🔹 پنجره واحد مدیریت زمین؛ راهکاری نوین برای مقابله با زمین خواری
🔹 در پنجمین نشست شورای راهبری پنجره واحد مدیریت زمین که با حضور نمایندگانی از دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، وزارت اطلاعات، سازمان ملی زمین و مسکن، مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، سازمان فناوری اطلاعات، سازمان بازرسی کل کشور، سازمان امور اراضی و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار شد، سرپرست سازمان منابع طبیعی بر اهمیت برطرف نمودن موانع موجود در اتصال سامانههای مختلف به این پنجره واحد و تسریع اجرای طرح تاکید کرد.
🔹 حسن وحید لزوم شفافیت و یکپارچگی اطلاعات در این سامانه و جلوگیری از بروز مشکلات در پروندههای منابع طبیعی را امری ضروری دانست.
🔹 وی بر همکاری نزدیک و هماهنگ بین دستگاه های مختلف برای مقابله موثر با پدیده زمین خواری تاکید ویژه کرد.
🔹 وحید با اشاره به اینکه زمین خواری یکی از چالش های جدی حوزه منابع طبیعی است، بر ضرورت تلاش جمعی و یکپارچه دستگاههای مرتبط برای مقابله با این معضل پافشاری نمود.
🔹 وی با بیان اینکه پنجره واحد مدیریت زمین میتواند به عنوان یک ابزار قدرتمند در شفاف سازی اطلاعات و جلوگیری از معاملات غیرقانونی زمین عمل کند، لزوم بهره گیری حداکثری از این سامانه برای مقابله با زمین خواری را یادآور شد.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه پنجره واحد مدیریت زمین میتواند در مدیریت یکپارچه زمین و صدور مجوزها نقش موثری داشته باشد، افزود: با اجرای کامل این طرح، تمام مراحل صدور مجوزها به صورت الکترونیکی و شفاف ثبت شده و در دسترس خواهد بود. این امر موجب کاهش تخریب سرزمین و جلوگیری از تصرفات غیرقانونی خواهد شد.
🔹 معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی در ادامه این جلسه گفت: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین که به عنوان ابزاری قدرتمند برای مبارزه با زمینخواری و بهبود مدیریت اراضی طراحی شده است، پیشرفتهای چشمگیری داشته است که این سامانه با کاهش زمان پاسخگویی به استعلامات و استفاده از فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی، گام بزرگی در جهت شفافسازی و نظارت بر تغییرات اراضی برداشته است.
🔹 حسین میررجبی ضمن اشاره به حساسیت مقام معظم رهبری نسبت به موضوع زمینخواری، بر اهمیت پیگیری جدی این مسئله تاکید کرد.
🔹 وی با بیان اینکه این سامانه گامی بزرگ در جهت مبارزه با زمینخواری است، به چالشهایی همچون تخریب اراضی کشاورزی، محیط زیست و تبعیض در دسترسی به زمین اشاره کرد.
🔹 معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی خاطرنشان کرد: با این حال، برخی چالشها همچنان بر سر راه حفاظت از اراضی وجود دارد، کمبود نیروی انسانی و تجهیزات، تداخل وظایف دستگاهها از جمله این چالشها هستند.
🔹 میررجبی برای رفع این چالشها، از روسای دستگاههای متولی خواست تا شخصاً بر اجرای سامانه نظارت داشته باشند و از قوه قضاییه نیز درخواست کرد تا تعداد پروندههای ارجاعی به سامانه را افزایش دهد.
🔹 وی در خاتمه تصریح کرد: با وجود دستاوردهای قابل توجه، همچنان نیاز به تلاشهای بیشتر برای رفع چالشهای موجود و بهبود عملکرد این سامانه وجود دارد./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 یکپارچگی مدیریت زمین با پنجره واحد؛ شفافیت و نظارت بیشتر
🔹 در ادامه جلسه شورای راهبری زیرسامانه پایش پنجره واحد مدیریت زمین که با حضور رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی برگزار شد، بر لزوم تشدید تلاشها برای مقابله با زمینخواری تاکید شد.
🔹 به گفته سیدمحمود حسینی پور، زمین خواری همچنان یکی از بزرگترین چالش های کشور است و برای مقابله با آن نیازمند عزم ملی و همکاری همه جانبه دستگاه های اجرایی هستیم.
🔹 وی در این جلسه بر ضرورت اولویت بندی مناطق آسیب پذیر و تمرکز ویژه بر مناطقی که بیشتر در معرض خطر زمین خواری هستند تأکید کرد.
🔹 حسینی پور با اشاره به دغدغههای مقام معظم رهبری در خصوص زمینخواری، اذعان کرد که علیرغم تلاشهای صورت گرفته، این پدیده همچنان به عنوان یکی از مهمترین چالشهای کشور باقی مانده است.
🔹 وی با بیان اینکه زمین به عنوان یکی از مهمترین بسترهای سوءاستفاده مفسدان قرار دارد، بر ضرورت توجه بیشتر به این موضوع تأکید کرد.
🔹 رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی بر ضرورت تسریع در اجرای طرح کاداستر و استفاده حداکثری از ظرفیت سامانههای الکترونیکی تأکید کرد و همچنین، دستگاهها مکلف کردند تا گزارشهای دقیقی از اقدامات خود در این زمینه ارائه دهند.
🔹 حسینی پور بر لزوم انجام ارزیابی های دوره ای و دقیق از عملکرد دستگاه های مختلف در مقابله با پدیده شوم زمین خواری امری ضروری دانست.
🔹 وی با بیان اینکه این ارزیابی ها نقش کلیدی در شناسایی نقاط قوت و ضعف دستگاه ها و بهبود عملکرد آنها در این زمینه دارد، خواستار ارائه گزارش های شفاف و دقیق از سوی تمامی دستگاه های مسئول شد.
🔹 حسینیپور در پایان سخنان خود بر لزوم ایجاد یک تحول اساسی در مبارزه با زمینخواری تأکید کرد و از همه دستگاهها خواست تا با همدلی و تعامل بیشتر، برای تحقق این هدف تلاش کنند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 اصلاح و احیای ۲۰ میلیون هکتار از مراتع کشور
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در بازدید از طرح کپهکاری مراتع کاکان شهرستان بویراحمد گفت: اصلاح و احیای ۲۰ میلیون هکتار از مراتع کشور در برنامه هفتم توسعه هدفگذاری شده است.
🔹 ترحم بهزاد اظهار داشت: از ابتدای انقلاب تاکنون در ۶ میلیون هکتار از مراتع کشور عملیات احیا و اصلاح انجام گرفته و در برنامه هفتم توسعه اصلاح و احیای ۲۰ میلیون هکتار از مراتع کشور هدفگذاری شده است.
🔹 وی عنوان کرد: برای اجرای به موقع و رسیدن به اهداف ۲۰ میلیون هکتاری اصلاح و احیای مراتع در برنامه هفتم توسعه، یک برنامه پنج ساله را تدوین و سهم استانها را نیز مشخص کردهایم.
🔹 وی بیان کرد: در سال جاری برای کهگیلویه و بویراحمد تعهد احیای ۷۱۰۰ هکتار از مراتع استان پیشبینی شده است که به صورت مشارکتی، یعنی تامین بذر توسط اداره منابع طبیعی و کاشت آن توسط مردم و بهرهبرداران مراتع انجام میشود.
🔹 بهزاد افزود این تعهد استان شامل ۳۰۰۰ هکتار توسعه گیاهان دارویی و ۴۱۰۰ هکتار عملیات بیولوژیکی و بیومکانیکی (شامل گیاهان علوفهای) است.
🔹 دیدار مردمی و پاسخگویی به درخواستها و مشکلات بهرهبرداران مراتع استان، برگزاری دوره آموزشی تبیین سیاستها و دستورالملهای اجرایی بخش مرتع کشور و بازدید از مراتع استان از دیگر برنامههای سفر ترحم بهزاد، مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به استان کهگیلویه و بویراحمد بود./ تسنیم
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 برآورد ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای حفاظت فیزیکی از منابع طبیعی/ افزایش ۴۰ درصدی تعداد آتشسوزیهای جنگلی
🔹 فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، نیاز اعتباری برای حفاظت فیزیکی از منابع طبیعی را یک هزار تا ۱۵۰۰ میلیارد تومان در سال برآورد کرد.
🔹 سرهنگ علی ملکی آهنگران افزود: این میزان اعتبار برآورد شده برای تامین امکانات و تجهیزات پیشرفته و راهاندازی ناوگان اطفای حریق مانند پهپاد، ریزپرنده، بالگرد، بکارگیری هوش مصنوعی و همچنین آموزش نیروها به منظور مقابله و پیشگیری از حریق در عرصههای منابع طبیعی در نظر گرفته شده است.
🔹 وی اظهار داشت: امسال ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبارات تملک سرمایهای برای صیانت از عرصههای منابع طبیعی مصوب شده که از این میزان ۵۰ میلیارد تومان پرداخت و میان استانها توزیع شده و ۱۵۰ میلیارد دیگر نیز در مرحله مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه کشور است.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور ادامه داد: از ۵۰ میلیارد تومان اعتبار پرداخت شده، ۳۰ میلیارد تومان برای تامین تجهیزات و ۲۰ میلیارد تومان نیز برای تامین هزینههای ضروری عملیات در نظر گرفتهایم.
🔹 وی با بیان این که یگان حفاظت منابع طبیعی کشور باید ۱۳۴ میلیون هکتار از اراضی کشور را در برابر حریق، قاچاق چوب و افراد سوء استفاده کننده صیانت کند، تصریح کرد: از این سطح ۱۷.۶ میلیون هکتار جنگل، ۸۴.۸ میلیون هکتار مرتع و بیش از ۳۲ میلیون هکتار بیابان میباشد.
🔹 ملکی آهنگران درباره تعداد آتشسوزیها در عرصههای منابع طبیعی کشور در سال جاری گفت: در هفت ماهه نخست امسال ۲۰۲۲ فقره آتشسوزی در این عرصهها اتفاق افتاده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۰ درصد افزایش نشان میدهد.
🔹 وی افزود: سال گذشته ۱۴۴۸ فقره آتشسوزی در سطح منابع طبیعی داشتیم.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور خاطرنشان کرد: در هفت ماهه نخست سال جاری سطح سوخته شده بر اثر آتشسوزی ۴۶ هزار و ۵۷۳ هکتار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰۱ درصد افزایش داشته است.
🔹 وی تصریح کرد: ما طرح پیشگیری و مدیریت آتشسوزی در عرصههای منابع طبیعی را تدوین کردهایم که در آن تمام زوایای آتشسوزی دیده شده است.
🔹 ملکی آهنگران گفت: براساس برآوردها به ۴۱ پایگاه اطفای حریق شامل ۱۵ پایگاه اصلی و مابقی پایگاههای فرعی در کشور نیاز داریم، این در حالی است که اکنون ۹ پایگاه اصلی داریم که هفت مورد آن تکمیل شده است.
🔹 وی با بیان این که حفاظت از جنگلهای هیرکانی و زاگرسی به ترتیب اولویتهای یک و دوم یگان حفاظت منابع طبیعی هستند، اذعان داشت: بیش از ۶۰ درصد نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی در جنگلهای هیرکانی مشغول انجام وظیفه هستند و نزدیک به ۷۰ درصد اعتبارات نیز برای محافظت از این جنگلها استفاده میشود.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور با اذعان به این که بیش از ۹۵ درصد آتشسوزیها در جنگلهای زاگرس و در زیرآشکوب درختان بلوط روی میدهد، گفت: از ۱۱ استان زاگرسنشین، حفاظت از جنگلهای استانهای ایلام، کرمانشاه، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و فارس که بیشترین سطح را به خود اختصاص دادهاند، در اولویت حفاظت و تخصیص اعتبار قرار دارند.
🔹 وی اضافه کرد: با توجه به اعتباری که امسال در نظر گرفته شده، تامین تجهیزاتی مانند لباس و کفش ضدحریق، آتشکوب و دمنده را برای یگان حفاظت استانهای زاگرسی اختصاص دادهایم./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و وزیر جهاد کشاورزی
🔹 معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و وزیر جهاد کشاورزی ضمن دیدار درباره همکاریهای مشترک با یکدیگر گفتوگو کردند.
🔹 «شینا انصاری» عصر شنبه -سوم آذرماه - با حضور در وزارت جهاد کشاورزی ضمن دیدار با «غلامرضا نوری» درباره مهمترین مسائل و اهداف مشترک و همکاریهای بینسازمانی گفتوگو کرد.
🔹 نحوه تعامل میان سازمان محیط زیست و سازمان منابع طبیعی، تنوع زیستی و تقویت تعامل میان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارتخانه با سازمان و توسعه همکاریهای مشترک مهمترین محورهای گفتوگوی انصاری و نوری در این دیدار بود./ ایانا
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 انتصاب سرپرست سازمان منابع طبیعی
🔹 طی حکمی از سوی «غلامرضا نوری قزلجه» وزیر جهاد کشاورزی، «علی تیموری» به سمت سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور منصوب شد.
🔹 قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور مجلس، مدیرکل دفتر امور مجلس وزرات جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید، مدیرکل امور مجلس و مدیرکل حراست سازمان حفاظت محیط زیست، معاون برنامه ریزی و توسعه مدیریت سازمان شیلات ایران و معاون اداری و مالی یکی از شرکت های فنی عمرانی وابسته به شهرداری تهران از جمله سوابق مدیریتی تیموری است.
🔹 وی دارای مدرک تحصیلی کارشناسی مدیریت، کارشناسی ارشد حقوق محیط زیست، کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی و دکترای مدیریت است.
🔹 در مراسم تودیع و معارفه که صبح امروز -یکشنبه ۴ آذرماه- در محل وزارتخانه برگزار گردید، از خدمات «حسن وحید» سرپرست سابق سازمان منابع طبیعی قدردانی شد.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 سرپرست جدید سازمان منابع طبیعی معارفه شد
🔹 غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی در حکمی «علی تیموری» را به سمت «سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور» منصوب کرد.
🔹 در این حکم آمده است؛ انتظار است با بهرهگیری از توان نیروهای متخصص و متعهد آن سازمان و با همکاری و تعامل با معاونین، مدیران، روسای سازمانها، موسسهها و شرکتها، در انجام وظایف گامهای موثری بردارید.
🔹 همچنین امید است با اتکال به خداوند متعال در تحقق منویات رهبر معظم انقلاب و منشور اخلاقی کارگزاران دولت چهاردهم برای تحقق اهداف دولت در انجام وظایف و امور محوله موفق و موید باشید.
🔹 گفتنی است؛ وزیر جهاد کشاورزی در مراسم تودیع و معارفه، از خدمات حسن وحید سرپرست سابق سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور قدردانی کرد./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 هویت سازمان منابع طبیعی، یک قرن فعالیت اوست
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی و ابخیزداری کشور عصر امروز - یکشنبه - چهارم آذر ماه در مراسم معارفه خود در شورای مدیران سازمان منابع طبیعی گفت: سازمان منابع طبیعی یک قرن قدمت دارد و این پیشینه هویت این سازمان و کارکنان آن است.
🔹 دکتر علی تیموری افزود: این سازمان یک سازمان تخصصی و فنی است و در طول فعالیت های خود با فراز و فرودهایی همراه بود و باید با خرد جمعی و فناوری و دانش جدید اهداف منابع طبیعی را پیش ببریم.
🔹 وی گفت: منابع طبیعی امروزه با چالش های زیادی مواجه است و این مشکلات از درون خود سازمان نیست بلکه مسایل اجتماعی و اقتصادی جامعه در آن نقش دارد.
🔹 تیموری رفع تداخلات را یکی از چالش ها برشمرد و افزود: باید این مشکلات ساماندهی و حل شود تا حاکمیت و اقتدار منابع طبیعی معلوم گردد.
🔹 سرپرست جدید سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه فرهنگ سازی و آموزش را امری مهم در منابع طبیعی برشمرد و خاطر نشان کرد: منابع طبیعی با مردم می تواند به اهداف خود دست پیدا کند و توجه به نظرات تشکلات و سازمان های مردم نهاد در جلسات تصمیم گیری ها می تواند بسیار تاثیر گذار باشد.
🔹 تیموری همچنین اشاره کرد که اولویت نخست سازمان منابع طبیعی حفاظت است و برای حفاظت بهتر باید منافع مردم را با منافع منابع ملی گره بزنیم.
🔹 وی سرانجام نیروی انسانی را به عنوان سرمایه ارزشمند سازمان برشمرد و افزود: صداقت و پاکدستی ملاک خدمت ما در منابع طبیعی خواهد بود./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 رد لایحه «حفاظت رودخانهها و کاهش خطرات سیل» در کمیسیون کشاورزی مجلس
🔹 سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در تشریح جزئیات جلسه امروز این کمیسیون عنوان کرد: امروز در کمیسیون دو دستور مهم را داشتیم که یکی از آنها لایحه حفاظت رودخانهها و کاهش خطرات سیل بود؛ با توجه به اینکه نظرات مخالفی از سمت خود دولت خصوصاً سازمان منابع طبیعی درباره این لایحه وجود داشت و نسبت به این لایحه نظریاتی داشتند و با توجه به اینکه در بررسی جزئیات آن در کمیسیون کلیت همکاران حاضر در کمیسیون نسبت به رد این لایحه نظر مثبت داشتند، در نهایت این لایحه به تصویب کمیسیون کشاورزی نرسید.
🔹 سمیه رفیعی افزود: یکی از دلایل اصلی رد لایحه این بود که عمده تمرکز آن بر محور مالکیت اراضی و عرصه رودخانهها و انتقال مالکیت آن به وزارت نیرو بود./ ایسنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
همیار طبیعت
🔹 دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و وزیر جهاد کشاورزی 🔹 معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محی
🔹 جزییات دیدار رییس سازمان حفاظت محیط زیست با وزیر جهاد کشاورزی درباره مساله برداشت درختان شکسته افتاده در جنگلهای هیرکانی
🔹 شینا انصاری، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با غلامرضا نوری، وزیر جهاد کشاورزی، شنبه گذشته (سوم آذر ۱۴۰۳) دیدار و گفتوگو کرد.
🔹 در این دیدار علاوه بر گفتگو درباره همکاریهای مشترک، شینا انصاری به نامه اخیر سرپرست سابق سازمان منابع طبیعی در مورد تجویز برداشت درختان شکسته افتاده در جنگل های هیرکانی اشاره کرد و گفت: این مساله باعث ایجاد حساسیت های جدی در بین کارشناسان و افکار عمومی شده و این اجازه برداشت میتواند باعث افزایش قاچاق و برداشتهای غیراصولی در جنگل های هیرکانی شود.
🔹 در این دیدار وزیر جهاد کشاورزی نیز بعد از طرح مباحث کارشناسی در این خصوص، دستور بررسی دوباره این طرح را تا زمان برطرف شدن ابهامات کارشناسی صادر کرد و افزود: نگرانی های مردم و کارشناسان باید در این زمینه برطرف شود.
🔹 در این جلسه همچنین سرپرست معاونت آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با ارایه توضیحاتی در مورد تاریخچه امکان برداشت درخت های شکسته افتاده، گفت: در سال ۱۳۹۲ بر اساس مصوبه هیات وزیران هرگونه امکان برداشت از جنگل ها بر اساس طرح های قدیم ممنوع شد و امکان برداشت، فقط بر اساس طرح های جدید و مطابق با معیارهای پایداری در جنگل ها امکان پذیر میشد.
🔹 هادی کیادلیری افزود: اما این مصوبه امکان برداشت درختان شکسته افتاده را فراهم می کرد که این مساله نیز در آن زمان با اعتراض کارشناسان روبه رو شد زیرا از نظر اکولوژیک بسیار حائز اهمیت هستند.
🔹 وی تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه نیز برداشت چوب و هرگونه بهره برداری چوب از جنگلها ممنوع شد و برداشت درختان شکسته و افتاده را صرفا تا سال سوم برنامه توسعه ششم و سال ۱۳۹۹ مجاز دانسته و پس از آن هرگونه دخالت در جنگل باید بر اساس طرح مدیریت پایدار انجام می گرفت؛ طرح تنفس جنگل ها اعلام شد و هرگونه دخالت در این زمینه را منوط به ارایه طرح کرد.
🔹 کیادلیری گفت: برنامه هفتم نیز به همین منوال ادامه یافت و هرگونه بهره برداری چوبی از جنگل و برداشت درختان جنگلی را ممنوع کرد. تبصره یک ماده ۳۶ برداشت درختان حاشیه جاده و شکسته و افتاده را با تایید رییس سازمان منابع طبیعی مجاز دانسته که البته الزامی در برداشت وجود ندارد و صرفا این کار را در صورت ضرورت فنی کارشناسی امکانپذیر کرده است.
🔹 سرپرست معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: برداشت در حاشیه جاده های جنگلی که حدود و ثغور آن به هیچ وجه مشخص نیست و با توجه به اینکه حدود ۸ هزار کیلومتر جاده جنگلی وجود دارد، لذا می تواند بسیار خطرناک باشد. همچنین از ابهامات دیگر، واژه هایی مانند درختان خطرساز و افتاده است که بسیار بحث برانگیز است. ضمن اینکه اینگونه برداشت به هیچ عنوان پشتوانه علمی ندارد و از جنبه اکولوژیکی و اقتصادی نیز مورد بررسی قرار نگرفته است و تنها معبری را برای ورود به زمینهای جنگلی و قاچاق و بهره برداری فراهم می کند./ پام
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 نتایج توسعه دولت الکترونیک در تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری
✍ علی جعفری
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور
🔹 سالهای متمادی است که رهبر معظم انقلاب اسلامي در پيام نوروزي به ملت بزرگ و شريف ايران، چارچوبهای اصلي و راهبردهای پیش رو در سال جديد را براي مسئولين و مردم بيان ميفرمايند.
🔹 نامگذاری سالها بهتناسب ضرورتها و شرايط کشور صورت پذیرفته و تأکید ویژه ایشان همواره بر رفع مسائل کارآفرینی، اشتغال، تولید و بهرهوری با استفاده علم، نوآوری و فناوری است.
🔹 در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۳ (جهش تولید با مشارکت مردم)، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در حوزه اختیارات وظایف خود اقدامات مؤثری در زمینه تسهیل مشارکت مردم در امر تولید را برنامهریزی و اجرایی نموده است.
🔹 یکی از خدمات این سازمان، استعدادیابی و تخصیص اراضی ملی و دولتی تحت تولی این سازمان جهت اجرای طرحهای کشاورزی و صنعتی است. هدف قانونگذار از این امر، تخصیص زمینهای ملی و دولتی کم استفاده یا غیرمولد برای اجرای طرحهای کشاورزی و صنعتی در راستای کاهش هزینههای تولید، افزایش بهرهوری، پیشرفت و گسترش عدالت است.
🔹 فرایند استعدادیابی و تخصیص اراضی ملی و دولتی، فرایندی پیچیده، فنی و حقوقی است که میبایست به طور همزمان بسیاری از مسائل را از زاویه نگاه زیستمحیطی، مالکیتی، اجتماعی و اقتصادی مدنظر قرار داده و بهترین عرصه را برای اجرای یک طرح کشاورزی یا صنعتی پیشنهاد کند. این فرایند به دلیل پیچیده بودن و برگزاری کمیتههای متعدد زمان زیادی را به خود اختصاص میدهد.
🔹 دفتر فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با رویکرد تسریع، تسهیل و ارتقا کیفیت انجام فرایند، اقداماتی در خصوص اصلاح فرایند، الکترونیکی نمودن و هوشمندسازی انجام امور، طراحی و پیادهسازی نموده است که تنها یکی از دستاوردهای آن کاهش میانگین مدتزمان پاسخگویی از ۳۱۳ روز در سال ۱۳۹۹ به ۴۷ روز در سال ۱۴۰۳ بوده است.
🔹 لازم به ذکر است میانگین مدتزمان پاسخگویی در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ با کاهش ۴۵ روزه همراه بوده که هوشمندسازی و ایجاد قواعد سیستمی، نقش بسزایی در این امر داشته است.
🔹 آمار نشان میدهد تخصیص اراضی برای طرحهای وابسته به کشاورزی نظیر احداث شهرک شیلاتی، پرورش میگو، مرغداری، پرورش گوسفند، گاوداری و... در هشت ماه نخست سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۲ با رشد بیش از ۶۰ درصدی از ۸۵۴۰ هکتار به مساحت ۱۳۸۰۰ هکتار رسیده است.
🔹 در زمینه طرحهای صنعتی نیز با تخصیص ۱۱۰۰۰ هکتار در هشت ماه نخست سال ۱۴۰۳ جهت اجرای طرحهایی نظیر احداث شهرکهای صنعتی، راه اندازی نیروگاههای تجدیدپذیر، صنایع وابسته به نفت و گاز، صنایع فلزی، صنایع ساختمانی و... در مقایسه با مدت مشابه در سال ۱۴۰۲ که میزان ۶۴۷۰ هکتار بوده رشد بیش از ۵۵ درصدی را نشان میدهد.
🔹 در بخش طرحهای کشاورزی نیز درخواستهای واصله برای اجرای طرحهایی نظیر احداث شهرکهای گلخانهای، احداث شهرکهای کشاورزی، کشت غلات، احداث باغات، احداث نخیلات، کشته پنبه، کشت زیتون و... در هشت ماه نخست سال تقریباً ثابت مانده و اراضی به مساحت ۳۵۰۰ هکتار به این امر اختصاص یافتهاند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 بهرهبرداری از جنگل و درختان جنگلی در برنامه هفتم ممنوع شده است
🔹 سخنگوی دولت امروز (سهشنبه) در نشست خبری خود در رابطه با یکی از سوالهای پرتکرار مردم راجع به قطع درختان جنگلهای هیرکانی که بیش از ۴۸ هزار نفر راجع به آن سوال کردهاند، اظهار کرد: بهرهبرداری از جنگل و درختان جنگلی به این شکل در برنامه هفتم ممنوع شده است، تبصرهای راجع به خروج درختان خشکیده وجود داشته است. این بحث دوگانه است؛ عده ای میگویند این درختان خشکیده زیست بومی ایجاد میکنند که نباید به آنها دست زد. عدهای میگویند این درخت خشک را در جای دیگری استفاده کنیم.
🔹 فاطمه مهاجرانی تصریح کرد: رویکرد فعال مردم در این مسائل میتواند بسیار مهم باشد و در رابطه با چنین دستاندازیهایی وزارت جهاد کشاورزی موظف به مراقبت است. تغییر رویکرد در وزارتخانه وجود دارد، افزایش مراقبتهای عموم مردم بسیار مهم است، دولتها به تنهایی توان حل مسائل را به تنهایی نخواهند داشت./ پاد
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت