🔹 پیشبینی افزایش سهم زراعت چوب به ۵۰ درصد در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت
🔹 مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت پیشبینی کرد با استقبال مردم و بخش خصوصی، سهم زراعت چوب در این طرح از ۳۰ درصد به حدود ۵۰ درصد خواهد رسید.
🔹 رضا احمدی افزود: با توجه به مطالعات صورت گرفته توسط موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، مناطق مناسب اجرای این طرح مشخص شده و با توجه به این که زراعت چوب، یک فعالیت اقتصادی و درآمدزا است از این رو در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، یک جهاد غیرقابل وصف با مشارکت مردم و مسوولان در این حوزه اتفاق افتاده و تقاضا در مناطق مستعد برای زراعت چوب رو به افزایش گذاشته است.
🔹 وی ادامه داد: کاشت درختان سریعالرشد و زودبازده در حاشیه اراضی آبی کشاورزی اشخاص، اراضی مستعد شرکتها و صنایع بخش خصوصی و برخی دستگاهها و نهادها به زراعت چوب در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت اختصاص یافته و در این اراضی به منظور تامین آب پایدار برای آبیاری نهالهای کاشته شده با اخذ مجوز قانونی از وزارت نیرو توسط اشخاص حقیقی و یا حقوقی از آب خام، پسابهای شهری و صنعتی بازچرخانی شده و زهآب کشاورزی استفاده میشود.
🔹 مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت تصریح کرد: برای زراعت چوب در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، در شمال کشور نهالهای سریعالرشد مانند گونههای صنوبر که مورد تایید موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور است و در اراضی جنوب کشور به ویژه در استان خوزستان بیشتر گونه اکالیپتوس مورد استفاده قرار میگیرد.
🔹 وی درباره آبیاری نهالها در زراعت چوب با توجه به کمآبی در کشور اذعان داشت: ما سیستم آبیاری قطرهای و بارانی را در این طرح حائز اهمیت میدانیم و موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور به عنوان کمیته علمی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و پژوهشکده آبخیزداری و حفاظت خاک با همکاری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، زمینههایی را فراهم کردهاند تا با استفاده از روشهای نوین آبخیزداری و آبخوانداری، پرورش نهال در نهالستانهای استاندارد و مقاومسازی و تابآوری نهالهای تولیدی در برابر گرما و کمآبی، تنظیم زمان کاشت و مکانیابی درست و علمی عرصههای کاشت و با ترکیب این روشها، مصرف آب در زراعت چوب بهینه شود.
🔹 احمدی اضافه کرد: در گذشته برای هر هکتار زراعت چوب با توجه به شرایط منطقه و درصد تبخیر و نفوذ آب، ۱۲ هزار مترمکعب تا ۱۵ هزار مترمکعب آب به صورت غرقابی و سنتی مصرف میشد، اما اکنون با اقدمات انجام شده و راهکارهای علمی و بکارگیری روشهای آبیاری زیرسطحی، قطرهای، بارانی، مهپاش، مصرف آب به کمتر از یک هزار مترمکعب در هر هکتار کاهش یافته است.
🔹 وی با بیان این که در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، کشاورزی حفاظتی به طور دقیق اجرا میشود، گفت: این طرح بدون شخم زدن و زیرو رو کردن خاک و تنها با چالهکنی برای کاشت نهال اجرا میشود و تردد ماشینآلات کشاورزی نیز به طور قابل ملاحظهای کاهش مییابد، زیرا در فصلهای پاییز و زمستان از آب سبز یا آب باران و در فصلهای مورد نیاز از روشهای نوین آبیاری قطرهای، بارانی و تیپ برای درختان زراعت شده استفاده میشود./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 سرانه فضای سبز کشور به ۲۵۰۰ مترمربع افزایش می یابد
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور امروز -دوشنبه- بیست و چهارم دی ماه همزمان با فرا رسیدن ۱۳رجب، سالروز ولادت با سعادت امیرالمومنین حضرت علی (علیه السلام)، پس از کاشت نهال در پویش درختکاری «به نام پدر» گفت: نهالکاری به عنوان یک فرهنگ در کشور جا افتاده که هدف آن حفظ سرانه سبز کشور است و طبق آمار، سرانه فضای سبز در ایران ۱۷۰۰ مترمربع می باشد، در حالیکه سرانه فضای سبز در دنیا بیش از ۵ هزار مترمربع است که این میزان سرانه مصرف را باید به ۲۵۰۰ مترمربع برسانیم، که با کمک این پویشها میتوان در تقویت و افزایش سرانه فضای سبز کشور قدمی بزرگ برداشت.
🔹 علی تیموری اعلام کرد: این پویش امروز در سراسر کشور با مشارکتهای مردمی برگزار میشود.
🔹 وی افزود: منابع طبیعی در زمینه کاشت یک میلیارد درخت کار بزرگ و ارزشمندی انجام داده است و این طرح و پویش درختکاری به نام پدر باید با بکارگیری همه ظرفیتها با قدرت هرچه تمامتر پیش برود و این سازمان، برای شرکت مردمی در پویش درختکاری به نام پدر و قدردانی از زحمات پدران ایران، شرایطی را نیز فراهم کرده است.
🔹 تیموری در ادامه تصریح کرد: ترویج سنت حسنه درختکاری و درختداری، کاشت نهال به یاد بزرگ مردان و پدران ایران اسلامی، ایجاد عزم و جذب مشارکت ملی در حفاظت از طبیعت از اهداف مهم این پویش است که در راستای اجرای طرح مردمی تولید و کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال در کشور برگزار میشود.
🔹 گفتنی است: طرح کاشت یک میلیارد درخت، یک طرح اجتماعی و فراگیر در کشور است و تفاهمنامههای زیادی برای اجرای این طرح با سازمانها، وزارتخانهها و صنایع منعقد شده و تعهداتی را برای این نهادها ایجاد کرده و تشکلهای مردمنهاد نیز میتوانند بر تعهدات ایجاد شده نظارت کنند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 آغاز پویش درختکاری «به نام پدر» در سالروز ولادت امام علی (ع)
🔹 در راستای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و به مناسبت سالروز ولادت امام علی (ع) و روز پدر، پویش درختکاری «به نام پدر» امروز همزمان در سراسر کشور آغاز شد.
🔹 مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در امور مجلس صبح امروز بیست و چهارم دی ماه در برنامه «سلام خبرنگار» صدا و سیما در این خصوص گفت: به مناسبت میلاد حضرت امیرالمومنین علی (ع) و روز پدر و در راستای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت در سراسر کشور، پویش رسمی در ۴۴۰ شهرستان و در تمامی روستاها و مدارس کشور برگزار میشود.
🔹 مصطفی نوری اظهار داشت: با توجه به گرمایش زمین، شرایط اقلیم و تغییرات آب و هوایی اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت برای کشور بسیار حایز اهمیت است و به همین منظور امروز در ۴۴۰ شهرستان کاشت نهال اجرایی میشود و با توجه به ظرفیت هر شهرستان و روستا، منابع طبیعی استان آمادگی برای تامین نهال در آن منطقه را دارد.
🔹 مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی در امور مجلس با بیان این که تا پایان امسال بالغ بر ۵۰ میلیون نهال در عرصههای منابع طبیعی کشور آماده کشت نهال داریم، افزود: ۱۷۰ میلیون از نهالهای تولیدی امسال و حدود ۴۵ میلیون از نهالهای تولیدی سال گذشته آماده انتقال به عرصه است که این تعداد نهال به مرور و با توجه به میزان مشارکتها به عرصههای کشور منتقل خواهد شد.
🔹 وی افزود: انتظار میرود که در سالهای پایانی دوره چهار ساله اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد، میزان نهالکاری، روند بیشتر داشته باشد و انتظار تراکم بیشتری در کاشت نهال را خواهید داشت.
🔹 نوری در ادامه درباره مشارکت امروز مردم در پویش درختکاری به نام پدر گفت: امروز به طور مستقیم مردم میتوانند برای کاشت نهال یکی به آدرسهای سازمان منابع طبیعی مراجعه کنند در این آدرسها محلهای اجرایی یعنی مشارکت کنندهها نوشته شده است، در آن محل حاضر و در این پویش شرکت کنند.
🔹 وی اظهار داشت: هر کسی در هر جایی در هر شرایطی میتواند کاشت نهال را داشته باشد حتی اگر خواستند در زمینی که در اختیار مالک خود افراد باشد میتوانند به ادارات منابع طبیعی منطقه خود مراجعه کنند تا نهال در اختیارشان قرار داده شود.
🔹 مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی در امور مجلس افزود: برنامه مراقبت و نگهداری از نهالها نیز در دستورالعملهایی تنظیم شده و در قالب بروشورهای در اختیار نهال کاران قرار داده میشود.
🔹 گفتنی است؛ طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت برای اجرا در یک بازه زمانی ۴ ساله از سال ۱۴۰۲ لغایت ۱۴۰۵ تدوین شده و مقرر است تا در هر سال ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور کاشته شود./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 اختصاص ردیف بودجه برای حفظ جنگلهای زاگرس
🔹 معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه از طرح ویژهای که جهت حفظ و احیای جنگلهای زاگرس در دستور کار قرار دارد، خبر داد.
🔹 حمید پورمحمدی در یاسوج و در پاسخ به سوالی مبنی بر راهکارها و برنامههای سازمان برنامه و بودجه جهت حفظ و احیای جنگلهای زاگرس گفت: دو روز پس از انتصاب به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، به دلیل شناختی که از جنگل های زاگرس داشته و با اطلاع از آسیبهایی که در اثر آتش سوزی و آفتها به این جنگلها وارد میشوند، اقدام ویژه را دستور کار قرار دادم.
🔹 وی افزود: در شرایط کنونی و بر اثر حوادث، روز به روز از تراکم این جنگلها کاسته شده و سرمایه ملی را از دست میدهیم.
🔹 رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در این اقدام، نماینده ویژهای تعیین شد که این نماینده، همکاری و همفکری ویژهای با مقامات استانهای زاگرس نشین و با دانشگاهها و مراکز بینالمللی برقرار کرد.
🔹 وی ادامه داد: پس از این همکاری و همفکری برنامهای در حال تدوین است تا میزان آسیب وارده به جنگلهای زاگرس را به حداقل برسانیم.
🔹 پورمحمدی در ادامه با اشاره به نتایج این کار گفت: انعکاس آن را میتوان در تامین بودجه دانست که ردیفی برای حفظ و احیای جنگلهای زاگرس دیده میشود و معلوم شود برای مقابله با تهدیدهای جنگلهای زاگرس از جمله آفت و آتش سوزی چه مقدار اعتبار نیاز داریم.
🔹 رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به این سوال که برآورد شما از میزان اعتبار لازم جهت حمایت، حفاظت و صیانت از جنگلهای زاگرس چقدر است، گفت: همه باید دست به دست هم بدهیم تا بتوانیم با استفاده از دانش بین المللی، تخصص دانشگاهیان و مشارکت مردم و البته منابع بودجهای سازمان برنامه و بودجه، به عنوان یک کار بلند مدت این ثروت ملی را حفظ کنیم./ پاد
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 الگوی بهره برداری صیانتی از ظرفیت مراتع
🔹 دهمین نشست تخصصی یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با عنوان «الگوی بهره برداری صیانتی از ظرفیت مراتع» یکشنبه ۳۰ دیماه ۱۴۰۳ با همکاری اندیشکده اقتصاد مقاومتی و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار میشود.
🔹«امنیت غذایی؛ کشاورزی بهرهور و تجارت تحریمناپذیر» موضوع یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی است. در نشستهای تخصصی همایش، مباحث مختلف حول این موضوع از منظر تصمیمگیری بررسی خواهد شد.
🔹 جهت حضور در نشست، حداکثر تا پایان روز شنبه ۲۹ دی نام، نام خانوادگی و کد ملی خود را به شماره 09032008184 به صورت پیامک ارسال نمایید.
🔹 پخش زنده: aparat.com/METT_IR/live
🔹 خبر: mett.ir/10207
🔹 سایت همایش: conf11.mett.ir
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
هدایت شده از همیار طبیعت
🔹 ۲۷ دی؛ سالروز ملی شدن جنگلها
🔹 به موجب تصویبنامه ۲۷ دی ۱۳۴۱ هیئت وزیران، جنگلهای ایران ملی شد.
🔹 ماده یک: از تاریخ تصویب این تصویبنامه قانونی، عرصه و اعیانی کلیه جنگلها، مراتع، بیشههای طبیعی و اراضی جنگلی کشور جزء اموال عمومی محسوب و متعلق به دولت است ولو اینکه قبل از این تاریخ افراد آن را متصرف شده و سند مالکیت گرفته باشند.
🔹 ماده دو: حفظ، احیا، توسعه منابع فوق و بهرهبرداری از آنها به عهده سازمان جنگلبانی ایران است.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
هدایت شده از همیار طبیعت
🔸 ۲۹ دی؛ سالروز شهادت جنگلبان شهید رضا ارغوان
🔸 رضا ارغوان متولد ۲۵ دی ۶۵ مامور قراردادی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بجنورد، در تاریخ ۲۹ دی ۱۳۹۱ حین گشت زنی در منطقه تنگه راز با یک دستگاه موتور سیکلت، مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفت و در حالی که دست و پای وی را با طناب بسته بودند، با ضربات چاقو به شهادت رسید.
🌹 روحش شاد، یادش گرامی باد
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
همیار طبیعت
🔹 مرتع و مرتعداری/ ۴ ✍ ترحم بهزاد مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور 🔹 مد
🔹 مرتع و مرتعداری/ ۵
✍ ترحم بهزاد
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور
🔹 اقلیم یکی از عوامل تعیینکننده مهم در تعیین وضعیت و ویژگیهای مراتع است و تأثیرات مختلفی بر پوشش گیاهی، کیفیت خاک و تولید علوفه دارد. در ادامه به بررسی ابعاد مختلف تأثیر اقلیم بر مراتع میپردازیم:
🔹 ۱- دما:
🔹 نقش درجه حرارت: تغییرات دما تأثیر مستقیمی بر رشد گیاهان و چرای دامها دارد. دماهای بالا میتوانند بر فرایند فتوسنتز تأثیر منفی بگذارند، در حالی که دماهای پایینتر ممکن است رشد گیاهان را متوقف کنند.
🔹 مدت زمان تابش آفتاب: گیاهانی که در مناطق گرم و آفتابی رشد میکنند معمولاً ویژگیهای خاصی دارند که آنها را برای شرایط دما و نور مناسبتر میسازد.
🔹 ۲- بارش:
🔹 میزان و الگوی بارش: بارندگی منبع اصلی رطوبت برای گیاهان است. تأثیر بارش بر مراتع شامل:
🔹 رشد پوشش گیاهی: میزان بارندگی بر تولید علوفه و تنوع گیاهی تأثیر میگذارد. بارندگی کافی باعث رشد خوب گیاهان و افزایش تولید علوفه میشود.
🔹 خشکسالی: خشکسالیهای مداوم میتواند به کاهش زیرنظامهای گیاهی و در نتیجه به فرسایش خاک و کاهش کیفیت مرتع منجر شود.
🔹 ۳- رطوبت:
🔹 رطوبت نسبی: رطوبت نسبی بالا میتواند به افزایش رشد گیاهان کمک کند، اما رطوبت زیاد نیز میتواند موجب بروز بیماریهای گیاهی گردد. از طرف دیگر، رطوبت پایین میتواند به خشکی خاک و کاهش رشد گیاهان منجر شود.
🔹 خاک و نفوذ رطوبت: نوع خاک و ظرفیت نگهداری آب نیز به شدت تحت تأثیر اقلیم قرار دارد. خاکهای شنی قادر به نگهداری آب کمتری هستند، در حالی که خاکهای رسی معمولاً دارای ظرفیت بالاتری برای نگهداری آب هستند.
🔹 ۴- وضعیت باد:
🔹 بینالمللی: باد میتواند باعث تبخیر سریع رطوبت از زمین و گیاهان شود، به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک. این موضوع میتواند به کاهش تولید علوفه و افزایش تنش آبی منجر شود.
🔹 توزیع دانه: وزش باد میتواند به پراکنش بذرها و انتقال مواد مغذی کمک کند، اما میتواند آسیبزا نیز باشد.
🔹 ۵- تغییرات اقلیمی:
🔹 تغییرات در الگوهای اقلیمی: تغییرات اقلیمی جهانی، از جمله گرم شدن کره زمین، میتواند منجر به تغییر الگوهای بارش، افزایش دما و تغییر در زمانهای رشد گیاهان شود. این تغییرات میتوانند تأثیر جدی بر نوع و کیفیت پوشش گیاهی دارند.
🔹 نقش تنوع بیولوژیکی: تغییرات اقلیمی میتواند به کاهش تنوع بیولوژیکی در مراتع منجر شود و در نتیجه تأثیرات منفی بر اکوسیستمها بگذارد.
🔹 ۶- اکوسیستمهای محلی:
🔹 یافتن گونههای مقاوم: گیاهان مختلف توانایی متفاوتی در برابر شرایط جوی دارند. در مناطق خشک، گونههای مقاوم به خشکی و دماهای بالا معمولاً بهتر رشد میکنند.
🔹وحفاظت از منابع: تغییرات آب و هوایی و تأثیرات آن بر مراتع نیاز به مدیریت و برنامهریزی دقیق دارد تا منابع طبیعی و اکولوژیکی حفظ شوند.
🔹 نتیجهگیری: تأثیر اقلیم بر مراتع یک موضوع پیچیده و چند بعدی است. برای حفظ و بهبود مراتع در شرایط تغییر اقلیم، ضروری است تا مدیریت پایدار و متناسب با شرایط اقلیمی محلی اتخاذ شود. این موضوع شامل پایش وضعیت اقلیمی، بهینهسازی چرای دام، انتخاب گونههای مناسب و اجرای شیوههای مدیریتی است که قابلیت تحمل و انعطافپذیری در برابر تغییرات اقلیمی را دارند.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 آخرین دستاوردهای سامانه پنجره واحد زمین ارائه شد
🔹 در دومین جلسه اتصال شهرداریها و دهیاریها به سامانه پنجره واحد زمین، ضمن تقدیر از معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و دبیر اجرایی این سامانه، آخرین دستاوردهای این سامانه مهم ارائه شد.
🔹 این رویداد که در سالن غدیر سازمان برنامه و بودجه کشور با حضور برخی مقامات کشوری و جمعی از صاحب نظران بخش خصوصی به همت سازمان نقشهبرداری کشور برگزار شد، بر اهمیت و کاربرد رو به رشد سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) در زندگی روزمره و بخشهای مختلف تاکید کرد.
🔹 در این مراسم، کارشناسان حوزه GIS به ارائه مقالات و نظرات خود پرداختند و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی نیز آخرین وضعیت سامانه پنجره واحد زمین را تشریح نمودند.
🔹 شایان ذکر است، در سومین رویداد روزGIS، از حسین میررجبی به عنوان نماینده سازمان منابع طبیعی و سامانه پنجره واحد زمین در حوزه برترین دستگاههای ملی مشارکت کننده در شاخص ملی ارزیابی عملکرد SDI تقدیر به عمل آمد.
🔹 در ادامه رویداد، پنلی اختصاصی به سامانه پنجره واحد زمین اختصاص یافت که در آن، علی عمویی، نماینده دبیر اجرایی پروژه سامانه پنجره واحد مدیریت زمین از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، به ارائه توضیحاتی درباره این سامانه پرداخت.
🔹 سامانه پنجره واحد زمین با هدف یکپارچهسازی اطلاعات زمین و تسهیل دسترسی به خدمات زمینمحور، گامی مهم در جهت شفافیت و بهبود مدیریت منابع طبیعی کشور محسوب می شود./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 انتصاب سرپرست ادارهکل منابع طبیعی استان مازندران منطقه ساری
🔹 طی حکمی از سوی «علی تیموری» سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، «علی باقری جامخانه» به عنوان سرپرست ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - ساری منصوب شد.
🔹 پیش از این «موسی مقیمی مهر» سرپرستی این ادارهکل را عهده دار بود و باقری نیز ریاست ادارات منابع طبیعی شهرستانهای بهشهر و نکا، جانشین یگان حفاظت و ریاست ادارات آموزش و بازرسی ادارهکل را در کارنامه کاری خود دارد.
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 جنگل هیرکانی منبع تامین چوب نیست!
🔹 معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در آیین تکریم و معارفه سرپرست جدید منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری اعلام کرد: اولویت نخست این سازمان حفاظت از عرصههای طبیعی و جنگلی است و جنگل هیرکانی منبع تامین چوب نیست.
🔹 نقی شعبانیان فرسایش خاک، ریزگردها، آلودگی آب و خاک، تغییر اقلیم و دهها موارد دیگر را از معضلات امروز منابع طبیعی برشمرد و اظهار کرد: اگر به دنبال بررسی ریشه این مشکلات باشیم اولین گزینه، کمتوجهی و بیتوجهی به منابع طبیعی است.
🔹 وی اعلام کرد: بنا بر آمارهای جهانی، سالانه ۱۵ میلیارد درخت را در دنیا از دست میدهیم و به عبارتی دیگر یکسوم درختان دنیا در معرض نابودی هستند، این معضل در کشورمان نیز شرایط بهتری ندارد.
🔹 معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی گفت: ایران ۱۴۶ میلیون هکتار عرصه منابع طبیعی دارد که جزو با ارزشترین عرصهها در جهان است که به لحاظ تنوع پوشش و نقش اکولوژی، بینظیر است، اما بدانید عمده عرصههای منابع طبیعی ایران در مناطق خشک و نیمه خشک قرار دارند که مسوولیت حفاظت را دو چندان میکند.
🔹 شعبانیان ادامه داد: سه میلیون هکتار از این عرصهها در خطه شمال وجود دارد که جزو با ارزشترینها است، بنابراین مسوولیت این خطه، سنگینتر است؛ معتقدم ظرفیت علمی و تحقیقاتی بسیار خوبی در این منطقه وجود دارد که باید آن را قدر دانسته و تقویت کنید.
🔹 معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی بیان داشت: کنشگران و حافظان عرصه های طبیعی همواره یک فرصت هستند، چرا که دلسوزانی هستند که باید از آنها بهره ببریم.
🔹 شعبانیان ادامه داد: تاکنون طرحهای منابع طبیعی با مدیریت پایدار به سرانجام نرسیده است، گرچه با سرعت خوبی در حال پیشروی است و استان مازندران نیز در این مقوله در کشور یک استان پیشرو است.
🔹 وی تاکید کرد: باید طرحهای مدیریت پایدار به سرانجام برسد و در کنار آن، طرح کاشت یک میلیارد درخت نیز باید با قوت در راستای حفاظت و احیای منابع طبیعی، پیش برود.
🔹 معاون جنگل سازمان منابع طبیعی یادآور شد: ظرفیت مراتع بسیار خوبی در استان مازندران وجود دارد که یک ظرفیت چرای بسیار خوبی را فراهم آورده که نیازمند مدیریت است.
🔹 بر اساس این گزارش، طرح مدیریت پایدار جنگل های شمال در اواخر سال ۱۳۹۹ عملیات اجرایی آن آغاز شد و مهم ترین اهداف آن پس از اجرای قانون تنفس جنگل های هیرکانی از اواخر سال ۱۳۹۵ و لغو قرارداد طرح های جنگلداری به منظور پیشگیری از هرگونه بهره برداری تجاری و صنعتی از چوب های جنگلی شمال کشور بود.
🔹 جنگلهای هیرکانی با ۱.۹ میلیون هکتار وسعت از آستارا در شمال استان گیلان شروع می شود و تا گُلیداغ در شرق استان گلستان به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 منابع طبیعی با حمایت و مشارکت مردم به اهداف خود می رسد
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور روز یک شنبه - سی ام دی ماه - در نود و دومین جلسه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، گفت: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت یک طرح اجتماعی و مردمی است و منابع طبیعی با کمک و حمایت مردم می تواند به اهداف خود دست پیدا کند.
🔹 علی تیموری افزود: این طرح در منابع طبیعی از سال ۱۴۰۲ آغاز شده است و با توجه به شرایط اقلیمی و پایین بودن سرانه فضای سبز کشور اجرای این طرح از اهمیت بسزایی برخوردار است و در فرآیند انجام این طرح اقداماتی که صورت می گیرد باید بر اساس دانش و کار فنی باشد.
🔹 تیموری از تشکیل یک کارگروه فنی با محوریت معاونت امور جنگل در ستاد سازمان خبر داد و خاطر نشان ساخت: این کارگروه آسیب ها و چالش های پیش روی طرح کاشت یک میلیارد درخت را شناسایی کرده و نسبت به رفع ایرادات اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.
🔹 وی در ادامه تصریح کرد: آمار و اطلاعاتی که از فرآیند انجام این طرح برای افکار عمومی و مردم ارسال می شود باید شفاف و متقن باشد.
🔹 تیموری با بیان اینکه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری یک سازمان فنی و تخصصی در کشور است، تاکید کرد: عملکرد و بازخوردهایی که از این سازمان در سطح جامعه نشر پیدا می کند باید تخصصی و کاملاً فنی و اجرایی باشد.
🔹 وی امر نظارت بر اجرای طرح های منابع طبیعی را بسیار مهم و اساسی دانست و یادآوری کرد: نهال هایی که از یک استان به استانی دیگر برای کاشت انتقال پیدا می کند حتماً باید با شرایط موجود منطقه سازگاری لازم را داشته باشد.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی در ادامه منابع اعتباری موجود در بخش منابع طبیعی را محدود خواند و اضافه کرد: برای پیشبرد اهداف منابع طبیعی باید از مسئولیت های اجتماعی و مشارکت مردم بهره مند شویم.
🔹 تیموری در بخش دیگری از سخنان خود، توجه به درخواست های مردمی و ارباب رجوع را امری مهم برشمرد و افزود: مشکلات مردم حتی المقدور باید در منابع طبیعی استان ها رسیدگی شود و پاسخ هایی که به مردم داده می شود باید سریع، شفاف و در چارچوب قانون باشد.
🔹 وی سرانجام به طرح توسعه زراعت چوب در کشور اشاره کرد و افزود: این طرح باید تقویت شود زیرا پشتیبان بزرگی برای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت خواهد بود./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت