فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 خدای محدود!
✍🏻 عینصاد
❞ تا دل آدمى از دنيا فراتر نرفته و توسعه نيافته، عبادت و خداى او هم دنيايى و محدود است.
📚 #حقیقت_حج | ص ۸۹
@ganjinehnoorDrnasiri
۵ مرداد ۱۴۰۳
✍# آوردهاند که در مجلس شيخ حسن خرقانی سخن از کرامت میرفت و هر یک از حاضران چیزی میگفت.
شیخ گفت: کرامت چیزی جز خدمت خلق نیست. چنان که دو برادر بودند و مادر پیری داشتند. یکی خدمت مادر میکرد و دیگری به عبادت خدا مشغول بود. یک شب برادر عابد در سجده به خواب رفت، آوازی شنید که برادر تو را بیامرزیدند و تو را هم به او بخشیدند.
گفت: من سالها عبادت خدا کردهام و برادرم همیشه به خدمت مادر مشغول بوده، روا نیست که او را بر من رجحان نهند و مرا به او بخشند.
ندا آمد:
آنچه تو کردهای خدا از آن بینیاز است و آنچه برادرت میکند، مادر بدان محتاج ...
@ganjinehnoorDrnasiri
۵ مرداد ۱۴۰۳
۵ مرداد ۱۴۰۳
مطالعه، گذشته را تغییر میدهد . . .
خواندن یک کتاب میتواند راهی جدید برای تفسیر تجربههای گذشته در اختیار قرار دهد.
@ganjinehnoorDrnasiri
۵ مرداد ۱۴۰۳
🔵هيچوقت به گذشته نگاه نکن
آنجا چیزی برای دیدن وجود ندارد
@ganjinehnoorDrnasiri
۶ مرداد ۱۴۰۳
۶ مرداد ۱۴۰۳
🍂 امام حسين عليه السلام خطاب به مردى كه گفت: اگر به نااهل خوبى شود هدر میرود، فرمود:
لَيسَ كذلكَ، و لكِنْ تَكونُ الصَّنيعَةُ مِثلَ وابِلِ المَطَرِ تُصيبُ البَرَّ و الفاجِرَ،
چنين نيست، بلكه خوبى كردن مانند ريزش باران، به نيك و بد مىرسد.
🥀
📚 تحف العقول، ص٢۴۵
@ganjinehnoorDrnasiri
۶ مرداد ۱۴۰۳
📌جایگاه ائمه علیهم السلام
══🧡══════ ✾ ✾ ✾
#نهج_البلاغه
▫️وَإِنَّمَا الاَْئِمَّةُ قُوَّامُ اللّهِ عَلَى خَلْقِهِ، وَ عُرَفَاؤُهُ عَلَى عِبَادِهِ; وَلاَ یَدْخُلُ الْجَنَّةَ إِلاَّ مَنْ عَرَفَهُمْ وَ عَرَفُوهُ. وَلاَ یَدْخُلُ النَّارَ إِلاَّ مَنْ أَنْکَرَهُمْ وَ أَنْکَرُوهُ
🌖پیشوایان دین (امامان معصوم) مدبّران الهى بر مردمند و رؤسا و عارفان او بر بندگانش; هیچ کس داخل بهشت نمى شود، مگر کسى که آن ها را بشناسد و آنان نیز او را بشناسد و هیچ کس وارد دوزخ نمى شود، مگر کسى که آن ها را انکار کند و آن ها نیز انکارش نمایند»
✍این تعبیر نشان مى دهد که امامان و پیشوایان(علیه السلام) از سوى خدا تعیین مى شوند; نه از سوى مردم و اگر بیعت و انتخابى لازم است براى انسجام کار و پیشرفت امور آن هاست.تعبیر به «قوّام» (جمع قائم) اشاره به تدبیر امور خلق است و تعبیر به «عرفاء» (جمع عریف) اشاره به این است که آن ها به علت شناختى که درباره مردم وشرایط زمان و مکان دارند و به مصالح و مفاسد آن ها آشنایند، هر کس را در جاى مناسب مى نشانند و هر کار را در موقع مناسب انجام مى دهند.جمله «لا یدخل الجنة...» و «لا یدخل النار....» تأکیدهایى است بر آن چه در جمله هاى قبل گفته شد; زیرا هنگامى که بپذیریم آن ها از طرف خدا تعیین شدند، کسى که آن ها را به رسمیت بشناسد و آنان اعمالش را صحیح بشناسند به یقین، اهل بهشتند و کسى که آن ها را انکار کند، در واقع، فرمان خدا را انکار کرده، و چنین کسى سزاوار دوزخ است; همچنین کسى که آن ها اعمالش را منکَر بشمرند او نیز دوزخى است.بدیهى است همه این تعبیرات با مذهب شیعه سازگار است که تعیین امام را از سوى خدا به وسیله پیغمبر یا امام پیشین مى دانند و او را معیار تشخیص حق از باطل مى شمرند و به یقین کسى که مردم او را با فکر برگزینند و اى بسا خطاکار و ستمکار از آب درآید داراى چنین مقاماتى نیست. حدیث معروف «مَنْ مَاتَ وَ لَمْ یَعْرِفْ اِمَامَ زَمَانِهِ مَاتَ مِیْتَةً جَاهِلِیَّةً; کسى که بمیرد و امام زمان خود را نشناسند، مرگ او مرگ جاهلیّت است»
📘#خطبه_152
@ganjinehnoorDrnasiri
۶ مرداد ۱۴۰۳
تمام میشود و
آفتاب میتابد
غمی نبوده به عالم
که ماندنی باشد!
@ganjinehnoorDrnasiri
۶ مرداد ۱۴۰۳
🔶 تأثیر ترتيب تولّد فرزندان بر شخصيت
فرزندان ارشد معمولاً رفتاری رياست محور دارند. #كوين_لمان روانشناس و نويسنده كتاب ترتيب تولد، توضيح میدهد كه فرزندان بزرگ خانواده به واسطه مسئوليتهای تعريف شده برای آنها خود را "نماينده والدين" میدانند.
اين كودكان هيچ خواهر و يا برادر بزرگتری نداشتهاند كه آنها را هنگام اولين تلاشهايشان برای يادگيری دوچرخهسواری و يا بستن بند كفش مورد تمسخر قرار دهد.
اطرافيان هميشه آنها را جدی گرفتهاند و مجموعهی تمام اين فاكتورها در افزايش اعتماد به نفس فرزندان ارشد تأثير فراوانی داشته است.
به عقيده #لمان اين كودكان تمايل بالايی به كمالگرايی دارند.
اين گرايشهای كمالگرايانه باعث میشوند كه فرزندان ارشد در بيشتر مواقع اشتباهات خود را قبول نكنند و از اين رو گفتگو با آنها چندان آسان نیست.
اما والدين در تربيت و پرورش فرزندان ارشد بايد به چه نكاتی توجه كنند؟
والدين بايد در استفاده از عبارت "تو بايد بهتر میدانستی و يا از تو انتظار چنين كاری را نداشتم" بسيار احتياط كنند. كاربرد نادرست اين دسته از جملات میتواند منجر به اختلالات رفتاری و افزايش سطح استرس در فرزندان ارشد شود. مراقب باشید غرور او نزد خواهر و برادرهای کوچکترش شکسته نشود.
فرزندان وسط: به گفته لمان، ديد فرزندان وسط خانواده به زندگی اينگونه است: خواهر و برادرهای بزرگتر تمام امتيازات و منابع موجود را درو كردهاند.
كوچكترها هم هرچه بخواهند در اختيار دارند. پس من بايد براي دستيابی به اهدافم، فردی مذاكرهگر باشم. اين كودكان بيشترين ميل را به سازش، معامله و رفتارهای ديپلماتيك دارند. آنها همچنين قدرت بالايی براي مديريت نااميدی داشته و از انتظارات واقعبينانهتری برخوردار هستند.
از جمله ديگر خصوصيات اخلاقی آنها میتوان به احساس استقلالطلبی و مهارت دوستيابی اشاره كرد.
فرزندان آخر: فرزندان آخر در مقايسه با خواهر و يا برادر بزرگتر، محدوديتهای تربيتی كمتری را تجربه میكنند. در واقع هنگام تولد فرزند آخر، ديگر خبری از والدين پراسترس و بیتجربه اوليه نيست.
آنها جای خود را به شخصيتهایی قویتر دادهاند كه از حساسيتهای كمتری نيز برخوردار هستند.
بدين ترتيب معمولا تهتغاریها با پيگيریهای سختگيرانه در زمينههای مختلف و به خصوص درس و مدرسه دست و پنجه نرم نمیكنند.
به گفته لمان مجموعه اين عوامل باعث شده كه اين فرزندان بيشتر اهل تفريح و لذت بردن از زندگی باشند.
آنها مسئوليتهای كمتری را متقبل میشوند، نسبت به امور مختلف آسانگيرتر هستند و مهربانی و مهارتهای اجتماعی را بيشتر از خواهر و برادرانشان در رفتار خود توسعه دادهاند.
اما فرزند آخر خانواده بودن سراسر خوشی و خوشبختی نيست. اين كودكان به منظور آن كه خودی نشان دهند و ثابت كنند كه از ديگر فرزندان بزرگ خانواده سرتر هستند، دست به سركشی و عصيان میزنند. كودك آخر يك خانواده غالبا با اين تفكر رو به رو است كه هيچكسی وی را جدی نمیگيرد. از اين رو بهتر است كه نظر او را در برخی از تصميمات مربوط به خانواده جويا شويد تا احساسی از اهميت و توجه را تجربه كند.
تك فرزند: از آن جايی كه تكفرزندان خانواده زمان زيادی را در تنهايی سپری میكنند، تدريجا به مهارت بالايی در زمينه سرگرم كردن خود دست میيابند. #لمان اين فرزندان را "مافوق كودك" مینامد.
آنها درست مانند بچههای ارشد از اعتماد به نفس بالايی برخوردار هستند، به جزئيات هر چيز دقت زيادی میكنند و در مدرسه نيز معمولا عملكرد قابل قبولی دارند.
اما نكتهای مهم در خصوص اين دسته از كودكان وجود دارد. آنها هيچگاه برای به دست آوردن توجه والدين با خواهر و يا برادری رقابت نكردهاند و تجربه تقسيم اسباببازیهايشان را نيز ندارند. از اين رو عمدتا نمیتوانند به نحوی موثر با واقعيت رو به رو شوند و تمايل دارند كه همه چيز طبق سليقه و خواست آنها پيش رود.
از آن جايي كه فرصت بازی با كودكان ديگر در يك خانواده برای تكفرزندان مهيا نيست، قرارگيری كودك در فضاهای عمومی مانند پارك و يا مهد كودك تاثير زيادی بر توسعه مهارتهای اجتماعی و واقعگرايی در وی خواهد داشت.
اجازه دهيد كه تا حد امكان خود فرزندتان اشتباهاتش را جبران كند و از آنها درس بگيرد.
گفتنی است كه بر اساس مطالعهای از انجمن روانشناسی آمريكا، تفاوتهای شخصيتی ميان فرزندان يك خانواده زمانی شدت میگيرد كه كودكان بين ۲ الی ۴ سال با يكديگر فاصله داشته باشند.
آنهايی كه كمتر از ۲ سال با هم فاصله دارند نيز غالبا رفتارشان مشابه دوقلوهاست.
#سواد_زندگی
@ganjinehnoorDrnasiri
۶ مرداد ۱۴۰۳
🔴 أَوَكُلَّمَا عَاهَدُوا عَهْدًا نَّبَذَهُ فَرِيقٌ مِّنْهُم بَلْ أَكْثَرُهُمْ لَا يُؤْمِنُونَ
🔹ﺁﻳﺎ ﭼﻨﻴﻦ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﻫﺮﮔﺎﻩ ﻳﻬﻮﺩ ﭘﻴﻤﺎﻧﻲ [ﺑﺎ ﺧﺪﺍ ﻭ ﺭﺳﻮﻟﺎﻧﺶ] ﺑﺴﺘﻨﺪ، ﮔﺮﻭﻫﻲ ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ، ﺁﻥ ﺭﺍ ﺷﻜﺴﺘﻨﺪ؟ [ﺁﻧﺎﻥ ﻧﻪ ﻓﻘﻂ ﻋﻬﺪ ﺷﻜﻨﻨﺪ] ﺑﻠﻜﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮﺷﺎﻥ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﻧﻤﻰ ﺁﻭﺭﻧﺪ.
@ganjinehnoorDrnasiri
۶ مرداد ۱۴۰۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬در بعضی خانهها نمیخوابم.
🎙حاج اسماعیل #دولابی( رحمه الله علیه)
@ganjinehnoorDrnasiri
۶ مرداد ۱۴۰۳