eitaa logo
گنجینه وفسی
25 دنبال‌کننده
100 عکس
0 ویدیو
1 فایل
مجموعه خصوصی استاد وفسی از اساتید بزرگ هنر خوشنویسی
مشاهده در ایتا
دانلود
بسم الله الرحمن الرحیم جایگاه عالی مقامِ هنر خوشنویسی ایران، محطّ مباحث گوناگون و سخنان فراوانی بوده و در این میان، مرتبه و موقف "اصول و طبقات هنر خوشنویسی" از امتیاز متفاوت و شگرفی برخوردار می‌باشد. چرخش قلم استاد بر روی کاغذ و چکاندن دَوات بر صفحه‌سفید و در نهایت خلق تصاویری که عقل و جنون را می‌آمیزند و هدایتگر عاشقان هنرپژوه می‌گردند... اساتیدی که با گذشت زمان بسیار، با خطوطی که بر دل و جان هنردوستان به یادگار گذاشته اند، همچنان زنده و پاینده اند ! علاقه ی بنده به هنر خطّاطی و خوشنویسی، سبب گشت تا در این مسیر، توفیق آشنایی با فرزند ربّانیِ استاد بنام و بلند مرتبه ی خوشنویسی کشور را داشته باشم. استاد اويس وفسی - ره - پس از استفاضه از محضر پدربزرگ‌شان جناب علی منظوری حقیقی ( از نام آوران عرصه خوشنویسی ) و اساتید بزرگ دیگر مانندسید حسن میرخانی، به مدد حضرت دوست، خودْ به جایگاه بزرگترین اساتید هنر خوشنویسی نائل گشتند. آنچه در اینجا تقدیم حضور می‌گردد، مجموعه خصوصی بسیار نفیسی از نسخه های عتیقه و حاوی زیباترین شاهکارهای هنر خوشنویسی است که حاج آقا حامد فرزند استاد اویس وفسی، درباره این هنرمندان و قدمت آثارشان تحقیق نموده است. عاکف
عماد الحسنی میر عماد حسنی قزوینی ( تولد ۹۳۳ ش. / وفات ۹۹۴ ش. ) خوشنویس پرآوازه و از سرآمدان هنر خوشنویسی ایرانی و از بزرگترین خوشنویسان در خط نستعلیق است. او از سادات حسنی است و به دستور شاه عباس صفوی به قتل رسید. وی مشهور به عماد الملک و میرعماد بوده ولی رقم یا امضای ایشان بیشتر میرعماد الحسنی است. قدمت این اثر نفیس و بسیار گران بها بیش از چهار صد و ده سال است.
عمادالسیفی قدمت این اثر نود و چهار سال است.
عماد السیفی سیاه مشق ( قلم سه دانگ ) اندازه : ۲۳/۵×۱۶ سانتیمتر قدمت این اثر نود و چهار سال است.
عماد السیفی اندازه : ۲۲×۱۲/۵ سانتیمتر قدمت این اثر نود و سه سال است.
عمادالسیفی فدمت این اثر نود و سه سال است.
اندازه : ۲۲×۱۵ سانتیمتر قدمت این اثر نود و چهار سال است. عماد السیفی میرزا محمدحسين سیفی قزوینی ( تولد ۲۷ فروردین ۱۲۴۰ / وفات ۲۶ تیرماه ۱۳۱۵ ) ملقب به عماد الکتاب از بزرگترین خوشنویسان خط نستعلیق در یکصد سال گذشته بود که پیرو و گسترش دهنده سبک و شیوه خاص میرزا رضا کلهر است. شاگردان بزرگ ايشان عبارت اند از: استاد علی منظوری حقیقی تفرشی فرزند شاه اویس ملک الخطاطین حسن زرین خط علی اکبر کاوه ابراهیم بوذری علی آقا حسینی. پنج اثر نفیس فوق از این استاد عالی قدر است.
قلم شکسته نستعلیق ( قلم غبار ) عبدالمجید درویش اندازه: ۱۹/۸×۱۲ سانتیمتر
قلم شکسته نستعلیق ( قلم غبار ) عبدالمجید درویش اندازه: ۱۹/۵×۱۴/۵ سانتیمتر
درویش عبد المجید مهرانی طالقانی ( تولد ۱۱۱۶ ش. / وفات ۱۱۵۰ ش. ) عارف و شاعر شهیر ایرانی و از بزرگترین خوشنویسان خط شکسته نستعلیق در تاریخ خوشنویسی ایران به شمار می رود. قدمت هریک از این سه اثر نفیس و بسیار کمیاب استاد درویش بیش از دویست و پنجاه سال است.
اشرف الکتاب استاد اويس وفسی این اثر را نسبت داده اند به زین العابدین محلاتی اصفهانی ( تولد ۱۲۷۰ ق. / وفات ۱۳۲۷ ق. ) اما این مطلب دقیق نیست؛ زیرا تاریخ ذیل این اثر سال ۱۲۳۹ ق. است ، یعنی این خط قبل از تولد فرد مذکور تحریر شده است. بنابراین ، این اثر نفیس متعلق به استاد وی یعنی استاد زین العابدین اصفهانی ملقب به اشرف الکتاب و معروف به سلطانی است ( تولد ۱۱۸۷ ق. / وفات ۱۳۰۰ ق. / طول عمر: ۱۰۹ سال شمسی ) . قدمت این اثر گرانبها ( ۱۲۳۹ ق. برابر با ۱۲۰۲ ش. ) دویست سال است.
تبریزی محمد شفیع تبریزی فرزند میرزا محمد علی خوشنویس و از نسخ نویسان طراز اول تبریز در قرن سیزدهم هجری قمری است. قدرت قلم او را کمتر کسی از معاصرین وی داشته است. قدمت این آثار حداقل بیش از دویست سال است.
تاریخ:۱۲۸۸ ق. = ۱۲۵۰ ش. قدمت این اثر یکصد و پنجاه و سه سال است.
میرزا غلامرضا اصفهانی ( تولد ۱۲۴۶ ق. = ۱۲۰۹ ش./ وفات ۱۳۰۴ ق. = ۱۲۶۵ ش. ) وی فرزند میرزا جان از اساتید بزرگ هنر خوشنویسی در خط نستعلیق و شکسته نستعلیق بوده است . قدمت هریک از این آثار یکصد و پنجاه سال است.
میرزا محمود شیرازی وزیر ( تولد ۱۲۴۵ ق.= ۱۲۰۸ ش. / وفات ۱۳۱۱ ق.= ۱۲۷۲ ش. ) وی ار از مستوفیان و وزرای دوره قاجار و در محله امام زاده یحیی در تهران سکونت داشتند و کوچه ای نیز به نام " میرزا محمود وزیر " معروف است. تاریخ : ۱۳۰۸ ق.= ۱۲۶۹ ش. قدمت این اثر یکصد و سی و چهار سال است.
تاریخ: ۱۳۷۶ ق. = ۱۳۳۵ ش. قدمت این اثر شصت و هشت سال است.
تاریخ: ۱۳۷۱ ق. = ۱۳۳۰ ش. قدمت این اثر هفتاد و سه سال است.