هدایت شده از برنامه تلویزیونی سمت خدا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 کلیپ : روایتی زیبا از شأن مادر
👤 #حجت_الاسلام_حسینی_قمی
💠 @samtekhoda3
هدایت شده از برنامه تلویزیونی سمت خدا
97-12-7-سرکار خانم نیلچی زاده.mp3
12.33M
🔊 فایل صوتی برنامه سمت خدا
👤 #سرکار_خانم_نیلچی_زاده
📚 با موضوع : نکاتی پیرامون روز زن
🗓 سه شنبه هفتم اسفند ماه
🗂 حجم : ۱۱.۷ مگابایت
📝 متن کامل برنامه (در حال آماده سازی)
💠 @samtekhoda3
🚨 علت اصلی نشاط رزمندگان چه بود؟
#نشاط_شاخص_برجسته_ایمان(ج۱)
#استاد_پناهیان
💠یکی از مهمترین مشخصات آدم مؤمن «نشاط» است. اگر دیدید کسی نشاط کمی داشت یا در نشاط کمبودهایی داشت بدانید که او بهرۀ کافی از ایمان خودش نبرده است.
💠نشاط، نتیجۀ همۀ خوبیهاست؛ نتیجۀ ایمان به خدا و اتکاء به خدا برای آینده، و اطمینان به خدا برای گذشته است. چون ایمان دارد به اینکه خدا روزیِ او را میرساند، و به او علاقه دارد، لذا یک آرامشی پیدا میکند که حسادتها، حسرتها، حرصها از دلش کنده میشوند.
💠 فرق نشاط در فرهنگ دینی ما با نشاط در فرهنگ غیردینی چیست؟ در فرهنگ غیردینی میگویند: «جوک بگویید و بخندید و سعی کنید مشکلات خود را فراموش کنید، اما فرهنگ دینی میگوید: مشکلاتت را حل و ریشهکن کن!
💠 مثلاً اگر مشکل تو ناشی از این است که احساس میکنی رزقت کم شده، اصلاً رزقت کم نشده! اصلا چرا ناراحت باشی که بخواهی با جوک و لطیفه آنرا فراموش کنی؟
💠 در دنیا خیلیها به مشروبات الکلی و هرزگیهای دیگر پناه میبرند برای اینکه بتوانند غمشان را فراموش کنند! ولی فرهنگ دینی میگوید که «اصلاً چرا تو غم داشته باشی؟»
🌿🌿 قدم اول در نشاط این است که انسان با ایمان به خدا، و اطمینان به اینکه خدا دوستش دارد، و اینکه سختیهای دنیا همهاش جبران خواهد شد، از دل خودش رفع غم و اندوه بکند.
🔸 ذکر «لاحول و لاقوة الا بالله العلی العظیم» خیلی غم و اندوه را از دل انسان میبرد؛ خوب است بعد از نمازها هفت بار- و در طول روز هم هفتاد بار- این ذکر را بگوییم، خیلی آرامشبخش است. یعنی «هیچکسی جز خدا در عالم کارهای نیست!»
💠 علی(ع) میفرماید: «مؤمن دائماً نشاط دارد»(کافی/2/230) خب اگر اینطور است پس چرا مؤمنین گریه میکنند یا قلبشان محزون است؟
💠 اشک ریختن آدم بانشاط با اشکریختن آدم افسرده خیلی فرق میکند؛ آدمهایی که نشاط معنوی ندارند معمولاً گریه هم نمیتوانند بکنند. کسی که دغدغۀ دنیا دارد مگر میتواند برای آخرت غصه بخورد؟! فقط کسی که از غم دنیا رها شده، میتواند برای آخرت اشک بریزد.
💠 کسانی که نشاط معنوی دارند، هم راحتتر اشک میریزند و هم خود این اشک نشاطآور است. غم و اندوه معنوی مال کسی است که در امور نشاطآور زیادهخواهی میکند و این زیادهخواهی اشکش را جاری کرده و این زیادهخواهی بد نیست. گریه برای آخرت و دوری از خدا، شبیه گریۀ کودکی است که وقتی به مادرش میرسد دوست دارد خودش را برای او لوس کند! این بچه زجر نمیکشد از اینکه دارد در آغوش مادرش گریه میکند.
💠 اگر مؤمنین اشک میریزند این اشکشان یا اشک شوق است، یا اشک محبت است یا اشک زیادهطلبی در امور معنوی است یا اشک برآمده از لذتهایی است که بردهاند!
🌿🌿عامل دوم نشاط مؤمن، محبت به خداست. پس نشاط مؤمن یکی ناشی از ایمان و اطمینان او به خداست-که این ایمان غمها را از دلش برمیدارد- و یکی هم ناشی از محبتی است که به خدا دارد و محبت به خدا شادیآور است.
☘ چرا آدم باید نشاط داشته باشد؟ 1. چون عامل غم وجود ندارد 2. چون عامل شادی وجود دارد که همان محبت است.
💠 علت غمگین شدن خیلیها، نرسیدن به دوستداشتنیها و فاصله گرفتن از آنهاست، اما کسی که خدا را دوست دارد هر لحظه دارد به دوستداشتنی خود نزدیکتر میشود، لذا هرچه پیرتر میشود بانشاطتر میشود.
🌹 آنهمه نشاط رزمنده دفاع مقدس در شرایط سخت جنگ برای چه بود؟ چون مطمئن بود کاری که دارد انجام میدهد درست است و به سمت عشقش حرکت میکرد.
💠 خیلیها نشاطشان را از اینجا میگیرند که مرگ را فراموش کنند، اینها چقدر بیمزه هستند و چقدر غیرعاقلانه رفتار میکنند! اما مؤمن هرچه به مرگ نزدیکتر میشوند بانشاطتر و برافروختهتر میشود
💠 از غمگین بودن و از عواملی که غم در دل آدم ایجاد میکند باید استغفار کرد. و از هر چیزی که ما را افسرده کند و نشاط ما را بگیرد باید به خدا پناه برد
#استاد_پناهیان:بحث نشاط(2)
💠 همهی ما درباره ارزش اشک ریختن و حال خوش معنوی که در اثر غم به وجود میآید؛ زیاد سخن شنیدهایم، اما از نشاط معنوی و معنویتی که در اثر نشاط به دست میآید، کمتر حرف شنیدهایم. درحالیکه یکی از مهمترین شاخصهای برخورداری از ایمان این است که انسان به سرور و نشاط عمیق درونی برسد.(عن أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع: الْمُؤْمِنُ لَهُ قُوَّةٌ فِی دِینٍ ... وَ نَشَاطٌ فِی هُدًى؛ کافی،ج2، ص231)
👌 یکی از عواملی که موجب میشود عده زیادی سراغ گناه بروند این است که تصور میکنند بدون گناه، غفلت و هرزگی نمیشود بانشاط شد! تقصیری ندارند اگر اینگونه برداشت میکنند چراکه در رفتار و منش و روحیات مذهبیها، زیاد نشاط نمیبینند.
💠 هرکسی به یک آدم مسجدی رسید، اولین دریافتی که باید از او پیدا میکند، نشاط مسجدی باشد! بعد از او بپرسد که چی شده که تو اینقدر نشاط داری؟ آیا هیچ مشکلی در زندگیت نداری؟ او دلایل نشاط خودش را ذکر کند
💠 اگر شما از رزمندگان و همرزمان شهدا بپرسید که مهمترین ویژگی شهدا چیست؛ به شما خواهند گفت: نشاط.
💠 بچهها در جبهه این نشاطشان را گاهی با لطیفههایی ابراز میکردند، لطیفههایی بدون یکذره اذیت و تمسخر و نیشی که برای خنداندن در جمعهای دوستانه مرسوم است.
💠 امام صادق (ع) میفرماید:«هیچ مؤمنی نیست مگر اینکه اهل شوخی است» (ما مِن مؤمنٍ إلّا و فیهِ دُعابَةٌ؛ کافی، ج2، ص663) چرا اینهمه رزمندگان سرشار از مزاح و شوخی بودند؟ این به خاطر شدت نشاطشان است! متأسفانه این وجه دین زیاد جدی گرفته نشده.
👌 اگر دیدید یک مؤمنی اهل شوخی نیست به او مشکوک شوید، آیا تو مغروری؟ یا مغموم یا مأیوسی؟شاید ضعف ایمانداری که نشاط نداری؟ این چه ایمانی است؟! حتی اگر کسی غم معنوی داشته باشد این غم او را به نشاط درمیآورد! اگر کسی باخدا مناجات کرده، و رفته از خدا تقاضایی کرده دیگر بعدش چرا باید مغموم باشد؟
💠 کسی که نشاط داشته باشد، دیگر چه نیازی دارد سراغ گناه رود؟ اگر به جوان یک ماشین اسباببازی بدهند بگویند این ماشین را روی خاک راه ببر، به شوق نمیآید؛ میگوید آخر این مسخرهبازیها چیست؟ سنّ من از این حرفها گذشته! بزرگشدهام. آدمهایی که بزرگشده باشند، دیگر با گناه و غفلت به نشاط و شوق نمیآیند و از اینها احساس استغنا و بینیازی میکنند! حضرت فرمود: «کسی عقلش کامل شود شهوات را خار و بیمقدار میشمارد؛ مَنْ کَمُلَ عَقْلُهُ اسْتَهَانَ بِالشَّهَوَاتِ»(غرر/ ص 604)
💠 بچه مذهبیای که بانشاط نبود، احتمالا اختلال روحی فکری دارد یا بد تربیتشده. بچه مذهبیها باید از لحظاتی که نشاط نداشتند استغفار کنند!
💠 محاسبه کن چرا سرور نداری؟ آنوقت از آن استغفارکن! به خودت برگرد بگو که چت شده؟ خدا فوت کرده؟ ضعیف شده؟ مهربانیاش رفته؟ نمیبیند تو را؟ چرا نشاط نداری؟ در روایت دارد بهاندازۀ اعتمادت به خدا سرور به تو داده خواهد شد!«مَنْ وَثِقَ بِاللَّهِ أَرَاهُ السُّرُور»(کشف الغمه، ج2، ص346) اعتمادت کم شده؟ خدا نیست؟!
💠 بسیج باید محل سرور باشد، فرمانده بسیج یکی را بکشد کنار بگوید ببین تو انرژی نداری، حال نداری، نشاط نداری، بدرد بسیج نمیخوری.
💠 کسی که بانشاط باشد نیاز ندارد به بسیاری از سرگرمیها برای اینکه خودش را خوشحال کند! دو برابر درس میخواند، دو برابر کار میکند و بیش از دیگران مهربان است و سختیها را راحتتر تحمل میکند.
#نشاط_شاخص_برجسته_ایمان
#نشاط_شاخص_برجسته_ایمان(ج3)
#استاد_پناهیان:
💠 نشاط یکی از مهمترین ویژگیهای آدمهای خوب است. ما اگر آدم خوبی هستیم آدم خوب علامتش به چیست؟ به این است که مثلاً خیلی گریه کند؟ گریه البته بانشاط هیچ منافاتی ندارد و اتفاقاً فقط آدمهای بانشاط میتوانند خوب گریه کنند. آدمهای افسرده، حسود نمیتوانند زیاد گریه کنند. بعضیها گریه کردن را مسخره میکنند میگویند آدم باید یک مقدار هم شاد باشد، انگار گریه کردن را مجانی گوشهای ریختهاند! نخیر، گریه کردن کار باعظمتی است! مگر هرکسی میتواند گریه کند؟!
💠 گریه کردن کار قیمتیای است ولی همین گریه را آدمهای بانشاط راحت میتوانند انجام دهند. تازه ریشۀ گریه کردن جدا از اینکه نشاط است، اصل نشاط ترجیح دارد بر گریه! چراکه ممکن است کسی گریه کند ولی نشاط روحی عمیق نداشته باشد، به خاطر همین قیمت گریه کردن او هم پایین میآید.
💠 آن چیزی که برای ما اصالت دارد، نشاط است! گریه کردنی برای ما اصالت دارد که نتیجۀ نشاط و آورنده نشاط باشد! و اینکه گریه نشاط ما را به هم نریزد.
💠 امیرالمؤمنین(ع): «دین یعنی سرور؛ الدِّینُ حُبُورٌ»(غرر/20) دین سرور آور است؛ انسان را سرحال میکند. منتهی ما دین را طوری داریم تبلیغ میکنیم و تعلیم میدهیم که از دل آن این شادی و سرور درنمیآید.
💠 معلمی که با بچهها کار دینی و اعتقادی میکند دقیقهای یکبار باید از دانش آموزان بپرسد: "بچهها به سرور و نشاط رسیدید؟" باید دین را بهگونهای تعلیم دهد که ذرهذره نتیجۀ هر قطعه از معارف دینی سرور شود و بچهها تجربه کنند چگونه با فهم یک سلسله مفاهیم و معارف بسیار عالی و دقیق، قدمبهقدم به سرور و نشاط نزدیکتر میشوند.
💠 اگر جوانهای ما با دین و معنویت ناب به نشاط حقیقی میرسیدند، خلاقیتهای علمیشان و توان تحصیلشان افزایش پیدا میکرد.
👌 چرا بسیاری از دانشآموزان سر کلاس کمحوصلهاند و زود خسته میشوند؟ این یعنی نشاط ندارند! چرا خیلی اسیر بازی و سرگرمی هستند؟ چون از درون نشاط ندارند، و از بیرون با سرگرمیها میخواهد نشاط را به خودش تزریق کند!
💠 رزمندهها چون از دنیا میگذشتند، به سرور میرسیدند! بعد به یک خوش فهمی، هوشمندی و دقت نظر و خلاقیتی میرسیدند که واقعاً اعجاببرانگیز بود!
👌 پول زیاد گرفتن هیچ مدیری را مدیر خلاق نمیکند. ما مدیر لایق دیدیم که با ازخودگذشتگی، خلاق و طراح و کارآمد میشود، ده برابر کار میکند! "آقا بیابرو کارکن من به تو پول بیشتر میدهم"، این پول بیشتر مقدار کمی به آدم انرژی میدهد، بعد ما در جنگ فرماندهانی داشتیم که باانرژی هزاران برابری کار میکردند، با وجود اینکه بنا نبود پولی بگیرند، بلکه جانشان هم گرفته میشد و بسیاریشان به شهادت رسیدند.
💠 آیا به ما پول بیشتری بدهند، بهتر کار نمیکنیم؟ بله یک مقدار بهتر کار میکنیم. اگر به ما دو برابر پول بدهند، دو برابر نشاط پیدا میکنیم؟ شاید دو برابر نشاط پیدا کنیم، ولی کار این مملکت با هزار برابر نشاط راه میافتد.
💠 او برای اینکه این پول یا این پست از دستش نرود هزار کار اشتباه ممکن است بکند؛ میبیند یک نیروی باهوشی آمده، میگوید: «این را راه ندهید! این بیاید من را برمیدارند و این را میگذارند جای من.» هرچه آدم پخمه است دور خودش جمع میکند تا خودش رئیس باقی بماند! بعد مردم میگویند چرا مشکلات ما حل نمیشود، بااینهمه استعدادی که ما در کشورمان داریم؟!
💠 نشاط گمشدۀ جامعۀ امروز و نیاز زندگی شهری ماست. کالاهایی که برای نشاط به مردم از طریق رسانهها عرضه میشود کالاهای دروغینی است که اتفاقاً نشاط را کم میکند! چه کسی گفته موسیقی همیشه نشاط آور است؟
📙 نیاز اصلی ما برای یک زندگی بانشاط چیست؟
#باطری_روح #شارژ_روح
💠 #زندگی_بهتر: انسان باید زندگی بانشاطی داشته باشد و همیشه سرحال و سرزنده باشد. عقل و قلب و حتی بدن انسان وقتی خوب کار میکند که احساس خوشبختی کند. وقتی قلب کسی خوب کار کرد، به دیگران محبت پیدا میکند و با همه مهربان خواهد بود.
💠 #بندگی_بهتر: با زندگی شیرین است که انسان پیش خداوند متعال هم عزیز میشود. «شاکرانه بندگی کردن» زیباترین نوع عبادت است. اما اینجور عبادت مخصوص آدمهای خوشبخت است که سرشار از طراوت و نعمتند و از سرِ شادی سجده میکنند و سجدههایشان طول میکشد، برای اینکه خیلی در لذائذ عالم غرق هستند و خیلی میخواهند از خدا تشکر کنند.
💠 #سوال: اما چه کنیم که زندگی ما شیرین شود و بتوانیم با حلاوت زندگی کنیم و بالطبع با حلاوت بندگی کنیم؟ چه کنیم که مثل ندید بدیدها نباشیم که عقدۀ لذت بردن دارند و با سر، به طرف لذت هر گناهی میروند و از هر خمرۀ خیالی شرابی سر در میآورند؟
#جواب:
💠 ما آدمها نیاز اصلیمان به خود خداوند است، نه اینکه نیاز اصلی ما به نعماتی باشد که میخواهیم از او بگیریم. ما نیاز به خود او داریم و باید مستقیماً از خود او انرژی و حیات بگیریم؛ و الا باطری روحمان ضعیف میشود و کمکم میمیریم؛ یعنی دلمرده میشویم.
💠 راه اینکه مستقیماً از خداوند متعال انرژی بگیریم «عبادت» است. عبادت، وصل شدن روح به منبع قدرت و حیات است و تنظیمکنندۀ شریانهای روحی و عصبی انسان است. عبادت حتی بر جسم ما هم تأثیر خوب دارد. با عبادت سلولهای بدن ما هم با ما مهربانتر میشوند. چون این سلولها، همه عاشق خدا و تسبیحگوی او هستند. عبادت شارژ روح برای قدرت و نشاط بهتر پیدا کردن است. انسان پس از یک عبادت خوب مانند کودکی که به قدر کافی از آغوش مادر آرامش گرفته است و حالا بهتر آمادۀ تجربه کردن حیات است، سرزندهتر زندگی خواهد کرد.
ادامه دارد...
📚 #چگونه_یک_نماز_خوب_بخوانیم؟ استادپناهیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓❓ مهمترین انتظار مردم از طلبهها ومتولیان فرهنگی
✅شاخص اصلی دینداری نشاط است
#استاد_پناهیان
#نشاط_معنوی
🌹مباحث مربوط به نشاط اسلامی را درکانال گنج نهفته دنبال کنید👇
🌍 eitaa.com/gangenahofte
✅استادپناهیان:
🚨نوروز
💠 یکی از ویژگیهای انسان مؤمن این است که با طبیعت اُنس دارد، با طبیعت عشقبازی میکند، و از طبیعت بهرۀ معنوی میبرد. ولی متأسفانه در جامعۀ ما طبیعتگرایی یکی از ویژگیهای مؤمنین تلقی نمیشود.
💠 البته برخی مؤمنین اهل کوهنوردی هستند یا به دل طبیعت میروند، اما اینطور نیست که این از ویژگیهای مؤمن بهشمار برود و در نهادهای مذهبی برایش برنامهریزی شود، مثلاً اینطور نیست که بگویند «وقتی بسیجی شدی، باید زیاد کوهنوردی کنی! وقتی اهل مسجد شدی، باید زیاد به طبیعت و صحرا بروی»
💠 خوب است مسجدیها این برنامه را بهصورت هفتگی -مثلاً جمعهها و ایام تعطیل- داشته باشند و خانوادهها را به دل طبیعت ببرند. طبیعتگردی باید یکی از رفتارهای رایج بین مؤمنین و مسلمانان باشد.
💠چرا پیامبر(ص) که عظمت ثواب عبادت در کنار خانۀ کعبه را میدانستند، غالباً خانۀ کعبه را رها میکردند و به کوه و درههای اطراف میرفتند. چرا ایشان دست از کوهنوردی برنمیداشتند، مگر ایشان در کوه چه میدیدند و از کوهنوردی چه بهرهای میبردند؟
💠 امام هادی(ع): پیامبر(ص) هر روز به کوه حرا میرفتند و آثار رحمت خدا در طبیعت را میدیدند و از اینها متذکر حضرت حق میشدند.(بحارالانوار/17 /309) امام هادی(ع) مسیر رشد و نموّ شخصیت پیامبر(ص) را در طبیعت توصیف میکند و این راهی است که برای همه باز است.
💠خیلی زشت است که انسان مؤمن، تفریح معنوی در طبیعت نداشته باشد! اصل طبیعتگردی برای مؤمنین و کسانی است که ذکر طبیعت را میشنوند و نور و معنویت آنرا احساس میکنند.
💠 بعضیها وقتی به دلِ طبیعت میروند، بهجای اینکه به صدای طبیعت گوش کنند، در آنجا هم یک موسیقی ناگوار میگذارند و گوش میدهند! اینها صدای ذکر و تسبیح طبیعت را نمیشنوند؛ اینها به آلودگی صوتی عادت کردهاند.
💠 آدم باصفا از طبیعتِ بکر-که تسبیحگوی خداوند است-لذت معنوی میبَرد(یُسَبِّحُ لِلَّهِ ما فِی السَّماواتِ وَ ما فِی الْأَرْض؛ جمعه/1) و طبیعت هم به او خوشآمد میگوید و از حضور این مؤمن خوشحال میشود. هم او از طبیعت بهره میبرد و هم طبیعت از او.
💠 امام رضا(ع): نگاه به دریا عبادت است(صحیفه امام رضا(ع)/90) اهل معنا اینقدر از دریا لذت میبرند که ما انتظار داشتیم بعد از حدود 40سال از انقلاب، اهالی معنویت و انقلابیگری در کنار دریاها یادمانهای معنوی و عبادتگاه برقرار کنند، البته اینها با وجود تفریحگاهها منافاتی ندارد.
💠 دعای ندبهای که در کنار دریا میشود خواند، آیا جای دیگری میتوان خواند؟! نماز شبی که در کوه میشود خواند، آیا در خانه میشود خواند؟! اگر میشد که پیامبر(ص) برای عبادت به کوه نمیرفت!
💠 غیرمذهبیها باید از ما این جلوهها را میدیدند تا به دین و دیانت علاقه پیدا میکردند. وقتی به اهل هرزگی میگویید «هرزگی و بدمستی نکن!» میگوید: «پس شادیِ این دین شما کجاست؟!» چون هیچوقت شما را شاد و بانشاط ندیده است! او ندیده که شما دینداران از طبیعت لذت ببرید.
💠 وقتی شما از طبیعت لذت نبردی، و نگفتی که «اهالی معنویت از طبیعت لذت میبرند» نهی از منکر شما هم نمیگیرد و اثر ندارد. شما که به گنهکار میگویی «گناه نکن و از طریق گناه لذت نبر» خودت باید ده برابر او از طبیعت لذت ببری! و الا نهی از گناه شما، بر او زیاد اثر ندارد.
💠 اگر میخواهید از آسیبهای اینترنت و فضای مجازی صحبت کنید، باید بگویید که جایگزین آن چیست؟ کسی که با طبیعت ارتباط عمیق و وثیق پیدا کند، دیگر-برای تفریح و سرگرمی-بهسراغ فضای مجازی نمیرود که همهچیز را از پشت شیشه و آینه ببینید!
#پرسش_پاسخ
#تاثیر_دیگران_روی_زن
💢 حفظ حجاب برای سلامت جامعه لازمه، اما #چه_فایدهای برای #خود_زن داره⁉️
👆تصویر بالا رو نشونش دادم و گفتم:
✅ حجاب بخاطر بقیه نیست!! بخاطر خود زنه.
#نگاههای_منفی و #جملات_منفی یا رعبآور و هوسآلودِ آدمهای هرزه، از لحاظ #فیزیولوژی به بدن زن آسیب میزنه! چون دو سوم حجم بدن رو آب تشکیل داده. 👆🏻
هیچ گلی با آب آلوده نمیتونه رشد کنه. (1)
👆(1)اشاره به حدیث پیامبر که فرمودند:المرأة ریحانه = زن گل است.
#تولیدی
🎓 دانشگاه حجاب 🎓
🌺 eitaa.com/joinchat/1938161666Cd17b99a872 🌺
️گنج نهفته
🌺زندگی بهشتی، زندگی با لبخند است. اگر با چهره خودتان ميتوانيد به جامعه شادی بدهيد، بايد اين كار را
1⃣ضروری بودن لبخند و شادی برای جامعه
یکی از مقولههای بسیار مهم و یقیناً یکی از ضرورتهای جامعه، #لبخند است. لبخند یکی از نیازهای زندگی انسان است. زندگىِ بیشادی و بیلبخند، زندگی دوزخی است. زندگی بهشتی، زندگی با لبخند است.
حضرت علی فرمود: «المؤمن بشره فی وجهه و حزنه فی قلبه»؛ اگر غصهیی دارید، باید در دلتان نگه دارید؛ مؤمن اینطوری است.
لبخند و شادی مؤمن در چهرهی اوست. اصلاً چهرهها باید شاد باشد. اگر با #چهرهی خودتان میتوانید به جامعه شادی بدهید، باید این کار را بکنید.
۱۳۷۱/۱۰/۰۱
#امام_خامنه_ای
#شادی_اسلامی
🌹مباحث مربوط به نشاط اسلامی را درکانال گنج نهفته دنبال کنید👇
🌍 eitaa.com/gangenahofte
2⃣ جهنم شدن زندگی درصورت نبودن تفریح سالم
راجع به موضوع #تفریحات، چیزی که میتوانم بگویم این است که موضوعی بسیار مهم و اساسی است. اگر چه در جامعه، خیلیها هستند که ممکن است آن را جدی نگیرند و فکر کنند که یک زندگی جامد و خشک و بیانعطاف و بیلبخند، میتواند زندگی موفقی باشد. اما چنین نیست.
اگر در زندگی تفریح سالم نباشد؛ اگر آن
#لبخند_طبیعی که ناشی از نشاط است بر لب انسان ننشیند، زندگی برخود انسان و بر معاشران او، جهنم خواهد شد.
مادیات، مقدمهی زندگی خوبند؛ و تفریح، عنصر اساسی زندگی خوب است.
فرض کنیم کسی در آمدهای مالی بسیار کلانی داشته باشد، اما در زندگی دل خوشی نداشته باشد. این، زندگی نیست که دارد!
تفریح، از باب تفعیل است؛ یعنی فرح آوردن؛ یعنی ایجاد فرح.
اگر فرح و شادمانی در انسانی نباشد، ولو خیلی هم در آمد داشته باشد؛ مقام بسیار عالی داشته باشد یا نفوذ اجتماعی داشته باشد، این اصلاً برای او زندگی نیست و حتی نمیشود با او زندگی کرد.
۱۳۷۱/۱۰/۰۱
#امام_خامنه_ای
#شادی_اسلامی
🌹مباحث مربوط به نشاط اسلامی را درکانال گنج نهفته دنبال کنید👇
🌍 eitaa.com/gangenahofte
✅حجت_الاسلام_پناهیان:
💠هیچ پدیدهای در عالم نیست که مؤمن با آن رابطۀ معنوی برقرار نکند. شاید خیلیها برخی بخشهای زندگی-مثل غذا خوردن یا خوابیدن یا ازدواج- را جدای از معنویت بدانند ولی مؤمن هیچ بخشی از زندگی را غیرمعنوی نمیداند، کمااینکه برای این بخشهای زندگی هم #ذکر وارد شده است. اصلاً ما در بستر همین زندگی طبیعی و روال عادی و مادی زندگی است که به خدا میرسیم.
💠 هیچ قسمتی از زندگی ما نیست که از دیانت و معنویت خارج باشد و به دین ربط نداشته باشد و خدا مستقیم و یا غیرمستقیم، برایش دستور نداده باشد. البته خدا همۀ دستورات را بهطور شفاف به ما نمیدهد، گاهی باید ضجه بزنیم و توسل پیدا کنیم که «خدایا! تکلیف مرا به من بفهمان که بدانم بین این اقدامات، کدامش را باید انجام دهم؟ کدامش را بیشتر دوست داری؟»
💠 یکی از دستورات بسیار مهم دین-که آنرا برای ایام نوروز پیشنهاد میدهم- #محاسبه_نفس است. البته دستور محاسبۀ نفس در پایان هر روز باید انجام بگیرد اما حداقلش این است که انسان سالی یکبار بنشیند و خودش را محاسبه کند؛ همانطوری که ادارات در آخر سال، اموال خود را محاسبه و جمعبندی میکنند.
🔽 محاسبۀ نفس سه اثر مهم دارد:
1️⃣ #محبوب_خدا_شدن: اولین اثر محاسبه نفس این است که آدم محبوب خدا میشود. همینکه مینشینی از خودت حسابرسی میکنی، خدا به تو علاقه پیدا میکند. چون خدا از انسان مراقب و حسابگر خوشش میآید. مراقبت هم یعنی همان تقوا؛ و محاسبۀ نفس هم یکی از ارکان این مراقبت است.
💠 محاسبۀ نفس، ارتباط انسان را عمیقاً با خدا برقرار میکند. وقتی شروع به محاسبه نفس میکنی، احساس میکنی خدا به تو نزدیکتر شده و فهم تو را افزایش داده است.
2️⃣ #اقدام_برای_رفع_عیوب: اثر دوم محسابۀ نفس این است که انسان به عیوب خودش آگاه میشود و به گناهان خودش احاطه پیدا میکند. و خودبهخود به این سمت میرود که عیبهای خودش را برطرف کند(مَنْ حَاسَبَ نَفْسَهُ وَقَف...؛ غررالحکم/ص648)
💠اگر مدام محاسبۀ نفس کنیم و به عیوب خودمان نگاه کنیم، افسرده نمیشویم؟ نه؛ چون ما در این کار تنها نیستیم، بلکه در آغوش خدا به عیوب خودمان میپردازیم و از خدا میخواهیم عیوبمان را برطرف کند، مثل بچهای که لباسش کثیف شده و به آغوش مادرش پناه میبرد و گریه میکند. و خدا قطعاً بیشتر از یک مادر، بندگانش را دوست دارد.
3️⃣ #حساب_آسان_در_قیامت: اثر سوم محاسبۀ نفس این است که هر کسی در دنیا محاسبۀ نفس کند، روز قیامت از او آسانتر حسابرسی میکنند. امام صادق(ع) میفرماید: روز قیامت پنجاه ایستگاه محاسبه هست که هر در کدام، آدم را هزار سال نگه میدارند(کافی/8/143) اما کسی که در دنیا اهل محاسبۀ نفس بوده، از این مواقف، آسان عبور میکند.
💠خوب است در مساجد، برای سکوت و تفکر و محاسبۀ نفس، یک وقتی را در کنار نماز اختصاص دهند. مثلاً بعد از نماز بگویند: «حالا پنج دقیقه محاسبۀ نفس کنید» خودِ فکر کردن، بهترین عبادت است. البته در وقت تفکر، نباید به سراغ حسرت از گذشته یا غصۀ آینده برویم یا به حساب دیگران برسیم! باید به احوال نفس خودمان فکر کنیم.
💠 امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: محاسبۀ نفس خودت را یادداشت کن(...فَیَجْمَعَ ذَلِکَ فِی صَدْرِهِ أَوْ فِی کِتَاب؛ غررالحکم/ص453) محاسبۀ نفس کن و بنویس؛ جمعبندی آنرا هم به عهدۀ خدا بگذار! یعنی بعد از حساب و کتاب، صادقانه به خدا بگو: «خدایا! من از پسِ این نفس بر نمیآیم! نمیتوانم درستش کنم، خودت درستش کن!»
💠یکی از وجوه معنویت نوروز این است که ما در پایان هر سال، نفس خودمان را محاسبه کنیم. مثلاً در محاسبۀ نفست بگو: «من چند سال از عمرم را گذراندهام؟ چه خلقیات و رفتارهایی دارم؟ این کارها را برای چه انجام دادهام؟ در این ده-بیست سالی که از عمر تکلیف من گذشته، چه تغییری در خودم ایجاد کردهام؟ چرا خطاهای من تکرار شده؟» چون آدم وقتی مرتکب خطایی میشود باید متوجه نقطه ضعف خودش بشود و آن خطا را تکرار نکند.
#حرم رضوی
#نوروزومعنویت
هدایت شده از ریحانه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ از خانم همیز پرسیدیم:
✅ چطور میتوانیم خواسته های فرزندان برای خرید اجناس گوناگون را مدیریت کنیم؟
🌱 #مهارتهای_زندگی
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷 طلاق عاطفی ممنوع!
🎙مصاحبه کانال "ریحانه با کارشناس حوزه زنان و خانواده، خانم دکتر عظیمزاده اردبیلی، استاد دانشگاه امام صادق علیهالسلام :
⁉️ موضوع اصلی مصاحبه این است که خانمها چطور میتوانند در جامعه و خانواده همزمان نقش درست خود را ایفا کنند.
💔 در این قسمت دربارهی این صحبت شده که با وجود مشغلههایمتعدد زن و مرد در خانواده، چگونه از طلاق عاطفی جلوگیری کنند؟
️گنج نهفته
🌟 در امتداد یک مبارزه... 🍂 شنیده ایم که پیامبر(ص) برای مقابله با جاهلیت مردمانی به بعثت رسید که دخت
⁉️ جاهلیت به چه معناست؟
➕آیا جاهلیت فقط مربوط به سال های دور زندگی انسان بوده است؟
🔴 «دعای تحویل سال» به چه حقیقت مهمی اشاره میکند؟(خیلی عالیه حتمابخونین )
حجت_الاسلام_پناهیان:
✅قلب انسان به این سادگی تکان نمیخورد
دعای تحویل سال ، دعایست دارای مضمون بسیار عالی و به حقیقتی اشاره میکند که هر کسی راز این حقیقت را، عمیقا درک کند، گویی اختیار تمام عالم و عالم وجود خودش را در دست گرفته، ما در آغاز این دعا، خداوند را به این نام صدا میزنیم «یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ؛ای کسی که قلب ها را منقلب میکنی.» امام صادق(ع ) میفرماید:«تکان دادن یک کوه آسانتر است از جا به جایی دل ها ؛ إِزَالَةُ الْجِبَالِ أَهْوَنُ مِنْ إِزَالَةِ قَلْبٍ عَنْ مَوْضِعِهِ.»(تحف العقول، ص358). قلب انسان به این سادگی جا به جا نمیشود. این قلب اختیارش دست خداست.
✅ «دل»، منطقۀ اصلی قدرت خداست/ بیش از هرجا، قدرت خدا را میتوان در «تکان دادن دلها» دید!
دل، منطقه اصلی قدرت الهی است و اقتدار خدا اصلش،در دل، نشان داده میشود. در کرات ، ستارگان و آسمانها ، در دریاها و امواج سهمگین آن، در زلزلزله و زمین لرزهها و آتشفشانهای بسیار مهیب، میتوان قدرت خدا را دید، ولی بالاتر از همهی اینها، میتوان قدرت خدا را در تکان دادن دلها دید. آن کاری که جز پروردگار عالم، کسی نمیتواند آن را انجام دهد، «تغییر حال» و «تغییر دل» است. اگر خواستید دل کسی را به دست آورید، اگرکسی با شما بددل شده و میخواهید به محبت تبدیل شود، در خانه خدا بروید. دلها دست خداست!
✅ کسی نمیتواند به این سادگی بر دل خودش تسلط پیدا کند. امتحان کنید!
به این سادگی، کسی نمی تواند بر دل دیگران تسلط پیدا کند و از این بالاتر این است که کسی نمی تواند کسی بر دل خودش به این سادگی تسلط پیدا کند. همۀ ما دوست داریم عالیترین محبت را به اهلبیت(ع) داشته باشیم. اندکی از محبت اهل بیت(ع) چقدر به انسان لذت و نشاط میدهد؟ حالا میتوانید این محبت را افزایش دهید؟ امتحان کنیم، میتوانیم قلب خودمان را متحول کنیم؟!!
✅ حل ریشهای دلزدگی و بیحوصلگی چیست؟
اگر دیدید از یک کار یا از روش زندگی بیحوصله شدید و دلزدگی برایتان دارد، برای حل ریشهای مشکلتان رو به خدا کنید و بگویید: «خدایا کاری کن به این کار دل بدهم.» مثلا دل مرا علاقمند به درس خواندن قرار بده که برای درس خواندن زجر نکشم.
میگوید: «عبادت را دوست ندارم؛ حوصله ام نمیآید». خب برو درب خانه خدا بگو: «خدایا مرا عاشق عبادت قرار بده». بعضیها اینقدری که از این و آن سوال می کنند که من چگونه علاقهمند نماز شوم، آنقدر نمیروند در خانه خدا بگویند: «خدایا میشه مرا عاشق نماز اول وقت قرار بدهی؟»
✅امام-سال61: تحول دلها از هرزگی به شهادتطلبی از علائم_ظهور است!
ما در دوران دفاع مقدس میدیدیم، دلهایی که اصلا در این هوا نبودند، یک شبه ره صد ساله طی میکردند و عاشق ملاقات با خدا میشدند. ما بیشترین شهدایمان را در ایام نوروز دادیم. چون بسیاری از عملیاتها به دلیل مساعد بودن هوا در ایام نوروز بود. امام(ره)، در سخنرانی عید سال 61 میفرمایند: «اینکه دلها متحول شده است. حالشان عوض شده رژیم طاغوت می خواست اینها را به سمت هرزگی ببرد حالا شهادت طلب شده اند این خودش از علائم ظهور است.»
✅ چه کسی فکر میکرد قلبها در یمن و سوریه و ... اینقدر متحول بشوند؟ / اینها چقدر علائم ظهور است؟
حالا اگر امروز حضرت امام(ره) بودند و میدیدند میلیونها دل در جهان اسلام چگونه متحول شده است، این را چقدر علائم ظهور میگرفتند. تا همین چند سال پیش، اگر سری به سوریه و لبنان و یمن زده باشید، کی دلها این گونه بود؟! الان نگاه میکنید، دریا دریا دل عاشق شهادت!! هستند، چه کسی فکر میکرد یمن اینقدر متحول بشود؟ منطقهایی که برای مستکبران امن و امان بود. امروز میبینید چقدر شهید میدهند.
#تحویل_سال #سال_نو #عید
#دعای_تحویل_سال
#اول_فرودین_۹۴ #مسجد_مقدس_جمکران
️گنج نهفته
2⃣ جهنم شدن زندگی درصورت نبودن تفریح سالم راجع به موضوع #تفریحات، چیزی که میتوانم بگویم این است که
#حجت_الاسلام_پناهیان:
💠 انسان در دو موقعیت، ضمیر و باطن خودش را آشکار میکند؛ یکی در موقعیت سختی و فشار و دیگری در زمان خوشی، آسایش و فراغت. در سایر اوقات معمولاً انسان رفتار منفعلانه دارد.
💠 در زمان فراغت و بیکاری، باید دید اولین کاری که به ذهن انسان میآید چیست؟ آیا در این اوقات، هوسبازتر میشود و یا مهربانتر میشود؟ امیرالمومنین(ع) میفرماید: فراغت برای افراد معمولی زمینۀ هوسبازی است(مَع الفَراغِ تَکونُ الصَّبوَةُ؛ غررالحکم/9743)
💠 انسان در اوقات فراغت ما فیالضمیر خودش را بیرون میریزد، اگر در ضمیرش دونهمت و هوسباز باشد و دنبال لذتهای کم باشد، اینجا خودش را نشان میدهد.
💠 بعضیها حریصِ بازی هستند. یکی از علل حرام بودن قمار این است که بهشدت ذهن انسان را درگیر بازی میکند. البته دین با بازی و سرگرم شدن مخالف نیست، بلکه با کم_لذت_بردن و سطحینگر شدن مخالف است. نگاه حرام باعث کاهش لذت حلال شما میشود؛ اینها حرفهای دینی نیست، حرفهای عقلانی است!
💠 در اوقات فراغت، از لذتهای_برتر غافل نشویم و لحظات خود را در غفلت نگذرانیم. اینکه خیلی از دستورات دین، مارا از برخی لذتها منع میکند برای این است که این لذتها کم هستند.
💠 تعطیلات_نوروز، ایام فراغت است و با توجه به زیباییهای طبیعت، اتفاقاً زمان مناسبی برای تعطیلات است. انسان باید در فراغت، فعالیت خود را تغییر دهد بهسراغ فعالیتهای نایاب یا کمیاب برود.
💠 بعضیها وقتی بیکار میشوند شب زودتر میخوابند تا سحر زودتر بیدار شوند و با خدا بیشتر صحبت کنند. برخی در فراغت، سراغ خدمت کردن به فامیل میروند. برخی سراغ همسایهها میروند و با آنها آشنا میشوند و رابطه برقرار میکنند.
💠 بعضیها وقتی بیکار میشوند سراغ محاسبه_نفس میروند. فرمود: «لَیْسَ مِنَّا مَنْ لَمْ یُحَاسِبْ نَفْسَهُ فِی کُلِّ یَوْمٍ»(کافی/2/453) لااقل در ایام نوروز این محاسبۀ نفس را انجام دهیم.
✅چرا دین در گذشته جوان پسند بوده اما الآن اینطور نیست؟
🔰چرا جوانها کنار انبیاء بودهاند؟ 🔰
🌺 پیامبر میفرمودند « حالفنی الشّبان و خَالفنی الشّیوخ». جوانان با من پیمان می بستند و شیوخ مخالفت میکردند.
چه مایهای در دین بوده که الآن نیست؟ چه مشکلی پیش آمده در دین؟
✅ این مایه، مفهوم «جهاد» در دین بوده است.
مایه جهاد را اگر از دین بگیریم؛ مثل انار آبلمبو میشود. شبیه یکسری رفتارهای متدینانه مثل نماز و روزه میشود و حالت آن ثبات میشود اما مفهوم جهاد دین را پر شور میکند و مورد پسند جوان میشود.
🌺 این جمله حضرت آقا را با آب طلا بنویسید که "جبهه محمل خوبی بود برای بروز نشاط جوانانه"🌸
🔸یکبار در جمع سرداران گفتم که از شما شکایت دارم. چرا که نگفتید جبهه چه سبک تربیتی بود که در سه ماه یک جوان بی نمازرا نماز شب خوان میکرد و شهید میشد. جبهه در سه ماه آن کار را میکرد و ما در سیسال هیچ کاری نمیتوانیم بکنیم.
👈اگر جوان را به شور (جهاد) وادار بکنیم؛ در این شور علم و فناوری تولید میکند؛ میتواند دانشجو و طلبه موفق باشد👌
🔸حجت الاسلام قاسمیان 🔸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 وحشت از تنهایی نشانگر چیست؟
پاسخ از استاد مطهری
خیلی عالی حتما ببینید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اصلا چرا برای حضرت زهرا سلام الله علیها گریه می کنیم؟
💠حجت الاسلام والمسلمین پناهیان
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
⁉️سوال چرا براى تحريك احساسات از مراسم شاد استفاده نمی كنيد؟ چرا بايد گريه كرد؟ چرا بايد به خود زد؟بياييم به جاى اين كارها جشن بگيريم، مدح و سرود بخوانيم?
✅ استادمصباح یزدی :جواب این است که احساسات و عواطف انواع مختلفى دارد. تحريك هر نوع احساسات و عواطف، بايد با حادثه مربوط متناسب باشد🔸
✅ براى آن كه آن خاطره (عاشورا) تجديد شود، فقط مجلس جشن و شادى كافى نيست. بايد كارى متناسب با آن حادثه انجام داد. يعنى بايد كارى كرد كه حزن مردم برانگيخته شود، اشك از ديدهها جارى شود، شور و عشق در دلها پديد آيد🔸
✅ خنديدن هيچ وقت آدم را شهادت طلب نمی كند. هيچ وقت انسان را به شلمچه نمی كشاند. هيچ وقت نمی توانست سختی ها و مصيبتهاى هشت سال جنگ را بر اين مردم هموار كند. اين قبيل مسائل عشق ديگرى میخواهد كه از سوز و اشك و شور پديد می آيد. راه آن هم همين عزاداریها است🔸
منبع: آذرخشی دیگرازآسمان کربلا
@hagigatevasel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹ببينيد| امام خامنه ای: در #فرهنگ هم مثل اقتصاد اگر تولید نداشته باشید واردات می آید جای آن را میگیرد. چه به صورت رسمی چه قاچاق.
🌹امام خامنه ای:
🔻اگر #احساس_مسئولیت در مسئولان بگونه ای بود که آنان همواره دغدغه کار و تلاش و هدفگرایی و مجاهدت داشتند، نشان میدهد آنان در خطوط اصلی حکومت اسلامی، حرکت میکنند اما اگر بر خلاف این بود باید بدانیم که از چارچوب های حکومت اسلامی خارج شدهایم.
🔹« #احساس_مسئولیتِ_مسئولان» موضوعی #فوری، #ضروری و #واجب است.
🔺در قبال مسائل فرهنگی و معیشت مردم، بهشدت مسئول هستیم و اگر حتی یک #جوان #مؤمن در اثر عملکرد ما خدای ناکرده از راه منحرف شود، ما مسئولیم. ۹۵/۱۲/۱۹
#احساس_مسئولیت_درقبال👇
#فرهنگ
#اقتصاد
#سیاست
@gangenahofte
@hagigatevasel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹دیدگاه بزرگان درباره #هنر
📹ببینید /امام خامنه ای: بنده از آن آدمهای خشکی که بگویم ما شعر و هنر میخواهیم چکار کنیم، نیستم. معتقدم #همه_چيز_با_هم👌
🌹شهید سید مرتضی آوینی:
خوشبختانه زندگی مرا به راهی کشانده است که رودربایستی را نخست با خودم و سپس با دیگران کنار بگذارم و عمیقاً بپذیرم که«تظاهر به دانایی» هرگز جایگزین «دانایی» نمیشود،
👌باید در #جست_و_جوی_حقیقت بود و این متاعی است که هرکس براستی طالبش باشد، آن را خواهد یافت، و در نزد خویش نیز خواهد یافت
هنر امروز متأسفانه حدیث نفس است و هنرمندان گرفتار خودشان هستند.
🌹سعی کردم که خودم را از میان بردارم تا هرچه هست #خدا باشد و خدا را شکر بر این تصمیم وفادار ماندهام.
آنچه که انسان می نویسد همیشه #تراوشات #درونی خود او است- همه هنرها اینچنیناند کسی هم که فیلم میسازد اثر تراوشات درونی خود اوست-
اما اگر انسان خود را در خدا فانی کند آنگاه این #خداست که در آثار ما #جلوهگر_میشود.
✨ بیانات امام خامنه ای خطاب به #خانواده شهید آوینی
🌹امام خامنه ای: من با خانوادههای شهدا زیاد نشست و برخاست کردهام و میکنم و از شرایط روحی آنان آگاهم.
✳️ گاهی فقدان یک عزیز، مصیبتی است که اگر مرگِ او شهادت نبود، تا ابد قابل تسلی نبود.
🌹اما خدای متعال در شهادت سرّی قرار داده که هم زخم است و هم مرهم و یک حالت تسلی و روشنایی به بازماندگان میدهد. ۱۳۷۲/۰۲/۰۲
@gangenahofte
@hagigatevasel
️گنج نهفته
2⃣ جهنم شدن زندگی درصورت نبودن تفریح سالم راجع به موضوع #تفریحات، چیزی که میتوانم بگویم این است که
1⃣ضروری بودن لبخند و شادی برای جامعه
یکی از مقولههای بسیار مهم و یقیناً یکی از ضرورتهای جامعه، #لبخند است. لبخند یکی از نیازهای زندگی انسان است. زندگىِ بیشادی و بیلبخند، زندگی دوزخی است. زندگی بهشتی، زندگی با لبخند است.
حضرت علی فرمود: «المؤمن بشره فی وجهه و حزنه فی قلبه»؛ اگر غصهیی دارید، باید در دلتان نگه دارید؛ مؤمن اینطوری است.
لبخند و شادی مؤمن در چهرهی اوست. اصلاً چهرهها باید شاد باشد. اگر با #چهرهی خودتان میتوانید به جامعه شادی بدهید، باید این کار را بکنید.
۱۳۷۱/۱۰/۰۱
2⃣ جهنم شدن زندگی درصورت نبودن تفریح سالم
راجع به موضوع #تفریحات، چیزی که میتوانم بگویم این است که موضوعی بسیار مهم و اساسی است. اگر چه در جامعه، خیلیها هستند که ممکن است آن را جدی نگیرند و فکر کنند که یک زندگی جامد و خشک و بیانعطاف و بیلبخند، میتواند زندگی موفقی باشد. اما چنین نیست.
اگر در زندگی تفریح سالم نباشد؛ اگر آن
#لبخند_طبیعی که ناشی از نشاط است بر لب انسان ننشیند، زندگی برخود انسان و بر معاشران او، جهنم خواهد شد.
مادیات، مقدمهی زندگی خوبند؛ و تفریح، عنصر اساسی زندگی خوب است.
فرض کنیم کسی در آمدهای مالی بسیار کلانی داشته باشد، اما در زندگی دل خوشی نداشته باشد. این، زندگی نیست که دارد!
تفریح، از باب تفعیل است؛ یعنی فرح آوردن؛ یعنی ایجاد فرح.
اگر فرح و شادمانی در انسانی نباشد، ولو خیلی هم در آمد داشته باشد؛ مقام بسیار عالی داشته باشد یا نفوذ اجتماعی داشته باشد، این اصلاً برای او زندگی نیست و حتی نمیشود با او زندگی کرد.
۱۳۷۱/۱۰/۰۱
3⃣غلط بودن تصوّر چهرهی اخمو و بداخلاق از اسلام
#تفریح، یک کار اسلامی است. من قبول ندارم کسی چهرهی اسلام را یک چهرهی خشمگین و اخمو و بد اخلاق تصور کند. بههیچوجه، اسلام این نیست.
چهرهی اسلام، چهرهی یک انسان جدی است؛ یک انسان متین. یک چهرهی جدی و متین را شما تصور کنید! این، چهرهی اسلام است. یک چهرهی جدی، در هر جای زندگی، آن کار بایسته را انجام میدهد.
یک جا باید شادمانی کرد؛ یک جا باید تلخی نشان داد؛ یک جا انسان با دشمن روبهروست؛ یک جا با غریبه روبهروست؛ یک جا با خودی روبه روست و یک جا با یک مشتاق و دوست رو به روست. اینها با هم فرق میکند.
یک انسان متین، چهرهاش همه جا یکسان نیست.
آنجا که با یک دشمن روبهروست، طبیعی است که چهرهی دیگری خواهد داشت. آنجا که با یک انسان غریبه رو به روست - که دشمن هم نیست، اما غریبه است - یکطور روبهرو میشود، و با یک دوست و محبوب و عزیز و نزدیک و دلسوز، یک طور دیگر روبه رو میشود. اسلام اینگونه است و هر جایی یک برخورد دارد.
۱۳۷۱/۱۰/۰۱
#امام_خامنه_ای
#نشاط_اسلامی
🌹مباحث مربوط به نشاط اسلامی را درکانال گنج نهفته دنبال کنید👇
🌍 eitaa.com/gangenahofte