زنانی که به خاطر فعّالیتهای خارج از خانواده، از آوردن #فرزند استنکاف میکنند، برخلاف طبیعت بشری و زنانهی خود اقدام میکنند. خداوند به این راضی نیست. کسانی که فرزند و #تربیت_فرزند و شیردادن به بچه و در آغوش مهر و عطوفت بزرگ کردن فرزند را برای کارهایی که خیلی متوقّفِ به وجود آنها هم نیست، رها میکنند، دچار اشتباه شدهاند. بهترین روش تربیت فرزند، این است که در آغوش مادر و با استفاده از مهر و محبّت او پرورش پیدا کند. زنانی که فرزند خود را از چنین موهبت الهی محروم میکنند، اشتباه میکنند؛ هم به ضرر فرزندشان، هم به ضرر خودشان و هم به ضرر جامعه اقدام کردهاند. اسلام، این را اجازه نمیدهد.
۷۵/۱۲/۲۰
#امام_خامنه_ای
نفوذ خاصّی از طرف مادر بر فرزند است که تا هنگام پیری مادر استمرار دارد. یعنی مادر وقتی که بخواهد از روحیّهی مادری و نفوذ خودش استفاده کند، میتواند؛ مگر بعضی از مادران که سست روحیّه و سست عنصر باشند و نخواهند یا نتوانند آن نفوذ را به کار ببرند. علی ایّ حال بطور غالب اینطور است که مادران روی فرزندانشان تاثیر میگذارند. حرفهايشان، اظهار محبّتشان و سخنی که در خلال آن اظهار محبّت بیان میکنند، به مغز فرزند فرو میرود. ۷۱/۲/۱۵
#فرزندپروری
#امام_خامنه_ای
مادر میتواند فرزندان را به بهترین وجهی تربیت کند. #تربیت_فرزند به وسیلهی مادر، مثل تربیت در کلاس درس نیست؛ با رفتار است، با گفتار است، با عاطفه است، با نوازش است، با لالایی خواندن است؛ با زندگی کردن است. مادران با زندگی کردن، فرزند تربیت میكنند. هرچه زن صالحتر، عاقلتر و هوشمندتر باشد، این تربیت بهتر خواهد شد. ۹۲/۲/۱۱
#فرزندپروری
#امام_خامنه_ای
وظایف داخل خانهی زنان، نه اهمیّتش کمتر از وظایف بیرونی است و نه اینکه زحمتش کمتر است. شاید زحمتش بیشتر هم باشد. او هم برای اینکه این محیط را اداره کند، به تلاش و کوشش احتیاج دارد. چون مدیر داخل خانه زنان هستند. آن کسی که اداره میکند، کدبانو، یعنی آن کسی که محیط خانواده تحت اشراف اوست. تحت نظارت و تدبیر و مدیریت اوست. خیلی کار پر زحمتی است. خیلی کار ظریفی است. فقط هم ظرافتِ زنانه از عهدهی انجام این کار بر میآید. هیچ مردی امکان ندارد بتواند این ظرافتها را رعایت کند.
۸۱/۶/۶
#امام_خامنه_ای
🍃🍃🍃🍃🌼
🍃🍃🍃🌼
🍃🍃🌼
🍃🌼
#کدبانوی_خانه شما باید باشید؛ اصلًا محور این است. اگر بخواهیم تشبیه ناقصی بکنیم، باید به ملکهی زنبور عسل تشبیه کنیم. #کانون_خانواده، جایی است که عواطف و احساسات باید در آنجا رشد و بالندگی پیدا کند؛ بچهها محبت و نوازش ببینند؛ شوهر که مرد است و طبیعت مرد، طبیعت خامتری نسبت به زن است و در میدان خاصی، شکنندهتر است و مرهم زخم او، فقط و فقط نوازش همسر است حتّی نه نوازش مادر؛ باید نوازش ببیند. برای یک مرد بزرگ، این همسر کاری را میکند که مادر برای یک بچهی کوچک آن کار را میکند؛ و زنان دقیق و ظریف، به این نکته آشنا هستند.
۱۳۷۰/۱۰/۰۴
💞 زمینهساز موفقیت همدیگر باشید
👌 رهبرانقلاب: #پسر اگر میبیند #دختر در راه انجام تکالیف اسلامیِ خودش، یک قدم خیری میخواهد بردارد، وسایل را برایش فراهم بکند و مانع تراشی نکند.
✅ بعضی دخترها هستند میخواهند فرض کنید ادامه تحصیل بدهند، درس دین بخوانند، با #قرآن آشنا بشوند، کارهای خیر بکنند و در بعضی از امور خیریه شرکت داشته باشند.
⛔️ شوهرانشان گاهی نسبت به اینها بداخلاقی میکنند که ما حوصله این کارها را نداریم! ما زن گرفتهایم که زندگی کنیم. نمیگذارند این دختر به کار خیر برسد.
⚠️ به عکس بعضی از مردها میخواهند صدقات جاریه بدهند، میخواهند شرکت در مسائل گوناگون داشته باشند دختر مانع میشود. ۱۳۷۵/۸/۵
👨🏻مرد، مظهر اعتماد و نقطهی اتکا زن
💞 رهبرانقلاب: #مرد در چشم زن مظهر #اعتماد، نقطهی #اتکا، نقطهی اعتماد هست. محبت خودش را به او در این قالب ترسیم می کند...
✨ زن وقتی که به مرد نگاه می کند، او را با همان چشم #محبت و #عشق، در نقش یک نقطهی مورد اتکا، که میشود به او تکیه کرد، میشود از نیروهای او، نیروهای جسمی او، نیروهای فکری او برای پیشبرد کارِ زندگی استفاده کرد، نگاه میکند. ۷۸/۱۲/۲۲
💞 همدلی در خانواده
رهبر انقلاب:
⚠️ اگر خانوادهها با مردان خانواده همراه و همدل نباشند کارها پیش نمیرود.
❇️ امروز خوشبختانه زنان_کشور_ما، بانوان کشور ما انگیزههایی دارند بسیار روشن، صمیمی، آگاهانه؛ در همهی دورهی جنگ هم همینجور بود. ۹۴/۰۷/۱۵
#امام_خامنه_ای
🔮 بحث سر این نیست که زن آیا میتواند مسئولیتی در بیرون از منزل داشته باشد یا نه - البته که میتواند، شکی در این نیست؛ نگاه اسلامی مطلقاً این را نفی نمیکند.
❗️بحث در این است که آیا زن حق دارد به خاطر همهی چیزهای مطلوب و جالب و شیرینی که در بیرون از محیط خانواده برای او ممکن است تصور شود، نقش خود را در خانواده از بین ببرد؟ نقش #مادری را، نقش #همسری را؟ حق دارد یا نه؟ ما روی این نقش تکیه میکنیم.
♥️ من میگویم مهمترین نقشی که یک زن در هر سطحی از علم و سواد و معلومات و تحقیق و معنویت میتواند ایفاء کند، آن نقشی است که به عنوان یک مادر و به عنوان یک همسر میتواند ایفاء کند؛ این از همهی کارهای دیگر او مهمتر است؛ این، آن کاری است که غیر از زن، کس دیگری نمیتواند آن را انجام دهد. گیرم این زن مسئولیت مهم دیگری هم داشته باشد - داشته باشد - اما این مسئولیت را باید مسئولیت اول و مسئولیت اصلی خودش بداند.
۸۶/۰۴/۱۳
#امام_خامنه_ای
#خانواده، یک محیط امنی است که در آن، چه فرزندان و چه خود پدر و مادر، میتوانند روح و فکر و ذهن خود را در این محیط امن و قابل اعتماد، سالم نگه دارند و رشد بدهند. وقتی خانواده سست شد، نسلهایی که همینطور پشت سر هم میآیند، بیحفاظند.
۷۶/۱۲/۱۸
🌺رهبرانقلاب اسلامی دردیدارجمعی ازمدال آوران علمی بسیج دانشگاه صنعتی شریف👇
✅«مسئولان دانشگاهها باید تسهیلات و شرایطی را فراهم کنند که زنان دانشجو و محقق، علاوه بر انجام کارهای علمی خود، بتوانند وظیفه همسرداری و نگهداری از فرزندان را نیز انجام دهند و مجبور به کنار گذاشتن مسیر علمی خود نشوند.۹۵/۱۰/۱۳
#امام_خامنه_ای
🔷🔹🔹فعّالیّت اجتماعی، رقيب و مزاحم همسر بودن و مادر بودن نشود
📌 خانمها فعّالیّت اجتماعيشان را بكنند، منتها با حفظ جنبهی خانهدارى. البتّه من نمیگويم كه همهی زنها بايد خانهدار باشند نه، ممكن است خانمهايى باشند كه در كارهاى مختلف، مسؤوليّتهاى مختلف اجتماعى به وجود آنها نياز شديد باشد، مجبور هم باشند و فرضاً مبالغى از وقتى را كه صرف خانواده ممكن است بكنند در آن كارهاى حسّاس صرف كنند براى آنها شايد گاهى #واجب_عينى هم باشد؛ شايد #واجب_كفايى یا عینی باشد در مواردى، در اين شكّى نيست، امّا اين فراموش نشود كه فعّالیّت #اجتماعى، فعّالیّت #سياسى، درس خواندن، درس گفتن نبايد رقيب و مزاحم #همسر_بودن و #مادر_بودن زن به حساب بيايد؛ و زن با اخلاق انقلابى و اسلامى خودش میتواند سازندهی مرد و سازندهی نسلهاى آينده باشد.
۶۶/۱۱/۱۷
#امام_خامنه_ای
🌺🌍 eitaa.com/gangenahofte
زن در داخل خانواده، عزیز و مکرّم و محور مدیریت درونی خانواده است؛ شمع جمع افراد خانواده است؛ مایهی انس و سکینه و آرامش است. کانون خانواده - که حوضچهی آرامش زندگىِ پُرچالش و پُرتلاش هر انسانی است - به وجود زن آرام میگیرد و سکینه و اطمینان پیدا میکند. آن وقت نقش او به عنوان همسر، به عنوان مادر، به عنوان دختر خانواده، هر کدام یک فصل طولانی در تکریم دارد.
۸۴/۰۵/۰۵
#امام_خامنه_ای
🌺🌍 eitaa.com/gangenahofte
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐 خانواده از نظر امام خامنه ای
سیاستهای کلی «خانواده» از نگاه امام خامنهای
💝 #مزه_شیرین_مادری
✅امام خامنه ای:
👶 شما اگر بچهی خودتان را در خانه تربیت نکردید، یا اگر بچه نیاوردید، یا اگر تارهای فوقالعاده ظریف عواطف او را - که از نخهای ابریشم ظریفتر است - با سرانگشتان خودتان باز نکردید تا دچار عقده عاطفی نشود، هیچ کس دیگر نمیتواند این کار را بکند؛
فقط کار مادر است.
️اما آن شغلی که شما بیرون دارید، اگر شما نکردید، ده نفر دیگر آن را انجام خواهند داد.
✅ بنابراین اولویت با این کاری است که بدیل ندارد. ۱۳۹۰/۱۰/۱۴
#امام_خامنه_ای
🌺🌍 eitaa.com/gangenahofte
🌹 عظمت مادری
✅ امام خامنه ای: نیاز امروز جامعه ما این است که بداند مادری یعنی چه؟ زنِ خانه بودن و کدبانو بودن یعنی چه؟
🌟فاطمه زهرا با آن مقام و عظمت یک خانم خانه دار است.
@gangenahofte
@hagigatevasel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💞ویژه روز زن و روز مادر
📹ببینید| امام خامنه ای: باید کاری کنیم که بچهها دست مادر را حتما ببوسند
⚠️قوانین مهمی لازم است وجود داشته باشد که جلوی مظلومیت زنان ضعیف و ستمزده و مظلوم را بگیرد
@gangenahofte
@hagigatevasel
💐 مادر، مادر، مادر...
🌼 پیغمبر اکرم در جواب کسی که سؤال کرد: «من اَبِرَ؟» به چه کسی نیکی کنم؟
🌸 فرمود: «امّک.» یعنی «به مادرت.»
🌸 دفعه دوم هم همین را فرمود؛
🌸 دفعه سوم هم همین را فرمود.
🌺 دفعه چهارم که سؤال کرد، فرمود: «اباک.» یعنی «به پدرت».
🌟 پس، زن در مقیاس خانواده و در رابطه با فرزندان، حق سنگینتری دارد. البته این هم نه از باب این است که خدای متعال خواسته است جمعی را بر جمع دیگر ترجیح دهد. بلکه به این جهت است که زنان #زحمت بیشتری تحمّل میکنند.
❇️ این هم #عدل_الهی است. زحمت بیشتر است؛ پس حق هم بیشتر است. ناراحتی بیشتری تحمّل میکند؛ پس ارزشش بالاتر است. همه اینها از روی عدالت است. ۱۳۷۳/۰۷/۲۰
#امام_خامنه_ای
🌺🌍 eitaa.com/gangenahofte
هدایت شده از ریحانه
4_5962895885233816917.docx
14.9K
🔰 مقایسه ی نقش وحقوق زنان قبل وبعد انقلاب
❣ @khamenei_reyhaneh
هدایت شده از ریحانه
4_5962895885233816918.docx
14.7K
🔰 نقش موثر زنان در دفاع از انقلاب اسلامی
❣ @khamenei_reyhaneh
هدایت شده از ریحانه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 زن ایرانی 🇮🇷
8️⃣ قسمت هشتم: حضور زنان در مشاغل خارج از خانه
❇️ یکی از شبهاتی که همواره از سوی ضدانقلاب مطرح میشود آن است که انقلاب اسلامی مانع فعالیتهای زنان در خارج از خانه شده.
🌸 اگرچه در منطق انقلاب اسلامی، نقش زنان در خانه و خانواده بسیار بااهمیتتر از نقشهای بیرونی آنهاست، اما در این ویدئو به بررسی وضعیت حضور زنان در مشاغل خارج از خانه پرداختهایم.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
هدایت شده از ریحانه
🌹 جلسه مجازی همفکری ریحانه
⁉️ پیشتر از شما پرسیده بودیم که روشها و نقشههای دشمن در فضای مجازی علیه زنان چیست.
✅ آنچه مشاهده میکنید، نظرات شما مخاطبین عزیز است.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پویانمایی «تربیت فاطمی» 💐
🌟 برگرفته از بیانات امام خامنه ای دربارهی شخصیت حضرت زهرا سلاماللهعلیها
🌺🌍 eitaa.com/gangenahofte
🌼در آستانه میلاد حضرت زهرا 🌼
✨ مادر ستارههای فروزان ولایت
🌿 رهبرانقلاب: فاطمهی زهرا فجر درخشانی است که از گریبان او، خورشید امامت و ولایت و نبوّت درخشیده است؛ آسمان بلند و رفیعی است که در آغوش آن، ستارههای فروزان ولایت قرار گرفته است.
🌟 همهی ائمّه علیهمالسّلام برای مادر بزرگوار خود تکریم و تجلیلی قائل بودند که برای کمتر کسی این همه احترام و تجلیل را از آن بزرگواران میشود دید. ۱۳۷۶/۰۷/۳۰
🌹به #بانوان_محترم ایرانی و مسلمان و مؤمنِ به این مفاهیم اسلامی و قرآنی، توصیه میکنیم که اینها را حفظ کنند، روزبهروز افزایش بدهند؛ از آفتهایی مثل اسراف، مثل چشموهمچشمیهای منفی -مثل رقابتهای منفی،
⛔️مثل #الگو_گرفتن_از_زن_منحرف_غربی- پرهیز کنند؛
✅مراقب خودشان باشند.
زن مسلمان، امروز در کشور ما سرافراز است. زن ایرانی این امتیاز را دارد که #هویّت_مستقلّ #فرهنگی دارد و تحت تأثیر دیگران قرار نمیگیرد؛ این را باید در خودتان حفظ کنید.
خب این حالت، دشمن دارد. من به شما عرض بکنم، یک بخش بسیار عمدهی #جنگ_نرم و جنگ روانی دشمن در کشور ما ناظر به همین مسئله است.
👌 شما منادیان حقّید، این مسائل را باید در بیاناتتان، در اظهاراتتان، در شعرهایتان -منتشرکنید. این وظیفهی بسیار مهمّ شما است، #شما_رسانهاید. ۱۳۹۶/۱۲/۱۷
#امام_خامنه_ای
#زنان_انقلاب
#جنگ_نرم
#سبک_زندگی_اسلامی
#گام_دوم_انقلاب
1⃣فیش های جنگ نرم👇
http://farsi.khamenei.ir/newspart-index?tid=1016
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=21252
2⃣بازخوانی بیانات امام خامنه ای درباره سبک زندگی اسلامی در خراسان شمالی👆
http://farsi.khamenei.ir/newspart-index?tid=2633
3⃣فیشهای سبک زندگی اسلامی درکلام امام خامنه ای👆
🌍 eitaa.com/gangenahofte
@hagigatevasel
🚨از سلسله مباحث حق و حقوق زن:
✅بررسی علت تفاوت #ارث زن ومرد
🌿قبل از پرداختن به پاسخ سؤال، لازم به تذکر است که قاعده دو برابر بودن سهم مرد نسبت به زن، یک قاعده کلى نیست، بلکه در شرع و قانون، مواردى وجود دارد که در ارث بردن، فرقى میان زن و مرد نیست؛ مانند پدر و مادر میت که هر دو به صورت مساوى ارث میبرند و فرقى بین آنها وجود ندارد.
🌿در روایتى از امام صادق(ع) سؤال میشود که چرا زن که ضعیفتر است و احتیاج به حمایت بیشترى دارد، باید از ارث یک سهم داشته باشد و مرد که از حیث قواى بدنى و جسمانى قویتر از اوست، باید دو سهم از میراث میت را تصاحب نماید؟
🌹 امام(ع) در پاسخ میفرماید: به دلیل اینکه مرد تکالیف بیشترى داشته و مسئولیتهاى سنگینترى بر دوش دارد. مرد باید به #جهاد برود و مخارجى را در این زمینه متحمل شود، مرد باید علاوه بر مخارج خود، #مخارج زندگى همسر خود را نیز تأمین نماید. مرد در ردیف عاقله است و باید در جنایت خطایى بستگان خود، با پرداخت مال، معاونت نماید( #دیه برعهده اش است) در حالى که زن چنین وظایفى را ندارد.
🌹در روایت دیگرى از امام صادق(ع) بر این نکته تأکید شده که پرداخت #مهریه از سوى مرد به زن، جبران نقصان ارث زن است.
📍درحقیقت می توان گفت که علت تفاوت ارث زن ومرد؛آن است که👇
1⃣ نفقه زن بر عهده مرد است؛ یعنى مرد علاوه بر اینکه باید مخارج خود را تأمین کند، موظف است هزینه زندگى زن و فرزندان را هم تأمین نماید.
2⃣از سوى دیگر، مرد دهنده مهریه و زن گیرنده آن است.
👈در واقع میتوان ادعا کرد که آنچه زن از ارث و مهریه نصیبش میشود، پس انداز او قرار میگیرد، در حالى که سهم الارث مرد، صرف مخارج زندگى خود و همسر و فرزندانش میشود.
3⃣علاوه بر این؛ در شرع اسلام، تکالیفى برعهده مرد گذاشته شده است که مستلزم صرف مال میباشد؛ مانند هزینههایى که مرد باید در راه جهاد بپردازد
4⃣و یا جایى که یکى از بستگان، به صورت خطایى مرتکب قتل یا جرحى شود، مرد به عنوان عاقله، در پرداخت دیه مقتول، مسئولیت دارد، در حالى که زن هیچ مسئولیتى در این زمینهها ندارد.
🚨گرچه به ظاهر، سهم مرد دو برابر سهم زن است، لکن در عمل بهره واقعى او از ثروتهاى جامعه به مراتب کمتر از زن است. چه اینکه مرد در مقابل ارث زیادترى که میگیرد، مسئولیتهاى مالى سنگینترى نیز بر دوش دارد.
🌿 در یک کلام میتوان گفت: علت تفاوت ارث زن و مرد به دلیل ایجاد #توازن و #تعادل👈 میان حقوق و تکالیف هر یک از آنان است.
🌿درپایان این نکته گفتنی است که آنچه در اسلام در باب ارث بیان شده، در واقع انقلابى به نفع زنان است. در جاهلیت، زن و دختران میت از ارث محروم بودند و تمامى میراث میت به پسران او انتقال مییافت، لکن اسلام قوانین جاهلى را باطل نمودو زن را در زمره وراث میت قرار داده و به زن از همان ابتدا، در تملک و تصرف در اموال، استقلال اعطا نمود، امرى که به تازگى و در دو قرن اخیر به تدریج وارد قوانین کشورهای اروپایی شد.
#حقوق_زن
@gangenahofte
🚨ازسلسله مباحث حق و حقوق زن دراسلام:
✅بررسی علت تفاوت #دیه زن ومرد:(بخش اول)
☘ابتدا به تعریف دیه می پردازیم
🔸دیه مالی است که به سبب جرائمی علیه جان یا یاعضوبدن انسان به صورت خطا یاشبه عمد به مجنی علیه؛یاولی دم اوپرداخت می شود.
🔸درقرآن کریم تنها دریک آیه از دیه نام برده شده است:👇
🌺وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ أَن يَقْتُلَ مُؤْمِنًا إِلَّا خَطَأً وَمَن قَتَلَ مُؤْمِنًا خَطَأً فَتَحْرِيرُ رَقَبَةٍ مُّؤْمِنَةٍ وَدِيَةٌ مُّسَلَّمَةٌ إِلَىٰ أَهْلِهِ إِلَّا أَن يَصَّدَّقُوا فَإِن كَانَ مِن قَوْمٍ عَدُوٍّ لَّكُمْ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَتَحْرِيرُ رَقَبَةٍ مُّؤْمِنَةٍ وَإِن كَانَ مِن قَوْمٍ بَيْنَكُمْ وَبَيْنَهُم مِّيثَاقٌ فَدِيَةٌ مُّسَلَّمَةٌ إِلَىٰ أَهْلِهِ وَتَحْرِيرُ رَقَبَةٍ مُّؤْمِنَةٍ فَمَن لَّمْ يَجِدْ فَصِيَامُ شَهْرَيْنِ مُتَتَابِعَيْنِ تَوْبَةً مِّنَ اللَّهِ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا
🌸ﻫﻴﭻ ﻣﻮﻣﻨﻰ ﺭﺍ ﻧﺴﺰﺩ ﻛﻪ ﻣﻮﻣﻨﻰ ﺭﺍ ﺑﻜﺸﺪ ، ﻣﮕﺮ ﺁﻧﻜﻪ ﺍﻳﻦ ﻋﻤﻞ ﺍﺯ ﺭﻭﻯ ﺧﻄﺎ ﻭ ﺍﺷﺘﺒﺎﻩ ﺍﺗﻔﺎﻕ ﺍﻓﺘﺪ . ﻭ ﻛﺴﻰ ﻛﻪ ﻣﻮﻣﻨﻰ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺭﻭﻯ ﺧﻄﺎ ﻭ ﺍﺷﺘﺒﺎﻩ ﺑﻜﺸﺪ ، ﺑﺎﻳﺪ ﻳﻚ ﺑﺮﺩﻩ ﻣﻮﻣﻦ ﺁﺯﺍﺩ ﻛﻨﺪ ، ﻭ ﺧﻮﻥ ﺑﻬﺎﻳﻰ ﺑﻪ ﻭﺍﺭﺛﺎﻥ ﻣﻘﺘﻮﻝ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﻧﻤﺎﻳﺪ ؛ ﻣﮕﺮ ﺁﻧﻜﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺧﻮﻥ ﺑﻬﺎ ﺭﺍ ﺑﺒﺨﺸﻨﺪ . ﻭ ﺍﮔﺮ ﻣﻘﺘﻮﻝ ﺍﺯ ﮔﺮﻭﻫﻰ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺩﺷﻤﻦ ﺷﻤﺎﻳﻨﺪ ﻭ ﺧﻮﺩ ﺍﻭ ﻣﻮﻣﻦ ﺍﺳﺖ ، ﻓﻘﻂ ﺁﺯﺍﺩ ﻛﺮﺩﻥ ﻳﻚ ﺑﺮﺩﻩ ﻣﻮﻣﻦ ﺑﺮ ﻋﻬﺪﻩ ﻗﺎﺗﻞ ﺍﺳﺖ . ﻭ ﺍﮔﺮ ﻣﻘﺘﻮﻝ ﻣﻮﻣﻦ ، ﺍﺯ ﮔﺮﻭﻫﻰ ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﻣﻴﺎﻥ ﺷﻤﺎ ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﭘﻴﻤﺎﻧﻰ ﺑﺮﻗﺮﺍﺭ ﺍﺳﺖ ، ﺑﺎﻳﺪ ﺧﻮﻥ ﺑﻬﺎﻳﺶ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻭﺍﺭﺛﺎﻥ ﺍﻭ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﻛﻨﺪ ، ﻭ ﻧﻴﺰ ﻳﻚ ﺑﺮﺩﻩ ﻣﻮﻣﻦ ﺁﺯﺍﺩ ﻧﻤﺎﻳﺪ . ﻭ ﻛﺴﻰ ﻛﻪ ﺑﺮﺩﻩ ﻧﻴﺎﻓﺖ ، ﺑﺎﻳﺪ ﺩﻭ ﻣﺎﻩ ﭘﻴﺎﭘﻰ ﺭﻭﺯﻩ ﺑﮕﻴﺮﺩ . [ ﺍﻳﻦ ﺣﻜﻢ ] ﺑﻪ ﺳﺒﺐ [ ﭘﺬﻳﺮﺵ ] ﺗﻮﺑﻪ [ ﻗﺎﺗﻞ ] ﺍﺯ ﺳﻮﻯ ﺧﺪﺍﺳﺖ ؛ ﻭ ﺧﺪﺍ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺩﺍﻧﺎ ﻭ ﺣﻜﻴﻢ ﺍﺳﺖ .(سوره نساء آیه ۹۲)
دراین آیه تنها به دیه نفس؛یعنی دیه مربوط به کشتن انسان آن هم درصورت فرض خطا اشاره شده ومیزان دیه تعیین نشده؛ونیزتفاوت دیه زن ومرد نیزتصریحی نشده است.امادرروایات منواترازائمه معصومین علیه السلام برتفاوت دیه اشاره شده است. برای مثال
👈ابان بن تغلب می گوید: به امام جعفر صادق (ع) عرضه داشتم، درباره مردی که یک انگشت زنی را قطع کرده، چه می فرمایید؟
🔺 دیه آن چقدر است؟ فرمود: ده شتر .
🔺گفتم: اگر دو انگشت را قطع کرد؟ فرمود: بیست شتر .
🔺گفتم: اگر سه انگشت را قطع کند، چه؟ فرمود: سی شتر .
🔺گفتم: اگر چهار انگشت او را قطع کند؟ فرمود: بیست شتر .
🔺گفتم: سبحان الله، سه انگشت را قطع می کند، دیه اش سی شتر است و چهار انگشت را قطع می کند، دیه اش بیست شتر؟!
🔺ما این سخن را در عراق می شنیدیم، از گوینده اش بیزاری می جستیم و آن را به شیطان نسبت می دادیم .
🔵حضرت فرمود: آرام؛ ای ابان، این حکم رسول خدا - صلی الله علیه واله - است که دیه زن و مرد تا ثلث یکی است و اگر به حد ثلث رسید، نصف می گردد.
ای ابان، تو خواستی با قیاس با من سخن گویی. چنانچه سنت قیاس شود، دین از بین می رود.
🔸همان طورکه درروایت دیدیم؛ودرفتوای فقها هم به آن اشاره شده است؛برای مثال👈ابن رشداندلسی
می نویسد:اجماع فقهابر این است که؛دیه زن درموردقتل نصف دیه مرداست؛امادرسروصورت واعضاء اختلاف است.
جمهورفقیهان مدینه گفته اند:دیه زن درجراحتهای وارده بر سر وصورت واعضاء بامرد،تامیزان کمتر از یک سوم کل دیه؛ برابر است اما اگربه یک سوم رسید؛دیه زن دراعضاء؛نصف دیه مردخواهدبود.
ادامه دارد👇
@gangenahofte