▫️سخنان ٤٩ سال پیش رهبر انقلاب در خصوص کنگره جهانی اربعین
🔹علیرضا پناهیان در جلسه مبلغین اربعین به یک جمله از رهبرانقلاب در سال 1350 اشاره کردند که مخاطبین کانال درخواست انتشار این جمله ارزشمند رهبر انقلاب را داشتند
🔻چهل و نه سال پیش، یعنی زمانی که هنوز مراسم اربعین، به شکوه امروز شکل نگرفته بود، حضرت آیتالله خامنهای در سال ۱۳۵۲ مصادف با روز جمعه ۲۰ صفر سال ۱۳۹۴ هجری قمری در جریان سلسله جلساتی در مسجد امام حسن (ع) در مشهد مقدس که به شرح و تفسیر خطبههای نهجالبلاغه اختصاص داشت، بهمناسبت تقارن با شب اربعین حسینی، تحلیلی تاریخی و جامع از چرایی اهمیت زیارت اربعین ارائه دادند. این بیانات را به شرح زیر میخوانیم:
🔹میدانید یکی از علائم ایمان زیارت اربعین است؟ بنده نمیدانم این روایت چقدر صحیح است، اصراری هم ندارم که بگویم معنای این روایت همین است که من گمان کردهام، واقعش هم این است که احتمال میدهم معنایش یکی از شقوق و احتمالات دیگری باشد که در این زمینه بیان میشود؛ امّا اگر این احتمال هم که من میگویم باشد، مؤیّد فراوانی دارد؛ «زیارة الاربعین».
🔸شیعه یک جمع متفرقی بود. یک جامعهای بود که در یک جا، در یک مکان زندگی نمیکردند. در مدینه بودند، در کوفه بودند، در بصره بودند، در اهواز بودند، در قم بودند، در خراسان بودند، اطراف و اکناف بلاد. اما یک روح در این کالبد متفرق و در این اجزا متشتت در جریان بود.
🔹مثل دانههای تسبیح یک رشته و یک نخ همه اینها را به هم وصل میکرد. چه بود آن رشته؟ رشته اطاعت و فرمانبری از مرکزیت تشیع، از رهبری عالی تشیع یعنی امام. همه این رشتهها به آنجا متصل میشد. قلبی بود که به همه اعضا فرمان میداد. و به این ترتیب تشیع یک سازمان و یک تشکیلاتی بود. ممکن بود دو نفر از حال هم خبر نداشته باشند اما بودند کسانی که از حال همه با خبر بودند. اطاعت و فرمانبری آنها به حساب بود، فریاد زدنشان از روی دستور بود، سکوتشان بر طبق نقشه بود.
🔸همه چیزشان با حساب بود. فقط یک عیبی کار آنها داشت و آن اینکه همدیگر را کمتر میدیدند. اهل یک شهر، شیعیان یک منطقه البته یکدیگر را میدیدند. اما یک کنگره جهانی لازم بود برای شیعیان روزگار ائمه (ع).
🔹این کنگره جهانی را معین کردند. وقتش را هم معین کردند. گفتند در این موعد معین در آن کنگره هر کس بتواند شرکت کند. آن موعد روز اربعین است و جای شرکت، سرزمین کربلا است. چون روح شیعه روح کربلایی است، روح عاشورایی است. در کالبد شیعه تپش روز عاشورا مشهود است. شیعه هر جا که هست دنبالهروی عاشورای حسین است. این هم که میبینی همه جا این تپشهایی که در شیعه مشهود شده، از آن مرقدِ پاک ناشی شده. این شعلههایی بوده که از آن روح مقدس و پاک و از آن تربت عالی مقدار سرکشیده. به جانها و روحها رسیده. انسانها را به گلولههای داغی تبدیل کرده و آنها را به قلب دشمن فرو برده.
🔸بنابراین مسئله اربعین یک مسئله مهمی است، اربعین یعنی میعاد شیعیان در یک کنگره بینالمللی و جهانی برای سرزمینی که خودش خاطرهانگیز است آن سرزمین. سرزمین خاطرهها است، خاطرههای باشکوه، خاطرههای عزیز، سرزمین شهدا، مزار کشتهشدگان راه خدا، اینجا جمع بشوند تشیع، پیروان تشیع و دست برادری و پیمان وفاداری هر چه بیشتر بدهند.
🔹اگر امروز هم بتوانند شیعیان آن سرزمین پاک و مقدس را یک چنین میعادی قرار بدهند. البته بسیار کار بجا و جالبی خواهد بود و همین دنبالهگیری از راهی است که از ائمه هدی (ع) به ما ارائه دادند.
🔻سخنرانی در مسجد امام حسن مجتبی (ع) / مشهد ۲۴ اسفند ۱۳۵۲
#ولایت
📔 #معرفی_کتاب| لیقوم الناس (درآمدی بر مولفههای قرآنی تحقق حکمرانی مردمپایه)
🔸 در این کتاب سعی شده است آیات قرآنی مرتبط با موضوع حکمرانی و خصوصاً نقش مردم در حکمرانی، مبتنی بر کتب تفسیری، بیانات امامین انقلاب و سایر اندیشمندان بررسی شود و اثبات شود که ادبیات قرآنی مشحون است از گزارههای اینچنینی و مرتبط با مسائل حکومتی، اجتماعی، حقوقی.
مسائلی از این دست که الگوی نظام مطلوب حکمرانی در اسلام و قرآن چیست؟
مولفههای نظام حکمرانی مردمی و ولایی در قرآن چه مواردی را شامل میشود و مسیر دستیابی به این مطلوب چگونه است؟
✍️ مولف: علیرضا شاکری
📌تهیه کتاب و ارتباط با نویسنده:
09103228464
@alireza_sha7
#قرآن
#حکمرانی_مردم_پایه
#مردمی_سازی
💠 مستند #فیضیه_تهران
مروری بر تاریخ #مدرسه_مروی که به نحوی مروری بر تاریخ دویست ساله معاصر است.
سهشنبه ۳۱ مرداد، ساعت ۲۲
جمعه ۳ شهریور ساعت۱۶
از شبکه مستند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 یک الگو
🔸 امام خامنهای: گاهی اوقات شما میبینید از یک روستا یک شخصیّت منوّر و نورانی برمیخیزد؛ از یک روستای اطراف شهریار یک جوان فداکار و نورانی مثل مصطفیٰ صدرزاده به وجود میآید.
💠 ما از این مصطفیٰهای صدرزاده در تمام سرتاسر کشور بسیار داریم، هزاران داریم؛ اینها همه #امیدبخش است.
@gamedovomenghelab
◽️ اگر اربعین سانسور نشود مردم دنیا گمشده خویش را در آن مییابند
🔸 حجتالاسلام دکتر #حمیدرضا_شاکرین مدیر گروه منطق فهم دین پژوهشگاه در گفتگویی مطرح کرد:
🔻 اربعین یک اجتماع بزرگ دینی در دنیای فردگرای مدرن است. مدرنیته نه تنها دین را از فرد گرفت، بلکه انسانیت او را هم از بشر ربود و ارزشهای انسانی را به مسلخ کشاند. مادیت جدید چشم و گوش بشر را بسته است؛ اما اربعین به عنوان تجلی ارزشهای فطری بشری یک قیام علیه این وضعیت است.
➕ اربعین میتواند تمام فلسفه غرب جدید که مبتنی بر فردیّت و مادیگری است را به چالش بکشد و اگر این اتفاق در جهان سانسور نشود و مردم جهان با آن آشنا شوند، گمشده خویش را بیشک در اربعین خواهند یافت...
🔍 ادامه را اینجا بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/arbaeein-4
#اربعین
#حیاتنا_الحسین
📚 سیر مطالعاتی صراط در یک نگاه 📚
⁉️ مخاطبان محترم سیر صراط، از مراحل بعدی سیر سئوال داشتند.
✅ سیر صراط (منظومه فکری مقام معظم رهبری) ۵ فصل دارد.
با دانلود تصویر با محتوای هر فصل آشنا خواهید شد.
🔶 هر فصل، بسته های پشتیبان دارد که مخصوص ثبت نام کنندگان است و بعد از ثبت نام در اختیار آنها قرار می گیرد.
🔷 هر فصل گواهینامه طلایی، نقره ای و برنزی دارد که مناسب هر گواهینامه، مزایایی شامل ثبت نام کنندگان خواهد شد.
🔸فصل های صراط پیش نیاز همدیگر هستند مثلا پیش نیاز فصل دوم، فصل اول است.
🔹محتوا و چینش کتابهای سیر صراط و بسته های پشتیبان هر فصل، بصورتی است که به نظام فکری رهبر انقلاب نائل شوید لذا این سیر، صرفا #انبوه_خوانی بیانات نیست.
⏰ یکشنبه ۵ شهریورماه #آخرین_مهلت_ثبت_نام سیر صراط (منظومه فکری مقام معظم رهبری) 🔻🔻
🍂🍁 فصل اول: گام نخستین 🍁🍂
(شخصیت شناسی رهبر انقلاب؛ رسالت طلبگی_دانشجویی_فرهنگی)
🗓 دوره مجازی 0⃣7⃣روزه
💻 ثبت نام از طریق سایت خانه طلاب جوان🔻🔻
https://khanetolab.ir/serat-study-form-sabtenam/
🌀 خانه طلاب جوان
6.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶 دوباره آفریقا
رئیس جمهور دوباره به قاره آفریقا و این بار به کشور آفریقای جنوبی سفر خواهد کرد.
شرکت اجلاس بریکس پلاس و دیدار با مقامات حاضر در این نشست از برنامههای رئیس جمهور است.
این دومین سفر ابراهیم رئیسی به قاره آفریقا است.
بریکس متشکل از ۵ کشور روسیه، چین، برزیل، هند و آفریقای جنوبی است که با هدف تغییر در نظام اقتصاد بین الملل تشکیل یافته است.
#فراتر_از_خبر
گام دوم انقلاب
🔶 دوباره آفریقا رئیس جمهور دوباره به قاره آفریقا و این بار به کشور آفریقای جنوبی سفر خواهد کرد. شرک
💢 اهداف و چالشهای پیش روی بریکس
🔻 یک رسانه روسی به مناسبت نشست گروه بریکس در آفریقای جنوبی، اهداف و چالشهای پیش روی این بلوک غیرغربی که به دنبال عضوگیری جدید و گسترش دامنه فعالیتهای خود است را ترسیم کرد.
🔻 بر اساس گزارش ها، حدود ۲۰ کشور به دنبال عضویت در این سازمان پنج عضوی هستند و فهرست کشورهایی که در نشست آفریقای جنوبی شرکت میکنند، سه برابر است. این نشانهای از اشتیاق بسیاری از کشورهای غیرغربی برای تاثیرگذاری بیشتر بر نحوه اداره جهان و همچنین عقب راندن سلطه خودخواهانه غرب در سیاست جهانی، اقتصاد، مالی و رسانه ها است.
🔻 بریکس اغلب با گروه ۷ مقایسه میشود. اگرچه، برخی روشهای مقایسهها را میتوان توجیه کرد، اما این دو گروه به لحاظ هدف، ساختار و تکامل اساسا متفاوت هستند. گروه ۷ به لحاظ سیاسی، اقتصادی و ایدئولوژی همگن هستند درحالیکه بریکس از همه جهات متنوع است. گروه ۷ توسط ایالات متحده آمریکا رهبری میشود و سایرین به عنوان قدرتهای بزرگ سابق این رهبری را میپذیرند درحالیکه در بریکس وزنه اقتصادی چین به معنی هژمونی پکن نیست.
🔻 گروه ۷ به این معنا که به دنبال ارائه الگوها و اخلاقیات خود به سایر نقاط جهان است، جهانی گرا است و کشورهای بریکس به صورت کامل بر حاکمیت ملی خود متمرکز هستند. در عین حال، گروه هفت به وضوح منحصر به فرد است و غرب به وضوح بالاتر از بقیه قرار دارد، در حالی که بریکس دقیقا برعکس است و تنوع تمدنها و فرهنگهای مختلف را در بر میگیرد.
مشروح گزارش:
▫️ irna.ir/xjNfTL
#فراتر_از_خبر
21.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید | #کلیپ
🔰 دنیای مدرن و زیارت اربعین
🗣 حجتالاسلام #قنبریان
📌 چرا در دنیای مدرن، زیارت اربعین برای جوانها جذاب و موثر شده است؟
#الی_الحسین_نعود
#بهسوی_حسین_بازمیگردیم
گام دوم انقلاب
🎥 #ببینید | #کلیپ 🔰 دنیای مدرن و زیارت اربعین 🗣 حجتالاسلام #قنبریان 📌 چرا در دنیای مدرن، زیارت ار
🔰 دنیای مدرن و زیارت اربعین
❇️ چرا در دنیای مدرن، زیارت اربعین برای جوانها جذاب و موثر شده است؟
🔶 در قدم اول به این مورد فکر کنیم که چرا در دنیای مدرن، زیارتی مثل اربعین این قدر برای جوانها جذاب و موثر میشود؟
🔷 دنیای مدرن رابطه انسانها را از رابطهی انسان-انسان یا انسان و اهالی تبدیل کرده است به رابطهی انسان و مؤسسات، از علمآموزی گرفته تا گرفتن خدمات اجتماعی تا همه کارهای اقتصادی و حتی کارهای سیاسی از طریق نهادهایی اجتماعی-سیاسی و موسساتی تعبیه شده است؛ این خصوصیت دنیای مدرن است که هر آدمی جداگانه با بانک، جداگانه با بیمه، جداگانه با دانشگاه در ارتباط است.
🔶 در این دنیا وقتی یک دالانی باز میشود که رابطه انسان-انسان رو ترتیب میدهد، که انسانها با همدیگر، حالت اهالی یک کوچه، اهالی یک دین اهالی یک فرهنگ میشوند و از همدیگر خدمات متقابل میگیرند، از همدیگه یاد میگیرند، بر غنای همدیگر میافزایند، بر ایمان همدیگر میافزایند و حتی خوراکشان و پوشاکشان و محل اسکانشان رو به کمک همدیگر احیا میکنند؛ کأنه واقعا یک دالانی از آن جهنم شهرنشینی و غربت به سمت یک بهشتی که اهلیت و نزدیکی قرابت در آن هست، باز میشود.
🔷 حالا تا اینجا را که همه به اصطلاح ادیان دیگر هم میتونند داشته باشند، همه فرهنگهای دیگر هم میتونند داشته باشند؛ اما وقتی پای تقدسهایی مثل امام حسین(ع) وسط میاد، این رنگ و بوی خیلی بیشتری رو میگیرد و طوری میشه که انسان در آن واحد هم به نیازهای مادی و ظاهری خودش و در کنارش به نیازهای معنوی خودش و در سطح کلانش به نیازهای اجتماعی-سیاسی کلان خودش با یک پیادهروی میرسد؛ یعنی یک عمل واحد است اما مجموعه نیازهای ما رو پاسخ میدهد، هم این حس غربت ما رو تبدیل میکند به قرابت و با همنشینی کردن با دیگران حس الفت به ما دست میدهد.
🔶 انسان برای اولین بار انگار عهد تازهای رو تجربه میکند که رابطهاش، رابطهی انسان-انسان، آدم-آدم شده است؛ در عین حال نیازهای مادیاش رفع میشود، یک سفری رفته است، با یک موؤنه (خرج) کم نیازهای باطنیاش رفع میشود. یعنی مثلا فرض کنید یه گناهی دارد، یه خصوصیت بدی دارد که میخواست با این قدمزنیهای طولانی در واقع سر من خودش پا بگذارد و از اون خصوصیت بد دربیاد. من یادم هست، دیدم از جوانهایی که میگفتند از لحظهای که از خانه درآمدیم سر یه خصلت اخلاقیمان که مانع اصلی رشد ما بود و آن چیزی که توی مناجات ابوحمزه ثمالی میخونیم که فَرِّق بَيني وَبَينَ ذَنْبِي الْمانِعِ لي مِنْ لُزُومِ طاعَتِكَ.
🔷 گناهان همهشان به سویه نیستند، بعضی گناهان خیلی جدیترند، اصلیترند برای ما، مانع چسبندگی ما به طاعت پروردگار میشوند؛ یک جوانی میگفت که من از اربعین از قدم اولی که برداشتم، سر آن گناهی که خودم میشناختم پا گذاشتم. همینطور با یاد اباعبدالله(ع) به حرم که رسیدم، به حائر حسینی که رسیدم، تقریبا دیگر از آن چیزی در درون من نبود.
🔶 پس پاسخ درون و نیازهای معنویمان هم هست، در دیگران وقتی با دیگران شریک میشویم، داخل این مسیر بزرگ، یک نیاز بزرگ اجتماعی و سیاسی رو هم داریم، جواب میدهیم. در واقع لشکر بزرگ مؤمنانه برای مقاصد عالیهی دینشان. پس یک دانه عمل هست، اما با کارآمدی، با اصطلاحاً کاربریهای مختلف و به خاطر همین یک عمل جذاب و مفید هست که خیلی خوب هست جوانها بهش اقبال بکنند، هم به بعد معنوی و درونیاش بپردازند، هم توجه به نظام کل داشته باشند که دارند یک کار بزرگ سیاسی-اجتماعی انجام میدهند و هم به لحاظ این الفتی که شکل میگیرد که همه، همه چیز مضاف الیهاش شده حسین(ع). یعنی ما هم با کسایی که همشهریمان نیستند، حتی هم کشور با ما نیستند، هم زبان با ما نیستند، از حیثی که زوار امام حسین(ع) هستند، یک نسبت خوبی میگیریم. این حسهای خوب را بعدا میتوانیم برگردانیم از داخل خانواده و تا داخل دانشگاهمان و جاهای دیگر طرحی نو دراندازیم و روابط نویی رو بسازیم که روابط بیشتر رابطه انسان-انسان بشوند تا انسان با مؤسسه، انسان با ماشین، انسان با به اصطلاح جایگاهها و بنگاههای مختلفی که بیگانه از آدمی هستند و به شکل خیلی روتین میخواهند کارها رو جلو ببرند.
🗣 حجتالاسلام #قنبریان
#الی_الحسین_نعود
#بهسوی_حسین_بازمیگردیم