#نهج_البلاغه
🔮لِلّهِ آبَاؤُکُمْ! فَقَدِّمُوا بَعْضاً يَکُنْ لَکُمْ قَرْضاً، وَ لاَ تُخْلِفُوا کُلاًّ فَيَکُونَ فَرْضاً عَلَيْکُمْ
🟡خدا پدرتان را رحمت کند بخشى از ثروت خود را از پيش بفرستيد تا به عنوان قرض (نزد خدا) براى شما باقى بماند و همه را براى بعد از خود نگذاريد که مسئوليت سنگينى بر دوش شما خواهد گذارد»;
✍ منظور از جمله «فَقَدِّمُوا بَعْضاً...» اين است که انسان تا زنده است با دست خود بخشى از اموال خويش را در راه خدا به محرومين يا براى کارهاى خير بپردازد که به مقتضاى «(وَمَا عِنْدَ اللهِ بَاق); آنچه نزد خداست باقى مى ماند»
تعبير به «بعض» براى اين است که انسان نبايد وارثان خود را که غالباً نيازمند هستند محروم کند، زيرا اين کار دور از انصاف است و در روايات اسلامى از کسانى که همه اموال خود را در حيات خود انفاق مى کنند و براى ورثه چيزى نمى گذارند، نکوهش شده است.
📘#خطبه_203
@ganjinehnoorDrnasiri
🔴 آداب ادب
حضرت امام جعفر صادق عليه السلام:
⚪️اَدَّبَنى اَبى عليه السلام بِثَلاثٍ ... ونَهانى عَنْ ثَلاثٍ : قالَ لى : يا بُنَىَّ مَنْ يَصْحَبْ صاحِبَ السّوءِ لا يَسْلَمْ وَ مَن لا يُقَـيِّد اَلْفاظَهُ يَنْدَم وَ مَنْ يَدْخُل مَداخِلَ السَّوءِ يُتَّهَمْ...وَ نَهانى اَنْ اُصاحِبَ حِاسِدَ نِعْمَةٍ وَ شامِتا بِمُصيبَةٍ اَو حامِلَ نَميمَةٍ ؛
🔴پدرم عليه السلام مرا به سه چيز ادب آموخت و از سه چيز نهى ام فرمود .
سه نكته ادب اين بود كه فرمود :
◽️فرزندم هركس با دوست بد بنشيند ، سالم نمى ماند .
◽️و هر كس گفتارش را كنترل نكند ، پشيمان مى شود
◽️و هر كس به جايگاه هاى بد وارد شود ، موردبدگمانى قرار مى گيرد (زير سؤال مى رود)
🔴و آن سه چيز كه مرا از آن نهى فرمود:
▪️دوستى با كسى كه چشم ديدن نعمت كسى را ندارد
▪️ و با كسى كه از مصيبت ديگران شاد مى شود
▪️و با سخن چين.
📚تحف العقول، ص 376
@ganjinehnoorDrnasiri
#پرتو_خورشید
📣 «وحدت» و «معنویّت»؛ هدف دشمنی!
🕋 رهبر انقلاب اسلامی در پیام به حجّاج بیتاللهالحرام:
برادران و خواهران حجگزار! از فرصت حج برای تدبّر و تعمّق در راز و رمزهای این فریضه بینظیر بهره گیرید و توشه همه عمر خود سازید. «وحدت» و «معنویّت» در این مقطع زمان بیش از گذشته در معرض دشمنی و کارشکنی استکبار و صهیونیسم است. آمریکا و دیگر قطبهای سلطه استکباری، با وحدت مسلمانان، با تفاهم ملّتها و کشورها و دولتهای مسلمان، و با تدیّن و تشرّع نسل جوان این ملّتها به شدّت مخالفند و با هر وسیله بتوانند با آن مقابله میکنند. وظیفه همه ما و همه ملّتها و دولتهای ما ایستادگی در برابر این نقشه خباثتآلود آمریکایی و صهیونیستی است. ۱۴۰۲/۰۴/۰۴
🖼 #حج۱۴۴۴ | #وحدت_و_معنویت | #الکعبة_تجمعنا
@ganjinehnoorDrnasiri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ سه خصوصیت مهم شب عرفه
🎙مرحوم آیت الله آقا مجتبی تهرانی
┄┅┅┅✼🍃🌺🍃✼┅┅┅┄
@ganjinehnoorDrnasiri
🌸 امام علی (علیه السلام) :
بر ناملایمات چشم فروبند وگرنه هیچگاه خشنود نباشی.
📚 نهج البلاغه، حکمت۲۱۳
@ganjinehnoorDrnasiri
19.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️«چطور در روز عرفه زائر امام حسین (ع) باشیم؟»
▫️ثواب عجیب زیارت امام حسین (ع) در روز عرفه در بیان آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی (ره)
#عرفه
#امام حسین علیهالسلام
@ganjinehnoorDrnasiri
#لطايف_معارف
🌗 مقایسه دو دعای عرفه؛
دعای عرفه امام حسین(ع) و دعای عرفه امام سجاد(ع)
🎙آیت الله سید علی حسینی خامنهای
یک بُعد دیگر [از شخصیت امام حسین علیهالسلام]، بُعد معنوی و عرفانی است که بهخصوص در دعای عرفه به شکل عجیبی نمایان است. ما مثل دعای عرفه، کمتر دعایی را داریم که سوز و گداز و نظم عجیب و توسّل به ذیل عنایت حضرت حق متعال بر فانی دیدن خود در مقابل ذات مقدّس ربوبی در آن باشد؛ دعای خیلی عجیبی است.
دعای دیگری مربوط به روز عرفه در صحیفه سجادیه هست، که از فرزند این بزرگوار است. من یک وقت این دو دعا را با هم مقایسه میکردم؛ اوّل دعای امام حسین(ع) را میخواندم، بعد دعای صحیفه سجّادیه را. مکرّر به نظر من این طور رسیده است که دعای حضرت سجّاد(ع)، مثل شرح دعای عرفه است. آن، متن است؛ این، شرح است. آن، اصل است؛ این، فرع است.
🌑 عرفان و فناء؛ بافت اصلی دعای عرفه و روز عاشورا
به قضیه عاشورا و کربلا برمیگردیم. میبینیم اینجا هم با اینکه میدان حماسه و جنگ است، اما از لحظه اوّل تا لحظه آخری که نقل شده است که حضرت صورت مبارکش را روی خاکهای گرم کربلا گذاشت و عرض کرد: «الهی رضاً بقضائک و تسلیماً لأمرک»، با ذکر و تضرع و یاد و توسّل همراه است. از وقت خروج از مکه که فرمود: «من کان فینا باذلاً مهجته موطناً علی لقاءاللَّه نفسه فلیرحل معنا»، با دعا و توسل و وعده لقای الهی و همان روحیه دعای عرفه شروع میشود، تا گودال قتلگاه و «رضاً بقضائکِ» لحظه آخر. یعنی خود ماجرای عاشورا هم یک ماجرای عرفانی است. وقتی شما به بافت اصلی این حادثه حماسی نگاه میکنید، میبینید که عرفان هست، معنویّت هست، تضرّع و روح دعای عرفه هست.
شاید بشود قاطعاً گفت که همین معنویّت و عرفان و توسّل و فناء فی اللَّه و محو در معشوق و ندیدن خود در مقابل اراده ذات مقدّس ربوبی است که ماجرای عاشورا را هم این طور باعظمت و پُرشکوه و ماندگار کرده است.
(بیانات؛ ۱۳۷۶/۹/۱۳)
@ganjinehnoorDrnasiri
#لطایف_معارف
🌗 دوستان را کجا کنی محروم
تو که با دشمن...؟!
💠 «جحود» یعنی:
«مخالفت همراه با دشمنی»!
در دعای عرفه، عبارتی ست که می گوید:
«یا مَن استَنقَذَ السَّحَرَةَ مِن بعدِ طُولِ الْجُحُودِ»
یعنی؛
«ای خدایی که با اینهمه دشمنی طولانی که ساحران فرعون با تو و پیامبر تو کردند، باز از آنها دستگیری نمودی و هدایتشان کردی!»
🔻 خدا با دشمنانش اینگونه است؛ ما که بنده هایش هستیم!
@ganjinehnoorDrnasiri
عید قربان است یـا عیـد عنایـات خداست
عید عشق و عیـد ایثار و مناجات و دعاست
ذات حق با میهمـانانش گرفتـه جشن عیـد
مرکـز ایـن جشـن نورانـی بیابـان منـاست
🎊 عید سعید قربان مبارک باد 🎊
@ganjinehnoorDrnasiri
🔴 #نماز چگونه انسان را از گناه دور می کند؟
#قرآن می فرماید : وَأَقِمِ الصَّلَاةَ إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَی عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْکَرِ ؛ [سورۂ عنکبوت، آیه ۴۵] و نماز را برپا دار، که نماز انسان را از زشتیها و گناه باز میدارد.
این که ما توقع داشته باشیم که وقتی نماز میخوانیم، این نماز به صورت خودکار یک سپری در برابر بدیها بشود، این توقع بی جایی است. نماز نهی می کند نه منع. نماز علت تامّه ترک گناه نیست، ولی این اقتضا را در ما ایجاد میکند که از گناه دور شویم.
مرحوم علامه طباطبایی میفرماید: نماز این طور نیست که آدم را اجبار به کار خوب کند، و یا در حبس ببرد که گناه نکنیم، دست و پای آدم را نمی بندد که حتما گناه نکن، بلکه وجدان انسان را بیدار میکند.
یعنی مدام به آدم تلنگر میزند؛ میگوید: تو که نماز میخوانی، حیف است مرتکب این کار زشت شوی. تو که نماز میخوانی، مراقب باش! مراقب زیانت باش، مراقب چشمت باش، مراقب باش روحت با گناه آلوده نشود.
📚 زیبایی های نماز ؛ استاد فرحزاد ؛ خلاصه ای از صفحه 187 و 188.
#اللھمعجلݪوݪیڪاݪفࢪج 🌱
@ganjinehnoorDrnasiri
✅ در ماجرای ذبح اسماعیل (ع) توسط ابراهیم (ع) خدا چه زمانی نمره قبولی به ابراهیم داد؟
🌹 کلام خدای #متقین:
هنگامى كه اسماعیل به سن رشد رسید، ابراهیم به او گفت: پسرم! من در خواب مىبينم كه تو را ذبح مىكنم. با تأمل بنگر و ببین نظر تو چيست؟
اسماعیل گفت: پدر! آنچه به تو دستور داده شده، انجام بده! اگر خدا بخواهد، مرا اهل صبر خواهى يافت.
پس هنگامى كه هر دو #تسليم خدا شدند و ابراهيم، پیشانی اسماعیل را بر زمين گذاشت تا ذبحش كند، به او ندا داديم كه: اى ابراهيم! خوابت را محقق کردى و #تسلیم فرمان پروردگارت شدى. ما به کسانی که خوب عمل می کنند، اين گونه پاداش مىدهيم كه #تسلیم شدنشان را به جاى عمل مى پذيريم.
✍️ شرح: #تسلیم خدا بودن، یعنی مطیع دستورات #واجب و #حرام خدا بودن. این اساس سبک زندگی قرآنی است.
📖 فلَمَّا بَلَغَ مَعَهُ السَّعْيَ قالَ يا بُنَيَّ إِنِّي أَرى فِي الْمَنامِ أَنِّي أَذْبَحُكَ فَانْظُرْ ما ذا تَرى قالَ يا أَبَتِ افْعَلْ ما تُؤْمَرُ سَتَجِدُني إِنْ شاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّابِرينَ * فَلَمَّا #أَسْلَما وَ تَلَّهُ لِلْجَبينِ * وَ نادَيْناهُ أَنْ يا إِبْراهيمُ * قَدْ صَدَّقْتَ الرُّؤْيا إِنَّا كَذلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنينَ (صافات، 102 تا 105)
@ganjinehnoorDrnasiri