🎥فیلم| از مواردی که ما را در جهاد تبیین تقویت میکند انس با بیانات رهبری است
حوزه/ سارا طالبی مدیر کل مرکز راهبری و هماهنگی امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی در جمع طلاب خواهران خوی گفت: خیلی وقتها جهاد تبیین را جدی نمیگیریم و برای اینکه در مردم مؤثر باشیم باید وقت بگذاریم و از مواردی که میتواند ما را در جهاد تبیین مجهز کند انس با بیانات رهبری است.
🔺 ادامه خبر 👇👇👇
https://hawzahnews.com/xdgtX
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸نقش «تفکر»، «تلاوت قرآن» و «شرکت در مجالس روضه» در استحکام عقائد🔸
مشکلی که در آخرالزمان پیش میآید، این است که انسانهای کمریشه پیدا میشوند. ریشهدار شدن انسان خیلی مهم است. اینکه کسی به فضای مجازی میرود و کافر برمیگردد، به این دلیل است که بیریشه بوده یا ریشهاش کم بوده و باد ریشهاش را کنده است. این آیه را نگاه کنید: ((أَ لَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُها ثابِتٌ وَ فَرْعُها فِي السَّماءِ)). اعتقاد محکم به خدا مثل درختی است که در برابر بادهای شدید مقاومت میکند. ((وَ مَثَلُ كَلِمَةٍ خَبيثَةٍ كَشَجَرَةٍ خَبيثَةٍ اجْتُثَّتْ مِنْ فَوْقِ الْأَرْضِ ما لَها مِنْ قَرارٍ)). شجرۀ خبیثه از بالای زمین ریشه زده و قراری ندارد. لذا یک باد تند، این بوته را از زمین میکَند.
من میخواهم به شما بگویم که تو درختی؛ قدر خودت را بدان. آمریکا با همۀ عرض و طولش یک بوتۀ خار است و باد تند آن را میکَند؛ اما تو را نمیکَند و این به خاطر محبت توست.
اینکه بعضیها به فضای مجازی میروند و ضایع میشوند، به خاطر قدرت فضای مجازی نیست؛ بلکه به خاطر این است که اعتقادات بوتهای دارند، نه اعتقادات درختی. شما سعی کنید بچههایتان را با اعتقادات درختی بار بیاورید، نه با اعتقادات بوتهای.
چگونه اعتقادات انسان درختی و ریشهدار میشود؟ در موجودات عالَم فکر کن. وقتی خدا را در این موجودات دیدی، اعتقاداتت درختی میشود.
چرا میگویند قرآن بخوانید؟ برای اینکه درخت بشوید. چرا میگویند برای امام حسین(ع) گریه کنید؟ برای اینکه گریه بر حضرت، به اعتقاداتتان آب میدهد و ریشۀ این درخت، قوی و پایدار میشود. قدیمها هفتهای یک بار روضهخوان محله میآمد در خانهها روضه میخواند و مردم گریه میکردند. این مثل درختی است که هفتهای یک بار به ریشۀ آن آب میدهی.
📖 راه رشد، جلد چهار، صفحه ٢۶
@haerishirazi
📩 شغل زهرای مرضیه...
داشتم فکر میکردم اگر حضرت زهرا سلام الله علیها امروز بود، چه شغلی داشت؟؟؟؟
او یک زن مومنه بود و اصلا زندگی یک زن مومن به خداوند و دستورات و اوامر الهی نمیتواند یک زندگی معمولی باشد که هم و غمش فقط رفع جمعی از نیازهای زنانه باشد...
حضرت زهرا یک بانوی انقلابی بود که سرانجامش هم در این مسیر ختم به شهادت شد و یک عالمهای (دانشمندی) بود با فن بیان قوی که چند سخنرانی یا خطابه، نشان از قدرت تسلطش بر محتوا و فنون سخنوری داشت.
همسری و مادری و خانهداری که جای خود. اما بخشی از زمانش پاسخ به سوالات و شبهات رایج در جامعه بود. بخشی از زمانش روشنگری و آگاهی بخشی به جامعه بود. بخشی از زمانش عبادت بود. عبادتهای بلند و طولانی که خبرش به ما رسیده
تربیت فرزند با جدیت. خانه داری با جدیت. همسرداری و مردم داری با جدیت. عبادت و تهجد با جدیت. اما یک شخص کاملا اجتماعی و سیاسی هم بود.
اگر حضرت زهرا امروز بود چه شغلی داشت؟ استاد دانشگاه بود؟ مدرس بود و سخنران و هرجا از ایشان دعوت میشد میرفت و خطابه میکرد؟ حتی اگر دعوت هم نمیشد خود ایشان بستری را فراهم میکرد که مخاطبین را جذب کند و برایشان صحبت کند و انسان تربیت کند؟ انسان تمام و کمال؟ زنانی که مرد میدان باشند و بانوی منزل؟
آنچه در تاریخ از ایشان بجا مانده نشان میدهد به هر شکلی بود در هر حال باید بدانیم همه هم و غمش همسرداری و بچه داری یا رسیدگی به مسائل شخصی نبوده، هرچند به نفع احسن به آن ها هم رسیدگی می کرده است.
نقش پررنگی در مسائل سیاسی داشته است و این نقش کاملا حماسی و تاثیرگذار بوده است.
اگر نوجوانی بیاید به شما بگوید چه طور حضرت زهرا را الگو بگیرم وقتی فقط از شهادت مظلومانه اش شنیدم و حتی گاهی دلیل شهادتش و سبک زندگی و راه و هدف زندگی اش را هم نمیدانم !!!
این ظلم تاریخی به شان و شخصیت و مقام و تاریخ سازی ایشان را هرگز خداوند از ما نخواهد بخشید اگر چه در مقام پدر و مادر چه در مقام معلم و مدرس چیزی در معرفی این الگوی همه چیز تمام در مقام یک بانو و یک انسان متعالی به ایشان منتقل نکرده باشیم و فقط بدون آگاهی بخشی و تربیت فکری او را به مجالس عزای از دست دادن این در گرانبها برده باشیم.
آیا کلاسی میشناسید که عنوانش زهرا شناسی باشد؟ زهرا شناسی الگویی برای همه قرون؟ آیا واحد درسی در این زمینه داریم؟ آیا مادر خانواده ۵ جلد کتاب نه ۲ جلد کتاب از شخصیت چند بعدی ایشان خوانده و برای اعضای خانوادهاش ارائه داده است؟
اگر زنان دنیا که زنان ایران هم شاملش می شوند حضرت زهرا را شناخته بودند. به جای جنبشهای فمینیستی یا دفاع از حقوق زن، بیشتر بر تکالیف زن در اجتماع تمرکز میکردند. زن اگر تکالیف انسانی الهیش که فلسفه خلقتش و حضورش در این دنیاست را درست عمل کرده بود، مردانی در جامعه رشد نمی کردند که حقوقش را پای مال کنند. زن اگر طبق الگو خوب همسری کرده بود، خوب مادری کرده بود، خوب نقش اجتماعی سیاسی اش را ایفا کرده بود، امروز دنیا شکل دیگری بود. هم برای زنان، هم برای مردان و همه ما در این خصوص مسئولیم... کلکم راع و کلکم مسئول...
✍🏻 تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
🔴مهمترین ابعاد وصیتنامه زن نمونه اسلام، الگوی تمام زنان عالم، عصاره وجود پیامبر اکرم(ص)، حضرت زهرا(س)، در واپسین لحظات زندگیشان چه بوده است؟
🔹بررسی ابعاد مختلف وصایای حضرت زهرا سلاماللهعلیها بسیار مهم و حیاتی است، وصیت نامه ایشان تلفیقی از عبودیت، ولایتمداری، ترسیم خط ومشی سیاسی جامعه اسلامی، انزجار از دشمنان خدا، زنانگی و اهتمام ایشان به خانواده و فرزندان و حتی اقتصاد جامعه اسلامی و همسران پیامبر است، ودرکنار همه اینها توجه ایشان به امر عفاف و حجاب حتی پس از مرگ نیز درسهای بسیار مهم برای زنان شیعه دارد که بدانند که عفاف جامعه را به چه سمتی باید سوق دهند، همچنین خود این وصایا و هوشمندی حضرت مادر، یک سند بسیار مهمی برای پاسخ به تمام کسانی است که زن مسلمان را یک عنصر منفعل و منزوی و ضعیف به جهانیان معرفی میکنند و تبلیغات سو علیه دستورات عفاف و حجاب دارند
🦋اهتمام به تربیت فرزندان :
حضرت زهرا سلامالله علیها پیشنهاد ازدواج با امامه را به امیرالمومنین میدهند چرا که ایشان را نسبت به فرزندان خود مادرخوبی میشناسند
🦋اهتمام به حیا
تصور بفرمایید امروز عدهای در حالی نسخه آزادی پوشش برای جامعه میپیچند که وارستهترین الگوی عملی بانوان عالم، از نمایان بودن برجستگی های اندام زنان متوفی هم آزرده خاطر بودند چه برسد به این وضعیت پوشش در معابر عمومی، پس بنابه تدبیر عروس جوان خانه امیرالمومنین، تابوتی که تمام جسم ایشان را از دید نامحرم بپوشاند ساخته شد، همچنین این عمل ایشان تکلیفی است برای ما که جامعه را به چه سمتی سوق دهیم
🦋یادگاریهای مادر دختری
حضرت زهرا سلامالله علیها درباره لوازم اختصاصی خود، پردهها ولوازمخانه وصایای مبنی برای تقسیم بین علیا مخدرات زینب وامکلثوم داشتهاند.
🦋انس با قرآن در شب اول قبر
حضرت فاطمه(س) به امیرالمومنین سفارش کرد زمانی که او را در قبر نهاد و دفن کرد، بالای سرش، روبهروی او بنشیند و زیاد قرآن و دعا بخواند
🦋غسل از روی لباس
بنا به مقام صدیق حضرت، فقط صدیق میتوانست ایشان را غسل دهد که مولا امیرالمومنین این کار را انجام دادند.اما تمایل حضرت به پوشیدگی و ندیدن آثار جراحات بر تنشان دلیلی بر غسل از لباس عنوان شده است.
🦋وصایای اقتصادی
حضرت فاطمه درباره باغهای هفتگانه وصیت میکنند. برای آنها از همسر و فرزندانشان متولی قرار میدهند و مشخص میفرمایند درآمد باغها صرف امور خیر و گذران امور مسلمین شود
🦋احسان به خانواده
بنا به روایاتی حضرت برای همسران پیامبر و خواهر زاده خود امامه نیر سهم الارث در نظر میگیرند
🦋دستور به دفن شبانه
اعلام انزجار عملی حضرت زهرا از غاصبان حق ولیالله حتی در مورد دفن شبانه نیز مشخص است و ایشان مایل به حضور رجال که به غدیر پشت کرده بودند وبه خود حضرت جسارت کرده بودند در مراسم تدفین نبودند، این بخش از اعجوبه های وصیت یک بانوی ولایتمدار است. همچنین از امیر المومنین نقل شده است که فاطمه(س) از من پیمان گرفت وقتی از دنیا رفت، از زنان جز امّسلمه، امّیمن، فضّه و از مردان جز دو پسرش حسن(ع) و حسین(ع)، عبدالله بن عباس، سلمان، عمار، مقداد، ابوذر و حذیفه کسی با خبر نشود
🦋مبارزه سیاسی حتی با قبر پنهان
وصیت ایشان به پنهان بودن قبرشان سندی است بر اوج قساوت قلب و رزالت دشمنان حضرت که به عنوان یک مدرک بزرگ در مقابل اصحاب تاریخ است
🦋سلامی به فرزندان مادر تا قیامت
در بخشی از وصیت مادر مهربان آمده است، سلام ایشان را به تمام فرزندانشان تا قیامت برسانیم
سلام ای فرزندان فاطمه
سلام بر شما که مادرتان شمارا فراخوانده است.
منابع:
۱_فارس
۲_کافه تاریخ
✍عالیه سادات
#فاطمیه
️گنج نهفته
📩 شغل زهرای مرضیه... داشتم فکر میکردم اگر حضرت زهرا سلام الله علیها امروز بود، چه شغلی داشت؟؟؟؟ او
💠 شغل زهرای مرضیه
📩 قسمت دوم
فکر می کنید شغل ایشان به فعالیتهای داوطلبانه علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی ختم میشد؟ نه! زهرای مرضیه سطحی از توان فکری و مدیریتی را داشت که پدرش مدیریت اقتصادی فدک، قطعه زمینی در خیبر را به او بدهد که پس از فتح خیبر به پیامبر تعلق گرفته بود و پیامبر آن را به حضرت زهرا بخشیده بود. که باید بدانیم این اقدام هم جنبه شرعی داشت و هم جنبه مادی و هم جنبه معنوی.
جنبه شرعی اش این بود که طبق حکم الهی درباره غنائم بدون جنگ که در آیه ۶ سوره حشر هم به آن اشاره شده، اموال به دست آمده از این طریق به پیامبر تعلق دارد و پیامبر حق تصرف و تقسیم آن را دارد.
و اما جنبه مادی و اجتماعی آن؛ تامین مالی اهل بیت! یکی از اهداف پیامبر از واگذاری فدک، تامین نیازهای مالی اهل بیت بود. نه برای کارهای شخصی! همه از کیفیت ساده زیستی این زندگی خاص خبر داشتند. پیامبر با واگذاری فدک، خواستند منبع درآمدی پایدار برای اهل بیت فراهم کنند تا بتوانند به امور خود و همچنین کمک به نیازمندان بپردازند. این مساله را خود پیامبر تاکید کرده بودند که این کمک مالی به فقرا و نیازمندان برسد و پس از واگذاری فدک، حضرت زهرا از این زمین به عنوان منبعی برای انجام کارهای خیریه و حمایت از مستضعفان بهره میبرد. بماند که جنبه معنویاش هم این بود که حضرت رسول با این حرکت میخواستند جایگاه ویژه ایشان را که نزد خداوند و حضرت در مقام پیامبری داشت به جامعه نشان دهند. که اولویت این واگذاری برای مسئولیت یک بانوی مومنه باشد! مدیریت اقتصادی توسط یک بانوی توانمند. بانویی که مادرش از بزرگترین تجار زمان خودش بود و تمام ثروتش را صرف برپایی حکومتی بر مبنای دین الهی کرده بود. این دختر چنان مادری بود... هوش سرشار اقتصادی نه برای پول روی پول جمع کردن و تفاخر کردن. برای شکوفایی استعدادهایش در مسیر خدمت به خداوند...
و من فکر میکنم آیا هوشمندی و حکمت پیامبر جهت سپردن فدک به حضرت زهرا، فقط برای کمک به نیازمندان بود؟ یا برای کمک رسانی مالی که راه اسلام و گسترش آن ادامه یابد و شیعه آل محمد بتواند این مسیر را ادامه دهد؟
خیلی بیش از این می دانید و می دانیم و باید بنویسم. خیلی کوتاهی کردیم خیلی کم گذاشتیم. خیلی کم تلاش و تقلا کردیم.
گاهی تصور اینکه سالیان سال زندگی کردم ولی ایشان را به عنوان نقطه غایی رشد و تعالی و موفقیت خود در همه ابعاد وجودیام در نظر نگرفتم دیوانه ام می کند.
یادم نمی آید... یادم نمیآید کدام معلم و مدرس و استاد دانشگاهی داشتیم که او را به عنوان ۵ بانوی برتر جهان معرفی کند که هیچ، بگوید هر زن برتر جهان را در طول تاریخ بشر تصور کن، در هر زمینه و جنبه قابل ارزشی که ستودنی باشد، فاطمه زهرا از او برتر بود. سروری می کرد. سیده زنان جهان نامگذاری شد و زمزمه شده که اگر هستی علتی برای پیدایش داشته باشد، بهانه خلقت کل آفرینش بوده است... و من از جنس او هستم... چه افتخاری...
✍🏻 تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه، هلند و ایران
#فاطمیه
سلام
الان طبق آخرین تعریف بازنگری شده سواد از طرف یونسکو مفهوم سواد وبا سوادی کلا تغییر یافته. بدین ترتیب شخصی که در یک رشته دانشگاهی موفق به دریافت مدرک دکترا میشود، حدود ۵ درصد باسواد است.الان شخص با سواد را با این مهارتها که شاخص با سوادی محسوب می شوند می شناسند که این سواد و مهارت های دوازده گانه عبارتاند از:
سواد عاطفی: توانایی برقراری روابط عاطفی با خانواده و دوستان
سواد ارتباطی: توانایی برقراری ارتباط مناسب با دیگران و دانستن آداب اجتماعی
سواد مالی: توانایی مدیریت مالی خانواده، دانستن روشهای پسانداز و توازن دخلوخرج
سواد رسانهای: اینکه فرد بداند کدام رسانه معتبر و کدام نامعتبر است.
سواد تربیتی: توانایی تربیت فرزندان به نحو شایسته
سواد رایانهای: دانستن مهارتهای راهبری رایانه
سواد سلامتی: دانستن اطلاعات مهم درباره تغذیه سالم و کنترل بیماریها
سواد نژادی و قومی: شناخت نژادها و قومیتها بر اساس احترام و تبعیض نگذاشتن.
سواد بومشناختی: دانستن راههای حفاظت از محیط زیست
سواد تحلیلی: توانایی شناخت، ارزیابی و تحلیل نظریههای مختلف و ایجاد استدلالهای منطقی بدون تعصب و پیشفرض
سواد انرژی: توانایی مدیریت مصرف انرژی
سواد علمی: علاوه بر سواد دانشگاهی، توانایی بحث یا حلوفصل مسائل با راهکارهای علمی و عقلانی مناسب.
حالا قضاوت باشما ست چه کسی باسواد است یا نه.
✅ اسلام و تکونولوژی های روز
نظر اسلام درباره تکنولوژی را میشود چند جور بررسی کرد: یکی از آن جهت که تکنولوژی علم است، و نظر اسلام را در باب علم دانست، دوّم آنکه نظر به خود اسلام کرد که «اسلام چگونه دینی است؟ چه هدفهائی دارد؟ و چگونه جامعهای را میخواهد؟ قلمرو دین چه اندازه وسعت دارد، آیا دامنه دستورهای این دین در همه شؤون حیاتی و اجتماعی و اقتصادی و سیاسی بشر نظر دارد و در همة آنها منظور و هدفهائی دارد که باید تامین گردد.
دیدگاه اسلام نسبت به علم
دیدگاه اسلام نسبت به علم این است که «از قدیمترین زمانی که کتب اسلامی تدوین شده در ردیف سایر دستورهای اسلامی مثل نماز و روزه بابی هم تحت عنوان «باب وجوب طلب العلم» (و باب فضل العلم)
باز شده و علم بعنوان یکی از فرائض شناخته شده است.»
در روایات میخوانیم : «العلم سلطان: علم اقتدار هست»
تاریخ زندگی انبیای چون حضرت نوح علیه السلام و دستور به ساختن کشتی از سوی خداوند بر ایشان که ایشان طبق آیات شریفه به عنوان پیشکسوتان جریان صحیح علم و صنعت معرفی می شود
و حضرت داود علیه السلام و صنعت زره سازی
و حضرت سلیمان علیه السلام در صنعت معماری و هنر که ماجرای قصر ظریف شیشه ای ایشان ملکه بلقیس را به شگفتی وا داشت
و ...
✨همه حاکی از توجه اسلام به علم و تکنولوژی های روز هست
✅در این میان در ایران اسلامی تفکری هست که در برابر تکنولوژی های روز دنیا؛ ما می توانیم را تزریق می کند به جامعه
که امام خمینی ره پایه گذار این تفکر است
و تفکر دیگری هست که ایران و ایرانی را و دست یابی او به تکنولوژی را انکار می کند
واقعیت این هست که جوانان غیور ایرانی که در ساخت تجهیزات نظامی و موشک و پهباد و ..چشم دنیا را خیره کردند به حول و قوه الهی که دشمن جرئت حمله به ایران اسلامی را ندارد
👈همین جوانها می توانند زیر ساخت های کشور را برای پیام رسانهای ساخت ایران هم آماده کنند .
اما متاسفانه شاهد ضعف اساسی به ویژه در حساس ترین زمانها هستیم که انشاءالله رفع شود و فکری اساسی برای آن شود
🚨نحوه مواجهه با علوم غربی طبق دیدگاه اسلام :
مواجهه با علوم انسانی غربی، دو جریان فکری در جامعهی علمی ما هست:
👈یک جریان تحجّر و جمود که معتقدند این علوم کاشفیّت از واقع ندارند و باید همهی گزارههای آن را بیرون ریخت و بنایی از نو ساخت.
👈در نقطه مقابل جریانی است که دربست تسلیم گزارههای علوم انسانی غربی میشود.
✅رهبر معظّم انقلاب در بیان جامعی معتقدند که نه لازم است همهی دستاوردهای علوم انسانی را نفی کنیم و نهاینکه همه را دربست بپذیریم.
✅ بلکه آن مقدارش که براساس نظام معرفتی و ارزشی خودمان قابل استفاده است را بهره میبریم و مابقی را بیرون میاندازیم.
من کسی را به آنارشیسم علمی و به مهملگویی علمی توصیه نمیکنم.
در هر زمینهای، کسانی که از دانشی برخوردار نیستند، اگر بخواهند به خیال خودشان نوآوری کنند، به مهملگویی میافتند.
ما در زمینهی برخی از علوم انسانی و معارف دینی این را میبینیم. آدمهای ناوارد بدون اینکه از ذخیره و سواد کافی برخوردار باشند، وارد میدان میشوند و حرف میزنند و به خیال خودشان نوآوری میکنند؛ که در واقع نوآوری نیست، مهملگویی است (بیانات در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه صنعتی امیرکبیر ۱۳۷۹)
✅از دیدگاه ایشان روش صحیح در مواجهه با علوم انسانی غربی، «اقتباس و تسخیر» و به تعبیری «زبدهگزینی» است.
👈از این دیدگاه مفهوم سبک زندگی اسلامی و مقابله با سبک زندگی غربی هم مشخص میشود
که منظور اسلام از نفی سبک زندگی غربی کدام قسمت سبک زندگی غربی هست
آیا استفاده از علم و تکنولوژی غرب است؟ یا مفاهیم غیر انسانی که خانواده ها را تهدید می کند ؟
به پختگی که برسی میفهمی خیلی جاها نباید جواب بدهی و نباید به هر دلیلی وارد نبرد با آدمها شوی.
به پختگی که برسی میفهمی ضرورتی ندارد با دیگران بابت رفتارها و نظراتشان بجنگی و سعی کنی دیدگاه آنان را تغییر بدهی.
به پختگی که برسی میفهمی باید آرام باشی و رها؛ چون توضیحات اضافه و تلاشهای بیهوده، فقط وقت و انرژی تو را تلف میکنند.
به پختگی که برسی در مقابل قضاوتها و حرفها خم به ابرو نمیآوری
فقط لبخند میزنی و به راهت ادامه میدهی و کار خودت را میکنی.✨
#موفقیت
1_15207383139.mp3
38.58M
🟠 تربیت دینی فرزندان
🔰در تربیت دینی، ۶ فاکتور تربیتی داریم:👇
1⃣ تصویر 2⃣ تشویق 3⃣ تقلید
4⃣ تحقیق 5⃣ تذکر 6⃣ توسل
#دکتر_سعید_عزیزی
#تربیت_فرزند
#روانشناسی
#مشاوره
🔶کانال رسمی دکتر سعید عزیزی👇
┏━━ °•🍃🌸🍃•°━━┓
🆔@drsaeedazizi
┗━━ °•🍃🌸🍃•°━━┛
📖خاطره ای زیبا از دکتر حسابی
پرفسور حسابی میگفت: در دوره تحصیلاتم در آمریکا در یک کار گروهی با یک دختر
آمریکایی به نام "کاترینا و همینطور فیلیپ" که
نمیشناختمش همگروه شدم از کاترینا پرسیدم
فیلیپ رو میشناسی؟! کاترینا گفت: آره
همونپسر که موهای بلوندِ قشنگی داره و ردیف
نخست جلو میشینه...گفتم نمیدونم کیو میگی
گفت: همون پسرِ خوشتیپ که معمولا
پیراهن و شلوار روشن شیکی تنش میکنه گفتم
بازم نفهمیدم منظورت کیه! گفت همون پسر که:
کیف و کفشش رو با هم ست میکنه! بازم
نفهمیدم منظورش کی بود. کاترینا تن صداشو
یکم آورد پایین و گفت: فیلیپ دیگه! همون پسر
«مهربونی که روی ویلچر میشینه...»
این بار دقیقا فهمیدم کیو میگه ولی به طرز غیر
قابل باوری رفتم تو فکر آدم چقدر باید نگاهش
به اطرافش مثبت باشه که بتونه از ویژگی
منفی چشمپوشی کنه. چقدر خوبه مثبت دیدن!
با خودم گفتم اگه که کاترینا از من«در مورد»
فیلیپ میپرسید چی میگفتم؟ حتما سریع
میگفتم همون معلوله دیگه! وقتی، نگاه کاترینا
رو "با نگاه خودم مقایسه کردم" خیلی خجالت کشیدم،
حالا ما با چه دیدگاهی به اطراف
نگاه میکنیم؟ مثبت یا منفی؟
#پندو_حکایت📚
📗مجموع حکایات و داستانهای پندآموز📚
✍به نام خداوند جان وخرد
مدیریت رفتار با دانش آموزان در کلاس درس
معلم خشن یا مهربان
اساس و بنیان مدیریت رفتار موثر، داشتن روابط مثبت با دانش آموزان است. ارتباط مثبت پیوند محکمی بین شما و دانش آموزانتان بر قرار می کندبدون این پیوند ، توان شما برای تحت تاثیر قرار دادن و هدایت کردن آنها ضعیف خواهد بود .
با رعایت نکات زیر می توانید روابط تان را با دانش آموزان تقویت کنید:
• وقتی دانش آموزان وارد کلاس می شوند با آنها احوالپرسی کنید.
• برای تک تک آنها اهمیت قائل باشید و به تک تک آنها توجه کنید.
• به نظر هایشان با دقت گوش بدهید.
• به آنها مسئولیت بدهید.
• حتی موقعی که دارید رفتار نامناسبشان را تصحیح می کنید به شأن و شخصیت آنها احترام بگذارید.
• و دست آخر اینکه: «همانقدر که فکر میکنید سزاوارید دانش آموزان به شما احترام بگذارند به آنها احترام بگذارید»..
«موفقیت شما در شغل معلمی آنقدر که به روابط مثبت ، مهربانانه و اعتماد آمیز با دانش آموزان وابسته است به هیچ مهارت ، ایده ،ابزار یا دستور العملی بستگی ندارد». ( پروفسور اریک جنسن)
این روش تنبیهی حقیقتاً چه اثری بر پیشرفت تحصیلی شاگردانمان دارد؟ آیا باعث پیشرفت آنان میشود؟ یا مانعی برای تقویت عملکرد تحصیلی آنها است؟
کتک زدن کودکان به آنان صحیح و غلط یک رفتار را نمیآموزد. در واقع آنها یاد نمیگیرند که چرا نباید آن کار بد را انجام دهند یا آن را در آینده تکرار نکنند. کودک ممکن است در حضور تنبیه کننده آن کار را انجام دهد، اما در زمانهای دیگر کار اشتباه را مجدداً انجام میدهد.
علاوه بر آن کودکان این رفتار والدین یا معلمان را میبینند و یاد میگیرند. آنها یاد میگیرند که خشونتهای فیزیکی در مواقعی که رفتاری نامناسب و یا برخلاف میل آنها صورت گیرد، مجاز است. کودکان برای یاد گرفتن نیازی به درد کشیدن ندارند. خشونت حتی در بین بزرگسالان غیرقانونی است. این باعث تأسف است که برخی فکرمیکنند میتوانند در برابر کودکان از خشونت استفاده کند.
کودکان می بینند، می شنوند و تکرار می کنند.
هر کودکی از کار اشتباهی که انجام می دهد حتما یک هدفی دارد. اگر ما آن هدف را شناسایی کنیم و نگذاریم که به هدفش برسد آن رفتار دیگر تکرار نخواهد شد. مثلا بعضی از کودکان با معلم خود لج کرده و با هدف اینکه او را عصبانی کنند، نظم کلاس را به هم می ریزند، اگر معلم با خونسردی در مقابل رفتار این کودک عکس العمل انجام دهد، شاگرد به هدفش دست پیدا نمی کند و از اینکار منصرف می شود و موارد دیگر.
در مورد برخورد با تخلفات معلم هم چه اشکالی داره که دانش آموز از حق و حقوق خودش آگاهی پیدا کنه؟
آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است؟
معلمی که خودش قانون رو رعایت نکنه، نتونه رفتار خودش رو مدیریت کنه چطور خواهد توانست قانونمداری را به شاگردان خودش یاد دهد؟
دانش آموزی که بی نزاکت، گستاخ، پررو هست و دست بزن داره بی شک یه فشار روانی روش هست و داره اینطوری خودش رو تخلیه می کنه. حتما جز این راه دیگه ای بلد نیست یا بهتره بگیم راه حل بهتری رو یادش ندادن و ندادیم.
حالا شما هم بیا یه چوب به پاش بزن یا یه سیلی به صورتش. نتیجه اینکار چی میشه؟ جز اینکه اون جری تر میشه و شما پشیمان و ناراحت از تنبیهی که انجام دادین؟ آیا بهتر نیست قبل از انجام هر تنبیهی از خودمون بعنوان یک معلم یا والد بپرسیم آیا راهکار دیگری وجود دارد که نتیجه بهتری عاید هر دو طرف بشه؟
واقعا مهربانی زبانی است که:
برای کور دیدنی، برای کر شنیدنی، و برای لال گفتنی است... و چه کسی مهربانتر از معلم چرا که معلم را اگر بخش کنی اولش محبت است و آخرش محبت...
هنر معلم اینست که در جای لازم به اندازه ی مناسب از مهربانی هاش خرج کنه منتها نه بیشتر و نه کمتر از حد لازم.
شما معلم هستید و به ارزش کلمات واقف. وقتی به دانش آموزی بیش از اندازه اصرار بر درس خواندن یا هر کار دیگری بکنید، در واقع از ارزش کلام خودتون می کاهید وبه لجبازی طرف مقابل اضافه می کنید. به دانش آموز از اهمیت سوادآموزی و احترام به معلم یادش بدین ولی فرصت بدین تا خودش انتخاب کنه که سمت درس و مشق بیاد. به زور نمیشه کسی رو باسواد کرد. بعضی ها نیاز به یک انگیزه قوی برای انجام کاری دارند سعی کنید راهنماییش بکنید تا اون انگیزه رو بتونه پیدا کنه.
ما ملزم به انجام وظیفه هستیم نه دست یافتن به نتیجه.
هدف تربیت شهروند نمونه است نه پزشک و مهندس و ... چه فایده از پزشکی که سوگندنامه پزشکی بخوره و در باطن زیرمیزی بگیره؟ یا مهندسی که اصول ساختمان سازی رو رعایت نکنه؟ و ...
کسی که محبت نبینه قطعا محبت ورزیدن را یاد نخواهد گرفت.
️گنج نهفته
این روش تنبیهی حقیقتاً چه اثری بر پیشرفت تحصیلی شاگردانمان دارد؟ آیا باعث پیشرفت آنان میشود؟ یا مان
جالبه بچه هایی که توسط خانواده یا معلم کتک می خورند همان بچه ها دیگران را کتک میزنند و در مدرسه معضلی هستند برای خودشان
و این چرخه👈 زدن کوچک تر از خود و تحقیر او مدام تکرار میشود
همین افراد پست اجتماعی هم بگیرند به کسانی که از ایشان پایین تر هستند و با ایشان کار می کنند با توهین و تحقیر برخورد می کنند
حال جایگاه کرامت انسانی انسانها با تنبیه بدنی چه ارتباطی دارد ؟
آیا تربیت بدون توجه به کرامت انسانی امکان پذیر هست ؟
درباره تنبیه بدنی و یا حتی بالابردن صدا و تحقیر و توهین و برخوردهای تند و خشن با دانش آموزان و مقایسه آن با روشهای قدیم و
کرامت معلمان و... باید گفت که درباره هر گونه رفتاری یک حدیث بسیار پرمغر و حکیمانه از امام علی علیه السلام اگر توجه کنیم به یک سری از سوالات ما پاسخ داده خواهد شد
✅امام على عليه السلام در گفتار حکیمانه ای فرمودند: آنچه بر خود مى پسندى براى مردم نيز بپسند و آنچه براى خود نمىپسندى براى آنها نيز نپسند!(ميزان الحكمه جلد سوّم)
حال سوال ؟
بنده دوست دارم مدیر و یا مسئول بالاتر با بنده چگونه رفتار کند ؟ با رعایت کرامت و یا با توهین و تحقیر ؟
بنده دوست دارم با فرزند من چگونه رفتار شود ؟ آیا بینی و بین الله اگر فرزندم را کسی بزند شنیدن این خبر مرا ناراحت می کند یا خوشحال ؟
سوال سوم اینکه چند درصد بچه ها با این رفتارها به حرف ها و کلام دیگر معلم احترام گذاشته و حرف شنوی دارند ؟؟
آیا غیر از این هست که حتی در خانه هم پدران و مادرانی که برخوردهای تند و خشن دارند؛باعث دوری بچه ها از ایشان میشوند
اینکه در گذشته دکتر مهندس داشتیم الان هم بیاییم با کتک دکتر مهندس تربیت کنیم توجیه درستی نیست
چرا که این جور دکتر مهندس تربیت کردن فایده ای ندارد
چه بسا دکترهایی که اخلاق بدشان را که میبینی گاهی ترجیح میدهی اصلا به دم مطبشان نروی مگر اینکه دیگه مجبور باشی
🔰 جهاد حضرت زهرا (س) برای نجات جامعه بشری
حوزه/ حجتالاسلام امامی گفت: حضرت زهرا (س) با جهاد خود هم جلوی هبوط فردی انسان را گرفت و هم او را از هبوط اجتماعی و تاریخی نجات داد.
🔺 مشروح خبر در خبرگزاری حوزه 👇👇👇
https://hawzahnews.com/xdkdj
📌 حوزه نیوز آذربایجان غربی
https://eitaa.com/HawzahNews_Azgh
13.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
️گنج نهفته
ترس بنداز به جان والدین و بفروش❗️ 🔻این تبلیغ تلویزیونی رو دیده بودید ؟ با ترسوندن ما از آینده بچه
🔴نگرانیفروشی، ترسفروشی و آیندهفروشی...
🔰این روزها، خیلی از تبلیغات تلویزیونی با همین ابزارها کار میکنن و ظاهراً هیچ فیلتری هم براشون وجود نداره! فیلتری که اثر تبلیغات روی فرهنگ، تربیت، #سبک_زندگی، #خانواده و روان آدمها رو بررسی کنه...
💠سالها نقد تبلیغات فقط از دریچه مصرفگرایی بود. ولی موضوع خیلی پیچیدهتر از این حرفهاست! تبلیغات، علاوه بر ترویج مصرفگرایی، در حال تغییر ارزشها و حتی قلب کردن #واقعیت هستند...
🔰کلیپی از کارن همایونفر، استاد موسیقی، میدیدم که میگفت:
"من با کسانی کلاس موسیقی میرفتم که از لیموزین پیاده میشدن. ولی توی خونه حتی پیانو نداشتم! روی میز با خطکش، پیانو کشیده بودم و فاصله نُتهای سیاه و سفید رو درست درآورده بودم. سالها اینطوری تمرین کردم!"
✅ این داستانِ تکراری خیلی از آدمهای موفقه. 🌱 از دل محرومیتها، خلاقیت زاییده میشه، حرکت شروع میشه و رشد شکل میگیره. رفاه همیشه یه عامل سکون بوده...
❗ تبلیغات داره با #تربیت کارهایی میکنه که باید خیلی بیشتر بهش توجه بشه.
📌 پینوشت
یادمون باشه فرق نیاز و خواسته چیه. رفاه وقتی خطرناکه که بهجای تأمین نیازها، فقط دنبال ارضای خواستهها باشه. نیازهای اساسی همیشه باید تأمین بشن.
داستان از کجا شروع شد؟
از وقتی که یادم میآید همیشه در کشورهای اطرافمان جنگ بوده و کشت و کشتار.
یک روز افغانستان، یک روز عراق، یک روز لبنان و سوریه، فلسطین هم که پای ثابت اخبار جنگ و درگیری ست.
ایران هم بعد از جنگ ۸ساله، اگر چه که از لحاظ امنیتی نسبت به سایر کشورهای منطقه وضعیت بهتری داشته اما باز هم دست خوش ترورها و حوادث تروریستی بوده.
اصلا اخبار غرب آسیا همیشه ردی از خون داشته و دارد.
این مسئله باعث شده یک سوال بزرگ در ذهنم نقش ببندد چرا سهم مردم خاورمیانه نباید صلح و امنیت و آرامش باشد؟
چرا یک بار هم که شده محض رضای خدا از اروپا و آمریکا چنین اخباری منتشر نمیشود؟
یک بار که در این مورد با دوستم صحبت میکردم
میگفت "تقصیر خودمونه بس که سر جنگ داریم با دنیا!
نمیخوایم با کشورهای قدرتمند دنیا کنار بیایم و از قِبَلِ اونها ما هم رنگ آرامش ببینیم و به نون و نوایی برسیم
همش میخوایم حرف خودمون رو بزنیم"
آن موقع حرفش را تایید کردم
اما بعد با خودم فکر کردم
این ما هستیم که با دنیا سر جنگ داریم یا دنیا با ما؟
اصلا این دنیا دقیقا یعنی کی؟ یعنی کجا؟
مگر خواستهشان از ما چیست که ما با آنها کنار نمیآییم؟؟
ادامه دارد...
#منطقه_ما
🇵🇸به مدرسه فلسطین بپیوندید:
🌐|| @palestinestory
.
برای پیدا کردن جواب سوالهایم با خیلیها صحبت کردم.
اینترنت را بالا و پایین میکردم، چندتایی مستند دیدم یکی دوتا کتاب را نصف و نیمه خواندم.
تا اینکه یکی از استادهای دانشگاهم گفت "اگه میخوای بدونی داستان از کجا شروع میشه برو سراغ جنگ جهانی اول، جواب همه سوالایی که داری رو با خوندن اتفاقات بعد این جنگ پیدا میکنی..."
همین شد که رفتم تو نخ جنگ جهانی اول!
با خواندن تاریخ این جنگ چیزهایی فهمیدم که تا الان از آنها بیخبر بودم.
مثلا فهمیدم منطقه غرب آسیا اصلا این شکلی نبوده خیلی از کشورهایی که الان میشناسیم اصلا آن زمان وجود نداشتند.
ترکیه، سوریه، لبنان، فلسطین و... همه این کشورها بعد از جنگ جهانی اول و با فروپاشی امپراطوری عثمانی به وجود اومدن.
مرز بیشتر این کشورها توسط انگلیس تعیین شده و بعد هم تحت استعمار انگلیس یا فرانسه قرار گرفتن.
ایران هم در طول سالهای جنگ به اشغال روسیه و انگلیس در اومده بود هرچند که مقاومت گروههای مردمی جلوی خیلی از این اشغالگریها رو گرفته بود.
در بین همه این کشورها اتفاق عجیبی برای فلسطین افتاد که سرنوشتش رو برای سالها تغییر داد.
فلسطین که تحت قیمومیت انگلیس قرار گرفته بود توسط انگلیس به صهیونیستها واگذار شد. انگلیس راه ورود یهودیها را به فلسطین باز کرد و این آغاز ماجرای فلسطین شد.
با خواندن همه اینها، من هنوز هم جواب اصلیترین سوالم را نگرفته بودم!
آنها از ما یعنی از همه منطقهی ما چه چیزی میخواستند؟
چرا بعد از جنگ دست از سرمان برنداشتند و به کشورهای خودشان برنگشتند؟
چرا برایمان تصمیم میگرفتند؟
ادامه دارد...
#منطقه_ما
🇵🇸به مدرسه فلسطین بپیوندید:
🌐|| @palestinestory
.
همه چیز زیر سر یک مادهی سیاه بد بوست!
بعد از خواندن وقایع جنگ جهانی اول رفتم دانشگاه پیش استادم. هرچه که فهمیده بودم را تند تند برایش تعریف کردم و در آخر گفتم هنوز هم جواب سوالم را پیدا نکردم. انگلیس و فرانسه و آمریکا در منطقه ما به دنبال چه چیزی هستند؟
استادم نگاهی به من انداخت و گفت: چرا از خودشون نمیپرسی؟!
من که از تعجب چشمهایم گرد شده بود گفتم: از خودشون بپرسم؟
استاد گفت: جواب این سوال یه راز نیست که کسی ندونه، اونها خودشون بارها و بارها پشت تریبونهای رسمی اعلام کردن که چرا دست از سرمون برنمیدارن... ریگان یکی از همونهاست که جواب این سوال رو خیلی خلاصه و شسته رفته میگه، برو ببین چی گفته!
صحبتهای ریگان رو تو اینترنت پیدا کردم. دلیل این همه اشغالگری، کشت و کشتار، جنگ و خونریزی و نقشه و دسیسه بخاطر موقعیت استراتژیک منطقه و منابع بینظیر نفت هست.
با خودم گفتم یعنی همه ما قربانی این ماده سیاهیم که روزگارمان را این طور سیاه ساخته!
کاش هیچ وقت نفتی نداشتیم، کاش بجای به دنیا آمدن در این منطقه پر دردسر در جای دیگری متولد شده بودیم!
ادامه دارد...
#منطقه_ما
🇵🇸به مدرسه فلسطین بپیوندید:
🌐|| @palestinestory
قصه فلسطین:
« اهم نکات نشست آنلاین تحولات منطقه و رهنمود های رهبری »
♨️سه نکته مهم پیرامون خوانش متن بیانات رهبری :
1⃣ رجوع ما به متن صحبت های حضرت آقا، باید ناظر به عمل ما باشه
نقش خودمون رو پیدا کنیم و بر اساس اون کنش داشته باشیم
2⃣ رجوع ما باید به خود متن حضرت آقا باشه، نه اینکه صرفا تیتر هایی که در فضای مجازی پخش میشه و یا صرفا به خوانش تحلیل سایر افراد از سخنان متکی باشیم
3⃣ برای یک عمل جمعی، نیاز هست جمعی به این متن مراجعه کنیم و به یک فهم مشترک برسیم، فهمی که می تواند جمع را به حرکت بیاورد
🎤 جناب آقای بازدار
#تحلیل
🇵🇸به مدرسه فلسطین بپیوندید:
🌐|| @palestinestory
🔴 اهم نکات نشست آنلاین تحولات منطقه و رهنمود های رهبری
🔖 یکی از مسایل مهم در رهنمودهای حضرت آقا، بحث #انفعال بود
خطر انفعال خیلی جدی بوده و هست
رهبر انقلاب اشاره مستقیم به انفعال داشتند و این خطر را یادآور شدند.
انفعال یعنی : یک ناکامی به وجود آمده است و این یک شکست است و انسان فکر می کند هیچکاری نمی تواند انجام دهد و تسلیم می شود.
این خطر بسیار جدی هست.
🔖مناطق تصرف شده ی سوریه به دست جوانان غیور سوری آزاد میشود.
این نکته ای بود که آقا تاکید داشتند
و مشابه این در عراق هم اتفاق افتاد ،زمانی که آمریکایی ها آمدند، عراقی ها کمکم #مقاومت کردند، البته تلفات و... هم داشتند، اما جوانان غیور این وضعیت را نپذیرفتند و مقاومت کردند
🔖من نوعی چه کاری می توانم انجام بدهم که در این شرایط که فشار زیادتر میشه ، دامنه ی مقاومت گسترده تر بشه ؟
از خودمون سوال کنیم
من راوی قصه فلسطین چه کاری می توانم انجام دهم ؟ چه نقشی دارم ؟
🔖نرم افزار مقاومت در منطقه گسترش داده شده، مردم منطقه طعم مقاومت رو چشیدند و کسی که طعم مقاومت رو چشیده باشه دیگه ظلم رو نمی پذیره، ی جای از غفلت حواسش پرت میشه، اما دوباره به مقاومت بر میگرده
مقاومت یعنی: ملت ها نوکر قدرت آمریکا و امثال اونا نشن.
آقا می فرمایند که مقاومت به #باور_مشترک ملت های منطقه رسیده.
🔖این باور مشترک عمومی ( مقاومت )، چیزی هست که کار ما راویان قصه فلسطین است.
این باورها وجود دارد ،ما باید بتوانیم این باور را به #اشتراک بزاریم و #عمومی کنیم و بعد #هدایت کنیم به آنچه که باید باشد
🔖سوریه در زمانی که صدام به ایران حمله کرده، با ایران همراهی کرده و مسیر ترانزیت نفت عراق رو بسته، این چیزی هست که ما نگفتیم در تاریخمون، در کلاس درسمون و این باعث شده که الان احساس یک بیگانگی داشتن با مردم سوریه داشته باشید ، اینها باید گفته بشه .
🔖چرایی ورود و چگونگی ورود ما به سوریه ،برای بمب ناامنی داعش بوده که هدف اصلی و نقطه نهایی اونها، جمهوری اسلامی بوده ، چرا ؟ چون #کانون_مقاومت است (هم سخت افزار و هم نرم افزار مقاومت است )
بخشی از ورود ما، برای حرم های مقدسه و بخشی برای مسئله ناامنی بود
ما به صورت مستشاری رفتیم ،نقش مشاوره ای داشتیم، بسیج کردیم.
برخی میگن چه فایده داشت، الان که تحویل دادیم.
در این مدت افرادی اضافه شدند که با عنوان بسیج جوانان سوریه هنوز هستند و آن فرهنگ هنوز هست، این ها همه #سرمایه هستند و وجود اینهاست که آقا می فرمایند شک نکنید جوانان غیور سوریه مناطق را پس میگیرند.
🎤جناب آقای بازدار
#تحلیل
🇵🇸به مدرسه فلسطین بپیوندید:
🌐|| @palestinestory
همه چیز زیر سر زورگویی و سلطهطلبیِ عدهای زیاده خواه است.
چند روز بعد، در راهروی دانشگاه استادم را دیدم از دور صدایم زد. با لحنی که مشخص نبود جدی است یا شوخی پرسید: چی شد پرسیدی از خودشون یا نه؟!
سری تکان دادم و رفتم جلو و شروع کردم به ناله کردن که چقدر ما آدمهای بدبختی هستیم که اسیر این ماده سیاه بدبو شدیم. همه چیز زیر سر همین نفت لعنتی است که دنیایمان را این طور جهنم کرده!
استاد گفت: مطمئنی همه چیز زیر سر نفته؟ چرا نمیگی همه چیز زیر سر عدهای زورگو و زیاده خواهه که نمیخوان کسی جز خودشون رئیس باشه؟
عدهای سلطهجو که میخوان همه مردمِ دنیا برده و نوکر اونها باشن.
میخوان بله قربانگوهایی باشیم که فقط جلوشون سر خم کنیم و چشممونُ رو غارت منابعمون ببندیم و هیچ اعتراضی نکنیم.
جماعتی که فریاد آزادی و حقوقبشرشون گوش فلک رو کر کرده حاضر نیستن به هیچ صدای مخالفی گوش بدن. هر حرکت اعتراضی رو با شدیدترین روشها سرکوب میکنن.
مگه امثال میرزاکوچکخان یا شیخ عزالدین قسام یا گاندی چی میخواستن که حقشون مرگ بود؟ جز اینکه میخواستن بدیهیترین حقوق مردمشون رو از این دولتهای چپاولگر بگیرن؟
یک لحظه فقط یک لحظه دنیایی رو تصور کن که این کشورهای به ظاهر متمدن به حق خودشون قانع بودن و مثل هر کشور دیگهای برای به دست اوردن نیازهاشون با ما طبق قوانین وارد مبادلات تجاری میشدن، اون دنیا چه شکلی بود؟
حرفهای استاد دوباره من رو به فکر فرو برد...
#منطقه_ما
🇵🇸به مدرسه فلسطین بپیوندید:
🌐|| @palestinestory
ما یه پیشنهاد برای شروع روایتگری داریم
میتونید از هندونه وسط سفره یلدا شروع کنید!
میدونید که هندوانه نماد فلسطین هست
حالا اگه یادتون رفته چرا
میتونید اینجا کاملش رو بخونید.
https://www.yjc.ir/00aCIF
همین ماجرا رو که چی شد که هندوانه نماد فلسطین شد رو برای مهمونها و فامیلاتون توضیح بدید و کم کم گریزی بزنید به روایت قصه فلسطین...
به همین راحتی😉
راستی یادتون نره تجربه روایتتون رو برای ادمین ما هم بفرستید😊
#یلدای_فلسطینی
#راوی_شو
🇵🇸به مدرسه فلسطین بپیوندید:
🌐|| @palestinestory
✍همکاران فرهیخته سلام
درس نخواندن و بی انظباطی معلول هستند و پشت هر کدام از آن ها کوهی از علت ها نهفته هست. بر خوردهای فیزیکی وقهری مسکن های موقتی هستند که درد را نه درمان بلکه پنهان وتبدیل به آتش زیر خاکستر می کنند که در موقعیت مناسب به هر بادی دوباره شعله ور می شوند. برای درمان هر دردی یا باید اهل فن متخصص بود یا باید به متخصص و اهل فن ارجاع داد. اولین قدم هم شناخت درد وعلل احتمالی به وجود آورنده ی آن است که متاسفانه ما نه تخصص کافی و وقت و زمان کافی برای این بررسی این چالش های آموزشی وتربیتی داریم بنابراین بیش تر مسائل آموزشی وتربیتی را از دید امنیتی و انظباطی نگاه می کنیم وبرای آن راحت ترین و دم دست ترین اما کم اثرترین راه را انتخاب می کنیم.
تربیت بیش تر سلبی هست تا ایجابی یعنی ما نباید دنبال این سؤال باشیم که چرا دانش آموزان از درس و مدرسه ومعلم گریزان و عاصی شده اند بلکه ما باید دنبال پاسخ این سؤال باشیم که ما به عنوان سیاست گذار ، والدین ، مدیر ومعلم چه کرده ایم این وضعیت به وجود آمده است.
چون به گفته فروید کودک آن قدر کنجکاو و لع دانستن دارد که می خواهد دنیا را ببلعد آنا به محض این که به مدرسه پا می گذارد از آن متنفر و شروع به ناسازگاری می کند!!!!!!!!؟؟؟
✍به نام خداوند جان وخرد
یادمان باشد منظور از تنبیه همیشه تنبیه بدنی نیست.تنبیه از ریشه تنبه به معنی آگاه گردن و هشیار ساختن هست.
البته منظور از تنبیه ، بدنی نیست، بهترین روش تنبیه ،محروم کردن فرد از آنچه که دوست دارد البته نه محرومساختن از نیاز های حیاتی واولیه و خدشه دار کردن کرامت انسانی.
از طرف دیگر اقتدار لزوما با خشونت همراه نیست. اقتدار یعنی قدرت تاثیر گذاری و اقناع در جهت پیروی از تصمیمات و تدابیر منطقی وعقلانی همراه رضایت مندی است.
نگاه از آسمان
اگر شما در یک قطعه زمین 🌍 یک هکتاری باشید، آن را بزرگ میبینید؛ اما اگر سوار هواپیما ✈️ شدید و به آسمان رفتید، این قطعه زمین یک هکتاری به اندازه یک جعبه پرتقال 🍊 یا یک صابون 🧼 یا یک آدامس 🍬 یا یک عدس 🌱 میشود؛ آنچنان که هر چه بیشتر اوج بگیرد، زمین کوچکتر میشود. خاصیت نماز 🙏 این است که اگر در آن اوجی باشد، هر چه غیر خدا باشد کوچک میگردد.
امیر المؤمنین (علیه السلام) در اوصاف متقین میفرماید: «عَظُمَ الْخَالِقُ فِي أَنْفُسِهِمْ فَصَغُرَ مَا دُونَهُ فِي أَعْيُنِهِم»؛ کسی که خالق در نظرش بزرگ باشد، همه چیز دیگر در نزد او کوچک است.
؛ استاد قرائتی ،
#یک_داستان_یک_پند
✍مردی نزد نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله و سلم آمد و گفت: یا رسول الله! من عمل نیک خود را پنهان میکنم و دوست ندارم کسی بداند. اما این عمل نیک من گاهی آشکار میشود و من شاد میشوم، آیا ریاکارم؟!
🍀حضرت فرمودند: هرگز ریاکار نیستی! انسان را دو پاداش است: یکی پاداش مخفی کردن عمل نیک، و دوم پاداش علنی شدن آن!
👌بدان! مخفی شدن کار نیک در دست توست، و آشکار کردن آن دست خدا! کار نیک مانند بذر نیکی است که در هر خاکی اگر پنهان کنی، به لطف خدا از رحمتش، از زیر خاک جوانه میزند.
#یک_فنجان_تفکر
*محمدجعفر خیاطی عجیب ترین معلم دنیا بود ، امتحاناتش عجیب تر... !*
*امتحاناتی که هر هفته میگرفت و هر کسی باید برگه ی خودش را تصحیح میکرد...آن هم نه در کلاس،در خانه دور از چشم همه!*
*اولین باری که برگهی امتحان خودم را تصحیح کردم سه غلط داشتم...*
*نمیدانم ترس بود یا عذاب وجدان ؛هر چه بود نگذاشت اشتباهاتم را نادیده بگیرم و به خودم بیست بدهم!*
*فردای آن روز در کلاس وقتی همه ی بچهها برگههایشان را تحویل دادند فهمیدم همه بیست شدهاند به جز من...!به جز من که از خودم غلط گرفته بودم؛من نمی خواستم اشتباهاتم را نادیده بگیرم و خودم را فریب بدهم...!بعد از هر امتحان آنقدر تمرین میکردم تا در امتحان بعدی نمرهی بهتری بگیرم؛مدتها گذشت و نوبت امتحان اصلی رسید...!امتحان که تمام شد ، معلم برگهها را جمع کرد و برخلاف همیشه در کیفش گذاشت... !چهرهی هم کلاسیهایم دیدنی بود؛آن ها فکر میکردنداین امتحان را هم مثل همهی امتحانات دیگر خودشان تصحیح میکنند!*
*اما این بار فرق داشت؛این بار قرار بود حقیقت مشخص شود!؟*
*فردای آن روز وقتی معلم نمرهها را خواند فقط من بیست شدم!چون بر خلاف دیگران از خودم غلط میگرفتم ؛ از اشتباهاتم چشم پوشی نمیکردم و خودم را فریب نمیدادم؛*
*زندگی پر از امتحان است...!!*
*خیلی از ما انسانها آنقدر اشتباهاتمان را نادیده میگیریم تا خودمان را فریب بدهیم ... !؟*
*تا خودمان را بالاتر از چیزی که هستیم نشان دهیم...!؟*
*اما یک روز برگهی امتحانمان دست معلم میافتد... !؟*
*آن روز چهرهمان دیدنی ست...!؟*
*آن روز حقیقت مشخص میشود و نمره واقعی را می گیریم... !؟*
*تا میتوانيم غلطهای خودمان را بگیريم قبل از این که غلطت را بگیرند.*