درمورد این حدیث لطفا به متن زیر توجه فرمایید.
عبارات اخلاقی معروفی به امام علی(ع) منسوب است که(مواظب افـکــارت بــــــاش که گفتــارت می شود،....) آیا انتساب این عبارات به حضرتشان مورد تأیید است؟
پرسش
دنبال سند (منبع) سخن زیر هستم که حضرت علی(ع) منسوب است. امام علی (ع) می فرماید: مواظب افـکــارت بــــــاش که گفتــارت می شود، مواظب گفتــارت بــــــاش که رفتـــارت می شود، مواظب رفتـــارت بــــــاش که عــــادتت می شود، مواظب عــــادتت بـــــاش که شخصیتت می شود، مواظب شــخـصیتت بــــــاش که سرنوشتت می شود.
پاسخ اجمالی
هر حکمت آموزندهای که با سنجش تفکر و اندیشه آدمی، روزنهای به سوی کمال باشد، مورد تأیید دین نیز خواهد بود؛ چنانچه امام علی(ع) نیز فرمودهاند: «حکمت را از کسى که آنرا برای تو میآورد، بگیر و به آنچه گفته است، بنگر و به [شخصیت] گوینده نگاه نکن»؛[1] اما روشن است که نباید ما هر نکته اخلاقی و زیبا را بدون تحقیق و توجه کافی، به کلام معصومین و بزرگان دین خود منتسب کنیم؛ از اینرو باید هر سخن در جایگاه حقیقی خود و منبع اصلی آن مورد بررسی قرار گیرد.[2]
حکمتی هم که در سوال مطرح شده است، به این شکل و با این کلمات در هیچ یک از روایات معصومین نیامده است؛ اما مشابه برخی از قسمتهای آن در کلام حضرت علی(ع) آمده است. به عنوان نمونه: « کسى چیزى را در دل پنهان نکند جز آنکه در لغزشهاى زبان و رنگ رخسارش، آشکار خواهد گشت».[3]
بنابر تحقیق انجام شده، حکمتی که در سوال آمده است برگردان یک عبارت به زبان انگلیسی میباشد که در بین اندیشمندان غربی رواج یافته است:
Watch your thoughts, they become words;
watch your words, they become actions;
watch your actions, they become habits;
watch your habits, they become character;
watch your character, for it becomes your destiny.
در حقیقت پنج کلمه Word, Action, Thought, Character, Habit که به ترتیب به معنای «گفتار، کردار، افکار، شخصیت و عادات» میباشند، اگر اولین حرف هر از یک از این کلمات را در کنار یکدیگر قرار دهیم، کلمه WATCH به معنای «ببین و مراقب باش» را تشکیل میدهند.[4]
از این کلمات بسیار در جملات حکمت آموز و در عبارتهای مختلف استفاده شده است؛ از اینرو منبع دقیقی برای عبارت فوق وجود ندارد، در برخی نوشتهها متعلق به «رالف والدو امرسون» نویسنده و فیلسوف آمریکایی دانسته شده، برخی منتسب به «فرانک اوتلا» و برخی دیگر آنرا برای گاندی دانستهاند؛ تا آنجا که در بسیاری از نوشتهها این جمله را حتی به بودا و یا لائوتسه بنیانگذار آیین تائو در 2500 سال قبل نیز نسبت دادهاند.
#پندانه
✍ بستگی به نگاه شما دارد!
🔹روزی مردی ثروتمند، پسر کوچکش را به روستا برد تا به او نشان دهد مردمی که در آنجا زندگی میکنند، چقدر فقير هستند.
🔸آن دو، يک شبانهروز در خانه محقر يک روستايی مهمان بودند.
🔹در راه بازگشت و در پايان سفر، مرد از پسرش پرسيد:
نظرت درمورد مسافرتمان چه بود؟
🔸پسر پاسخ داد:
عالی بود پدر!
🔹پدر پرسيد:
آيا به زندگی آنها توجه کردی؟
🔸پسر پاسخ داد:
بله پدر!
🔹و پدر پرسيد:
چه چيزی از اين سفر ياد گرفتی؟
🔸پسر کمی انديشيد و بعد به آرامی گفت:
فهميدم که ما در خانه يک گربه گرانقيمت داريم و آنها 6 تا، ما در حياطمان يک فواره داريم و آنها رودخانهای دارند که نهايت ندارد.
🔹ما در حياطمان فانوسهای تزيينی داريم و آنها ستارگان را دارند. حياط ما به ديوارهايش محدود میشود، اما باغ آنها بیانتهاست!
🔸من چند مربی خصوصی دارم اما بچههای آنها در مسير زندگی و مواجهه با مشکلات چيزهايی ياد میگيرند و...»
🔹با شنيدن حرفهای پسر، زبان مرد بند آمده بود.
🔸پسربچه اضافه کرد:
متشکرم پدر، تو به من نشان دادی که دیگران از ما بهتر زندگی می کنند و ما چه قدر فقیر هستیم !
✅✅✅ نتیجه : بستگی دارد چگونه بتوانیم به زندگی خود و زیبایی های آن نگاه کنیم ..
🔺نوع نگاه ما به زندگی باعث رضایت از زندگی و عدم رضایت از زندگی می شود
تأملی کوتاه در شیوه تعامل با نسل Z در حوزه؛
🔺شکل و شمایل صحیح مواجهه مدارس علمیه با طلاب دهه هشتادی!
▫️ما سالهاست که بر روی خاص بودگی نسل Z در کلاسها و جلساتمان تأکید می کنیم؛ البته کم کم باید درباره نسل آلفا که نزدیک ورود به دوره نوجوانی هستند هم طرح بحث کنیم!
🔹نسل Z ویژگی هایی دارند که بدون در نظر گرفتن آنها ارتباط موثر با آنها شکل نخواهد گرفت هر چند در ظاهر امر مشکلی به نظر نیاید و فکر کنیم نه خدا را شکر اینهمه که می گفتند این نسل نسبت به نسل های قبلی خود تفاوت های چشمگیری دارد بیراه بوده چرا که ما به راحتی می توانیم با آنها صحبت کنیم!
▫️در واقع برخی فکر می کنند وقتی از تفاوت نسلی صحبت می کنیم منظورمان اینست که بدون داشتن مهارت های لازم با این نسل اصلا نمی شود با آنها حرف زد؛ غافل از اینکه صحبت بر سر برقراری نوعی ارتباط موثر است که منجر به اصلاحات شناختی و رویکردی عمیق در فرد شود و الا صرف صحبت و دوستی های روبنایی کار چندان دشواری به نظر نمی رسد. (هر چند که در موارد بسیاری همین هم محقق نمی شود)
▫️این روزها مدارس علمیه پذیرای طلاب دهه هشتادی هستند؛ بخصوص در مدارس سیکلی طلابی داریم که متولد اواخر دهه هشتاد هستند و به وضوح و به شکلی بارز متفاوت از نسل های قبلی خود به نظر می رسند.
🔹برخی از مدیران و مربیان که اطلاع چندانی از تغییرات نسلی ندارند غالبا مقابل این قبیل مباحث گارد دارند و با تمسک به آمار و ارقام مثبت مدرسه تحت مدیریت خود و یا با اشاره به چند مورد ارتباط حسنه ای که با طلبه هایشان دارند ادعای موفقیت در ارتباط گیری با این نسل را دارند و تکرار می کنند که مهم فطرت آدمیان است که ثابت است و ما هم نشان داده ایم با همان روش های سابق می توان این نسل نو را هم مدیریت کرد...آنها فکر می کنند چون این طلبه های دهه هشتادی، در چنین روزگاری حوزه را برای آینده خود انتخاب کرده اند پس لابد هیچ چیزشان شبیه نوجوانان و جوانان امروزی نیست!
▫️اما حقیقت اینست که بسیاری از طلاب متعلق به نسل Z رضایت چندانی از نوع تعامل حوزه علمیه با آنها ندارند و این در مورد این نسل می تواند مخاطره آمیز باشد به این معنا که نسل های قبلی طلاب هم همیشه خدا و کم و بیش از نوع مدیریت مرکز مدیریت حوزه شاکی بوده اند و هم به لحاظ تجارب فردی و هم به جهت راهبردهای حوزوی و بروز نبودن حوزه و عدم امتثال فرامین رهبری و مسائل معیشتی گلایه ها داشته اند اما غالبا در نهایت طلبه می ماندند و اگر می توانستد خودشان راهی برای خودشان باز می کردند اما این نسل معلوم نیست تحت هر شرایطی بمانند!
🔹این نسل در خانه خودشان هم به همین گونه اند و بر خلاف دهه شصتی ها و حتی هفتادی ها، وقتی حس خوبی در خانه نداشته باشند در اولین فرصت سعی می کنند از چتر اقتدار و یا محاصره محدودیت های خانواده فرار کنند و چندان اهل ماندن و سوختن و ساختن نیستند؛ آنچه الان درباره اش صحبت می کنیم صرفا یکی از خصوصیات نسل Z می باشد و برای مرور همه صفات آنها مجال هایی وسیع لازم است که سعی می کنم کم کم به آنها بپردازم...
▫️حالا مدیر حوزه علمیه ای که طلبه پایه اول و دومش را، بخصوص طلاب سیکلی را وادار به اجرای انواع برنامه سنگین درسی می کند و با چند برنامه استخر و فوتسال و کوهنوردی قصد جبران دارد (که تا حدودی موثر هم هست) حواسش نیست که دوره این قبیل روغنکاری های مدیریتی سپری شده و این نسل باهوش حواسشان هست که به چه شکل در حال مدیریت شدن هستند و از آنجا که اساسا اقتدارگریز و آتوریته ناپذیر هستند به روش خودشان از حوزه فاصله می گیرند؛ بله به روش خودشان! / حمید خیبری
✔️ پایگاه خبری، تحلیلی صدای حوزه؛ رسانه آزاد و مستقل طلاب و فضلای حوزه های علمیه
🌐 Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
*اگر نماز صبحمون قضا بشه*
بخونید و برای دوستانتون ارسال کنید.
«در حدیث اومده از امام صادق علیهالسلام سؤال شد
«چرا کعبه را کعبه نامیدند؟»
فرمودند:
«چون مربع است و چهارگوش »
پرسیدند:
«چرا مربع شد؟»
فرمودند:
«چون مقابل بیتالمعمور در آسمان چهارم است و آن نیز چهارگوش است.»
پرسیدند:
«چرا عرش چهارگوش شد؟» فرمودند:
«چون از ۴ کلمه ای که این کلمات ۴ ستون و ارکان بنای اسلام است،
تشکیل شده.:
سبحان الله و الحمدلله و لا اله الا الله و الله اکبر»
خب!
میدونید وقتی داریم نماز میخونیم،
موقع ذکر تسبیحات اربعه،
مرتبهی اولش در واقع داریم دور خانهی خدا طواف میکنیم؟
و دومین باری که تکرار میکنیم دور بیتالمعمور؟
و مرتبه سوم رسیدیم به عرش خدا و داریم عرشش رو طواف میکنیم!؟
و اماکی میدونه چراآخر نماز سلام میدیم؟
چون توی رکعات قبل نمازمون، رسیدیم به عرش خدا!
حالااونجا،
توی عرش پیامبر ص و بندگان صالح خدارو میبینیم وبهشون سلام میدیم
السلام علیک ایهاالنّبی ورحمة الله وبرکاته السلام علینا وعلی عبادلله الصالحین.
السلام علیکم و رحمة الله و برکاته
حالا میخوام اون راز اصلی رو بهتون بگم!
بیاین با هم بشماریم در شبانهروز چند مرتبه تسبیحات اربعه میگیم:
نماز ظهر،
۲ مرتبه؛
نماز عصر،
۲مرتبه؛
نماز مغرب،
۱مرتبه؛
نماز عشاء،
۲مرتبه.
جمعش شد چقدر؟
۷ مرتبه.
یعنی یه طواف کامل!
در شبانه روز یک مرتبه دور خانهی خدا طواف میکنیم!
هر طوافی هم که با نماز کامل می شه.
اینجاست که اون دو رکعت نماز صبحمون،
می شه همون دو رکعت نمازی که بعد از طواف،
پشت مقام ابراهیم می خونیم واَعمال مون تکمیل می شه ان شاءالله.
پس،مراقب باشیم نماز صبحمون قضا نشه..
الحمدلله علی کل حال...
علل الشرایع ، ج ۲ ص ۳۹۸؛ باب العلة التی من آجلها سمیت الکعبة کعبه
(فصل :
علتی که به خاطر آن کعبه را کعبه نامیده اند)
پس حالاکه فهمیدی باعشق نمازبخوان ای مسلمان ای شیعه اهل بیت «ع»
ثواب نشر فاتحه و صلوات جمیع اموات
تاثیر گروه بی تی اس بر نوجوانان - علت محبوبیت BTS چیست؟
https://www.mosahab.com/web/articles/view/1113/%D8%AA%D8%A7%D8%AB%DB%8C%D8%B1-%DA%AF%D8%B1%D9%88%D9%87-%D8%A8%DB%8C-%D8%AA%DB%8C-%D8%A7%D8%B3-%D8%A8%D8%B1-%D9%86%D9%88%D8%AC%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%A7%D9%86.html
نتیجه تحلیل:
بنابراین، لازم نیست نگران این باشید که جوان هایتان آنها را تحسین کنند. آنها سالم هستند و تا آنجا که می بینیم!!!!!! تأثیر مثبت و پرتو امیدی را برای همه به ارمغان می آورند.
⚠️👈اما باید نحوه درگیر شدن فرزندتان با این گروه و یا هر فرد مشهور دیگری را کنترل کنید.
کانال ایتا:
https://eitaa.com/kpap_kdrama_naghd
https://eitaa.com/antihalghe
⚠️آیا « قانون جذب » در آموزههای اسلامی وجود دارد ⁉️
♦️ طرفداران این قانون در بسیاری از مباحث صورت گرفته مدعی هستند که قانون جذب موجود در آموزههای اسلامی نیز وجود داشته و در روایات معصومین قانون جذب مورد تاکید قرار گرفته است.
🔷 آنان از آیاتی چون (62 یونس، 38 بقره، 62 بقره، 153 آلعمران و176 آل عمران) و روایاتی همچون روایت «اذا دعوت فظن ان حاجتک بالباب[1]؛ هنگامی که خدا را میخوانی چنان بیندیش که دعایت برآورده شده و خواستهات آماده است.» برای اثبات قانون جذب مورد استناد قرار میدهند.
🔶 مدعیان قانون جذب بدون در نظر گرفتن سخنان و ادعاهای بزرگان و لیدرهای قانون جذب، که در حال حاضر کتابهای آنان در بازار موجود است، صرفاً با استناد به معنی عمومی برخی آیات به دنبال اثبات قانون جذب هستند.
🔷 غافل از اینکه آیات و روایات اسلامی، به هیچ وجه تایید کننده ادعاها و سفارشات مروجان اصلی قانون جذب نبوده، بلکه در نهایت ایمان به خدا و عقلانیت الهی است.
🔶 (قانون جذب) یا (قانون راز) که در حال حاضر برخی به ترویج آن میپردازند، برخواستهی از تفکرات اومانیستی و مادیگرایانه برخی رهبران به اصطلاح معنوی غرب است.
🔷 در کشور ایران نیز این فرضیه، در قالب گفتوگوهایی مانند (کارگاههای موفقیت)، (خانواده خلاق) و ... مطرح شده و طرفدارانی نیز پیدا کرده است.
🔶 آنچه مشخص است اینکه در قانون جذب تنها تأثیر ذهن بر انسان و یا حتی تأثیر عادی ذهن بر نحوه به وجود آمدن سایرپدیدهها مطرح نیست:
🔷 بلکه بالاتر از آن، مروجان این قانون ادعای خَلق و آفرینندگی ذهن نسبت به وقایع دنیای خارج را مطرح میکنند؛ و تنها ابزاری که برای خلق و به وجود آوردن به شدت بر آن تاکید میکنند، عملی ذهنی به نام تمرکز و تجسم ذهنی است[2]، که برخواسته از خواستهها و ارادههای انسان است.
♦️ یعنی انسان این قدرت را دارد که خالق خواستههای خود بوده و به تنهایی حوائج خود را برآورده کند.
🔷 در این قانون گفته میشود: «عمل تجسم، تو را به هر چه بخواهی، متصل میکند. تجسم خواستهات، نیروی مغناطیسی ایجاد میکند و این نیرو، خواستهات را به سوی تو جذب میکند.»[3]
🔶 یا همین طور در آثار مدعیان قانون جذب آمده است: «تو همه چیز را به طرف خود جذب میکنی: مردم، شغل، شرایط زندگی، وضع سلامتی، ثروت، قرض، شادی، ماشینی که بر آن سوار میشوی و اجتماعی که در آن زندگی میکنی.
🔷 مثل آهنربا همه اینها را به طرف خویش جذب میکنی. به هر چه فکر کنی، همان اتفاق میافتد. کل زندگی تو تجلی افکاری است که در ذهنت جریان دارند.»[4]
🔶 تمام ادعای قانون جذب را میتوان در این جمله خلاصه کرد، تمام چیزهایی که انسان میتواند تصور کند، به سوی او جذب خواهند شد؛ و این جذب صرفاً توسط انسان و به صورت مستقل صورت میگیرد.
🔷 جالب اینجاست که مدعیان قانون جذب در کشور ما، بیشترین تمرکز خود را بر خلق ثروت و و رسیدن به لذات و آرزوهای مادی انسان آنهم در حد فوق تصور گذاشته و غالب مخاطبان خود را از این طریق به سمت کارگاهها و سمینارهای خود میکشانند.
♦️ سوالی که در اینجا ذهن انسان را درگیر میکند اینکه، این همه کتاب و سمینارهایی که برگزار شده است، صرفاً سرکردگان و برگزار کنندگان آن را به نان و نوایی رسانده است.
🔷 آیا این قبیل افراد بدون اخذ مبالغ هنگفت، میتوانند به ثروتهای کلانی که فقط خودشان از وجود آن لذت میبرند برسند❓ آیا آنان به آرزوهای خود، فقط با خلق ذهنی و بدون تلاش رسیدهاند❓
🔶 البته مباحثی از قبیل امید داشتن در راه رسیدن به هدف، اصرار بر خواستهی مشروع و عقلانی خود، (منظور از عقلانی سنجیدن زمینهها و وضعیت موجود است)، دارای شعور دانستن کائنات، در قرآن و روایات اسلامی مورد اشاره و حتی تاکید هم قرار گرفته است.
🔷 ولی موضوع اصلی این است که تفکرات و دیدگاه بزرگان قانون جذب این قبیل مباحث نیست، بلکه در سخنان آنان به صراحت، خلق آرزوها و خواستهها صرفاً توسط ذهن انسان بوده و رسیدن به خواستهها بدون کمترین تلاش و کوششی قابلیت تحقق دارد.
♦️بنابراین قانون جذبی که مدعیان و برخی پیروان از آن سخن میگویند، هرگز مورد تایید قرآن و آموزههای دینی نبوده، بلکه در تناقض و تضاد با آنها قرار دارد.
🔻پینوشت:
[1]. محمدی ری شهری، میزانالاحکمة، جلد2، ص857
[2]. شریفی دوست، حمزه، قانون جذب، مجله مطالعات معنوی، بهار 1391 - شماره 3، ص 151.
[3]. راندا برن، قدرت، ترجمه نفیسه معتکف، ص 68.
[4]. راندا برن، راز، ترجمه نفیسه معتکف ،ص 32.
#قانون_جذب
#آموزه_های_اسلامی
#اسلام_و_قانون_جذب
کانال ایتا:
https://eitaa.com/kpap_kdrama_naghd
https://eitaa.com/antihalghe
آیا یوگا عبادت بتهای هندو است؟
اگرچه در مراحل ابتدایی یوگا بر آموزش های بدنی یوگا (آسانا) تاکید می شود؛ ولی در حقیقت، حرکات و حالات بدنی در یوگا برنامهای عبادی در ارتباط با خدایان هندو است. به عنوان نمونه یکی از معروف ترین آساناهای یوگا که در مراکز آموزش یوگا تعلیم داده می شود، آسانای «سوریانامسکار» میباشد. ترجمه ای که از آن به زبان فارسی انجام شده است «سلام بر خورشید» می باشد؛ اما در واقع ترجمه واقعی آن «پرستش الهه خورشید(سوریا)» است.
سوال: من مدتی هست که ورزش یوگا میرم و برای بدنم خوب بوده ولی الان شنیدم یوگا ورزش شیطان پرستهاست. میخوام درباره حقیقت یوگا بیشتر بدونم.
یوگا دارای هشت مرحله است که در مراحل ابتدایی آموزش یوگا بیشتر بر آموزش های بدنی یوگا(آسانا) تاکید می شود. آیا همانطور که تبلیغ می شود، یوگا ورزش جسم و ذهن است یا این ها پوششی است برای کار و هدف دیگر؟ جواب این است که یوگا در واقع عبادت بت های هندو است. یوگا اصلاً ورزش نیست؛ بلاتشبیه انگار کسی بیاید در مسجد مسلمانان و نماز خواندن آنان را ببیند و بگوید این ورزش خیلی خوب و عالی است. اینجا جواب می دهند، این ورزش نیست بلکه اعمال عبادی برای نیایش با آفریدگار است.
https://B2n.ir/w85568
#یوگا
#هندوئیسم
@antihalghe
@antihalghe
🔺قانون جذب🔺
یکی از بزرگترین خرافه های موجود در جهان که از آموزه ها و مبانی مهم در عرفان های نوظهور، به خصوص عرفان های سکولار و اومانیستی و جنبش عصر جدید، می باشد"فرضیه جذب" است که از آن به "قانون #جذب" تعبیر می شود و سالهاست توسط سخنرانان و نویسندگان، مطابق فرهنگ و مذهب مخاطبان، تبلیغ و ترویج می گردد.
خلاصه ادعای معتقدین به "فرضیه #جذب" این است :
🔺افکار و اندیشه انسان، بر پدیده های خارجی اثرگذارند از نوع تاثیر علت تامه برمعلولش.
یعنی انسان تنها کافی است به گوشه ذهن خود چسبیده و به تصاویر ذهنی متمرکز شود، تا آن تصاویر در دنیای خارج، به صورت واقعیتی عینی جلوه گر شوند. مثلا اگر کسی به ماشین خاصی علاقه دارد کافی است تمام فکر و ذهنش آن ماشین شود تا بالاخره بتوان صاحب ماشینی که می خواهد بشود و آن را به سوی خود جذب نماید.
🔻یکی از مروجین غربی فرضیه جذب می گوید:
عمل تجسّم، تو را به هر چه بخواهی متصل می کند. تجسم خواسته ات، نیروی مغناطیسی ایجاد می کند و این نیرو، خواسته ات را به سوی تو جذب می کند. (قدرت، راندا برن.ص 68)
🔻یکی دیگر از مروجین ایرانی فرضیه جذب می گوید:
هميشه به ثروت هاي بيكراني كه در آينده به دست خواهيد آورد، بينديشيد... همواره بگوييد من ثروتمندم ...كاري كنيد كه واقعا كودك دورن شما، يعني ضمير نا خواگاه شما ثروت را احساس كند و همان شرايط را براي شما فراهم نمايد. احساس كنيد، ثروت خود را و احساس كنيد رفاه خود را ... به نمادهايي از ثروت، مثل اسكناس، چك، و تصاوير شمش هاي طلا خيره شويد و با آن معاشقه كنيد.
با تصور و افکار شما، تمام دنيا يک کاتالوگ در دست شما مي شود. انگار شما داريد به جهان سفارش مي دهيد. هر انتخابي که بکنيد درست است. قدرت تماماً در اختيار شماست.
(تكنولوژي فكر ص 238)
🔷فعالیت های مروجین این آموزه :
چند سال پیش مستندی به نام "راز" از شبکه چهار در ترویج و تبلیغ قانون جذب پخش شد.
برخی از روانشناس های مشهور ایرانی با برگزاری کلاس در تالار های بزرگ کشور، به حمایت و تبلیغ از این نظریه می پردازند. همچنین کتاب های فراوانی در این موضوع به رشته تحریر در آمده است.
#نقد_قانون_جذب
#روانشناسی_موفقیت
#روانشناسی_زرد
#شکرگزاری
#پایگاه_تخصصی_نقد_عرفان_های_کاذب
کانال ایتا:
https://eitaa.com/naghdejazb
بچه ها را در معرض چشم زخم قرار ندهید
✳️استاد محمدعلی مجاهدی نقل کرده اند:
یک سال به اتفاق همسر و دختر چهار سالهام عازم مشهد مقدس شده بودیم. در همان روز ورود به مشهد بلافاصله پس از عتبه بوسی علی بن موسی الرضا علیه السلام ، توفیق زیارت آقای مجتهدی را پیدا كردیم.
💠دخترم لباس عربی چین داری به تن داشت و درحیاط خانه سرگرم بازی بود.
🌹 آقای مجتهدی رو به من و همسرم كرده، فرمودند:
چرا در حق این كودك معصوم ظلم میكنید؟!
💥 شنیدن جمله عتاب آمیز آن مرد خدا برای ما بسیار سنگین آمد! زیرا در حد توانی كه داشتیم چیزی از دخترمان فرو گذار نمیكردیم.
🌷هنگامی كه آن مرد خدا تعجب ما را دید، فرمود:
این بچه دارد از بین میرود! طبیعت كودك خیلی لطیف است و تاب چشم زخم ندارد...!
❄️از شنیدن این مطلب، تعجب من و همسرم بیشتر شد زیرا به چشم خود میدیدیم كه دخترمان با شادی كودكانه خود سرگرم بازی كردن است و مشكلی ندارد!
⚡️دقایقی گذشت ناگهان دخترم نقش زمین شد و رنگ چهرهاش تغییر كرد و نفسش به شماره افتاد!
🍀 من و همسرم از دیدن این صحنه به اندازهای دست و پای خود را گم كرده بودیم كه نمیدانستیم چه باید بكنیم؟!
🌺حضرت آقای مجتهدی آمدند و دخترم را در آغوش گرفتند و در حالی كه ذكری را زمزمه میكردند، بر روی او میدمیدند!
🌾دخترم پس از چند دقیقهای، رفته رفته حالت طبیعی خود را پیدا كرد و باز سرگرم شیطنتهای كودكانه خود شد!
✨حضرت آقای مجتهدی در حالی كه ما را به صرف میوه دعوت میكردند، رو به همسرم كرده فرمودند:
🍃خانم همشیره! لزومی ندارد كه این لباس زیبا را بر تن این كودك كه خود بسیار زیبا است بپوشانید و بعد او را از میان كوچه و بازار عبور دهید و نظر مردم را به طرف او جلب كنید!
📝وآنگهی چرا به هنگام بیرون آمدن از خانه صدقه ندادید؟! می دانید كه صدقه، رفع بلا میكند!
💠آن مرد خدا راست میگفت. هنگامی كه به دیدار او میرفتیم در بین راه بسیاری از افراد دختر خردسالم را به هم نشان میدادند و سرگرم تماشای او میشدند و ما از این مطلب غافل بودیم كه به دست خودمان داریم برای او درد سر ایجاد میكنیم
🎥فیلم| از مواردی که ما را در جهاد تبیین تقویت میکند انس با بیانات رهبری است
حوزه/ سارا طالبی مدیر کل مرکز راهبری و هماهنگی امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی در جمع طلاب خواهران خوی گفت: خیلی وقتها جهاد تبیین را جدی نمیگیریم و برای اینکه در مردم مؤثر باشیم باید وقت بگذاریم و از مواردی که میتواند ما را در جهاد تبیین مجهز کند انس با بیانات رهبری است.
🔺 ادامه خبر 👇👇👇
https://hawzahnews.com/xdgtX
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸نقش «تفکر»، «تلاوت قرآن» و «شرکت در مجالس روضه» در استحکام عقائد🔸
مشکلی که در آخرالزمان پیش میآید، این است که انسانهای کمریشه پیدا میشوند. ریشهدار شدن انسان خیلی مهم است. اینکه کسی به فضای مجازی میرود و کافر برمیگردد، به این دلیل است که بیریشه بوده یا ریشهاش کم بوده و باد ریشهاش را کنده است. این آیه را نگاه کنید: ((أَ لَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُها ثابِتٌ وَ فَرْعُها فِي السَّماءِ)). اعتقاد محکم به خدا مثل درختی است که در برابر بادهای شدید مقاومت میکند. ((وَ مَثَلُ كَلِمَةٍ خَبيثَةٍ كَشَجَرَةٍ خَبيثَةٍ اجْتُثَّتْ مِنْ فَوْقِ الْأَرْضِ ما لَها مِنْ قَرارٍ)). شجرۀ خبیثه از بالای زمین ریشه زده و قراری ندارد. لذا یک باد تند، این بوته را از زمین میکَند.
من میخواهم به شما بگویم که تو درختی؛ قدر خودت را بدان. آمریکا با همۀ عرض و طولش یک بوتۀ خار است و باد تند آن را میکَند؛ اما تو را نمیکَند و این به خاطر محبت توست.
اینکه بعضیها به فضای مجازی میروند و ضایع میشوند، به خاطر قدرت فضای مجازی نیست؛ بلکه به خاطر این است که اعتقادات بوتهای دارند، نه اعتقادات درختی. شما سعی کنید بچههایتان را با اعتقادات درختی بار بیاورید، نه با اعتقادات بوتهای.
چگونه اعتقادات انسان درختی و ریشهدار میشود؟ در موجودات عالَم فکر کن. وقتی خدا را در این موجودات دیدی، اعتقاداتت درختی میشود.
چرا میگویند قرآن بخوانید؟ برای اینکه درخت بشوید. چرا میگویند برای امام حسین(ع) گریه کنید؟ برای اینکه گریه بر حضرت، به اعتقاداتتان آب میدهد و ریشۀ این درخت، قوی و پایدار میشود. قدیمها هفتهای یک بار روضهخوان محله میآمد در خانهها روضه میخواند و مردم گریه میکردند. این مثل درختی است که هفتهای یک بار به ریشۀ آن آب میدهی.
📖 راه رشد، جلد چهار، صفحه ٢۶
@haerishirazi
📩 شغل زهرای مرضیه...
داشتم فکر میکردم اگر حضرت زهرا سلام الله علیها امروز بود، چه شغلی داشت؟؟؟؟
او یک زن مومنه بود و اصلا زندگی یک زن مومن به خداوند و دستورات و اوامر الهی نمیتواند یک زندگی معمولی باشد که هم و غمش فقط رفع جمعی از نیازهای زنانه باشد...
حضرت زهرا یک بانوی انقلابی بود که سرانجامش هم در این مسیر ختم به شهادت شد و یک عالمهای (دانشمندی) بود با فن بیان قوی که چند سخنرانی یا خطابه، نشان از قدرت تسلطش بر محتوا و فنون سخنوری داشت.
همسری و مادری و خانهداری که جای خود. اما بخشی از زمانش پاسخ به سوالات و شبهات رایج در جامعه بود. بخشی از زمانش روشنگری و آگاهی بخشی به جامعه بود. بخشی از زمانش عبادت بود. عبادتهای بلند و طولانی که خبرش به ما رسیده
تربیت فرزند با جدیت. خانه داری با جدیت. همسرداری و مردم داری با جدیت. عبادت و تهجد با جدیت. اما یک شخص کاملا اجتماعی و سیاسی هم بود.
اگر حضرت زهرا امروز بود چه شغلی داشت؟ استاد دانشگاه بود؟ مدرس بود و سخنران و هرجا از ایشان دعوت میشد میرفت و خطابه میکرد؟ حتی اگر دعوت هم نمیشد خود ایشان بستری را فراهم میکرد که مخاطبین را جذب کند و برایشان صحبت کند و انسان تربیت کند؟ انسان تمام و کمال؟ زنانی که مرد میدان باشند و بانوی منزل؟
آنچه در تاریخ از ایشان بجا مانده نشان میدهد به هر شکلی بود در هر حال باید بدانیم همه هم و غمش همسرداری و بچه داری یا رسیدگی به مسائل شخصی نبوده، هرچند به نفع احسن به آن ها هم رسیدگی می کرده است.
نقش پررنگی در مسائل سیاسی داشته است و این نقش کاملا حماسی و تاثیرگذار بوده است.
اگر نوجوانی بیاید به شما بگوید چه طور حضرت زهرا را الگو بگیرم وقتی فقط از شهادت مظلومانه اش شنیدم و حتی گاهی دلیل شهادتش و سبک زندگی و راه و هدف زندگی اش را هم نمیدانم !!!
این ظلم تاریخی به شان و شخصیت و مقام و تاریخ سازی ایشان را هرگز خداوند از ما نخواهد بخشید اگر چه در مقام پدر و مادر چه در مقام معلم و مدرس چیزی در معرفی این الگوی همه چیز تمام در مقام یک بانو و یک انسان متعالی به ایشان منتقل نکرده باشیم و فقط بدون آگاهی بخشی و تربیت فکری او را به مجالس عزای از دست دادن این در گرانبها برده باشیم.
آیا کلاسی میشناسید که عنوانش زهرا شناسی باشد؟ زهرا شناسی الگویی برای همه قرون؟ آیا واحد درسی در این زمینه داریم؟ آیا مادر خانواده ۵ جلد کتاب نه ۲ جلد کتاب از شخصیت چند بعدی ایشان خوانده و برای اعضای خانوادهاش ارائه داده است؟
اگر زنان دنیا که زنان ایران هم شاملش می شوند حضرت زهرا را شناخته بودند. به جای جنبشهای فمینیستی یا دفاع از حقوق زن، بیشتر بر تکالیف زن در اجتماع تمرکز میکردند. زن اگر تکالیف انسانی الهیش که فلسفه خلقتش و حضورش در این دنیاست را درست عمل کرده بود، مردانی در جامعه رشد نمی کردند که حقوقش را پای مال کنند. زن اگر طبق الگو خوب همسری کرده بود، خوب مادری کرده بود، خوب نقش اجتماعی سیاسی اش را ایفا کرده بود، امروز دنیا شکل دیگری بود. هم برای زنان، هم برای مردان و همه ما در این خصوص مسئولیم... کلکم راع و کلکم مسئول...
✍🏻 تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
🔴مهمترین ابعاد وصیتنامه زن نمونه اسلام، الگوی تمام زنان عالم، عصاره وجود پیامبر اکرم(ص)، حضرت زهرا(س)، در واپسین لحظات زندگیشان چه بوده است؟
🔹بررسی ابعاد مختلف وصایای حضرت زهرا سلاماللهعلیها بسیار مهم و حیاتی است، وصیت نامه ایشان تلفیقی از عبودیت، ولایتمداری، ترسیم خط ومشی سیاسی جامعه اسلامی، انزجار از دشمنان خدا، زنانگی و اهتمام ایشان به خانواده و فرزندان و حتی اقتصاد جامعه اسلامی و همسران پیامبر است، ودرکنار همه اینها توجه ایشان به امر عفاف و حجاب حتی پس از مرگ نیز درسهای بسیار مهم برای زنان شیعه دارد که بدانند که عفاف جامعه را به چه سمتی باید سوق دهند، همچنین خود این وصایا و هوشمندی حضرت مادر، یک سند بسیار مهمی برای پاسخ به تمام کسانی است که زن مسلمان را یک عنصر منفعل و منزوی و ضعیف به جهانیان معرفی میکنند و تبلیغات سو علیه دستورات عفاف و حجاب دارند
🦋اهتمام به تربیت فرزندان :
حضرت زهرا سلامالله علیها پیشنهاد ازدواج با امامه را به امیرالمومنین میدهند چرا که ایشان را نسبت به فرزندان خود مادرخوبی میشناسند
🦋اهتمام به حیا
تصور بفرمایید امروز عدهای در حالی نسخه آزادی پوشش برای جامعه میپیچند که وارستهترین الگوی عملی بانوان عالم، از نمایان بودن برجستگی های اندام زنان متوفی هم آزرده خاطر بودند چه برسد به این وضعیت پوشش در معابر عمومی، پس بنابه تدبیر عروس جوان خانه امیرالمومنین، تابوتی که تمام جسم ایشان را از دید نامحرم بپوشاند ساخته شد، همچنین این عمل ایشان تکلیفی است برای ما که جامعه را به چه سمتی سوق دهیم
🦋یادگاریهای مادر دختری
حضرت زهرا سلامالله علیها درباره لوازم اختصاصی خود، پردهها ولوازمخانه وصایای مبنی برای تقسیم بین علیا مخدرات زینب وامکلثوم داشتهاند.
🦋انس با قرآن در شب اول قبر
حضرت فاطمه(س) به امیرالمومنین سفارش کرد زمانی که او را در قبر نهاد و دفن کرد، بالای سرش، روبهروی او بنشیند و زیاد قرآن و دعا بخواند
🦋غسل از روی لباس
بنا به مقام صدیق حضرت، فقط صدیق میتوانست ایشان را غسل دهد که مولا امیرالمومنین این کار را انجام دادند.اما تمایل حضرت به پوشیدگی و ندیدن آثار جراحات بر تنشان دلیلی بر غسل از لباس عنوان شده است.
🦋وصایای اقتصادی
حضرت فاطمه درباره باغهای هفتگانه وصیت میکنند. برای آنها از همسر و فرزندانشان متولی قرار میدهند و مشخص میفرمایند درآمد باغها صرف امور خیر و گذران امور مسلمین شود
🦋احسان به خانواده
بنا به روایاتی حضرت برای همسران پیامبر و خواهر زاده خود امامه نیر سهم الارث در نظر میگیرند
🦋دستور به دفن شبانه
اعلام انزجار عملی حضرت زهرا از غاصبان حق ولیالله حتی در مورد دفن شبانه نیز مشخص است و ایشان مایل به حضور رجال که به غدیر پشت کرده بودند وبه خود حضرت جسارت کرده بودند در مراسم تدفین نبودند، این بخش از اعجوبه های وصیت یک بانوی ولایتمدار است. همچنین از امیر المومنین نقل شده است که فاطمه(س) از من پیمان گرفت وقتی از دنیا رفت، از زنان جز امّسلمه، امّیمن، فضّه و از مردان جز دو پسرش حسن(ع) و حسین(ع)، عبدالله بن عباس، سلمان، عمار، مقداد، ابوذر و حذیفه کسی با خبر نشود
🦋مبارزه سیاسی حتی با قبر پنهان
وصیت ایشان به پنهان بودن قبرشان سندی است بر اوج قساوت قلب و رزالت دشمنان حضرت که به عنوان یک مدرک بزرگ در مقابل اصحاب تاریخ است
🦋سلامی به فرزندان مادر تا قیامت
در بخشی از وصیت مادر مهربان آمده است، سلام ایشان را به تمام فرزندانشان تا قیامت برسانیم
سلام ای فرزندان فاطمه
سلام بر شما که مادرتان شمارا فراخوانده است.
منابع:
۱_فارس
۲_کافه تاریخ
✍عالیه سادات
#فاطمیه
️گنج نهفته
📩 شغل زهرای مرضیه... داشتم فکر میکردم اگر حضرت زهرا سلام الله علیها امروز بود، چه شغلی داشت؟؟؟؟ او
💠 شغل زهرای مرضیه
📩 قسمت دوم
فکر می کنید شغل ایشان به فعالیتهای داوطلبانه علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی ختم میشد؟ نه! زهرای مرضیه سطحی از توان فکری و مدیریتی را داشت که پدرش مدیریت اقتصادی فدک، قطعه زمینی در خیبر را به او بدهد که پس از فتح خیبر به پیامبر تعلق گرفته بود و پیامبر آن را به حضرت زهرا بخشیده بود. که باید بدانیم این اقدام هم جنبه شرعی داشت و هم جنبه مادی و هم جنبه معنوی.
جنبه شرعی اش این بود که طبق حکم الهی درباره غنائم بدون جنگ که در آیه ۶ سوره حشر هم به آن اشاره شده، اموال به دست آمده از این طریق به پیامبر تعلق دارد و پیامبر حق تصرف و تقسیم آن را دارد.
و اما جنبه مادی و اجتماعی آن؛ تامین مالی اهل بیت! یکی از اهداف پیامبر از واگذاری فدک، تامین نیازهای مالی اهل بیت بود. نه برای کارهای شخصی! همه از کیفیت ساده زیستی این زندگی خاص خبر داشتند. پیامبر با واگذاری فدک، خواستند منبع درآمدی پایدار برای اهل بیت فراهم کنند تا بتوانند به امور خود و همچنین کمک به نیازمندان بپردازند. این مساله را خود پیامبر تاکید کرده بودند که این کمک مالی به فقرا و نیازمندان برسد و پس از واگذاری فدک، حضرت زهرا از این زمین به عنوان منبعی برای انجام کارهای خیریه و حمایت از مستضعفان بهره میبرد. بماند که جنبه معنویاش هم این بود که حضرت رسول با این حرکت میخواستند جایگاه ویژه ایشان را که نزد خداوند و حضرت در مقام پیامبری داشت به جامعه نشان دهند. که اولویت این واگذاری برای مسئولیت یک بانوی مومنه باشد! مدیریت اقتصادی توسط یک بانوی توانمند. بانویی که مادرش از بزرگترین تجار زمان خودش بود و تمام ثروتش را صرف برپایی حکومتی بر مبنای دین الهی کرده بود. این دختر چنان مادری بود... هوش سرشار اقتصادی نه برای پول روی پول جمع کردن و تفاخر کردن. برای شکوفایی استعدادهایش در مسیر خدمت به خداوند...
و من فکر میکنم آیا هوشمندی و حکمت پیامبر جهت سپردن فدک به حضرت زهرا، فقط برای کمک به نیازمندان بود؟ یا برای کمک رسانی مالی که راه اسلام و گسترش آن ادامه یابد و شیعه آل محمد بتواند این مسیر را ادامه دهد؟
خیلی بیش از این می دانید و می دانیم و باید بنویسم. خیلی کوتاهی کردیم خیلی کم گذاشتیم. خیلی کم تلاش و تقلا کردیم.
گاهی تصور اینکه سالیان سال زندگی کردم ولی ایشان را به عنوان نقطه غایی رشد و تعالی و موفقیت خود در همه ابعاد وجودیام در نظر نگرفتم دیوانه ام می کند.
یادم نمی آید... یادم نمیآید کدام معلم و مدرس و استاد دانشگاهی داشتیم که او را به عنوان ۵ بانوی برتر جهان معرفی کند که هیچ، بگوید هر زن برتر جهان را در طول تاریخ بشر تصور کن، در هر زمینه و جنبه قابل ارزشی که ستودنی باشد، فاطمه زهرا از او برتر بود. سروری می کرد. سیده زنان جهان نامگذاری شد و زمزمه شده که اگر هستی علتی برای پیدایش داشته باشد، بهانه خلقت کل آفرینش بوده است... و من از جنس او هستم... چه افتخاری...
✍🏻 تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
#فاطمیه
سلام
الان طبق آخرین تعریف بازنگری شده سواد از طرف یونسکو مفهوم سواد وبا سوادی کلا تغییر یافته. بدین ترتیب شخصی که در یک رشته دانشگاهی موفق به دریافت مدرک دکترا میشود، حدود ۵ درصد باسواد است.الان شخص با سواد را با این مهارتها که شاخص با سوادی محسوب می شوند می شناسند که این سواد و مهارت های دوازده گانه عبارتاند از:
سواد عاطفی: توانایی برقراری روابط عاطفی با خانواده و دوستان
سواد ارتباطی: توانایی برقراری ارتباط مناسب با دیگران و دانستن آداب اجتماعی
سواد مالی: توانایی مدیریت مالی خانواده، دانستن روشهای پسانداز و توازن دخلوخرج
سواد رسانهای: اینکه فرد بداند کدام رسانه معتبر و کدام نامعتبر است.
سواد تربیتی: توانایی تربیت فرزندان به نحو شایسته
سواد رایانهای: دانستن مهارتهای راهبری رایانه
سواد سلامتی: دانستن اطلاعات مهم درباره تغذیه سالم و کنترل بیماریها
سواد نژادی و قومی: شناخت نژادها و قومیتها بر اساس احترام و تبعیض نگذاشتن.
سواد بومشناختی: دانستن راههای حفاظت از محیط زیست
سواد تحلیلی: توانایی شناخت، ارزیابی و تحلیل نظریههای مختلف و ایجاد استدلالهای منطقی بدون تعصب و پیشفرض
سواد انرژی: توانایی مدیریت مصرف انرژی
سواد علمی: علاوه بر سواد دانشگاهی، توانایی بحث یا حلوفصل مسائل با راهکارهای علمی و عقلانی مناسب.
حالا قضاوت باشما ست چه کسی باسواد است یا نه.
✅ اسلام و تکونولوژی های روز
نظر اسلام درباره تکنولوژی را میشود چند جور بررسی کرد: یکی از آن جهت که تکنولوژی علم است، و نظر اسلام را در باب علم دانست، دوّم آنکه نظر به خود اسلام کرد که «اسلام چگونه دینی است؟ چه هدفهائی دارد؟ و چگونه جامعهای را میخواهد؟ قلمرو دین چه اندازه وسعت دارد، آیا دامنه دستورهای این دین در همه شؤون حیاتی و اجتماعی و اقتصادی و سیاسی بشر نظر دارد و در همة آنها منظور و هدفهائی دارد که باید تامین گردد.
دیدگاه اسلام نسبت به علم
دیدگاه اسلام نسبت به علم این است که «از قدیمترین زمانی که کتب اسلامی تدوین شده در ردیف سایر دستورهای اسلامی مثل نماز و روزه بابی هم تحت عنوان «باب وجوب طلب العلم» (و باب فضل العلم)
باز شده و علم بعنوان یکی از فرائض شناخته شده است.»
در روایات میخوانیم : «العلم سلطان: علم اقتدار هست»
تاریخ زندگی انبیای چون حضرت نوح علیه السلام و دستور به ساختن کشتی از سوی خداوند بر ایشان که ایشان طبق آیات شریفه به عنوان پیشکسوتان جریان صحیح علم و صنعت معرفی می شود
و حضرت داود علیه السلام و صنعت زره سازی
و حضرت سلیمان علیه السلام در صنعت معماری و هنر که ماجرای قصر ظریف شیشه ای ایشان ملکه بلقیس را به شگفتی وا داشت
و ...
✨همه حاکی از توجه اسلام به علم و تکنولوژی های روز هست
✅در این میان در ایران اسلامی تفکری هست که در برابر تکنولوژی های روز دنیا؛ ما می توانیم را تزریق می کند به جامعه
که امام خمینی ره پایه گذار این تفکر است
و تفکر دیگری هست که ایران و ایرانی را و دست یابی او به تکنولوژی را انکار می کند
واقعیت این هست که جوانان غیور ایرانی که در ساخت تجهیزات نظامی و موشک و پهباد و ..چشم دنیا را خیره کردند به حول و قوه الهی که دشمن جرئت حمله به ایران اسلامی را ندارد
👈همین جوانها می توانند زیر ساخت های کشور را برای پیام رسانهای ساخت ایران هم آماده کنند .
اما متاسفانه شاهد ضعف اساسی به ویژه در حساس ترین زمانها هستیم که انشاءالله رفع شود و فکری اساسی برای آن شود
🚨نحوه مواجهه با علوم غربی طبق دیدگاه اسلام :
مواجهه با علوم انسانی غربی، دو جریان فکری در جامعهی علمی ما هست:
👈یک جریان تحجّر و جمود که معتقدند این علوم کاشفیّت از واقع ندارند و باید همهی گزارههای آن را بیرون ریخت و بنایی از نو ساخت.
👈در نقطه مقابل جریانی است که دربست تسلیم گزارههای علوم انسانی غربی میشود.
✅رهبر معظّم انقلاب در بیان جامعی معتقدند که نه لازم است همهی دستاوردهای علوم انسانی را نفی کنیم و نهاینکه همه را دربست بپذیریم.
✅ بلکه آن مقدارش که براساس نظام معرفتی و ارزشی خودمان قابل استفاده است را بهره میبریم و مابقی را بیرون میاندازیم.
من کسی را به آنارشیسم علمی و به مهملگویی علمی توصیه نمیکنم.
در هر زمینهای، کسانی که از دانشی برخوردار نیستند، اگر بخواهند به خیال خودشان نوآوری کنند، به مهملگویی میافتند.
ما در زمینهی برخی از علوم انسانی و معارف دینی این را میبینیم. آدمهای ناوارد بدون اینکه از ذخیره و سواد کافی برخوردار باشند، وارد میدان میشوند و حرف میزنند و به خیال خودشان نوآوری میکنند؛ که در واقع نوآوری نیست، مهملگویی است (بیانات در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه صنعتی امیرکبیر ۱۳۷۹)
✅از دیدگاه ایشان روش صحیح در مواجهه با علوم انسانی غربی، «اقتباس و تسخیر» و به تعبیری «زبدهگزینی» است.
👈از این دیدگاه مفهوم سبک زندگی اسلامی و مقابله با سبک زندگی غربی هم مشخص میشود
که منظور اسلام از نفی سبک زندگی غربی کدام قسمت سبک زندگی غربی هست
آیا استفاده از علم و تکنولوژی غرب است؟ یا مفاهیم غیر انسانی که خانواده ها را تهدید می کند ؟
به پختگی که برسی میفهمی خیلی جاها نباید جواب بدهی و نباید به هر دلیلی وارد نبرد با آدمها شوی.
به پختگی که برسی میفهمی ضرورتی ندارد با دیگران بابت رفتارها و نظراتشان بجنگی و سعی کنی دیدگاه آنان را تغییر بدهی.
به پختگی که برسی میفهمی باید آرام باشی و رها؛ چون توضیحات اضافه و تلاشهای بیهوده، فقط وقت و انرژی تو را تلف میکنند.
به پختگی که برسی در مقابل قضاوتها و حرفها خم به ابرو نمیآوری
فقط لبخند میزنی و به راهت ادامه میدهی و کار خودت را میکنی.✨
#موفقیت
1_15207383139.mp3
38.58M
🟠 تربیت دینی فرزندان
🔰در تربیت دینی، ۶ فاکتور تربیتی داریم:👇
1⃣ تصویر 2⃣ تشویق 3⃣ تقلید
4⃣ تحقیق 5⃣ تذکر 6⃣ توسل
#دکتر_سعید_عزیزی
#تربیت_فرزند
#روانشناسی
#مشاوره
🔶کانال رسمی دکتر سعید عزیزی👇
┏━━ °•🍃🌸🍃•°━━┓
🆔@drsaeedazizi
┗━━ °•🍃🌸🍃•°━━┛
📖خاطره ای زیبا از دکتر حسابی
پرفسور حسابی میگفت: در دوره تحصیلاتم در آمریکا در یک کار گروهی با یک دختر
آمریکایی به نام "کاترینا و همینطور فیلیپ" که
نمیشناختمش همگروه شدم از کاترینا پرسیدم
فیلیپ رو میشناسی؟! کاترینا گفت: آره
همونپسر که موهای بلوندِ قشنگی داره و ردیف
نخست جلو میشینه...گفتم نمیدونم کیو میگی
گفت: همون پسرِ خوشتیپ که معمولا
پیراهن و شلوار روشن شیکی تنش میکنه گفتم
بازم نفهمیدم منظورت کیه! گفت همون پسر که:
کیف و کفشش رو با هم ست میکنه! بازم
نفهمیدم منظورش کی بود. کاترینا تن صداشو
یکم آورد پایین و گفت: فیلیپ دیگه! همون پسر
«مهربونی که روی ویلچر میشینه...»
این بار دقیقا فهمیدم کیو میگه ولی به طرز غیر
قابل باوری رفتم تو فکر آدم چقدر باید نگاهش
به اطرافش مثبت باشه که بتونه از ویژگی
منفی چشمپوشی کنه. چقدر خوبه مثبت دیدن!
با خودم گفتم اگه که کاترینا از من«در مورد»
فیلیپ میپرسید چی میگفتم؟ حتما سریع
میگفتم همون معلوله دیگه! وقتی، نگاه کاترینا
رو "با نگاه خودم مقایسه کردم" خیلی خجالت کشیدم،
حالا ما با چه دیدگاهی به اطراف
نگاه میکنیم؟ مثبت یا منفی؟
#پندو_حکایت📚
📗مجموع حکایات و داستانهای پندآموز📚
✍به نام خداوند جان وخرد
مدیریت رفتار با دانش آموزان در کلاس درس
معلم خشن یا مهربان
اساس و بنیان مدیریت رفتار موثر، داشتن روابط مثبت با دانش آموزان است. ارتباط مثبت پیوند محکمی بین شما و دانش آموزانتان بر قرار می کندبدون این پیوند ، توان شما برای تحت تاثیر قرار دادن و هدایت کردن آنها ضعیف خواهد بود .
با رعایت نکات زیر می توانید روابط تان را با دانش آموزان تقویت کنید:
• وقتی دانش آموزان وارد کلاس می شوند با آنها احوالپرسی کنید.
• برای تک تک آنها اهمیت قائل باشید و به تک تک آنها توجه کنید.
• به نظر هایشان با دقت گوش بدهید.
• به آنها مسئولیت بدهید.
• حتی موقعی که دارید رفتار نامناسبشان را تصحیح می کنید به شأن و شخصیت آنها احترام بگذارید.
• و دست آخر اینکه: «همانقدر که فکر میکنید سزاوارید دانش آموزان به شما احترام بگذارند به آنها احترام بگذارید»..
«موفقیت شما در شغل معلمی آنقدر که به روابط مثبت ، مهربانانه و اعتماد آمیز با دانش آموزان وابسته است به هیچ مهارت ، ایده ،ابزار یا دستور العملی بستگی ندارد». ( پروفسور اریک جنسن)
این روش تنبیهی حقیقتاً چه اثری بر پیشرفت تحصیلی شاگردانمان دارد؟ آیا باعث پیشرفت آنان میشود؟ یا مانعی برای تقویت عملکرد تحصیلی آنها است؟
کتک زدن کودکان به آنان صحیح و غلط یک رفتار را نمیآموزد. در واقع آنها یاد نمیگیرند که چرا نباید آن کار بد را انجام دهند یا آن را در آینده تکرار نکنند. کودک ممکن است در حضور تنبیه کننده آن کار را انجام دهد، اما در زمانهای دیگر کار اشتباه را مجدداً انجام میدهد.
علاوه بر آن کودکان این رفتار والدین یا معلمان را میبینند و یاد میگیرند. آنها یاد میگیرند که خشونتهای فیزیکی در مواقعی که رفتاری نامناسب و یا برخلاف میل آنها صورت گیرد، مجاز است. کودکان برای یاد گرفتن نیازی به درد کشیدن ندارند. خشونت حتی در بین بزرگسالان غیرقانونی است. این باعث تأسف است که برخی فکرمیکنند میتوانند در برابر کودکان از خشونت استفاده کند.
کودکان می بینند، می شنوند و تکرار می کنند.
هر کودکی از کار اشتباهی که انجام می دهد حتما یک هدفی دارد. اگر ما آن هدف را شناسایی کنیم و نگذاریم که به هدفش برسد آن رفتار دیگر تکرار نخواهد شد. مثلا بعضی از کودکان با معلم خود لج کرده و با هدف اینکه او را عصبانی کنند، نظم کلاس را به هم می ریزند، اگر معلم با خونسردی در مقابل رفتار این کودک عکس العمل انجام دهد، شاگرد به هدفش دست پیدا نمی کند و از اینکار منصرف می شود و موارد دیگر.
در مورد برخورد با تخلفات معلم هم چه اشکالی داره که دانش آموز از حق و حقوق خودش آگاهی پیدا کنه؟
آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است؟
معلمی که خودش قانون رو رعایت نکنه، نتونه رفتار خودش رو مدیریت کنه چطور خواهد توانست قانونمداری را به شاگردان خودش یاد دهد؟
دانش آموزی که بی نزاکت، گستاخ، پررو هست و دست بزن داره بی شک یه فشار روانی روش هست و داره اینطوری خودش رو تخلیه می کنه. حتما جز این راه دیگه ای بلد نیست یا بهتره بگیم راه حل بهتری رو یادش ندادن و ندادیم.
حالا شما هم بیا یه چوب به پاش بزن یا یه سیلی به صورتش. نتیجه اینکار چی میشه؟ جز اینکه اون جری تر میشه و شما پشیمان و ناراحت از تنبیهی که انجام دادین؟ آیا بهتر نیست قبل از انجام هر تنبیهی از خودمون بعنوان یک معلم یا والد بپرسیم آیا راهکار دیگری وجود دارد که نتیجه بهتری عاید هر دو طرف بشه؟
واقعا مهربانی زبانی است که:
برای کور دیدنی، برای کر شنیدنی، و برای لال گفتنی است... و چه کسی مهربانتر از معلم چرا که معلم را اگر بخش کنی اولش محبت است و آخرش محبت...
هنر معلم اینست که در جای لازم به اندازه ی مناسب از مهربانی هاش خرج کنه منتها نه بیشتر و نه کمتر از حد لازم.
شما معلم هستید و به ارزش کلمات واقف. وقتی به دانش آموزی بیش از اندازه اصرار بر درس خواندن یا هر کار دیگری بکنید، در واقع از ارزش کلام خودتون می کاهید وبه لجبازی طرف مقابل اضافه می کنید. به دانش آموز از اهمیت سوادآموزی و احترام به معلم یادش بدین ولی فرصت بدین تا خودش انتخاب کنه که سمت درس و مشق بیاد. به زور نمیشه کسی رو باسواد کرد. بعضی ها نیاز به یک انگیزه قوی برای انجام کاری دارند سعی کنید راهنماییش بکنید تا اون انگیزه رو بتونه پیدا کنه.
ما ملزم به انجام وظیفه هستیم نه دست یافتن به نتیجه.
هدف تربیت شهروند نمونه است نه پزشک و مهندس و ... چه فایده از پزشکی که سوگندنامه پزشکی بخوره و در باطن زیرمیزی بگیره؟ یا مهندسی که اصول ساختمان سازی رو رعایت نکنه؟ و ...
کسی که محبت نبینه قطعا محبت ورزیدن را یاد نخواهد گرفت.
️گنج نهفته
این روش تنبیهی حقیقتاً چه اثری بر پیشرفت تحصیلی شاگردانمان دارد؟ آیا باعث پیشرفت آنان میشود؟ یا مان
جالبه بچه هایی که توسط خانواده یا معلم کتک می خورند همان بچه ها دیگران را کتک میزنند و در مدرسه معضلی هستند برای خودشان
و این چرخه👈 زدن کوچک تر از خود و تحقیر او مدام تکرار میشود
همین افراد پست اجتماعی هم بگیرند به کسانی که از ایشان پایین تر هستند و با ایشان کار می کنند با توهین و تحقیر برخورد می کنند
حال جایگاه کرامت انسانی انسانها با تنبیه بدنی چه ارتباطی دارد ؟
آیا تربیت بدون توجه به کرامت انسانی امکان پذیر هست ؟
درباره تنبیه بدنی و یا حتی بالابردن صدا و تحقیر و توهین و برخوردهای تند و خشن با دانش آموزان و مقایسه آن با روشهای قدیم و
کرامت معلمان و... باید گفت که درباره هر گونه رفتاری یک حدیث بسیار پرمغر و حکیمانه از امام علی علیه السلام اگر توجه کنیم به یک سری از سوالات ما پاسخ داده خواهد شد
✅امام على عليه السلام در گفتار حکیمانه ای فرمودند: آنچه بر خود مى پسندى براى مردم نيز بپسند و آنچه براى خود نمىپسندى براى آنها نيز نپسند!(ميزان الحكمه جلد سوّم)
حال سوال ؟
بنده دوست دارم مدیر و یا مسئول بالاتر با بنده چگونه رفتار کند ؟ با رعایت کرامت و یا با توهین و تحقیر ؟
بنده دوست دارم با فرزند من چگونه رفتار شود ؟ آیا بینی و بین الله اگر فرزندم را کسی بزند شنیدن این خبر مرا ناراحت می کند یا خوشحال ؟
سوال سوم اینکه چند درصد بچه ها با این رفتارها به حرف ها و کلام دیگر معلم احترام گذاشته و حرف شنوی دارند ؟؟
آیا غیر از این هست که حتی در خانه هم پدران و مادرانی که برخوردهای تند و خشن دارند؛باعث دوری بچه ها از ایشان میشوند
اینکه در گذشته دکتر مهندس داشتیم الان هم بیاییم با کتک دکتر مهندس تربیت کنیم توجیه درستی نیست
چرا که این جور دکتر مهندس تربیت کردن فایده ای ندارد
چه بسا دکترهایی که اخلاق بدشان را که میبینی گاهی ترجیح میدهی اصلا به دم مطبشان نروی مگر اینکه دیگه مجبور باشی
🔰 جهاد حضرت زهرا (س) برای نجات جامعه بشری
حوزه/ حجتالاسلام امامی گفت: حضرت زهرا (س) با جهاد خود هم جلوی هبوط فردی انسان را گرفت و هم او را از هبوط اجتماعی و تاریخی نجات داد.
🔺 مشروح خبر در خبرگزاری حوزه 👇👇👇
https://hawzahnews.com/xdkdj
📌 حوزه نیوز آذربایجان غربی
https://eitaa.com/HawzahNews_Azgh