعی معلوم گردد.
🔹 سرپرست جدید سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه فرهنگ سازی و آموزش را امری مهم در منابع طبیعی برشمرد و خاطر نشان کرد: منابع طبیعی با مردم می تواند به اهداف خود دست پیدا کند و توجه به نظرات تشکلات و سازمان های مردم نهاد در جلسات تصمیم گیری ها می تواند بسیار تاثیر گذار باشد.
🔹 تیموری همچنین اشاره کرد که اولویت نخست سازمان منابع طبیعی حفاظت است و برای حفاظت بهتر باید منافع مردم را با منافع منابع ملی گره بزنیم.
🔹 وی سرانجام نیروی انسانی را به عنوان سرمایه ارزشمند سازمان برشمرد و افزود: صداقت و پاکدستی ملاک خدمت ما در منابع طبیعی خواهد بود./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۴ آذر
🔹 رد لایحه «حفاظت رودخانهها و کاهش خطرات سیل» در کمیسیون کشاورزی مجلس
🔹 سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در تشریح جزئیات جلسه امروز این کمیسیون عنوان کرد: امروز در کمیسیون دو دستور مهم را داشتیم که یکی از آنها لایحه حفاظت رودخانهها و کاهش خطرات سیل بود؛ با توجه به اینکه نظرات مخالفی از سمت خود دولت خصوصاً سازمان منابع طبیعی درباره این لایحه وجود داشت و نسبت به این لایحه نظریاتی داشتند و با توجه به اینکه در بررسی جزئیات آن در کمیسیون کلیت همکاران حاضر در کمیسیون نسبت به رد این لایحه نظر مثبت داشتند، در نهایت این لایحه به تصویب کمیسیون کشاورزی نرسید.
🔹 سمیه رفیعی افزود: یکی از دلایل اصلی رد لایحه این بود که عمده تمرکز آن بر محور مالکیت اراضی و عرصه رودخانهها و انتقال مالکیت آن به وزارت نیرو بود./ ایسنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۴ آذر
همیار طبیعت
🔹 دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و وزیر جهاد کشاورزی 🔹 معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محی
🔹 جزییات دیدار رییس سازمان حفاظت محیط زیست با وزیر جهاد کشاورزی درباره مساله برداشت درختان شکسته افتاده در جنگلهای هیرکانی
🔹 شینا انصاری، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با غلامرضا نوری، وزیر جهاد کشاورزی، شنبه گذشته (سوم آذر ۱۴۰۳) دیدار و گفتوگو کرد.
🔹 در این دیدار علاوه بر گفتگو درباره همکاریهای مشترک، شینا انصاری به نامه اخیر سرپرست سابق سازمان منابع طبیعی در مورد تجویز برداشت درختان شکسته افتاده در جنگل های هیرکانی اشاره کرد و گفت: این مساله باعث ایجاد حساسیت های جدی در بین کارشناسان و افکار عمومی شده و این اجازه برداشت میتواند باعث افزایش قاچاق و برداشتهای غیراصولی در جنگل های هیرکانی شود.
🔹 در این دیدار وزیر جهاد کشاورزی نیز بعد از طرح مباحث کارشناسی در این خصوص، دستور بررسی دوباره این طرح را تا زمان برطرف شدن ابهامات کارشناسی صادر کرد و افزود: نگرانی های مردم و کارشناسان باید در این زمینه برطرف شود.
🔹 در این جلسه همچنین سرپرست معاونت آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با ارایه توضیحاتی در مورد تاریخچه امکان برداشت درخت های شکسته افتاده، گفت: در سال ۱۳۹۲ بر اساس مصوبه هیات وزیران هرگونه امکان برداشت از جنگل ها بر اساس طرح های قدیم ممنوع شد و امکان برداشت، فقط بر اساس طرح های جدید و مطابق با معیارهای پایداری در جنگل ها امکان پذیر میشد.
🔹 هادی کیادلیری افزود: اما این مصوبه امکان برداشت درختان شکسته افتاده را فراهم می کرد که این مساله نیز در آن زمان با اعتراض کارشناسان روبه رو شد زیرا از نظر اکولوژیک بسیار حائز اهمیت هستند.
🔹 وی تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه نیز برداشت چوب و هرگونه بهره برداری چوب از جنگلها ممنوع شد و برداشت درختان شکسته و افتاده را صرفا تا سال سوم برنامه توسعه ششم و سال ۱۳۹۹ مجاز دانسته و پس از آن هرگونه دخالت در جنگل باید بر اساس طرح مدیریت پایدار انجام می گرفت؛ طرح تنفس جنگل ها اعلام شد و هرگونه دخالت در این زمینه را منوط به ارایه طرح کرد.
🔹 کیادلیری گفت: برنامه هفتم نیز به همین منوال ادامه یافت و هرگونه بهره برداری چوبی از جنگل و برداشت درختان جنگلی را ممنوع کرد. تبصره یک ماده ۳۶ برداشت درختان حاشیه جاده و شکسته و افتاده را با تایید رییس سازمان منابع طبیعی مجاز دانسته که البته الزامی در برداشت وجود ندارد و صرفا این کار را در صورت ضرورت فنی کارشناسی امکانپذیر کرده است.
🔹 سرپرست معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: برداشت در حاشیه جاده های جنگلی که حدود و ثغور آن به هیچ وجه مشخص نیست و با توجه به اینکه حدود ۸ هزار کیلومتر جاده جنگلی وجود دارد، لذا می تواند بسیار خطرناک باشد. همچنین از ابهامات دیگر، واژه هایی مانند درختان خطرساز و افتاده است که بسیار بحث برانگیز است. ضمن اینکه اینگونه برداشت به هیچ عنوان پشتوانه علمی ندارد و از جنبه اکولوژیکی و اقتصادی نیز مورد بررسی قرار نگرفته است و تنها معبری را برای ورود به زمینهای جنگلی و قاچاق و بهره برداری فراهم می کند./ پام
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۵ آذر
🔹 نتایج توسعه دولت الکترونیک در تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری
✍ علی جعفری
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور
🔹 سالهای متمادی است که رهبر معظم انقلاب اسلامي در پيام نوروزي به ملت بزرگ و شريف ايران، چارچوبهای اصلي و راهبردهای پیش رو در سال جديد را براي مسئولين و مردم بيان ميفرمايند.
🔹 نامگذاری سالها بهتناسب ضرورتها و شرايط کشور صورت پذیرفته و تأکید ویژه ایشان همواره بر رفع مسائل کارآفرینی، اشتغال، تولید و بهرهوری با استفاده علم، نوآوری و فناوری است.
🔹 در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۳ (جهش تولید با مشارکت مردم)، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در حوزه اختیارات وظایف خود اقدامات مؤثری در زمینه تسهیل مشارکت مردم در امر تولید را برنامهریزی و اجرایی نموده است.
🔹 یکی از خدمات این سازمان، استعدادیابی و تخصیص اراضی ملی و دولتی تحت تولی این سازمان جهت اجرای طرحهای کشاورزی و صنعتی است. هدف قانونگذار از این امر، تخصیص زمینهای ملی و دولتی کم استفاده یا غیرمولد برای اجرای طرحهای کشاورزی و صنعتی در راستای کاهش هزینههای تولید، افزایش بهرهوری، پیشرفت و گسترش عدالت است.
🔹 فرایند استعدادیابی و تخصیص اراضی ملی و دولتی، فرایندی پیچیده، فنی و حقوقی است که میبایست به طور همزمان بسیاری از مسائل را از زاویه نگاه زیستمحیطی، مالکیتی، اجتماعی و اقتصادی مدنظر قرار داده و بهترین عرصه را برای اجرای یک طرح کشاورزی یا صنعتی پیشنهاد کند. این فرایند به دلیل پیچیده بودن و برگزاری کمیتههای متعدد زمان زیادی را به خود اختصاص میدهد.
🔹 دفتر فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با رویکرد تسریع، تسهیل و ارتقا کیفیت انجام فرایند، اقداماتی در خصوص اصلاح فرایند، الکترونیکی نمودن و هوشمندسازی انجام امور، طراحی و پیادهسازی نموده است که تنها یکی از دستاوردهای آن کاهش میانگین مدتزمان پاسخگویی از ۳۱۳ روز در سال ۱۳۹۹ به ۴۷ روز در سال ۱۴۰۳ بوده است.
🔹 لازم به ذکر است میانگین مدتزمان پاسخگویی در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ با کاهش ۴۵ روزه همراه بوده که هوشمندسازی و ایجاد قواعد سیستمی، نقش بسزایی در این امر داشته است.
🔹 آمار نشان میدهد تخصیص اراضی برای طرحهای وابسته به کشاورزی نظیر احداث شهرک شیلاتی، پرورش میگو، مرغداری، پرورش گوسفند، گاوداری و... در هشت ماه نخست سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۲ با رشد بیش از ۶۰ درصدی از ۸۵۴۰ هکتار به مساحت ۱۳۸۰۰ هکتار رسیده است.
🔹 در زمینه طرحهای صنعتی نیز با تخصیص ۱۱۰۰۰ هکتار در هشت ماه نخست سال ۱۴۰۳ جهت اجرای طرحهایی نظیر احداث شهرکهای صنعتی، راه اندازی نیروگاههای تجدیدپذیر، صنایع وابسته به نفت و گاز، صنایع فلزی، صنایع ساختمانی و... در مقایسه با مدت مشابه در سال ۱۴۰۲ که میزان ۶۴۷۰ هکتار بوده رشد بیش از ۵۵ درصدی را نشان میدهد.
🔹 در بخش طرحهای کشاورزی نیز درخواستهای واصله برای اجرای طرحهایی نظیر احداث شهرکهای گلخانهای، احداث شهرکهای کشاورزی، کشت غلات، احداث باغات، احداث نخیلات، کشته پنبه، کشت زیتون و... در هشت ماه نخست سال تقریباً ثابت مانده و اراضی به مساحت ۳۵۰۰ هکتار به این امر اختصاص یافتهاند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۵ آذر
🔹 بهرهبرداری از جنگل و درختان جنگلی در برنامه هفتم ممنوع شده است
🔹 سخنگوی دولت امروز (سهشنبه) در نشست خبری خود در رابطه با یکی از سوالهای پرتکرار مردم راجع به قطع درختان جنگلهای هیرکانی که بیش از ۴۸ هزار نفر راجع به آن سوال کردهاند، اظهار کرد: بهرهبرداری از جنگل و درختان جنگلی به این شکل در برنامه هفتم ممنوع شده است، تبصرهای راجع به خروج درختان خشکیده وجود داشته است. این بحث دوگانه است؛ عده ای میگویند این درختان خشکیده زیست بومی ایجاد میکنند که نباید به آنها دست زد. عدهای میگویند این درخت خشک را در جای دیگری استفاده کنیم.
🔹 فاطمه مهاجرانی تصریح کرد: رویکرد فعال مردم در این مسائل میتواند بسیار مهم باشد و در رابطه با چنین دستاندازیهایی وزارت جهاد کشاورزی موظف به مراقبت است. تغییر رویکرد در وزارتخانه وجود دارد، افزایش مراقبتهای عموم مردم بسیار مهم است، دولتها به تنهایی توان حل مسائل را به تنهایی نخواهند داشت./ پاد
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۶ آذر
🔹پیگیری هفتگی مشکلات جنگلبانان در ارتباط تلفنی «خداقوت جنگلبان»
🔹 خداقوت جنگلبان، عنوان برنامه ای است که سه شنبه های هر هفته از سوی فرماندهی یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تنی چند از جنگلبانان یک استان بصورت تلفنی پیگیری می شود و فرمانده پس از شنیدن نظرات، پیشنهادات و مشکلات موجود در حوزه ماموریت جنگلبان به وی بایت زحمات اش خدا قوت می گوید.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور صبح امروز -سه شنبه- ششم آذرماه در حاشیه ارتباط تلفنی با جنگلبانی از شهرستان نوشهر در استان مازندران، از جنگلبانان به عنوان سربازان خط مقدم منابع طبیعی یاد کرد و افزود: این قشر زحمتکش در سخت ترین شرایط و با کمترین امکانات و تجهیزات خطرات را بجان خریده و به دفاع از جنگل ها و مراتع کشور میپردازند.
🔹 سرهنگ علی ملکی آهنگران همچنین گفت: ارتباط تلفنی من بیشتر با جنگلبانانی است که در مناطق بحرانی کشور کار حفاظت از منابع طبیعی را انجام می دهند و به طور مستقیم مسایل و مشکلاتی که در حوزه حفاظتی خود با آن مواجه هستند به یگان منابع طبیعی ستاد انتقال می دهند و قطعاً این مشکلات و کمبودها پیگیری خواهد شد.
🔹 وی همچنین اضافه کرد: این تلاش و زحماتی را که جنگلبانان در گشت و مراقبت های شبانه روزی متقبل می شوند در مقابل حقوقی که دریافت می کنند بسیار ناچیز است و تمام تلاش ما بر این است تا نسبت به تامین تجهیزات و امکانات حفاظتی و حقوق دریافتی جنگلبانان اتفاقات خوبی رقم بخورد./ پیام طبیعت
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۶ آذر
🔹 آغاز بذرپاشی گیاهان بومی در تفتان سیستان و بلوچستان
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: طرح کشت و احیای گونههای منحصر به فرد گیاهی منطقه مانند درمنه، آنغوزه، قیچ و انشان با هدف کشت و احیای گونههای گیاهی بومی با مشارکت شرکت پارس تأمین و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان در شهرستان تفتان آغاز شد.
🔹 ترحم بهزاد با اشاره به اینکه طرح مرتعداری و ارتقای پوشش گیاهی مورد توجه دولت است و هم اکنون در شهرستان تفتان به همت شرکت پارس تأمین عملیات کشت بذر گیاهان بومی در گستره یکهزار هکتار آغاز شده افزود: در سیستان و بلوچستان یکهزار و ۶۰۰ هکتار عملیات بیولوژیک و یکهزار و ۲۵۰ هکتار عملیات بیومکانیک جهت حفظ و اصلاح مراتع انجام میشود.
🔹 وی اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه و فصل هفت ماده ۳۲ برای مدیریت و حفظ مراتع کشور برای ۲۰ میلیون هکتار کار بیولوژیکی شامل کپه کاری، بذرپاشی، بذر و نهال کاری مدنظر بوده که در برنامه پنج ساله یک میلیون هکتار آن انجام شده و در یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار نیز عملیات بیومکانیک و ذخیره نزولات جوی و احداث هلالی انجام شده است.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی گفت: برنامه حفاظت و قرق مراتع در گستره ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار هکتار انجام و در سطح ۵۰ میلیون هکتار نیز اعمال مدیریت چرا صورت میگیرد./ ایرنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۷ آذر
🔹 طرح کاشت اکالیپتوس؛ راهکاری موثر برای مقابله با ریزگردها
🔹 در اقدامی مهم برای مقابله با پدیده ریزگردها و احیای منابع طبیعی، معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان و مدیران کل منطقه دو سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، صبح امروز (چهارشنبه) از شرکت کشت و صنعت امام خمینی(ره) شوشتر بازدید کردند.
🔹 این بازدید با هدف بررسی طرحهای احیای منابع طبیعی و به ویژه طرح کاشت اکالیپتوس انجام شد.
🔹 در این بازدید معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی با تاکید بر اهمیت احیای منابع طبیعی، مقابله با گرد و غبار و مدیریت کانونهای ریزگرد را یکی از چالشهای اصلی استان خوزستان دانست.
🔹 حسن وحید کاشت درختان مقاوم همچون اکالیپتوس را راهکاری موثر در این زمینه عنوان کرد و افزود: کاشت این گونه علاوه بر مهار ریزگردها و کاهش دما، به دلیل صرفه اقتصادی بالا در راستای طرح زراعت چوب، مورد حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است. اکالیپتوس ریشههای عمیقی دارد که به تثبیت خاک و جلوگیری از فرسایش کمک میکند و همچنین به عنوان یک بادشکن طبیعی عمل میکند.
🔹 وی در این بازدید بر اهمیت همکاری بین بخش دولتی و خصوصی در راستای احیای منابع طبیعی و مقابله با ریزگردها تاکید کرد.
🔹 وحید همچنین از طرح کاشت اکالیپتوس در کشت و صنعت امام خمینی(ره) به عنوان یک طرح موفق یاد کرد.
🔹 در ادامه این بازدید، مدیرعامل شرکت کشت و صنعت امام خمینی(ره)، معاون آبخیزداری و هیئت همراه را در بازدید از کارگاههای تولید زغال بریکت، کود کمپوست و اسانسگیری همراهی کرد.
🔹 در این بازدید، چالشهای موجود در این کارگاهها از جمله تامین مواد اولیه، بازاریابی محصولات و بهبود فرآیند تولید مورد بررسی قرار گرفت.
🔹 گفتنی است بازدید معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی از کشت و صنعت امام خمینی(ره) و تاکید بر طرح کاشت اکالیپتوس، نشان از عزم جدی مسئولین برای مقابله با پدیده ریزگردها و احیای منابع طبیعی دارد. این طرح میتواند به عنوان یک الگو برای سایر مناطق کشور در نظر گرفته شود و به بهبود وضعیت منابع طبیعی و محیط زیست کمک کند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۷ آذر
@frw_hamyar.pdf
991K
🔹 گزارش کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در خصوص «رسیدگی به شکایات در حوزه زمین خواری در اراضی منابع طبیعی و کشاورزی»
🔹 کمیسیون اصل ۹۰ آماری از وضعیت زمین خواری در صحن علنی مجلس ارائه داد. آمارها نشان میدهد در یک بازۀ زمانی ده ساله (۱۴۰۱-۱۳۹۲)، ۱۵۳۹۵۱ فقره زمینخواری به مساحتی معادل ۴۶۶ هزار و ۲۰۲ هکتار تصرف در منابع طبیعی (جنگلها و مراتع) شناسایی و برای آنها پرونده قضائی تشکیل شده که از حدود ۱۹۸ هزار هکتار آن با حکم مرجع قضائی، خلع ید شده است. به عبارتی در طی این بازه زمانی، روزانه حدود ۱۲۷ هکتار از سطح جنگلها و مراتع مورد زمینخواری قرار گرفته است.
🔹 طی سالهای ۱۳۹۴ الی ۱۴۰۲ حدود ۱/۲ میلیون هکتار از اراضی ملی با تشخیص کمیسیون رفع تداخلات، به عنوان اراضی مستثنیات شناخته شدهاند که با توجه به ضعفهای مترتب بر نحوه بررسی و تصمیمگیری کمیسیونهای رفع تداخلات در تشخیص حدود اراضی ملی و مستثنیات، به ویژه اقدام غیرقانونی برخی از کمیسیونهای رفع تداخلات در استفاده از عکسهای هوایی دهه ۷۰ برای تعیین نوعیت و حدود اراضی، قطعاً بخشی از زمینخواریها در اراضی ملی، قانونی جلوه داده شده است.
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۷ آذر
🔹 بهرهمندی ایران از ۳۰۰ میلیارد دلار بودجه تغییر اقلیم با پیوستن به توافقات جهانی
🔹 ایران برای بهرهمندی از ۳۰۰ میلیارد دلار بودجه سالانه مصوب ۲۹ امین نشست تغییر اقلیم سازمان ملل متحد (cop29) در طرحهای مربوط به کاهش گازهای گلخانهای و سازگاری با تغییر اقلیم خود، باید به برنامهها و توافقات جهانی بپیوند.
🔹 رییس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ضمن بیان این مطلب افزود: در ایران اقدامات زیادی برای کاهش گازهای گلخانهای در بخش کشاورزی و منابع طبیعی مانند توسعه کشت گلخانهای، کاشت یک میلیون هکتار جنگل در مناطق بیابانی، تقویت آبخوانها با استفاده از فعالیتهای آبخیزداری و طرح کاشت یک میلیارد درخت انجام شده و یا در شرف انجام است و برای بهرهمندی از منابع مالی مصوب در نشستهای تغییر اقلیم سازمان ملل متحد در توسعه این طرحها، ضروری است در مسیر برنامهها و توافقات جهانی حرکت کنیم و نخستین گام در این مسیر پیوستن به موافقنامه پاریس است.
🔹 حمیدرضا سلیمانی، ارایه برنامه مشارکت ملی در کاهش گازهای گلخانهای موسوم به (NDC) به دبیرخانه کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل را از دیگر گامها برای همسویی با برنامههای جهانی در این حوزه نام برد و اظهار داشت: ایران در سال ۲۰۱۴ در برنامه کاهش داوطلبانه گازهای گلخانهای موسوم به (INDC) شرکت کرد، اما هنوز برنامه مشارکت ملی خود (NDC) را به دبیرخانه کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد ارایه نداده است.
🔹 وی با بیان این که صندوق اقلیم سبز و صندوق سازگاری به عنوان دو بازوی مالی کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد عمل میکنند، تصریح کرد: بخشی از ۳۰۰ میلیارد دلار پولی که در ۲۹ امین نشست تغییر اقلیم سازمان ملل در باکوی آذربایجان برای کمک سالانه به کشورهای توسعه یافته و آسیبپذیر برای کاهش گازهای گلخانهای و سازگاری با تغییر اقلیم به مدت ۱۰ سال مصوب شده، از طریق صندوق اقلیم سبز و صندوق سازگاری در زمینه آموزش نیروی انسانی، ارتقای فناوری و رشد صنعت بیمه نیز هزینه خواهد شد.
🔹 رییس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی با ابراز امیدواری از این که ایران و به ویژه نمایندگان وزارت جهادکشاورزی و منابع طبیعی در نشست سال آینده کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل در برزیل (cop30) حضور پررنگی داشته باشند، گفت: تغییر اقلیم، منابع طبیعی و کشاورزی موضوعات فراسرزمینی هستند و کشورها در مجامع جهانی محیط زیستی علاوه بر بهرهمندی از منابع مالی، میتوانند تجربیات و فناوریهای خود را به یکدیگر منتقل و از آن منتفع شوند.
🔹 سلیمانی ادامه داد: ایران به عنوان یکی از کشورهای انتشار دهنده کربن، در حوزه جنگلکاری و درختکاری میتواند فعالتر عمل کند و به سمت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و پاک گام بردارد./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
۸ آذر