🔻 درباره شرمندگی رهبرانقلاب
👤 محسن مهدیان
رهبرانقلاب پس از شنیدن گلایه های یک تولیدکننده از تعلل چهار ساله مسئولین فرمودند: "من شرمنده شدم"
🔻 برداشت خطائی است اگر فکر کنیم این شرمندگی صرفا از باب ادب و اخلاق است و یا خواسته اند با اغراق، احساس مسئولیت بیشتر در مسوولین ایجاد کنند. خاطرم هست سالها پیش چنین عبارتی را برای یک جوان بیکار بکار بردند و فرمودند شرمندگی من از آن جوان بیکار که دست خالی خانه می رود از خود آن جوان بیشتر است. حتی فرمودند از این غم نظام شرمنده است.
🔻 اگر عمق این شرمندگی را دقیق تر کنیم، چه بسا درد و داغ آن بیشتر فهم شود و برای اصلاح وضع موجود تعصب و اهتمام بیشتری ورزیم. وقتی می گویند شرمنده شدم عین واقعیت است. به معنای حقیقی کلمه شرمنده شدند و اغراقی در آن نیست. از آنرو در دل این شرمندگی دو پیام همزمان مستتر است.
1⃣ اول اینکه وقتی خطائی وجود دارد و اهمالی صورت می گیرد، این خطا صرفا به پای این مسوول و آن یکی نیست. خطای او بپای همه نظام است. لذا در ماجرای اشتغال فرمودند نظام شرمنده است. رهبرانقلاب همه اجزای نظام را شوونی از ولایت می دانند. هرچند هر بخش مختار و پاسخگوی عملکرد خودش است اما وقتی یک بخش خطا و کم کاری می کند این خطا ناخواسته به پای همه نظام نوشته می شود. اگر هر مسوولی این بخش را عمیقا درک کند آنوقت در کار و جهاد درنگ نمی کند؛ خطا و خدای نکرده فساد که بماند.
2⃣ و اما دومی. او خود را مثل یک پدر مقابل خانواده شرمنده می بیند. فرمودند بلکه بیشتر از همان جوان بیکار...علت شرمندگی بیشتر نیز مسئولیت بیشتر است. بازهم اگر هر مسوولی بداند که غم و غصه مردم، به دردکشیدن نظام و امام امت منتقل می شود، برای خدمت وتلاش شبانه روزی سرازپا نمی شناسند.
🔻 خلاصه اینکه شرمندگی امام جامعه را اینطور بفهمیم. اساسا پدر چنین شانی دارد. او مثل هر پدری خطای فرزند را خطای خود می داند و با درد کشیدن فرزند درد می کشد. آنهم پدری که برای دنیا و آخرت فرزند، بر او دلسوزتر است.
🔻 و اما سخن آخر؛
هر مسوولی به خود رجوع کند و ببیند در دل چنین شرمندگی مقابل کسری ها و درد مردم دارد؟ اگر ندارد نفس او مهیای برداشتن بارهای بزرگ نیست؛ خود و مردم را معطل نکند.
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🇮🇷 @geraa_plus
💢 رزمایشی با پیام مشخص به ترامپ
👤 علیرضا تقوینیا
🔸️نیروی دریایی سپاه پاسداران گسترده ترین رزمایش چند سال اخیر خود را شروع کرده است ؛ این رزمایش با هدف تمرین انواع عملیات رزم دریایی و تصرف اهداف از پیش تعیین شده در نقاط حساس خلیج فارس انجام می گیرد.
🔸️در خصوص این رزمایش چند نکته باید ذکر گردد.
1️⃣ با روی کار آمدن دولت ترامپ و احتمال وضع محدودیت های بیشتر بر صادرات نفت ایران، اینگونه استنباط می شود که سپاه پاسداران قصد دارد پیغامی را به کاخ سفید و متحدانش ارسال کند که هرگونه تلاش برای جلوگیری از صادرات نفت جمهوری اسلامی موجب اختلال در امنیت صادرات انرژی در خلیج فارس خواهد شد.
2️⃣ ترامپ اعلام کرده که فشار بر ایران را تشدید خواهد کرد و شرایطی برای توافق با این کشور اعلان کرده (ازجمله ۱۰ بار راستی آزمایی) که تحقیرآمیز است و بعید می نماید که دوطرف در خصوص تحدید برنامه اتمی جمهوری اسلامی به یک توافق مشخص دست یابند؛ در نتیجه بالا گرفتن تنش ها در روابط تهران و واشنگتن دور از انتظار نیست و رزمایش سپاه جهت آمادگی برای ورود به آن شرایط ارزیابی می گردد.
3️⃣ درگیری نظامی ایران با آمریکا در دوره ترامپ بعید به نظر می رسد اما احتمال حمله اسرائیل به تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی در این دوره بعید نیست ؛ خصوصا که نتانیاهو ریسک پذیر بوده و با توجه به انتقادات در پی شکست درغزه و عقب نشینی از این باریکه، احتمالا به دنبال یک اقدام نظامی جهت تثبیت و تحکیم موقعیت خویش درسیاست اسرائیل خواهد بود.
در نتیجه سپاه باید آمادگی خود را برای هر وضعیتی بالا ببرد.
4️⃣ به نظر می رسد در صورت اختلال در صادرات نفت ایران ، سپاه نیز اقداماتی را در دستور کار خود قرار دهد از جمله بازرسی از کشتی ها و در صورت لزوم توقیف محموله های کشورهای متخاصم.
5️⃣ اقدامات آمریکا علیه یمن و پاسخ قاطع یمنی ها نشان می دهد که دنیا احتمالا نبرد بر سرکنترل تنگه باب المندب را نیز در دریای سرخ شاهد باشد و این امر اهمیت و حساسیت خلیج فارس و تنگه هرمز را نیز یادآور می شود.
🔸️بنابراین لازم است نیروی دریایی سپاه با رزمایش گسترده نشان دهد که تنگه های هرمز و باب المندب می تواند پاشنه آشیل ترامپ و متحدانش شود و بهتر است از اعمال سیاست خصمانه نفتی علیه ایران دست بردارد.
🔸️شایان ذکر بوده که دکترین امنیتی همیشگی ایران استفاده از خلیج فارس و صادرات انرژی برای همه یا هیچکس بوده و قطعا در صورت تصمیم جدی ترامپ برای اخلال در صدور نفت جمهوری اسلامی، عابربانک های آمریکا در ساحل جنوبی شاخاب پارسی جزو لیست تنبیه شوندگان توسط محور مقاومت خواهند بود.
🔸️عربستان یادش نرفته که ۱۰ پهپاد یمنی در چشم برهم زدنی تولید نفت این پادشاهی را به نصف رسانده اند ؛ پهپادها و موشک های یمن هم پیشرفته تر از سال ۲۰۱۹ شده اند و هم زیادتر و نیز کیفیت خود را در حمله به اسرائیل نشان داده اند .
📌 در نهایت باید گفت به نظر می رسد سپاه قصد دارد با رزمایش در خلیج فارس ابزارهای خود را برای تحمیل نظراتش بر آمریکا و متحدانش را یادآور شود و به ترامپ این پیغام را بدهد که در صورت بروز اقدامات خصمانه ، هم احتمال تغییر در دکترین اتمی ایران وجود دارد و هم اختلال در آبراه های مهم دنیا یعنی هرمز و باب المندب برای ایالات متحده و متحدانش.
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🇮🇷 @geraa_plus
💢 برنده و بازنده آتشبس غزه
👤 مهدی بختیاری
آتشبس در غزه از ساعت 8:30 صبح روز یکشنبه 30 دی به وقت محلی آغاز شد و ارتش اسرائیل بتدریج در حال عقبنشینی از برخی مناطق مسکونی غزه است. قرار بر این است در مرحله اول، بخشی از نظامیان اسرائیل در برخی نقاط در عمق 1100 متری غزه، مثل گذرگاه ایرز و بیتلاهیا در شمال غزه، همچنین در ۲ محور نتساریم در مرکز و فیلادلفی در جنوب باقی بمانند و پرواز جنگندههای اسرائیلی در آسمان غزه هم به مدت 12 ساعت متوقف شود. آوارگان فلسطینی میتوانند به رفح (جز محور فیلادلفی) برگردند و البته آوارگانی هم که از شمال به جنوب آمده بودند، فعلا حق برگشت به خانه را ندارند.
همچنین به صورت میانگین 600 کامیون کمکهای بشردوستانه از گذرگاه رفح وارد غزه میشود. درباره اسرا نیز توافق در 3 مرحله 42 روزه انجام خواهد شد که مرحله اول، توقف موقت عملیاتهای نظامی ۲ طرف، خروج نیروهای اسرائیل از مناطق پرجمعیت غزه و بازگشایی گذرگاه رفح برای رساندن کمکها و خروج بیماران و مجروحان است.
در این مرحله 33 اسیر اسرائیلی (چه زنده و چه مرده) طبق یک زمانبندی چند روزه آزاد میشوند.
تعداد اسرای فلسطینی که قرار است در مرحله اول آزاد شوند، هنوز به شکل دقیق مشخص نیست و اعداد متفاوتی گفته میشود: از 1737 تا 1977 نفر.
مرحله دوم مربوط به بازگشت آرامش کامل و پایدار، مبادله تعداد بیشتری از اسرا و بازداشتشدگان و خروج کامل نیروهای اسرائیلی از غزه است (تا این مرحله 60 اسیر اسرائیلی هنوز در دست حماس هستند و بتدریج با توافقات بعدی آزاد خواهند شد).
در نهایت مرحله سوم، شامل آغاز اجرای طرحی برای بازسازی غزه طی یک دوره 3 تا 5 ساله، تبادل اجساد اسرای ۲ طرف، باز کردن همه گذرگاهها و آزادی تردد فلسطینیها در غزه است.
همانطور که در جزئیات توافق دیده شد، هیچ جا حرفی از نابودی حماس و تغییر ساختار امنیتی در غزه نیست. در هر جنگ و درگیری، برای پیدا کردن طرف بازنده و برنده، باید اهداف آنها را بررسی کرد و دید چقدر توانستهاند اهداف خود را محقق کنند. اسرائیل حمله زمینی به غزه را 27 اکتبر 2023 با 3 هدف آغاز کرد و این اهداف را صراحتا هم اعلام کرد:
1- نابودی کامل حماس
2- تعییر ساختار حاکمیتی غزه
3- آزادی همه اسرا بدون مذاکره
بعدها اهداف دیگری هم اضافه شد، مثلا:
1- شمال غزه باید خالی از سکنه و تبدیل به منطقه حائل بین غزه و سرزمینهای اشغالی شود.
2- اسرائیل تاکید کرد بعد از جنگ هم از محور نتساریم که غزه را به ۲ بخش شمالی و جنوبی تقسیم میکند، خارج نخواهد شد.
3- نظامیان صهیونیست برای همیشه در محور فیلادلفی در جنوب غزه (رفح) میمانند، چون آنجا تنفسگاه مقاومت فلسطین است.
۳ هدف اول که مشخصا محقق نشد و در نهایت اسرائیل مجبور شد با حماسی مذاکره کند (و به آن امتیاز بدهد) که خواهان نابودیاش بود.
۳ هدف بعدی هم در فرآیند اجرای توافق باطل خواهد شد.
در طرف مقابل، مقاومت اسلامی 7 اکتبر بزرگترین ضربات امنیتی و نظامی تاریخ جعلی رژیم صهیونیستی را به آن وارد کرد و اسرائیل درگیر بزرگترین بحران سیاسی و امنیتی شد.
در توافق پیش رو نیز بسیاری از اسرای فلسطینی که آزادیشان یکی از اهداف حماس بود، آزاد میشوند.
موضوع فلسطین که به دلیل خیانت اعراب (توافقات سازش) میرفت در تاریخ بایگانی شود، دوباره به صدر مطالبات جهان اسلام (و حتی فراتر از آن) برگشت و هزینه سازش لااقل برای کشورهای عرب بالا رفت.
از طرف دیگر، گروههای فلسطینی و در راس آنها حماس، از ابتدا در هر مذاکراتی برای آتشبس و تبادل اسرا، به دنبال چند هدف بودند؛ از جمله توقف کامل جنگ، عقبنشینی کامل نیروهای اشغالگر صهیونیست از نوار غزه، باز کردن گذرگاهها جهت ورود کمکها به غزه، تضمین عدم بازگشت رژیم صهیونیستی به جنگ، بازسازی نوار غزه و رسیدن به یک توافق روشن و بدون ابهام برای تبادل اسرا.
البته با از دست دادن رهبران و فرماندهان بزرگ، خسارات زیادی به جبهه مقاومت وارد شد که هر چند در تاریخ بیسابقه نیست ولی تجمع این همه خسارت در یک بازه زمانی محدود بیسابقه بود.
قتلعام ۵۰ هزار انسان مظلوم که عمدتا زن و کودک بودند، از هر چیز دیگر دردناکتر است اما هیچ منطقی کشتار مردم بیدفاع را نشانه پیروزی محسوب نمیکند.
در نهایت، با اجرای توافق، بازی در اسرائیل تازه بعد از آتشبس شروع میشود. اسرای اسرائیلی آزاد میشوند اما خود اسرائیل همچنان گروگان حماس خواهد بود.
هر چند باید این نکته مهم را نیز مدنظر داشت که رژیم هیچ ارزش و احترامی برای توافقات بینالمللی قائل نیست و دولت نتانیاهو نیز اکنون زیر فشارهای زیادی قرار دارد و هیچ بعید نیست بعد از اجرای توافق یا حتی در حین آن، زیر میز بزند و همه آنچه را بر سر آن توافق شده است، ملغی کند.
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🇮🇷 @geraa_plus
💢 آغاز بازی مقصرسازی در لانه شیطان
👤 حنیف غفاری
🔹 چینش ثوابت قطعی آتشبس اخیر در غزه، راهگشای معمای منطقهای -راهبردی آن است. نخستین قدر متیقن آتشبس اخیر غزه این است که حماس زیر بار آزادی همه اسرای صهیونیست در ازای آتشبس غیرتضمین شده نرفت. به عبارت گویاتر، مقاومت اسلامی فلسطین بازی تلآویو در مذاکرات آتشبس موقت را خواند: «خلع سلاح حماس در پرونده اسرا»! بر اساس نقشه اولیه مشترک آمریکا و رژیم اشغالگر قدس، قرار بود حماس در ازای آزادی همه اسرا، با انعقاد آتشبس دائم در غزه موافقت کند اما ساز و کار تضمین و اجرایی کردن این پیمان آتشبس، بر عهده واشنگتن و تلآویو بود! بایدن و دموکراتها در طول سلسله مذاکراتی که در قاهره و دوحه برگزار شد، بارها از «تضمینمحوری» آتشبس فرار کردند اما در مقابل، از حماس خواستند در همان گام نخست، همه اسرای صهیونیست را به صورت تضمینشده و قطعی آزاد کند!
🔸 طبق آنچه از آتشبس نهایی و مفاد آن منتشر شد، قرار نیست همه اسرای صهیونیست در نوار غزه آزاد شوند، بنابراین حماس زیر بار آزادی همه اسرا نرفته و این برگ برنده را برای خود حفظ کرده است. نکته مهمتر اینکه رژیم اشغالگر قدس تعهد داده اگر آزادی همه اسرای صهیونیست و تکمیل روند آزادی آنها را میخواهد، باید تن به آتشبس دائم و تضمینشده در نوار غزه دهد. نکته مهمتر که حماس اجازه مانور صهیونیستها در ۲ محور اصلی محل مناقشه، یعنی فیلادلفی و نتساریم را نیز نداد و یکی از پیششرطهای انعقاد پیمان آتشبس را آغاز خروج رسمی صهیونیستها از این ۲ محور راهبردی اعلام کرد. همچنین مقاومت فلسطین بارها به واسطههای مصری و قطری اعلام کرده است حضور دائم، مشروط یا حتی مشترک صهیونیستها با دیگر بازیگران عرب را در این ۲ محور برنمیتابد.
🔹 از همه مهمتر آنکه نتانیاهو، بنگویر و اسموتریچ که مثلث شیطانی کابینه ائتلافی رژیم اشغالگر قدس بودند، هر سه امیدوار بودند با نابودی حماس و اشغال غزه، اساسا کار به مبادله اسرای صهیونیست (در قالب پیمان آتشبس دائم و حتی موقت) نکشد اما اکنون بازی را در میدان و منطقه باختهاند. صورت مساله به اندازهای گویاست که حتی نتانیاهو نیز قدرت توجیه شکست میدانی-راهبردی خود را در جنگ غزه ندارد. بر خلاف هدفگذاریهای اولیه کابینه ائتلافی نتانیاهو، نه خبری از نابودی حماس و نه خبری از اشغال کامل غزه توسط رژیم صهیونیستی نیست!
فراتر از آن، منازعات میدانی هفتههای منتهی به آتشبس غزه، به گونهای شکل گرفت که ارتش رژیم و موساد را بر لزوم عقبنشینی هرچه سریعتر از میدان به بهانه آتشبس متفقالقول کرد.
اکنون بازی مقصرسازی در تلآویو آغاز شده است. بخشی از این بازی را باید در مناسبات ۳ ضلع قدرت در اراضی اشغالی، یعنی موساد، ارتش رژیم اشغالگر و کابینه نتانیاهو جستوجو کرد. بخشی از منازعه، ناظر به وقوع عملیات توفان الاقصی و بخش دیگر آن، ناظر به تکروی راهبردی و تاکتیکی نتانیاهو در جنگ غزه و تشدید دامنه و عمق نبرد به دیگر اضلاع، بدون هماهنگی کامل با ارتش است.
🔸 هدف مقامات ارشد ارتش، کابینه و موساد در اراضی اشغالی، مقصرسازی از دیگری و تبرئه نسبی خود در قبال شکست سهمگین کنونی در غزه است. سطح دوم مقصرسازی در اراضی اشغالی، متوجه کابینه رژیم است. بنگویر، اسموتریچ و نتانیاهو در پی اعلام آتشبس غزه، متهم به عدم خوانش واقعگرایانه از صحنه نبرد و عدم پیشبینی سناریوهای محتمل و ممکن در قبال این آوردگاه مهم شدند.
در این میان، حزب لیکود (حزب متبوع نتانیاهو) تلاش خواهد کرد ۲ جریان قومگرای صهیونیست به رهبری بنگویر – که بلافاصله پس از آتشبس رئیس (بنگویر) و اعضای حزب از کابینه خارج شدند - و صهیونیسم مذهبی به رهبری اسموتریچ را عامل این خبط بزرگ راهبردی و محاسباتی قلمداد کند. در مقابل، اسموتریچ و بنگویر نیز همین بازی را در تقابل با نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس و حزب لیکود در پیش خواهند گرفت.
🔹 در ماورای این بازی مقصرسازی، تنها و تنها یک حقیقت خودنمایی میکند؛ اینکه مقصرسازی در شرایطی رخ میدهد که با آتشبس، «شکست واقعی» جایگزین «پیروزی ادعایی» شد. آنچه در نوار غزه رخ داد، مصداق همین جایگزینی است.
نتانیاهو نهتنها دیگر نمیتواند (حتی با استناد به مولفههای انتزاعی و ذهنی) خود را پیروز جنگ غزه نشان دهد، بلکه سوای پروندههای فساد مالی چهارگانهاش، حالا باید در مقام یک متهم مضاعف، پاسخگوی اتهامات دهها نهاد و سازمان در قبال شکست در رسیدن به اهداف خود در این نبرد باشد.
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🇮🇷 @geraa_plus
💢 پس از توضیح اوضاع در لبنان پرسش اصلی همه این بود که راه حل چیست ؟
راه حل این است که در تصویر میبینید ؛ جایی باشید که دشمن فکرش را نمیکند؛ طوری رفتار کنید که در محاسبات دشمن نگنجد و اگر دشمن بر شما همه جانبه حمله کرد ، از او فاصله نگیرید و فاصله خود را با او در خطوط نزدیک حفظ کنید؛
ماندن دشمن در لبنان به دلیل پیش بینی پذیر شدن ما میباشد؛ دشمن خیال راحت است که حملات صرفا محدود به موشک و پهپاد است ،دایره درگیری به شکل زنجیره ای نیست و او فقط با یک جغرافیای محدود درگیر است؛
باید در این انگاره ها تغییر ایجاد کرد.
👤 حسین پاک
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🇮🇷 @geraa_plus
🔺 نمایش جابجایی ژئوپلیتیک در شام!
👤 صابر گل عنبری
🔸 در حالی وزیر خارجه عربستان به شامات(لبنان و سوريه) سفر كرده است که این منطقه قبلا مقصد سفرهای فشرده مقامات ایرانی بود. در واقع سفر بنفرحان به لبنان پس از 15 سال، سپس به دمشق برای نخستین بار پس از سقوط نظام اسد و دستکم پایان دید و بازدیدهای فشرده مسئولین ایرانی از بیروت و قطع ارتباط با دمشق برونداد یک جابجایی ژئوپلیتیکی در اطلس شامات و تغییراتی است که در بلوکبندیهای منطقهای رخ داده است.
🔹 منطقه به شکل مستمر در این چند دهه شاهد این نوسانات و جابجاییها بوده است و آنچه در این دوره جدید میتواند از پیامدهای منفی آن برای منطقه و روابط میان بازیگران بزرگ آن تا حدودی بکاهد، این است که مناسبات و رقابت منطقهای میان دو بازیگر رقیب (تهران و ریاض) دیگر مثل گذشته آن صبغه خصومت و عداوت را ندارد. چه بسا عزیمت فیصل بنفرحان به عینالتینه برای دیدار با نبیه بری رئیس مجلس لبنان و نزدیک به ایران و عدم اکتفا به دیدار با نخست وزیر و رئیس جمهور جدید این کشور نیز پیامی و امارهای در این راستاست.
🔸 سفر وزیر خارجه عربستان به دمشق در امتداد ترافیک دیپلماتیک در سوریه بر دو گزاره کلیدی تاکید دارد که نگارنده از همان ابتدای تحولات سوریه بر خلاف خط تحلیلی رایج پیشبینی کرد و آن هم وجود ارادهای منطقهای و بینالمللی بر ثبات نسبی در سوریه پسا اسد و همچنین همکاری تدریجی با نظام جدید این کشور است که تاکنون نوعی «مقبولیت» و «مشروعیت» به آن بخشیده است.
🔹 در این میان اما برخی گسترش روابط ریاض و هیئت حاکمه جدید سوریه را از دریچه رقابت عربستان و ترکیه در منطقه مینگرند؛ اما به نظر نگارنده این احتمال در مورد ریاض و ابوظبی وارد است؛ ولی نقش ریاض در سوریه «فعلا» در واقع در امتداد و مکمل نقش ترکیه است. بازسازی سوریه و رفع مشکلات آن و «مشروعیتبخشی» به نظام جدید آن تنها از عهده ترکیه بر نمیآید.
🔸 این گونه به نظر میرسد که آنکارا از همان ابتدای کار توانست ریاض را وارد این بازی کند؛ تا جایی که امروز وزیر خارجه عربستان از رایزنی فشرده کشورش با آمریکا و اروپا برای رفع تحریمهای سوریه خبر داد. همان اوایل سقوط نظام سوریه نیز هاکان فیدان بیان داشت که ترکیه در پرونده سوریه کاملا با عربستان هماهنگ است.
🔹 لبنان و سوریه هر دو اقتصادی ورشکسته دارند. در سالهای اخیر لبنان متعاقب قطع کمکهای خارجی به ویژه از عربستان پس از تشکیل دولت نزدیک به حزبالله و متحدانش دچار قسمی فروپاشی شد و ایران هم در سایه تحریمها و بیپولی نتوانست جای عربستان را در این کشور پر کند و حتی دولت نجیب میقاتی به علت بیم از تحریمهای ثانویه آمریکا از همکاری اقتصادی با ایران و واردات سوخت از پرهیز میکرد.
🔸 در واقع در کنار نحیف بودن اقتصاد ایران و نبود حکمرانی توسعهمحور، تحریمهای آمریکا هم جدا از تاثیرات ویرانگرش بر این اقتصاد، پیامدهای زیادی نیز بر فروکاست موقعیت منطقهای ایران در یک دهه اخیر داشته است و همین خود یکی از عوامل برهم خوردن موازنه قوا در شامات بود.
🔹 اکنون اما با بازگشت عربستان به لبنان و برقراری روابط با نظام جدید سوریه و درخواست ریاض برای لغو تحریمها هر دو کشور به بهبود اقتصاد ورشکسته خود از طریق کمکهای مالی امیدوار شدهاند.
🔸 به احتمال زیاد هم وضعیت معیشتی لبنانیها بهتر از قبل شود؛ اما تداوم آن و یک بهبودی پایدار معطوف به اصلاحات اقتصادی و تحقق رشدی مستمر است. معضل بنیادین لبنان نظام حکمرانی فرقهای، بحرانهای سیاسی و کشمکشهای مستمر داخلی، تبدیل شدن به میدان رقابتهای خارجی و نبود حکمرانی اقتصادی است. بدون پایان دادن به این وضعیت و همچنین تحقق قسمی از حکمرانی توسعه محور این کمکهای خارجی صرفا نقش یک مسکن و بهبود دهنده مقطعی را دارند.
🔹 گویا رهبران و نیروهای سیاسی لبنانی تا حدودی به درکی نسبی در این باره رسیدهاند و «ضرورت توسعه» کلید واژه سخنرانی جوزف عون پس از کسب رای مجلس لبنان بود. اما لبنان تا رسیدن به این مطلوب و حل بحران اقتصادی خود راه درازی در پیش دارد.
🔸 سوریه هم با دو معضل بازسازی و تحریمها روبرو است که بدون رفع دومی، اولی هم امکانپذیر نیست. نظر به تکاپوی ترکیه، قطر و عربستان و وعدههای اروپا و بعضا آمریکاییها به احتمال زیاد دستکم این تحریمها در آینده پیشرو پس از تخفیف جزئی آنها در دوره بایدن کاهش قابل ملاحظهای پیدا کند.
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🇮🇷 @geraa_plus
7.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 اصلا برویم با قاتل شهید سلیمانی هم مذاکره کنیم، تعهد می دهید که لغو تحریم بشود؟
👤 مهدی خانعلیزاده
🔹آمریکاییها مذاکره را برای اهداف خودشان میخواهند.
🔹اساسا چیزی به نام لغو تحریم در دستور کار آمریکایی وجود ندارد.
🔹اصلا برویم با قاتل شهید سلیمانی هم مذاکره کنیم. تعهد می دهید که لغو تحریم بشود؟
🔹امتیاز را میدهیم. پیاز و چوب را می خوریم و هیچ اتفاقی نمیافتد. آگر کسی از مقامات دولتی تعهد میدهد که میتواند تحریمها را لغو کند، برود مذاکره کند.
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🇮🇷 @geraa_plus
8.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 فیلمی از فرمانده ی جاویدان، یحیی سنوار در میدان نبرد
🔸️شبکه الجزیره قطر برای اولین بار تصاویری از یحیی سنوار فرمانده شهید حماس در غزه را منتشر کرده که نشان می دهد او نه تنها زیر زمین مخفی نشده ، بلکه در حال مدیریت میدانی نبرد است.
🔸️یحیی سنوار فرمانده اصلی عملیات ۷ اکتبر بود که در آن ضربه ای بی سابقه به امنیت و کیان صهیونیست ها وارد آمد تا جایی که ۱۵ ماه برای ریشه کن کردن عوامل این عملیات تلاش کردند ولی با نامرادی مجبور به ترکغزه و تبادل اُسرای خود با اسیران فلسطینی شدند.
🔸️بی شک شهادت یحیی سنوار آن هم با کیفیتی که دنیا شاهد آن بود ، از این فرمانده بزرگ اسطوره ای ساخت که الهام بخش نسل های بعدی فلسطین خواهد بود.
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🇮🇷 @geraa_plus
16.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 شرکت گوگل در ترورهای دقیق فرماندهان لبنان و غزه چه نقشی داشت؟
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🇮🇷 @geraa_plus
16.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 اعتراف کارشناس ضد ایرانی تلویزیون وزارت خارجه آمریکا به توانایی و درایت رهبر انقلاب در خنثی کردن توطئه غرب علیه ایران!
کنگرلو، استاد دانشگاه کلمبیا:
🔺واقعا حیرتانگیز است که آقای خامنهای موفق شد مذاکره (اعمال محدودیت) بر سر برنامه موشکی و محور مقاومت را از دستورالعمل آمریکا و اروپا خارج کند! آمریکا ضعیف شده است.
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🇮🇷 @geraa_plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 اظهارات جنجالی «موشه فریدمن»، خاخام ارشد یهودی: نتانیاهو آخرین حاکم اسرائیل است و بهنظر میرسد «صهیونیسم» در مراحل پایانی خود باشد
🔻«بنابر عناصر کتاب مقدس و دیدگاه الهیات آن، فروپاشی و نابودی اسرائیل نزدیک است؛ این مسأله را مقامات سیاسی و امنیتی اسرائیل بهخوبی میدانند.»
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🇮🇷 @geraa_plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 یحیی در دل طوفان میخواند:
"للحرية الحمراءِ بابٌ لكلِ يدٍ مُضرَّجةٍ يُدقّ"..
برای آزادی سرخ، دری وجود دارد که تنها توسط دستهای خونآلود کوبیده میشود..
▫️ فرمانده بزرگ، شهید یحیی السنوار
💡 پایگاه تحلیلی گرای انقلاب
🇮🇷 @geraa_plus