⚫️⛔️📣لاغری ناگهانی ممنوع
🎾✍️کلیه علاقمندان طب اسلامی وسنتی بدانند لاغری ناگهانی یا بیش از حد مجاز بهیچ وجه توصیه نمیشود, چه آنکه موجب ضربه وعوارض جبران ناپذیری به بدن میگردد.💀
🎾✍️برخی عوارض معمولی آن عبارتند از: چروک روی پوست
پژمردگی پوست بالاخص پوست صورت
ایجاد حالت خطهایی روی پوست
ضربه وتضعیف اعضای رییسه و...
کمخونی و ضعف عمومی بدن
زود به زود بیمارشدن
و..
🎾رژیم هایی که بدون در نظر گرفتن مزاج شخص، غدا، وزمان طراحی شده اند خطرناک بوده و بدنتان را به ورطه ضعف ونابودی می کشاند.💀
به عنوان مثال:مصرف خیار وهندوانه، آب پرتقال، لیمو، مرغ و...را کم کالری می دانند وعامل لاغری، در حالی که تمام این قبیل مواد رطوبت را زیاد وچاق کننده بوده وبرای سرد مزاجان بسیار مضر است پس با طناب این رژیم ها که کم خونی ریرش مو، ضعف بینایی، بی حالی و...را به همراه دارد به چاه نروید.
🔴🔰بیماری هایی که موجب چاقی و مانع لاغر شدن هستند
✔️اگر یبوست دارید؛حتما" رفع یبوست کنید👌
✔️کم کاری تیروئید
✔️اضطراب و افسردگی
✔️کبد چرب
✔️یائسگی زودرس
✴️💠درمان چاقی در طب سنتی
⚫️🥺🤯چاقی بهنوعی انباشت فضولات در بدن است و معلوم است شهری که زبالهها و فضولاتش دفع نشود چه بلایی بر سرش میآید!!
🟢👌همانطور که در پستهای قبل اشاره شد درمان این انباشت فضولات و عدم تعادل ابتدائاً وابسته به اراده شخص است.
🟠 در طب سنتی، درمان ترکیبی از ورزش، رژیم غذایی، مسائل روحی روانی و تنظیم خواب و «اصلاح ورودی و خروجیهای بدن» است و اگر نیاز باشد نوبت به دارو میرسد!
✅ ابتدا هرکسی باید طبع خود را بشناسد و غلبه طبعی خود را نیز دریابد تا بتواند غذاخوردن، ورزش کردن و مسائل دیگر را برای خود تنظیم کند.
✅ورزش باید مداوم و مستمر باشد و به حدّی برسد که رنگ چهره به سمت سرخی برود و ضربان قلب و تنفّس افزایش یافته و تعریق صورت بگیرد. این ورزش کوتاه مدّت را در منزل نیز می توان اجرا کرد.
👌 فعالیت های عادی روزمره که باعث افزایش ضربان قلب نمی شود، جزء ورزش موردنظر ما نیست.
✅ورزش باید به آرامی شروع شده و برای چنددقیقه به حد متوسّط و شدید برسد و دوباره آرام آرام ملایم شده و به حالت عادی برگردد. بعد از ورزش هم از خوردن مایعات سرد باید به شدت اجتناب کرد.
✅ در مبحث غذا، هرکسی باتوجّه به طبع خویش، سن، جنس، میزان فعّالیت بدنی، فصل و عادت خویش باید عمل کند و مشاوره با کارشناس در این امر، راهگشاست.
✅💯👌 البته یک سری اصول و قوانین کلی وجود دارد که همه ناگزیر از رعایت آن آداب هستند:
🔸 مهمترین نکته بعد از رعایت حلال و طیّب خوردن و نگریستن به غذا(عبس/۲۴)، رعایت وعده های غذایی است. بهترین وعده ها، صبحانه و شام است که در ابتدای روز و شب، غذای کامل خورده می شود و از ریزه خواری پرهیز باید کرد.
🔸 سنّت اشتباه و غیرعلمی ناهار سنگین خوردن که امروزه رایج است، باعث عوارض زیادی شده است که همه به آن واقفند.
🔸البته فاصله بین مصرف شام و خوابیدن، حداقل باید ۳ ساعت باشد.
🔸شستن دست ها قبل و بعد از غذا،
روی زمین و سه زانو نشستن(پای آویزان در سر میز باعث انحراف جریان خون از سمت گوارش می شود)،
اندکی نمک چشیدن قبل و بعد از غذا،
پرهیز از مصرف مایعات یخ همراه غذا، پرهیز از متنوّع خوری در یک وعده،
با استرس و جلوی تلویزیون غذا نخوردن،
نخوابیدن بعد از غذا تا ۲ساعت،
آرام و کامل جویدن غذا
پرهیز از حرف زدن حین غذا
از آداب بسیار لازم الاجرا می باشد که به تدریج باید مؤدّب به آنها شد.
🔸طبق حدیث نبوی(ص) که فرمودند: «معده، خانه تمام بیماریهاست و پرهیز، سرآمد تمام درمان هاست.»؛
💯✍ما معتقدیم که در بروز تمام بیماریها حتّی آرتروز، رماتیسم، میگرن، پرفشاری خون و…..معده دخالت تام دارد. و تا زمانی که معده، غذای سالم و صالح برای کبد نفرستد، خون معتدل تولید نخواهد شد و اعضا به مرور زمان، دچار سوء مزاج و بیماری خواهند شد و وضع آن می شود که نباید!
✅ بعضی مواد برای معده، سم مهلک است و طبیعت از دریافت آن ها اکراه دارد؛ ازجمله غذاهای مانده، سوسیس و کالباس و همبرگر، سس مایونز، مواد کارخانه ای، گوشت مرغ سریع پرورش یافته، گوشت گاو چندین سال پیش ذبح و فریزشده، نوشابه، چیپس و پفک و……
✅ بعضی غذاها باید کمتر مصرف شود و با این حجمی که امروزه مصرف می شود، مضر است: برنج بدون سبوس، انواع روغن ها، نان سفید، شیرینی ها، سیب زمینی و….
✅بهترین غذاها، آنهایی است که کاملاً طبیعی درست شده باشد و از آن جمله است: نان گندم کامل مثل سنگک و نان جو، برنج قهوه ای(سبوسدار)، روغن زیتون و کنجد و حیوانی(به شروطی!)،جوانه حبوبات و غلات، میوه ها و سبزی های تازه فصل، لبنیات همراه با مصلح آن ها و گوشت گوسفند، بوقلمون و شتر(به میزان کم).
✅ غذاهایی مثل انواع سوپ ها، آش ها،آبگوشت، کاله جوش، غذاهای آبپز، فرنی، کاچی، حلواها، عدسی، خوراک لوبیا، نان و پنیر و سبزی، ارده شیره و ده ها مدل غذاهای ایرانی دیگر باید جایگزین فست فودها، غذاهای سرخ کردنی، برنج فراوان، نان سفید فراوان و نوشابه های رنگارنگ بی خاصیت شکم پرکن شود تا سلامتی به خانواده ایرانی باز گردد. عجیب است که شکم را سیر کنیم با سموم و بعد هزینه های گزاف صرف درمان کنیم!
✅ استفاده از علم مصلحات غذایی در بسیاری از موارد، کمک کننده است. مصلح، مادّه ای است که مضرّات احتمالی غذا را می گیرد و آن غذا یا دارو را به مقصد می رساند: زیره و زعفران برای برنج، زنیان و پونه و آویشن برای ماست، سیاهدانه وگردو برای پنیر، گلسرخ برای دوغ، نمک برای خیار، سیاه دانه وکنجد برای نان، آویشن برای عدسی، گلپر برای انار، گلاب و عسل برای شیر، سرکه برای عسل و…..
✅غذاهایی هستند که تأکید ویژه ای به مصرف روزانه آن ها البته با حجم کم در پزشکی ایرانی و اسلامی شده است: انجیر، زیتون، بادام درختی، عسل، کشمش، نخودچی، شیره انگور، خرما(در بعضی مناطق)، سبزی های تازه، سرکه(نوع خانگی و در ترکیب با شیرینی ها بصورت شربت) و….
✅حفظ تعادل مزاج و نتیجتاً نگاهداشت سلامتی، معلول عوامل فراوانی است که از آن جمله اند: خواب وبیداری، اعراض نفسانی، احتباس و استفراغ(تعریق، ادرار و مدفوع، حجامت و….)، آب و هوا، حرکت و سکون(ورزش) که فعلاً قصد پرداختن به آنها را نداریم و درجای خود بحث خواهد شد.
.
💯😊📣اطریفل مهزل تنها نسخه موثر بر چاقی پادشاه!
نسخه اصلی داروی اطریفل مهزل متعلق به یکی از حکماست که آن را بطور اختصاصی برای پادشاه زمان خود ابداع کرد، پادشاهی که اطبا با تجویز نسخههای مختلف از لاغر کردن او عاجز شده بودند و هیچ نسخهای در پادشاه موثر نمیافتاد!!!
.
💯💠✍چند نکته درباره عسل
۱. یک سوره در قرآن به نام «زنبور=نحل» است! در این سوره اشاره شده است که کار زنبور در ساخت عسل، برآمده از «وحی به زنبور عسل» است، این مطلب حکایت از شگفتی و رمزآلود بودن و عظمت کار زنبور است و اهمیت و عجایبی که در عسل است.
۲. در سوره نخل، از عسل به «شفای برای همه مردم= فیه شفاء للناس» یاد شده است، درحالیکه در قرآن آمده است خود قرآن فقط شفا برای مومنین است!!!
۳. احادیث بسیاری به این مضمون در مکتب ناب شیعه آمده است:
پیامبر اسلام (ص) فرمودند : « لم یستشف المریض بمثل شربۀ العسل » یعنی : بیمار به هیچ چیز مانند نوشیدن عسل شفاء پیدا نمی کند!
۴. حکما بر مشرف عسل تاکید دارند و برخی اصرار دارند همه یا بیشتر بیماریها را با عسل درمان کنند. خواص عسل حقیقتا خارج از شمارش است، خودتان میتوانید در سایتهای معتبر جستجویی بزنید و از این همه شگفتی و عنایت الهی لذت ببرید.
۵. مصرف عسل شیوههای مختلف دارد که بحثی مفصل است و نسخههایی از آن در کانال گذاشته شده است، مثلا در فومیسل و شونیسل و سرکهانگبین و فالوده سیب و پیاز_عسل و غیره، عسل یک پایه دارو و درمان است.
۶. عسل خوب در ایران زیاد است ولی متاسفانه تقلب در عسل هم کم نیست. ولی به قول استاد خیراندیش حتی اگر به زنبور شکر دادند و عسل گرفتند، باز هم غنیمت است. بهترین راه تشخیص عسل آزمایش یا تهیه از کندودار مطمئن است.
۷. قیمت عسل در ایران مفت است! شاید اگر عسل هم مثل بسیاری از غذاها و داروها گرفتار بازیهای مافیایی و زدوبندی بشود، قیمت هرنوع عسل از دومیلیون تومن فراتر رود!
۸. یادتان باشد: گوسفند نازنین علف میخورد و خودش تنها کیلو کیلو گوشت میآورد و چاق میشود، ولی یک کیلو عسل نتیجه تلاش هزاران زنبور است که ذره ذره شهد ناپیدا را جمعآوری میکنند و از آن عسل تولید میکنند، آن وقت قیمت یک کیلو گوشت گوسفندی با کلی دنبه و چربی و استخوان، بالای ۷۰۰_۸۰۰ هزار تومان است؛ و مردم سرش دعوا دارند؛ ولی برای خرید یک کیلو عسل ابا دارند که نیمی از آن قیمت را هزینه کنند!! و این خیلی عجیب است...
💠✍عسل خوراکی و درمانی
هردو عسل هستند و فرقی با هم ندارند، الا اینکه وقتی گفته میشود عسل درمانی، منظور تاکید بر ویژگی خاص آن نوع عسل در درمان است، وگرنه همه عسل ها خوراکی هستند و جنبه غذایی قوی دارند.
💠✍نام عسل
نام عسل بسته به این است که زنبورها در تولید عسل بیشتر از شهد چه گلی استفاده کرده باشند.
مثلا عسل گون عسلی است که بیش از هفتاد درصد آن با شهد گل گیاه گون تولید شده است.
پس وقتی میگوییم عسل سیاهدانه یا عسل زعفران، منظورمان این نیست که عسل را با سیاهدانه یا زعفران ترکیب کردهاند، بلکه منظور این است که آن بیشتر وزن آن عسل از شهد گل سیاهدانه یا زعفران تولید شده است.
💠✍از بهترین روشهای مصرف عسل
👌بهترین روش مصرف عسل این است که انگشت در عسل زده شود و لیسیده شود، یا به تعبیر امروزیها «روش حذب زبانی»، یعنی عسل در دهان نگهداشته شود ولی غورت داده نشود تا با بزاق دهان ترکیب شود و آرام آرام از طریق زبان جذب شود.
👌نکته این است که عسل نیازی به هضم و گوارش ندارد و بهخوبی جذب زبانی میشود.
👌یادمان باشد که اثر درمانی جذب زبانی عسل بسیار بالاتر از این است که مثل غذاها و داروهای دیگر غورت داده شود! مگر اینکه غرض از مصرف عسل رساندن آن به معده باشد، وگرنه برای تقویت سیستم ایمنی بدن و برای درمان بیماریهای مغز و قلب و غیره بهتر است بصورت جذب زبانی میل شود.